Kosárlabda: negyedik helyezés a debreceni kupadöntő végén

Nem szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában az Alba Fehérvár, miután kikapott a Pakstól. A tartalékos fehérváriak a harmadik negyedben még vezettek nyolccal, de a negyedikben csak hat pontra voltak képesek, és végül simán alulmaradtak.
2018.02.18. 16:49 |

A kupa bronzmeccse ritkán hozza lázba a csapatokat és a nézőket, nem volt ez másként most sem. Az Alba Fehérvár nem nevezte Lóránt Pétert és Travis Simspont, akik jó esetben nem kis részéért felelnek a ponttermésnek. Így is jól kezdtek a mieink, 13-5-re is vezettek a lehetőséget kapó Filipovics triplájával, de az első negyed végire feljött egy pontra a szintén nem legerősebb összeállításában játszó Paks. A másodikat egy 7-0-ás szakasszal kezdte az Alba, de nem tudta végleg lerázni az ellenfelet, a távolról jobban célzó paksiak a félidő végére tartogattak egy hasonló rohanást, és egy ponttal vezettek.

A változatosság kedvéért a harmadik negyedet megint az Alba kezdte jobban, Pointer és Harris is triplával vette ki a részét az újabb, de sajnos utolsó igazán jó szakaszból. 42-34 után nem maradt magas szinten a koncentrálás, Ogunyemi zsákolásával egyenlített a Paks, amelyt jobban motivált a bronzérem megszerzése. Ráadásul ekkor már egyértelműen elkapták a fonalat a tolnaiak a triplavonal mögül, összességében tizenegy hármast szereztek a meccsen. A záró játékrész egálról indult, de ebben összesen hat pontra voltak képesek a fehérváriak, és bár a Paks sem sziporkázott, a hajrában elhúzott a pontatlan és elkedvetlenedő Albától. Így végül simán nyert az ASE, a Fehérvárnak a tavalyi arany után idén a negyedik hely jutott a kupában.

Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 67-53 (17-18, 14-12, 16-17, 20-6)

Alba: Hill, Harris 14/6, Kovács 8, Filipovics 6/6, Keller Á. 10/6. Csere: Keller I. 1, Horton 6, Pointer 8/3.

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak