15 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 7.56 km/hDK-i szél (aktuális)
2014. Szeptember 18. Diána, József
   Eseménynaptár
2014 Szeptember
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
22
23
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2014. 09. 17. 12:53
  Egész napos programokkal vár minden érdeklődőt szombaton a Vörösmarty Színház
   Szeptember 20-án, szombaton a Vörösmarty Színház is belecsap a lecsóba: nyílt próbákkal, kulissza- járásokkal, zenés és családi programokkal várják egész napos programok keretében a nagyérdeműt. Az eseményeken való részvétel teljesen ingyenes, cikkünkben megtalálható az összes program részletes ismertetője. Mindezek mellett egész nap lehet jegyet és bérletet is vásárolni a Vörösmarty Színház jegyirodájában.
  Kultúra  -  2014. 09. 16. 12:43
  Fehérvári gasztroünnep - hétvégén lesz a 10. Lecsófőző Vigasság
   Az eddigi legizgalmasabb Lecsófesztiválra készül Székesfehérvár szeptember 20-án és 21-én, szombaton és vasárnap. Idén a Felsőváros lesz a házigazdája a programnak, melyet új helyszínen, a Dózsa György úton, a Móri úton és a Zichy-ligetben tartanak. Együtt főz és vigad csaknem 600 csapat, így a jó hangulat garantált. A Zichy-liget Gasztro Térré változik, a vigasság pedig egészen a Városház térig kígyózik majd.
  Terelések és lezárások a 10. Fehérvári Lecsófőző Vigasság idején
  Kultúra  -  2014. 09. 15. 15:10 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Ásatások legújabb kincsei a Szent István Király Múzeumban
  Régészeti pillanatképek címmel nyílik tárlat szeptember 19-én a Szent István Király Múzeumban. A Fejér megye területén az elmúlt három évben végzett régészeti feltárások legszebb leleteiből válogató kiállítás a bronzkortól a 19. századig terjedő időszakból mutat be tárgyakat, és ismerteti meg a régész munkájával a látogatókat. A kiállítás különlegessége, hogy ilyen nagyságú régészeti kiállítás utoljára 2000-ben volt látható a múzeumban.
   
  Kultúra  -  2014. 09. 16. 14:04
  A Zeneakadémián koncertezik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

  Szeptember 24-én 19.30 órától a Zeneakadémián koncertezik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, két fehérvári kórus, az Alba Regia Vegyeskar  és a Primavera Vegyeskar közreműködésével . A Hommage à Láng György című esten Drahos Béla vezényel. Láng György zeneszerzői főműve, a Concerto Ebraico címet viselő hegedűverseny csendül fel, amelyet a mauthauseni koncentrációs táborban, fejben komponált.
  • HÍRADÓ 2014. szeptember 17.

   Az Óbudai Egyetem Köztársasági ösztöndíjas elsős hallgatóit köszöntötték a ...

  • 95 éves Imre bácsi

   95 éves születésnapja alkalmából köszöntötték dr. Bernáth Imre állatorvost. A ...

  • JóPont a Civil Központban

   Megnyitotta kapuit a Jópont sarok a Civil Központban. Az önkéntes alapon működő ...

  • Öko-udvar a Tóvárosiban

   Hermann Ottó nevét vette fel az az öko-udvar, amit a 40 éves Tóvárosi Általános ...

  • Fogyasztóvédelemi felmérés

   A székesfehérváriak, ha igazságtalanság éri őket egy vásárlás alkalmával, vagy ...

  • Köztársasági Ösztöndíjasok

   Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának Köztársasági ösztöndíjas elsős ...

  • Kiütéses Vidi-győzelem

   Tovább tart a Videoton jó formája, a Ligakupában a Vasas sem tudta megállítani ...

  • Alba Liga Junior

   Becsöngettek, ami nemcsak tanulmányi kötelezettségekkel jár az iskolásoknak. ...


  Közélet  -  2014. 09. 17. 20:20
  A 95 esztendős dr. Bernáth Imre Mihályt köszöntötte a Felsőváros képviselője
   Családja körében, a Felsővárosban él dr. Bernáth Imre Mihály nyugdíjas állatorvos. A 95. születésnapján Földi Zoltán önkormányzati képviselő kereste fel, hogy a város és a kormány jókívánságait átadja. A jó egészségben lévő Imre bácsi örömmel mesélt életéről, egykori hivatásáról, no és mai mindennapjairól is.
  Közélet  -  2014. 09. 17. 12:29
  Bevásárlóközpontokban kérdezték a fehérváriakat
  Az 2014. júliusa és augusztusa során kutatást végzett a fehérvári lakosság körében a fogyasztó- védelmi problémákkal, reklamációkkal és a fogyasztóvédelmi szervezetekkel kapcsolatos lakossági attitűdökről az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. Az adatfelvétel nagyobb bevásárlóközpontokban illetve Fehérvár belvárosi üzleteinek környékén zajlott 151 fő megkérdezésével.
   
  Gazdaság  -  2014. 09. 16. 12:20
  Képzés a jövőért - stratégiai együttműködés a SAPA és az Óbudai Egyetem között
   Együttműködési megállapodást kötött a Sapa Profiles Kft. és az Óbudai Egyetem. A gyártás mellett az innovációs tevékenységét is egyre inkább Székesfehérváron megvalósító cég a most létrejött megállapodással is a hosszú távú partnerséget szeretné hangsúlyozni. Jelenleg is több, az Óbudai Egyetemen végzett fiatal szakember dolgozik az alumíniumipari vállalatnál, ezt a gyakorlatot is megerősíti a kedden ünnepélyes keretek között aláírt stratégiai dokumentum.
  Sport hírek  -  2014. 09. 17. 08:14
  Úszó és Triatlon Suli indul októbertől Fehérváron
   A székesfehérvári Ironteam Szabadidő és Tömegsport Egyesület egyedülálló módon, „Úszó és Triatlon Suli” néven úszásoktatást és triatlon utánpótlást indít 2014.október 1-től. A toborzó időszak szeptember 15-től, október 1-ig tart. Ez idő alatt szeretnék minél több fiatalnak bemutatni a triatlont, amely gyors és töretlen virágzásának köszönhetően 2000 óta már az olimpiai sportágak között szerepel.
  Gazdaság  -  2014. 09. 18. 08:43
  A hazai napelempiac mellett növekszik az európai export szerepe is a fehérvári Jüllich Glas-nál
   A magyar tulajdonú, fehérvári, kisebb családi vállalkozásként indult cég, igény esetén rövid időn belül a jelenlegi három-négyszeresére is képes növelni termelését. A vállalat a hazai piacon főként a háztartási méretű kiserőművekre koncentrál, emellett oktatási programokban és környezetvédelmi kezdeményezésekben is részt vállal.
  Kultúra  -  2014. 09. 18. 08:00
  Játszani és alkotni hívják a családokat a Fejér Megyei Művelődési Központba
  Újból játszani, alkotni hív mindenkit, régi és új játszótársakat keresve a Játszótárs Családi Játékkészítő Műhely és a Motívum Kulturális Egyesüle október 10-én és október 11-én a Fejér Megyei Művelődési Központba. Ötleteiket a családi programok szervezéséhez, a szabadidő hasznos eltöltésére találták és próbálták ki.
  Közélet  -  2014. 09. 18. 07:12
  Csütörtökön emelik ki Városgondnokság szakemberei a Csitáry-kút elromlott szivattyúját
  Napokon belül megszerelik vagy cserélik a Város- gondnokság szakemberei a Csitáry-kút elromlott szivattyúját. Csütörtökön délelőtt emelik ki a 80 méter mélyen található elromlott szerkezetet és a lehető leghamarabb visszakerül a helyére a megjavított vagy új szivattyú. Korábban még szivattyú nélkül tört a felszínre a víz, napjainkban azonban szivattyú segíti a felszínre jutását.
  Közélet  -  2014. 09. 17. 16:24 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Köztársasági Ösztöndíjasok - az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hallgatói a Városházán
   Ünnepélyes keretek között adták át az Óbudai Egyetem hallgatóinak a Köztársasági Ösztöndíjakat a Városházán. Dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Györök György megbízott dékán köszöntötte a sikeresen pályázókat és azokat az első éves hallgatókat, akik az idei évben Székesfehérváron kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat.
  Gazdaság  -  2014. 09. 17. 13:34
  A Munka Világa - kiállítás pénteken és szombaton a Hiemer-házban
  A tavalyi sikerekre, nagy érdeklődésre való tekintettel ismét megrendezik „A Munka Világa” kiállítást szeptember 19-20-án, pénteken és szombaton a Hiemer-házban. Világcégek, rangos egyetemek, jól működő munkaerő-kölcsönzők és képzésszervezők ajánlatait ismerhetik meg az érdeklődők. Főként álláskeresőknek, aktív, de változtatásra készülő munkavállalóknak és diákoknak kínálnak számos lehetőséget a továbblépésre.
  Kultúra  -  2014. 09. 17. 13:23
  Már kapható a Vox Mirabilis Kamarakórus hangversenybérlete az új évadra
   Már kapható a Vox Mirabilis Kamarakórus hangverseny- bérlete a 2014/15-ös évadra. A bérlet megvásárolható a kórus honlapján és a Krisztus Király Templomban (Zsolt u. 30.). A bérlet ára 3000 Forint, míg a belépőjegyért 1200 Forintot kell fizetni, amely a helyszínen vásárolható meg. A bérlet ára négy előadást tartalmaz, melyből az elsőt, Vivaldi: Glóriáját 2014. szeptember 27-én, este 19.30-kor rendezik meg a Szent István Bazilikában.
   
  Közlemények  -  2014. 09. 17. 12:11
  Terelések és lezárások a 10. Fehérvári Lecsófőző Vigasság idején
   Már mától zajlanak a 10. Fehérvári Lecsófőző Vigasság helyszíni előkészületei, így több terület lezárására kerül sor, amelyeket a cikkben található térképen feltüntettek a szervezők. Számos helyi és helyközi autóbuszjárat terelőútvonalon közlekedik majd a hétvégén. A szervezők azt kérik, hogy a rendezvényhelyszínektől távolabb rakják le autóikat az érkezők és inkább gyalogosan közelítsék meg a Dózsa György utca, valamint a Zichy liget környékét.
  Közélet  -  2014. 09. 17. 11:52
  Közelebb a természethez - Herman Ottó-udvar a Tóvárosi Általános Iskolában
   Szerdán délelőtt a második óra után kisebb iskolai ünnepséggel avatták fel a Herman Ottó-udvart a Tóvárosi Általános Iskolában. Az iskola egyik belső udvarán különböző fűszernövényeket láthatnak a gyerekek, a Vörösmarty Szakközépiskola tanulói készítettek két szép fa állványt, amin a Sárrét élővilágát mutatják be és Somogyból a Dunántúlra jellemző fa fajták törzseit hozták el az iskola udvarára.
  Kultúra  -  2014. 09. 17. 08:45
  Női szemmel a mindennapokban - folytatódnak a csajos estek
  Női szemmel a minden- napokban címmel Juhász Borbála, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség elnöke tart előadást az évad első csajos estjén, szeptember 25-én, csütörtökön 18 órakor a Művészetek Házában. Az előadást követően a Micsoda nők! című francia vígjátékot vetítik a Barátság moziban.
  Sport hírek  -  2014. 09. 16. 20:54
  Mindegy, milyen sorozat, hengerel a Vidi - most a Vasas ellen
  A Ligakupában is folytatta a győzelmi szériát és a góltermelést a Videoton. A csoportkör második fordulójában az NB II-ben listavezető Vasas érkezett a Sóstói Stadionba, és távozott 5-1-es vereséggel.Pedig a vezetést a fővárosi piros-kékek szerezték meg, de még szünet előtt fordított, majd három újabb gólt lőtt a Vidi. A kisebb kupasorozatban is száz százalékos Joan Carillo csapata.
  Videoton - Vasas 5-1 (2-1)
  Közélet  -  2014. 09. 16. 16:51
  Lukács Móric-díjban részesült az Echo Innovációs Műhely
   Lukács Móric-díjban részesült az Echo Innovációs Műhely. Az elismerést azon magánszemélyek és civil szervezetek kaphatják meg, akik közösségszervező tevékenységükkel kiemelkedőt alkottak, munkájukkal az adományozás kultúrájának fejlődését segítették elő. A díjat Zugor Zsuzsanna, a Műhely elnöke vette át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől Budapesten.
  Közélet  -  2014. 09. 16. 11:26
  Magyar CIVINET találkozót tartottak Fehérváron a gyalogos közlekedésről
  Első alkalommal adott otthont vidéki város a Magyar CIVINET Fenntartható Mobilitási Hálózat találkozójának. A rendezvényen a gyalogos közlekedéssel kapcsolatos tapasztalatokat vitatták meg kaposvári, zalaegerszegi, budapesti és szegedi szakemberek részvételével. A CIVITAS az Európai Bizottság kezdeményezése, melynek célja, hogy kapcsolatok jöjjenek létre a városi közlekedés problémáinak megoldásában.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss