Kultúrházak éjjel-nappal - zenés mesejáték és festménykiállítás a Köfémen

Még kaphatóak jegyek Az igazmondó juhászlegény című mesejátékra, amit a Tihanyi Vándorszínpad ad elő a Köfém Művelődési Házban, ahol a Kultúrházak éjjel-nappal sorozat kapcsán festménykiállítás is nyílik.
2017.02.06. 11:04 |
Még kaphatóak jegyek Az igazmondó juhászlegény című mesejátékra, amit a Tihanyi Vándorszínpad ad elő a Köfém Művelődési Házban, ahol a Kultúrházak éjjel-nappal sorozat kapcsán festménykiállítás is nyílik. Csodálatos világ címmel M. Kishonty Éva Cserhát Nívó- és Art Arany-díjas festő, valamint Gy. Simon Margit Cserhát Aranydiplomás festőművész képeibe nyerhetnek betekintést az érdeklődők.
 
Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kínál programot a hétvégén a Köfém Művelődési Ház, mely sok más intézménnyel együtt csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz. A kicsiknek egy mesejátékkal kedveskednek a köfémes szervezők, akik a Tihanyi Vándorszínpadot hívták meg a hétvégére, vendégszereplésre. A Budapestről érkező színészek Az igazmondó juhászlegény című előadásukat hozzák magukkal, melynek során kiderül, hogy Mariska, a kis árva lány azé a juhászlegényé lesz-e, akit szeret, vagy hozzá kell-e mennie ahhoz a gazdag öregemberhez, akit a mostohája szán neki? A Tihanyi Tóth Kinga által írt és rendezett egyrészes és ötszereplős darab – melynek Bognár Gyula a zeneszerzője és Tihanyi Tóth László a dalszövegírója – február 11-én, szombaton 17 órakor tekinthető meg a Köfém Művelődési Ház színpadán. Jegyek a művelődési házban még kaphatóak.
A felnőttek számára a programsorozat részeként egy festménykiállítás nyílik. Csodálatos világ címmel M. Kishonty Éva Cserhát Nívó- és Art Arany-díjas festő, valamint Gy. Simon Margit Cserhát Aranydiplomás festő alkotásai lesznek megtekinthetőek. A megnyitóra február 10-én, pénteken 17.30 órakor kerül sor a Köfém Művelődési Házban. A tárlatot Simon M. Veronika Cserhát-Munkácsy- és Holló László-díjas KUNST MEISTER festőművész nyitja meg. Köszöntőt mond Simon József, a Köfém Művelődési Ház igazgatója. A rendezvényen közreműködik Lencsés Júlia, aki verset mond, valamint az AcoustrinG zenekar. A kiállítás március 3-ig tekinthető meg.

Kultúra

 1. Testvérvárosi dallamok a Harmonia Albensis zárókoncertjén

  Csütörtökön a Harmonico ConCento énekegyüttes fellépésével zárul a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat. A Szent Imre templomban Centóhoz és Ferrarához kötődő zeneszerzők darabjai csendülnek fel az egyházzenei örökségből, vezényel Pier Paolo Scattolin. Jegyeket online, valamint a Vörösmarty Színház jegyirodájában és a Tourinform Irodában lehet vásárolni. 

  2017.07.24.
 2. Újabb nemzetközi sikert ért el a Vox Mirabilis Kamarakórus

  Nyolcadik alkalommal rendezték meg a „The Bridge of Music” Nemzetközi Kórusversenyt és Fesztivált július 21-e és július 22-e között. A székesfehérvári kórus 2016-ban az 1. helyezést hozta el a versenyről, a 2017-es versenyen megvédték a tavalyi győzelmet. Az idei megmérettetésen több, mint 20 kórus indult, többek között Kínából is érkezett énekkar.

  2017.07.24.
 3. Óda a sörhöz – irodalom és sörkóstolás a Fejér Megyei Levéltárban

  A Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára irodalmi sorozatot indít a József Attila Kör és a Szépírók Társasága közreműködésével, amelynek első részében „Az Óda sörhöz” című irodalmi antológiát mutatják be. A csütörtökön, 19 órakor a Fejér Megyei Levéltárban kezdődő esten beszélgetést rendeznek az otthoni sörfőzés rejtelmeiről valamint a sör irodalommal való kapcsolatáról is. Sörkóstolót tart a Balaton17 Brewing Co. kisüzemi sörfőzde.

  2017.07.23.
 4. Szentmise és hagyományőrző est a csángó magyarokért Székesfehérváron

  Székesfehérvár meghívására hatodik alkalommal érkeztek Csángóföldről vendégek a moldvai Pusztinából, Lészpedről és Csík faluból. A mintegy harminc vendég, gyerekek és kísérőik a Velencei-tavi Gyermek- és Ifjúsági Táborban nyaraltak, meglátogatták a Bregyó Sportcentrumban zajló Napraforgó Városi Napközis Tábort, szombaton a csángó magyarokért mondott szentmisén vettek részt a ciszter templomban, majd este, a Városházán emlékezetes hagyományőrző esttel ajándékozták meg a székesfehérvári közönséget.

  2017.07.22.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Székesfehérvár Topotéka

Kiállítás