Út és járdafelújítások százmilliós nagyságrendben a 4-es számú válaszókerületben

Olyan sokan jöttek el hétfőn este a Vasvári Pál Gimnáziumban tartott lakossági fórumra, hogy egy osztályterem is kicsinek bizonyult és a tornatermben fértek csak el a résztvevők. Régi kérése a Horvát István lakótelepen élőknek a belső úthálózat rendbetétele és a parkolók számának növelése, amit tartalmaz az idei költségvetés, de a Salétrom utcai sétány felújításának befejezését és a Deák Ferenc utca négyemeletesei közötti burkolatfelújítás költsége is szerepel az idei büdzsében.
2017.02.27. 20:11 |
Olyan sokan jöttek el hétfőn este a Vasvári Pál Gimnáziumban tartott lakossági fórumra, hogy egy osztályterem is kicsinek bizonyult és a tornatermben fértek csak el a résztvevők. Régi kérése a Horvát István lakótelepen élőknek a belső úthálózat rendbetétele és a parkolók számának növelése, amit tartalmaz az idei költségvetés, de a Salétrom utcai sétány felújításának befejezését és a Deák Ferenc utca négyemeletesei közötti burkolatfelújítás költsége is szerepel az idei büdzsében.
A körzet önkormányzati képviselője, Molnár Tamás a következő két évben megvalósuló fejlesztések között említette a Salétrom utca felújítását, ami tavaly már elkezdődött. Közel 35 millió forintból valósult meg az első ütem és a felújítás 2017-ben is folytatódik: mintegy 80 millió forintból újul meg teljesen a Németh László Általános Iskola előtti tér és a közvilágítás. Az itt kialakuló közösségi tér lehetőséget ad arra, hogy rendezvényeket szervezzenek és közösségi programokon találkozzanak egymással az ott élők.
A Horvát István lakótelepen a vízelvezetési problémák megoldása és a közműcserék mellet kezdődik a lakótelepen a teljes útfelület és járdafelület felújítása és új parkolóhelyek kialakítása. A Deák Ferenc utcai négyemeletesek mögötti útburkolat felújítása is idén történik. Az 1960-ban épült házak közötti kis utcák teljes burkolat-felújítása mintegy 43 millió forintba kerül majd. Molnár Tamás beszámolt arról is, hogy a Lövölde úton parkolóépítés lesz, ami régi igénye már az ottlakóknak: a „Széphő” épülete mögött mintegy 50 parkolóhelyet alakítanak ki.

A lakossági fórum előtt a város polgármestere Cser-Palkovics András és a körzet önkormányzati képviselője Molnár Tamás, Bozai István városgondnokkal és Nagy Zsolttal a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetőjével közösen tartott bejárást a Horvát István lakótelepen.
A körzetben folytatódnak az intézményfelújítások is: a Napsugár Óvodában több mint 100 millió forintos fejlesztés lesz teljes tetőcserével, nyílászárócserével és a fűtésrendszer felújításával, a Németh László Iskolában pedig a tetőszigetelés felújítását végzik el. Az idei kisebb fejlesztések közé tartozik az Orosz temető melletti járda megépítése, ami mintegy 10 millió forintba kerül majd. Itt térköves járdát építenek a jelenlegi salakos, sáros út helyére.
Cser-Palkovics András az idei költségvetéssel kapcsolatban elmondta, hogy ebben az évben több, mint hatmilliárd Forintot fordít a város fejlesztésekre, amiből mintegy kétmilliárd forintot jut utak, járdák, parkolók felújtására. Mint mondta ekkora nagyságrend esetén néhány év alatt jelentős eredményeket lehet elérni e téren. Kiemelte, hogy soha ennyi fejleszztési forrás nem állt még a város rendelkezésére. Beszélt a tavasszal a közgyűlés elé kerülő komoly rendelőfelújítási csomagról és arról is, hogy a város eltökélt a déli összekötő út megépítését illetően, ami több mint hárommilliárd forinta kerül majd, ugyanis két vasúti felüljárót is kell hozzá építeni. Az út várhatóan óriási terhelést vesz majd le a Horvát István -  Széchenyi kereszteződésről.
 
A Lövölde úton az évekkel ezelőtt magánberuházásban elkezdett nyugdíjas ház környékén uralkodó áldatlan állapotokról kérdezett egy lakó, amit többen is megerősítettek a fórumon. A kérdésre a város polgármestere válaszolt, mint mondta az említett Lövölde utcai és a Prohászka templom melletti magántulajdonban lévő területtek mindegyikét megvásárolná a város. Korábban szerette volna megvenni a Lövölde úti területet, a Prohászka templom melletti üres, gazdátlannak tűnő telekre pedig 140 millió forintos vételi ajánlatot tett a város és várják, hogy az ingatlan tulajdonosa válaszoljon az ajánlatra. A Lövölde úton egyébként egy nyugdíjas otthont épített volna a magánberuházó, ami megállt évekkel ezelőtt, a tulajdonos pedig nem tárgyalt az értékesítésről. Elhangzott, hogy a város kész mindkét területet értékbecslés alapján, piaci értéken megvásárolni.

Városfejlesztés

 1. Folytatódik a burkolatfelújítás a Móricz Zsigmond utcában

  Elkezdődött a Móricz Zsigmond utca burkolatfelújításának a második üteme. Az ÚT 2017-19 Program 42,5 millió forintos beruházása során az első ütemből kimaradt, valamint a Huba köz és a Géza utca közötti szakasz újul meg. Kérik a lakosság közreműködését a lezárások során.

  2017.07.20.
 2. Kezdődik a Horvát István lakótelep útjainak és járdáinak a felújítása

  A Horvát István lakótelep összes utcája megújul még az idei évben. Szerdán délelőtt adták át a munkaterületet a kivitelezőnek. A beruházás a Városgondnokság út 2017-19 és a Saára Gyula-program keretében valósul meg. Az összes burkolat felújítása mellett bővítik a csapadékvíz elvezető rendszert is.

  2017.07.19.
 3. Megújuló csapadékvíz-elvezető rendszer a Felsővárosban

  Székesfehérvár Önkormányzata európai uniós forrásból kezdte meg Felsőváros területén a csapadékvíz-elvezető rendszer megújítását. A fejlesztés két – egymással párhuzamosan megvalósuló – ütemben kezdődött, a beruházás a vízkárokkal veszélyeztetett területeken biztosítja a megfelelő infrastruktúra kialakítását.

  2017.07.14.
 4. Elkészült a Lánczos Kornél utca teljes felújítása

  Elkészült a Lánczos Kornél utca felújítása: a munkát egy hónappal ezelőtt kezdte a kivitelező és 220 méter hosszan, 4.5 méter szélesen, mindkét oldalon süllyesztett szegéllyel és megfelelő vastagságú útalappal épült az utca új burkolata. A vízelvezetés biztosítása érdekében mindkét oldalon szikkasztó árkok épültek.

  2017.07.14.
 1. Másfél milliárdból bővítheti székesfehérvári campusát a Corvinus Egyetem

  Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítása. A beruházás várhatóan 2019 második negyedévére készül el. A projektnyitó rendezvényen elhangzott, hogy a fejleszteni kívánt épület tervezésekor a praktikum és modernitás szempontjai mellett a régi értékek megőrzése, helyreállítása is hangsúlyt kapott.

  2017.07.13.
 2. A héten már betonoznak is - jól halad a Gaja híd felújítása

  A tervezett ütemnek megfelelően halad a kivitelező a Palotai úton a Gaja híd teljes felújításával. Jelenleg a híd szerkezetének vasbeton szerelését végzik és a héten még szeretnének betonozni is.

  2017.07.11.
 3. Elkészült a parkoló - komoly zöldterület fejlesztést terveznek a Palotavárosban

  Elkészültek az új parkolók a Bory Jenő Általános Iskola előtt, mely köré ősszel ültetnek majd fákat és bokrokat, így sokkal zöldebbé válik a terület, mint a korábbi vörös murvás placc. A nyolcvanas évek közepén ugyancsak vörös gránit murvával terítették le a Jancsár utca mögötti volt munkaterületet, melyből rendezett parkoló épül augusztusra és ősszel zöldterület fejlesztés kezdődik a Jancsár utca és a Cserepes köz között.

  2017.07.10.
 4. Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését

  Visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmekről tárgyalt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A térség fejlődését segítő szervezet ezúttal három település pályázatát támogatta. Ezek révén útjavítás, járdaépítés, önkormányzati tulajdonú épületek felújítása és munkagépvásárlás valósulhat meg.

  2017.07.07.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek