Újra futókkal telik meg a Halesz liget az V. Székesfehérvári Jótékonysági Szeretetfutáson

Jövő szombaton ismét a Halesz ligetben találkoznak a futni vágyók, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód és a testmozgás fontosságára. Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet és csapata február 25-én, szombaton vár minden mozogni, kikapcsolódni vágyó gyermeket és felnőttet, akik ezúttal is két táv teljesítése közül választhatnak.
2017.02.15. 15:29 |
Jövő szombaton ismét a Halesz ligetben találkoznak a futni vágyók, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód és a testmozgás fontosságára. Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet és csapata február 25-én, szombaton vár minden mozogni, kikapcsolódni vágyó gyermeket és felnőttet, akik ezúttal is két táv teljesítése közül választhatnak.
Az elmúlt négy alkalom sikerein felbuzdulva 2017. február 25-én, szombaton ismét Szeretetfutásra invitálja a mozogni, kikapcsolódni vágyókat Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet és csapata. Az V. Székesfehérvári Jótékonysági Szeretetfutáson bárki részt vehet, legyen az fehérvári lakos, vagy éppen Székesfehérvárra látogató turista. Korkikötés sincs, így mindenkit – babakocsis anyukákat, unokával ellátogató nagypapákat és iskolásokat is – sok szeretettel várnak a szervezők.
„Az eltelt négy alkalom bebizonyította, hogy nagy szükség van az ilyen rendezvényekre a városban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy minden korosztály nagyon szívesen részt vesz a Jótékonysági Szeretetfutáson. A tavasz közelsége ráadásul még inkább arra ösztönzi az embereket, hogy mozogjanak. Természetesen én magam is biztatom a székesfehérváriakat, hogy minél többen jöjjenek el jövő szombaton a Halesz ligetbe, hogy együtt kezdhessük meg sportos programjainkat 2017-ben. Itt a remek alkalom mindenkinek, hogy jó társaságban és kiváló hangulatban tegyék meg az első lépéseket az egészségesebb életmód felé.” – mondta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.
„Számomra is nagy öröm, hogy immáron ötödik alkalommal rendezhetjük meg a Jótékonysági Szeretetfutást Székesfehérváron. Az első alkalommal még nem gondoltam volna arra, hogy ennyire sikeres lesz és minden évben össze tudunk gyűlni. A Halesz liget futópályája jelenleg tökéletes állapotban van, remélem, hogy jövő hétvégén is hasonló körülmények fogadják majd a futókat.” – tette hozzá Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet.
 
A futás napján már egészen kora reggeltől várják a Halesz ligetben az indulókat a regisztrációs pultnak kinevezett pingpongasztalnál, ahol minden érkező átveheti rajtszámát. 09.15 órakor kerül sor a hivatalos megnyitóra, 09.30 órakor pedig mindenkit közös bemelegítésre invitálnak. A bemelegítés után a résztvevők együtt futnak egy kört, hogy mindenki a megfelelő útvonalon futhassa választott távját – az útvonalat az önkéntes segítők táblákkal jelölik majd. Ezt követően 10.00 órakor rajtolnak a 2 kilométert futók, 10.20 órakor pedig a 7 kilométert vállalók. A célba érkezőket frissítővel várják, valamint további meglepetésekkel is kedveskednek számukra. A szervezők tervei szerint egy információs pultot is kialakítanak, ahol tapasztalt futóktól, sportolóktól kérhetnek tippeket, ötleteket a megjelentek.
 
A részvétel, mint mindig, idén is ingyenes, azonban újra lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők hozzájárulásukkal támogathassák az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény alapítványát. A Szivárvány Szociális Alapítvány az V. Székesfehérvári Jótékonysági Szeretetfutáson összegyűlt összeget a hátrányos helyzetű tanulók fejlesztéséhez, oktatásához szükséges speciális eszközök beszerzésére fordítja majd. A szervezők emellett nagyon szívesen fogadnak minden olyan tárgybeli adományt, melyekkel az intézményben tanulókat fejleszthetik.
 
Regisztrálni természetesen a futás napján is lehet a helyszínen, méghozzá a megnyitót megelőző egy órában. Az eseményt rossz idő esetén elhalasztják, a programot közös megbeszélés alapján újraszervezik. Minden szeretetfutót arra kérnek, hogy részvételi szándékát jelezze Pothárn Fanni Sára vagy Vízer Dániel BSI futónagyköveteknek Facebook-on, vagy e-mailben a fussfehervar@gmail.com címen. Emellett kérnek minden indulni vágyót, hogy az IDE KATTINTVA elérhető kérdőívet is töltsék ki.

Sport

 1. Az országos bajnokságon is helytálltak a Delfin úszói

  Debrecenben rendezték  az országos felnőtt úszóbajnokságot, mely egyben kvalifikációs verseny volt a budapesti vizes világbajnokságra  A székesfehérvári  Delfin SE  serdülő és ifjúsági versenyzői derekasan helytálltak. A cél mindannyiuknak a legjobb időeredmény megjavítása, valamint a B-döntőbe kerülés vol. Ezt a célt megvalósították a delfines versenyzők.

  2017.04.25.
 2. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 3. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 4. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak