A megnyitó-ünnepséggel elkezdődött az idei „Zentais 7” rendezvénysorozata

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a „Zentais 7” a ráchegyi Zentai Úti Általános Iskolában hétfőn. A megnyitón kicsik és nagyok énekeltek, az intézmény földszinti aulájában alsós, az emeleti folyosón pedig felsős diákok alkotásaiból nyílt kiállítás, a hét folyamán pedig különféle versenyeken, bemutatókon és kalandokban vehetnek részt a gyerekek. Az ünnepi programsorozat kulturális gálával zárul pénteken.
2018.04.16. 12:43 |

A zentais tradíciók, a pedagógiai programunkban leírt hitvallásunk köteleznek minket hagyományaink őrizésére, ápolására, továbbadására. Az előttünk álló rendhagyó órák, foglalkozások, remélhetőleg sok-sok emlékezetes pillanattal ajándékoznak meg minket, a teljesség igénye nélkül sorolom programjainkat; alsósoknak és felsősöknek is hirdettünk angol és német nyelvi fordítóversenyt, a gyerekek bemutathatják legkedvesebb kémiai és fizikai kísérleteiket. Szerdán délelőtt mobil planetárium érkezik a tornatermünkbe, de lesz hungarikum-vetélkedő, Gazdálkodj okosan!-verseny. Magyar nyelvi logikai és informatikai csapatversenyre is hívtuk a megye iskoláit és sportprogramokkal is készülnek a testnevelők.” - ismertette a Zentais 7 programját Kukucska Márta, az intézmény igazgatója.

„A csütörtök a Diákönkormányzat napja lesz, érzékenyítő programokkal, illetőleg iskolai Ki-mit-tud? versennyel. Pénteken, a hét zárásaként a Köfém Művelődési Házban rendezzük a Zentais Gálát, amely örömünkre olyan sok műsorszámot, bemutatható produkciót tartalmaz, hogy három felvonásban tudjuk megrendezni.” - tájékoztatott Kukucska Márta, igazgató, aki a megnyitó alkalmával aki felhívta a figyelmet a - földszinti aulában és az emeleti folyosón berendezett Zentais Tárlatra is.

Az eseményen részt vett Mészáros Attila, alpolgármester és Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselője is. A Zentais 7 folytatásaként szombaton pályaorientációs napot tartanak az intézményben.

Kultúra

 1. Székesfehérvár múltja elevenedik meg a Városházán található fali textilen

  Hamarosan restaurálásra kerül a Városháza egyik különleges értéke, a polgármesteri iroda falán logó mintegy 80 éves gobelin. Pekáry István képzőművész tervei alapján az 1938-as Szent István emlékévre készült, a később a New Yorki-i világkiállítást is megjárt, több mint 6 négyzetméteres szövött kárpit. 

  2018.04.27.
 2. Június 30-ig látható Mátyás halotti pajzsának másolata Fehérváron

  A magyar történelem egyik legismertebb uralkodójára emlékezünk ebben az évben. Szerdán megnyílt a Mátyás király halotti pajzsa című tárlat, ennek kapcsán a pajzs kalandos történetéről is hallhattak előadást az érdeklődők a Szent István Király Múzeumban. A tárlat június 30-ig látogatható.

  2018.04.26.
 3. Emlékhelyek napja - idegenvezetés, koncertek, bemutatók Székesfehérváron

  Május 12-én, az Emlékhelyek napján, Székesfehérvár Nemzeti Emlékhelye is kinyitja kapuját, hogy a történelem szerelmesei felfedezhessék a magyar királyok egykori koronázó templomának titkait, kincseit.

  2018.04.26.
 4. Gálaműsorral készül a Tánc Világnapjára az Alba Regia Táncegyüttes

  Április 28-án, szombaton, a Tánc Világnapján 16 és 19 órakor is bemutatja gálaműsorát az Alba Regia Táncegyüttes a Vörösmarty Színházban, ahol a felnőtt csoport mellett színpadra lép az Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja, valamint az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Pulutyka- és Csöröge csoportja is, a muzsikát a táncegyüttes kísérője, a Galiba zenekar húzza. 

  2018.04.26.

Sportmajális

Egy százalék

Eseménynaptár

2018. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Székesfehérvár Topotéka