10 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 7.56 km/hNyugati szél (aktuális)
2014. Október 30. Alfonz, Zenóbia
   Eseménynaptár
2014 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Move Week 2014
  Gazdaság  -  2014. 10. 29. 11:17 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Cégfejlesztés az MFB segítségével a fehérvári GalvánPlastik Kft-nél
   A Fehérváron működő GalvanPlastik Kft. még 1990-ben alakult és műanyag fröccsöntés, galvanizálás, valamint alkatrészek, szerszámok tervezése a fő profiljuk. A világban mindenhol ismert nagy autómárkák műszerfalaihoz gyártanak speciális alkatrészeket, de háztartási gépekhez is készítenek galvanizált, az-az fémbevonattal ellátott műanyag alkatrészeket. Az elmúlt három évben az MFB Invest segítségével jelentős fejlesztéseket végeztek és idén várhatóan az 1.4 milliárdot is meghaladja a cég árbevétele.
  Sport hírek  -  2014. 10. 30. 10:52
  Újra közönségkorcsolyát szervez vasárnap a Fehérvár AV19 a Jégcsarnokban
   Az elmúlt évekhez hasonlóan a Fehérvár AV19 november 2-án, vasárnap 17-20 óráig ismét közönség- korcsolyát szervez az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A családoknak maximum három főig különleges akcióval készül a klub vezetése, hiszen 1 felnőtt, 2 gyerek, vagy 2 felnőtt, 1 gyerek, 1000 Forintért, tehát egy belépőjegy áráért vehet részt a programon. A Fehérvár AV19 szeretettel vár valamennyi sportolni vágyót az eseményre!
  Közélet  -  2014. 10. 29. 12:34
  Tiszteletadás és koszorúzás Halottak Napja alkalmából
  Halottak Napja alkalmából városszerte több helyszínen és időpontban tart közös megemlékez-éseket és koszorúzásokat Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, Fejér Megye Önkormányzata és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága. Az idei évben a Halottak napi megemlékezések 2014. október 31-én, pénteken 12.00 órakor kezdődnek a Városház téren.
   
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 30. 14:00
  Biztonságos átkelés négy forgalmas útszakaszon

   A november végéig zajló jelzőlámpa-korszerűsítési programhoz kapcsolódóan négy helyszínen alakítanak ki jelzőlámpás gyalogátkelőt Székesfehérvár nagy forgalmú útjain. A biztonságos átkelést a Budai út és a Seregélyesi út sarkánál, a Halesz ligetnél kettő, míg a Budai úton az Intersparnál, és a Széchenyi úton a Református templom és József Attila Középiskolai Kollégium között egy-egy új átkelőhely segíti majd.
  • HÍRADÓ 2014. október 29.

   Sikeres cégfejlesztés a fehérvári GalvánPlastik Kft-nél, már ajánlott a téli ...

  • Restaurált könyvritkaság

   Nem mindennapi élményben lehetett azoknak része, akik ellátogattak délután a ...

  • Sikeres cégfejlesztés

   Sikeres együttműködést zárt le az MfB Invest Zrt. és székesfehérvári ...

  • Seuso Kedd a múzeumban

   Elkezdődtek a Seuso-kincs Székesfehérváron kiállítás kapcsán szervezett ...

  • Kézilabda rangadó

   A férfi kézilabda másodosztály különleges presztízs-mérkőzése az Alba Regia KSE ...

  • Menetel a Fehérvár Póló SE

   A fehérvári vízilabda-utánpótlásban a mennyiség lassan átcsap minőségben avagy ...

  • A DK az internetadó ellen

   Az internetadó bevezetése gazdaságilag és szociálisan is rossz lépés lenne ...

  • HÍRADÓ 2014. október 28.

   Felfüggesztették a kazáncsere-programot, egyre több a főként idősek sérelmére ...


  Kultúra  -  2014. 10. 30. 08:42
  Halottak napi koncertet rendeznek a Bazilikában
  November 6-án tartja hagyományos halottak napi koncertjét az Alba Regia Szimfonikus Zenekar.  A Szent István Bazilikában Haydn Gyász szimfóniája és Cherubini Requiemje csendül fel az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában. A november hatodikán, 19.30-kor kezdődő koncerten Drahos Béla vezényel, közreműködik az Alba Regia Vegyeskar Kneifel Imre, valamint a Primavera Vegyeskar Horányi Ottília vezetésével.
  Sport hírek  -  2014. 10. 28. 20:11
  Novemberben és decemberben is nyitott tornatermek várják a fehérváriakat
   Székes- fehérvár Önkormányzata 2014 novemberében és decemberében is rengeteg ingyenes sportolási lehetőséget biztosít a Nyitott Tornatermek program keretében. A programokon felvett tiszta talpú sportcipőben vagy tornacipőben, sportöltözetben és a megfelelő saját sporteszköz biztosításával lehet részt venni. A sportolni vágyókat a hét minden napján ingyenes sportolási lehetőséggel várják.
   
  Kultúra  -  2014. 10. 30. 10:12
  Átvette a Nemzet Színésze címet Cserhalmi György
  A Nemzeti Színházban vette át a Nemzet Színésze címet a Vörösmarty Színház művésze, Cserhalmi György a Szentivánéji álom című előadás után. Cserhalmi György legközelebb az Őfelsége komédiása című előadásban lép a Vörösmarty Színház színpadára, december 6-án pedig a Lear király címszerepét játssza. Rendezése, a Mesterkurzus november 5-én tekinthető meg a Kozák András Stúdióban.
  Közélet  -  2014. 10. 29. 11:52
  Diplomamentő program - 300 képzés már elindult
  A kormány által támogatott „Diplomamentő” program azoknak szól, akik már sikeresen államvizsgáztak, de diplomájukat nyelvvizsga hiányában még nem kaphatták meg.Örömmel tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a program 2014. augusztus végén elindult, a nyelvtanfolyamok megkezdődtek.A program kezelője az OFA Nonprofit Kft., a pályázati felhívás elérhető a www.ofa.hu oldalon.
  Magyarország  -  2014. 10. 30. 11:01
  Még két hétig lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre
  November 15-ig dönthetik el a jelentkezők, hogy mely egyetem, főiskola melyik szakán szeretnének tovább- tanulni.Az eljárásban maximum öt hely jelölhető meg, és ezen eljárás során lehet utoljára a régi feltételekkel, alacsonyabb pontszámmal bekerülni a felsőoktatásba, hiszen a mostani keresztféléves eljárásban még marad a 260 pontos minimum az alapszakokon, és a 220 pont felsőoktatási szakképzésre.
  Kultúra  -  2014. 10. 29. 20:09
  Rádiós tanfolyamot indít diákoknak november 4-én a Táska Rádió
   A székesfehérvári Táska Rádió 2014. november 4-én, kedden délután 15.30-kor rádiós tanfolyamot tart a Budai út 43. szám alatt. Várják mindazok jelentkezését, akiket vonz a rádiózás, jó a szövegük, szívesen lennének műsorvezetők vagy riporterek. A jelentkezőknek regisztráció szükséges, hogy értesíthessék őket a legközelebbi tagtoborzó pontos időpontjáról, amelyet a Táska Rádió hivatalos honlapján találhatnak meg.
  Sport hírek  -  2014. 10. 29. 19:31
  Robinson szerződését a szezon végéig meghosszabbította a Volán
  Hetényi Zoltán továbbra sem bevethető, a Fehérvár AV19 és a magyar válogatott kapusa még orvosi kezelésre szorul. Ez, valamint Josh Robinson utóbbi mérkőzéseken mutatott kiváló teljesítménye is indokolta, hogy a Volán vezetősége az amerikai kapus ideiglenes szerződését meghosszabbította, így Robinson marad Fehérváron. Legközelebb pénteken Bolzanóban játszik a Volán.
  Kultúra  -  2014. 10. 29. 15:51
  Folytatódik a Képtárszínház az Új Magyar Képtárban
  Október 31-én pénteken 18 órakor az Új Magyar Képtárban folytatódik a Képtárszínház sorozata. Az Akárki az összművészeti moralitásjáték negyedik kiadása Barbély Gábor és Dávid Kata előadásában, közreműködik Franczia Dániel és Czinki Ferenc. A bábot Garami Richárd és a Manufaktor Műterem készítette. A darab a József Attila Kör estje, az "Örülök, hogy itt szólhat"-sorozat része.
  Sport hírek  -  2014. 10. 29. 13:22
  Szurkolói információk a Budapest Honvéd elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésre
   Az őszi rangadószezon keretében a Budapest Honvéddal mérkőzik meg a Videoton vasárnap. A mérkőzésnapi sorban állás elkerülése érdekében javasolt elővételben, személyesen vagy online megvásárolni a belépőt a vasárnap 18.30-kor kezdődő találkozóra. A magyar labdarúgó bajnokság tizenharmadik fordulójában a tabella tizenkettedik helyén álló Honvéd lesz a Vidi következő ellenfele. A mérkőzéshez kapcsolódó összes fontos információt megtalálja cikkünkben.
  Kultúra  -  2014. 10. 29. 11:16
  Szellemes órák a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban
   2014. október 29-én, szerda délután és este újabb érdekes programokat szerveznek a Feketehegy- Szárazréti Közösségi Házban (Székesfehérvár, Régi Csóri út 13.). Előbb 15 órától egészen 17 óráig várnak mindenkit kézműves foglalkozásra, melynek keretében Halloweenre készíthetnek különféle tárgyakat az érdeklődők. Ezt követően 17.30-től irodalmi estet is tartanak, ahol Kocsis Noémi író, újságíró lesz a Feketehegy- Szárazréti Közösségi Ház Irodalmi estjének vendége.
   
  Kultúra  -  2014. 10. 28. 12:11
  Holokauszt filmvetítések novemberben a Barátság Moziban
  A Magyar Holokauszt Emlékév alkalmából Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Motívum Kulturális Egyesület 12 alkalmas ingyenes filmvetítést szervez iskolás csoportok részére a 2014/15-ös tanév első félévében. Novemberben az Egy év, A város alatt és a Három hiányzó oldal című filmek megtekintésére lesz lehetőség.
  Sport hírek  -  2014. 10. 29. 10:05
  Fehérvár KC: módosuló program, hazai meccsek
  A magyar-horvát rendezésű női kézilabda-Eb előtt még három hétig tart a hazai versenyprogram, amelyben a Fehérvár KC új időpontokban lép pályára. A bajnokságban és a kupában is érdekeltek Tilingerék három következő mérkőzésüket egyaránt hazai pályán játsszák. Legközelebb pénteken, a jövő héten pedig kétszer lépnek pályára a fehérváriak.
  Kultúra  -  2014. 10. 29. 09:10
  Külső és belső élmények a Művészetek Házában
  Tóthné Szabó Magdolna képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében november 6-án, csütörtökön 17 órakor. A tárlatot Pálfalvi András, a Fejér Megyei Művelődési Központ címzetes igazgatója ajánlja a közönség figyelmébe, közreműködik Kóródi György zongorán. A kiállítás november 23-ig tekinthető meg.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 29. 08:18 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Hamarosan befejeződik a Fórum tér mögötti kis park és parkolók építése
  Október végére be is fejeződik a Fórum tér felújítása. A területen 11 új térköves parkolóhelyet alakítanak ki és megújul a bolt mögötti útburkolat is, amelyre ráfért már a felújítás, hiszen esős időben tele volt pocsolyákkal. A Fórum térre új padok kerülnek, illetve több száz cserjét is elültetnek.
  Sport hírek  -  2014. 10. 28. 19:28
  Másolta a bajnokit a Vidi és a Diósgyőr, továbbjutottak Nikolicsék
  A legjobb nyolc közé jutásért játszott a Magyar Kupában a Videoton, azzal a Diósgyőrrel, amelyet egy hónappal ezelőtt bajnoki meccsen legyőzött. Akkor egy öngól döntött, és az első félidőben ezúttal is így szerzett vezetést a Vidi. A másodikban egyenlíteni tudott a labdát többet birtokló Diósgyőr, de egy remek Alvarez-cselsorozat után Nikolics a hazaiaknak szerzett győztes gólt. Nyolc közé jutott Joan Carillo csapata a Magyar Kupában.
  Videoton - DVTK 2-1
  Kultúra  -  2014. 10. 28. 19:14
  Dr. Tóth Endre régész előadásával indult a Seuso Kedd programsorozata
  Keddenként előadásokkal, kerekasztal beszélgetés-ekkel, filmvetítésekkel és könyv- bemutatóval várják a Szent István Király Múzeum Rendházában az érdeklődőket a Seuso-kiállításhoz kapcsolódóan. Az első "Seuso- kedden" Dr. Tóth Endre régész, egyetemi oktató előadását hallhatták az érdeklődők, aki a kincsek eredetének igazolására szolgáló különböző lehetőségeket is bemutatta.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss