8 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 7.56 km/hDNY-i szél (aktuális)
2014. December 18. Auguszta, Gracián
   Eseménynaptár
2014 December
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
3
4
5
6
7
8
9
24
25
26
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Advent

  Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
  Gazdaság  -  2014. 12. 18. 20:05
  Buszgyártás Fehérváron - forgalomban kezdik az első troli tesztelését
   Tizenhárom éves leállás után újra elindult a buszgyártás Székesfehérváron - értesült erről a Fehérvár Televízió. A holnapi napon, pénteken szállítják le az első trolibuszt a Budapesti Közlekedési Vállalat részére. A magyar alkatrészekkel működő trolibuszt a székesfehérvári Ikarus gyártelepén fejlesztették. December 19-én, pénteken 19 óra 25 perckor a Fehérvár Televízió Köztér című műsora a fehérvári buszgyártássalfoglalkozik. A Fehérvár Televíziót interneten itt nézheti!
  Sport hírek  -  2014. 12. 18. 18:15 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Volán Fehérvár: ismét egy sikeres évet ünnepelhetnek
  A magyar öttusa egyik legerősebb vidéki bázisa továbbra is Fehérváron működik, a Volán Fehérvár szakosztályában felnőtt és utánpótlás-versenyzők egyaránt remek eredményeket szállítottak 2014-ben. A szakosztály évzáróján felidézték a magunk mögött hagyott esztendőt és méltatták a legjobbakat. A 2014-es év szakmai elemzésére Korponai István vállalkozott, a Volán Fehérvár vezetőedzője a döcögős kezdésről és a sikeres folytatásról beszélt.
  Kultúra  -  2014. 12. 17. 09:49
  Advent negyedik hétvégéje is változatos programokat ígér Székesfehérváron
   Advent negyedik hétvégéjén a délelőtti készülődést követően érdemes lesz körülnézni Fehérváron, hiszen gazdag programkínálat várja a családokat. Könnyű- és komolyzenei koncertek, mesejátékok és gyermekek előadásai is szerepelnek a „Fehérvári Advent 2014” negyedik hétvégéjén. A város adventi koszorúján a negyedik gyertyát vasárnap este fél hatkor gyújták meg a Városház téren.
   
  Kultúra  -  2014. 12. 15. 00:47
  Szentegyházi Gyermekfilharmónia Székesfehérváron

  Székesfehérváron december 20-án, este hét órakor a Prohászka Ottokár templomban lép fel adventi turnéja keretén belül a Magyar Örökség díjas Szentegyházi Gyermekfilharmónia. Repertoárjukban eredeti népdalok, népdalfeldolgozások, történelmi énekek, valamint klasszikus darabok is szerepelnek.
  • HÍRADÓ 2014. december 18.

   Ismét elindult Székesfehérváron a buszgyártás - a trolibusz prototípusát ...

  • Újraindult a buszgyártás Fehérváron

   Szerkesztőségünk értesült először arról, hogy Székesfehérváron újra elindult a ...

  • Megújul a társasház kezelési osztály

   Az ősszel kezdődött kezdeményezés célja, hogy alkalmazkodva az új igényekhez, ...

  • Ötletpályázat a kilátóra

   Rövid határidejű építészeti ötletpályázatot hirdettek egy új velencei kilátó ...

  • Csatlakozás az egyeztető fórumhoz

   Az idei utolsó közgyűlését tartotta a megyei önkormányzat. Csatlakoztak a Fejér ...

  • Fejlesztik a Fejér Termék programot

   A Megyeháza udvarán is vásárral várják karácsony előtt az érdeklődőket. A Fejér ...

  • HÍRADÓ 2014. december 17.

   Kezdetét vette a Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Kiállítás fejlesztése, ...

  • Gyilkosság Polgárdiban

   Két férfi került a rácsok mögé azért, mert a gyanú szerint megöltek egy 68 éves ...


