25 oC / 10 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2014. Augusztus 29. Beatrix, Erna
   Eseménynaptár
2014 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
25
26
27
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 28. 17:29 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megindult a buszközlekedés a Mártírok útján - változik a forgalmi rend a környező utcákban is
   Bár még nagy erőkkel zajlanak a munkálatok, a szeptemberi várható forgalomnövekedés miatt megindult a tömegközlekedés a Mártírok útján. A kivitelezők mindent megtettek azért, hogy a lehető leghamarabb elkészüljenek, és iskolakezdéskor már használható állapotban legyen az út. Pályázati támogatással és a város Önkormányzata által biztosított saját forrásból hamarosan elkészül a felújítás.
  Sport hírek  -  2014. 08. 28. 11:00
  Fehérvárra jöhet a Real Madrid kosárlabda-csapata
  Újabb fejezettel bővülhet a több évtizedes sportkapcsolat, hiszen a szervezők tájékoztatása szerint előrehaladott tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy a Real Madrid felnőtt kosárlabda csapata október 8-án Székesfehérváron játsszon bemutató mérkőzést az Alba Fehérvárral. A város önkormányzata is mindent megtesz a Székesfehérvár sportéletében fontos mérkőzés létrejöttéért.
  Közélet  -  2014. 08. 28. 14:35
  Fitnesz játékok és padok is kerülnek a Tóvárosi Iskola előtti, felújított térre
   Régóta vártak a Tóváros lakói arra a beruházásra, melynek keretében teljesen felújítják a helyi általános iskola előtti teret. A munkálatok javában zajlanak, az aszfaltburkolat nagyrészt már elkészült, így a városi tanévnyitó ünnepséget méltó környezetben, a tervek szerint rendezik meg holnap kora este. A területen szép új padok és egy fitnesz játszótér is szolgálja majd a felnőttek és a gyerekek komfortérzetét, kikapcsolódását.
   
  Gazdaság  -  2014. 08. 28. 12:03
  Saját üzembe költözött a Letsch-Szerszám Kft

   Csütörtökön délelőtt ünnepélyes keretek között avatták fel a Raktár utcában a Letsch -Szerszám Kft. új üzemét. A fehérvári családi vállalkozás szerszámtervezéssel és gyártással foglalkozik és közel 15 évig bérleményben végezték munkájukat a Móri úton. Az új üzem ötlete és tervezése még 2010-ben kezdődött, tavaly nyáron tették le az alapkövét az új telephelynek és nyolc hónap alatt be is fejeződött az építkezés.
  • HÍRADÓ 2014. augusztus 28.

   Megindult a tömegközlekedés a Mártírok útján, saját csarnokba költözött a ...

  • Járnak a buszok a Mártírokon

   Bár még zajlanak a munkálatok, a szeptemberre várható forgalomnövekedés miatt ...

  • Megújul az iskola előtti tér

   Jövő hétre teljesen elkészül a Tóvárosi iskola előtti terület felújítása. Az új ...

  • Két gyógyszertár is megújult

   Az egészségmegőrzés és a lakosság felvilágosítása is szerepet kap mostantól a ...

  • Fehérvárra jöhet a Real Madrid

   Alba Fehérvár - Real Madrid kosárlabda mérkőzést rendezhetnek októberben ...

  • Vörösmartyban kezdődik a tanítás

   Nem fejeződött be teljesen a Szárazréti Általános Iskola felújítása, ezért a ...

  • Felavatták az új telephelyet

   Ünnepélyes keretek között avatták fel a Raktár utcában a Letsch-Szerszám Kft. ...

  • HÍRADÓ 2014. augusztus 27.

   Leszakította az állványzatot egy teherautó és súlyosan megsérült a vasúti ...


  Kultúra  -  2014. 08. 27. 12:36
  Készül Kukorica Jancsi szobra - kis szökőkút is lesz a Petőfi-parkban
   Ismét egy szökőkúttal lesz gazdagabb Fehérvár, amit egy szobor- csoport is körülvesz majd. Egy félgömb alakú szökőkút-medence spirál szélén ül majd Petőfi talán legismertebb hőse, Kukorica Jancsi - furulyáját szerelmesen fújva -, és előtte állnak a rábízott juhok. Kocsis Balázs szobrászművész elgondolása alapján készülnek már az életnagyságú bronzalakok. A medence alja apró bazaltkövekkel burkolt lesz, amiben egy kis szökőkút is helyet kap.
  Sport hírek  -  2014. 08. 27. 15:50
  Teljesen megújul és bővül a VVSI agárdi sporttelepe
  Jól haladnak az átalakítási munkálatok a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telepén. A bontás lassan befejeződik, ma délelőtt pedig már az új épület alapkövét tették le. A létesítmény eddigi sportközponti funkciója rehabilitációs tevékenységgel bővül és a korszerűsítés után nemcsak a nyári időszakban, hanem egész évben nyitva lesz a VVSI. A több mint kétmilliárd forintos beruházás várhatóan jövő nyárra készül el teljesen. 
   
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 28. 15:34
  Modern külsővel és belsővel várja a fehérváriakat az Országalma és a Szent Lukács gyógyszertár
  Az egészség- megőrzés és a lakosság felvilágosítása is szerepet kap mostantól a betegek ellátásában a megújult Országalma gyógyszertárban. A BENU gyógyszertár üzemeltetője, a Pharmanova Zrt. nagy hangsúlyt fektet a fejlesztésre, az Országalma gyógyszertár mellett megújult a rendelőintézet mellett található Szent Lukács patika is a Hunyadi út 34. szám alatt.
  Kultúra  -  2014. 08. 28. 08:50
  Zene-Zoom fotópályázat - szeptember 5-ig várják a fotókat
  A Zene-Zoom pályázatot 15 és 35 év közötti fiatalok számára hirdették meg, a leadott munkák témái lehetnek a 2014 június 1. és szeptember 1. között Fejér megyében lezajló valamennyi nép-, komoly- és könnyűzenei koncertek fellépői, közönsége, helyszíne és minden ami megfogja a kép készítőjét. A képek feltöltési határideje 2014. szeptember 5. péntek 16 óra.
  Sport hírek  -  2014. 08. 28. 20:05
  Egy góllal nyert a Dunaújváros Fehérváron
  Zárt kapuk mögött rendezték a Fehérvár KC utolsó felkészülési mérkőzését a szeptember 3-i, Debrecen elleni bajnoki rajt előtt. Az FKC vendége ezúttal a Dunaújváros volt. A meccs elejét a házigazda fehérváriak átaludták, a 20. perctől azonban már szebbik arcát mutatta Bakó Botond formálódó együttese, a legvégén még a vezetésért is támadhattak Herr Anitáék, a Kohász azonban végül egy góllal nyert.
  Fehérvár KC – Dunaújváros 23-24 (9-12)
  Sport hírek  -  2014. 08. 28. 15:11
  Idén nem lesz kötelező a szurkolói kártya Sóstón
  Sokáig úgy volt, hogy szeptember 15. után csak azok a vehetnek jegyet NB I-es labdarúgó-mérkőzésre, akik ehhez kiváltják a szurkolói- vagy másképpen klubkártyát. Az intézkedés elvileg a jegyvásárlás egyszerűsítését szolgálta, de sok szurkoló ellenkezését kiváltotta, voltak, akik kilátásba helyezték, nem mennek mérkőzésre, ha lesz kártya. A Videoton most arról tájékoztatott, hogy az MLSZ-szel történt egyeztetés után ebben az évben nem lesz kötelező a kártya a hazai Vidi-meccsek látogatásához.
  Kultúra  -  2014. 08. 28. 10:30
  Ezen a szombaton is garantált programmal várnak mindenkit a Koronás Parkban
   A mostani hétvégén is garantált programmal várja az embereket a fehérvári Koronás Park. Augusztus 30-án, szombaton 16 órától a Csodakút, avagy az élet vize című előadást tekinthetik meg az érdeklődők a Gabalyda Bábszínház előadásában. A programra ellátogatók a produkció keretében a szicíliai marionett bábtechnikával is megismerkedhetnek. Az előadást 500 Forintos áron lehet megtekinteni a Koronás Parkban.
  Közlemények  -  2014. 08. 27. 22:44
  Fejér megyében is megkezdődött a nyugdíjbiztosítási nyilvántartás hivatalból induló adategyeztetése
   Fejér megyében is elindult a nyugdíj- biztosítási nyilvántartás hivatalból történő adat- egyeztetése. Az első ütemben az 1955-1959. között születettekkel fog megtörténni az adategyeztetés, amely Fejér megyében mintegy 20 ezer személyt érint. Az első korosztályt követően kerül sor az 1960. évben vagy azt követően született biztosítottakkal, volt biztosítottakkal történő adategyeztetésre. Egy ötéves korcsoport kiértesítésére két év áll rendelkezésre.
  Kék hírek  -  2014. 08. 27. 17:02
  Elszállították a Székesfehérvár közelében talált robbanótesteket
  Megsemmisítésre a honvédség központi gyűjtőjébe szállították azokat a robbanótesteket, amelyeket Székesfehérvár közelében a 62-es főút felújítása közben találtak szerda délben - közölte a Magyar Honvédség tűzszerészetének kommunikációs tisztje.
  Közlemények  -  2014. 08. 27. 16:41
  Reprezentatív szakszervezetek Székesfehérváron
   A székesfehérvári Települési Reprezen- tativitást Megállapító Bizottság egyhangú szavazással megállapította, hogy a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény alapján települési szinten a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati dolgozók Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete és a Színházi Dolgozók Szakszervezete minősül reprezentatív szakszervezetnek.
   
  Közélet  -  2014. 08. 27. 13:20
  Családi napot rendeznek a felelős állattartás jegyében
  Vidám vakációzáró családi napot rendez a HEROSZ Fehérvári Állatotthona és több kapcsolódó szervezet a nyár utolsó szombatján. Augusztus 30-án, 10.00 órától a Fehér Palota Üzletközpont melletti parkolóba várják az állatokat szerető és az állatvédelmet pártoló családokat, akik igen értékes nyereményekért szállhatnak versenybe.
  Kék hírek  -  2014. 08. 27. 12:14
  A magasságkorlátozás ellenére behajtott a konténerszállító az aluljáróba
  Reggel, egy közel 4 méter magas konténerszállító teherautó a vasútállomás irányából haladva a forgalomkorlátozó táblákat figyelmen kívül hagyva behajtott a munkaterület alá, ahol nekiütközött és leszakította az állványzatot. Az állványzaton 1 munkás dolgozott, aki a baleset következtében leesett és sérülést szenvedett.
  Közlemények  -  2014. 08. 27. 11:48
  Szülői tájékoztató Szárazréten
  A „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” projekt keretében több intézményben zajlanak fejlesztések. Ennek köszönhetően a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti tagiskolájának és a Szárazréti Óvodának a bővítésével új közösségi terek jönnek létre. A munkák várható befejezéséről kedden az óvodások szüleit tájékoztatták, míg augusztus 28-án, csütörtökön az iskolások szüleit várják a városrész közösségi házába.
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 27. 11:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Felújítás a Felsővárosi Óvodában - hétfőn már várják a gyerekeket
   Székesfehérvár legöregebb óvodájára nagyon ráfért a ráncfelvarrás, hiszen a homlokzat egy része leesett, az ablakok nem zártak rendesen, a fűtésrendszer gazdaságtalan és rossz minőségű volt. Nyáron 620 négyzetméter külső homlokzatot, 373 négyzetméternyi belső vakolatot javítottak ki, kicserélték a teljes fűtési rendszert a régiek helyett új ablakok kerültek az épületre, 114 négyzetméteren új padlóburkolatot lett és vezetékezéssel együtt kicserélték az elektromos rendszert.
  Közélet  -  2014. 08. 27. 10:51
  Hasznos információk vásárlóknak - elindult a fogyasztóvédelmi honlap
  Elindult az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért honlapja, amely hasznos információkat ad a Fogyasztói kisokosról, a Vásárlóbarát Város programról, a fogyasztóvédelmi szervezetekről, valamint az Alapítvány szolgáltatásaitól. A honlap bemutatása kapcsán Róth Péter alpolgármester kiemelte, hogy szükség van a lakótelepi szolgáltató irodák hálózatának bővítésére is, ahol többek között fogyasztóvédelmi tanácsokat is kaphatnak a fehérváriak.
  Kék hírek  -  2014. 08. 27. 08:32
  A tűzmegelőzésről tanácskoztak Székesfehérváron
  A tűzmegelőzés fontos eleme a felkészülés a várható feladatokra, eseményekre. Ennek szellemében tartotta meg idei második rendes ülését a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság augusztus 26-án, Székesfehérváron. A következő időszakban a szén-monoxid mérgezésekkel kapcsolatos információkat szeretnék minél szélesebb körben eljuttatni a lakossághoz.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss