Kecsketáncoltatás, ósdi állatosdi a Kákics zenekar farsangi mulatságán

  Közeledik farsang farka, amikor egyre nagyobb mulatságok vannak. Ez remélhetőleg így lesz a Kákics zenekar szombati csángó táncházában is, amely 17 órakor kezdődik a Felsővárosi Közösségi Házban. Lesznek farsangi játékok, köztük kecsketáncoltatás moldvai módra, de lehetséges, hogy medvét is ugráltatnak, ahogy a gyimesi csángók szokták.
2017.02.15. 10:29 |
 Közeledik farsang farka, amikor egyre nagyobb mulatságok vannak. Ez remélhetőleg így lesz a Kákics zenekar szombati csángó táncházában is, amely 17 órakor kezdődik a Felsővárosi Közösségi Házban. Lesznek farsangi játékok, köztük kecsketáncoltatás moldvai módra, de lehetséges, hogy medvét is ugráltatnak, ahogy a gyimesi csángók szokták.
Farsangi mulatságba invitálja régi és új táncházas tagjait a Kákics együttes február 18-án, szombaton. A program 17.00 órakor kezdődik a Felsővárosi Közösségi Házban, ahol először hagyományosan Gáncs Kata és Gula Miklós tanítja a gyerekeket. Lesznek farsangi játékok, köztük kecsketáncoltatás moldvai módra, de lehetséges, hogy medvét is ugráltatnak, ahogy a gyimesi csángók szokták. Nagy a valószínűsége, hogy az ósdi állatosdi sem marad el.
 
18.00 órától kezdődik a felnőttek táncháza, ahol a furulyás Feraru Krisztián lesz a vendégzenész. A Borica táncra várhatóan megérkeznek a kukák is, hogy mókázzanak egyet, de rémes álarcaiktól nem kell megijednie senkinek. A büfében szokásosan lesz zsíros kenyér, amely mellé ezúttal farsangi fánk is dukál.