Csúnya vereség, búcsú a playoff-reményektől

Sofron István nélkül állt ki a Dornbirn elleni hazai mérkőzésre a Fehérvár AV19, de nagyobb baj volt, hogy mintha az öltözőben maradt volna az egész csapat a meccs elején. Hamar elhúztak a vendégek, a Volán pedig képptelen volt felpörögni. A második játékrész végén már hattal(!) vezetett a Dornbirn, gyakorlatilag eldőlt, hogy nem jut a rájátszásba az ekkor teljesen szétesően játszó Fehérvár. A végére sem csökkent a különbség, de a szépítés összejött a Volánnak.
Fehérvár AV19 - Dornbirn 2-8 (0-3, 0-3, 2-2)
2017.02.15. 21:45 |
Sofron István nélkül állt ki a Dornbirn elleni hazai mérkőzésre a Fehérvár AV19, de nagyobb baj volt, hogy mintha az öltözőben maradt volna az egész csapat a meccs elején. Hamar elhúztak a vendégek, a Volán pedig képptelen volt felpörögni. A második játékrész végén már hattal(!) vezetett a Dornbirn, gyakorlatilag eldőlt, hogy nem jut a rájátszásba az ekkor teljesen szétesően játszó Fehérvár. A végére sem csökkent a különbség, de a szépítés összejött a Volánnak.
 
Szűkszavú közleményben tudatta a Fehérvár AV19, mintegy két órával a meccs előtt, hogy a Dornbirn ellen Sofron István nem áll Benoit Laporte rendelkezésére, mert "a játékos oldalán a mérkőzésen történő részvételhez szükséges alapvető feltételek maradéktalanul nem teljesültek." Hogy ez mit jelent pontosan, mindenki csak találgathatta, de nem arról árulkodott a dolog, hogy minden rendben lenne a sorsdöntő meccsre készülő Volánnál. Aztán sajnos ez a jégen is igaz volt, hiszen az álmosan, dekoncentráltan kezdő hazaiak ellen a Dornbirn már a 7. percben két góllal vezetett. Semmi erő nem volt a Fehérvár támadásaiban, amikor a harmadik gólt is megkapták Szirányiék egy kontrából, a nézőtéren csendes beletörődés lett az úr - a szezont szinte lezárta magában a közönség...
Aki mégis bízott a csodában, a második harmadban hamar elvesztette a hitét. Ekkor a felesleges kiállításokat is kezdte összeszedni a Volán, ezt pedig köszönte és büntette a Dornbirn. Egy alkalommal a késleltetett kiállítás alatt követett el újabb szabálytalanságot a Fehérvár, így kettős emberhátrányba került, ebből, és egy szimpla fórból is betaláltak a vendégek. Hetényi Zoltán helyett Rajna Miklós érkezett a kapuba, de nem a kapusokon múlt, hogy teljesen szétesett csapat benyomását keltették a fehérváriak. LIvingston második góljánál (ez volt a hatodik összességben) még nem fütyült a publikum, de amikor az első fehévári emberelőnyben a korongot sem tudták bevinni Vas Jánosék a vendégharmadba, már hangosabb volt az elégedetlenség.
 
Mégis taps köszöntötte a harmadik harmadra érkező játékosokat, és ebben a játékrészben legalább nem nőtt tovább a különbség. Owens szépítő gólját, melyet megelőzött a hetedik dornbirni, nagy ováció köszöntötte, pláne, hogy előtte Hardy kapus kihúzta a gyufát a hazai szurkolóknál, mert sokáig a jégen maradt egy ütközés után. A végén volt még egy gólváltás, fehérvári részről Brance Orban talált be, összességében bántóan sima vereséggel búcsúzott a playoff-reményektől a Fehérvár. Maradt három meccs a szezonból, ezeken a tisztességes búcsú lehet a Laporte-csapat célja, az idény azonban így is, úgy is felejthető lesz...
 
Fehérvár AV19 - Dornbirner EC 2-8 (0-3, 0-3, 2-2)
Gl.: Owens, B. Orban, illetve Livingston 2, Grabher-Meier 2, Haberl, Schmidt, D'Alvise, Ban.
 

Sport

 1. Az országos bajnokságon is helytálltak a Delfin úszói

  Debrecenben rendezték  az országos felnőtt úszóbajnokságot, mely egyben kvalifikációs verseny volt a budapesti vizes világbajnokságra  A székesfehérvári  Delfin SE  serdülő és ifjúsági versenyzői derekasan helytálltak. A cél mindannyiuknak a legjobb időeredmény megjavítása, valamint a B-döntőbe kerülés vol. Ezt a célt megvalósították a delfines versenyzők.

  2017.04.25.
 2. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 3. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 4. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak