Magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Divízió I-ben a Fehérvár Enthroners

Vasárnap délután újra pályára léptek a Fehérvári Koronázók a First Fielden. Pál Tibor Kornél alakulata a Budapest Eagles ellen debütált a FEZEN Divízió I-es bajnokságban. Az összecsapáson kiélezett és nagyiramú küzdelmet láthatott a 2600 fős közönség. A hazai együttes mindvégig kézben tartotta a mérkőzést, és teljesen megérdemelten 48-20-ra győzött a fővárosi csapat ellen.
2017.03.26. 19:01 |
Hamisítatlan amerikai futball hangulatban készülődhettek a csapatok a vasárnap délutáni összecsapásra. Az érdeklődőket ezúttal is egész délutános családi kísérőprogramok várták, emellett számos meglepetés is szórakoztatta a több ezres publikumot. A First Fielden az izgalmas bajnoki mérkőzésen kívül a szórakozásról a Fehérvár Bluebirds szurkolólányai és a Fehérvári Ifjúsági Fúvószenekar is gondoskodott, akik igazi marching zenékkel készültek a holtszezonban. A szurkolók azt is meghallgathatták, hogy szól a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar legújabb hangszere, a szuzafon. A kezdőrúgás előtt a Fehérvár Enthroners egykori játékosa, Mohácsi Attila nyújtotta át legkedvesebb ereklyéjét, az elkapó kesztyűjét Pál Tibor Kornél vezetőedzőnek, melyet a csapat egyik elkapója kap majd meg.

Ezt követően elkezdődött a kiélezett összecsapás a First Fielden a Fehérvár Enthroners és a Budapest Eagles között. Ahogy arra számítani lehetett mindkét együttes nagy iramban kezdte meg a találkozót.
A nagy rohanásból a hazai gárdai jött ki jobban, méghozzá Antonio Roane remek futásának köszönhetően, aki a meccs első touchdown-ját szerezte. Nem sokkal később azonban a vendégek elkapója Lamarco Crawford egyenlíteni tudott. Az első félidő vége előtt Antonio Roane újabb touchdown-t ért el, majd Zách György sikeres jutalomrúgása után már 13-6-ra vezettek a Koronázók, akik hétpontos előnnyel mehettek pihenőre.
Fordulás után aztán hamar elolvadni látszódott az Enthroners előnye, ugyanis Mészáros Márton sikeren visszahordásával már 13-12-őt mutatott az eredményjelző. Ezt követően aztán megrázták magukat a fehérvári játékosok, és gyorsan elhúztak 27-12-re. A harmadik negyed végén mindent megtett a felzárkózásért az Eagles, és Boda Gábor együttese hétpontosra (27-20) csökkentette a különbséget. Pál Tibor Kornél alakulata a kiélezett helyzetben sem remegett meg, és a remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően állva hagyta ellenfelét. Erős Márk, Bakonyvári Patrik, Antonio Roane, Lekrinszki Márki és Remy Sap vezényletével állva hagyta ellenfelét az Enthroners. A hazai együttes végül 48-20-ra győzött a találkozón, melynek végén a 2600 fős publikum felállva tapsolta az együttest. Legközelebb április 16-án, a Miskolc Renegades ellen újra élőben nézheti meg a Koronázókat a közönség. 

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak