Újabb érem a Dzunics-érában: nyert Körmenden és bronzot szerzett az Alba

A bajnoki bronzéremért folytatott párharc második meccsén Körmenden játszott az Alba Fehérvár. A második negyedben el tudta tüntetni az elején összeszedett hátrányát a Dzunics-csapat, onnantól kezdve pedig uralta a meccset, és végül biztos győzelemmel lezárta a párharcot. A 2017/18-as szezonban tehát harmadik helyen végzett, és ősszel ismét szerepelhet a nemzetközi kupában az Alba.
2018.06.12. 18:52 |

A tartalékos Körmend ellen az első negyedben nagyon dekoncentráltan játszott az Alba, főleg a játékrész hajrájában. Simpson két jó triplájának és Keller pontjainak köszönhetően 20-15-re még a fehérváriak vezettek, de kaptak fél perc alatt nyolc pontot, labdákat adtak el, és a körmendi magyar játékosok megfordították a meccset. Sőt, Ferencz triplájával a második negyed elején már kilenccel vezettek, pedig ekkor az Albában az öt légiós volt fenn, míg a hazaiaknál csak egy külföldi négy magyar mellett.

A vasiak hat triplánál jártak, közben az Alba a büntetőkkel sem mindig élt, igaz, egy Pointer-zsákolással így is sikerült időkérésre késztetni a hazaiak mesterét. Az amerikai bedobó később egy tecnikai hibát érő reklamálással megnehezítette csapata dolgát. Mohammednek köszönhetően tűnt el a körmendi előny, aki egymaga szerzett zsinórban nyolc pontot, közte két triplát, sőt, a félidő utolsó percében újabb hármasával már az előnyt is visszavette az Albának.

Lóránt kosarával folytatták szünet után, majd Keller Ákos érte el tizedik pontját, vagyis palánk alatt dominált az Alba. A Körmend ellenben triplákkal operált, így tartotta a lépést. Játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket hazai oldalon, aztán pedig az, hogy Lóránt újabb tempójával tíz pont lett a fehérvári előny. Időkérés után faragott ebből a Körmend, de jobban célzott az Alba, három triplát is bedobott, és a negyed végén tizenhattal elhúzott.

A záró játékrész elején két percig nem talált be a Fehérvár, de a Körmend se sűrűn, nem változott döntően a különbség. Aztán Ferencz és Csorvási gyors egymásutánban szerzett kosaraira Dzunics időkérése jött válaszul. Simpson pötyögtetett, támadólepattanókat is szedett az Alba, kapaszkodott, de nem került sokkal közelebb a Körmend. Lett azért némi izgalom a hajrában, mert beestek a körmendi triplák, még Oroszinak is, így bejött tíz alá a hazai csapat. A legvégén azonban labdákat szerzett és könnyű kosarakkal lezárta a bronzpárharcot az Alba Fehérvár – az előző évek ezüstje és aranya után a harmadik féle érmet is megszerezte Dzunics Braniszlav együttese.

EGIS-Körmend - Alba Fehérvár 83-95 (30-24, 14-23, 17-30, 22-18)

Alba: Kovács Á. 2, Simpson 17/9, Harris 9/3, Lóránt P. 13/3, Keller Á. 13. Csere: Mohammed 20/9, Horton 10, Pointer 11/3, Keller I.

Sport

 1. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 2. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 3. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.
 4. A cseh elittel mérkőzött meg a Fehérvár Rugby Club csapata

  A Fehérvár Rugby Club férfi csapata a Vitéz Brno 7s kupán, a cseh bajnokság brnói fordulóján mérkőzött meg a tíz legjobb cseh csapattal. Három mérkőzésből egyet sikerült nyerniük a fiúknak az erős mezőnyben, ezzel 10. helyen zártak.

  2018.08.15.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak