Kiállítás és dokumentumfilm Szent István római emlékeiről a Szent Korona Galériában

 Február 16-án csütörtökön 17 órakor bemutatják a Szent István emlékek Rómában című dokumentumfilmet és fotókiállítást a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Simon Erika fotóriporter alkotásait és Vakler Lajos rendező-szerkesztő filmjét jövő csütörtökön délután Spányi Antal megyés püspök ajánlja a közönségnek. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
2017.02.16. 07:32 |
Február 16-án csütörtökön 17 órakor bemutatják a Szent István emlékek Rómában című dokumentumfilmet és fotókiállítást a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Simon Erika fotóriporter alkotásait és Vakler Lajos rendező-szerkesztő filmjét jövő csütörtökön délután Spányi Antal megyés püspök ajánlja a közönségnek.  A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak. 
A Szent István emlékek Rómában című fotókiállítás és dokumentumfilm következő bemutatójára február 16-án, csütörtökön 17 órakor kerül sor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában. Simon Erika fotóriporter és Vakler Lajos rendező-szerkesztő azzal a szándékkel indultak el Rómába 2016 őszén, hogy a történelmi, kegyeleti helyek felkutatásával bemutassák a Szent István-kultúrkörhöz kapcsolódó római-magyar emlékeket, a Szent István-kultusz jelenleg is fellelhető és látható értékeit – a fotó és a film eszközeivel.
A nézőket elkalauzolják többek között a Szent István Házba, a Magyarok Nagyasszonya Kápolnába, a Római Magyar Akadémia és a Pápai Magyar Egyházi Intézet épületébe, a freskók, domborművek, szakrális emlékek üzeneteit közvetítve. A kiállítást és a dokumentumfilmet Spányi Antal megyés püspök ajánlja a közönség figyelmébe. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.