Külföldi előadókat hallgattak a fehérvári kosárlabdaedzők

Nemzetközi szakmai együttműködés keretében workshopot tartott az Alba Regia SC az egyesületben dolgozó kosárlabda edzőknek. Az eseményen spanyol és portugál szakember tartott előadást saját országuk edzőképzéséről.
2018.01.16. 12:19 |
Az Alba Regia Sportcsarnok VIP-részlegében a magyar edzők Juan Maria Gavalda spanyol, és Jose Curado portugál kosárlabda-szakemberrel folytathattak eszmecserét. Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is köszöntötte a résztvevőket, majd Balássi Imre klubelnök kérte az Alba Fehérvár és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia jelen lévő edzőit, hogy nyitottan fogadják a vendég előadók gondolatait. Juan Maria Gavalda, aki a Barcelona csapatához is kötődik és Jose Curado, az európai edzőszövetség vezetője hazájuk edzőképzéséről, ennek felépítéséről és a klubok általi felhasználásáról beszélt.
Balássi Imre elmondta, szándékaik szerint szorosabb együttműködést alakítanának ki a spanyol és portugál szövetséggel is. „Azzal a céllal hívtuk össze ezt a workshopot, hogy próbáljunk nyitni Európa felé, és az előttünk járó országok sportkultúrája iránt nyitottak legyünk, befogadjuk, a magunk hasznára tudjuk fordítani. Véleményem szerint a magyar sport jelenlegi legnagyobb fogyatékossága szakmai eredetű, a fizikális képzésben elmaradtunk a világtól. Ezen a területen próbálunk nyitni más országok felé, és nagyon bízom benne, hogy a spanyol és portugál szövetséggel is sikerül olyan együttműködést kialakítani, ami az Albának a szakmai előnyére válik. Szakanyagok feldolgozásában, kollégáink szakmai utakra küldésében gondolkozunk, ahogy külföldi edzők is érkezhetnek időszakokra hozzánk. Utánpótlás rendszerünkben már elkezdődött egy átalakulás, érkezett egy francia edző, ezt szeretnénk szélesíteni most a spanyol és portugál szövetséggel való együttműködéssel.”

Sport

 1. Így ünnepelték a szurkolók a Videoton harmadik bajnoki címét Fehérváron

  Miután végig irányítva, két gólt lőve legyőzte a Videoton a Honvéd gárdáját, egy fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította első helyét a tabellán. A bajnokcsapatot a hagyományokhoz hűen Székesfehérváron a Városház téren várták a szurkolók, akik csodálatos hangulatot teremtve tették felejthetetlenné a Videoton harmadik bajnoki címét.

  2018.05.28.
 2. Legyőzte a Honvédot, harmadszor bajnok a Videoton!

  Végig irányítva, két gólt lőve legyőzte a Videoton a Honvéd gárdáját, ezzel pedig egy fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította első helyét a tabellán. A Városház téren este 11 órától várják a szurkolókat!

  2018.05.27.
 3. Futva a tiszta, egészséges Székesfehérvárért - már hetedszer

  Hetedik alkalommal rendezik meg a környezetvédelmi világnapon a Tiszta Egészséges Székesfehérvárért tömegfutást. Június első vasárnapján a megszokott helyszínen és távokon futhatnak a nevezők a Várkörúton.

  2018.05.25.
 4. Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

  Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás. Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

  2018.05.24.

Hetedhét Játékfesztivál

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak