Elindult az Alba Aréna engedélyeztetési eljárása

A január 31-i elektronikus feltöltéssel megindult az Alba Aréna terveinek engedélyez- tetési eljárása. Ütemezetten haladnak a székesfehérvári multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok előkészületei. 2019. őszére megnyithatja kapuit az építészeti megjelenésében is különleges, funkcionálisan korszerű és jól üzemeltethető épületkomplexum.
2017.02.14. 18:41 |
A január 31-i elektronikus feltöltéssel megindult az Alba Aréna terveinek engedélyeztetési eljárása. Ütemezetten haladnak a székesfehérvári multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok előkészületei. 2019. őszére megnyithatja kapuit az építészeti megjelenésében is különleges, funkcionálisan korszerű és jól üzemeltethető épületkomplexum.
Mindezt azon a keddi egyeztetésen erősítették meg, amelyen az elkövetkező hónap feladatait beszélték át az Alba Aréna tervezői és Székesfehérvár Önkormányzatának képviselői. Az engedélyezési tervek január 31-i feltöltésével újabb fázisba lépett az Alba Aréna megvalósítása. Ahogy azt a város polgármestere megerősítette: már megérkezett a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának függő hatályú határozata, ami jelzi a tervek beadását, az eljárás megindítását. Mindez megerősíti, hogy április elejére már építési engedéllyel rendelkezhet a multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok.
Székesfehérvár számára kiemelt fontosságú az Alba Aréna megépítése, ami természetesen biztosítja majd azt is, hogy az ország legjobb jégkorongcsapata – a Fehérvár AV 19 EBEL-csapata – és legjobb szurkolótábora is megfelelő körülmények közé kerüljön.” – hangsúlyozta Cser-Palkovics András azon a megbeszélésen, amelyen az elkövetkező hónap feladatait egyeztették a tervezőkkel.
„A műszaki tartalmakat és a hatósági előírásokhoz igazodva a terveket sikerült úgy alakítani, hogy közben az építészeti, művészeti elképzelés sem sérült.” – vallja a vezető tervező, így egy építészeti megjelenésében is különleges, funkcionálisan korszerű és jól üzemeltethető épület valósulhat meg Székesfehérváron.
A Modern Városok Program keretében megépülő Alba Aréna nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás. A közel 6000 fő befogadására alkalmas multicsarnok megvalósítása ütemezetten halad, amíg a hatóság az engedélyezést végzi, addig a tervezői csapat is tovább dolgozik. A következő lépés a kiviteli tervek elkészítése, majd a szükséges közbeszerzési eljárások keretében a kivitelezők kiválasztása. Erre – a munkaterület-átadással együtt – még idén szeretnének sort keríteni. a tervek szerint pedig 2019. őszétől pedig már mérkőzéseknek és rendezvényeknek adhat otthont az Alba Aréna.

Városfejlesztés

 1. Folytatódik a kultúrudvar kialakítása a Feketehegy-Szárazréten

  A második üteméhez érkezett Feketehegy-Szárazréten a kultúrudvar építése a városrész Közösségi Központjában. Az épületben helyet kap egy 150 főt kiszolgáló büfé, mosdók, nyilvános WC és egy raktárhelyiség és kialakítanak egy foglalkoztató termet, elsősorban a fiataloknak, ahol szakköröket, iskolai órákat is lehet tartani.

  2017.04.24.
 2. Májusban kezdődhet a Ligetsor felújítása

  A szerződéskötést és a munkaterület-átadást követően májusban kezdődhet a Ligetsor felújítása. Rendkívüli közgyűlést tartottak kedden reggel, amelyen a képviselőtestület egyhangú szavazással kiválasztotta a kivitelezőt, aki az útberuházáson túl a szükséges víziközmű-beruházásokat, valamint a parkoló-, tér- és sétánykialakítást végzi majd.

  2017.04.18.
 3. Elkészültek az új parkolók a Gőzmalom utcában

  A Gőzmalom utcában tavaly ősszel elkezdett parkoló-bővítésnek köszönhetően a korábban átadott 57 parkolóhely mellé most újabb 65 készült el. Néhány héten belül további 33 parkolóhelyet is átadnak. Így az 1700 négyzetméteren összesen közel 80 millió forintból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően már 155 új parkolóhely könnyíti a vízivárosiak parkolását.

  2017.04.06.
 4. Május elején már működni fog a Deák Dénes kút a Csónakázó-tó szigetén

  Hétfőn reggel beemelték a Deák Dénes kút szerkezetét a Csónakázó-tó szigetére, melyet még 2014 októberében bontottak el a Bartók Béla téren. A mintegy nyolc méteres mozgó szökőkút a kilencvenes évek eleje óta működött korábbi, helyén, de évről-évre egyre kevesebb alkatrészt lehetett látni rajta.

  2017.04.04.
 1. Látványos szakaszához érkezett az új Sóstói Stadion építése

  Az ütemterveknek megfelelően halad a Sóstói Stadion építése. A kemény téli időszak után látványos szakaszához érkezett a létesítmény rekonstrukciója, hiszen megkezdődhetett az előre gyártott lelátókaréj vasbeton szerkezetének összeszerelése. Hétfőn délután bejárást tartottak a Sóstói Stadionban, ahol a szakemberek arról is tájékoztatást adtak, hogy 2018 januárjára elkészül az aréna.

  2017.03.27.
 2. Déli összekötő út - kezdődik az előkészítés

  A közlekedés ma egyike a fehérváriakat leginkább foglalkoztató kérdéseknek, a Déli összekötő út megvalósítása pedig az egyik legjelentősebb tervezett útberuházás az elkövetkező időszakban, amely az Alsóvárosban élőket közvetlenül is érinti. A városfejlesztési tervekben évtizedek óta szerepel a városrészek közötti összeköttetést biztosító szakasz, amely most uniós forrásból valósulhat meg.

  2017.03.23.
 3. Több mint 50 stand lesz a Fehérvári Utazás Kiállításon

  Március 18-én és március 19-én újra várja az érdeklődőket a Fehérvári Utazás Kiállítás a Hiemer-házban,ahol több mint 50 kiállítóval találkozhatunk az ország minden részéből. A rendezvényen utazási kedvezményekkel, ingyenes vásári tombolával, játszóházzal, arcfestéssel és állatsimogatóval várják a családokat szombaton és vasárnap 10 órától 17 óráig.

  2017.03.10.
 4. Parkolófejlesztési terveket ismertettek a Malom utcában

  Közel 170 új parkolóhely kialakítására tettek javaslatot a szakemberek a Malom utcában, a terveket csütörtökön utcafórumon ismertették az ottélőkkel. A terület legnagyobb problémája, hogy a Belvárosban dolgozók autói egész nap itt parkolnak, ez növeli az utca forgalmát és nehezíti a házakból való kihajtást. A fórumon elhangzott, hogy a tervezett parkolófejlesztés mellett kerékpárutat is kialakítanának az utcában és mintegy 50-70 új fa ültetése történne meg. 

  2017.03.09.

Bolondballagás jelentkezés

Óvodai beiratkozás

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tavaszköszöntő

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek