Kiütéssel elődöntős a Magyar Kupában a fehérvári kosárcsapat

A kosárlabda Zsíros Tibor Magyar Kupa negyeddöntőjében a ZTE ellen játszott a bajnokságban listavezető Alba Fehérvár. Ebben a szezonban kétszer is szoros meccset vívtak a felek, de ezúttal a második negyedtől már egyre jobban elhúzott és végül nagyon simán győzött Dzunics Braniszlav csapata. Az Albában mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez, hatan is legalább tíz pontig jutottak. Amióta ebben a formában rendezik a kupa végjátékát, először nyerte meg első meccsét és került az elődöntőbe az Alba.
Alba Fehérvár - ZTE 98-73
2017.02.16. 19:50 |
A kosárlabda Zsíros Tibor Magyar Kupa negyeddöntőjében a ZTE ellen játszott a bajnokságban listavezető Alba Fehérvár. Ebben a szezonban kétszer is szoros meccset vívtak a felek, de ezúttal a második negyedtől már egyre jobban elhúzott és végül nagyon simán győzött Dzunics Braniszlav csapata. Az Albában mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez, hatan is legalább tíz pontig jutottak. Amióta ebben a formában rendezik a kupa végjátékát, először nyerte meg első meccsét és került az elődöntőbe az Alba.
 
Keller Ákos szerezte a negyeddöntő első kosarát, de a korai percekben érződött, hpogy mindkét csapat ismerkedik még a meglehetősen tágas győri létesítménnyel. A rontott dobásokat aztán követték a jók: Edwards köszönt be távolról, de a zalaiaknál is volt kinti mesterlövész, hiszen Szabó és Benke is jól célzott. Shepard és Lóránt harcosságával hárompontos előnybe került az Alba, időt kért a Zalaegerszeg. A szurkolók által keretbe várt Mohammedet most sem nevezte be Dzunics Braniszlav, Burgess ellenben, akit sok kritika ért, triplával nyitott pályára kerülése után. Egyébként is jól ment ekkor már kintről, Edwards és Ubilla is triplapárbajt vívott. Az első negyed utolsó két percében kevés pontot dobott az Alba, tavalyi játékosa, a most már zalai Wright ellenben egy szép kosárral az utolsó másodpercben átvette a vezetést csapatának.
7-0-ás zalai etap után nagyon kellett Burgess triplája, a ZTE zónája addig remekül teljesített. Igaz, a pontszerzéssel a második negyed elején gondban voltak a zalaiak, ekkor elég küszködős volt a meccs. Szokás szerint sokat bízott az egyéni atletikus képességekre az Alba, Shepard harcolt ki büntetőket, odaát pedig Norfleet vágott be futtából egy hármast. Négy és fél perc volt hátra a félidőből, amikor Taylor első kosarával, egy triplával hattal lépett meg az Alba, persze jött az időkérés Bencze Tamástól. Hiába, lerohanások, labdaszerzések után már tízzel mentek Burgessék. A ZTE irányítója és pontgyárosa, Ubilla csak erőlködött, nagyszerűen működött a fehérvári védekezés. Shepard és Edwards is hatalmas zsákolással demoralizálta az ellenfelet.15-0-át repesztett az Alba és 44-28-ra vezetett, amikor Wright révén ismét kosarat tudott szerezni a Zete. Tíz pontot dobott csak ebben a negyedben, de a félidő végén ismét zónázva és Ubilla révén dudaszós kosarat szerezve azért látótávolságban maradt a zalai együttes.
Wright továbbra is gondot okozott egykori csapatának, de az Albában is volt center, aki vezérnek bizonyult. Természetesen Lóránt Péter, aki hármast és duplát is dobott, amikor kezdett közelebb jönni a rivális, ez pedig igazi jelnek bizonyult. Shepard vezérletével védekezett, indult és eredményes is volt a Dzunics-csapat, villámgyorsan lett ismét nagy a különbség (59-42). Ezt tudta tartani a bajnoki listavezető, sőt, Markovics triplájánál már majdnem hússzal vezetett. A védekezés volt mindennek az alapja, egy újabb rossz zalai dobásból jött Burgess kosara, amivel meglett a közte húsz (72-52). Farr még csak ezután szerezte első akciópontjait, de így is simán nyerte ezt a negyedet és nyeregben érezhette magát az Alba.
A fehérvári keret erejét jelzi, hogy a csak pár perce pályán lévő Tóth Péter is bevágott egy triplát, vagyis mindenki betalált, aki pályára lépett. A csereemberek remeklésével tovább nőtt az előny, Farr volt a hatodik Alba-játékos, aki elérte a tíz pontot. Huszonöt pontos különbségnél itt is, ott is pályára kerültek fiatal kosarasok, a zalaiaknál Czinger be is talált. Érezhetően csökkent a koncentráció szintje a fehérváriaknál, de ez semmit nem számított, mert az ellenfél beletörődött a vereségbe. A Dávid Kornél Akadémia női szakágigazgatója, Gáll Tamás fia is pályára lépett a Zetében, az Albában Varga Máté és Joel Nshimba kapott lehetőséget, utóbbi első fehérvári kosarával alakult ki a végeredmény. A két szoros bajnoki után ezúttal nagyon simán nyert, és bejutott a kupa elődöntőjébe az Alba Fehérvár. Ott a Körmend – Falco meccs győztesével találkozik pénteken 19 órakor.
Alba Fehérvár - Zalakerámia-ZTE 98-73 (22-23, 22-10, 31-23, 23-17)
Alba: taylor 10/6, Edwards 16/6, Shepard 14, Lóránt 15/6, Keller Á. 8. Csere: Burgess 13/6, Markovics 7/3, Farr 10, Tóth p. 3/3, Keller I., Nshimba 2, Varga M.

Sport

 1. Európai csoportkör előtt az Alba Fehérvár kosarasai

  Megkezdi szereplését a FIBA Európa-kupában az Alba Fehérvár. A fehérvári kosarasok ez alkalomból sajtótájékoztatón ismertették terveiket, egyben bemutatták a csapat megjelenítésének új arculati elemeit.

  2017.10.16.
 2. Játék és sport - gyerekeknek is indít edzést a Vadásztölténygyári Vasas

  Hetente százan is lemennek edzeni a Vadásztölténygyári Vasas ökölvívó edzéseire. Az egyesület hamarosan gyerek csoportot is indít, ahol játékosan sajátíthatják el a fiatalok a box alapjait. Az ökölvívás igaz kontakt sport, de nem száll be mindenki a ringbe, vannak olyanok is akik csak az edzés részét csinálják, egymás ütése nélkül, mert oldja a stresszt, kikapcsolja az embert és segít abban, hogy kiszakadjunk a hétköznapokból - mondta Kiliti Ferenc az egyesület edzője.

  2017.10.16.
 3. Sok emberelőny, sok lövés, de kevés gól - megint kikapott a Volán

  Az Innsbruck ellen akart javítani a grazi vereség után a Fehérvár AV19. Ezen a meccsen is látszott, hogy nagy gondjai vannak a góllövéssel Benoit Laporte együttesének, hiába lőtt többet kapura és játszott sokat emberelőnyben, megint csak két gólt ütött. Így újabb vereség lett a vége.

  2017.10.15.
 4. Utolsó másodperces kosárral kapott ki az Alba Fehérvár Zalaegerszegen

  Zalaegerszegen játszott az utolsó pillanatig kiélezett meccset az Alba Fehérvár.Rossz első negyed után fokozatosan feljött, többször vezetett is az Alba, de a végjátékban, amelyet tavaly olyan sokszor megnyert, most hibázott. Az utolsó pillanatban egy visszatett labdával a ZTE szerezte meg a győzelmet.

  2017.10.15.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak