Béremelés, közfoglalkoztatottak felvétele és 1.5 milliárdos fejlesztés a Városgondnokság üzleti tervében

A Város- gondnokság idei üzleti terve közel hatszáz dolgozó tíz százalékos béremelését is tartalmazza. Csak az utak és járdák esetében 67 munkaterületen lesz fejlesztése a Városgondnokságnak 660 millió forintból. Kiemelkedik a strand fejlesztésére szánt 400 millió forint, de jelentős tétel, százmillió forint lesz a Béla Úti Temető fejlesztése és új parcellák kialakítása is.
2017.02.15. 15:18 |
A Városgondnokság idei üzleti terve közel hatszáz dolgozó tíz százalékos béremelését is tartalmazza. Csak az utak és járdák esetében 67 munkaterületen lesz fejlesztése a Városgondnokságnak. Kiemelkedik a strand fejlesztésére szánt 400 millió forint, de jelentős tétel lesz a Béla Úti Temető fejlesztése és új parcellák kialakítása is. A 7.2 milliárdos bevételi és kiadási főösszeg rekord a társaság életében: ebből mintegy ötmilliárd Forint önkormányzati támogatás, a fennmaradó több mint kétmilliárd forint pedig saját bevétel.

További lényeges eleme az üzleti tervnek, hogy 67 fő közfoglalkoztatott állományú dolgozót állandó státusszal átvesz a Városgondnokság a munkavállalók közé, ami a dolgozók helyzetét megszilárdítja, kiszámíthatóbbá teszi és nagyobb anyagi biztonságot nyújt számukra – mondta Bozai István városgondnok.
Az üzleti terv a városüzemeltetés színvonalának megtartása, illetve egyes területeken növelése mellett jelentős fejlesztéseket is tartalmaz. Fejlesztésekre összesen 1,5 milliárd Ft jut 2017-ben és jelentős tétel, hogy összesen 10%-os bértömeg növekedést tartalmaz az üzleti terve a Városgondnokságnak. A járulékcsökkentésből eredő emelkedést minden dolgozó megkapja az önkormányzati cégnél, míg további, nagyjából 6%-ot bérfelzárkóztatásra, bérfeszültségek enyhítésére fordítanak. A bérrendezés elsősorban fizikai munkát végző dolgozókat érinti.

A tavalyi évben elfogadott beszámoló tárgyalásakor a Közgyűlés felkérte a Városgondnokságot, hogy a városban a fűnyírás gyakoriságát növelje meg. A jelenleg elfogadott üzleti terv erre lehetőséget teremt. Plusz 30 millió Forint gépbeszerzés lehetséges, másrészt további 30 millió Forint áll rendelkezésre a jelenlegi állomány szükséges túlórájának kifizetésére. Ezzel további plusz kettő alkalommal tudja a Városgondnokság nyírni a füvet a város közterületein, ami nagyságrendileg 6 millió négyzetméternyi fűnyírást jelent.
Komoly útfejlesztési programot tartalmaz az idei terv: 660 millió Ft jut út, járda és parkolófejlesztésre. A Béla úti temető bővítésére pedig 100 millió Ft-ot hagyott jóvá a Közgyűlés. A fejlesztés azért szükséges, mert a régi temetőinket követően a Béla úti temető is megtelik hamarosan. A beruházásból új parcellák nyitása, illetve a belső utak, sétányok kialakítása, fejlesztése fog megvalósulni. Nagy volumenű munka lesz a városi játszóterek ütéscsillapító burkolatainak cseréje. Ennek első ütemére 50 millió Ft-ot tartalmaz a terv.

Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András, Bozai István városgondnok és Béndek Balázs gazdasági igazgató közösen tartott sajtótájékoztatót, amin elhangzott, hogy a társaság 2009-es indulása óta a szolgáltató százmilliós vagyona hárommilliárdosra emelkedett, ami a város vagyonát erősíti.
Nincs a városnak olyan területe, ahol valamilyen feladata ne lenne a Városgondnokságnak és azoknak az embereknek, akik nap, mint nap a közterületeken dolgoznak – mondta Cser-Palkovics András polgármester. Kiemelte, hogy az önkormányzati cég idei üzleti terve jelentős bérfejlesztést is takar és 67 ember kerülhet át a céghez a korábbi közfoglalkoztatotti státuszból. „Ez jól mutatja a Fehérvári munkaerő-piaci helyzetet, másrészt a város is szeretné garantálni az alkalmazottai biztonságát, mind jogi, mind pénzügyi értelemben. Bízom abban, hogy az a 67 ember, aki régóta városunk közterületein dolgozik örül majd ennek a nagyon fontos lépésnek.” Fontos fejlesztésként emelte ki a strand felújítását, amit az idei szezon után, ősszel kezd a Városgondnokság. A tervek szerint a 2018-as szezonban már egy megújult strand nyithat ki. „A sokrétű feladatokat jól mutatja, hogy miközben készülnek a felújítás tervei a sátor alatti medencetér egyik speciális alkatrészének beszerzését és cseréjét is el kell végezni, így minden valószínűséggel jövő héten már újra lehet használni.
A 7.2 milliárdos bevételi és kiadási főösszeg abszolút rekord a társaság életében. Ebből mintegy ötmilliárd Forint az önkormányzati támogatás, a fennmaradó több mint kétmilliárd forint pedig saját bevétel. A 2009-es induláskor a Városgondnokság mindössze 100 milliós vagyonnal, 90 fő munkavállalóval és összesen három járművel rendelkezett. Az alapelvünk az volt, hogy a városüzemeltetési- és fenntartási feladatokat önerővel, saját gépparkkal és saját munkavállalókkal lássuk el. A korábbi százmilliós vagyon mára meghaladta a hárommilliárd forintot, ami a város vagyonát erősíti. Ez a növekmény az elmúlt évek tartós befektetéseinknek, az-az az eszközállományunknak köszönhető. Jelenleg a százat is meghaladja a különböző fajta járműveinknek a száma, dolgozóink pedig több mint hatszázan vannak. Munkavállalóink mintegy kétharmada pedig kimondottan fizikai munkát végez. Kiadásaink közül éppen ezért a legnagyobb tétel a munkabérek költsége, ami kétmilliárd forintot tesz majd ki idén. Rendkívül tőkeerős a cég, ami köszönhető a gazdálkodásunknak is. A saját tőkénk már meghaladja a másfél milliárd Forintot, így abszolút biztos lábakon álló, tőkeerős a társaság Székesfehérvár Városgondnoksága.

Városfejlesztés

 1. Újabb lépés a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” programban

   Székesfehérváron a Modern Városok Program keretében valósul meg a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program, ami újabb állomásához érkezett: a Kormány 1,1 milliárd forinttal támogatja a fejlesztés megvalósulását az alsóvárosi réten, a Palotavárosi tavak mögött.

  2017.10.11.
 2. Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere

  A Hungrana Kft. és két önkormányzati képviselő, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba támogatásával újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere. Az új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszközök beszerzése és telepítése mintegy 2 millió forintba került. Az új játékokat nagyon várták már a gyerekek, hiszen a korábbi, balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.

  2017.10.10.
 3. Több mint negyven új parkolóhely épült a Lövölde úton - parkosítással folytatják

  Negyvennégy új parkolóhelyet alakítottak ki a Lövölde úton, a 2-10. számú épületek közötti területen, amelynek műszaki átadását a szakhatóságok képviselőinek részvételével pénteken tartották a Lövölde út 2-10. szám közötti területen. A parkoló megépítése mellett felújították a kapcsolódó járdákat és a keresztülfutó utat is újraaszfaltozták. Az ősz folyamán a Városgondnokság rendezi a zöldfelületet, 17 fát ültetnek.

  2017.10.06.
 4. Jövő héten kezdődik és még idén elkészül a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítása

  Jövőhéten kezdődik a Pozsonyi út felújítása a Berényi út és a Fiskális út közötti szakaszon. Szerdától, a munkálatok ideje alatt egyirányú lesz az utca a Berényi út felől egészen a Karinthy Frigyes utca - Pozsonyi út kereszteződéséig. A teljes felújítás december közepére fejeződik be, mely kerékpársávok, és kettő gyalogátkelőhely építését is tartalmazza.

  2017.10.06.
 1. Bejárás Sóstón - új járdák, utak parkolók, természetvédelem és épülő stadion

  A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs programja és a Sóstói Stadion rekonstrukciója esetében is fontos szempont a közúti elérhetőség fejlesztése, több útfelújítási és parkolóépítési ütem kapcsolódik a beruházásokhoz. Csütörtökön helyszínbejárás keretében nézték meg a résztvevők az elkészült területeket és a most folyó kivitelezési munkarészeket. Fontos szempont a város számára, hogy a két fejlesztés összekapcsolásával az egész városrész megújulhat.

  2017.09.28.
 2. Három fehérvári iskolát is érint a hatszázmilliós intézményfelújítás

  Három fehérvári iskolában kezdődik felújítás jövő tavasszal. A Székesfehérvári Tankerületi Központ mintegy 600 millió forintot fordíthat a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumra, ahol az épület és az udvar felújítása mellett kórus- és tánctermet is kialakítanak, a Munkácsyban Mihály Általános Iskolában a tornatermet és az udvart újítják fel, a Vasvári Pál Általános Iskolában pedig a tornaterem újul meg.

  2017.09.22.
 3. Folytatódik a Salétrom utcai sétány építése – az iskola előtti tér is megújul

  Még a héten elkezdődnek a munkálatok a Salétrom utcában, ahol 60 millió forintos beruházással újul meg a régi burkolat és a közvilágítás, mintegy 6500 négyzetméternyi felületen. A felújítást követően a teljes Salétrom utca egy egységes sétány képét nyújtja majd új pihenőpadokkal. 

  2017.09.19.
 4. Teljessé vált a haemodinamikai részleg fejlesztése a Szent György Kórházban

  Szívkatéterezésre és pacemaker beültetésre az úgynevezett haemodinamikai laborokban van lehetőség, amelyek már az ország több pontján működnek, így Székesfehérváron a Szent György Kórházban is, ahol évente 3000 vizsgálatot, beavatkozást hajtanak végre. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a Hotel épület IV. szintjén található haemodinamikai osztály fektető részleggel bővült, modern műszaki berendezésekkel és infrastruktúrával, így teljessé vált a tavaly megkezdett beruházás.

  2017.09.18.

Felsőoktatási expo

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek