In memoriam Dr. Hoffer György

  Székesfehérvár Önkormányzata fájdalommal búcsúzik Dr. Hoffer György belgyógyász főorvostól. A kiváló szakember 82 évet élt. Egykori kollégái főnökükre kiváló emberismerőként emlékeznek, aki mindig jóindulattal viseltetett munkatársai iránt. Nagy tisztelettel tekintettek rá mind szakmai tudását, mind emberi értékeit elismerve. Búcsúztatására március 4-én, szombaton 13 órakor kerül sor a Béla úti temetőben.
2017.02.27. 14:39 |
Hoffer György Budapesten született 1934. október 1-jén. Tanulmányait egy falusi általános iskolában kezdte, majd a tehetséges, jóeszű fiú a székesfehérvári József Attila Gimnáziumba került. A középiskolát követően a Pécsi Orvostudományi Egyetemen tanult, belgyógyászatból szakvizsgázott. Ifjú diplomásként a móri kórházban kezdte pályáját. 1968-ban jött Székesfehérvárra, körzeti orvosként kezdett dolgozni az Esze Tamás úti rendelőben egészen 1976-ig. Ezt követően a Városi Tanács Egészségügyi Osztályának a vezetője lett, ezt a tisztséget a rendszerváltásig töltötte be. Néhány évig üzemorvos volt, majd az Országos Orvosszakértői Intézet Székesfehérvári I. fokú Bizottságának főorvosaként ment nyugdíjba.
 
Számos, a kvalitásait respektáló díj és kitüntetés mellett 2006-ban a több évtizeden keresztül végzett, kimagasló egészségügyi szakmai munkásságának elismeréseként a Magyar Köztársaság Batthyány-Strattmann László díjával tüntették ki, valamint a Munka Érdemrend bronz fokozatával is méltatták tevékenységét.
 
Egykori kollégái főnökükre kiváló emberismerőként emlékeznek, aki mindig jóindulattal viseltetett munkatársai iránt. Nagy tisztelettel tekintettek rá mind szakmai tudását, mind emberi értékeit elismerve. Azt mondják, mindig rendet tartott maga körül, de ezt úgy csinálta, hogy soha senkit ne bántson meg. A problémamegoldásban uralta a legnehezebb helyzeteket is, a hozzáállásában soha nem hagyta el humora. Nagyon szerette a természetet, a Vértes Vadásztársaság tagja volt, a vadásztársakkal mindig jó kapcsolatot ápolt.
 
A családja elsődleges fontosságú volt az életében, két gyermeke és négy unokája nagyon sok szeretetet kaptak tőle. A feleségével hatvan éve ismerték meg egymást egyetemista korukban, boldog, hosszú házasságban éltek. Székesfehérvár Önkormányzata tisztelettel adózik dr. Hoffer György emléke előtt és osztozik a család fájdalmában. Búcsúztatására március 4-én, szombaton 13 órakor kerül sor a Béla úti temetőben.

Közlemények

 1. Közmeghallgatást tartanak jövő pénteken a Városházán

  Jövő pénteken tartanak Közmeghallgatást a Városházán: a Modern Városok Program fejlesztéseiről és a helyi, a parkolóépítést, a kerékpárutakat és a lakásszövetkezeti működést érintő közügyekről. A városban élőket foglalkoztató témákkal kapcsolatban a polgármester online fogadóóráján, a Facebook-on, november 6-án is lehet kérdéseket feltenni.

  2017.10.12.
 2. November 15-ig lehet pályázni a Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjra

  Székesfehérvár városa ösztöndíjjal segíti azokat a jól tanuló helyi fiatalokat, akik szociális helyzetük okán rászorulnak a támogatásra. A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat az adatlap kitöltésével és a szükséges mellékletek csatolásával lehet megpályázni november 15-ig. A támogatást általános és középiskolások, valamint a felsőoktatásban tanulók igényelhetik.

  2017.10.11.
 3. Forgalomkorlátozások a Pozsonyi út felújítása miatt – kezdődik a kivitelezés

  A forgalomkorlátozások kiépítésével szerdán elkezdődött a Pozsonyi út alsó szakaszának régóta várt felújítása. A beruházás miatt – várhatóan szerdán délutántól - ideiglenes tereléseket és lezárásokat vezetnek be. Az útszakasz teljes felújítása még idén elkészül.

  2017.10.11.
 4. Szombattól lehet égetni - ne füstöljük tele a várost!

  Szombattól egy héten keresztül lehet avart és növényi hulladékot égetni. VASÁRNAP TILOS az égetés, továbbá tilos tüzet gyújtani az erdőkben és a fásítások mellett is! Aki éget próbálja meg úgy tenni, hogy ne füstölje tele a környéket!

  2017.10.10.
 1. Lakossági fórum hétfőn a Vizivárosban - a tervezett fejlesztésekről is szó lesz

  Lakossági fórumot tart október 9-én, hétfőn dr. Horváth Miklósné, a 3. számú választókerület önkormányzati képviselője. Az eseményen Víziváros fejlesztéséről, befejezett és tervezett beruházásairól lesz szó. Szeretettel várják a városrész lakóit, vállalkozóit és intézményeinek képviselőit.

  2017.10.04.
 2. Kezdődik a szennyvízvezeték felújítása a Széchenyi úton

  Kedden kezdik felújítani a szennyvízvezetéket a Széchenyi úton. A kivitelezés idején a Széchenyi út felől nem lehet behajtani a Vörösmarty térre, és a Budai út irányából zsákutcaként működik az utca. Megállási tilalmat nem vezetnek be, október közepétől szakaszos félpályás útlezárásra kell számítani. 

  2017.10.02.
 3. Fogadóórát tart jövő csütörtökön Földi Zoltán a Királykút Emlékházban

  Felsőváros önkormányzati képviselője, Földi Zoltán október 5-én, csütörtökön 17 órától tart fogadóórát a Királykút Emlékházban. A képviselő a 10. számú választókörzetben élőket 19 óráig várja a Mikszáth Kálmán utca 25. szám alatti épület emeletén található irodájában.

  2017.09.27.
 4. Keddtől teljes útzár lép életbe a Sárkeresztúri úton

  Szeptember 26-tól várhatóan október 10-ig teljes szélességében lezárják a Sárkeresztúri út belső ágát a Széchenyi út – Börgöndi út csomópontnál, ahol a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjához kapcsolódóan átépítik a Basa-árok felett átvezető Sárkeresztúri úti átereszt.

  2017.09.25.

Felsőoktatási expo

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek