Mezei Futás Diákolimpia - gyerekek százai futottak a délutáni napsütésben

Mintegy hétszáz általános iskolás gyűlt össze pénteken kora délután a Palotavárosi tavaknál, ahol a Városi Atlétikai Mezei Futás Diákolimpia döntőjét tartották. Három korcsoportból juthattak tovább a legjobbak a megyei versenyre, mely március 28-án 14 órakor lesz, szintén a Palotavárosi tavaknál. Szinte valamennyi fehérvári iskola képviseltette magát a városi mezei futóversenyen.
2017.03.17. 18:14 |
Mintegy hétszáz általános iskolás gyűlt össze pénteken kora délután a Palotavárosi tavaknál, ahol a Városi Atlétikai Mezei Futás Diákolimpia döntőjét tartották. Három korcsoportból juthattak tovább a legjobbak a megyei versenyre.
KÉPGALÉRIA a futóversenyről

Szinte valamennyi fehérvári iskola képviseltette magát a mezei futóversenyen, amelynek megrendezését a város önkormányzata támogatta.
Minden évben egy nagyon kedvelt verseny a mezei futás - mondta Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka, mielőtt elindította a Palotavárosi tavak melletti füves területen a Város Atlétikai Mezei Futás Diákolimpia első futamát. "Nagyon jó nézni a gyerekeket, ahogy ebben a gyönyörű környezetben, ezen a szép tavaszi napon egészséges mozgással töltik az idejüket." - mondta.
A versenykiírás részleteivel kapcsolatban Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa elmondta, hogy a gyerekek három korcsoportban mérték össze gyorsaságukat, és természetesen külön futamokat indítottak a lányoknak és a fiúknak. A 2006-ban és 2007-ben született lányok másfél, míg a fiúk két kilométert futottak. A 2004-es és 2005-ös születésű lányok szintén kettő kilométert, míg a fiúk 2,5 kilométert tettek meg. A legidősebbeknek, vagyis a 2002-es és 2003-as születésű lányoknak 2,5 kilométert, míg a fiúknak 4 kilométert kellett lefutniuk.

A nagyon kellemes időben és jó hangulatban telt mezei futóverseny legjobbjai képviselik városunkat a megyei döntőn, mely március 28-án 14 órakor lesz, szintén a Palotavárosi tavaknál.
A gyerekeket felkészítő tanárok egyike, Varga Tamás, a Ciszterci Szent István Gimnázium testnevelő tanára elmondta, hogy az iskolájukból két korcsoportban indultak lányok és fiúk és több, mint húsz diákkal együtt érkezett a futóversenyre. 

Sport

 1. Középpontban a jövő öttusázó reménységei

  A Diapolo Elit Bajnokságon azok a fiatalok indulhattak, akik rendelkeznek érvényes öttusa engedéllyel, sportorvosi igazolással és a 2017-es MK fordulókon elért eredményeikkel kvalifikálták magukat a tizenkét, illetve tizenhat fős egyéni és a hat csapatos váltó mezőnybe.

  2017.10.20.
 2. Ezüstérmes lett a Motocross csapatversenyen a Monpet Motoaction Team

  Sikeresen zárta a Motocross csapat országos bajnokságot a Monpet Motoaction Team. A székesfehérvári klub két csapattal állt rajthoz, és végül egy ezüstérmet, valamint egy értékes hetedik helyezést szerzett.

  2017.10.20.
 3. Emléket állítanak az egykori első osztályú MÁV Előre SC labdarúgócsapatának

  Emléktábla avatóünnepségre kerül sor október 24-én, kedden 13.30 órakor a Takarodó út 3. szám alatt. A nemes gesztussal a már megszűnt MÁV ELŐRE SC futballcsapatának fényes múltja előtt tisztelegnek. Az emlékállítón Székesfehérvár polgármestere mond köszöntőt.

  2017.10.19.
 4. Az MTK pályán fogadja a Vidi a Puskást – külön autóbuszok is indulnak szombaton

  Október 21-én, szombaton 15:30 órakor az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Puskás Akadémiát fogadja a Videoton. Mivel ezt a párosítást a pályaválasztói jog miatt nem lehet Felcsúton megrendezni, így mérkőzésre a jelenleg másodosztályú MTK pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kerül sor, amelyre a hazai Vidi bérletek ugyanúgy érvényesek lesznek és a jegyárak sem változnak.

  2017.10.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak