32 oC / 18 oC(koponyeg.hu)
derült (várható)
2015. Augusztus 04. Domonkos, Dominik, János, Dominika
   Eseménynaptár
2015 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
9
11
30
31
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2015. 08. 03. 19:30 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megkezdődtek a Koronázási Szertartásjáték próbái - színházszerűbb és drámaibb előadás lesz
  Hétfőn tartották a 2015-ös Koronázási Szertartásjáték első próbáját a Vörösmarty Színházban. Ebből az alkalomból Dr. Szikora János színházigazgató-rendező az idei előadás újdonságairól beszélt és bemutatta a közreműködőket. A szereplők és alkotók a találkozást követően átsétáltak a Nemzeti Emlékhelyre, ahol az első rendelkező próba előtt királyaink előtt tisztelegve virágot helyeztek el az osszáriumon.
  Kultúra  -  2015. 08. 03. 22:16 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Az Electro Deluxe is fellépett az Alba Regia Feszten
  A világ egyik legsikeresebb soul-funk csapata, az Electro Deluxe is fellépett az idei Alba Regia Feszt első napján. Hétfőn este Székesfehérvár egyik legszebb pontján, a történelmi belvárosban a Hotel Magyar Király előtti téren varázsolták el a nagyérdeműt egy ingyenes koncerttel. Az Electro Deluxe mintegy húsz éve koncertezik világszerte, és sorra szerepelnek a legrangosabb jazz fesztiválokon.
  Közélet  -  2015. 08. 03. 12:37
  Elsőként Székesfehérvárra érkeztek meg a tankönyvek
  Az előre meghatározott ütemterv szerint, hétfőn rendben megkezdődött az iskolákba a tankönyvek kiszállítása. Az általános iskolás diákok 63 százaléka ingyen, vagy kedvezménnyel jut a tankönyvekhez. Az országban az első szállítmány Székesfehérvárra, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolába érkezett meg. A 2015-16-os tanévben 15 ezer diák kezdi meg a tanévet Fehérváron.
   

  • HÍRADÓ 2015. augusztus 3.

   Elsőként Székesfehérvárra érkeztek meg a tankönyvek, több, mint 35 ezren ...

  • Próbálják a szertartásjátékot

   Elkezdődtek a Koronázási Szertartásjáték próbái. A történet alkotói és ...

  • Jazz sztárok a Belvárosban

   A Fezennel, azonban nem zárult, sokkal inkább elkezdődött a fesztiválszezon ...

  • Megérkeztek a tankönyvek

   Az előre meghatározott ütemterv szerint, rendben megkezdődött az iskolákba a ...

  • A csodálatos anyatej

   A Szabadművelődés Házában a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház ...

  • Új ülnököket választanak

   Új bírósági ülnököket választanak Székesfehérváron. Áder János, köztársasági ...

  • HÍRADÓ 2015. augusztus 1.

   Új otthonában kezdte meg munkáját az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, ...

  • Születésnapos a Koronás Park

   Egy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Székesfehérváron a Koronás Park. Az ...


  Kultúra  -  2015. 08. 01. 14:48
  Új otthonában kezdte meg munkáját az Alba Regia Szimfonikus Zenekar
  Az önállóvá válását követően a Budai út 43. szám alatt rendezkedett be a város új intézménye. Szombaton nyilvános próbát és épületbejárást tartottak, mely zenével ért véget. Pietro Mascagni: Parasztbecsület című operájából az Intermezzo csendült fel. Az Alba Regia Szimfonikusok már a Harmonia Albensis következő estjére készülnek: augusztus 6-án, 19.30-kor a Felsővárosi templomban játszanak.
  Kultúra  -  2015. 07. 31. 15:00
  Tele Élettel - elindult az új székesfehérvári programmagazin
  Elindult pénteken a város új internetes program magazinja a már jól ismert teleelettel.hu címen. A programszervezők - úgyanúgy, ahogy a város honlapján korábban megszokhatták - maguk is feltölthetik az eseményeket az új portálra. Az új programportált a város polgármestere Cser-Palkovics András és Kovács Péter az Absurd ügyvezetője mutatta be.
   
  Közélet  -  2015. 08. 02. 19:38 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Szent Donát kápolna búcsúját tartották - jó termésért imádkoztak
  Püspöki szentmisével ünnepelték a Donát kápolna búcsúját vasárnap. Spányi Antal püspök szentbeszédében megemlékezett arról, hogy a régiek Szent Donát közbenjárását kérték a bő és jó szőlőtermésért. A Szent Donát-tisztelet Székesfehérváron is XVIII. századi eredetű, Öreghegyen, a város legmagasabb pontján 1733-ban építettek tiszteletére kápolnát a szőlőművelő polgárság kérésére.
  Kultúra  -  2015. 08. 01. 19:00 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Gyerekparadicsom - születésnapi zsúr az egy éves Koronás Parkban
   A Koronás Park igazi sikertörténetet tudhat maga mögött az eltelt egy évben. A megnyitástól napjainkig a látogatók száma már a 237 ezret is meghaladta. A park hihetetlen népszerűsége jól mutatja, mekkora igényt elégített ki az uniós támogatással megvalósított fejlesztés. A gyermekek és családok népszerű közösségi parkjának egyéves évfordulóján hamisítatlan születésnapi zsúrral ünnepeltek a résztvevők.
  Közélet  -  2015. 08. 03. 15:38 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Dr. Baráth Károlyt
   A 90 éves Dr. Baráth Károlyt köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében Deák Lajosné. A városrész önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet. A köszöntésen a születésnapos szívesen mesélt életének legfontosabb állomásairól.
  Sport hírek  -  2015. 08. 03. 09:42
  Kézilabda: túl az első kettőn a Fehérvár KC
  Lejátszotta első két felkészülési meccsét a női kézilabda NBI rajtjára készülő Fehérvár KC. Bakó Botond együttese az osztrák Hypo elleni első találkozón egygólos vereséget szenvedett, míg a második mérkőzésen tízgólos győzelmet aratott. A két meccsről, és a benyomásokról az FKC vezetőedzője nyilatkozott a klub honlapjának.
  Közélet  -  2015. 08. 03. 08:48
  Szúnyogirtást tartanak csütörtökön napnyugta előtt
   Magyarország Kormánya elrendelte hazánk területén a csípőszúnyog gyérítést. A légi irtásra augusztus 06-án, csütörtökön napnyugtát megelőzően kerül sor. Rossz idő esetén a tartaléknapok: augusztus 07-e és 08-a. A felhasznált anyag melegvérű állatra és emberre veszélytelen, de kérik, hogy a méhészek tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket.
  Sport hírek  -  2015. 08. 03. 08:39
  Decemberre tervezi visszatérését a műtéten átesett Tilinger
   Kedden, késő délután került sor a beavatkozásra, térdműtéten esett át Tilinger Tamara, az FKC házi gólkirálynője. Rövidesen elhagyhatja a kórházat, tervei szerint decemberben visszatér a parkettre. A Fehérvár KC irányítójának játékát már az előző szezonban is megnehezítette a folyamatos térdprobléma, ezért döntött most a műtét mellett. A beavatkozás jól sikerült, így az irányító 4-6 hónap múlva játszhat újra.
  Kultúra  -  2015. 08. 03. 08:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Sóstói szomszédoló - vidám családi délutánra várják az érdeklődőket szombaton
   Vidám családi délutánra várják Alsóváros, Tóváros, Sóstó és az Őrhalmi szőlők lakóit augusztus 8-án, szombaton délután a Szárcsa utcában. Az esti órákig zenés-táncos színpadi programokkal, egészségügyi szűrésekkel, kézműves foglalkozásokkal és gyermekprogramokkal várják a vendégeket. Az esemény szombaton délután 13.00 órakor kezdődik.
  Kultúra  -  2015. 08. 03. 07:48
  Augusztus 7-ig látható a Kórházvonattal a Don-kanyarban című kiállítás
  A Fehérvári Civil Központban nyílt meg Reményi József kiállítása Kórházvonattal a Don-kanyarban címmel. Fotográfiái nem a hadszíntéri eseményeket mutatják be, hanem a mindennapokat. Éppen ebben van a kiállítás jelentősége. Hisz a képeket nézve az 1940-es évek világa tárul a szemünk elé. A képek középpontjában mindenkor az ember áll: szomorúságában, boldogságában, szenvedésében és örömében.
   
  Kultúra  -  2015. 07. 27. 17:09 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Székesfehérvári Királyi Napok a nemzet történelmi fővárosában
  A Királyi Napok minden egyes napján érdekes, színvonalas és a város történelmi jelentőségét megidéző események várják a fehérváriakat és a városba érkező vendégeket augusztus 14-e és 25-e között.
  Kultúra  -  2015. 08. 01. 00:41 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Fergeteges hangulatot teremtettek a hazai sztárok a FEZEN Magyar Napján
   Hazai sztárokkal ünnepelte a FEZEN a forradalmi hétvégét a Magyar Napon. Pénteken csak hazai előadókkal találkozhattak a fesztiválon az érdeklődők. A FEZEN nagyszínpadán lépett fel Ákos, a Magna Cum Laude és a Hooligans is, de itt ünnepelte 25 éves fennállását a Sex Action is, illetve a fesztiválon búcsúzott a fehérvári közönségtől a Subscribe.
  Kultúra  -  2015. 08. 03. 07:36
  A jazz külföldi és magyar sztárjai lépnek fel Fehérváron hétfőtől
  Egyedülálló zenei különleges- ségekkel várja a közönséget az Alba Regia Feszt augusztus 3-tól 5-ig. A hétfőn kezdődő három napos jazz fesztivál a Hotel Magyar Király előtti színpadon és a Kossuth udvarban kínál koncerteket. A fellépők között ott lesz a francia Electro Deluxe, az alabamai Eric Essix's Move Trio, valamint a hazai zenei élet legjobbjai, mint a Hot Jazz Band, a Pribojszki Mátyás Band vagy a Balázs Elemér Group, a Fehérvár Big Band, az In Line vagy a Vörös Janka e-series.
  Kultúra  -  2015. 08. 02. 20:27
  Rekord nézőszám a 19. FEZEN - a finn HIM-mel zárt a fesztivál
  A szerdán Judas Priesttel nyitó FEZEN szombaton az új dobosával érkező HIM-mel zárta be kapuit. Vagyis a nagyszínpadot, mert a buli még reggelig folytatódott az immár nagykorúvá vált fesztiválon. Az idén négy teljes értékű nappal üzemelő FEZEN minden eddiginél látogatottabb volt, rögtön a nyitónapon rekordszámú, több mit 13 ezres tömeg gyúlt össze, és a fesztivál minden napján szép számmal érkezett az élőzenére vágyó közönség.
  Magyarország  -  2015. 08. 02. 12:48
  Elkészült a 62-es - megnyitották a forgalom előtt a seregélyesi elkerülőt is
  Megnyitották a forgalom előtt a 62-es számú főút seregélyesi elkerülő szakaszát. A beruházás során elkészült a 10,56 km hosszúságú, 2x1 sávos elkerülő út, két körforgalom, egy háromágú csomópont, egy útkeresztezés, továbbá a kapcsolódó közmű kiváltási munkák is.
  Közélet  -  2015. 08. 02. 09:08
  Segítséget kérnek a Viktória Rehabilitációs Központ liftjének javításához
  Elromlott a fehérvári Viktória Rehabilitációs központ otthon részlegének liftje. Az otthon részlegben olyan súlyosan mozgássérültek élnek, akiknek mindennap szükségük van a lift használatára, mivel lépcsőn nem tudnak közlekedni. A központ vezetői azt kérik, hogy aki tud, segítsen, támogassa pénzadományával az intézményt.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss