Kosárlabda: negyedik helyezés a debreceni kupadöntő végén

Nem szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában az Alba Fehérvár, miután kikapott a Pakstól. A tartalékos fehérváriak a harmadik negyedben még vezettek nyolccal, de a negyedikben csak hat pontra voltak képesek, és végül simán alulmaradtak.
2018.02.18. 16:49 |

A kupa bronzmeccse ritkán hozza lázba a csapatokat és a nézőket, nem volt ez másként most sem. Az Alba Fehérvár nem nevezte Lóránt Pétert és Travis Simspont, akik jó esetben nem kis részéért felelnek a ponttermésnek. Így is jól kezdtek a mieink, 13-5-re is vezettek a lehetőséget kapó Filipovics triplájával, de az első negyed végire feljött egy pontra a szintén nem legerősebb összeállításában játszó Paks. A másodikat egy 7-0-ás szakasszal kezdte az Alba, de nem tudta végleg lerázni az ellenfelet, a távolról jobban célzó paksiak a félidő végére tartogattak egy hasonló rohanást, és egy ponttal vezettek.

A változatosság kedvéért a harmadik negyedet megint az Alba kezdte jobban, Pointer és Harris is triplával vette ki a részét az újabb, de sajnos utolsó igazán jó szakaszból. 42-34 után nem maradt magas szinten a koncentrálás, Ogunyemi zsákolásával egyenlített a Paks, amelyt jobban motivált a bronzérem megszerzése. Ráadásul ekkor már egyértelműen elkapták a fonalat a tolnaiak a triplavonal mögül, összességében tizenegy hármast szereztek a meccsen. A záró játékrész egálról indult, de ebben összesen hat pontra voltak képesek a fehérváriak, és bár a Paks sem sziporkázott, a hajrában elhúzott a pontatlan és elkedvetlenedő Albától. Így végül simán nyert az ASE, a Fehérvárnak a tavalyi arany után idén a negyedik hely jutott a kupában.

Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 67-53 (17-18, 14-12, 16-17, 20-6)

Alba: Hill, Harris 14/6, Kovács 8, Filipovics 6/6, Keller Á. 10/6. Csere: Keller I. 1, Horton 6, Pointer 8/3.

Sport

 1. Szombaton egész nap a profi táncosoké a Köfém-csarnok

  A versenytánc magyar élmezőnyének részvételével rendezi meg a Laguna Kulturális és Tánc Sport Egyesület a XVII. Lászlóvill Kupa Táncversenyt, 2018. március 24-én szombaton 10 órától, a Köfém Sportcsarnokban. Egész nap tart majd a program.

  2018.03.23.
 2. Történelmi szezon előtt a Fehérvár Enthroners, szombaton rajt!

  Március 24-én, szombaton megkezdi szereplését a HFL-ben, a magyar csúcsligában a Fehérvár Enthroners. A kiadott időponthoz képest egy órával később, 15 órakor kezdődik a mérkőzés. A székesfehérvári amerikai futball-csapat két év alatt jutott fel a legmagasabb osztályba, és idén a magyar élvonal mellett az osztrák divízió IV-ben is megméretteti magát.

  2018.03.21.
 3. Hozta a kötelezőt az Alba a MAFC ellen a kosárbajnokságban

  Egy kellemetlen jászberényi vereség után a sereghajtó MAFC ellen javíthatott az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban.A fővárosiak nem nagyon tudták megállítani támadásban a Mohammed vezette hazaiakat, már szünetig csaknem hatvan pontot dobott az Alba. Később hússzal is vezettek a fehérváriak, de a védekezés kihagyásai miatt sok pontot kaptak. A győzelmet nem fenyegette veszély az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

  2018.03.21.
 4. Juhász Roland a Hivatásos Labdarúgók Szervezete új elnöke

  Az elnöki posztot nyolc éven át betöltő, ám egyéb feladatai miatt leköszönő ferencvárosi Gera Zoltán helyére a tagság ellenszavazat nélkül megválasztotta Juhász Rolandot, a Videoton csapatkapitányát a Hivatásos Labdarúgók Szervezete elnökének.

  2018.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak