Újabb érem a Dzunics-érában: nyert Körmenden és bronzot szerzett az Alba

A bajnoki bronzéremért folytatott párharc második meccsén Körmenden játszott az Alba Fehérvár. A második negyedben el tudta tüntetni az elején összeszedett hátrányát a Dzunics-csapat, onnantól kezdve pedig uralta a meccset, és végül biztos győzelemmel lezárta a párharcot. A 2017/18-as szezonban tehát harmadik helyen végzett, és ősszel ismét szerepelhet a nemzetközi kupában az Alba.
2018.06.12. 18:52 |

A tartalékos Körmend ellen az első negyedben nagyon dekoncentráltan játszott az Alba, főleg a játékrész hajrájában. Simpson két jó triplájának és Keller pontjainak köszönhetően 20-15-re még a fehérváriak vezettek, de kaptak fél perc alatt nyolc pontot, labdákat adtak el, és a körmendi magyar játékosok megfordították a meccset. Sőt, Ferencz triplájával a második negyed elején már kilenccel vezettek, pedig ekkor az Albában az öt légiós volt fenn, míg a hazaiaknál csak egy külföldi négy magyar mellett.

A vasiak hat triplánál jártak, közben az Alba a büntetőkkel sem mindig élt, igaz, egy Pointer-zsákolással így is sikerült időkérésre késztetni a hazaiak mesterét. Az amerikai bedobó később egy tecnikai hibát érő reklamálással megnehezítette csapata dolgát. Mohammednek köszönhetően tűnt el a körmendi előny, aki egymaga szerzett zsinórban nyolc pontot, közte két triplát, sőt, a félidő utolsó percében újabb hármasával már az előnyt is visszavette az Albának.

Lóránt kosarával folytatták szünet után, majd Keller Ákos érte el tizedik pontját, vagyis palánk alatt dominált az Alba. A Körmend ellenben triplákkal operált, így tartotta a lépést. Játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket hazai oldalon, aztán pedig az, hogy Lóránt újabb tempójával tíz pont lett a fehérvári előny. Időkérés után faragott ebből a Körmend, de jobban célzott az Alba, három triplát is bedobott, és a negyed végén tizenhattal elhúzott.

A záró játékrész elején két percig nem talált be a Fehérvár, de a Körmend se sűrűn, nem változott döntően a különbség. Aztán Ferencz és Csorvási gyors egymásutánban szerzett kosaraira Dzunics időkérése jött válaszul. Simpson pötyögtetett, támadólepattanókat is szedett az Alba, kapaszkodott, de nem került sokkal közelebb a Körmend. Lett azért némi izgalom a hajrában, mert beestek a körmendi triplák, még Oroszinak is, így bejött tíz alá a hazai csapat. A legvégén azonban labdákat szerzett és könnyű kosarakkal lezárta a bronzpárharcot az Alba Fehérvár – az előző évek ezüstje és aranya után a harmadik féle érmet is megszerezte Dzunics Braniszlav együttese.

EGIS-Körmend - Alba Fehérvár 83-95 (30-24, 14-23, 17-30, 22-18)

Alba: Kovács Á. 2, Simpson 17/9, Harris 9/3, Lóránt P. 13/3, Keller Á. 13. Csere: Mohammed 20/9, Horton 10, Pointer 11/3, Keller I.

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak