Béremelés, közfoglalkoztatottak felvétele és 1.5 milliárdos fejlesztés a Városgondnokság üzleti tervében

A Város- gondnokság idei üzleti terve közel hatszáz dolgozó tíz százalékos béremelését is tartalmazza. Csak az utak és járdák esetében 67 munkaterületen lesz fejlesztése a Városgondnokságnak 660 millió forintból. Kiemelkedik a strand fejlesztésére szánt 400 millió forint, de jelentős tétel, százmillió forint lesz a Béla Úti Temető fejlesztése és új parcellák kialakítása is.
2017.02.15. 15:18 |
A Városgondnokság idei üzleti terve közel hatszáz dolgozó tíz százalékos béremelését is tartalmazza. Csak az utak és járdák esetében 67 munkaterületen lesz fejlesztése a Városgondnokságnak. Kiemelkedik a strand fejlesztésére szánt 400 millió forint, de jelentős tétel lesz a Béla Úti Temető fejlesztése és új parcellák kialakítása is. A 7.2 milliárdos bevételi és kiadási főösszeg rekord a társaság életében: ebből mintegy ötmilliárd Forint önkormányzati támogatás, a fennmaradó több mint kétmilliárd forint pedig saját bevétel.

További lényeges eleme az üzleti tervnek, hogy 67 fő közfoglalkoztatott állományú dolgozót állandó státusszal átvesz a Városgondnokság a munkavállalók közé, ami a dolgozók helyzetét megszilárdítja, kiszámíthatóbbá teszi és nagyobb anyagi biztonságot nyújt számukra – mondta Bozai István városgondnok.
Az üzleti terv a városüzemeltetés színvonalának megtartása, illetve egyes területeken növelése mellett jelentős fejlesztéseket is tartalmaz. Fejlesztésekre összesen 1,5 milliárd Ft jut 2017-ben és jelentős tétel, hogy összesen 10%-os bértömeg növekedést tartalmaz az üzleti terve a Városgondnokságnak. A járulékcsökkentésből eredő emelkedést minden dolgozó megkapja az önkormányzati cégnél, míg további, nagyjából 6%-ot bérfelzárkóztatásra, bérfeszültségek enyhítésére fordítanak. A bérrendezés elsősorban fizikai munkát végző dolgozókat érinti.

A tavalyi évben elfogadott beszámoló tárgyalásakor a Közgyűlés felkérte a Városgondnokságot, hogy a városban a fűnyírás gyakoriságát növelje meg. A jelenleg elfogadott üzleti terv erre lehetőséget teremt. Plusz 30 millió Forint gépbeszerzés lehetséges, másrészt további 30 millió Forint áll rendelkezésre a jelenlegi állomány szükséges túlórájának kifizetésére. Ezzel további plusz kettő alkalommal tudja a Városgondnokság nyírni a füvet a város közterületein, ami nagyságrendileg 6 millió négyzetméternyi fűnyírást jelent.
Komoly útfejlesztési programot tartalmaz az idei terv: 660 millió Ft jut út, járda és parkolófejlesztésre. A Béla úti temető bővítésére pedig 100 millió Ft-ot hagyott jóvá a Közgyűlés. A fejlesztés azért szükséges, mert a régi temetőinket követően a Béla úti temető is megtelik hamarosan. A beruházásból új parcellák nyitása, illetve a belső utak, sétányok kialakítása, fejlesztése fog megvalósulni. Nagy volumenű munka lesz a városi játszóterek ütéscsillapító burkolatainak cseréje. Ennek első ütemére 50 millió Ft-ot tartalmaz a terv.

Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András, Bozai István városgondnok és Béndek Balázs gazdasági igazgató közösen tartott sajtótájékoztatót, amin elhangzott, hogy a társaság 2009-es indulása óta a szolgáltató százmilliós vagyona hárommilliárdosra emelkedett, ami a város vagyonát erősíti.
Nincs a városnak olyan területe, ahol valamilyen feladata ne lenne a Városgondnokságnak és azoknak az embereknek, akik nap, mint nap a közterületeken dolgoznak – mondta Cser-Palkovics András polgármester. Kiemelte, hogy az önkormányzati cég idei üzleti terve jelentős bérfejlesztést is takar és 67 ember kerülhet át a céghez a korábbi közfoglalkoztatotti státuszból. „Ez jól mutatja a Fehérvári munkaerő-piaci helyzetet, másrészt a város is szeretné garantálni az alkalmazottai biztonságát, mind jogi, mind pénzügyi értelemben. Bízom abban, hogy az a 67 ember, aki régóta városunk közterületein dolgozik örül majd ennek a nagyon fontos lépésnek.” Fontos fejlesztésként emelte ki a strand felújítását, amit az idei szezon után, ősszel kezd a Városgondnokság. A tervek szerint a 2018-as szezonban már egy megújult strand nyithat ki. „A sokrétű feladatokat jól mutatja, hogy miközben készülnek a felújítás tervei a sátor alatti medencetér egyik speciális alkatrészének beszerzését és cseréjét is el kell végezni, így minden valószínűséggel jövő héten már újra lehet használni.
A 7.2 milliárdos bevételi és kiadási főösszeg abszolút rekord a társaság életében. Ebből mintegy ötmilliárd Forint az önkormányzati támogatás, a fennmaradó több mint kétmilliárd forint pedig saját bevétel. A 2009-es induláskor a Városgondnokság mindössze 100 milliós vagyonnal, 90 fő munkavállalóval és összesen három járművel rendelkezett. Az alapelvünk az volt, hogy a városüzemeltetési- és fenntartási feladatokat önerővel, saját gépparkkal és saját munkavállalókkal lássuk el. A korábbi százmilliós vagyon mára meghaladta a hárommilliárd forintot, ami a város vagyonát erősíti. Ez a növekmény az elmúlt évek tartós befektetéseinknek, az-az az eszközállományunknak köszönhető. Jelenleg a százat is meghaladja a különböző fajta járműveinknek a száma, dolgozóink pedig több mint hatszázan vannak. Munkavállalóink mintegy kétharmada pedig kimondottan fizikai munkát végez. Kiadásaink közül éppen ezért a legnagyobb tétel a munkabérek költsége, ami kétmilliárd forintot tesz majd ki idén. Rendkívül tőkeerős a cég, ami köszönhető a gazdálkodásunknak is. A saját tőkénk már meghaladja a másfél milliárd Forintot, így abszolút biztos lábakon álló, tőkeerős a társaság Székesfehérvár Városgondnoksága.

Városfejlesztés

 1. Vágják a hínárt a Csónakázó-tóban - könnyebb lesz evezni

  A tavalyi év folyamán mintegy 300 millió forintos beruházással újult meg a Csónakázó-tó, amelynek környezetében hangulatos szabadidős övezet alakult ki. Régi álma teljesült a fehérváriaknak azzal, hogy ismét lehet csónakázni, ezt azonban megnehezítette, hogy ismét elszaporodott a hínár. A probléma megoldására egy speciális, nagy teljesítményű hínárvágó gépet béreltek ki, a levágott hínárt összegyűjtik a víz felszínéről, majd elszállítják a tó partjáról.

  2017.07.24.
 2. Hétfőn kezdődik a Távírda utca teljes felújítása - cserélik a közműveket is

  A Colas Alterra Zrt. végzi a rekonstrukciós munkálatokat, amelyek július 24-én megkezdődnek, és várhatóan hat hónapot vesznek igénybe. A beruházás a víziközművek cseréjével indul. A munkák érintik a Távírda és Kégl György utcák Budai úti csomópontjait is, ezért a Budai út, József Attila utca és a Várkörút közötti szakasza augusztus 7. és 23. között lezárásra kerül. 

  2017.07.21.
 3. Kezdődik a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány építése

  November végéig kell végeznie a kivitelezőnek a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány kivitelezésével, melynek munkaterület átadását pénteken délelőtt tartották a helyszínen. Az öreghegyi Sapr és a volt Vidi parkoló közötti zöldterületen 246 millió forintos beruházással kosár- és focipálya, játszótér, kondipark és futópálya is épül.

  2017.07.21.
 4. Folytatódik a burkolatfelújítás a Móricz Zsigmond utcában

  Elkezdődött a Móricz Zsigmond utca burkolatfelújításának a második üteme. Az ÚT 2017-19 Program 42,5 millió forintos beruházása során az első ütemből kimaradt, valamint a Huba köz és a Géza utca közötti szakasz újul meg. Kérik a lakosság közreműködését a lezárások során.

  2017.07.20.
 1. Megújuló csapadékvíz-elvezető rendszer a Felsővárosban

  Székesfehérvár Önkormányzata európai uniós forrásból kezdte meg Felsőváros területén a csapadékvíz-elvezető rendszer megújítását. A fejlesztés két – egymással párhuzamosan megvalósuló – ütemben kezdődött, a beruházás a vízkárokkal veszélyeztetett területeken biztosítja a megfelelő infrastruktúra kialakítását.

  2017.07.14.
 2. Elkészült a Lánczos Kornél utca teljes felújítása

  Elkészült a Lánczos Kornél utca felújítása: a munkát egy hónappal ezelőtt kezdte a kivitelező és 220 méter hosszan, 4.5 méter szélesen, mindkét oldalon süllyesztett szegéllyel és megfelelő vastagságú útalappal épült az utca új burkolata. A vízelvezetés biztosítása érdekében mindkét oldalon szikkasztó árkok épültek.

  2017.07.14.
 3. Két héten belül kezdődik a Királykút lakónegyed belső parkolójának aszfaltozása

  Földi Zoltán önkormányzati képviselő tájékoztatása szerint két héten belül megkezdik a Királykút lakónegyed belső, nagy parkolójának aszfaltozását.  Július 17-én, hétfőn kifüggesztik a lépcsőházakban a pontos részletekről szóló ismertetőt is. A képviselő kéri a lakosság türelmét a kivitelezés idejére.

  2017.07.14.
 4. Másfél milliárdból bővítheti székesfehérvári campusát a Corvinus Egyetem

  Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítása. A beruházás várhatóan 2019 második negyedévére készül el. A projektnyitó rendezvényen elhangzott, hogy a fejleszteni kívánt épület tervezésekor a praktikum és modernitás szempontjai mellett a régi értékek megőrzése, helyreállítása is hangsúlyt kapott.

  2017.07.13.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek