A boldogság nyomában a fehérvári TortaPalotában

 Ötletből és sok szorgalomból, önerőből nőtte ki magát országos hírű vállalkozássá az a cukrászműhely, amely süteményboltot is nyitott Székesfehérváron, a Géza utca 27. szám alatt. Szabari Éva 5-6 éve kezdett el menyasszonyi tortákat készíteni az akkor még kuriózumnak számító cukorvirágokkal, tortái mára olyan hírességek mellett szerepelnek a magazinokban, mint Kulcsár Edina, Tomán Szabina, vagy Kapás Boglárka olimpikon.
2017.03.03. 17:16 |

Szabari Éva cukrász 5-6 éve kezdett el menyasszonyi tortákat készíteni, az akkor még kuriózumnak számító cukorvirágokkal. Egy ismerőse megengedte, hogy alkalmanként használja a berendezett cukrászműhelyét, ami tökéletes lehetőség volt számára a vállalkozása elindításához. Miután elkezdte megmutatni a munkáit a facebook-on, egyre több elismerést kapott. Először az Esküvő Trend magazin, majd az Esküvő Classic magazin is felkérte arra, hogy készítse el a nagy divatfotózásuk tematikájához passzoló tortákat. Ennek köszönhetően a "kis szuper modelljei" több ízben is címlapra kerültek, olyan hírességek mellett állhattak, mint Trokán Nóra, Dallos-Nyers Bogi, Tomán Szabina, Kapás Boglárka, Felméri Lili balerina, Kulcsár Edina, vagy Szabados Ági. A megrendeléseinek száma egyre növekedett, 2016-ban már több mint 60 esküvői tortát és süteményt készített az ország legtávolabbi pontjaiba, sőt azon túl is. Az egyre bővülő megrendelésszám szükségessé tette a fejlesztést.


Családi segítséggel sikerült találniuk egy olyan helyet, ami a vidékről érkező párok és a fehérváriak számára is könnyen megközelíthető. Székesfehérváron, a Géza utca 27-ben először csak a műhelyt alakították ki, majd süteményboltot is nyitottak. Az üzletnél is az volt a koncepció, hogy olyan termékekkel rukkoljanak elő, ami lehetőleg Fehérváron még nincs. Fontos számukra a külső megjelenés, de még fontosabb az ízvilág. Nemes alapanyagokat használnak: a piskótát tojással készítik, a krémekhez belga csokit, 35%-os állati tejszínt, gyümölcsöt használnak mesterséges nyersanyagok nélkül. Az üzlet hétköznap 9-18 óra között, hétvégén 10-17 óra között tart nyitva.


A fehérvári vállalkozáshoz pénteken ellátogatott Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Székesfehérvár polgármestere is. "Jó látni egy ilyen fehérvári kisvállalkozást amely ötletből, sok szorgalomból és alázatból ma már kinőtte magát egy olyan vállalkozássá, amit sok fehérvári család jól ismer. Amikor azt mondják az emberek egymásnak, hogy "sok boldogságot", akkor ezt ilyen finom, Fehérváron készült tortákkal, süteményekkel tehetik meg." - mondta el Cser-Palkovics András a Tortapalotában.

Gazdaság

 1. Nyolc százalékkal nőtt a Videoton cégcsoport árbevétele az első fél évben

  Az idei év első felében mintegy négymilliárd forint értékben indítottak új beruházásokat, amely meghaladja a szokásos szintet. Sinkó Ottó társ-vezérigazgató jövőre nézve pedig biztatónak nevezte, hogy többségében már elnyert, konkrét üzletek miatt ruháznak be. Azelmúlt hónapokban százzal tudták növelni a munkavállalói létszámot a Videoton termelő cégeinél.

  2017.07.26.
 2. „Modern Vállalkozások Programja" - digitális workshop a Gazdaság Házában

  „Modern Vállalkozások Programja” címmel digitális workshopot rendeztek szerdán, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában, ahol a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a kis- és közepes vállalkozások képviselőit tájékoztatták az online tér nyújtotta innovatív lehetőségekről. A projekt fő célkitűzése a hazai vállalkozások versenyképességének növelése a digitális felzárkóztatás által.

  2017.07.19.
 3. Ingatlanpiac - tudta, hogy mennyibe kerülnek a fehérvári lakások és házak?

  Emelkedés 2016-ban, majd hullámzás 2017-ben. Lehetséges, hogy ez a hullámzás a tartós árnövekedés végét jelenti, de az sem kizárt, hogy csak egy ideiglenes állapota a piacnak - mondta a fehérvári árakról az ingatlannet.hu elemzője. Május során egy családi házhoz jutás átlagosan 256.174 Ft-ba került négyzetméterenként. A paneloknak idén májusban közel 267 ezer forint volt az átlag négyzetméter ára.

  2017.07.16.
 4. Huszonöt határon túli hallgató vesz részt a Kandó Kálmán Nyári Egyetemen

  Az Óbudai Egyetemen az idei évben 28. alkalommal rendezik meg a Kandó Kálmán Nyári Egyetemet a határon túli magyar mérnökhallgatók számára. A rendezvény legfontosabb célja, hogy a nyári egyetemre érkező 25 hallgató - akik Felvidékről, Erdélyből, Délvidékről és Kárpátaljáról érkeztek - elsajátítsa a szakmai magyar szókincset és segítsék elhelyezkedésüket a magyar munkaerőpiacon.

  2017.07.10.
 1. Újabb három és fél milliárd forintos fejlesztési forrás érkezik Fejér megyébe

  Fejér megye összesen 64.3 milliárd forintot kap a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP). Ebből a két megyei jogú város közül Székesfehérvárnak 18.6 milliárd, Dunaújvárosnak 9.6 milliárd forint jut, a megye további 106 települése pedig 36.1 milliárd forintot költhet fejlesztésekre. Az eddig odaítélt megyei támogatás összességében már a 21 milliárd forintot is meghaladja, jelentették be pénteken, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és három országgyűlési képviselő részvételével, a Megyeházán tartott sajtótájékoztatón. 

  2017.06.30.
 2. Doing Business – Fehérváron a legkedvezőbb az üzleti környezet

  Új jelentést készített a Világbank, a szervezet Magyarország, Bulgária és Románia néhány városában vizsgálta meg a vállalkozás indításának feltételeit és javaslatokat is megfogalmaztak. A jelentés öt területen - a vállalkozás indítása, az építési engedélyek ügyintézése, az elektromos áramhoz való hozzáférés, az ingatlan nyilvántartásba vétele és a szerződések érvényesítése - nyújt referenciaértéket Budapestet, Debrecent, Győrt, Miskolcot, Pécset, Szegedet és Székesfehérvárt illetően, az értékelésből kiemelkedik városunk.

  2017.06.27.
 3. Új épületgépészeti áruházat adott át a húszéves Hollander-2000 Kft

  Átadta új épületgépészeti áruházát és bemutatótermét az 1997-ben alapított, idén huszadik születésnapját ünneplő Hollander-2000 Kft. A Károly János, majd a Tátra utcai székhelyét is kinövő székesfehérvári vállalkozás a Mártírok útján épített új otthont magának, amelyet hétfőn ünnepélyes keretek között avattak fel.

  2017.06.26.
 4. Tudnivalók a nyári gyakorlatról - kötelező a pénzbeli juttatás

  Javában tart már a szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók nyári gyakorlata. Az általános szabályok ugyan nem változtak, a tanulók pénzbeli juttatása azonban emelkedett. Az összefüggő nyári gyakorlat időtartamára minden esetben pénzbeli juttatást is kell biztosítani a nappali munkarendben tanulóknak.

  2017.06.26.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek