Magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Divízió I-ben a Fehérvár Enthroners

Vasárnap délután újra pályára léptek a Fehérvári Koronázók a First Fielden. Pál Tibor Kornél alakulata a Budapest Eagles ellen debütált a FEZEN Divízió I-es bajnokságban. Az összecsapáson kiélezett és nagyiramú küzdelmet láthatott a 2600 fős közönség. A hazai együttes mindvégig kézben tartotta a mérkőzést, és teljesen megérdemelten 48-20-ra győzött a fővárosi csapat ellen.
2017.03.26. 19:01 |
Hamisítatlan amerikai futball hangulatban készülődhettek a csapatok a vasárnap délutáni összecsapásra. Az érdeklődőket ezúttal is egész délutános családi kísérőprogramok várták, emellett számos meglepetés is szórakoztatta a több ezres publikumot. A First Fielden az izgalmas bajnoki mérkőzésen kívül a szórakozásról a Fehérvár Bluebirds szurkolólányai és a Fehérvári Ifjúsági Fúvószenekar is gondoskodott, akik igazi marching zenékkel készültek a holtszezonban. A szurkolók azt is meghallgathatták, hogy szól a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar legújabb hangszere, a szuzafon. A kezdőrúgás előtt a Fehérvár Enthroners egykori játékosa, Mohácsi Attila nyújtotta át legkedvesebb ereklyéjét, az elkapó kesztyűjét Pál Tibor Kornél vezetőedzőnek, melyet a csapat egyik elkapója kap majd meg.

Ezt követően elkezdődött a kiélezett összecsapás a First Fielden a Fehérvár Enthroners és a Budapest Eagles között. Ahogy arra számítani lehetett mindkét együttes nagy iramban kezdte meg a találkozót.
A nagy rohanásból a hazai gárdai jött ki jobban, méghozzá Antonio Roane remek futásának köszönhetően, aki a meccs első touchdown-ját szerezte. Nem sokkal később azonban a vendégek elkapója Lamarco Crawford egyenlíteni tudott. Az első félidő vége előtt Antonio Roane újabb touchdown-t ért el, majd Zách György sikeres jutalomrúgása után már 13-6-ra vezettek a Koronázók, akik hétpontos előnnyel mehettek pihenőre.
Fordulás után aztán hamar elolvadni látszódott az Enthroners előnye, ugyanis Mészáros Márton sikeren visszahordásával már 13-12-őt mutatott az eredményjelző. Ezt követően aztán megrázták magukat a fehérvári játékosok, és gyorsan elhúztak 27-12-re. A harmadik negyed végén mindent megtett a felzárkózásért az Eagles, és Boda Gábor együttese hétpontosra (27-20) csökkentette a különbséget. Pál Tibor Kornél alakulata a kiélezett helyzetben sem remegett meg, és a remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően állva hagyta ellenfelét. Erős Márk, Bakonyvári Patrik, Antonio Roane, Lekrinszki Márki és Remy Sap vezényletével állva hagyta ellenfelét az Enthroners. A hazai együttes végül 48-20-ra győzött a találkozón, melynek végén a 2600 fős publikum felállva tapsolta az együttest. Legközelebb április 16-án, a Miskolc Renegades ellen újra élőben nézheti meg a Koronázókat a közönség. 

Sport

 1. Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

  Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás. Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

  2018.05.24.
 2. Kikapott az Alba Fehérvár KC az utolsó bajnokin, de így is nyolcadik helyen zárta a szezont

  Ugyan a Dunaújváros három góllal felülmúlta a fehérváriakat, de az MTK Debrecen felett aratott győzelmének köszönhetően az Alba a nyolcadik helyen zárta a női kézilabda NBI 2017/18-as szezonját .A fehérváriak helytálltak a szomszédvárban, de a bravúr ezúttal elmaradt. Dunaújváros – Alba Fehérvár KC 30-27 (16-13)

  2018.05.23.
 3. Zack Phillips a Fehérvár AV19 legújabb igazolása

  A 25 éves támadót, Zack Phillips-t 2011-ben első körben draftolta a Minnesota Wild, legutóbbi szezonjában pedig a brit bajnokságban szerepelt, a következőben pedig majd Székesfehérváron riogatja az ellenfelek kapusait.

  2018.05.23.
 4. Több száz fiatalt mozgatott meg a Székesfehérvári Diáktanács Sportnapja

  Az idén hétéves fennállását ünneplő Székesfehérvári Diáktanács harmadszor hívta sportnapra a város fiataljait azzal a céllal, hogy minél inkább összekovácsolja a város ifjúságát és népszerűsítse az egészséges, sportos életmódot. Szerdán a Bregyó-közi Sportcentrumban több sportágban, így kispályás fociban, streetballban, strandröplabdában és pingpongban is próbára tehette ügyességét a fehérvári diákság.

  2018.05.23.

Hetedhét Játékfesztivál

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak