Idén már országos versenyt is rendez az ARAK Tájfutó Szakosztálya

 Az ARAK Tájfutó szakosztálya tavaly első alkalommal rendezte meg a Vadex Zrt.-vel közösen az I. ARAK-VADEX Kupa Táj és Terepfutó hétvégét. A verseny sikere alapján az országos sportági szövetség az idei Egyetemi-Főiskolás Tájfutó OB megszervezésére is alkalmasnak találta a rendezőket. Az országos versenyt április 1-jén és április 2-án együtt rendezik meg a II. ARAK-Vadex Kupa Tájfutóversennyel. A verseny nevezési határideje március 22.-e szerda 24.00 óra.
2017.03.17. 10:02 |
Az ARAK Tájfutó szakosztálya tavaly első alkalommal rendezte meg a Vadex Zrt.-vel közösen az I. ARAK-VADEX Kupa Táj és Terepfutó hétvégét. A verseny sikere alapján az országos sportági szövetség az idei Egyetemi-Főiskolás Tájfutó OB megszervezésére is alkalmasnak találta a rendezőket. Az országos versenyt április 1-jén és április 2-án együtt rendezik meg a II. ARAK-Vadex Kupa Tájfutóversennyel. A verseny nevezési határideje március 22.-e szerda 24.00 óra. 
A versenyek kapcsán dr. Stein Barnabás, az ARAK Tájfutó Szakosztályának elnöke elmondta, hogy a szakosztály 2015-ben szervezte újra magát és ekkortól különös hangsúly fektettek a sportág népszerűsítésére és az utánpótlás nevelésre. Ennek a fejlődési folyamatnak érte meost egy fontos állomásához az országos bajnokság rendezésével.
Nevezések: MEFOB: 2017. március 22. szerda 24:00 óráig beérkezőleg kizárólag e-mailben az araknevezes@gmail.com címen az alábbi adatok megadásával: név, születési időpont, felsőoktatási intézmény, kategória, TFSz nyilvántartási szám, SI-dugóka szám (amennyiben van) és diákigazolvány szám. ARAK – VADEX Kupa: On-line: http://nevezes.mtfsz.hu/ vagy e-mailben: araknevezes@gmail.com. Az e-mailen érkezett nevezéseket 2 napon belül visszaigazoljuk, ellenkező esetben kérjük megismételni. Nevezéskor a következő adatokat kérjük megadni: egyesület, név, kategória, születési dátum, SI-dugóka szám.
Stein Barnabás elmondta, hogy szombaton 11.30-tól nyílik meg a verseny, a versenyközpont az István Király Általános Iskola előtti területen lesz, innen teljesítik a futók a Palotavárosban kijelölt pályát. Szombatra külön versenyt hirdettek a fehérvári általános és középiskolák csapatai számára is. A klasszikus, normál távú versenyt a Gaja-szurdokban rendezik meg vasárnap. Idén hangsúlyt fektetnek a szervezők a kerekesszékesek integrálására is, ezért külön pályát jelöltek ki a hand-bike-kal érkező futóknak, illetve az érdeklődő, klasszikus kerekesszékkel érkezőknek. Az ARAK idén klasszikus terepfutót is rendez majd Gaja Trail néven június 11-én.
Mészáros Attila alpolgármester felidézte, hogy amikor Hirt Károly megkereste a várost azzal, hogy tovább bővítenék az ARAK lehetőségeit, akkor szívesen támogatták az ötletet és nagy öröm, hogy az eredményes tájfutó szakosztály most már rangos versenyeket is tud szervezni. Székesfehérvár alpolgármestere - aki a példamutatás jegyében maga is részt vesz a versenyen - köszönetet mondott a Vadex Zrt.-nek is a versenyek támogatásáért és reményét fejezte ki, hogy jó hangulatú áprilisi hétvégét tölthetnek el a futók. 
Tóth Károly, a VADEX Mezőföldi Zrt. termelési vezérigazgató helyettese kiemelte, hogy csodálatos természeti környezetben rendezik meg a versenyt, hiszen a Gaja- szurdok az a hely, ami mindent megmutat a Bakony szépségeiből a hegyvidékkel, a tavakkal és kispatakkal. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hallgatói önkéntes munkájukkal segítik a kétnapos verseny lebonyolítását. Bíznak abban, hogy hozzájárulhatnak a verseny sikereihez és Székesfehérvár sportéletének gazdagításához, zárta a sajtótájékoztatót Veres Richárd, az ÓE AMK ügyvivő szakértője.