  Kék hírek  -  2014. 12. 18. 07:25 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Előzzük meg a karácsonyfa tüzeket - látványos tűzoltási bemutatót tartottak
   A kiégett lakás, az odaveszett anyagi javak és megfizethetetlen emlékek nem csak a karácsony ünnepi hangulatát, de emberi sorsokat is derékba törhetnek. A katasztrófavédelem kiemelkedő feladata a tűzesetek megelőzése, ennek érdekében látványos tűzoltási bemutató volt Székesfehérváron, a Skála parkolóban. A tűzoltók egy olajjal teli égő serpenyő és egy begyulladt nappali oltásán keresztül szemléltették a veszélyeket.
  Kultúra  -  2014. 12. 16. 16:34 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Nyugdíjasok Karácsonya a Vodafone Sportcsarnokban
   Akárcsak az előző esztendőkben, idén is teltházzal ünnepelték a Városi Nyugdíjas Karácsonyt, melyet hagyományosan minden decemberben megrendez Székesfehérvár Önkormányzata. A rendezvény elején a Székesfehérvári Bory Jenő Általános Iskola tanulóinak műsorát tekintették meg a résztvevők. Az ünnepi műsor sztárvendége Fenyő Miklós volt, akit nagy örömmel, kitörő tapssal fogadott a fehérvári közönség.
   
  Közélet  -  2014. 12. 17. 12:15
  A kikapcsolódás antik szigete lesz Gorsium - megkezdődik a régészeti park fejlesztése
   Kezdetét vette az ókori Gorsium település területén elhelyezkedő Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Kiállítás fejlesztése. A beruházás az Európai Unió és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával várhatóan 2015 nyarára valósul meg, ezzel hozzájárulva a Régészeti Park fenntartható, kulturális-turisztikai hasznosításához. A közel nettó 652 millió forintos Európai Uniós forrásból megvalósuló beruházás összegéhez Székesfehérvár Önkormányzata több mint 123 millió Ft önrésszel járul hozzá.
  Közélet  -  2014. 12. 17. 12:52
  Idén is ingyenes lesz a parkolás az ünnepek alatt Székesfehérváron
   2014. december 22-én, hétfőtől, 2015. január 2-án, péntekig díjmentes lesz a parkolás Fehérváron. Az ingyenes parkolásról mindenki értesül, aki parkolójegyet szeretne váltani, hiszen ebben az időszakban nem működnek majd az új parkolóautomaták a városban. A történelmi belvárosba, ami kiemelt parkolási zóna ezen időszak alatt is csak engedéllyel lehet behajtani.
  Sport hírek  -  2014. 12. 18. 15:33
  Olimpiai Reménységek Tornája Székesfehérváron
  Karácsony és Szilveszter között újabb rangos, nemzetközi utánpótlás kosárlabda tornának ad otthont Székesfehérvár. Az Olimpiai Reménységek Tornáján nyolc ország U16-os nemzeti együttese vesz részt, Magyarország mellett Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Ausztria, Szlovénia, Ausztria és Románia legjobbjai is tiszteletüket teszik a koronázó városban.
  Közélet  -  2014. 12. 18. 13:20
  Szabó József János hadtörténész munkáját mutatták be a Királykút Emlékházban
  Dr. Szabó József János több mint egy évtizede kutatja Európa XX. századi ország- erődítéseit. Legújabb könyvében - Székelyföld körkörös erődítése 1940-44 - a második bécsi döntés utáni négy esztendő történései közül Székelyföld katonai védelemre való felkészítését vizsgálja. Munkája a 2002-ben megjelent Árpád-vonal című könyv a folytatása, a könyvet csütörtökön mutatták be a Királykút Emlékházban.
  Kultúra  -  2014. 12. 18. 11:16
  A Vodafone Sportcentrumban lép fel vasárnap a Csík Zenekar
   2014. december 21-én, vasárnap a nagy népszerűségnek örvendő Csík Zenekar ad koncertet a Vodafone Sportcentrumban. A délután 18 órakor kezdődő eseményen vendégként Lovasi András, a Kiscsillag és a Kispál és a Borz frontembere is fellép majd. Jegyek kaphatók a Bolla Travel jegyirodájában (Székesfehérvár, Rákóczi utca 2.), vagy az interneten a www.pannonprodukcio.hu oldalon.
  Kultúra  -  2014. 12. 18. 10:52
  Mesekuckó foglalkozás a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában
   2014. december 19-én, pénteken délután újabb kulturális programot szerveznek a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárába (Székesfehérvár, Széna tér 16.). A pénteken délután 18 órakor kezdődő eseményen Csóka Judit meseterapeuta vezetésével, mesével és beszélgetéssel hangolódhatnak az ünnepekre az eseményen résztvevők.
  Sport hírek  -  2014. 12. 18. 10:09
  Női rögbi: fehérváriak a legjobbak
  A Magyar Rögbi Szövetség idén is megválasztotta az év játékosait. A leadott szavazatok alapján az év női játékosa 7's kategóriában Huszti Katalin lett. Az FRC és a női válogatott csapatkapitányaként az elmúlt idényben győzelemre vezényelte klubcsapatát a magyar bajnokságban, majd a B csoportos Európa bajnokságon a válogatottat is, így 2015-ben nemzeti csapatunk az A csoportban szerepel, és még harcban áll a 2016-os Olimpián való részvételért.
  Kultúra  -  2014. 12. 17. 20:03
  Karácsonyi öröméneklésre hív a Primavera kórus
  A Primavera Kórus karácsonyi öröméneklést tart december 18-án, csütörtökön 18 órára a Mozgássérültek Viktória Központjában. Szeretettel várják mindazokat, akik szívesen énekelnek karácsonyi dalokat meghitt, családias hangulatban a kórussal együtt. A fellépést a Lánczos - Szekfű Ösztöndíj Alapítvány támogatja.
   
  Közélet  -  2014. 12. 17. 15:51
  Hiánypótló tevékenység a Fejér Civil Információs Centrum irodájában
  December 31-én véget ér az Echo Innovációs Műhely Fejér Megyei Civil Információs Centrum a partnerség fejlesztéséért című programja. A projekt során létrejött Fejér CIC iroda a Fejér megyei civil szervezetek működését segítette szolgáltatások és rendezvények szervezésével, valamint a működéshez szükséges információk átadásával és pályázati információk biztosításával 2012 júniusától 2014 decemberéig.
  Sport hírek  -  2014. 12. 17. 11:11
  Carillo: Egyetlen játékost sem szeretnék elveszíteni
  Interjúban értékelte a sikeres bajnoki félszezont Joan Carillo a Videoton honlapján. A spanyol vezetőedző, akinek csapata nyolc pont előnnyel várja a tavaszi folytatást, a remek közösségben és hangulatban jelölte meg a győzelmek kulcsát, éppen ezért szeretné, ha a ketret együtt maradna. A teljes interjú a vidi.hu oldalon olvasható.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 17. 10:31
  Új gyalogos átkelőhely és buszváró készül a Géza utcában
   A Géza utca és az Álmos vezér utca sarkán egy gyalogos átkelőhely építésére, valamint a Géza utca 38. számú ház előtti buszmegállónál egy magasított, térköves peron megépítéshez adtak át munkaterületet. A kivitelező az időjárás függvényében kezdi a munkát és legkésőbb tavasz közepére végez. A munkaterület átadáson szó volt a Király sor Géza utca kereszteződésének átalakításáról is.
  Kék hírek  -  2014. 12. 17. 10:02
  Lakossági bejelentés alapján fogták el a dealert a nyolcadikon
   Lakossági bejelentés alapján ellenőriztek a székesfehérvári nyomozók egy panellakást a Mancz János utcában még december 12-én, pénteken. A bejelentés szerint a lakásban feltehetően kábítószer árusítás folyt. A rendőrök az ingatlanban öt személlyel szemben intézkedtek és házkutatást tartottak, melynek során kábítószergyanús anyagokat foglaltak le.
  Kultúra  -  2014. 12. 17. 09:40
  A Ciszterci templomban ad Karácsonyi Koncertet a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar
   2014. december 20-án, szombaton este 19 órától a Ciszterci Templomban ad Karácsonyi Koncertet Gede László vezényletével a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar, valamint utánpótlás együttese a Hermann László Zeneiskola Kiszenekara Hámori János vezényletével.
  Kultúra  -  2014. 12. 17. 08:38
  A Szabadművelődés Házában lép fel csütörtökön este a Prospero Színkör
   2014. december 18-án, csütörtökön este 19 órától A Szabad- művelődés Házában lehet megtekinteni a Prospero Színkör előadásában Kiss Márton: Pilonon című darabját. Az előadás 2014-es Arany Deszka Fesztiválon a közönség szavazata alapján a legjobb előadás díját és a legjobb férfi főszereplő díját is elnyerte Kós Mátyás személyében. A darabot 400, illetve 800 Forintos jegyek vásárlásával lehet megnézni.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss