Újra futókkal telik meg a Halesz liget az V. Székesfehérvári Jótékonysági Szeretetfutáson

Jövő szombaton ismét a Halesz ligetben találkoznak a futni vágyók, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód és a testmozgás fontosságára. Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet és csapata február 25-én, szombaton vár minden mozogni, kikapcsolódni vágyó gyermeket és felnőttet, akik ezúttal is két táv teljesítése közül választhatnak.
2017.02.15. 15:29 |
Jövő szombaton ismét a Halesz ligetben találkoznak a futni vágyók, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód és a testmozgás fontosságára. Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet és csapata február 25-én, szombaton vár minden mozogni, kikapcsolódni vágyó gyermeket és felnőttet, akik ezúttal is két táv teljesítése közül választhatnak.
Az elmúlt négy alkalom sikerein felbuzdulva 2017. február 25-én, szombaton ismét Szeretetfutásra invitálja a mozogni, kikapcsolódni vágyókat Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet és csapata. Az V. Székesfehérvári Jótékonysági Szeretetfutáson bárki részt vehet, legyen az fehérvári lakos, vagy éppen Székesfehérvárra látogató turista. Korkikötés sincs, így mindenkit – babakocsis anyukákat, unokával ellátogató nagypapákat és iskolásokat is – sok szeretettel várnak a szervezők.
„Az eltelt négy alkalom bebizonyította, hogy nagy szükség van az ilyen rendezvényekre a városban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy minden korosztály nagyon szívesen részt vesz a Jótékonysági Szeretetfutáson. A tavasz közelsége ráadásul még inkább arra ösztönzi az embereket, hogy mozogjanak. Természetesen én magam is biztatom a székesfehérváriakat, hogy minél többen jöjjenek el jövő szombaton a Halesz ligetbe, hogy együtt kezdhessük meg sportos programjainkat 2017-ben. Itt a remek alkalom mindenkinek, hogy jó társaságban és kiváló hangulatban tegyék meg az első lépéseket az egészségesebb életmód felé.” – mondta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.
„Számomra is nagy öröm, hogy immáron ötödik alkalommal rendezhetjük meg a Jótékonysági Szeretetfutást Székesfehérváron. Az első alkalommal még nem gondoltam volna arra, hogy ennyire sikeres lesz és minden évben össze tudunk gyűlni. A Halesz liget futópályája jelenleg tökéletes állapotban van, remélem, hogy jövő hétvégén is hasonló körülmények fogadják majd a futókat.” – tette hozzá Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet.
 
A futás napján már egészen kora reggeltől várják a Halesz ligetben az indulókat a regisztrációs pultnak kinevezett pingpongasztalnál, ahol minden érkező átveheti rajtszámát. 09.15 órakor kerül sor a hivatalos megnyitóra, 09.30 órakor pedig mindenkit közös bemelegítésre invitálnak. A bemelegítés után a résztvevők együtt futnak egy kört, hogy mindenki a megfelelő útvonalon futhassa választott távját – az útvonalat az önkéntes segítők táblákkal jelölik majd. Ezt követően 10.00 órakor rajtolnak a 2 kilométert futók, 10.20 órakor pedig a 7 kilométert vállalók. A célba érkezőket frissítővel várják, valamint további meglepetésekkel is kedveskednek számukra. A szervezők tervei szerint egy információs pultot is kialakítanak, ahol tapasztalt futóktól, sportolóktól kérhetnek tippeket, ötleteket a megjelentek.
 
A részvétel, mint mindig, idén is ingyenes, azonban újra lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők hozzájárulásukkal támogathassák az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény alapítványát. A Szivárvány Szociális Alapítvány az V. Székesfehérvári Jótékonysági Szeretetfutáson összegyűlt összeget a hátrányos helyzetű tanulók fejlesztéséhez, oktatásához szükséges speciális eszközök beszerzésére fordítja majd. A szervezők emellett nagyon szívesen fogadnak minden olyan tárgybeli adományt, melyekkel az intézményben tanulókat fejleszthetik.
 
Regisztrálni természetesen a futás napján is lehet a helyszínen, méghozzá a megnyitót megelőző egy órában. Az eseményt rossz idő esetén elhalasztják, a programot közös megbeszélés alapján újraszervezik. Minden szeretetfutót arra kérnek, hogy részvételi szándékát jelezze Pothárn Fanni Sára vagy Vízer Dániel BSI futónagyköveteknek Facebook-on, vagy e-mailben a fussfehervar@gmail.com címen. Emellett kérnek minden indulni vágyót, hogy az IDE KATTINTVA elérhető kérdőívet is töltsék ki.

Sport

 1. Középpontban a jövő öttusázó reménységei

  A Diapolo Elit Bajnokságon azok a fiatalok indulhattak, akik rendelkeznek érvényes öttusa engedéllyel, sportorvosi igazolással és a 2017-es MK fordulókon elért eredményeikkel kvalifikálták magukat a tizenkét, illetve tizenhat fős egyéni és a hat csapatos váltó mezőnybe.

  2017.10.20.
 2. Ezüstérmes lett a Motocross csapatversenyen a Monpet Motoaction Team

  Sikeresen zárta a Motocross csapat országos bajnokságot a Monpet Motoaction Team. A székesfehérvári klub két csapattal állt rajthoz, és végül egy ezüstérmet, valamint egy értékes hetedik helyezést szerzett.

  2017.10.20.
 3. Emléket állítanak az egykori első osztályú MÁV Előre SC labdarúgócsapatának

  Emléktábla avatóünnepségre kerül sor október 24-én, kedden 13.30 órakor a Takarodó út 3. szám alatt. A nemes gesztussal a már megszűnt MÁV ELŐRE SC futballcsapatának fényes múltja előtt tisztelegnek. Az emlékállítón Székesfehérvár polgármestere mond köszöntőt.

  2017.10.19.
 4. Az MTK pályán fogadja a Vidi a Puskást – külön autóbuszok is indulnak szombaton

  Október 21-én, szombaton 15:30 órakor az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Puskás Akadémiát fogadja a Videoton. Mivel ezt a párosítást a pályaválasztói jog miatt nem lehet Felcsúton megrendezni, így mérkőzésre a jelenleg másodosztályú MTK pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kerül sor, amelyre a hazai Vidi bérletek ugyanúgy érvényesek lesznek és a jegyárak sem változnak.

  2017.10.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak