Indul a futószezon: február végén Gántra várják a terepfutás szerelmeseit

A hideg még itt van velünk, de a futókat ez nem zavarja, javában készülnek már a szezonra. Így télen pedig a terepfutásé a főszerep, február 26-án 10 órakor dördül el a startpisztoly a CEP Trail Gánton. A résztvevők természetesen értékes befutócsomaggal gazdagodnak a befutóérem mellett. A szervezők persze gondoltak a kevésbe profikra is, lesz egy 4km-es, ingyenes, úgynevezett tavaszváró futás is, szinte teljesen sík tereppel.
2017.02.17. 10:41 |
A hideg még itt van velünk, de a futókat ez nem zavarja, javában készülnek már a szezonra. Így télen pedig a terepfutásé a főszerep, február 26-án 10 órakor dördül el a startpisztoly a CEP Trail Gánton.
 
Február utolsó vasárnapján Gánton „rundevuznak” a terepfutás szerelmesei. Az indulók két táv közül választhatnak, a rutinosak a 220 méter szintkülönbséget magában foglaló 13km-es távon, míg a még rutinosabbak a 440 méter szintkülönbséggel bíró 25km-en mérettethetnek meg. „Egy átlag terepfutónak talán nem okoz különösebb gondot majd a pálya, de így télen, a sár, a jég, a fagy miatt lehet, hogy a vártnál jóval nehezebb lesz, ez időjárás függő. - mondta Márkus János szervező. - Szerencsére jó időt, 8-10 fokot mondanak, igaz, mára is jó időt jósoltak, és Székesfehérváron éppen fagy. A két pályát alakítottunk ki Gánton, a déli, 13km-est mindenki futja, míg a hosszabb távon indulók átfutva a településen megkóstolhatják az északit is. A verseny egyik különlegessége, hogy a futók áthaladnak majd egy volt bauxit bányán is, amely olyan, mintha a Marson járna az ember: vörös minden! Az első gánti terepfutóversenyre háromszáz indulót várunk, reményeink szerint százan a rövidebb, kétszázan pedig a hosszabb kihívást választják. Nagyon örülönk, hogy már most nemzetközi lett a versenyünk, hiszen egészen biztosan érkeznek hozzánk Franciaországból és Szlovákiából futók. Célunk, hogy évről évre színvonalas terepfutóversenyt rendezzünk Gánton!”
 
A résztvevők természetesen értékes befutócsomaggal gazdagodnak a befutóérem mellett. A szervezők persze gondoltak a kevésbe profikra is, lesz egy 4km-es, ingyenes, úgynevezett tavaszváró futás is, szinte teljesen sík tereppel.

Sport

 1. Középpontban a jövő öttusázó reménységei

  A Diapolo Elit Bajnokságon azok a fiatalok indulhattak, akik rendelkeznek érvényes öttusa engedéllyel, sportorvosi igazolással és a 2017-es MK fordulókon elért eredményeikkel kvalifikálták magukat a tizenkét, illetve tizenhat fős egyéni és a hat csapatos váltó mezőnybe.

  2017.10.20.
 2. Ezüstérmes lett a Motocross csapatversenyen a Monpet Motoaction Team

  Sikeresen zárta a Motocross csapat országos bajnokságot a Monpet Motoaction Team. A székesfehérvári klub két csapattal állt rajthoz, és végül egy ezüstérmet, valamint egy értékes hetedik helyezést szerzett.

  2017.10.20.
 3. Emléket állítanak az egykori első osztályú MÁV Előre SC labdarúgócsapatának

  Emléktábla avatóünnepségre kerül sor október 24-én, kedden 13.30 órakor a Takarodó út 3. szám alatt. A nemes gesztussal a már megszűnt MÁV ELŐRE SC futballcsapatának fényes múltja előtt tisztelegnek. Az emlékállítón Székesfehérvár polgármestere mond köszöntőt.

  2017.10.19.
 4. Az MTK pályán fogadja a Vidi a Puskást – külön autóbuszok is indulnak szombaton

  Október 21-én, szombaton 15:30 órakor az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Puskás Akadémiát fogadja a Videoton. Mivel ezt a párosítást a pályaválasztói jog miatt nem lehet Felcsúton megrendezni, így mérkőzésre a jelenleg másodosztályú MTK pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kerül sor, amelyre a hazai Vidi bérletek ugyanúgy érvényesek lesznek és a jegyárak sem változnak.

  2017.10.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak