Magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Divízió I-ben a Fehérvár Enthroners

Vasárnap délután újra pályára léptek a Fehérvári Koronázók a First Fielden. Pál Tibor Kornél alakulata a Budapest Eagles ellen debütált a FEZEN Divízió I-es bajnokságban. Az összecsapáson kiélezett és nagyiramú küzdelmet láthatott a 2600 fős közönség. A hazai együttes mindvégig kézben tartotta a mérkőzést, és teljesen megérdemelten 48-20-ra győzött a fővárosi csapat ellen.
2017.03.26. 19:01 |
Hamisítatlan amerikai futball hangulatban készülődhettek a csapatok a vasárnap délutáni összecsapásra. Az érdeklődőket ezúttal is egész délutános családi kísérőprogramok várták, emellett számos meglepetés is szórakoztatta a több ezres publikumot. A First Fielden az izgalmas bajnoki mérkőzésen kívül a szórakozásról a Fehérvár Bluebirds szurkolólányai és a Fehérvári Ifjúsági Fúvószenekar is gondoskodott, akik igazi marching zenékkel készültek a holtszezonban. A szurkolók azt is meghallgathatták, hogy szól a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar legújabb hangszere, a szuzafon. A kezdőrúgás előtt a Fehérvár Enthroners egykori játékosa, Mohácsi Attila nyújtotta át legkedvesebb ereklyéjét, az elkapó kesztyűjét Pál Tibor Kornél vezetőedzőnek, melyet a csapat egyik elkapója kap majd meg.

Ezt követően elkezdődött a kiélezett összecsapás a First Fielden a Fehérvár Enthroners és a Budapest Eagles között. Ahogy arra számítani lehetett mindkét együttes nagy iramban kezdte meg a találkozót.
A nagy rohanásból a hazai gárdai jött ki jobban, méghozzá Antonio Roane remek futásának köszönhetően, aki a meccs első touchdown-ját szerezte. Nem sokkal később azonban a vendégek elkapója Lamarco Crawford egyenlíteni tudott. Az első félidő vége előtt Antonio Roane újabb touchdown-t ért el, majd Zách György sikeres jutalomrúgása után már 13-6-ra vezettek a Koronázók, akik hétpontos előnnyel mehettek pihenőre.
Fordulás után aztán hamar elolvadni látszódott az Enthroners előnye, ugyanis Mészáros Márton sikeren visszahordásával már 13-12-őt mutatott az eredményjelző. Ezt követően aztán megrázták magukat a fehérvári játékosok, és gyorsan elhúztak 27-12-re. A harmadik negyed végén mindent megtett a felzárkózásért az Eagles, és Boda Gábor együttese hétpontosra (27-20) csökkentette a különbséget. Pál Tibor Kornél alakulata a kiélezett helyzetben sem remegett meg, és a remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően állva hagyta ellenfelét. Erős Márk, Bakonyvári Patrik, Antonio Roane, Lekrinszki Márki és Remy Sap vezényletével állva hagyta ellenfelét az Enthroners. A hazai együttes végül 48-20-ra győzött a találkozón, melynek végén a 2600 fős publikum felállva tapsolta az együttest. Legközelebb április 16-án, a Miskolc Renegades ellen újra élőben nézheti meg a Koronázókat a közönség. 

Sport

 1. Tartalékos összeállításban is biztosan verték a Tatabányát a Fehérvár SE sakkozói

  Az NB II-es sakk csapatbajnokság nyolcadik fordulójában a Fehérvár SE a Tatabánya csapatát fogadta, és tartalékosan is nagyarányú győzelmet aratott. Fehérvár SE - Turul SE 9–3. Győzött: Kiss Viktor, Csire Bence, Papagorasz Takisz, Szabó Lőrinc, Pais Nimród, Fellegi Tibor, Fellegi Zoltán, Varga István, míg döntetlent ért el: Nádi Ferenc és a tartaléksorból a kezdőbe került, tizenkét éves Somos Gergő.

  2018.02.19.
 2. Kosárlabda: negyedik helyezés a debreceni kupadöntő végén

  Nem szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában az Alba Fehérvár, miután kikapott a Pakstól. A tartalékos fehérváriak a harmadik negyedben még vezettek nyolccal, de a negyedikben csak hat pontra voltak képesek, és végül simán alulmaradtak.

  2018.02.18.
 3. Nem védi meg címét, kikapott a Szolnoktól az Alba a kupa elődöntőjében

  A Magyar Kupa elődöntőjében klasszikus párosítást láthattunk, az Alba Fehérvár a Szolnokkal játszott. Jó fehérvári kezdés utánmagához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti csapat, amely kőkemény védekezésével nem engedte érvényesülni az Alba erényeit. Mindig volt esélye egyenlíteni, majd fordítani is a Fehérvárnak, de fontos helyzetekben nem működött a támadójáték, így végül szoros meccsen vereség lett a vége. Vasárnap a bronzért játszik az Alba, az ellenfél a Paks lesz.

  2018.02.17.
 4. Emléktornával tisztelegtek Mezővári József és Kiss Lajos szellemi öröksége előtt

  Két kiváló, a fehérvári labdarúgásért dolgozó néhai sportember szellemi örökségének ápolása jegyében fociztak szombaton, hat, harmincnégy éves kornál idősebb játékosokat felvonultató csapat részvételével szombaton, a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében. A Mezővári József-Kiss Lajos Emléktornát két sportegyesület, a Dunafém-Maroshegy SE és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület hozta létre. 

  2018.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak