Huszonhárom csapat mérte össze tudását az idei Március 15. Kupán

A Fehérvár Rugby Club idén is várta a rögbi szerelmeseit a hagyományos Március 15. Kupán. Az eseményre Velencéről, Nádasdladányból és Budapestről is érkeztek ifjú rögbisek. A fiatalok hét korosztályban mérhették össze tudásukat a Fehérvár Rugby Club versenyén – a szervezők az U16-os korosztályban ráadásul a lányoknak is lehetőséget biztosítottak a játékra.
2017.03.15. 13:57 |
A Fehérvár Rugby Club idén is várta a rögbi szerelmeseit a hagyományos Március 15. Kupán. Az eseményre Velencéről, Nádasdladányból és Budapestről is érkeztek ifjú rögbisek. A fiatalok hét korosztályban mérhették össze tudásukat a Fehérvár Rugby Club versenyén – a szervezők az U16-os korosztályban ráadásul a lányoknak is lehetőséget biztosítottak a játékra.
KÉPGALÉRIA a 2017-es Március 15. Kupáról
A Fehérvár Rugby Club az év minden időszakában több, nagysikerű utánpótlástornát szervez a sportág szerelmeseinek. A Mikulás és a Sült Krumpli Rögbi Kupa és a Régiós Rögbi Tornák után az egyesület a nagy múltra visszatekintő Március 15. Kupára várta szombaton délelőtt a sportolni vágyókat. A szombati utánpótlás sportprogramnak az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a Köfém Rögbi Pálya adott otthont, ahol összesen öt korosztályban léptek pályára a fiatalok. A nagy múlttal bíró utánpótlás rögbi-torna története 1986 óta íródik: egyedülálló hagyományként ezen a napon mindig rögbiznek a lelkes játékosok Fehérváron. A Március 15. Kupát a Magyar Rögbi Szövetség hivatalos megalakulásának megünnepléseként minden évben Székesfehérváron tartják 1991 óta.
A rögbisek évnyitó utánpótlás tornájára az idei esztendőben is szép számmal érkeztek nevezések. Az U10, U12 és U14-es korosztályban indulók a kispályán mérkőztek meg, míg az U16 és U18-as csapatok a nagypályán az olimpiai hetes rögbiben küzdöttek a legjobb eredményért. A szombati utánpótlás sporteseményre Székesfehérváron kívül Velencéről, Nádasdladányból és Budapestről is érkeztek csapatok.
A szombati tornán a zömében Fejér és Pest megyéből érkező 23 csapat közel 200 fiú és lány versenyzője 7 korosztályban mérte össze tudását. A legkisebbek délelőtti küzdelme szülők és gyerekek jó hangulatú mérkőzésével zárult az eredményhirdetés után. A díjakat Gyolcsos Ferenc, a Fehérvár Rugby Club ügyvezető elnöke, Horváth Miklós Csaba, önkormányzati képviselő, Huszti Katalin, az FRC meghatározó játékosa, a magyar női olimpiai válogatott csapatkapitánya és Õrsi Dávid, a klub felnőtt csapatának kapitánya adták át.
 
Eredmények:
U10:
1. Fehérvár Rugby Club Vadmalacok
2. Táncsics Mihály Általános Iskola
 
U12 szalagos:
1. Fekete Oroszlánok I.
2. Fekete Oroszlánok II., Velencei-Tavi Rögbi Sport Egyesület
 
U12 kontakt:
1. Fogócska SE
2. Nádasdi Ferenc Általános Iskola (Nádasdladány)
3. István király Általános Iskola
4. Vörösmarty Ördögök
5. FRC
 
U14:
1. Fogócska SE
2. Velencei-tavi Rögbi Sport Egyesület
3. FRC

Sport

 1. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 2. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 3. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.
 4. Megbabonázta Abramovics az Alba Fehérvár KC-t - három gólos vereség az MTK-tól

  29-26-ra kikapott az MTK otthonában az Alba Fehérvár KC. A hazaiak kétszeres EHF-kupagyőztes kapusának klasszis teljesítménye és a sok fehérvári hiba eredményezte a különbséget. A félidőben is három góllal vezetett az MTK, de megesett, hogy öt gól volt a két együttes közötti különbség. Vereségével az Alba a hetedik helyre csúszott vissza, a DVSC jobb gólkülönbségével megelőzte, az MTK pedig pontszámban utolérte. MTK - Alba Fehérvár KC 29-26 (16-13)

  2017.04.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak