Mezei Futás Diákolimpia - gyerekek százai futottak a délutáni napsütésben

Mintegy hétszáz általános iskolás gyűlt össze pénteken kora délután a Palotavárosi tavaknál, ahol a Városi Atlétikai Mezei Futás Diákolimpia döntőjét tartották. Három korcsoportból juthattak tovább a legjobbak a megyei versenyre, mely március 28-án 14 órakor lesz, szintén a Palotavárosi tavaknál. Szinte valamennyi fehérvári iskola képviseltette magát a városi mezei futóversenyen.
2017.03.17. 18:14 |
Mintegy hétszáz általános iskolás gyűlt össze pénteken kora délután a Palotavárosi tavaknál, ahol a Városi Atlétikai Mezei Futás Diákolimpia döntőjét tartották. Három korcsoportból juthattak tovább a legjobbak a megyei versenyre.
KÉPGALÉRIA a futóversenyről

Szinte valamennyi fehérvári iskola képviseltette magát a mezei futóversenyen, amelynek megrendezését a város önkormányzata támogatta.
Minden évben egy nagyon kedvelt verseny a mezei futás - mondta Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka, mielőtt elindította a Palotavárosi tavak melletti füves területen a Város Atlétikai Mezei Futás Diákolimpia első futamát. "Nagyon jó nézni a gyerekeket, ahogy ebben a gyönyörű környezetben, ezen a szép tavaszi napon egészséges mozgással töltik az idejüket." - mondta.
A versenykiírás részleteivel kapcsolatban Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa elmondta, hogy a gyerekek három korcsoportban mérték össze gyorsaságukat, és természetesen külön futamokat indítottak a lányoknak és a fiúknak. A 2006-ban és 2007-ben született lányok másfél, míg a fiúk két kilométert futottak. A 2004-es és 2005-ös születésű lányok szintén kettő kilométert, míg a fiúk 2,5 kilométert tettek meg. A legidősebbeknek, vagyis a 2002-es és 2003-as születésű lányoknak 2,5 kilométert, míg a fiúknak 4 kilométert kellett lefutniuk.

A nagyon kellemes időben és jó hangulatban telt mezei futóverseny legjobbjai képviselik városunkat a megyei döntőn, mely március 28-án 14 órakor lesz, szintén a Palotavárosi tavaknál.
A gyerekeket felkészítő tanárok egyike, Varga Tamás, a Ciszterci Szent István Gimnázium testnevelő tanára elmondta, hogy az iskolájukból két korcsoportban indultak lányok és fiúk és több, mint húsz diákkal együtt érkezett a futóversenyre. 

Sport

 1. Az országos bajnokságon is helytálltak a Delfin úszói

  Debrecenben rendezték  az országos felnőtt úszóbajnokságot, mely egyben kvalifikációs verseny volt a budapesti vizes világbajnokságra  A székesfehérvári  Delfin SE  serdülő és ifjúsági versenyzői derekasan helytálltak. A cél mindannyiuknak a legjobb időeredmény megjavítása, valamint a B-döntőbe kerülés vol. Ezt a célt megvalósították a delfines versenyzők.

  2017.04.25.
 2. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 3. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 4. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak