Idén már országos versenyt is rendez az ARAK Tájfutó Szakosztálya

 Az ARAK Tájfutó szakosztálya tavaly első alkalommal rendezte meg a Vadex Zrt.-vel közösen az I. ARAK-VADEX Kupa Táj és Terepfutó hétvégét. A verseny sikere alapján az országos sportági szövetség az idei Egyetemi-Főiskolás Tájfutó OB megszervezésére is alkalmasnak találta a rendezőket. Az országos versenyt április 1-jén és április 2-án együtt rendezik meg a II. ARAK-Vadex Kupa Tájfutóversennyel. A verseny nevezési határideje március 22.-e szerda 24.00 óra.
2017.03.17. 10:02 |
Az ARAK Tájfutó szakosztálya tavaly első alkalommal rendezte meg a Vadex Zrt.-vel közösen az I. ARAK-VADEX Kupa Táj és Terepfutó hétvégét. A verseny sikere alapján az országos sportági szövetség az idei Egyetemi-Főiskolás Tájfutó OB megszervezésére is alkalmasnak találta a rendezőket. Az országos versenyt április 1-jén és április 2-án együtt rendezik meg a II. ARAK-Vadex Kupa Tájfutóversennyel. A verseny nevezési határideje március 22.-e szerda 24.00 óra. 
A versenyek kapcsán dr. Stein Barnabás, az ARAK Tájfutó Szakosztályának elnöke elmondta, hogy a szakosztály 2015-ben szervezte újra magát és ekkortól különös hangsúly fektettek a sportág népszerűsítésére és az utánpótlás nevelésre. Ennek a fejlődési folyamatnak érte meost egy fontos állomásához az országos bajnokság rendezésével.
Nevezések: MEFOB: 2017. március 22. szerda 24:00 óráig beérkezőleg kizárólag e-mailben az araknevezes@gmail.com címen az alábbi adatok megadásával: név, születési időpont, felsőoktatási intézmény, kategória, TFSz nyilvántartási szám, SI-dugóka szám (amennyiben van) és diákigazolvány szám. ARAK – VADEX Kupa: On-line: http://nevezes.mtfsz.hu/ vagy e-mailben: araknevezes@gmail.com. Az e-mailen érkezett nevezéseket 2 napon belül visszaigazoljuk, ellenkező esetben kérjük megismételni. Nevezéskor a következő adatokat kérjük megadni: egyesület, név, kategória, születési dátum, SI-dugóka szám.
Stein Barnabás elmondta, hogy szombaton 11.30-tól nyílik meg a verseny, a versenyközpont az István Király Általános Iskola előtti területen lesz, innen teljesítik a futók a Palotavárosban kijelölt pályát. Szombatra külön versenyt hirdettek a fehérvári általános és középiskolák csapatai számára is. A klasszikus, normál távú versenyt a Gaja-szurdokban rendezik meg vasárnap. Idén hangsúlyt fektetnek a szervezők a kerekesszékesek integrálására is, ezért külön pályát jelöltek ki a hand-bike-kal érkező futóknak, illetve az érdeklődő, klasszikus kerekesszékkel érkezőknek. Az ARAK idén klasszikus terepfutót is rendez majd Gaja Trail néven június 11-én.
Mészáros Attila alpolgármester felidézte, hogy amikor Hirt Károly megkereste a várost azzal, hogy tovább bővítenék az ARAK lehetőségeit, akkor szívesen támogatták az ötletet és nagy öröm, hogy az eredményes tájfutó szakosztály most már rangos versenyeket is tud szervezni. Székesfehérvár alpolgármestere - aki a példamutatás jegyében maga is részt vesz a versenyen - köszönetet mondott a Vadex Zrt.-nek is a versenyek támogatásáért és reményét fejezte ki, hogy jó hangulatú áprilisi hétvégét tölthetnek el a futók. 
Tóth Károly, a VADEX Mezőföldi Zrt. termelési vezérigazgató helyettese kiemelte, hogy csodálatos természeti környezetben rendezik meg a versenyt, hiszen a Gaja- szurdok az a hely, ami mindent megmutat a Bakony szépségeiből a hegyvidékkel, a tavakkal és kispatakkal. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hallgatói önkéntes munkájukkal segítik a kétnapos verseny lebonyolítását. Bíznak abban, hogy hozzájárulhatnak a verseny sikereihez és Székesfehérvár sportéletének gazdagításához, zárta a sajtótájékoztatót Veres Richárd, az ÓE AMK ügyvivő szakértője.

Sport

 1. Siskó Zsófia egyéni csúcsával, Szabó Dániel jó szereplésével Magyarország nyerte a Csapat EB második ligáját

  Egyéni csúcsot elérni mindig felemelő. Idén már második alkalommal élhette meg Siskó Zsófia, az ARAK rúdugrója ezt az élményt. A tel-avivi Csapat EB-n elérni pedig igazán bravúros teljesítmény! A 420 cm-es új rekorddal pedig Siskó a második helyen végzett, felülmúlva az előzetes várakozásokat. Szabó Dániel is kitett magáért, az idén 10.49-re gyorsuló, Magyarország leggyorsabb sprintere nagy ellenszélben is 10.52-ig jutott, amivel az előkelő ötödik helyen zárt.

  2017.06.27.
 2. Junior OB aranyérmeket hozott a fővárosból a Fehérvár Lionz

  A hétvégén rendezték a felnőtt, U11, U15 és U19 országos frizbi-bajnokságot a budapesti Goldball pályán. A Fehérvár Lionz U11, U15 női és open, illetve felnőtt open kategóriában indított csapatot, összesen harmincnégy fővel. Az U15-ös lányok és az open csapat is elhozta az aranyérmet. Az U11-esek 2. és 3. helyet szereztek, a felnőttek pedig open 6. helyezést érték el.

  2017.06.27.
 3. A világ legjobb magasugrói is itt lesznek a Gyulai Memorialon

  A sprint, vagy gátfutó számokhoz hasonlóan férfi magasugrásban is igazi sztárparádét hoz a július 4-én, a Bregyó-közi atlétikai centrumban rendezendő Gyulai István Memorial. A szervezők hírlevelükben jelentették be, hogy az utóbbi három évben győztes világklasszisok ismét eljönnek, és ezúttal egymás ellen versenyezve próbálják megnyerni a számot. Ez pedig Magyarországon még soha nem látott színvonalú magasugró parádét jelent.

  2017.06.26.
 4. Csütörtökön már az Európa Ligában játszik a Videoton - jegyinformációk

  Az Európa Liga első selejtezőkörében, június 29-én, csütörtökön 20:45-kor játssza idei első nemzetközi tétmeccsét a Videoton. A Pancho Arénában sorra kerülő mérkőzésre a VidiShopban és a helyszínen is megvásárolhatók a jegyek, de legkényelmesebben és legolcsóbban interneten juthatnak hozzá belépésre jogosító bilétáikhoz a szurkolók.

  2017.06.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak