31 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 3.6 km/hDNY-i szél (aktuális)
2015. Augusztus 28. Ágoston, Mózes
   Eseménynaptár
2015 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2015. 08. 26. 19:18 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Felavatták Aba-Novák Vilmos egészalakos szobrát a Nemzeti Emlékhely mellett
   Csütörtökön délután avatták fel Aba-Novák Vilmos egészalakos szobrát a Nemzeti Emlékhely bejáratával szemben. Pogány Gábor Benő bronz szobra Szent István mauzóleumának közvetlen szomszédságában áll, melyet Aba-Novák Vilmos falfestménye díszít. Az alkotás Aba-Novák Vilmost pipával szájában, kezeiben eszközeit tartva, jobb kezét éppen alkotásra emelve ábrázolja a Nemzeti Emlékhely felé fordulva.
  Sport hírek  -  2015. 08. 27. 12:08
  Korcsolyát, hokiütőt fel! - Fehérvár AV19 Fan Feszt szombaton
   Harmadszor szervezik meg szombaton a Fehérvár AV19 Fan Fesztet. A nagyszabású közösségi esemény kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a szurkolók a klub játékosainak társaságában tölthessék el tartalmasan a szabadidejüket. Az egész napos, ingyenes rendezvény idén is számos tartalmas programot kínál mindenkinek. További érdekesség, hogy a III. Fehérvár AV19 Fan Feszt keretében kerül sor a „C” pálya ünnepélyes átadására is.
  Közélet  -  2015. 08. 27. 16:00 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Királynő és udvarhölgyeinek látogatása a Városházán
   Tizen- harmadszor rendezték meg a Fehérvár Szépe – a Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyt. Az országosan is elismert megmérettetésre az idei esztendőben huszonhatan jelentkeztek. A szombati döntő tizenöt fős mezőnyéből végül Varga Barbara fejére került a díszes korona. A szépségkirálynőt, valamint két udvarhölgyét, Pokó Ritát és Harkányi Cintiát Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András fogadta csütörtökön a Városházán.
   
  • HÍRADÓ 2015. augusztus 27.

   Felavatták Aba-Novák Vilmos egészalakos bronz szobrát a Nemzeti Emlékhely ...

  • Fehérvár szépei a Városházán

   Cser-Palkovics András polgármester fogadta Varga Barbarát, a Fehérvár Szépe - a ...

  • E-egészségügyi rendszer lesz

   Hamarosan új elektronikus rendszert használnak majd hazánkban az egészségügyi ...

  • Háborúból a békébe

   A végéhez közeledik az a Velencei-tavi tábor, ahol az ukrán konfliktusban ...

  • Nem volt téma a fehérvári Jobbik

   Nem került szóba a Jobbik országos ülésén a párt székesfehérvári szervezetén ...

  • Felavatták Aba-Novák Vilmos szobrát

   Új szobrot állítottak Fehérváron. Tegnap délután avatták fel Aba-Novák Vilmos ...

  • Menekültáradat Bicskén

   A bicskei befogadó állomáson jelenleg legalább kétszer többen tartózkodnak, ...

  • HÍRADÓ 2015. augusztus 26.

   Mezőgazdasági körkép, a Fejér megyében rejlő lehetőségekről és a még megoldásra ...


  Kultúra  -  2015. 08. 26. 10:01
  Színházi előadás és kiállítás is szerepel az Aranybulla Művészeti Napok programjai között
   Augusztus 27-én, csütörtökön este a Szabad Színház előadásával kezdődik az Aranybulla Művészeti Napok. Az este 19.00 órakor kezdődő programon John Mighton: Fél élet című darabját tekinthetik meg a Szabad Színház előadásában, az Öreghegyi Közösségi Házban. Ezt követően pénteken nemzetközi kiállítással és blues fesztivállal folytatódik a 16. Aranybulla Nemzetközi Napok.
  Közélet  -  2015. 08. 26. 15:07
  Jövő héten hétfőtől újra várja a vendégeket az uszoda
  A nyári szokásos karbantartást és felújítást követően augusztus 31-én, jövő héten hétfőn újra várja a vendégeket a Csitáry G Emil Uszoda. Ebben az évben is több helyen végeztek felújítást a Városgondnokság munkatársai: a szaunákhoz tartozó csobbanókat csempézték újra, illetve a medencékhez tartozó fővezetéket cserélték ki a gépházban, mintegy kettőszáz méter hosszúságban.
   
  Városfejlesztés  -  2015. 08. 25. 16:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Új csoportszobák és tornaterem a felújított Maroshegyi Óvodában
  Bejárást tartottak a Maroshegyi Óvodában, ahol két csoportszobát, új, hetven négyzetméteres tornatermet és egy sószobát is kialakítottak. Az új helységeket a hatósági engedélyek beszerzését követően, októbertől vehetik birtokba a gyerekek. A kivitelezés 125 millió forintba került és új eszközöket is vásároltak 10 millió forint értékben.
  Közélet  -  2015. 08. 24. 18:14 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Harmadik sikeres évét zárja a helyi vállalatok és az önkormányzat közös programja
   A KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program Együtt Székes- fehérvárért! 2013-ban indult útjára, akkor tíz vállalat, valamint Székesfehérvár Önkormányzatának partnerségében. A program sikerét, támogatottságát jól mutatja, hogy a résztvevő vállalatok száma 2015-re huszonkettőre nőtt. Az anyagi támogatáson túl önkéntes munkát is vállalnak a felek.
  Sport hírek  -  2015. 08. 28. 14:31
  Újpesti támadót vett a Vidi - Székesfehérváron folytatja Asmir Suljic
   A magyar bajnokság legjobban cselező játékosának tartott szélső kétéves újpesti játék után Székes- fehérváron folytatja pályafutását. A két klub és a játékos megállapodása értemében szerdán véglegessé vált, hogy a Videoton FC játékosaként folytatja pályafutását Asmir Suljic – adott tájékoztatást hivatalos honlapján a fehérvári klub.
  Közlemények  -  2015. 08. 28. 14:15
  Másodfokú hőségriasztás lép életbe szombattól
   Másodfokú hőségriasztást rendelt el az Országos Tisztifőorvos 2015. augusztus 29. (szombat) 00.00 órától 2015. szeptember 1. (kedd) 24.00 óráig. Székesfehérváron vízosztással, ivókutak és klimatizált, illetve hűvös helyek megnyitásával segítik a polgárokat. Az alábbiakban Székesfehérvár polgármesterének tájékoztatója olvasható.
  Közélet  -  2015. 08. 28. 13:44 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Bővül a székesfehérvári kerékpárút-hálózat
   200 millió forintos támogatást nyert el Székesfehérvár Önkormányzata a város kerékpárút - hálózatának fejlesztésére a Japán utca - Amerikai fasor - Holland fasor mentén. Az év végéig a 8. számú főúttal párhuzamosan gyalog- és kerékpárutat alakítanak ki 1880 méter hosszon. A megépülő kerékpárúttal biztosítják a Sóstó Ipari Park megközelítését, és hálózati kapcsolat jön létre a már meglévő bicikli-utak között is.
  Közélet  -  2015. 08. 28. 13:20 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kampány a fenntartható fogyasztásért és a jövőért
   Székes- fehérvárra érkezett pénteken az az országos roadshow, melyet a fenntartható fogyasztási szokások népszerűsítésére indított a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Az Alba Plaza előtti téren bemutatott szemléletformáló programon arra hívták fel az érdeklődők figyelmét, hogy tudatos fogyasztói döntéseikkel miként hozhatnak pozitív változást a környezeti problémák csökkentésére, megoldására.
  Közlemények  -  2015. 08. 28. 12:10
  Erzsébet-utalványok pótlólagos átadása
   Székes- fehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője ezúton is tájékoztat minden érintettet, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak számára - a jogszabályban előírtak szerint – 2015. augusztus hónapban esedékes Erzsébet-utalványokat pótlólagosan adják át szeptemberben. Az érintettek szeptember 2-án, 14.00-17.00 óra között vehetik át az utalványokat a Tolnai utca 16. szám alatti Gyermekjóléti Központ ügyeletének hivatalos helyiségében.
  Sport hírek  -  2015. 08. 28. 11:32
  A Velence Korzón három sportággal rajtol az 5próba Rióba sorozat
  A 2016-os riói olimpia jegyében augusztus 29-én szombaton elrajtol az 5próba Rióba kiemelt eseménysorozata a Velence Korzón, ahol úszásban, futásban és kerékpározásban lehet próbázni. A következő egy évben legalább tíz kiemelt 5próba Rióba fesztiválnapot szervez a Magyar Olimpiai Bizottság.
   
  Kultúra  -  2015. 08. 28. 09:46
  A papír bűvölete - Horváth Hella kiállítása nyílik meg pénteken este az Igézőben
   Augusztus 28-án, pénteken este újabb kulturális tárlat nyílik a székesfehérvári Igézőben (Basa utca 1.). Az érdeklődők Horváth Hella "A papír bűvölete" című origami kiállításának megnyitóján vehetnek részt. A tárlat egészen szeptember 24-ig lesz tekinthető meg. A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a pénteken este 18.00 órakor kezdődő rendezvényre.
  Közélet  -  2015. 08. 28. 08:45
  Ingyenes nyílt nap vasárnap az Új Csóri úti kutyaiskolában
   Ingyenes nyílt napot tart Nyakas Gábor kutyatréner augusztus 30-án, vasárnap délután az Új Csóri úti kutyaiskolában. A programon gyerekek és felnőttek egyaránt bepillantást nyerhetnek az állatokkal történő helyes bánásmód és kommunikáció rejtelmeibe, továbbá információkat kapnak Cesar Millan világszerte ismert kutyapszichológia szakember budapesti látogatásáról.
  Sport hírek  -  2015. 08. 28. 07:46
  Biztató előjelekkel várhatja a bajnoki rajtot a Fehérvár KC
   A bajnoki rajt előtti utolsó két meccsét játszotta a Fehérvár KC a Hypo Nieder- österreich ellen csütörtökön. A délelőtti mérkőzésen a fehérvári fiatalok döntetlent értek el, míg délután magabiztos hazai győzelem született. A sikeres felkészülési időszakot mégis aggodalomra okot adó fejlemények zárták: két fiatal tehetségünk, Boldizsár Bianka és Szendrey Viktória súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.
  Sport hírek  -  2015. 08. 27. 20:48 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Távol Európától - kettős vereséggel búcsúzott a Videoton FC
   Háromgólos hátrányból várhatta a Lech Poznan elleni Európa-liga-selejtező visszavágóját a Videoton FC. Pető Tamás együttesének a múlt heti fiaskó után vajmi kevés esélye maradt a továbbjutásra, mégis az első percekben a Videoton volt aktívabb. Ezt követően azonban érvényesült a papírforma, és a Lech Poznan Székesfehérváron is győzni tudott, így a lengyelek kettős sikerrel jutottak az Európa-liga csoportkörébe, a Videoton pedig kiesett.
  Közlemények  -  2015. 08. 27. 17:15
  Forgalomkorlátozások a városi tanévnyitó ünnepség idején
   A városi tanévnyitó ünnepség idején több helyszínen számíthatnak forgalom- korlátozásra Székes- fehérváron. A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola előtti téren 2015. augusztus 31-én, hétfőn 18.00 órakor kezdődik a tanévnyitó. Ehhez kapcsolódóan több helyen útlezárásra kerül sor: 14.00 órától 20.30 óráig a Budai úton, a Várkörúton és a Prohászka úton változik a gépjárművek közlekedése, valamint a helyi és helyközi autóbuszjáratok is terelőútvonalon járnak.
  Közélet  -  2015. 08. 27. 15:04
  Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Füzesi Lászlónét
  Újabb székesfehérvári polgárt köszöntöttek 90. születésnapja alkalmából. Az ünnepelt ezúttal Füzesi Lászlóné volt, akit Lehel utcai otthonában látogatott meg csütörtökön délelőtt Deák Lajosné önkormányzati képviselő. Irénke néni nagy örömmel vette át a számára készített ajándékcsomagot, virágcsokrot és a miniszterelnök által aláírt emléklapot.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss