Út és járdafelújítások százmilliós nagyságrendben a 4-es számú válaszókerületben

Olyan sokan jöttek el hétfőn este a Vasvári Pál Gimnáziumban tartott lakossági fórumra, hogy egy osztályterem is kicsinek bizonyult és a tornatermben fértek csak el a résztvevők. Régi kérése a Horvát István lakótelepen élőknek a belső úthálózat rendbetétele és a parkolók számának növelése, amit tartalmaz az idei költségvetés, de a Salétrom utcai sétány felújításának befejezését és a Deák Ferenc utca négyemeletesei közötti burkolatfelújítás költsége is szerepel az idei büdzsében.
2017.02.27. 20:11 |
Olyan sokan jöttek el hétfőn este a Vasvári Pál Gimnáziumban tartott lakossági fórumra, hogy egy osztályterem is kicsinek bizonyult és a tornatermben fértek csak el a résztvevők. Régi kérése a Horvát István lakótelepen élőknek a belső úthálózat rendbetétele és a parkolók számának növelése, amit tartalmaz az idei költségvetés, de a Salétrom utcai sétány felújításának befejezését és a Deák Ferenc utca négyemeletesei közötti burkolatfelújítás költsége is szerepel az idei büdzsében.
A körzet önkormányzati képviselője, Molnár Tamás a következő két évben megvalósuló fejlesztések között említette a Salétrom utca felújítását, ami tavaly már elkezdődött. Közel 35 millió forintból valósult meg az első ütem és a felújítás 2017-ben is folytatódik: mintegy 80 millió forintból újul meg teljesen a Németh László Általános Iskola előtti tér és a közvilágítás. Az itt kialakuló közösségi tér lehetőséget ad arra, hogy rendezvényeket szervezzenek és közösségi programokon találkozzanak egymással az ott élők.
A Horvát István lakótelepen a vízelvezetési problémák megoldása és a közműcserék mellet kezdődik a lakótelepen a teljes útfelület és járdafelület felújítása és új parkolóhelyek kialakítása. A Deák Ferenc utcai négyemeletesek mögötti útburkolat felújítása is idén történik. Az 1960-ban épült házak közötti kis utcák teljes burkolat-felújítása mintegy 43 millió forintba kerül majd. Molnár Tamás beszámolt arról is, hogy a Lövölde úton parkolóépítés lesz, ami régi igénye már az ottlakóknak: a „Széphő” épülete mögött mintegy 50 parkolóhelyet alakítanak ki.

A lakossági fórum előtt a város polgármestere Cser-Palkovics András és a körzet önkormányzati képviselője Molnár Tamás, Bozai István városgondnokkal és Nagy Zsolttal a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetőjével közösen tartott bejárást a Horvát István lakótelepen.
A körzetben folytatódnak az intézményfelújítások is: a Napsugár Óvodában több mint 100 millió forintos fejlesztés lesz teljes tetőcserével, nyílászárócserével és a fűtésrendszer felújításával, a Németh László Iskolában pedig a tetőszigetelés felújítását végzik el. Az idei kisebb fejlesztések közé tartozik az Orosz temető melletti járda megépítése, ami mintegy 10 millió forintba kerül majd. Itt térköves járdát építenek a jelenlegi salakos, sáros út helyére.
Cser-Palkovics András az idei költségvetéssel kapcsolatban elmondta, hogy ebben az évben több, mint hatmilliárd Forintot fordít a város fejlesztésekre, amiből mintegy kétmilliárd forintot jut utak, járdák, parkolók felújtására. Mint mondta ekkora nagyságrend esetén néhány év alatt jelentős eredményeket lehet elérni e téren. Kiemelte, hogy soha ennyi fejleszztési forrás nem állt még a város rendelkezésére. Beszélt a tavasszal a közgyűlés elé kerülő komoly rendelőfelújítási csomagról és arról is, hogy a város eltökélt a déli összekötő út megépítését illetően, ami több mint hárommilliárd forinta kerül majd, ugyanis két vasúti felüljárót is kell hozzá építeni. Az út várhatóan óriási terhelést vesz majd le a Horvát István -  Széchenyi kereszteződésről.
 
A Lövölde úton az évekkel ezelőtt magánberuházásban elkezdett nyugdíjas ház környékén uralkodó áldatlan állapotokról kérdezett egy lakó, amit többen is megerősítettek a fórumon. A kérdésre a város polgármestere válaszolt, mint mondta az említett Lövölde utcai és a Prohászka templom melletti magántulajdonban lévő területtek mindegyikét megvásárolná a város. Korábban szerette volna megvenni a Lövölde úti területet, a Prohászka templom melletti üres, gazdátlannak tűnő telekre pedig 140 millió forintos vételi ajánlatot tett a város és várják, hogy az ingatlan tulajdonosa válaszoljon az ajánlatra. A Lövölde úton egyébként egy nyugdíjas otthont épített volna a magánberuházó, ami megállt évekkel ezelőtt, a tulajdonos pedig nem tárgyalt az értékesítésről. Elhangzott, hogy a város kész mindkét területet értékbecslés alapján, piaci értéken megvásárolni.

Városfejlesztés

 1. Újabb lépés a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” programban

   Székesfehérváron a Modern Városok Program keretében valósul meg a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program, ami újabb állomásához érkezett: a Kormány 1,1 milliárd forinttal támogatja a fejlesztés megvalósulását az alsóvárosi réten, a Palotavárosi tavak mögött.

  2017.10.11.
 2. Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere

  A Hungrana Kft. és két önkormányzati képviselő, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba támogatásával újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere. Az új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszközök beszerzése és telepítése mintegy 2 millió forintba került. Az új játékokat nagyon várták már a gyerekek, hiszen a korábbi, balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.

  2017.10.10.
 3. Több mint negyven új parkolóhely épült a Lövölde úton - parkosítással folytatják

  Negyvennégy új parkolóhelyet alakítottak ki a Lövölde úton, a 2-10. számú épületek közötti területen, amelynek műszaki átadását a szakhatóságok képviselőinek részvételével pénteken tartották a Lövölde út 2-10. szám közötti területen. A parkoló megépítése mellett felújították a kapcsolódó járdákat és a keresztülfutó utat is újraaszfaltozták. Az ősz folyamán a Városgondnokság rendezi a zöldfelületet, 17 fát ültetnek.

  2017.10.06.
 4. Jövő héten kezdődik és még idén elkészül a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítása

  Jövőhéten kezdődik a Pozsonyi út felújítása a Berényi út és a Fiskális út közötti szakaszon. Szerdától, a munkálatok ideje alatt egyirányú lesz az utca a Berényi út felől egészen a Karinthy Frigyes utca - Pozsonyi út kereszteződéséig. A teljes felújítás december közepére fejeződik be, mely kerékpársávok, és kettő gyalogátkelőhely építését is tartalmazza.

  2017.10.06.
 1. Bejárás Sóstón - új járdák, utak parkolók, természetvédelem és épülő stadion

  A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs programja és a Sóstói Stadion rekonstrukciója esetében is fontos szempont a közúti elérhetőség fejlesztése, több útfelújítási és parkolóépítési ütem kapcsolódik a beruházásokhoz. Csütörtökön helyszínbejárás keretében nézték meg a résztvevők az elkészült területeket és a most folyó kivitelezési munkarészeket. Fontos szempont a város számára, hogy a két fejlesztés összekapcsolásával az egész városrész megújulhat.

  2017.09.28.
 2. Három fehérvári iskolát is érint a hatszázmilliós intézményfelújítás

  Három fehérvári iskolában kezdődik felújítás jövő tavasszal. A Székesfehérvári Tankerületi Központ mintegy 600 millió forintot fordíthat a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumra, ahol az épület és az udvar felújítása mellett kórus- és tánctermet is kialakítanak, a Munkácsyban Mihály Általános Iskolában a tornatermet és az udvart újítják fel, a Vasvári Pál Általános Iskolában pedig a tornaterem újul meg.

  2017.09.22.
 3. Folytatódik a Salétrom utcai sétány építése – az iskola előtti tér is megújul

  Még a héten elkezdődnek a munkálatok a Salétrom utcában, ahol 60 millió forintos beruházással újul meg a régi burkolat és a közvilágítás, mintegy 6500 négyzetméternyi felületen. A felújítást követően a teljes Salétrom utca egy egységes sétány képét nyújtja majd új pihenőpadokkal. 

  2017.09.19.
 4. Teljessé vált a haemodinamikai részleg fejlesztése a Szent György Kórházban

  Szívkatéterezésre és pacemaker beültetésre az úgynevezett haemodinamikai laborokban van lehetőség, amelyek már az ország több pontján működnek, így Székesfehérváron a Szent György Kórházban is, ahol évente 3000 vizsgálatot, beavatkozást hajtanak végre. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a Hotel épület IV. szintjén található haemodinamikai osztály fektető részleggel bővült, modern műszaki berendezésekkel és infrastruktúrával, így teljessé vált a tavaly megkezdett beruházás.

  2017.09.18.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek