Megnyitó és ARAK-érmek az atlétikai országos bajnokság első napján

Megkezdődött a 123. atlétikai magyar bajnokság a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Az ünnepélyes megnyitó után az első napon már érmeket is osztottak, a verseny szombaton és vasárnap is egész nap tart. Megszületett az első fehérvári arany is.
2018.06.22. 19:53 |

Egymás után ötödször rendezik az atléták országos bajnokágát Székesfehérváron, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós megnyitó beszédében ki is emelte, hogy Budapest után a immár a koronázóváros a leggyakoribb helyszíne  rangos seregszemlének. Amely ráadásul nagyon fontos időszakot vezet fel, mert ugyanitt hamarosan a Gyulai Memorialon láthatjuk a legjobb magyar atlétákat és a világsztár vendégeket, majd Győrben ifjúsági Európa-bajnokságot rendeznek. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere megköszönte a szövetségnek, hogy bízik a városban. „Büszkék vagyunk, hogy ismét mi rendezhetjük a bajnokságot, ahogy hamarosan a Gyulai István Memorialt is, immár hagyományosan. Fehérvár mindig igyekszik jó házigazda lenni, annál is inkább, mert a gyerekek, fiatalok számra ilyenkor igazi példaképeket mutathatunk fel. És nem szabad elfelejteni, hogy mindezeket a nagy versenyeket a fehérvári klub, az ARAK szakértő segítsége, közreműködése nélkül nem lehetnének ilyen magas színvonalon lebonyolítani” - mondta a polgármester, majd jó eredményeket kívánt a versenyzőknek, akik meg is kezdték a bajnoki küzdelmeket.


Hatvan egyesület 286 férfi és 269 női egyéni nevezést adott le, ezen kívül a férfiaknál 13, a nőknél 16 váltó jelezte indulási szándékát. Az első napon már döntőket is rendeztek, köztük a két klasszikus sprintszám, a női és férfi 100 méteres síkfutás fináléját. Mindkét döntőben voltak fehérvári futók, az ARAK első érmeit a bajnokágon ők szerezték. Női 100 méteren Takács Boglárka második lett, a férfiaknál pedig Szabó Dániel megvédte bajnoki címét, 10.53 másodperces idővel aranyérmet szerzett. Az első nap harmadik fehérvári érmét a női 4x100 méteres váltó szerezte Takács Boglárka, Mátó Sára, Zsiga Mónika, Endrész Klaudia összeállításban.

A bajnokság szombaton délelőtt 11 órától folytatódik, aznap és vasárnap is estig tartanak a versenyek. A belépés végig ingyenes.

Sport

 1. A strandon szokták a vizet a fehérvári hokisok

  Szuper kis videót készítettek a hokisok arról, hogy a megújult fehérvári strandon jártak, méghozzá nem is akárhogy, teljes felszerelésben. Érdemes megnézni, hiszen a Fehérvár AV19 csapatának játékosai mindent kipróbáltak, amit lehetett.

  2018.07.19.
 2. Rock 'n' roll és futás - két helyen is lesz augusztusban

  Alig több mint egy hónap múlva, augusztus 20-án a Bence-hegyet, hat nappal később a vérteskozmai terepet hódíthatják meg a vállalkozó kedvű futók. Mindkét eseményen csak előzetes nevezés után lehet részt venni, ezek feltételeiről az események Facebook oldalán lehet tájékozódni.

  2018.07.19.
 3. Szombaton 20.15 órakor a Kisvárda ellen kezdi a Vidi a 2018/19-es bajnoki szezont

  Július 21-én, szombaton 20.15 órai kezdettel a Kisvárdát fogadja a MOL Vidi FC az OTP Bank Liga NB I első fordulójánban, a Pancho Arénában. Érdekesség, hogy a Kisvárdával korábban még barátságos mérkőzésen sem csapott össze a Vidi történelme folyamán. Közvetlenül a meccs előtt, 17 órától a Puskás Akadémia FC látja vendégül a Debrecent. A két klub közös kezdeményezéseként egy jegy áráért mindkét bajnoki mérkőzést megtekinthetik a drukkerek.

  2018.07.19.
 4. 11. lett a magyar férfi váltó a fehérvári öttusa Európa bajnokságon

  Az öttusa Eb második napja a férfi váltóké volt. Magyar színekben Szép Balázsért és a volános Fröhlich Tamás Bencéért szoríthattunk. A lengyelek visszalépésével végül tizenegy váltó állt rajthoz a férfiaknál, elsőként az uszodában.

  2018.07.18.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak