Indul a futószezon: február végén Gántra várják a terepfutás szerelmeseit

A hideg még itt van velünk, de a futókat ez nem zavarja, javában készülnek már a szezonra. Így télen pedig a terepfutásé a főszerep, február 26-án 10 órakor dördül el a startpisztoly a CEP Trail Gánton. A résztvevők természetesen értékes befutócsomaggal gazdagodnak a befutóérem mellett. A szervezők persze gondoltak a kevésbe profikra is, lesz egy 4km-es, ingyenes, úgynevezett tavaszváró futás is, szinte teljesen sík tereppel.
2017.02.17. 10:41 |
A hideg még itt van velünk, de a futókat ez nem zavarja, javában készülnek már a szezonra. Így télen pedig a terepfutásé a főszerep, február 26-án 10 órakor dördül el a startpisztoly a CEP Trail Gánton.
 
Február utolsó vasárnapján Gánton „rundevuznak” a terepfutás szerelmesei. Az indulók két táv közül választhatnak, a rutinosak a 220 méter szintkülönbséget magában foglaló 13km-es távon, míg a még rutinosabbak a 440 méter szintkülönbséggel bíró 25km-en mérettethetnek meg. „Egy átlag terepfutónak talán nem okoz különösebb gondot majd a pálya, de így télen, a sár, a jég, a fagy miatt lehet, hogy a vártnál jóval nehezebb lesz, ez időjárás függő. - mondta Márkus János szervező. - Szerencsére jó időt, 8-10 fokot mondanak, igaz, mára is jó időt jósoltak, és Székesfehérváron éppen fagy. A két pályát alakítottunk ki Gánton, a déli, 13km-est mindenki futja, míg a hosszabb távon indulók átfutva a településen megkóstolhatják az északit is. A verseny egyik különlegessége, hogy a futók áthaladnak majd egy volt bauxit bányán is, amely olyan, mintha a Marson járna az ember: vörös minden! Az első gánti terepfutóversenyre háromszáz indulót várunk, reményeink szerint százan a rövidebb, kétszázan pedig a hosszabb kihívást választják. Nagyon örülönk, hogy már most nemzetközi lett a versenyünk, hiszen egészen biztosan érkeznek hozzánk Franciaországból és Szlovákiából futók. Célunk, hogy évről évre színvonalas terepfutóversenyt rendezzünk Gánton!”
 
A résztvevők természetesen értékes befutócsomaggal gazdagodnak a befutóérem mellett. A szervezők persze gondoltak a kevésbe profikra is, lesz egy 4km-es, ingyenes, úgynevezett tavaszváró futás is, szinte teljesen sík tereppel.

Sport

 1. Az országos bajnokságon is helytálltak a Delfin úszói

  Debrecenben rendezték  az országos felnőtt úszóbajnokságot, mely egyben kvalifikációs verseny volt a budapesti vizes világbajnokságra  A székesfehérvári  Delfin SE  serdülő és ifjúsági versenyzői derekasan helytálltak. A cél mindannyiuknak a legjobb időeredmény megjavítása, valamint a B-döntőbe kerülés vol. Ezt a célt megvalósították a delfines versenyzők.

  2017.04.25.
 2. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 3. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 4. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak