Kodolányis bronz a Szakácsolimpián

 A Kodolányi János Főiskola méltán büszke változó tagságú, de állandó sikereket hozó szakácscsapatára. A Kodolányi Szakácscsapat eredményeit példázza, hogy idén részt vehetett a 4 évente megrendezésre kerülő Szakácsolimpián. 2004. október 17-20 között a németországi Erfurtban zajlott a megmérettetés, amelyen a Kodolányi Szakácscsapat bravúros szerepléssel, nagyon erős mezőnyben, bronz minősítést szerzett. Az Olimpiára világ minden tájáról érkeztek csapatok. Európa, Ázsia, Amerika és Afrika is több országgal képviseltette magát. Ifjúsági, nemzeti válogatottak, illetve egyéni kategóriában induló versenyzők: 53 csapat és mintegy 500 versenyző mérte össze szakmai felkészültségét, tudását, valamint állóképességét, hiszen a 4 napon át tartó megmérettetés csaknem állandó ébrenlétet követelt.

2004.10.27. 07:44 |

 A Kodolányi János Főiskola méltán büszke változó tagságú, de állandó sikereket hozó szakácscsapatára. A Kodolányi Szakácscsapat eredményeit példázza, hogy idén részt vehetett a 4 évente megrendezésre kerülő Szakácsolimpián. 2004. október 17-20 között a németországi Erfurtban zajlott a megmérettetés, amelyen a Kodolányi Szakácscsapat bravúros szerepléssel, nagyon erős mezőnyben, bronz minősítést szerzett.

 Az Olimpiára világ minden tájáról érkeztek csapatok. Európa, Ázsia, Amerika és Afrika is több országgal képviseltette magát. Ifjúsági, nemzeti válogatottak, illetve egyéni kategóriában induló versenyzők: 53 csapat és mintegy 500 versenyző mérte össze szakmai felkészültségét, tudását, valamint állóképességét, hiszen a 4 napon át tartó megmérettetés csaknem állandó ébrenlétet követelt.

A nagyon összetett feladatok minden irányvonalat érintettek, amit a szakmában ismerni, tudni lehet. A versenyen három (A,B,C) kategóriában kellett megfelelni az elvárásoknak. Kategóriánként az alábbi feladatokat, kívánalmakat támasztották a szervezők:

"A" kategória:
. 8 személyes hideg fesztiváltál,
. 6 darab előétel
. 5 finger - food (5 hideg és 5 meleg étel) elkészítése.

"B" kategória:
. 4 személyes éttermi tál
. 4 féle -de 1 főre szabott- innovatív étel, amely az új trendeknek, új
irányzatoknak megfelel
. 1 főre szabott, 3 fogásos menü elkészítése

"C" kategória: (cukrászat)
. 3 darab dísztorta
. 4 darad, 1 főre készülő tányérdesszert
. 5 fajta petit-foors (mini süti) elkészítése.

 A Kodolányi Szakácscsapat tagjai:
Takács László, Kovács János, Fónagy András, , Sárkány Edina, Jankó István,
Varga Péter Zsellér Zsolt

 Szakmai vezetők:
Vizi István: Siófoki Oktatási Központ Igazgató, KJF Turizmus tanszék
vezetője
Kocsonya Kálmán -Kostyál Gábor: szakmai tanácsadók, felkészítő szakemberek
Meszes István: KJF tanára

 Minden kategóriában nagyon szigorú feltételek mellett, komoly elbírálás alá estek az ételek és szakácsaink, ezért kiemelkedő sikerként könyveljük el az olimpiai "bronzot".