Béremelés, közfoglalkoztatottak felvétele és 1.5 milliárdos fejlesztés a Városgondnokság üzleti tervében

A Város- gondnokság idei üzleti terve közel hatszáz dolgozó tíz százalékos béremelését is tartalmazza. Csak az utak és járdák esetében 67 munkaterületen lesz fejlesztése a Városgondnokságnak 660 millió forintból. Kiemelkedik a strand fejlesztésére szánt 400 millió forint, de jelentős tétel, százmillió forint lesz a Béla Úti Temető fejlesztése és új parcellák kialakítása is.
2017.02.15. 15:18 |
A Városgondnokság idei üzleti terve közel hatszáz dolgozó tíz százalékos béremelését is tartalmazza. Csak az utak és járdák esetében 67 munkaterületen lesz fejlesztése a Városgondnokságnak. Kiemelkedik a strand fejlesztésére szánt 400 millió forint, de jelentős tétel lesz a Béla Úti Temető fejlesztése és új parcellák kialakítása is. A 7.2 milliárdos bevételi és kiadási főösszeg rekord a társaság életében: ebből mintegy ötmilliárd Forint önkormányzati támogatás, a fennmaradó több mint kétmilliárd forint pedig saját bevétel.

További lényeges eleme az üzleti tervnek, hogy 67 fő közfoglalkoztatott állományú dolgozót állandó státusszal átvesz a Városgondnokság a munkavállalók közé, ami a dolgozók helyzetét megszilárdítja, kiszámíthatóbbá teszi és nagyobb anyagi biztonságot nyújt számukra – mondta Bozai István városgondnok.
Az üzleti terv a városüzemeltetés színvonalának megtartása, illetve egyes területeken növelése mellett jelentős fejlesztéseket is tartalmaz. Fejlesztésekre összesen 1,5 milliárd Ft jut 2017-ben és jelentős tétel, hogy összesen 10%-os bértömeg növekedést tartalmaz az üzleti terve a Városgondnokságnak. A járulékcsökkentésből eredő emelkedést minden dolgozó megkapja az önkormányzati cégnél, míg további, nagyjából 6%-ot bérfelzárkóztatásra, bérfeszültségek enyhítésére fordítanak. A bérrendezés elsősorban fizikai munkát végző dolgozókat érinti.

A tavalyi évben elfogadott beszámoló tárgyalásakor a Közgyűlés felkérte a Városgondnokságot, hogy a városban a fűnyírás gyakoriságát növelje meg. A jelenleg elfogadott üzleti terv erre lehetőséget teremt. Plusz 30 millió Forint gépbeszerzés lehetséges, másrészt további 30 millió Forint áll rendelkezésre a jelenlegi állomány szükséges túlórájának kifizetésére. Ezzel további plusz kettő alkalommal tudja a Városgondnokság nyírni a füvet a város közterületein, ami nagyságrendileg 6 millió négyzetméternyi fűnyírást jelent.
Komoly útfejlesztési programot tartalmaz az idei terv: 660 millió Ft jut út, járda és parkolófejlesztésre. A Béla úti temető bővítésére pedig 100 millió Ft-ot hagyott jóvá a Közgyűlés. A fejlesztés azért szükséges, mert a régi temetőinket követően a Béla úti temető is megtelik hamarosan. A beruházásból új parcellák nyitása, illetve a belső utak, sétányok kialakítása, fejlesztése fog megvalósulni. Nagy volumenű munka lesz a városi játszóterek ütéscsillapító burkolatainak cseréje. Ennek első ütemére 50 millió Ft-ot tartalmaz a terv.

Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András, Bozai István városgondnok és Béndek Balázs gazdasági igazgató közösen tartott sajtótájékoztatót, amin elhangzott, hogy a társaság 2009-es indulása óta a szolgáltató százmilliós vagyona hárommilliárdosra emelkedett, ami a város vagyonát erősíti.
Nincs a városnak olyan területe, ahol valamilyen feladata ne lenne a Városgondnokságnak és azoknak az embereknek, akik nap, mint nap a közterületeken dolgoznak – mondta Cser-Palkovics András polgármester. Kiemelte, hogy az önkormányzati cég idei üzleti terve jelentős bérfejlesztést is takar és 67 ember kerülhet át a céghez a korábbi közfoglalkoztatotti státuszból. „Ez jól mutatja a Fehérvári munkaerő-piaci helyzetet, másrészt a város is szeretné garantálni az alkalmazottai biztonságát, mind jogi, mind pénzügyi értelemben. Bízom abban, hogy az a 67 ember, aki régóta városunk közterületein dolgozik örül majd ennek a nagyon fontos lépésnek.” Fontos fejlesztésként emelte ki a strand felújítását, amit az idei szezon után, ősszel kezd a Városgondnokság. A tervek szerint a 2018-as szezonban már egy megújult strand nyithat ki. „A sokrétű feladatokat jól mutatja, hogy miközben készülnek a felújítás tervei a sátor alatti medencetér egyik speciális alkatrészének beszerzését és cseréjét is el kell végezni, így minden valószínűséggel jövő héten már újra lehet használni.
A 7.2 milliárdos bevételi és kiadási főösszeg abszolút rekord a társaság életében. Ebből mintegy ötmilliárd Forint az önkormányzati támogatás, a fennmaradó több mint kétmilliárd forint pedig saját bevétel. A 2009-es induláskor a Városgondnokság mindössze 100 milliós vagyonnal, 90 fő munkavállalóval és összesen három járművel rendelkezett. Az alapelvünk az volt, hogy a városüzemeltetési- és fenntartási feladatokat önerővel, saját gépparkkal és saját munkavállalókkal lássuk el. A korábbi százmilliós vagyon mára meghaladta a hárommilliárd forintot, ami a város vagyonát erősíti. Ez a növekmény az elmúlt évek tartós befektetéseinknek, az-az az eszközállományunknak köszönhető. Jelenleg a százat is meghaladja a különböző fajta járműveinknek a száma, dolgozóink pedig több mint hatszázan vannak. Munkavállalóink mintegy kétharmada pedig kimondottan fizikai munkát végez. Kiadásaink közül éppen ezért a legnagyobb tétel a munkabérek költsége, ami kétmilliárd forintot tesz majd ki idén. Rendkívül tőkeerős a cég, ami köszönhető a gazdálkodásunknak is. A saját tőkénk már meghaladja a másfél milliárd Forintot, így abszolút biztos lábakon álló, tőkeerős a társaság Székesfehérvár Városgondnoksága.

Városfejlesztés

 1. 79 helyen újulnak meg idén belső utak, járdák és parkolók Fehérváron

  ÚT 2017-19 néven saját út-, járda- és parkoló-felújítási programot indított a Városgondnokság. Az 1,5 milliárd forint összértékű projektet a Rákóczi út 6. szám alatti társasháznál mutatták be, melynek környékén a munkaterület átadással megkezdődött a parkolók felújítása mintegy 2 ezer négyzetméteren.

  2017.04.26.
 2. Elkészült a Korponai utca felújítása az Öreghegyen

  A Korponai utcában teljes szélességben kicserélték a burkolatot, és a szegély megtámasztásával megoldották a csapadékvíz elvezetését is. A városi beruházás 12 millió forintból, a Saára Gyula-program keretében valósult meg.

  2017.04.26.
 3. Folytatódik a kultúrudvar kialakítása a Feketehegy-Szárazréten

  A második üteméhez érkezett Feketehegy-Szárazréten a kultúrudvar építése a városrész Közösségi Központjában. Az épületben helyet kap egy 150 főt kiszolgáló büfé, mosdók, nyilvános WC és egy raktárhelyiség és kialakítanak egy foglalkoztató termet, elsősorban a fiataloknak, ahol szakköröket, iskolai órákat is lehet tartani.

  2017.04.24.
 4. Májusban kezdődhet a Ligetsor felújítása

  A szerződéskötést és a munkaterület-átadást követően májusban kezdődhet a Ligetsor felújítása. Rendkívüli közgyűlést tartottak kedden reggel, amelyen a képviselőtestület egyhangú szavazással kiválasztotta a kivitelezőt, aki az útberuházáson túl a szükséges víziközmű-beruházásokat, valamint a parkoló-, tér- és sétánykialakítást végzi majd.

  2017.04.18.
 1. Május elején már működni fog a Deák Dénes kút a Csónakázó-tó szigetén

  Hétfőn reggel beemelték a Deák Dénes kút szerkezetét a Csónakázó-tó szigetére, melyet még 2014 októberében bontottak el a Bartók Béla téren. A mintegy nyolc méteres mozgó szökőkút a kilencvenes évek eleje óta működött korábbi, helyén, de évről-évre egyre kevesebb alkatrészt lehetett látni rajta.

  2017.04.04.
 2. Elkezdődtek a parkosítási munkák a Szent Sebestyén téren

  A Szent Sebestyén téren még ősszel elkészült a két méter széles, térköves járda, mely körbeveszi a templom névadójának szobrát is. A napokban a Városgondnokság kertészei pedig elkezdték a növényültetés előtti földmunkát. A teljes parkban felújítják a füves részeket, rengeteg cserjét ültetnek és még tavasszal további 17 fát is telepítenek a Felsőváros egyik legszebb ligetébe.

  2017.03.29.
 3. Látványos szakaszához érkezett az új Sóstói Stadion építése

  Az ütemterveknek megfelelően halad a Sóstói Stadion építése. A kemény téli időszak után látványos szakaszához érkezett a létesítmény rekonstrukciója, hiszen megkezdődhetett az előre gyártott lelátókaréj vasbeton szerkezetének összeszerelése. Hétfőn délután bejárást tartottak a Sóstói Stadionban, ahol a szakemberek arról is tájékoztatást adtak, hogy 2018 januárjára elkészül az aréna.

  2017.03.27.
 4. Déli összekötő út - kezdődik az előkészítés

  A közlekedés ma egyike a fehérváriakat leginkább foglalkoztató kérdéseknek, a Déli összekötő út megvalósítása pedig az egyik legjelentősebb tervezett útberuházás az elkövetkező időszakban, amely az Alsóvárosban élőket közvetlenül is érinti. A városfejlesztési tervekben évtizedek óta szerepel a városrészek közötti összeköttetést biztosító szakasz, amely most uniós forrásból valósulhat meg.

  2017.03.23.

Tavaszköszöntő

Bolondballagás jelentkezés

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek