Külföldi előadókat hallgattak a fehérvári kosárlabdaedzők

Nemzetközi szakmai együttműködés keretében workshopot tartott az Alba Regia SC az egyesületben dolgozó kosárlabda edzőknek. Az eseményen spanyol és portugál szakember tartott előadást saját országuk edzőképzéséről.
2018.01.16. 12:19 |
Az Alba Regia Sportcsarnok VIP-részlegében a magyar edzők Juan Maria Gavalda spanyol, és Jose Curado portugál kosárlabda-szakemberrel folytathattak eszmecserét. Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is köszöntötte a résztvevőket, majd Balássi Imre klubelnök kérte az Alba Fehérvár és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia jelen lévő edzőit, hogy nyitottan fogadják a vendég előadók gondolatait. Juan Maria Gavalda, aki a Barcelona csapatához is kötődik és Jose Curado, az európai edzőszövetség vezetője hazájuk edzőképzéséről, ennek felépítéséről és a klubok általi felhasználásáról beszélt.
Balássi Imre elmondta, szándékaik szerint szorosabb együttműködést alakítanának ki a spanyol és portugál szövetséggel is. „Azzal a céllal hívtuk össze ezt a workshopot, hogy próbáljunk nyitni Európa felé, és az előttünk járó országok sportkultúrája iránt nyitottak legyünk, befogadjuk, a magunk hasznára tudjuk fordítani. Véleményem szerint a magyar sport jelenlegi legnagyobb fogyatékossága szakmai eredetű, a fizikális képzésben elmaradtunk a világtól. Ezen a területen próbálunk nyitni más országok felé, és nagyon bízom benne, hogy a spanyol és portugál szövetséggel is sikerül olyan együttműködést kialakítani, ami az Albának a szakmai előnyére válik. Szakanyagok feldolgozásában, kollégáink szakmai utakra küldésében gondolkozunk, ahogy külföldi edzők is érkezhetnek időszakokra hozzánk. Utánpótlás rendszerünkben már elkezdődött egy átalakulás, érkezett egy francia edző, ezt szeretnénk szélesíteni most a spanyol és portugál szövetséggel való együttműködéssel.”

Sport

 1. ARAK AKTIV - kilencedik alkalommal indult útjára a kisiskolások versenye

  Kilencedik alkalommal indult útjára az ARAK AKTIV versenysorozata, hogy a fehérvári iskolákban színes és látványos gyakorlataival megismertesse az atlétika versenyszámait az alsó tagozatos kisdiákokkal. Az idei verseny a Szent Imre Általános Iskolában indult kedden.

  2018.02.20.
 2. Fehérvári helyezések a megyei sakk diákolimpia csapat döntőiben

  Szombaton ismét a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola adott otthont a megyei sakk diákolimpia versenyének, ezúttal a csapatversenyt rendezték meg az iskolában. A verseny tétje a korcsoportonkénti megyei bajnoki cím, és a szombathelyi országos döntőbe jutás volt. 

  2018.02.20.
 3. Kovács Zoltán: Huszti hazatérése pozitív üzenetet hordoz

  „Huszti Szabolcs hazatérése pozitív üzenetet hordoz a magyar labdarúgás számára.” - mondta Kovács Zoltán, a Videoton FC sportigazgatója hétfőn, aki hozzátette: „nem kell bemutatni, milyenek az emberi és szakmai kvalitásai, már eddig is sokat kaptunk tőle, biztos vagyok benne, sok örömöt szerez majd a fehérvári szurkolóknak.”

  2018.02.20.
 4. A tóvárosi lányok nyerték meg a városi kosárlabda diákolimpia döntőjét

  A Tóvárosi Általános Iskola és a Ciszterci Szent István Gimnázium vívta a 2017/2018 tanévi Székesfehérvár városi IV. korcsoportos - 2003-ban és 2004-ben született tanulók - lány kosárlabda diákolimpia döntőjét hétfőn, az Alba Regia Sportcsarnokban. A versenyt Thuróczy Nóra, az Építők és a magyar válogatott legendás kosárlabdázója emlékére rendezték meg, a díjakat Székesfehérvár polgármestere adta át. 

  2018.02.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak