11 oC / 4 oC(koponyeg.hu)
szitálás, gyenge eső (várható)
2014. Október 23. Gyöngyvér, János, Gyöngyi
   Eseménynaptár
2014 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  1956

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Move Week 2014
  Közélet  -  2014. 10. 22. 10:06 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Néma főhajtás és imádságos megemlékezés Székesfehérváron
   Szerdán reggel imádságos megemlékezést tartottak a Bazilika altemplomában, ahol Szikora János a Vörösmarty Színház igazgatója mondott ünnepi beszédet, majd a történelmi egyházak imádsága után koszorút és virágokat helyeztek el a mártírok falánál az altemplomban. Az 56-osok terén néma koszorúzással emlékeztek a jákysok, a Magyar Király Szállónál pedig a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjainak műsorával elevenítették fel az 58 évvel ezelőtti eseményeket.
  Néma koszorúzás a Nemzeti Ünnepen az 56-osok terén
  Közélet  -  2014. 10. 21. 19:22
  Felállították a sátrat - hétfőtől látogatható az uszoda fedett strand-medencéje
   Hétfőtől már látogatható lesz a székes- fehérvári uszoda kinti fedett strand medencéje is. A sátrat már felállították a strandon, már csak az utolsó simításokat végzik a kinti medencénél, melynek köszönhetően a téli időszakban is megduplázódik az uszodában a használható vízfelület. Jelenleg a hatósági bejárásokra várnak, illetve különböző kőműves munkák zajlanak a kinti medencénél.
  Kultúra  -  2014. 10. 22. 12:26
  Pályázat - "Generációról generációra - Családi emlékek az első világháborúról"
   „Generációról generációra – Családi emlékek az első világháborúról” címmel a város önkormányzata és a Vörösmarty Mihály Könyvtár közösen hirdette meg azt a pályázatot, melynek keretén belül első világháborús személyes történetek feldolgozását várják, nem tudományos pályázatokat, hanem olyan családi történeteket, amik eddig rejtve maradtak a nyilvánosság elől.
   
  Közélet  -  2014. 10. 22. 06:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  1956 októberének eseményei Székesfehérváron

   Az 1956-os forradalom és szabadságharc mozgalma Székesfehérváron a diákság követeléseivel, tüntetéseivel vette kezdetét. A forradalom egyik tragikus székesfehérvári eseménye október 24-én, szerda este hét óra körüli időpontban történt a Sztálin út(Deák F. utca) és a Vöröshadsereg út (Budai út) sarkán álló Szabó-palotánál, ami az Államvédelmi Hatóság székhelye is volt.
  • HÍRADÓ 2014. október 22.

   Ünnepi megemlékezések városszerte, ünnepi állománygyűlés az Összhaderőnemi ...

  • Új gyalogátkelő lesz a Halesznél

   Új gyalogosátkelők készülnek a Halesz parknál. Az új átkelők egyik célja, hogy ...

  • Megemlékezések városszerte

   Imádságos megemlékezést tartottak a Bazilika altemplomában, az 1956-os ...

  • Ünnepi állománygyűlés

   Az 1956-os forradalmi eseményekre emlékeztek a honvédségnél is. Az ...

  • Két sportágban is sikeres

   A korábbi junior erőemelő Európa-bajnok Kozák László idén már testépítőként is ...

  • Sikeres OB Kőszárhegyen

   Nagy sikerrel rendezték meg Kőszárhegyen a motokrossz csapat országos ...

  • Törvényházi szeminárium

   A Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napját tartották a törvényszéken. Az új ...

  • HÍRADÓ 2014. október 21.

   Ítéletidő várható holnap, piros riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat ...


  Közélet  -  2014. 10. 21. 16:28 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kegyeleti futás a Haleszben Kürti Csaba egykori testnevelő tanár emlékére
   A hagyományokhoz hűen, idén is kegyeleti futással és gyaloglás-próbával kezdődött a megemlékezések sora nemzeti ünnepünk alkalmából. Az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjainak tiszteletére, valamint Kürti Csaba egykori testnevelő tanár emlékére megtartott sporteseményen a fiatal és az idősebb generáció is egyaránt képviseltette magát a Halesz parkban.
  Közélet  -  2014. 10. 21. 16:15
  Megalakult az új Fejér Megyei Közgyűlés - Molnár Krisztiánt választották a testület elnökévé
   Megalakult kedden délelőtt a Fejér Megyei Közgyűlés, melynek tagjai egyhangúlag Molnár Krisztián korábbi megyei főjegyzőt választották elnöknek. A 20 tagú közgyűlésben a Fidesz-KDNP 13, a Jobbik négy, az MSZP két és a DK egy képviselője tett esküt, majd titkos szavazással, a képviselők egyhangúlag választották elnöknek a korábbi főjegyzőt. A közgyűlés 16 igen szavazattal és négy tartózkodással Wilmek Tibort választotta társadalmi megbízatású alelnöknek.
   
  Kultúra  -  2014. 10. 21. 19:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Ilyen még nem volt - minden osztály más nyelven énekelt a Kossuthban
  Zenei nyelvi vetélkedőt tartottak kedden délután a Kossuth Lajos Általános Iskolában, ahol az intézmény minden osztálya más-más nyelven énekelt el közösen egy dalt. A gyerekek zongorakíséret mellett, az énektanárokkal közösen adták elő a dalokat, amiket zsűriztek is, bár nem az volt a leglényegesebb, hogy ki nyeri a vetélkedőt. A rendezvényen az egyik legjobb dolog az volt, hogy az iskola összes diákja összegyűlt az aulában és a kicsiktől a nagyokig bezáróan mindenki figyelt egymás produkciójára.
  Sport hírek  -  2014. 10. 21. 12:21
  A bécsi Delfin Kupán fehérvári delfinesek is remekeltek
  Idén már 14. alkalommal rendezték meg Bécsben a nagy mezőnyt felvonultató utánpótlás úszóversenyt, a nemzetközi Delfin Kupát. Az osztrák csapatok mellett magyar, szlovák és lengyel egyesületek versenyzői vettek részt az eseményen. Összesen 19 csapat hozta el legjobb utánpótlás versenyzőit, köztük a fehérvári Delfin SE, amely szép eredményekkel zárta a seregszemlét.
  Sport hírek  -  2014. 10. 22. 20:38
  Fehérvár KC: tisztes vereség Győrben
  A több mint kéthetes szünetet követően Győrben lépett pályára a Fehérvár KC a női kézilabda bajnokság 7. fordulójában. Az FKC megfelelően helytállt a világ jelenlegi legjobb klubcsapata ellen, az ETO 16-11-es félidőt követően 29-21-re nyert a szerda esti találkozón.
  Győri Audi ETO KC – Fehérvár KC 29-21 (16-11)
  Kultúra  -  2014. 10. 22. 20:14
  A Seuso-kincs Székesfehérváron címmel tartanak előadást a Szent István Király Múzeumban
   2014. október 28-án, kedden újabb érdekes ismertetőt tartanak a fehérvári Szent István Király Múzeum Rendházának előadótermében (Fő utca 6.). Dr. Tóth Endre régész, egyetemi oktató, a Magyar Nemzeti Múzeum Könyvtárának nyugalmazott főosztályvezetője a Seuso-kincs Székesfehérváron címmel tart előadást. A „Seuso-kedd” előadássorozat keretében szervezett esemény délután 17 órakor kezdődik, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
  Sport hírek  -  2014. 10. 22. 17:47
  Jó rajt után simán verte a Körmendet az Alba Fehérvár
  A januári csarnokavató óta először találkozott az Alba Fehérvár és a Körmend a kosárlabda bajnokságban. Akkor a vendégek nyertek, visszavágásra készült az Alba, amelyben pályára léphetett Brandon Wood. Nagyon jó első negyeddel adta meg az alaphangot a Fehérvár, utána pedig tartotta megszerzett előnyét. A második félidőben húsz fölé nőtt a különbség, és simán hozta a hazai győzelmet Marcel Tenter csapata.
  Alba Fehérvár - Körmend 99-82
   
  Közlemények  -  2014. 10. 22. 14:04
  Néma koszorúzás a Nemzeti Ünnepen az 56-osok terén
   Október 23-án, csütörtökön 16.30 órakor az ’56-osok terén kerül sor Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzatának közös megemlékezésére. A meteorológiai előrejelzések szerint marad az erős szél és eső is várható, így az ünnepi műsor helyett néma koszorúzással tisztelegnek az egykori hősök és a dicsőséges napok emléke előtt. A program 18.00 órakor a Vörösmarty Színházban gálaesttel zárul.
  Sport hírek  -  2014. 10. 22. 09:22
  A pályán és a súlyemelőteremben is helytálltak az FRC sportolói
  Vasárnap a Köfém pályán bajnoki mérkőzést játszott a Fehérvár Rugby Club jadet és junior csapata. A vendégcsapat az Esztergomi Vitézek együttese volt. A Fehérvári kadet csapat 82-10-re kikapott az esztergomi kadét csapattól. A juniorok azonban 12-14-es félidőt követően 36-24-re nyertek.
  Közlemények  -  2014. 10. 22. 08:01
  Megjött a hidegfront - visszavonták a piros figyelmeztetést
  Az éjszakai, hajnali órákban megérkezett az előre jelzett hidegfront. Gyakorlatilag a megye egész területén folyamatosan esik, azonban a viharos, 110 kilométer/órát meghaladó széllökések elmaradtak. Ebből adódóan a harmadfokú, piros figyelmeztetési szintet a meteorológiai szolgálat visszavonta Fejér megye területéről. Jelenleg másodfokú riasztási szint van érvényben, amely szerint a legerősebb széllökések elérhetik a 70 kilométer/órás sebességet.
   
  Közlemények  -  2014. 10. 22. 07:49
  Néma koszorúzással emlékeznek - az időjárás miatt elmarad a diákok műsora az 56-osok terén
   Az éjszaka érkezett viharos időjérés miatt az ’56-osok terén, a Székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézménye néma koszorúzást tart kilenc órakor, az ünnepi műsor elmarad. A  történelmi egyházak helyi képviselői az 58 évvel ezelőtti eseményekről október 22-én, szerdán 9 órakor tartanak megemlékezést és együtt imádkoznak a forradalom és szabadságharc áldozataiért Spányi Antal megyés püspök vezetésével. A helyszín a Bazilika altemploma lesz.
  Sport hírek  -  2014. 10. 21. 16:09
  Női kézi Magyar Kupa: Fehérvár - Érd a legjobb nyolcért
  Sorsoltak a női kézilabda Magyar Kupában, a Fehérvár KC a legjobb tizenhat között kaphatott volna könnyebb, és nehezebb ellenfelet is. Tilinger Tamaráék majd azt Érdet fogadják, mely otthonában nem is olyan régen, tartalékosan bravúros döntetlent értek el. A szövetség által kijelölt játéknap november 5., szerda, a pontos időpont később derül ki.
  Közélet  -  2014. 10. 21. 13:41
  Koszorú és mécses vásár a Városi Piacon
   A székesfehérvári Városi Piacon a virágárusok már javában készülnek a halottak napi megemlékezésre. Koszorúárusítás 2014. október 22-től november 2-ig idén is több helyszínen lesz: a városi piac mellett az utcai asztalos területen, az Alba pláza előtti Palotai kapu téren és a piac belső részén, asztalokon, virágüzletekben, így több száz koszorú és virágdísz közül választhatnak azok, akik az elkövetkezendő hetekben szeretteik sírjához látogatnak el.
  Közélet  -  2014. 10. 21. 13:18
  Ösztöndíj tehetséges fiataloknak
    Idén is meghirdette ösztöndíj pályázatát a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány. A tehetség- gondozás, az ifjúságnevelés és a kulturális tevékenységek támogatása a kuratórium célja. 18-25 év közötti fehérvári fiatalok jelentkezését várják, akik művészeti tevékenységükhöz, tudományos kutatásaikhoz és egyéni (amatőr) sporttevékenységükhöz szeretnének pénzbeli segítséget igényelni. A pályázatokat november 3-a és 10-e között postai úton lehet benyújtani.
  Közlemények  -  2014. 10. 21. 10:18
  Harmadfokú, piros figyelmeztetés október 22-re, a várhatóan viharos erejű szél miatt
   Az Országos Meteorológiai Szolgálat többek között harmadfokú, piros figyelmeztető előrejelzést adott ki október 22-re, szerdára, Fejér megye területére. A figyelmeztetés alapján a széllökések meghaladhatják a 110 kilométer/órás sebességet. A szél mellett a várható csapadékmennyiség 24 óra alatt meghaladhatja a 30 millimétert, amely a másodfokú, narancssárga figyelmeztetési szintet jelenti.
  Kék hírek  -  2014. 10. 21. 09:49
  Faipari üzemben gyakorlatoztak a fehérvári tűzoltók
   A Székes- fehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ellenőrző gyakorlatot szervezett a Lignum-Európa székesfehérvári, faipari telephelyén éjszaka. A feltételezett szituáció értelmében a telephely 1200 négyzetméteres alapanyag tárolójában tűz keletkezett és egy munkavállalót nem találnak. A gyakorlaton a fehérvári tűzoltók vettek részt.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss