22 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 22.32 km/hÉNY-i szél (aktuális)
2016. Június 26. János, Pál, Cirill
   Eseménynaptár
2016 Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2016. 06. 25. 12:18 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Tűzzel-Vassal Fesztivál a Rác utcában
  A város egyik legszívonalasabb kulturális és szórakoztató rendezvénye méltó helyre talált a Rác utcában, ahol országos találkozójukat rendezik a késes, kovács és fegyverműves szakma hazai és határon túli képviselői. Negyven mesterember különféle bemutatókkal és kirakodóvásárral várja a látogatókat a kora esti órákig.
  Sport hírek  -  2016. 06. 24. 08:42
  Hajrá, magyarok! - boruljon nemzeti színekbe Székesfehérvár!
  Székesfehérvár polgármestere tegnap délután egy új mozgalom elindítására kérte Facebook oldalán a fehérváriakat: a város lakói díszítsék az erkélyeket piros-fehér-zölddel a magyar válogatott következő mérkőzésére. A közösségépítő kezdeményezést illetően a város indítványozza, hogy az előttünk álló hétvégére boruljon nemzeti színekbe Székesfehérvár! Minderről a pénteki közgyűlésen is egyhangú döntést hoztak a képviselők.
  Sport hírek  -  2016. 06. 25. 21:21
  Amerikai futball siker - döntőben a Fehérvár Enthroners!
  Története egyik legfontosabb mérkőzésére készült szombaton délután a Fehérvár Enthroners együttese. Pál Tibor Kornél alakulata kiváló játékot bemutatva hengerelt Dabas Sparks ellen, és végül Erős Márk vezérletével 53:12-es győzelmet aratott. A fehérvári alakulatnak több mint ezer szurkoló drukkolt a helyszínen, amely sikerével bejutott a július 9-i fináléba.
   
  • A Hét hírei június 26.

  • HÍRADÓ 2016. június 25.

   Emlékparki Nyár programsorozat, Szőlős Pákozd, megnyitott a Halász Gedeon ...

  • Megújulhat a börgöndi reptér

   Székesfehérvár a hazai repüléstörténet egyik fellegvára, nem csoda tehát, hogy ...

  • Tűzzel-Vassal Fesztivál

   Üllők és kalapácsok csörömpölésétől volt hangos a székesfehérvári skanzen....

  • Vízivárosi Kölyök Juniális

   Parkolóban kapcsolódtak ki ezen a hétvégén a vízivárosiak. A körzetben ugyanis ...

  • Megnyitott a Halász Gedeon Központ

   A hazai épített örökség megőrzésére 180 milliárd forintot fordított az állam....

  • Szőlős Pákozd

   Ez évben is megrendezték a Szőlős Pákozd gasztro találkozót....

  • Emlékparki Nyár

   Negyedik alkalommal rendezik meg Pákozdon, az Emlékparki Nyár programsorozatot....


  Kultúra  -  2016. 06. 25. 12:16 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Szórakozás és tartalmas kikapcsolódás a Vízivárosi Kölyök Juniálison
  Idén is megszervezték Víziváros nyári gyermek- rendezvényét, a Kölyök Juniálist. Az egész napos, a család minden tagjának szervezett ingyenes program kitalálásakor az volt a szervezők célja, hogy a helyszínre telepített játékokkal színes programlehetőséget tudjanak kínálni a látogatóknak.
  Közélet  -  2016. 06. 24. 10:39
  Több száz milliós fejlesztések, közbiztonság - ülésezett a város képviselőtestülete
  Több száz milliós fejlesztésekről is döntött a város képviselőtestülete pénteki ülésén, azonban a legtöbbb hozzászólást és kisebb vitát kiváltó téma a rendőrség és a közterület felügyelet tavalyi beszámolója volt. Döntöttek arról is a képviselők, hogy jövőre az iskolaidőszak tolsó két hetében vezetik be az új buszmenetrendet és elindították a Csónakázó-tó körüli térköves sétány kivitelezésének közbeszerzési eljárását.
   
  Sport hírek  -  2016. 06. 25. 11:45
  Fehérvári tehetségek edzőtáboroznak a VVSI-nél
   Tavaly év végén készült el az a beruházás a Velencei-tó partján, amelynek keretében egy Európában is egyedülálló korai fejlesztő és rehabilitációs központ kezdte meg működését a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyén. Megújult a VVSI Sport Hotel is, ami idális helyszín a fehérvári nagycsapatok utánpótlása számára.
  Gazdaság  -  2016. 06. 23. 08:32
  Az emberi erőforrás szerepe és védelme a kkv és nagyvállalati szektorban (hirdetés)
  A vállalkozásról a forgalomban kialakult kép hozzátartozik a társaság jövedelemtermelő képességéhez. A kereskedelmi névvel, céges arculattal járó goodwill forgalomképes, tehát vagyoni értékű jognak minősíthető. A jövedelemtermelő képesség egyik meghatározó egysége a munkavállaló. A munkavállaló fogalma nagyon egyszerű: az a természetes személy, aki munkaszerződés alapján munkát végez.
  Magyarország  -  2016. 06. 26. 08:17
  Kistelepülések infrastruktúra fejlesztéseit támogatta a megye önkormányzata
  A döntés alapján öt önkormányzat részesült, összesen 45 millió forint összegű visszatérítendő támogatásban, mely támogatásoka: Mátyásdomb útfelújításokra, Sárosd a település központjában található utcák aszfaltozására, Soponya a szennyvízhálózat építése során károkat szenvedett útburkolatok javítására, Bakonykúti tetőfelújításra, Ercsi pedig bölcsőde építésére kapott támogatást.
  Kultúra  -  2016. 06. 25. 14:33
  Megnyílt a Halász Gedeon Központ Kápolnásnyéken
   A hazai épített örökség megőrzésére 180 milliárd forintot fordított az állam 2010 óta. A kormány ennek a programnak a részeként újította fel a kápolnásnyéki Halász ­kastélyt és annak parkját is. A kertben emellett felépült a Halász Gedeon Központ, amelyet szombaton avattak fel. A központ része egy inkubátorház is nyolc iroda, amelyek akár egy-egy cég fióktelepeként is szolgálhatnak.
  Kék hírek  -  2016. 06. 25. 11:01
  Panelház erkélye égett a Palotai úton
   Lángok csaptak fel a Palotai út egyik tízemeletes lakóházának negyedik emeleti erkélyén pénteken. A fehérvári hivatásos tűzoltókkal párhuzamosan a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is riasztást kapott, személyi sérülés szerencsére nem történt, csak két kerékpár, az erkélyen tárolt különböző anyagok és a homlokzati hőszigetelést károsodott.
  Közlemények  -  2016. 06. 24. 13:58
  Jövő pénteken nem lesz ügyfélfogadás
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala ezúton tájékoztatja az Ügyfeleket, hogy a köztisztviselők napjához kapcsolódóan július elseje munkaszüneti nap lesz, így azon a pénteken szünetel az ügyfélfogadás. A következő munkanapon, július 4-én már a megszokott munkarend szerint várják az ügyfeleket.
  Közélet  -  2016. 06. 24. 13:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Semmelweis nap alkalmából köszöntötték az egészségügyi dolgozókat
  A Semmelweis nap tiszteletére szervezett ünnepségen köszöntötte az egészség- ügyben dolgozókat Székesfehérvár Önkormányzata. A rendezvény az Oskola utcai Semmelweis- dombormű megkoszorúzásával kezdődött, majd a Hiemer-ház báltermében folytatódott, ahol elismeréseket adtak át. A „Székesfehérvár Egészségügyéért” díjat idén Szivákné Heilig Ilona védőnő kapta.
  Közélet  -  2016. 06. 24. 12:39
  Nyári tábort szervez tanulóinak az István Király Általános Iskola
  Minden évben szervez nyári tábort diákjai számára a Székes- fehérvári István Király Általános Iskola. A szülőknek is nagy könnyebbséget jelentő tábor idén június 16-a és július 1-je között zajlik az intézményben, városismereti programokat, kézműves és sportfoglalkozásokat kínálnak a gyerekeknek.
  Kultúra  -  2016. 06. 24. 10:40
  Szent László napja - hétfőn a Prohászka ligetben szerveznek megemlékezést
  Szent Lászlóra királyra emlékeznek Székesf- ehérváron. Az eseményre június 27-én 10.00 órakor kerül sor a Prohászka ligetben. A lövészkatonák védőszentjéül választott uralkodó és a hit védelmezője, őrzője tiszteletére ünnepi beszédet mond Huszár János vezérőrnagy, az MH ÖHP megbízott parancsnoka és Spányi Antal megyés püspök.
  Sport hírek  -  2016. 06. 24. 10:11
  Röplabda: Duplázott a Felsővárosi Általános Iskola
  A negyedik után a harmadik korcsoportban is megnyerte a röplabda országos diákolimpiai bajnokságot a Felsővárosi Általános Iskola lány csapata. A fiúk is kitettek magukért, az igen erős mezőnyben végül ezüstérmesek lettek a kecskeméti Vásárhelyi iskola mögött.
  Sport hírek  -  2016. 06. 24. 08:22
  Remek előjelekkel várják a hétvégi Országos Bajnokságot az ARAK atlétái
  Atlétikában a májusi csapat és váltó bajnokságokat követően júniusban már az egyéni versenyeken van a hangsúly. A ligaversenyek után, az első korosztályos bajnokság - a most hétvégi szombathelyi, Junior OB - előtt érdemes az esélyeseket és az elmúlt hetekben elért eredményeiket számba venni. Szabó Dániel kiváló formában várja a sprintszámokat, miután hétvégén 10.56-os egyéni csúcsot repesztett a Budapest Bajnokságon, 100 méteren.
   
  Sport hírek  -  2016. 06. 24. 07:56
  Fuss és támogass - üzenj a magyar olimpikonoknak Rióba!
  Öt állomásból álló jótékonysági futással hangolódhatnak a sportot kedvelők a nyári ötkarikás játékokra. Vasárnap reggel 09.00 órától Velencére várják a mozogni vágyókat, akik Kovács István Mikulás nagykövettel együtt teljesíthetik a 2016-os olimpia dátumát szimbolizáló távot. A futás végén olimpiai kvíz is várja az érdeklődőket, akik jókívánságaikat is elküldhetik a magyar olimpikonoknak.
  Közélet  -  2016. 06. 23. 16:56
  Ezüstmiséjét ünnepli Ugrits Tamás pápai káplán
  2016. június 25-én, 18 órakor a székesfehérvári Szent Imre templomban, június 26-án, 11 órakor a csákvári templomban ünnepli ezüstmiséjét Ugrits Tamás pápai káplán, irodaigazgató, szentszéki bíró. A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda iskolabiztosát és püspöki tanácsost 25 éve, 1991-ben szentelték pappá.
  Sport hírek  -  2016. 06. 23. 16:13 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Székesfehérvár az Ifjú Bajnokok Városa
  A Városháza Dísztermében köszöntötték csütörtökön délután az Országos Diákolimpia sorozatban döntőbe jutott székesfehérvári intézmények csapatait. A 2015/2016. tanévben számos becses sikert értek el a korosztályos megmérettetéseken a székesfehérvári fiatalok. Az eseményen jelen voltak a testnevelő tanárok, a szakedzők, a versenyzők és a szülők is
  Gazdaság  -  2016. 06. 23. 15:26
  Jelentkezési felhívás duális képzésben történő részvételre
  A Polgármesteri Hivatal is várja mindazon fiatalok jelentkezését, akik a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügy és számvitel alapképzési szakán, duális képzési formában szeretnék megkezdeni tanulmányaikat a 2016/17-es tanévben. Jelentkezési határidő: 2016. június 28.
   
  Közlemények  -  2016. 06. 23. 15:16
  Hőségriadó - Székesfehérváron vízosztással is segítik a lakosokat
  Másodfokú hőségriadót rendelt el az Országos Tisztifőorvos csütörtök 00.00 órától vasárnap 24.00 óráig. Székesfehérváron vízosztással, ivókutak és klimatizált, illetve hűvös helyek megnyitásával segítik a polgárokat. Székesfehérvár polgármestere az alábbiak szerint tájékoztatja a lakosságot:
  Közélet  -  2016. 06. 23. 13:14 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Közösen gondozzák a fehérvári hadisírokat a német és magyar katonák
   A Magyar Honvédség katonái a Bundeswehr és a Német Tartalékos Szövetség munkatársaival közösen gondozzák a fehérvári hadisírokat egy német-magyar hadisírgondozó katonai bevetés keretében. A Német Hadisírgondozó Népi Szövetség szervezésében tíz katona érkezett a városba, akik ugyancsak tíz magyar honvéddel közösen dolgoznak a Szentlélek katonatemető karbantartásán.
  Közélet  -  2016. 06. 23. 12:07
  Legkésőbb augusztusban megérkeznek a csekkek a szemétszállításról
  A Depónia ügyfelei, akik eddig havonta fizették a díjat, már eddig is tapasztalhatták, hogy a márciust követő időszakokra nem kaptak számlát. Kérik az ügyfeleket, hogy számítsanak a számlák eddig elmaradt részének várhatóan július-augusztus hónapokban való megérkezésére. A Depónia fehérvári ügyfelei a zöldhulladék elszállítására feljogosító matricák második részét is ekkor kapják meg.
   
  Kultúra  -  2016. 06. 23. 11:19
  Legyen Ön is felfedező! - hősök, felfedezők, újítók a Múzeumok Éjszakáján
  Koncertekkel, előadásokkal, kreatív foglalkozásokkal és számos egyéb érdekességgel várják a felnőtteket és a gyermekeket a Múzeumok Éjszakája székesfehérvári programjain. Idén is a városi és a környékbeli kulturális intézmények összefogásának köszönhetően valósulnak meg a programok 2016. június 25-én.
  Közélet  -  2016. 06. 23. 11:02
  Közösségi közlekedés - 2017 május 29-től jön az új menetrend
  Pénteki ülésén hozza meg a közgyűlés a város közösségi közleked- ésének új hálózati tervére vonatkozó végső döntéseket. Legutóbb a képviselők egyetértettek abban, hogy a jelenlegi menetrendet módosítani kell és támogatták a közlekedőket jobban kiszolgáló útvonalterveket. Az új rendszer bevezetése 2017. május 29-én, hétfőn lesz.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss