25 oC / 11 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2015. Május 30. Janka, Zsanett, Johanna, Nándor
   Eseménynaptár
2015 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
16
17
19
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2015. 05. 29. 09:57 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Támogatások, beszámolók, fejlesztések - ülésezett a város képviselőtestülete
  Ünnepi pillanatokkal kezdődött a város közgyűlésének soros ülése: a Székesfehérvár Közbiztonságáért díjat Tunikolt János vehette át, aki a legtöbb szolgálatot teljesítő fehérvári polgárőr. Beszámolót tartott a NIF Zrt a várost érintő fejlesztésekről, döntöttek a városkártya bevezetéséről, a polgárőrség támogatásáról és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertsorozatának támogatásáról is.
  Sport hírek  -  2015. 05. 29. 21:36 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Gálameccs a tíz évvel ezelőtti kupagyőzelem emlékére
  Gálamérkőzéssel emlékeztek meg a tíz évvel ezelőtti EHF-kupa győzelemre a Fehérvár KC-nál. Az akkor sikercsapat játszott meccset a maiakkal, sokakban még most is égett a tűz, és hogyha a sebességből vesztettek is valamit Siti Beáék, most is látszott: fantasztikus játékosok alkották a 2005-ös Cornexit.
  Kultúra  -  2015. 05. 29. 18:52
  Barangolás a mesebirodalomban - ismét Hetedhét Játékfesztivál
  Május 30-31-én óriás játszótérré változik Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyerekek kedvükre választhatnak az elmélyülős, kézműveskedős, alkotós, lazítós, vagy a pörgős, nyüzsgős és zenés-hangos játékok közül. Idén a falusi és a városi élet próbatételei állnak a kétnapos gyermeknapi fesztivál középpontjában. A vidéki és polgári miliőt idéző játéktéren bábelőadások, koncertek és népi piknik színesíti az ügyességi feladatokat.
   
  Kultúra  -  2015. 05. 29. 13:38
  Köztéri kiállítás a nagy háború fehérvári szerepvállalásáról

  Székesfehérvár első világháborús szerepvállalását mutatja be az a köztéri tablókiállítás, melyet pénteken nyitottak meg a Városház téren. A Városi Levéltár és Kutatóintézet, valamint Székesfehérvár Önkormányzata a tárlattal tiszteleg a hősök előtt a Nagy Háború (1914-1918) századik évfordulója alkalmából.
  • HÍRADÓ 2015. május 29.

   Az elbontásra ítélt vasúti toronyról is szó volt a mai közgyűlésen, egyeztető ...

  • Közgyűlési összefoglaló

   Ünnepi pillanatokkal kezdődött a város közgyűlésének soros ülése, kiosztották ...

  • Kiállítás a Városház téren

   Köztéri kiállítás nyílt a Városház téren. A tárlat Székesfehérvár I. ...

  • Dzunics lett az Alba új edzője

   Komoly személyi változások történtek néhány óra leforgása alatt az Alba ...

  • Nagy László emlékülés

   Nagy László emlékülést rendeztek Székesfehérváron. A Vörösmarty Társaság, a ...

  • Reptérfejlesztés Börgöndön

   Elkezdődtek az egyeztetések a börgöndi reptér fejlesztésének ügyében azután, ...

  • Schiffer András Fehérváron járt

   Hazánk nemzeti érdeke lenne, hogy az országhatárokon a GMO-szennyezett ...

  • Testépítő verseny Fehérváron

   Nemzetközi testépítő verseny házigazdája volt a napokban Székesfehérvár, a ...


  Kultúra  -  2015. 05. 28. 11:09 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megnyitott a Táncsics utcában a vasútmodell kiállítás
  Különleges vasúti terepasztalt hozott létre két elhivatott modellező, melynek központi eleme a felújítás előtti fehérvári vasútállomás. Tósoki Attila és Varga Zoltán szinte éjjel-nappal dolgoztak az elmúlt hónapokban, hogy gyereknapra megnyithasson a kiállítás, az-az egy 40 négyzetméteres terepasztal, ami egy egyedi látványosság lesz. Az új fehérvári attrakciót hivatalosan csütörtökön délelőtt adták át.
  Közélet  -  2015. 05. 29. 12:11 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Hősök Napja - háborúban elesett katonáinkra emlékeztek
  Több helyszínen tartottak koszorúzást pénteken a Hősök Napja alkalmából, a háborúkban elesett katonák emléke előtt tisztelegve. Néma koszorúzással emlékeztek többek között az Izraelita temetőben, a Hosszútemetőben, a Szentlélek katonatemetőben és a Repülős és Ejtőernyős emlékműnél is. Az emlékező eseményeken díszőrök és a Helyőrségi Zenekar működött közre.
   
  Közélet  -  2015. 05. 28. 16:09 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Három évtizede az Újszülött-, Csecsemő és Gyermekosztály élén - Dr. Simon Gábort köszöntötték
  Konferenciát és jubileumi ünnepséget rendeztek a Szent György Kórházban abból az alkalomból, hogy dr. Simon Gábor osztályvezető főorvos 30 éve vezeti az Újszülött-, Csecsemő és Gyermekosztályt. A főorvos munkáját városi kitüntetéssel, Polgármesteri Elismerő Éremmel ismerte el Székesfehérvár. Az ünnepségen szó volt a kórház további fejlesztéséről is.
  Városfejlesztés  -  2015. 05. 28. 16:44
  Péntektől a gyalogosok és a kerékpárosok, vasárnaptól a gépjárművek is használhatják
  Péntek délutántól a gyalogosok és a kerékpárosok, vasárnap reggeltől pedig a gépjárművek számára is ideiglenesen megnyílik a Várkörút északi ága. A 16, 16A és 17 számú buszjáratok is eredeti útvonalukon közlekednek vasárnaptól. A jövőben az átmenő helyett a Belvárosba irányuló célforgalmat szolgálja majd az útszakasz, ezért több forgalomtechnikai változásra számíthatnak az autósok. A hétvégi rendezvények miatt a Mátyás király körút egy szakaszát lezárják.
  Kultúra  -  2015. 05. 29. 17:08
  A 90 éve született Nagy László költére emlékezett a Vörösmarty Társaság
  Emléküléssel köszöntötte Nagy László költő életművét a Vörösmarty Társaság. Az előadók között ott volt többek között Tarján Tamás, Ködöböcz Gábor és Jánosi Zoltán irodalomtörténész, valamint részt vett az ülésen a költő fia, Nagy András grafikusművész is. Nagy László a huszadik század egyik legnagyobb hatású magyar költője 90 éve Felsőiszkázon született, a tüzes borairól híres Somló hegy mellett.
  Kultúra  -  2015. 05. 29. 16:22
  Nagyváradi nyugdíjasok látogatása Székesfehérváron
  A Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének tagjait látja vendégül Fehérváron az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület. A nagyváradi csoporttal akkor kötöttek barátságot a fehérváriak, amikor a Szent László király életéről szervezett vetélkedő döntősei Nagyváradra kirándultak. Pénteken délután Székesfehérvár nevezetességeivel ismerkedtek a vendégek és a Városházán is látogatást tettek.
  Közélet  -  2015. 05. 29. 11:23
  A katolikus közoktatási intézményeket fejlesztik konzorciumi együttműködés keretében
  A Székesfehérvári és a Pécsi Egyházmegye egy konzorciumban együttműködve 130 millió 749 ezer Ft támogatásban részesült az Új Széchenyi Terv keretében. Az egyházmegyék közötti konzorciumi együttműködés pályázat megvalósításához kapcsolódó formája egyedülálló Magyarországon. A projektnek köszönhetően megtörténik az új pedagógiai módszertanok bevezetése is.
  Sport hírek  -  2015. 05. 29. 11:11
  Diákolimpia a Regionális Atlétikai Központban
  Május végétől Székesfehérvár első ízben ad otthont a Diákolimpia® atlétikai küzdelmeinek. A négy napos versenysorozat alatt több mint 1000 kisdiák küzdhet a bajnoki címekért és a dobogós helyezésekért egy olyan atmoszférájú stadionban, ahol világklasszis versenyzők álltak rajthoz a tavalyi évben.
  Sport hírek  -  2015. 05. 29. 10:23
  Megvan az Alba új edzője: Braniszlav Dzunics visszatér!
  Zajlik az élet a fehérvári kosarasoknál, miután tegnap Dávid Kornél és az elnökség lemondott, kiderült, ki irányítja majd a szakmai munkát a jövőben. Megszületett a megállapodás a TLI-Alba Fehérvár és a két évvel ezelőtti bajnokcsapat edzője, Braniszlav Dzunics között. A korábbi sikeredző két paksi szezon után tér vissza Székesfehérvárra.
  Közélet  -  2015. 05. 29. 08:47
  Folytatódik az Asszonyműhely a fehérvári kézműveseknél
  Folytatódik május 30-án, szombaton az Asszonyműhely a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében. A kreatív sorozat csúcspontjaként június közepén alkotóhétre várják a lányokat, asszonyokat. Az Asszonyműhely sorozat csúcspontja a nyári alkotóhét lesz június 13-17-e között.
   
  Közélet  -  2015. 05. 29. 06:21
  Járda és tetőfelújítás, közvilágítás, hulladékgyűjtés - lakossági fórum volt a Tóvárosban
  Lakossági fórumot tartott Mészáros Attila, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője. Elhangzott, hogy az idei évben a körzetben jelentős fejlesztési tétel lesz a Tóvárosi Óvoda teljes tetőfelújítása, ami mintegy 15 millió forintba kerül és elkezdődik a közvilágítás felújítása is a körzetben, ami szintén jelentős fejlesztési forrást igényel. Az Alsóvárosban húsz utcában lesz teljes csere és bővítés.
  Közélet  -  2015. 05. 28. 18:03
  90. születésnapján köszöntötték Botka Imrénét
  90. születésnapját ünnepelte Botka Imréné, Margit néni, akit ebből az alkalomból az ESZI Zsolt utcai Idősek klubjában a klubtagok műsorral és saját készítésű ajándékkal köszöntöttek. Az otthon népes családja mellett fia, lánya, öt unokája, és nyolc dédunokája is jelen volt az ünnepen.
  Sport hírek  -  2015. 05. 28. 15:01
  Ünnepeljük együtt a Vidi bajnokcsapatát
   Szombaton játssza szezonbeli utolsó meccsét a Videoton FC a Groupama Arénában. A bajnoki címet már bizton magáénak tudó csapat köszöntésére Székesfehérváron kerül sor szombaton 21 órától. A Hotel Magyar Király előtti téren vehetik át a játékosok és szakvezetők az érmeket és a bajnoki serleget, a látványos ünneplésre szeretettel hívnak minden szurkolót és sportkedvelőt!
  Városfejlesztés  -  2015. 05. 28. 14:46
  Elkészültek a Palotavárosban az új parkolók
   Négy helyen épültek újabb parkolók a Palotavárosban a Saára Gyula-program keretében: a Beszédes József téren, a Kodolányi János, a Kelemen Béla és a Schwäbisch Gmünd utcában. A Palotavárosban a parkolóhelyek számának növelése az egyik legfontosabb lakossági igény, ezért több önkormányzati beruházás is indult idén.
  Közélet  -  2015. 05. 28. 14:14
  A CIKK Egyesület közéleti, műveltségi vetélkedőjének döntősei jártak Fehérváron
  A hetedik és nyolcadik osztályos diákok bejutottak a CIKK Egyesület közéleti, műveltségi, helytörténeti vetélkedőjének döntőjébe, és jutalmul vettek részt a székesfehérvári kiránduláson. A fiatalok ismerkedtek a város épített és szellemi értékeivel, majd látogatást tettek a Koronás Parkban is.
  Közlemények  -  2015. 05. 28. 13:40
  Szombaton délután három órakor nyit a Koronás Park
  A Koronás Park május 30-án, szombaton 9 és 15 óra között rendezvény miatt zárva tart. A nap további részében szeretettel várják a gyermekeket! Délelőtt 10 órától a Belvárosban Hetedhét Játékfesztivál rengeteg programot kínál a családoknak, melyek mindegyike teljesen térítésmentesen vehető igénybe.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss