Videoton 25. - kreatív találmányokat készítettek a dolgozók

Az új Videoton megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából a vállalat három pályázatot hirdetett munkavállalói, és azok családjai részére még tavaly ősszel. Az új VIDEOTON megalakulása a 1991. december 5-ei naphoz köthető, amikor is egy teljesen új tulajdonosi struktúrával rendelkező, egy teljesen más irányba vezető stratégiát követő nagyvállalat kezdte meg új működését.
2017.01.25. 08:00 |
Az új Videoton megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából a vállalat három pályázatot hirdetett munkavállalói, és azok családjai részére még tavaly ősszel. Háztartási kisgépekből és autóalkatrészekből gyártott kabalafigura érdekes "találmányok" és rajzok is voltak a pályaművek között.
A pályázatok díjait Sinkó Ottó a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója adta át. Mint mondta a pályamunkák kreativitása és a pályázók száma is mutatja, hogy a Videoton egy élő, lélegző cég és ha meg tudjuk szólítani a munkatársainkat, akkor kreativitásuk olyan dolgokban is kibontakozik, mint a mostani pályázat.
A tagvállalatok közötti pályamű versenyen megosztott első helyezést ért el egy hologramos szerkezet és egy lebegő autó installáció. Az alkotásoknál egyébként fontos szempont volt, hogy az elkészült mű összhangban legyen a vállalat profiljával. A cég dolgozói kabalapályázaton is összemérhették kreativitásukat. A győztes itt egy mágneses betűkből készült mű lett. A Videotonos gyerekek sem maradtak ki a versenyből, ők szüleiket rajzolták le munka közben.
„Anya/apa dolgozik” rajzpályázat
Az új VIDEOTON 25 éves jubileuma alkalmából a dolgozók gyermekei számára meghirdetett „Anya/Apa dolgozik” rajzpályázatra összesen 38 rajz érkezett be. Volt olyan rajz, amelyet testvérek közösen készítettek, voltak, akik több alkotással is készültek. 

VT 25 éves Tagvállalati pályamű
A tagvállalatok számára jubileumi versenyt hirdetett a Videoton, ahol a feladat szerint olyan pályaművet kellett készíteni, amely összhangban van az adott cég profiljával. Külön kitétel volt, hogy az elkészített tárgy alapvetően a pályázó technológiáján, tevékenységén alapuljon.

VIDEOTON KABALAPÁLYÁZAT
2016 őszén a VIDEOTON Kabalapályázatot hirdetett tagvállalatai részére a 25 éves jubileum alkalmából. Olyan kabala elkészítése volt a feladat, amely megjelenésében a mai VIDEOTONRA, az általa gyártott alkatrészekre, technológiáira és egyéb jellemzőire utal A pályázatra bárki nevezhetett, nem csak VT dolgozók, hanem családtagok is.

Az új VIDEOTON megalakulása a 1991. december 5-ei naphoz köthető, amikor is egy teljesen új tulajdonosi struktúrával rendelkező, egy teljesen más irányba vezető stratégiát követő nagyvállalat kezdte meg új működését. Ennek eredményeképpen a Videoton Holding ZRt. mára Magyarország legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoportja lett. Tudatos és konzekvens stratégiájának köszönhetően a cégcsoport 2009, a gazdasági világválság óta számos egyedülálló eredményt tudhat maga mögött. A Videoton elismert és preferált beszállító vagy stratégiai gyártópartner több tucat jól ismert világmárka számára az autóipar, az ipari alkalmazások és a kis háztartási gépek piacán. Stabil piaci helyzete, elismert üzleti partner státusza alapján a Videoton nemcsak rendkívül erős pénzügyi pozícióval rendelkezik, de további növekedése is biztosított.
Videoton vezetése a stratégiai célkitűzések megvalósítása mellett messzemenően figyelembe veszi munkavállalóinak érdekeit és igényeit is. Kiemelt figyelmet fordít munkavállalóira, bérezésük, munkakörülményeik folyamatos fejlesztésére, családias munkahelyi atmoszférát, hosszú távú, stabil munkahelyeket és juttatások egyre szélesebb körét kínálva dolgozóinak. Ebbe a célkitűzésbe illeszkedett ezen 3 pályázat meghirdetése is, ami lehetőséget adott a Videoton dolgozóinak arra, hogy kifejezésre juttathassák a vállalathoz való tartozásukat, illetve hogy aktívan részt vegyenek a vállalat jubileumának megünneplésében.

Gazdaság

 1. Nyolc százalékkal nőtt a Videoton cégcsoport árbevétele az első fél évben

  Az idei év első felében mintegy négymilliárd forint értékben indítottak új beruházásokat, amely meghaladja a szokásos szintet. Sinkó Ottó társ-vezérigazgató jövőre nézve pedig biztatónak nevezte, hogy többségében már elnyert, konkrét üzletek miatt ruháznak be. Azelmúlt hónapokban százzal tudták növelni a munkavállalói létszámot a Videoton termelő cégeinél.

  2017.07.26.
 2. „Modern Vállalkozások Programja" - digitális workshop a Gazdaság Házában

  „Modern Vállalkozások Programja” címmel digitális workshopot rendeztek szerdán, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában, ahol a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a kis- és közepes vállalkozások képviselőit tájékoztatták az online tér nyújtotta innovatív lehetőségekről. A projekt fő célkitűzése a hazai vállalkozások versenyképességének növelése a digitális felzárkóztatás által.

  2017.07.19.
 3. Ingatlanpiac - tudta, hogy mennyibe kerülnek a fehérvári lakások és házak?

  Emelkedés 2016-ban, majd hullámzás 2017-ben. Lehetséges, hogy ez a hullámzás a tartós árnövekedés végét jelenti, de az sem kizárt, hogy csak egy ideiglenes állapota a piacnak - mondta a fehérvári árakról az ingatlannet.hu elemzője. Május során egy családi házhoz jutás átlagosan 256.174 Ft-ba került négyzetméterenként. A paneloknak idén májusban közel 267 ezer forint volt az átlag négyzetméter ára.

  2017.07.16.
 4. Huszonöt határon túli hallgató vesz részt a Kandó Kálmán Nyári Egyetemen

  Az Óbudai Egyetemen az idei évben 28. alkalommal rendezik meg a Kandó Kálmán Nyári Egyetemet a határon túli magyar mérnökhallgatók számára. A rendezvény legfontosabb célja, hogy a nyári egyetemre érkező 25 hallgató - akik Felvidékről, Erdélyből, Délvidékről és Kárpátaljáról érkeztek - elsajátítsa a szakmai magyar szókincset és segítsék elhelyezkedésüket a magyar munkaerőpiacon.

  2017.07.10.
 1. Újabb három és fél milliárd forintos fejlesztési forrás érkezik Fejér megyébe

  Fejér megye összesen 64.3 milliárd forintot kap a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP). Ebből a két megyei jogú város közül Székesfehérvárnak 18.6 milliárd, Dunaújvárosnak 9.6 milliárd forint jut, a megye további 106 települése pedig 36.1 milliárd forintot költhet fejlesztésekre. Az eddig odaítélt megyei támogatás összességében már a 21 milliárd forintot is meghaladja, jelentették be pénteken, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és három országgyűlési képviselő részvételével, a Megyeházán tartott sajtótájékoztatón. 

  2017.06.30.
 2. Doing Business – Fehérváron a legkedvezőbb az üzleti környezet

  Új jelentést készített a Világbank, a szervezet Magyarország, Bulgária és Románia néhány városában vizsgálta meg a vállalkozás indításának feltételeit és javaslatokat is megfogalmaztak. A jelentés öt területen - a vállalkozás indítása, az építési engedélyek ügyintézése, az elektromos áramhoz való hozzáférés, az ingatlan nyilvántartásba vétele és a szerződések érvényesítése - nyújt referenciaértéket Budapestet, Debrecent, Győrt, Miskolcot, Pécset, Szegedet és Székesfehérvárt illetően, az értékelésből kiemelkedik városunk.

  2017.06.27.
 3. Új épületgépészeti áruházat adott át a húszéves Hollander-2000 Kft

  Átadta új épületgépészeti áruházát és bemutatótermét az 1997-ben alapított, idén huszadik születésnapját ünneplő Hollander-2000 Kft. A Károly János, majd a Tátra utcai székhelyét is kinövő székesfehérvári vállalkozás a Mártírok útján épített új otthont magának, amelyet hétfőn ünnepélyes keretek között avattak fel.

  2017.06.26.
 4. Tudnivalók a nyári gyakorlatról - kötelező a pénzbeli juttatás

  Javában tart már a szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók nyári gyakorlata. Az általános szabályok ugyan nem változtak, a tanulók pénzbeli juttatása azonban emelkedett. Az összefüggő nyári gyakorlat időtartamára minden esetben pénzbeli juttatást is kell biztosítani a nappali munkarendben tanulóknak.

  2017.06.26.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek