22 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 16.56 km/hD/DNY-i szél (aktuális)
2016. Május 30. Janka, Zsanett, Johanna, Nándor
   Eseménynaptár
2016 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2016. 05. 28. 11:00 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A gyermekeké volt a Belváros a Hetedhét Játékfesztiválon
  Immáron negyedik alkalommal vehették két napon át birtokba a gyermekek a történelmi Belvárost. A szombat délelőtti megnyitóval hivatalosan is elkezdődött a Hetedhét Játékfesztivál, amely tartalmas és élményekben gazdag pillanatokat ígért minden korosztály számára, a legkisebbektől a legnagyobbakig. A gyermekeket és szüleiket mindkét nap tartalmas programokkal várták.
  Közélet  -  2016. 05. 29. 21:44 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Ezer Lámpás Éjszakája - hogy minden gyermek hazataláljon
  Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan idén már hatodik alkalommal rendezték meg az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozatot. Fehérváron családi- és gyerekprogramokkal, valamint koncertekkel várták az érdeklődőket az Alba Pláza előtt, ahol a gyermekeltűnésekkel kapcsolatos felvilágosító programok és rendőrségi bemutatók is voltak.
  Közélet  -  2016. 05. 29. 13:17
  Világháborús hősök előtt tisztelegtek a 69-es Előre! emlékműnél
   A Hősök Napja alkalmából koszorúztak vasárnap a "69-es előre!" I. világháborús emlékműnél. A megemlékezés a himnusz hangjaival kezdődött, majd Vargha Tamás honvédelmi miniszter-helyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Önkormányzat elnöke helyezett el koszorút a magyar hősökre emlékezve.
   
  • HÍRADÓ 2016. május 28.

   Borünnep a Velencei-tónál, Móri Karika tizedszer, jótékony kerekezés az ...

  • Családi nap a DENSO-nál

   Családi és gyermeknapot tartottak a Denso Gyártó Magyarország Kft-nél. A ...

  • Hazatért a világbajnok

   Pénteken Moszkvában egyéni és csapatvilágbajnoki címet szerzett a Volán ...

  • Atlétikai Diákolimpia

   A Bregyó közi Regionális Atlétika Centrumban tartották az országos diákolimpia ...

  • Hetedhét Játékfesztivál

   A gyermekek vették birtokba Székesfehérvár belvárosát. A Hetedhét ...

  • Építők napja

   A hagyományoknak megfelelően bensőséges hangulatú ünnepséggel köszöntötték az ...

  • Makettépítő verseny a VOKE-ban

   Huszonnégy órás makettépítő versenyt rendeztek a VOKE-ban. Az elkészült ...

  • HÍRADÓ 2016. május 27.

   17 milliárd, épületvásárlás, déli elkerülő korrekció, ülésezett a város ...


  Közélet  -  2016. 05. 29. 12:37
  Kreatív Építő Kezek - a szabadkai csapat nyerte a három napos szakmai versenyt
  Vasárnap délelőtt a Kreatív Építő Kezek szakmai vetélkedő eredményhirdetésén adták át az idei Jáky Életmű-díjakat is. Tövisháti Andrásné, Irénke néni 1965 és 2000 között volt a Jáky útépítéstan tanára, Csillag György pedig 1973 és 2007 között volt az iskola műhelyfőnöke, gyakorlati oktatási vezetője. A három napos kreatív versenyt a Szabadkáról érkezett POLI nevű csapat nyerte.
  Közélet  -  2016. 05. 29. 12:59
  Közös Úrnapi körmenettel ünnepelt Székesfehérvár
   Vasárnap Székesfehérvár város közös Úrnapi szentmiséjét mutatta be Spányi Antal megyés püspök a székesegyházban, majd Krisztus titokzatos testének és vérének tiszteletére tartott szentmise után körmenetet tartottak a Belvárosban. Az Oltáriszentség úrnapi körbehordozásának a néphagyomány a gonoszt, a betegségeket és a természeti csapást elűző erőt tulajdonít.
   
  Közélet  -  2016. 05. 28. 22:51 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Összetörték az évfolyamkorsót a valétálók a Városház téren
    Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézet egyik legszebb, legszentebb hagyománya a Selmecről származó valétálás, ballagás. Szombaton este a valétálók elbúcsúztak az Alma Matertől, a végzős hallgatók fáklyákkal és lámpásokkal vonultak végig Fehérvár utcáin a fáklyát tartó balekok, kohlenbrennerek sorfala között.
  Sport hírek  -  2016. 05. 28. 20:31
  Demeter Bence volt a legjobb magyar a férfiak döntőjében
  Az öttusa-világbajnokság férfi döntőjébe nem jutott be a legrutinosabb magyar öttusázó, Marosi Ádám, ott volt viszont az olimpiai kvótára hajtó Demeter Bence és Kasza Róbert. Kettejük közül ismét a fehérvári versenyzőnek sikerült jobban a döntő, hiszen legjobb magyarként tizenkettedik lett. Kasza huszonegyedik, kettejük közé az egyéni induló Tibolya Péter is befért. Demeter remekül teljesített lovaglásban és a kombinált számban is.
  Kultúra  -  2016. 05. 30. 09:54
  Hétvégén lesznek az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok a Károlyi kastélyban
  Az ország egyik legszebb, újonnan restaurált parkjában, a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyparkban június 3. és 5. között 12. alkalommal rendezik meg az „Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok” kiállítást és vásárt. A rendezvény lehetőséget biztosít csemetekertészek, növénynemesítők, dísznövénytermesztők, szökőkutak és kerti kiegészítők gyártói, tájrendezők, tájépítész hallgatók és szakemberek találkozójára.
  Közélet  -  2016. 05. 30. 08:48
  Előadások a Környezetvédelmi Világnapon a Királykút Emlékházban
   Június 2-án “Környezetvédelmi Világnap címmel” 18 órától a Párizsi klímacsúcs témakörben lesznek előadások a Királykút Emlékházban. Az előadó Endes Attila, az FMKIK Energia Klub tagja lesz, a részvétel ingyenes. A világnapon többek között szó lesz a klímaváltozásról, klímacsúcsról, a fenntartható fejlődés fogalmáról és a környezettudatosságról is.
  Közélet  -  2016. 05. 30. 08:25
  A város egyházközségeinek Eucharisztia ünnepe lesz Felsővárosban
    Június 2-án, csütörtökön 18 órakor a Felsővárosi templomban a város egyház- községeinek közös elsőcsütörtöki Eucharisztia ünnepe lesz. A szentmisét Spányi Antal megyés püspök tartja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik. A főpásztor vezetésével a hívek együtt imádkoznak az egyházért, az egyházmegyéért, új papi hivatásokért.
  Közélet  -  2016. 05. 28. 20:00
  A hősökre emlékeztek az öreghegyi hálaadási keresztnél
   A Hősök Napja alkalmából tartottak megemlékezést a II. világháborús emlékmű és hálaadási keresztnél szombaton. A Donát utca és a Zobori út kereszteződésében található II. világháborús emlékművet 1946-ban közadakozásból emelték, 2014-ben pedig felújítás után szentelték újra. Tornyai Gábor atya, az Öreghegyi Egyházközség plébánosa beszédében kiemelte, hogy a háború, amely elvette az emberek életét, az őrületről és a szeretetlenségről szólt.
  Sport hírek  -  2016. 05. 28. 15:10
  A világbajnok fogadása - Kovács Saci hazatért
  Pénteken Moszkvában egyéni és csapatvilágbajnoki címet szerzett a Volán Fehérvár öttusázó klasszisa, szombaton pedig már Székesfehérváron fogadta a gratulációkat. Kovács Saroltát a Volán öttusa telepén az egyesületben sportoló gyerekek tucatjai, edzők, klubevezetők és a város prominensei várták. Két aranyéremmel a nyakában fogadta a köszöntéseket - és persze már az olimpia is szóba került...
  Sport hírek  -  2016. 05. 28. 14:54
  Az V-VI. korcsoportos tanulók versenyével folytatódott az Atlétikai Diákolimpia
  Csütörtöktől Székesfehérvár másodszor ad otthont az Országos Atlétikai Diákolimpia Döntő. A hatnapos versenysorozat alatt több mint 1000 kisdiák küzdhet a bajnoki címekért és a dobogós helyezésekért egy olyan atmoszférájú stadionban, ahol világklasszis versenyzők álltak rajthoz a tavalyi évben. Szombaton az V-VI. korcsoportos középiskolások mérték össze tudásukat.
  Kultúra  -  2016. 05. 28. 12:16 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Családi nap a DENSO-nál, az olimpia jegyében
  Szombaton rendezte családi napját a DENSO, ahol mintegy 17 ezer ember fordult meg. A város egyik legnagyobb foglalkoztatójánál 5600 ember dolgozik, akik családostul érkeztek szombaton a gyárba. A megnyitón Jiro Ebihara elnök -akárcsak tavaly- idén is magyarul beszélt a megnyitón a népes közönséghez, megköszönve a dolgozók munkáját, Székesfehérvár nevében pedig Mészáros Attila köszöntötte a családi nap résztvevőit.
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 20:12
  Megnyílt a Széchenyi emlékek nyomában, Európában című fotódokumentációs kiállítás
    A Magyar Emlékekért a Világban Egyesület és a Szent István Művelődési Ház közös szervezésében, a X. Katolikus Könyvnapok keretében fotódokumentációs kiállítás nyílt Széchenyi-emlékek nyomában, Európában címmel. A tárlat, amely összesen 32 tablón mutatja be gróf Széchenyi István életútjának magyarországi és külföldi állomásait és munkásságát, június 7-ig látható a Szent Korona Galériában.
  Sport hírek  -  2016. 05. 27. 19:48
  Harcolt, nyert és döntőt játszhat az Alba Fehérvár
  A hazai magabiztos siker után előnyből várhatta az elődöntő negyedik, paksi meccsét az Alba Fehérvár. Sokáig úgy tűnt, lesz ötödik találkozó is, de a harmadik negyedben mínusz tizenháromról felállt, és remekül hajrázott az Alba. Tartalékosan elért győzelme azt jelenti, hogy három év után ismét bajnoki döntőt játszik a csapat!
  Atomerőmű SE - TLI-Alba Fehérvár 64-69
   
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 19:28
  Fúvószenekari koncerttel zárult a Mind egy szálig adománygyűjtő kampány
   Idén is adakozhattak a fehérváriak a „Mind egy szálig” elnevezésű kampány keretében. Az adománygyűjtő programsorozat főhajtás a háborúkban hősi halált halt fehérvári katonák előtt és lehetőség arra, hogy Székesfehérvár katonai emlékhelyeit ápoljuk. A jótékonysági eseményt pénteken a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület műsora zárta a Városház téren.
  Sport hírek  -  2016. 05. 27. 17:59
  Kovács Sarolta egyéni világbajnok, és aranyérmes a Kovács, Alekszejev, Földházi csapat is!
  Kovács Sarolta egyéniben, illetve Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával csapatban is aranyérmet nyert pénteken az öttusázók moszkvai világbajnokságának női versenyében. Földházi nyolcadik, Alekszejev pedig 17. lett. Egyéniben a francia Elodie Clouvel végzett a második, a német Lena Schöneborn pedig a harmadik helyen.
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 16:11 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Jósika Miklós díjat vehetett át Bobory Zoltán
   Magyarország honvédelmi minisztere a kiemelkedő irodalmi tevékenység elismerésére Jósika Miklós-díjat adományozott a Honvédelem Napján Bobory Zoltánnak a magyar irodalomért tett, határainkon is átívelő alkotói és szervező munkájának elismeréseként. A díjat Vargha Tamás honvédelmi miniszter-helyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője pénteken adta át a fehérvári irodalmárnak.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 15:13
  A közös cél a parkolási gondok enyhítése
  Átérezve a környéken élők problémáját továbbra is a parkolóház építésben látja a Belváros és környéke parkolási gondjainak megoldását Székesfehérvár Önkormányzata. A Koch László utcában tervezett fejlesztéssel a felszíni parkolók egy részének használatára csak az ott élőknek lenne lehetősége, a többi gépjárművet a parkolóház tudná befogadni.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 14:58
  Fejér Megyei Építőipari Nívódíjban részesült a Pákozdi Katonai Emlékhely
  Fejér Megyei Építőipari Nívódíjat kapott kiváló működéséért a Pákozdi Katonai Emlékhely. Az 1,6 hektáros emlékpark településformáló hatása, kivitelezési minősége és anyaghasználata miatt nyert nívódíjat Fejér megyében. Kivitelezőjét, a Merkbaut is oklevéllel tüntették ki.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 14:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Tíz középiskola diákjai versenyeztek a "Kreatív Építő Kezek" vetélkedőn
  A Jáky József Középiskola meghívását tíz iskola fogadta el, két határon túli és nyolc magyarországi. A „Kreatív Építő Kezek” szakmai vetélkedőt az Építők Napjához kapcsolódóan rendezték meg, a pénteki versenynapon hatalmas lelkesedéssel vettek részt a diákok és felkészítő tanárok egyaránt.
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 13:49 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Tablókiállítás a katonahősök tiszteletére a Városház téren
  A második résszel folytatódik az az első világháborús szabadtéri tablókiállítás, melyet tavaly indított el a Városi Levéltár és Kutatóintézet és Székesfehérvár Önkormányzata. A Városház téren pénteken délután nyílt köztéri tárlat a balkáni és a keleti (galíciai) front eseményeit mutatja be, emléket állítva azon székesfehérvári katonáknak, akik részt vettek a Nagy Háború küzdelmeiben. A tárlat augusztus 31-ig látható a téren.
  Sport hírek  -  2016. 05. 27. 13:47
  Játékost is igazolt a Vidi, Barczi Dávid az első érkező
  Pár órával azután, hogy az új vezetőedző bemutatkozott, az első nyári játékosigazolást is bejelentette a Videoton FC vezetősége. A Diósgyőrből távozó korábbi utánpóltás-válogatott középpályás, Barczi Dávid két évre kötelezte el magát, és hétfőn már a Henning Berg vezette szakmai stáb irányítása alatt kezdi meg a felkészülést a kövekező szezonra.
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 11:19
  Pótfelvételit tartanak jövő hétfőn és kedden a Hermann Zeneiskolában
    „Tanulj kedvenc hangszereden!” jeligével alkalmassági pót-meghallgatást tartanak jövő hétfőn és kedden a Hermann László Zeneiskolában . A zenélni vágyó jelentkezők több hangszer, szak közül választhatnak. A 2016/17-es tanévre még furulya, fagott, klarinét, trombita, cselló, népi vonós, népi ének és cimbalom hangszerekre lehet jelentkezni.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss