Kiütéssel elődöntős a Magyar Kupában a fehérvári kosárcsapat

A kosárlabda Zsíros Tibor Magyar Kupa negyeddöntőjében a ZTE ellen játszott a bajnokságban listavezető Alba Fehérvár. Ebben a szezonban kétszer is szoros meccset vívtak a felek, de ezúttal a második negyedtől már egyre jobban elhúzott és végül nagyon simán győzött Dzunics Braniszlav csapata. Az Albában mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez, hatan is legalább tíz pontig jutottak. Amióta ebben a formában rendezik a kupa végjátékát, először nyerte meg első meccsét és került az elődöntőbe az Alba.
Alba Fehérvár - ZTE 98-73
2017.02.16. 19:50 |
A kosárlabda Zsíros Tibor Magyar Kupa negyeddöntőjében a ZTE ellen játszott a bajnokságban listavezető Alba Fehérvár. Ebben a szezonban kétszer is szoros meccset vívtak a felek, de ezúttal a második negyedtől már egyre jobban elhúzott és végül nagyon simán győzött Dzunics Braniszlav csapata. Az Albában mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez, hatan is legalább tíz pontig jutottak. Amióta ebben a formában rendezik a kupa végjátékát, először nyerte meg első meccsét és került az elődöntőbe az Alba.
 
Keller Ákos szerezte a negyeddöntő első kosarát, de a korai percekben érződött, hpogy mindkét csapat ismerkedik még a meglehetősen tágas győri létesítménnyel. A rontott dobásokat aztán követték a jók: Edwards köszönt be távolról, de a zalaiaknál is volt kinti mesterlövész, hiszen Szabó és Benke is jól célzott. Shepard és Lóránt harcosságával hárompontos előnybe került az Alba, időt kért a Zalaegerszeg. A szurkolók által keretbe várt Mohammedet most sem nevezte be Dzunics Braniszlav, Burgess ellenben, akit sok kritika ért, triplával nyitott pályára kerülése után. Egyébként is jól ment ekkor már kintről, Edwards és Ubilla is triplapárbajt vívott. Az első negyed utolsó két percében kevés pontot dobott az Alba, tavalyi játékosa, a most már zalai Wright ellenben egy szép kosárral az utolsó másodpercben átvette a vezetést csapatának.
7-0-ás zalai etap után nagyon kellett Burgess triplája, a ZTE zónája addig remekül teljesített. Igaz, a pontszerzéssel a második negyed elején gondban voltak a zalaiak, ekkor elég küszködős volt a meccs. Szokás szerint sokat bízott az egyéni atletikus képességekre az Alba, Shepard harcolt ki büntetőket, odaát pedig Norfleet vágott be futtából egy hármast. Négy és fél perc volt hátra a félidőből, amikor Taylor első kosarával, egy triplával hattal lépett meg az Alba, persze jött az időkérés Bencze Tamástól. Hiába, lerohanások, labdaszerzések után már tízzel mentek Burgessék. A ZTE irányítója és pontgyárosa, Ubilla csak erőlködött, nagyszerűen működött a fehérvári védekezés. Shepard és Edwards is hatalmas zsákolással demoralizálta az ellenfelet.15-0-át repesztett az Alba és 44-28-ra vezetett, amikor Wright révén ismét kosarat tudott szerezni a Zete. Tíz pontot dobott csak ebben a negyedben, de a félidő végén ismét zónázva és Ubilla révén dudaszós kosarat szerezve azért látótávolságban maradt a zalai együttes.
Wright továbbra is gondot okozott egykori csapatának, de az Albában is volt center, aki vezérnek bizonyult. Természetesen Lóránt Péter, aki hármast és duplát is dobott, amikor kezdett közelebb jönni a rivális, ez pedig igazi jelnek bizonyult. Shepard vezérletével védekezett, indult és eredményes is volt a Dzunics-csapat, villámgyorsan lett ismét nagy a különbség (59-42). Ezt tudta tartani a bajnoki listavezető, sőt, Markovics triplájánál már majdnem hússzal vezetett. A védekezés volt mindennek az alapja, egy újabb rossz zalai dobásból jött Burgess kosara, amivel meglett a közte húsz (72-52). Farr még csak ezután szerezte első akciópontjait, de így is simán nyerte ezt a negyedet és nyeregben érezhette magát az Alba.
A fehérvári keret erejét jelzi, hogy a csak pár perce pályán lévő Tóth Péter is bevágott egy triplát, vagyis mindenki betalált, aki pályára lépett. A csereemberek remeklésével tovább nőtt az előny, Farr volt a hatodik Alba-játékos, aki elérte a tíz pontot. Huszonöt pontos különbségnél itt is, ott is pályára kerültek fiatal kosarasok, a zalaiaknál Czinger be is talált. Érezhetően csökkent a koncentráció szintje a fehérváriaknál, de ez semmit nem számított, mert az ellenfél beletörődött a vereségbe. A Dávid Kornél Akadémia női szakágigazgatója, Gáll Tamás fia is pályára lépett a Zetében, az Albában Varga Máté és Joel Nshimba kapott lehetőséget, utóbbi első fehérvári kosarával alakult ki a végeredmény. A két szoros bajnoki után ezúttal nagyon simán nyert, és bejutott a kupa elődöntőjébe az Alba Fehérvár. Ott a Körmend – Falco meccs győztesével találkozik pénteken 19 órakor.
Alba Fehérvár - Zalakerámia-ZTE 98-73 (22-23, 22-10, 31-23, 23-17)
Alba: taylor 10/6, Edwards 16/6, Shepard 14, Lóránt 15/6, Keller Á. 8. Csere: Burgess 13/6, Markovics 7/3, Farr 10, Tóth p. 3/3, Keller I., Nshimba 2, Varga M.

Sport

 1. Az országos bajnokságon is helytálltak a Delfin úszói

  Debrecenben rendezték  az országos felnőtt úszóbajnokságot, mely egyben kvalifikációs verseny volt a budapesti vizes világbajnokságra  A székesfehérvári  Delfin SE  serdülő és ifjúsági versenyzői derekasan helytálltak. A cél mindannyiuknak a legjobb időeredmény megjavítása, valamint a B-döntőbe kerülés vol. Ezt a célt megvalósították a delfines versenyzők.

  2017.04.25.
 2. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 3. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 4. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak