Megérkezett a rendőrfőkapitány válasza - még mindig nem zárult le a szakértői vizsgálat

Dr. Cser-Palkovics András tegnapi, a január 9-én elhunyt 11 éves kisfiú megrázó halála körülményeinek nyilvánosság előtti tisztázását kérő nyílt levelére ma délelőtt dr. Varga Péter dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya választ küldött. Levelében kijelenti, hogy a most is zajló „vizsgálat legfontosabb eleme a halál okának megállapítása, amely összetett, szakértői feladat. A szakértői vélemények jelenleg nem állnak hatóságunk rendelkezésére, a rendőrség előtt a gyermek halálának oka nem ismert.”
2017.01.27. 12:28 |
Megérkezett a rendőrfőkapitány válasza - még mindig nem zárult le a szakértői vizsgálat
Dr. Cser-Palkovics András ezúton is megköszöni a rendőrfőkapitány gyors, korrekt szakmai válaszát. Élve a dr. Varga Pétertől kapott felhatalmazással a levélről a nyilvánosságot is tájékoztatja. A levélben a főkapitány kifejti, hogy a rendőrség válasza „nem alapulhat megalapozatlan, kellőképpen nem alátámasztott információkra.” A kisfiú egész várost megrázó halálának körülményeiről a szakértői vizsgálat még zajlik, így a főkapitány kijelenti, hogy a rendőrség előtt a gyermek halálának oka még nem ismert. Egyúttal ígéretet tett arra, hogy a vizsgálat lezárultával részletes tájékoztatást ad a megrendítő ügyről.

Főkapitány úr leveléből egyértelműen kiderül, hogy a feketehegyi kisfiú halálának oka egyelőre nem ismert a rendőrség előtt.” – összegzett Székesfehérvár polgármestere, aki ezért – a gyermek iránti kegyeletből, a minden elhunytat megillető emberi méltóság okán is – mindenkit arra kér, hogy mellőzze a találgatásokat és a tényállításoknak tűnő közléseket, amíg a szakértői vizsgálat lezárul. „Székesfehérvár Önkormányzata – habár eddig az édesanya elutasította – továbbra is fenntartja a felajánlást, hogy viseli a temetés költségeit.”