Külföldi előadókat hallgattak a fehérvári kosárlabdaedzők

Nemzetközi szakmai együttműködés keretében workshopot tartott az Alba Regia SC az egyesületben dolgozó kosárlabda edzőknek. Az eseményen spanyol és portugál szakember tartott előadást saját országuk edzőképzéséről.
2018.01.16. 12:19 |
Az Alba Regia Sportcsarnok VIP-részlegében a magyar edzők Juan Maria Gavalda spanyol, és Jose Curado portugál kosárlabda-szakemberrel folytathattak eszmecserét. Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is köszöntötte a résztvevőket, majd Balássi Imre klubelnök kérte az Alba Fehérvár és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia jelen lévő edzőit, hogy nyitottan fogadják a vendég előadók gondolatait. Juan Maria Gavalda, aki a Barcelona csapatához is kötődik és Jose Curado, az európai edzőszövetség vezetője hazájuk edzőképzéséről, ennek felépítéséről és a klubok általi felhasználásáról beszélt.
Balássi Imre elmondta, szándékaik szerint szorosabb együttműködést alakítanának ki a spanyol és portugál szövetséggel is. „Azzal a céllal hívtuk össze ezt a workshopot, hogy próbáljunk nyitni Európa felé, és az előttünk járó országok sportkultúrája iránt nyitottak legyünk, befogadjuk, a magunk hasznára tudjuk fordítani. Véleményem szerint a magyar sport jelenlegi legnagyobb fogyatékossága szakmai eredetű, a fizikális képzésben elmaradtunk a világtól. Ezen a területen próbálunk nyitni más országok felé, és nagyon bízom benne, hogy a spanyol és portugál szövetséggel is sikerül olyan együttműködést kialakítani, ami az Albának a szakmai előnyére válik. Szakanyagok feldolgozásában, kollégáink szakmai utakra küldésében gondolkozunk, ahogy külföldi edzők is érkezhetnek időszakokra hozzánk. Utánpótlás rendszerünkben már elkezdődött egy átalakulás, érkezett egy francia edző, ezt szeretnénk szélesíteni most a spanyol és portugál szövetséggel való együttműködéssel.”

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak