A boldogság nyomában a fehérvári TortaPalotában

 Ötletből és sok szorgalomból, önerőből nőtte ki magát országos hírű vállalkozássá az a cukrászműhely, amely süteményboltot is nyitott Székesfehérváron, a Géza utca 27. szám alatt. Szabari Éva 5-6 éve kezdett el menyasszonyi tortákat készíteni az akkor még kuriózumnak számító cukorvirágokkal, tortái mára olyan hírességek mellett szerepelnek a magazinokban, mint Kulcsár Edina, Tomán Szabina, vagy Kapás Boglárka olimpikon.
2017.03.03. 17:16 |

Szabari Éva cukrász 5-6 éve kezdett el menyasszonyi tortákat készíteni, az akkor még kuriózumnak számító cukorvirágokkal. Egy ismerőse megengedte, hogy alkalmanként használja a berendezett cukrászműhelyét, ami tökéletes lehetőség volt számára a vállalkozása elindításához. Miután elkezdte megmutatni a munkáit a facebook-on, egyre több elismerést kapott. Először az Esküvő Trend magazin, majd az Esküvő Classic magazin is felkérte arra, hogy készítse el a nagy divatfotózásuk tematikájához passzoló tortákat. Ennek köszönhetően a "kis szuper modelljei" több ízben is címlapra kerültek, olyan hírességek mellett állhattak, mint Trokán Nóra, Dallos-Nyers Bogi, Tomán Szabina, Kapás Boglárka, Felméri Lili balerina, Kulcsár Edina, vagy Szabados Ági. A megrendeléseinek száma egyre növekedett, 2016-ban már több mint 60 esküvői tortát és süteményt készített az ország legtávolabbi pontjaiba, sőt azon túl is. Az egyre bővülő megrendelésszám szükségessé tette a fejlesztést.


Családi segítséggel sikerült találniuk egy olyan helyet, ami a vidékről érkező párok és a fehérváriak számára is könnyen megközelíthető. Székesfehérváron, a Géza utca 27-ben először csak a műhelyt alakították ki, majd süteményboltot is nyitottak. Az üzletnél is az volt a koncepció, hogy olyan termékekkel rukkoljanak elő, ami lehetőleg Fehérváron még nincs. Fontos számukra a külső megjelenés, de még fontosabb az ízvilág. Nemes alapanyagokat használnak: a piskótát tojással készítik, a krémekhez belga csokit, 35%-os állati tejszínt, gyümölcsöt használnak mesterséges nyersanyagok nélkül. Az üzlet hétköznap 9-18 óra között, hétvégén 10-17 óra között tart nyitva.


A fehérvári vállalkozáshoz pénteken ellátogatott Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Székesfehérvár polgármestere is. "Jó látni egy ilyen fehérvári kisvállalkozást amely ötletből, sok szorgalomból és alázatból ma már kinőtte magát egy olyan vállalkozássá, amit sok fehérvári család jól ismer. Amikor azt mondják az emberek egymásnak, hogy "sok boldogságot", akkor ezt ilyen finom, Fehérváron készült tortákkal, süteményekkel tehetik meg." - mondta el Cser-Palkovics András a Tortapalotában.

Gazdaság

 1. Információs napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara

  Duális Információs Napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara a Városháza Dísztermében, ahol jobban megismerhették egymást a 2017. évi duális képzések céges partnerei és az intézménybe jelentkező diákok. A duális képzésben résztvevő leendő hallgatók azzal az előnnyel kezdhetnek majd a munkaerőpiacon, hogy az egyetem elvégzésekor már három és fél év munkatapasztalatot tudhatnak magukénak, így szakmailag már nem számítanak majd pályakezdőnek.

  2017.04.27.
 2. Pénteken zárulnak a pincér és szakács tanulók szintvizsgái

  A héten a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola pincér és szakács tanulóinak vizsgájával zárulnak a szintvizsgák. A vizsga sikeres teljesítése után a diákok a duális képzés keretein belül, gyakorlati tanulmányaikat egy vállalkozásnál folytathatják.

  2017.04.26.
 3. Átadták a Fehérvár Travel új autóbuszos telephelyét az Alba Ipari Zónában

  Az új épületkomplexum építése 2016. júliusában kezdődött a közel egy hektáros területen az Alba Ipari Zónában. A 4000 négyzetméternyi térkövezett parkolón kívül felépült egy 1600 m²-es épület, melyben irodák, szolgálati lakások és nyolc fedett buszgarázs is található.

  2017.04.26.
 4. Sportközgazdász mesterképzés indul a Corvinus fehérvári campusán

  Szeptemberben a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán Sportközgazdász mesterképzés indul. A képzés célja olyan sportközgazdászok képzése, akik társadalom és gazdaságtudományi tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein, valamint bárhol a világon önálló kreatív közgazdász szemléletű gondolkodásra.

  2017.04.21.
 1. Április 27-én ismét Lányok Napja az Arconic-Köfém Kft-nél

  Április 27-én ismét megrendezik a Lányok Napját, amikor a gimnáziumi és szakközépiskolai tanulmányaikat folytató lányok találkozhatnak vállalati szakemberekkel és különböző mérnöki szakmákkal ismerkedhetnek. A nap célja, hogy a diáklányok lássák, hogy számukra is van karrierlehetőség az egyes műszaki pályákon.

  2017.04.18.
 2. Szorosabb lett a Grundfos és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar kapcsolata

  Stratégiai partnerségi megállapodást kötött csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. Török László, a Grundfos Magyarország ügyvezető igazgatója beszámolt arról is, hogy a tervek szerint Székesfehérváron hozzák létre a vállalatcsoport globális víziközmű kompetencia központját, ami sokkal több kutatást, fejlesztést és gyártástechnológiát jelent.

  2017.04.13.
 3. Megnyitott a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókja

  Új, jobban megközelíthető helyen, a korábbinál nagyobb alapterű bankfiókban várja meglévő és leendő ügyfeleit a Sberbank Magyarország Zrt. Székesfehérváron. Szerdán délután ünnepélyes keretek között nyitották meg a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókját. A bank célja, hogy céltudatos, költséghatékony, modern és ügyfélközpontú banki szereplővé váljon Magyarországon.

  2017.04.12.
 4. 13%-os béremelés idén a fehérvári közösségi közlekedésben dolgozóknak

  Örömteli tájékoztatást kapott Székesfehérvár polgármestere a KNYKK Zrt. vezérigazgatójától. Németh Tamás arról a hároméves bérmegállapodásról számol be, amely az idei évre 13%-os béremelést jelent a cég munkavállalóinak, a székesfehérvári helyi közösségi közlekedésben dolgozóknak. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán mondott köszönetet az ehhez szükséges forrás biztosításáért.

  2017.04.11.

Tavaszköszöntő

Bolondballagás jelentkezés

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek