15 oC / 1 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2014. Április 17. Rudolf, Izidóra
   Eseménynaptár
2014 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
3
4
6
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Iskolai beiratkozás

  Óvodai beiratkozás
  Óvodai beiratkozás

  Választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók
  Vendéglátás

  Tömegsport
  Közélet  -  2014. 04. 16. 12:16 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Koszorúzással és vándorkiállítással emlékeztek a holokauszt áldozataira
  A Holokauszt Magyarországi Emléknapja alkalmából megemlékezést tartottak az egykori fehérvári zsinagóga helyén álló emlékműnél, majd a Vörösmarty Színházban nyílt meg a "Falak, jelek, sorsok - Magyar zsidók deportálása Auschwitzba" című kiállítás, amelynek célja, hogy középiskolás diákok, tanáraik, a téma iránt érdeklődők megismerhessék a magyar történelem egyik legtragikusabb eseménysorát, a vidéki zsidó közösségek 1944 tavaszán és nyarán történt elpusztítását.
  Közélet  -  2014. 04. 16. 09:21
  Átvette megbízólevelét Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselő
   Szombaton délután, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottsága után vált hivatalossá, hogy az 1-es választókerületben Vargha Tamást, a 2-esben pedig Törő Gábort választották országgyűlési képviselőnek. A megválasztott képviselők kisebb ünnepség keretén belül, szerdán délelőtt a Hiemer-házban vették át megbízólevelüket a választási bizottságoktól.
  Gazdaság  -  2014. 04. 16. 16:36
  Családi sikersztori - idén tovább erősödik a Polyax Alkatrészgyártó Kft.
   A Polyax Alkatrészgyártó Kft nemrégiben elkészült gyártó-csarnokában tett látogatást a város polgármestere. A cég családi vállalkozásként indult még 1986-ban, mára azonban vezető multinacionális gépgyártó cégek közvetlen beszállítójává nőtte ki magát. A 2014-es évre a 100 fő foglalkoztatotti létszám elérése szerepel a cég tervei között, akik új üzemcsarnokukban forgácsoló, köszörű, hőkezelő és krómozó részleget is működtetnek.
   
  Gazdaság  -  2014. 04. 14. 16:20
  Letették az alapkövét a Fehér Alu új csarnokának

   Hétfőn délután az Alba Ipari Zónában letették a Fehér Cégcsoporthoz tartozó Fehér Alu Kft új gyártócsarnokának alapkövét. A fehérvári családi vállalkozás százmilliós uniós támogatást nyert a „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében és mintegy 210 milliós összköltségvetéssel új lakatos üzemcsarnokot építenek.
  • Átvették a megbízólevelet

   A szavazatok 100 százalékos feldolgozottsága után vált hivatalossá, hogy az ...

  • Látogatás a Polyax Kft.-nél

   Székesfehérvár polgármestere is ellátogatott a Polyax Alkatrészgyártó Kft. ...

  • Húsvéti adományosztás

   Adományt osztottak a rászorulóknak a Vodafone Sportcentrumban. A Magyar ...

  • Holokausztra emlékeztek

   A Holokauszt Magyarországi Emléknapja alkalmából Székesfehérváron is több ...

  • Húsvéti tojáskutat avattak

   Az országban az első tojáskutat építették meg a Fehérvári Polgárok ...

  • Folytatódott a Sulipóló

   Folytatódott a Sulipóló versenysorozata. A Fehérvár Póló SE iskolák számára ...

  • Lélekjavító siker

   Óriási sokként érték meg a Fehérvár KC játékosai és szurkolói, ami a hétvégi ...

  • HÍRADÓ 2014. április 15.

   Nincs több büntetés leesett parkolójegy miatt, Alba Regia Feszt és Jazzverseny ...

  Közélet  -  2014. 04. 15. 11:34
  Osztálykirándulás Székesfehérváron és Etyeken
    Egyetlen nap leforgása alatt évszázadokat járhat be az osztály az ajánlattal. Két helyszínen két különböző kaland várja a 10-18 éveseket: titokfejtés a Királyok Városában és stúdiótúra filmes trükkökkel Közép Európa legnagyobb filmes élményközpontjában. Az akció időtartama: 2014. március 15 - 2014. június 30., minden nap 10.00 és 17.00 óra között.
  Közlemények  -  2014. 04. 15. 16:50
  Nagypénteken nem lesz ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban
  A Polgármesteri Hivatal ezúton is tájékoztatja az ügyfeleket arról, hogy 2014. április 18-án, Nagypénteken szünetel az ügyfélfogadás. A húsvéti ünnepeket követően, keddtől ismét a megszokott rend szerint várják az ügyintézésre érkezőket. A Polgármesteri Hivatal köszöni az ügyfelek megértését és türelmét!
   
  Közélet  -  2014. 04. 16. 16:26 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Húsvéti adomány a rászorulóknak - az Alba Fehérvár is segített
  Nagyszabású húsvéti adomány- osztást rendeztek a Vodafone Sport- centrumban az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület és az Alba Fehérvár kosárlabda csapat összefogásával. Összesen 150 mélyszegénységben élő család vehetett át tartós élelmiszercsomagot, az Alba kosárlabdázói pedig autogramot és ajándékot osztottak a gyerekeknek.
  Kultúra  -  2014. 04. 15. 14:07
  Alba Regia Feszt és Jazzverseny lesz augusztusban Fehérváron
   Hagyományt szeretnének teremteni az Alba Regia Feszt és Jazzverseny megrendezésével augusztus 5. és 7. között Székesfehérváron. A fiatalok mellett igazi világsztárok is jönnek Fehérvárra. Mindössze két belépős koncert lesz a Vörösmarty Színházban: a Dirty Loops és Biréli Lagrene estje. A Városház téren pedig színpadra lép a Budapest Ragtime Band és Babos Gyula, de a Múzeum addigra elkészülő új udvarán és a Zichy ligeti színpadon is lesznek koncertek.
  Közélet  -  2014. 04. 15. 07:00
  Túl a nyúlon - az egész családnak nagy felelősség élő állatot tartani
   Háziállatot tartnai rendkívül felelős dolog, ezért vásárlás előtt mindenki fontolja meg, tudnak-e majd tartósan jó gazdái lenni a húsvétra ajándékozott nyulaknak. Az ünnepet követő napokban-hetekben minden évben tömegével adják le az otthonoknak az állatokat vagy engedik őket szabadon. Ezért habár nagy megelepétést lehet okozni egy nyuszival, hatalmas felelőséggel jár.
  Kultúra  -  2014. 04. 16. 19:30
  A Farkasréti temetőben kísérték utolsó útjára Szabó Gyulát
   A Vörösmarty Színház egykori művészét, a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész Szabó Gyulát április 16-án a Farkasréti temető művész parcellájában helyezték örök nyugalomra. Családja, pályatársai és tisztelői kísérték utolsó útjára a színművészt, aki 2014. április 4-én hunyt el. Szabó Gyulától az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán, Gálvölgyi János és Gesztesi Károly színművészek, valamint a Vörösmarty Színház igazgatója, dr. Szikora János búcsúzott.
  Sport hírek  -  2014. 04. 16. 14:23
  Kovács Sarolta döntős a csengtui öttusa világkupán
  Négy magyar hölgy, köztük két fehérvári szerepelt a csengtui öttusa világkupa szerdai selejtezőjében. A Volán Fehérvár világbajnoki ezüstérmes versenyzője, Kovács Sarolta a B-csoportban az ötödik helyen végzett, így Alekszejev Tamara és Földházi Zsófia mellett ott lesz a pénteki döntőben. A szintén volános Slett Emese 27. lett és kiesett. A férfiak, - köztük Demeter Bence - majd csütörtökön selejteznek.
  Kultúra  -  2014. 04. 16. 11:40
  A Nagyhét ünnepei Székesfehérváron
   A Nagyhét alkalmából a szokásokhoz híven több ünnep is lesz Fehérváron. Nagy- csütörtökön az olajszentelési szentmisét és az utolsó vacsora emlékmisét tartják meg. Pénteken 15 órától indul a város keresztútja, amelyet a 19 órakor kezdődő szentmise követ. Április 20-án, Nagyszombaton 19 órakor tartják a feltámadási szertartást és szentmisét. Végül Húsvétvasárnap délelőtt 10.30-kor szentmisére várják a híveket a Székesegyházban.
   
  Közélet  -  2014. 04. 15. 12:36
  Nyuszisimogató lesz húsvét hétfőn a Fehérvári Állatotthonban
   A HEROSZ Állatotthon azoknak a családoknak szeretne segíteni, akik nem tudnak, vagy nem szándékoznak a gyermekeiknek élő állatot vásárolni az ünnepekre, ám mégis szeretnék megörvendeztetni a kicsiket. Ezúttal húsvét hétfőn, 14.00 órától várják a családokat a Takarodó út 5. szám alatti menhelyen.
  Közlemények  -  2014. 04. 16. 09:53
  Megtekinthető a véleményezési szakasz lezárásának dokumentációja
   Székes- fehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata megindította az Alcoa-Köfém Kft. tulajdonában álló Verseci utca - Bicskei vasútvonal - Nagyszombati árok - C jelű árok által bezárt területre vonatkozóan a helyi építési szabályzat és a szabályozási terv módosítását. A jogszabályi előírásoknak megfelelően, a nyilvánosság biztosítása érdekében a város honlapján és a Főépítészi Iroda előtti (Városház tér 1. fsz.) hirdetőtáblán is megtekinthető a véleményezési szakasz lezárásának dokumentációja.
  Kultúra  -  2014. 04. 16. 08:43
  Haydn műve csendül fel a húsvéti hangversenyen
  Húsvéti hangversenyt rendeznek április 23-án szerdán 19.30-kor a Szent István Bazilikában, ahol Haydn: A megváltó hét szava a keresztfán című művét adják elő. Közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskar és a Primavera Vegyeskar Drahos Béla vezényletével. A művet Haydn  maga is egyik legsikerültebb alkotásának tekintette.
  Kultúra  -  2014. 04. 15. 20:21
  Húsvéti Koncertet ad április 26-án a Vox Mirabilis Kamarakórus
   2014. április 26-án, szombaton a Jézus Szíve templomban szervez Húsvéti Koncertet a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az eseményen a Hermann László Vonószenekar, Sellei Etelka és Zemlényi Eszter énekművészek is fellépnek. A Húsvéti Koncert este 19 órakor kezdődik, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak. Jegyek a helyszínen kaphatók!
  További információ a www.voxmirabilis.5mp.eu oldalon található.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss