Kultúrházak éjjel-nappal - zenés mesejáték és festménykiállítás a Köfémen

Még kaphatóak jegyek Az igazmondó juhászlegény című mesejátékra, amit a Tihanyi Vándorszínpad ad elő a Köfém Művelődési Házban, ahol a Kultúrházak éjjel-nappal sorozat kapcsán festménykiállítás is nyílik.
2017.02.06. 11:04 |
Még kaphatóak jegyek Az igazmondó juhászlegény című mesejátékra, amit a Tihanyi Vándorszínpad ad elő a Köfém Művelődési Házban, ahol a Kultúrházak éjjel-nappal sorozat kapcsán festménykiállítás is nyílik. Csodálatos világ címmel M. Kishonty Éva Cserhát Nívó- és Art Arany-díjas festő, valamint Gy. Simon Margit Cserhát Aranydiplomás festőművész képeibe nyerhetnek betekintést az érdeklődők.
 
Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kínál programot a hétvégén a Köfém Művelődési Ház, mely sok más intézménnyel együtt csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz. A kicsiknek egy mesejátékkal kedveskednek a köfémes szervezők, akik a Tihanyi Vándorszínpadot hívták meg a hétvégére, vendégszereplésre. A Budapestről érkező színészek Az igazmondó juhászlegény című előadásukat hozzák magukkal, melynek során kiderül, hogy Mariska, a kis árva lány azé a juhászlegényé lesz-e, akit szeret, vagy hozzá kell-e mennie ahhoz a gazdag öregemberhez, akit a mostohája szán neki? A Tihanyi Tóth Kinga által írt és rendezett egyrészes és ötszereplős darab – melynek Bognár Gyula a zeneszerzője és Tihanyi Tóth László a dalszövegírója – február 11-én, szombaton 17 órakor tekinthető meg a Köfém Művelődési Ház színpadán. Jegyek a művelődési házban még kaphatóak.
A felnőttek számára a programsorozat részeként egy festménykiállítás nyílik. Csodálatos világ címmel M. Kishonty Éva Cserhát Nívó- és Art Arany-díjas festő, valamint Gy. Simon Margit Cserhát Aranydiplomás festő alkotásai lesznek megtekinthetőek. A megnyitóra február 10-én, pénteken 17.30 órakor kerül sor a Köfém Művelődési Házban. A tárlatot Simon M. Veronika Cserhát-Munkácsy- és Holló László-díjas KUNST MEISTER festőművész nyitja meg. Köszöntőt mond Simon József, a Köfém Művelődési Ház igazgatója. A rendezvényen közreműködik Lencsés Júlia, aki verset mond, valamint az AcoustrinG zenekar. A kiállítás március 3-ig tekinthető meg.

Kultúra

 1. Az utolsó esti beszélgetés következik A DÖNTÉS kiállításon

  A héten zárul a Szent István Király Múzeum A DÖNTÉS című kiállításához kapcsolódó esti beszélgetések sorozata a Csók István Képtárban. Az utolsó alkalommal, április 25-én, kedden 18 órakor kezdődik a beszélgetés, amelynek vendége Bereczky Zoltán református lelkész, tanár, Takaró Mihály irodalomtörténész és Tóth Norbert, A DÖNTÉS című kiállítás kurátora lesz.

  2017.04.24.
 2. Hermann Napok - koncertek és zeneiskolai meghallgatások lesznek a héten

  Koncertek lesznek héten az iskola dísztermében, ahol bemutatkoznak a művésztanárok és a növendékek, valamint hangversenyt ad a Musica Bella Vonószenekar. A Kodály-est pénteken lesz, ahol hangszeres és kamaraművek várják a zenekedvelőket. Játékos hangszerbemutató előadásokat, valamint alkalmassági meghallgatásokat is szerveznek kisiskolásoknak és óvodásoknak.

  2017.04.24.
 3. Floralia - hétvégén tavaszköszöntő ünnep lesz Gorsiumban

  Kétnapos tavaszköszöntő ünnep lesz hétvégén az újjáépült Gorsium Régészeti Parkban: színházi előadás, római kori esküvő, gladiátorjáték, császári bevonulás, ókori témájú játékok és foglalkozások, kézműves vásár, gladiátorok és légiós katonák csatái színesítik az egész napos programokat.

  2017.04.24.
 4. Folklórprogrammal zárult a X. Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozó

  Vasárnap az énekkarok folklórhangversenyét hallhatta a közönség a Best Western Lakeside Hotel MKOSZ Edzőcsarnokában, ahol általános iskolások számára rendezett néptánc találkozó is szerepelt a programban. A néptánccsoportok közül a Kodályból a Bátorkák és a Botladozók, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolából a Csombor csoport, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskolából a Gabonca, míg a Csitáry Emil Művészeti Műhelyből a Szamóca csoport lépett fel.

  2017.04.23.

Tavaszköszöntő

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kiállítás