Videoton 25. - kreatív találmányokat készítettek a dolgozók

Az új Videoton megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából a vállalat három pályázatot hirdetett munkavállalói, és azok családjai részére még tavaly ősszel. Az új VIDEOTON megalakulása a 1991. december 5-ei naphoz köthető, amikor is egy teljesen új tulajdonosi struktúrával rendelkező, egy teljesen más irányba vezető stratégiát követő nagyvállalat kezdte meg új működését.
2017.01.25. 08:00 |
Az új Videoton megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából a vállalat három pályázatot hirdetett munkavállalói, és azok családjai részére még tavaly ősszel. Háztartási kisgépekből és autóalkatrészekből gyártott kabalafigura érdekes "találmányok" és rajzok is voltak a pályaművek között.
A pályázatok díjait Sinkó Ottó a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója adta át. Mint mondta a pályamunkák kreativitása és a pályázók száma is mutatja, hogy a Videoton egy élő, lélegző cég és ha meg tudjuk szólítani a munkatársainkat, akkor kreativitásuk olyan dolgokban is kibontakozik, mint a mostani pályázat.
A tagvállalatok közötti pályamű versenyen megosztott első helyezést ért el egy hologramos szerkezet és egy lebegő autó installáció. Az alkotásoknál egyébként fontos szempont volt, hogy az elkészült mű összhangban legyen a vállalat profiljával. A cég dolgozói kabalapályázaton is összemérhették kreativitásukat. A győztes itt egy mágneses betűkből készült mű lett. A Videotonos gyerekek sem maradtak ki a versenyből, ők szüleiket rajzolták le munka közben.
„Anya/apa dolgozik” rajzpályázat
Az új VIDEOTON 25 éves jubileuma alkalmából a dolgozók gyermekei számára meghirdetett „Anya/Apa dolgozik” rajzpályázatra összesen 38 rajz érkezett be. Volt olyan rajz, amelyet testvérek közösen készítettek, voltak, akik több alkotással is készültek. 

VT 25 éves Tagvállalati pályamű
A tagvállalatok számára jubileumi versenyt hirdetett a Videoton, ahol a feladat szerint olyan pályaművet kellett készíteni, amely összhangban van az adott cég profiljával. Külön kitétel volt, hogy az elkészített tárgy alapvetően a pályázó technológiáján, tevékenységén alapuljon.

VIDEOTON KABALAPÁLYÁZAT
2016 őszén a VIDEOTON Kabalapályázatot hirdetett tagvállalatai részére a 25 éves jubileum alkalmából. Olyan kabala elkészítése volt a feladat, amely megjelenésében a mai VIDEOTONRA, az általa gyártott alkatrészekre, technológiáira és egyéb jellemzőire utal A pályázatra bárki nevezhetett, nem csak VT dolgozók, hanem családtagok is.

Az új VIDEOTON megalakulása a 1991. december 5-ei naphoz köthető, amikor is egy teljesen új tulajdonosi struktúrával rendelkező, egy teljesen más irányba vezető stratégiát követő nagyvállalat kezdte meg új működését. Ennek eredményeképpen a Videoton Holding ZRt. mára Magyarország legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoportja lett. Tudatos és konzekvens stratégiájának köszönhetően a cégcsoport 2009, a gazdasági világválság óta számos egyedülálló eredményt tudhat maga mögött. A Videoton elismert és preferált beszállító vagy stratégiai gyártópartner több tucat jól ismert világmárka számára az autóipar, az ipari alkalmazások és a kis háztartási gépek piacán. Stabil piaci helyzete, elismert üzleti partner státusza alapján a Videoton nemcsak rendkívül erős pénzügyi pozícióval rendelkezik, de további növekedése is biztosított.
Videoton vezetése a stratégiai célkitűzések megvalósítása mellett messzemenően figyelembe veszi munkavállalóinak érdekeit és igényeit is. Kiemelt figyelmet fordít munkavállalóira, bérezésük, munkakörülményeik folyamatos fejlesztésére, családias munkahelyi atmoszférát, hosszú távú, stabil munkahelyeket és juttatások egyre szélesebb körét kínálva dolgozóinak. Ebbe a célkitűzésbe illeszkedett ezen 3 pályázat meghirdetése is, ami lehetőséget adott a Videoton dolgozóinak arra, hogy kifejezésre juttathassák a vállalathoz való tartozásukat, illetve hogy aktívan részt vegyenek a vállalat jubileumának megünneplésében.

Gazdaság

 1. Információs napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara

  Duális Információs Napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara a Városháza Dísztermében, ahol jobban megismerhették egymást a 2017. évi duális képzések céges partnerei és az intézménybe jelentkező diákok. A duális képzésben résztvevő leendő hallgatók azzal az előnnyel kezdhetnek majd a munkaerőpiacon, hogy az egyetem elvégzésekor már három és fél év munkatapasztalatot tudhatnak magukénak, így szakmailag már nem számítanak majd pályakezdőnek.

  2017.04.27.
 2. Pénteken zárulnak a pincér és szakács tanulók szintvizsgái

  A héten a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola pincér és szakács tanulóinak vizsgájával zárulnak a szintvizsgák. A vizsga sikeres teljesítése után a diákok a duális képzés keretein belül, gyakorlati tanulmányaikat egy vállalkozásnál folytathatják.

  2017.04.26.
 3. Átadták a Fehérvár Travel új autóbuszos telephelyét az Alba Ipari Zónában

  Az új épületkomplexum építése 2016. júliusában kezdődött a közel egy hektáros területen az Alba Ipari Zónában. A 4000 négyzetméternyi térkövezett parkolón kívül felépült egy 1600 m²-es épület, melyben irodák, szolgálati lakások és nyolc fedett buszgarázs is található.

  2017.04.26.
 4. Sportközgazdász mesterképzés indul a Corvinus fehérvári campusán

  Szeptemberben a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán Sportközgazdász mesterképzés indul. A képzés célja olyan sportközgazdászok képzése, akik társadalom és gazdaságtudományi tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein, valamint bárhol a világon önálló kreatív közgazdász szemléletű gondolkodásra.

  2017.04.21.
 1. Április 27-én ismét Lányok Napja az Arconic-Köfém Kft-nél

  Április 27-én ismét megrendezik a Lányok Napját, amikor a gimnáziumi és szakközépiskolai tanulmányaikat folytató lányok találkozhatnak vállalati szakemberekkel és különböző mérnöki szakmákkal ismerkedhetnek. A nap célja, hogy a diáklányok lássák, hogy számukra is van karrierlehetőség az egyes műszaki pályákon.

  2017.04.18.
 2. Szorosabb lett a Grundfos és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar kapcsolata

  Stratégiai partnerségi megállapodást kötött csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. Török László, a Grundfos Magyarország ügyvezető igazgatója beszámolt arról is, hogy a tervek szerint Székesfehérváron hozzák létre a vállalatcsoport globális víziközmű kompetencia központját, ami sokkal több kutatást, fejlesztést és gyártástechnológiát jelent.

  2017.04.13.
 3. Megnyitott a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókja

  Új, jobban megközelíthető helyen, a korábbinál nagyobb alapterű bankfiókban várja meglévő és leendő ügyfeleit a Sberbank Magyarország Zrt. Székesfehérváron. Szerdán délután ünnepélyes keretek között nyitották meg a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókját. A bank célja, hogy céltudatos, költséghatékony, modern és ügyfélközpontú banki szereplővé váljon Magyarországon.

  2017.04.12.
 4. 13%-os béremelés idén a fehérvári közösségi közlekedésben dolgozóknak

  Örömteli tájékoztatást kapott Székesfehérvár polgármestere a KNYKK Zrt. vezérigazgatójától. Németh Tamás arról a hároméves bérmegállapodásról számol be, amely az idei évre 13%-os béremelést jelent a cég munkavállalóinak, a székesfehérvári helyi közösségi közlekedésben dolgozóknak. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán mondott köszönetet az ehhez szükséges forrás biztosításáért.

  2017.04.11.

Tavaszköszöntő

Bolondballagás jelentkezés

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek