Mezei Futás Diákolimpia - gyerekek százai futottak a délutáni napsütésben

Mintegy hétszáz általános iskolás gyűlt össze pénteken kora délután a Palotavárosi tavaknál, ahol a Városi Atlétikai Mezei Futás Diákolimpia döntőjét tartották. Három korcsoportból juthattak tovább a legjobbak a megyei versenyre, mely március 28-án 14 órakor lesz, szintén a Palotavárosi tavaknál. Szinte valamennyi fehérvári iskola képviseltette magát a városi mezei futóversenyen.
2017.03.17. 18:14 |
Mintegy hétszáz általános iskolás gyűlt össze pénteken kora délután a Palotavárosi tavaknál, ahol a Városi Atlétikai Mezei Futás Diákolimpia döntőjét tartották. Három korcsoportból juthattak tovább a legjobbak a megyei versenyre.
KÉPGALÉRIA a futóversenyről

Szinte valamennyi fehérvári iskola képviseltette magát a mezei futóversenyen, amelynek megrendezését a város önkormányzata támogatta.
Minden évben egy nagyon kedvelt verseny a mezei futás - mondta Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka, mielőtt elindította a Palotavárosi tavak melletti füves területen a Város Atlétikai Mezei Futás Diákolimpia első futamát. "Nagyon jó nézni a gyerekeket, ahogy ebben a gyönyörű környezetben, ezen a szép tavaszi napon egészséges mozgással töltik az idejüket." - mondta.
A versenykiírás részleteivel kapcsolatban Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa elmondta, hogy a gyerekek három korcsoportban mérték össze gyorsaságukat, és természetesen külön futamokat indítottak a lányoknak és a fiúknak. A 2006-ban és 2007-ben született lányok másfél, míg a fiúk két kilométert futottak. A 2004-es és 2005-ös születésű lányok szintén kettő kilométert, míg a fiúk 2,5 kilométert tettek meg. A legidősebbeknek, vagyis a 2002-es és 2003-as születésű lányoknak 2,5 kilométert, míg a fiúknak 4 kilométert kellett lefutniuk.

A nagyon kellemes időben és jó hangulatban telt mezei futóverseny legjobbjai képviselik városunkat a megyei döntőn, mely március 28-án 14 órakor lesz, szintén a Palotavárosi tavaknál.
A gyerekeket felkészítő tanárok egyike, Varga Tamás, a Ciszterci Szent István Gimnázium testnevelő tanára elmondta, hogy az iskolájukból két korcsoportban indultak lányok és fiúk és több, mint húsz diákkal együtt érkezett a futóversenyre. 

Sport

 1. Egyedülálló Tudásközpont jön létre Székesfehérváron

  Az Alba Regia SC együttműködési megállapodást kötött a Corvinus Egyetemmel, melynek keretében a székesfehérvári Sportközgazdász mesterszak partnereként tevékenyen részt vesz az egyetem képzési rendszerében. Ennek az együttműködésnek az eredményeként egy olyan egyedi, országosan és közép-európai szinten is egyedülálló székesfehérvári modell jött létre, melyben a kosárlabda és kézilabda sportklubok, valamint a Corvinus Egyetem egy teljesen újszerű, egymással összefüggő „Knowledge Hub“-ot alkotnak.

  2017.04.27.
 2. Gyulai Memorial - Idén még több versenyszám és világsztár érkezik Fehérvárra

  Idén egy ötnapos versenysorozat lezárásaként lesz július 3-án és 4-én a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj Székesfehérváron, ahol az előző éveknél több versenyszámot és világsztárt láthatnak majd a nézők. A férfi és női kalapácsvetésben ezúttal is a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) sorozatának egyik állomása lesz a Gyulai Memorial.

  2017.04.27.
 3. Kulcsemberekkel hosszabbított az Alba Fehérvár Puebla Plus

  Az alapszakaszt biztosan megnyerő és a középszakaszban is élen álló Alba Fehérvár Puebla Plus vezetősége fontos témában tartott sajtótájékoztatót szerda délután. A klubnak sikerült megállapodni két kulcsjátékosával, Lóránt Péterrel és Markovics Lukával, akik további két szezonon keresztül erősítik majd a fehérvári alakulatot. Balássi Imre klubelnök azt is bejelentette, hogy három utánpótláskorú játékossal kötnek profi szerződést a következő szezonra.

  2017.04.26.
 4. Fa Nándor lesz az idei Sportmajális sztárvendége

  A Petőfi-szobortól induló hagyományos felvonulással kezdődik, majd a Bregyóban folytatódik az évek óta hagyományos Sportmajális a jövő hétfőn. A színpadon egymást váltják a sportegyesületek bemutatói, különleges sportversenyeket láthatnak az érdeklődők, akik találkozhatnak Fa Nándorral. A résztvevők paralimpikonokkal ismerkedhetnek meg és kipróbálhatnak néhány parasportot is.

  2017.04.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak