14 oC / 6 oC(koponyeg.hu)
zápor (várható)
2016. Október 28. Simon, Szimonetta, Szimóna, Júdás, Tádé
   Eseménynaptár
2016 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 • Nincs esemény!

 • Prima-díj szavazás

  Aláírásgyűjtés

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2016. 10. 28. 17:58 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Szent Márton üzenete a Katolikus Kultúra Napjain
   Pénteken "Szent Márton üzenete tegnap és ma" mottóval zajlottak a Magyar Katolikus Kultúra Napjainak székesfehérvári programjai a püspök születésének 1700 éves évfordulója alkalmából. Az Országalmánál az egyik Szent Márton legenda elevendett meg, az érdeklődők pedig ingyenesen látogathatták meg a nap folyamán a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum A szentek titka című kiállítását.
  Közélet  -  2016. 10. 28. 13:47 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Hősi halottak előtt tisztelegtek a fehérvári katonatemetőkben és emlékhelyeken
   Halottak Napja alkalmából városszerte több helyszínen és időpontban emlékeztek meg az elesett hősökről. A város és a megye önkormányzata a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága is koszorúzással emlékezett meg a fehérvári katonatemetőkben nyugvó hősi halottak, katonák emléke előtt. A hagyományos ökomenikus megemlékezés november 1-jén, kedd délután négykor kezdődik majd a Béla úti köztemetőben.
  Kék hírek  -  2016. 10. 28. 18:06
  Tömegkarambol miatt bénult le az M7-es Székesfehérvár külterületén
  Óriási torlódás alakult ki péntek délután az M7-es autópályán, négy autó és egy kamion ütközött Székesfehérvár külterületén, a városi tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki egy kocsiba szorult sérültet. A forgalom sokáig csak egy sávon haladhatott – ráadásul a tömegkarambolt újabb baleset követte. A korlátozást öt óra után oldották fel. 
   
  • HÍRADÓ 2016. október 28.

   Tömegbalesetek okoztak torlódást az autópályán és Székesfehérváron, a katona ...

  • Amatőr színjátszók fesztiválja

   A mai magyar színjátszás egyik legendás alakja, Paál István emlékére rendeznek ...

  • Szent Márton üzenete

   Székesfehérváron is köszöntötték az 1700 éve született Szent Márton emlékét. A ...

  • Magyar-Osztrák Gazdasági Fórum Fehérváron

   Csökkent a távolság a magyar és az osztrák gazdasági teljesítmény között - ...

  • 56-ra emlékeztek a Vörösmartyban

   A Vörösmarty Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai is megemlékeztek a ...

  • Pályaválasztási kiállítás

   Állj pályára! - megnyílt a pályaválasztási kiállítás a Seregélyesi úti ...

  • Közösségi iroda a Vörösmarty téren

   Közösségi iroda nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt a Vörösmarty téren, ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2016. október 28.

   A sógoroknál is a szakképzett munkaerő hiányzik, magyar-osztrák gazdasági ...


  Közélet  -  2016. 10. 28. 11:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Állj pályára! - Pályaválasztási Kiállítás pénteken és szombaton Fehérváron
  Pályaválasztási kiállítás szervezésével segíti a továbbtanulás, elhelyezkedés előtt álló fiatalokat a Fejér Megyei Kormányhivatal. A kétnapos programsorozatnak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér megyei telephelye ad otthont, ahol a pályaválasztók és pályamódosítást tervezők egyaránt tájékozódhatnak a lehetőségekről.
  Közélet  -  2016. 10. 28. 08:25 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Gyújtsunk gyertyát november 4-én a forradalom hőseiért!
  Azon a napon szertefoszlott a remény. Pedig ezrek halála, milliók keserűsége nem volt hiábavaló. Áldozatuk hazánk élni akarását bizonyította. November 4-én, este hét órától gyújtsunk gyertyát és helyezzük el ablakainkban, köztereinken, hogy mindenki lássa: 1956 hőseit nem felejtjük el soha!
   
  Gazdaság  -  2016. 10. 28. 12:20 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Magyar-Osztrák Gazdasági Fórum Székesfehérváron
  Magyar-Osztrák Gazdasági Fórumot rendezett pénteken a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Gazdaság Házában, ahol szakértők elemzik a két ország közti gazdasági kapcsolatokat és üzleti lehetőségeket. A fórum egyik fontos része az üzletember-találkozó, melyen osztrák és magyar vállalkozások bővíthetik gazdasági kapcsolataikat.
  Közélet  -  2016. 10. 25. 14:14
  Kegyeleti napok - internetes fehérvári sírhelykereső indult
  A Béla úti temetőben idén is folyamatosan közlekedik majd az elektromos kisbusz október 29. és november 1. között, igazodva a 26-os és a 31-es helyi járatokhoz. A kegyeleti napok ideje alatt a közterület felügyelőkkel, rendőrökkel és a polgárőrökkel közösen, megerősített biztonsági szolgálat segíti a közlekedést és vigyáz a parkolókra.
  Sport hírek  -  2016. 10. 28. 21:40
  Megtört a jég, győzött hazai pályán a Fehérvár AV19
  Nagyon hosszú idő után ismét nyerni tudott hazai jégen a Fehérvár AV19, miután hátrányból fordított a Klagenfurt ellen. Ezúttal sikerült gólt szerezni a harmadik harmadban, majd nagy harcban, hősiesen védekezve őrizte meg előnyét Benoit Laporte csapata. Ezzel visszavágott a KAC-nak a szezonnyitó 5-0-ás vereségért.
  Fehérvár AV19 - Klagenfurt 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)
  Közlemények  -  2016. 10. 28. 15:30
  Vízmérő leolvasást végez Fehérváron november 3-10. között a FEJÉRVÍZ
  A FEJÉRVÍZ ZRT. Fehérváron a „J” ütemnek megfelelően a lakásokon belüli vízmérők (mellék- vízmérők) leolvasását végzi november 3-10. között. A vízmérőket munkaidő után olvassák le. Kérik a fogyasztókat, tegyék hozzáférhetővé a vízmérőhelyeket. Az elektronikus ügyintézés és a méréssel kapcsolatos további információ a www.fejerviz.hu oldalon található.
  Kék hírek  -  2016. 10. 28. 12:24
  A temetők környékének biztonságára is figyel a rendőrség
    A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Mindenszentek és halottak napja időszakában kiemelt figyelmet fordítanak a közutak és a temetők környékének biztonságára. A rendőrök október 28-tól november 2-ig a forgalmas főútvonalakon, illetve a temetők környékén jelenlétükkel legfőképpen a vagyon elleni bűncselekmények és a közúti közlekedési balesetek megelőzésére törekednek.
  Sport hírek  -  2016. 10. 28. 09:08
  Megint a megyei első osztályból kapott ellenfelet a Vidi
  Péntek reggel készítették el a labdarúgó Magyar Kupa következő fordulójának sorsolását. A legjobb harminckét csapat között ismét kiemeltek voltak az élvonalbeli résztvevők, akik így alacsonyabb osztályból kaptak ellenfelet. A Videoton a megyei első osztályban szereplő Budafok otthonában lép pályára november 30-án, egy mérkőzés dönt a továbbjutásról az idei utolsó kupafordulóban.
  Gazdaság  -  2016. 10. 28. 08:27 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Okosjövő Napja - a tökéletes bűntény felderítése a "Fehérvári helyszínelőkkel"
  A Nők a Tudományban Egyesület az elmúlt év tavaszán indította először útjára a „♀tervezem - Okosjövő lányoknak" elnevezésű programsorozatát Székesfehérváron. A sikeres programot idén is a november 5-i Okoskövő Napja tudományfesztivállal ünnepelik, melyre várják a tizenéves diákokat és szüleiket valamint tanáraikat!
  Kék hírek  -  2016. 10. 28. 08:10
  Biztonságban az emlékezés idején - vigyázzunk az égő gyertyával!
    A hagyomá- nyoknak, szokásoknak megfelelően mindenszentek és halottak napján gyertyát, mécsest gyújtunk a temetőben és otthon is, emellett egyre jobban terjed a halloweeni töklámpás készítése is. A tűzvédelmi szabályok betartásával megelőzhetjük a tragédiát, a tűzkárt.
  Kék hírek  -  2016. 10. 28. 08:01 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Látni és látszani - ingyenes látás ellenőrzést is biztosítanak
  Közös közlekedés- biztonsági kampány keretében a járművezetők az akcióhoz csatlakozott szervizekben 2016. október 15-e és december 10-e között Fejér megyében is térítésmentesen ellenőriztethetik a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket, továbbá az idei évben először a szélvédőt.
  Részletek azakció honlapján!
  Közélet  -  2016. 10. 28. 07:53
  Szent Márton ünnep Székesfehérváron - az 1700 éve született püspökre emlékeznek
   Október 28-án pénteken "Szent Márton üzenete tegnap és ma" mottóval a Magyar Katolikus Kultúra Napjai székesfehérvári programja keretében emlékeznek meg a püspök születésének 1700 éves évfordulója alkalmából. A nap folyamán a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum A szentek titka című kiállítása ingyenesen látogatható.
  Kultúra  -  2016. 10. 28. 07:05 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Ma kezdődik a Paál István Fesztivál A Szabadművelődés Házában
  Ötödik alkalommal ad otthont A Szabad- művelődés Háza a Paál István Fesztiválnak a Matolcsi Miklós Kulturális Egyesület, Székesfehérvár Önkormányzata támogatásával. A három napos rendezvényen október 28-30. között előadások és szakmai beszélgetések adnak lehetőséget a színvonalas kikapcsolódásra. A rendezvényre szeretettel várják a színházbarátokat!
   
  Kultúra  -  2016. 10. 27. 07:59
  Idén is lesz ökumenikus megemlékezés november 1-jén a Béla úti temetőben
   A történelmi egyházak imája mellett a Vox Mirabilis kamarakórus és a Szabad Színház irodalmi műsora várja a közös megemlékezésre a látogatókat november 1-jén 16 órától a Béla úti köztemető ravatalozójánál.
  Gazdaság  -  2016. 10. 27. 19:22
  Huszonöt éves fennállását ünnepelte a Macher Zrt.
  Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte csütörtökön a Macher Gépészeti és Elektronika Zrt. a Hotel Magyar Királyban rendezett eseményen cégtörténeti kiállítás nyílt, majd köszöntőkkel, színpadi produkciókkal, fogadással folytatódott a program. A részvénytársaság ma már a hazai mellett több, mint 50 százalékban export piacra termel, öt európai országban pedig közvetlen beszállítóként van jelen. A stratégiai megrendelők nyolcvan százaléka több mint tíz éve megrendelője a Macher Kft-nek. A cég árbevétele várhatóan eléri az egymilliárd forintot idén.
  Kultúra  -  2016. 10. 27. 18:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  MÁS-KÉP - rendhagyó kiállítás nyílt a Szent István Művelődési Házban
   MÁS-KÉP címmel különleges kiállítás nyílt csütörtökön a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Szabó Anna mozgáskorlátozott alkotó grafikáit november 11-ig tekinthetik meg az érdeklődők. Szavakkal nem egyszerű számára a kifejezés, így képein, grafikus alkotásain keresztül tudatja érzelmeit, gondolatait és mindennapi motivációját.
  Kultúra  -  2016. 10. 27. 15:47
  Pro Cultura Albae Regiae díj - november 28-ig várják a javaslatokat
  „Pro Cultura Albae Regiae” díj adható annak a természetes személynek, közösségnek vagy együttesnek, mely kiemelkedő tevékenységével Fehérvár kulturális életét gazdagította és a város lakóinak művelődését szolgálta. A díjra bárki javaslatot tehet!
  Közélet  -  2016. 10. 27. 15:10
  Szívügyünk Székesfehérvár! - egészségügyi szűrőnap lesz november 3-án
  Egészségügyi szűrésre várják a fehérváriakat november 3-án délután három óra és este hét között az Alba Regia Sportcsarnokba, ahol tizenöt helyszínen végez vizsgálatokat a kórház húsz orvosa. Anyajegy-, érállapot-, stressz-, szájüregi, szemészeti, urológiai, sportsebészeti és mozgásszervi szűréseken vehetnek részt a látogatók.
  Gazdaság  -  2016. 10. 27. 13:31
  A világ legjobbjai közé választották a fehérvári Cerbonát
  Bekerült a világ leginnovatív- abb élelmiszerei közé a Cerbona gluténmentes poharas müzlije. Az elismerést a napokban vehette át a 100 százalékban magyar tulajdonú gyártó cég, a Naponta Kft. a világ legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, a Párizsban tartott SIAL-on. A székesfehérvári Naponta Kft. tavaly 3,2 milliárd forintos forgalmának az export már a 20 százalékát adta.
  Kultúra  -  2016. 10. 27. 11:10 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Játéktörténeti konferencia a Hetedhét Játékmúzeumban
  Idén is játéktörténeti konferenciával emlékezik a Hetedhét Játékmúzeum Moskovszky Évára, a magyarországi játékgyűjtés és játékmuzeológia meghatározó alakjára. A csütörtökön kezdődött konferencia három témakört érintve igyekszik rávilágítani a játékkészítés jelenkori perspektíváira.
  Kultúra  -  2016. 10. 27. 10:25 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A szabadságharc narratívái - közös gondolkodás 56-ról
   Tudományos emlék- konferenciának adott helyet a Városházán csütörtökön 1956: A szabadság narratívái címmel. A rendezvény célja az volt, hogy a legújabb kutatások tükrében bemutassák az 1956-os forradalom és szabadságharc eseménysorozatát és mindazokat a politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális változásokat, amelyek jellemezték az adott időszakot. 
  Kultúra  -  2016. 10. 27. 08:27
  Medveczky Ádám vezényel vasárnap a Halottak Napi koncerten
  A Kossuth-díjas Medveczky Ádám karnagy vezényletével ad koncertet Halottak Napja alkalmából az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Mozart Requiem-jét a zenészeken kívül Fehérvár kórusai közösen szólaltatják meg, míg az A-dúr klarinétverseny egyik tételét Szakács Domonkos klarinétművész szólójátékának tolmácsolásában hallhatja a közönség.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss