Kíváncsiak Klubja - természettudományos tehetséggondozó módszer tanároknak

Újfajta tanítási lehetőségekkel ismerkedtek fehérvári pedagógusok a Bugyulófalva Szociális Szövetkezet jóvoltából, a város finanszírozásában. A képzés második foglalkozása pénteken volt az István Király Általános Iskolában. A Kíváncsiak Klubja programját a Bugyulófalva Szociális Szövetkezet indította el, céljuk, hogy a pedagógusoknak olyan módszereket mutassanak be, melyekkel a természettudományos ismereteket közös munkával adják át a gyerekeknek.
2017.02.17. 15:50 |
Újfajta tanítási lehetőségekkel ismerkedtek fehérvári pedagógusok a Bugyulófalva Szociális Szövetkezet jóvoltából, a város finanszírozásában. A képzés második foglalkozása pénteken volt az István Király Általános Iskolában.

A Kíváncsiak Klubja programját a Bugyulófalva Szociális Szövetkezet indította el még a 2011/2012-es tanévben. Céljuk, hogy a pedagógusoknak olyan módszereket mutassanak be, melyekkel a természettudományos ismereteket kooperatív technikákkal át tudják adni a gyerekeknek.
A város anyagi támogatásával most a fehérvári általános iskoláknak is lehetőségük nyílt arra, hogy ezzel a módszerrel is megismerkedhessenek. A pedagógusoknak háromnapos elméleti kurzust szerveznek, melynek során a szövetkezet előadói bemutatják nekik a módszert, miközben kísérleteket végeznek az okostáblán.
A program második képzési napja az István Király Általános Iskolában volt, ahol Juhász László környezetvédelmi tanácsnok örömmel számolt be arról, hogy az önkormányzat finanszírozásával ezen a környezetismereti képzésen Székesfehérvár minden általános iskolájából egy-egy pedagógus részt vesz, akik saját iskolájukban továbbadják tudásukat.
A képzés második foglalkozásának helyet adó intézmény igazgatója, Krählingné Kovács Tünde örömét fejezte ki, hogy iskolájuk részese lehet a tanfolyamnak. Mint mondta a fehérvári Országos Diákparlamenten a fiatalok által megfogalmazott ajánlásban is szerepelt, hogy jó lenne ismét külön tanulni a kémiát, a biológiát és a fizikát. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy ezeket a tantárgyakat a diákok egységesen is lássák.
A Bugyulófalva Szociális Szövetkezet igazgató elnöke, Krop Hajnalka elmondta, hogy céljuk nem más, minthogy megszerettessék a gyerekekkel a természettudományos tárgyakat. Fontos, hogy a gyerekekkel már korán megkedveltessék a környezetvédelmet és a különböző tudományokat, kialakítva egyfajta kötődést. Beszámolt arról is, hogy egy pályázat keretében korábban négy székesfehérvári óvodában is bemutatták ezt a programot, ahonnan pozitív visszajelzéseket kaptak. A mostani képzés kapcsán köszönetét fejezte ki a városnak, hogy lehetőséget biztosított számukra arra, hogy valamennyi székesfehérvári iskolában ezt a módszert elindíthassák.