Kiütéssel elődöntős a Magyar Kupában a fehérvári kosárcsapat

A kosárlabda Zsíros Tibor Magyar Kupa negyeddöntőjében a ZTE ellen játszott a bajnokságban listavezető Alba Fehérvár. Ebben a szezonban kétszer is szoros meccset vívtak a felek, de ezúttal a második negyedtől már egyre jobban elhúzott és végül nagyon simán győzött Dzunics Braniszlav csapata. Az Albában mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez, hatan is legalább tíz pontig jutottak. Amióta ebben a formában rendezik a kupa végjátékát, először nyerte meg első meccsét és került az elődöntőbe az Alba.
Alba Fehérvár - ZTE 98-73
2017.02.16. 19:50 |
A kosárlabda Zsíros Tibor Magyar Kupa negyeddöntőjében a ZTE ellen játszott a bajnokságban listavezető Alba Fehérvár. Ebben a szezonban kétszer is szoros meccset vívtak a felek, de ezúttal a második negyedtől már egyre jobban elhúzott és végül nagyon simán győzött Dzunics Braniszlav csapata. Az Albában mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez, hatan is legalább tíz pontig jutottak. Amióta ebben a formában rendezik a kupa végjátékát, először nyerte meg első meccsét és került az elődöntőbe az Alba.
 
Keller Ákos szerezte a negyeddöntő első kosarát, de a korai percekben érződött, hpogy mindkét csapat ismerkedik még a meglehetősen tágas győri létesítménnyel. A rontott dobásokat aztán követték a jók: Edwards köszönt be távolról, de a zalaiaknál is volt kinti mesterlövész, hiszen Szabó és Benke is jól célzott. Shepard és Lóránt harcosságával hárompontos előnybe került az Alba, időt kért a Zalaegerszeg. A szurkolók által keretbe várt Mohammedet most sem nevezte be Dzunics Braniszlav, Burgess ellenben, akit sok kritika ért, triplával nyitott pályára kerülése után. Egyébként is jól ment ekkor már kintről, Edwards és Ubilla is triplapárbajt vívott. Az első negyed utolsó két percében kevés pontot dobott az Alba, tavalyi játékosa, a most már zalai Wright ellenben egy szép kosárral az utolsó másodpercben átvette a vezetést csapatának.
7-0-ás zalai etap után nagyon kellett Burgess triplája, a ZTE zónája addig remekül teljesített. Igaz, a pontszerzéssel a második negyed elején gondban voltak a zalaiak, ekkor elég küszködős volt a meccs. Szokás szerint sokat bízott az egyéni atletikus képességekre az Alba, Shepard harcolt ki büntetőket, odaát pedig Norfleet vágott be futtából egy hármast. Négy és fél perc volt hátra a félidőből, amikor Taylor első kosarával, egy triplával hattal lépett meg az Alba, persze jött az időkérés Bencze Tamástól. Hiába, lerohanások, labdaszerzések után már tízzel mentek Burgessék. A ZTE irányítója és pontgyárosa, Ubilla csak erőlködött, nagyszerűen működött a fehérvári védekezés. Shepard és Edwards is hatalmas zsákolással demoralizálta az ellenfelet.15-0-át repesztett az Alba és 44-28-ra vezetett, amikor Wright révén ismét kosarat tudott szerezni a Zete. Tíz pontot dobott csak ebben a negyedben, de a félidő végén ismét zónázva és Ubilla révén dudaszós kosarat szerezve azért látótávolságban maradt a zalai együttes.
Wright továbbra is gondot okozott egykori csapatának, de az Albában is volt center, aki vezérnek bizonyult. Természetesen Lóránt Péter, aki hármast és duplát is dobott, amikor kezdett közelebb jönni a rivális, ez pedig igazi jelnek bizonyult. Shepard vezérletével védekezett, indult és eredményes is volt a Dzunics-csapat, villámgyorsan lett ismét nagy a különbség (59-42). Ezt tudta tartani a bajnoki listavezető, sőt, Markovics triplájánál már majdnem hússzal vezetett. A védekezés volt mindennek az alapja, egy újabb rossz zalai dobásból jött Burgess kosara, amivel meglett a közte húsz (72-52). Farr még csak ezután szerezte első akciópontjait, de így is simán nyerte ezt a negyedet és nyeregben érezhette magát az Alba.
A fehérvári keret erejét jelzi, hogy a csak pár perce pályán lévő Tóth Péter is bevágott egy triplát, vagyis mindenki betalált, aki pályára lépett. A csereemberek remeklésével tovább nőtt az előny, Farr volt a hatodik Alba-játékos, aki elérte a tíz pontot. Huszonöt pontos különbségnél itt is, ott is pályára kerültek fiatal kosarasok, a zalaiaknál Czinger be is talált. Érezhetően csökkent a koncentráció szintje a fehérváriaknál, de ez semmit nem számított, mert az ellenfél beletörődött a vereségbe. A Dávid Kornél Akadémia női szakágigazgatója, Gáll Tamás fia is pályára lépett a Zetében, az Albában Varga Máté és Joel Nshimba kapott lehetőséget, utóbbi első fehérvári kosarával alakult ki a végeredmény. A két szoros bajnoki után ezúttal nagyon simán nyert, és bejutott a kupa elődöntőjébe az Alba Fehérvár. Ott a Körmend – Falco meccs győztesével találkozik pénteken 19 órakor.
Alba Fehérvár - Zalakerámia-ZTE 98-73 (22-23, 22-10, 31-23, 23-17)
Alba: taylor 10/6, Edwards 16/6, Shepard 14, Lóránt 15/6, Keller Á. 8. Csere: Burgess 13/6, Markovics 7/3, Farr 10, Tóth p. 3/3, Keller I., Nshimba 2, Varga M.

Sport

 1. Egyedülálló Tudásközpont jön létre Székesfehérváron

  Az Alba Regia SC együttműködési megállapodást kötött a Corvinus Egyetemmel, melynek keretében a székesfehérvári Sportközgazdász mesterszak partnereként tevékenyen részt vesz az egyetem képzési rendszerében. Ennek az együttműködésnek az eredményeként egy olyan egyedi, országosan és közép-európai szinten is egyedülálló székesfehérvári modell jött létre, melyben a kosárlabda és kézilabda sportklubok, valamint a Corvinus Egyetem egy teljesen újszerű, egymással összefüggő „Knowledge Hub“-ot alkotnak.

  2017.04.27.
 2. Gyulai Memorial - Idén még több versenyszám és világsztár érkezik Fehérvárra

  Idén egy ötnapos versenysorozat lezárásaként lesz július 3-án és 4-én a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj Székesfehérváron, ahol az előző éveknél több versenyszámot és világsztárt láthatnak majd a nézők. A férfi és női kalapácsvetésben ezúttal is a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) sorozatának egyik állomása lesz a Gyulai Memorial.

  2017.04.27.
 3. Kulcsemberekkel hosszabbított az Alba Fehérvár Puebla Plus

  Az alapszakaszt biztosan megnyerő és a középszakaszban is élen álló Alba Fehérvár Puebla Plus vezetősége fontos témában tartott sajtótájékoztatót szerda délután. A klubnak sikerült megállapodni két kulcsjátékosával, Lóránt Péterrel és Markovics Lukával, akik további két szezonon keresztül erősítik majd a fehérvári alakulatot. Balássi Imre klubelnök azt is bejelentette, hogy három utánpótláskorú játékossal kötnek profi szerződést a következő szezonra.

  2017.04.26.
 4. Fa Nándor lesz az idei Sportmajális sztárvendége

  A Petőfi-szobortól induló hagyományos felvonulással kezdődik, majd a Bregyóban folytatódik az évek óta hagyományos Sportmajális a jövő hétfőn. A színpadon egymást váltják a sportegyesületek bemutatói, különleges sportversenyeket láthatnak az érdeklődők, akik találkozhatnak Fa Nándorral. A résztvevők paralimpikonokkal ismerkedhetnek meg és kipróbálhatnak néhány parasportot is.

  2017.04.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak