A boldogság nyomában a fehérvári TortaPalotában

 Ötletből és sok szorgalomból, önerőből nőtte ki magát országos hírű vállalkozássá az a cukrászműhely, amely süteményboltot is nyitott Székesfehérváron, a Géza utca 27. szám alatt. Szabari Éva 5-6 éve kezdett el menyasszonyi tortákat készíteni az akkor még kuriózumnak számító cukorvirágokkal, tortái mára olyan hírességek mellett szerepelnek a magazinokban, mint Kulcsár Edina, Tomán Szabina, vagy Kapás Boglárka olimpikon.
2017.03.03. 17:16 |

Szabari Éva cukrász 5-6 éve kezdett el menyasszonyi tortákat készíteni, az akkor még kuriózumnak számító cukorvirágokkal. Egy ismerőse megengedte, hogy alkalmanként használja a berendezett cukrászműhelyét, ami tökéletes lehetőség volt számára a vállalkozása elindításához. Miután elkezdte megmutatni a munkáit a facebook-on, egyre több elismerést kapott. Először az Esküvő Trend magazin, majd az Esküvő Classic magazin is felkérte arra, hogy készítse el a nagy divatfotózásuk tematikájához passzoló tortákat. Ennek köszönhetően a "kis szuper modelljei" több ízben is címlapra kerültek, olyan hírességek mellett állhattak, mint Trokán Nóra, Dallos-Nyers Bogi, Tomán Szabina, Kapás Boglárka, Felméri Lili balerina, Kulcsár Edina, vagy Szabados Ági. A megrendeléseinek száma egyre növekedett, 2016-ban már több mint 60 esküvői tortát és süteményt készített az ország legtávolabbi pontjaiba, sőt azon túl is. Az egyre bővülő megrendelésszám szükségessé tette a fejlesztést.


Családi segítséggel sikerült találniuk egy olyan helyet, ami a vidékről érkező párok és a fehérváriak számára is könnyen megközelíthető. Székesfehérváron, a Géza utca 27-ben először csak a műhelyt alakították ki, majd süteményboltot is nyitottak. Az üzletnél is az volt a koncepció, hogy olyan termékekkel rukkoljanak elő, ami lehetőleg Fehérváron még nincs. Fontos számukra a külső megjelenés, de még fontosabb az ízvilág. Nemes alapanyagokat használnak: a piskótát tojással készítik, a krémekhez belga csokit, 35%-os állati tejszínt, gyümölcsöt használnak mesterséges nyersanyagok nélkül. Az üzlet hétköznap 9-18 óra között, hétvégén 10-17 óra között tart nyitva.


A fehérvári vállalkozáshoz pénteken ellátogatott Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Székesfehérvár polgármestere is. "Jó látni egy ilyen fehérvári kisvállalkozást amely ötletből, sok szorgalomból és alázatból ma már kinőtte magát egy olyan vállalkozássá, amit sok fehérvári család jól ismer. Amikor azt mondják az emberek egymásnak, hogy "sok boldogságot", akkor ezt ilyen finom, Fehérváron készült tortákkal, süteményekkel tehetik meg." - mondta el Cser-Palkovics András a Tortapalotában.

Gazdaság

 1. Állásbörze Fehérváron - délután ötig várják az érdeklődőket

  Idén már második alkalommal rendezett állásbörzét a Fejér Megyei Hírlap, melynek egyik legfontosabb célja az volt, hogy közelebb hozza egymáshoz a munkaadókat és az álláskeresőket, megoldást kínáljon a foglalkoztatóknál jelentkező munkaerőhiányra. Tegnap a Felsőoktatási Expót rendezték az ARÉV Sportcsarnokban, kedden pedig számos cég 1500-nál is több álláshelyet kínált ugyanitt.

  2017.10.17.
 2. Felsőoktatási expo - piacképes tudást adnak a fehérvári egyetemek

  Idén már harmadik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron az Alba Regia Felsőoktatási Expo-t, melyen a középiskolás diákok és szüleik a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, azon belül is hangsúlyosan a duális képzés nyújtotta lehetőségekről kaphatnak tájékoztatást. Az Alba Regia Sportcsarnokban nem csak az egyetemek, hanem a duális képzésben résztvevő cégek is ott voltak. 

  2017.10.16.
 3. Öreghegyi ikerház is kapható egy nagyobb lakás áráért Fehérváron

  Tovább tart az ingatlanárak emelkedése, attól függetlenül, hogy volt egy kisebb megtorpanás a piacon. Az eladók lassan, de folyamatosan tornásszák fel az árakat, a vevők, akiknek pedig muszáj vennie valamit kénytelenek megfizetni a feltornászott árakat – mondta Czigola Emil az egyik fehérvári ingatlaniroda vezetője.

  2017.10.16.
 4. Felavatták az ipari elektronikai labort az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  Az ipari folyamatok modellezését és megoldásait segítő elektronikus laboratórium létrehozását az Arconic Alapítvány 100 ezer dollárral támogatta. Az ipari elektronikai labor a hallgatók legfrissebb ismereteinek megszerzését és hatékonyabb gyakorlati elsajátítását szolgálja az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Az avatáson Katus István, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgatója bejelentette, hogy újabb 22 millió forinttal támogatja a cég a labor további bővítését.

  2017.10.12.
 1. Felsőoktatási Roadshow – a duális képzésről is hallhattak a széchenyis diákok

  A Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjaihoz érkezett el hétfőn a Felsőoktatási Roadshow. A rendezvényen a középiskolások megtudhatták, hogy milyen alapképzéseket kínál a városban az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, vagy a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa. A diákok a két egyetem egy-egy hallgatójától hallhattak beszámolót arról, hogy milyen lehetőségeket kínál a duális képzés. Október 16-án hétfőn 13 órától Felsőoktatási Expo-t is lesz majd az Alba Regia Sportcsarnokban.

  2017.10.09.
 2. A Videoton a legértékesebb a teljesen magyar tulajdonú vállalatok között

  A száz legjobb, száz százalékban magyar tulajdonban lévő vállalatot listázza októberi számában a Forbes magazin, melynek felmérése szerint a Videoton a legértékesebb a teljesen magyar tulajdonú vállalatok között. A székesfehérvári vállalatcsoport egyben az ország tizenharmadik legnagyobb munkaadója.

  2017.10.08.
 3. Tóth Tamás esperes szentelte fel az Otti Manufaktúra bemutatótermét

  Szombaton délután hivatalosan is megnyitották és szentelték fel az Otti Manufactura Kft. bemutatótermét a Sárkeresztúri úton. A belsőépítészekből, művészekből, családtagokból és építőipari szakemberekből alakult hét éves fehérvári cég több száz sikeres munkát tudhat magáénak.

  2017.10.07.
 4. Dél-afrikai delegáció Fehérváron – a fiatalok jövőjét segítő programokról érdeklődtek

  A Dél-afrikai Köztársaságból érkezett delegáció Székesfehérvárra Buti Manamela ifjúságpolitikáért is felelős miniszterhelyettes vezetésével. A küldöttség elsősorban a város ifjúságpolitikájára volt kíváncsi, illetve arra, hogy milyen eszközökkel segítik a fiatalok vállalkozóvá válását vagy elhelyezkedését a munkaerőpiacon. A delegáció érdeklődéssel hallgatta a duális képzésről és a városi ösztöndíjprogramról szóló beszámolókat és ellátogatott a fiatalok digitális képzését támogató Alba Innovárba is.

  2017.10.05.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek