Kultúrházak éjjel-nappal - zenés mesejáték és festménykiállítás a Köfémen

Még kaphatóak jegyek Az igazmondó juhászlegény című mesejátékra, amit a Tihanyi Vándorszínpad ad elő a Köfém Művelődési Házban, ahol a Kultúrházak éjjel-nappal sorozat kapcsán festménykiállítás is nyílik.
2017.02.06. 11:04 |
Még kaphatóak jegyek Az igazmondó juhászlegény című mesejátékra, amit a Tihanyi Vándorszínpad ad elő a Köfém Művelődési Házban, ahol a Kultúrházak éjjel-nappal sorozat kapcsán festménykiállítás is nyílik. Csodálatos világ címmel M. Kishonty Éva Cserhát Nívó- és Art Arany-díjas festő, valamint Gy. Simon Margit Cserhát Aranydiplomás festőművész képeibe nyerhetnek betekintést az érdeklődők.
 
Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kínál programot a hétvégén a Köfém Művelődési Ház, mely sok más intézménnyel együtt csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz. A kicsiknek egy mesejátékkal kedveskednek a köfémes szervezők, akik a Tihanyi Vándorszínpadot hívták meg a hétvégére, vendégszereplésre. A Budapestről érkező színészek Az igazmondó juhászlegény című előadásukat hozzák magukkal, melynek során kiderül, hogy Mariska, a kis árva lány azé a juhászlegényé lesz-e, akit szeret, vagy hozzá kell-e mennie ahhoz a gazdag öregemberhez, akit a mostohája szán neki? A Tihanyi Tóth Kinga által írt és rendezett egyrészes és ötszereplős darab – melynek Bognár Gyula a zeneszerzője és Tihanyi Tóth László a dalszövegírója – február 11-én, szombaton 17 órakor tekinthető meg a Köfém Művelődési Ház színpadán. Jegyek a művelődési házban még kaphatóak.
A felnőttek számára a programsorozat részeként egy festménykiállítás nyílik. Csodálatos világ címmel M. Kishonty Éva Cserhát Nívó- és Art Arany-díjas festő, valamint Gy. Simon Margit Cserhát Aranydiplomás festő alkotásai lesznek megtekinthetőek. A megnyitóra február 10-én, pénteken 17.30 órakor kerül sor a Köfém Művelődési Házban. A tárlatot Simon M. Veronika Cserhát-Munkácsy- és Holló László-díjas KUNST MEISTER festőművész nyitja meg. Köszöntőt mond Simon József, a Köfém Művelődési Ház igazgatója. A rendezvényen közreműködik Lencsés Júlia, aki verset mond, valamint az AcoustrinG zenekar. A kiállítás március 3-ig tekinthető meg.