4 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 22.32 km/hNyugati szél (aktuális)
2015. Április 01. Hugó, Agád
   Eseménynaptár
2015 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
14
17
20
28
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
  Közélet  -  2015. 03. 31. 11:09 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Gyorssegély és lakhatási támogatás - önkormányzati segítség minden károsult családnak
  Kedden reggel a város polgármestere és jegyzője, a körzet önkormányzati képviselőjével, a ház közös képviselőjével és a Polgármesteri Hivatal szakembereivel megállapodtak, a segítségnyújtás konkrét formáiról, majd a helyszínen is tájékozódtak a vasárnapi tragikus tűzeset után a Szedreskerti lakónegyedben. Azonnali gyorssegély, önkormányzati bérlakás az épület felújításának elkészültéig - ezek a legfontosabb intézkedések, amelyekkel Székesfehérvár Önkormányzata soron kívül a szedreskerti társasház lakóit segíti.
  Kultúra  -  2015. 04. 01. 06:02 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Húsvéti hangverseny remekművekkel a felsővárosi Szent Sebestyén templomban
  Különleges lelki feltöltődést kínált kedden este az Alba Regia Szimfonikus Zenekar húsvéti hangversenye. A Felsővárosi Szent Sebestyén templomban Pergolesi és Schubert csodálatos zenéje találkozott húsvét üzenetével, melyet Tóth Tamás atya jóvoltából Tomislav Ivancic keresztúti gondolatain keresztül ismerhetett meg a hallgatóság. Közreműködött a Kodály Zoltán Leánykar, az Alba Regia Vegyeskar és a Primavera kórus is.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 31. 10:34
  Villanyoltás a Fűtőerőműben - befejeződik a villamosenergia-termelés a Királysoron
  112 éve, 1903-ban indult el a Királysoron a villamosenergia-termelés, amely 2015. március 31-én leáll, mivel a turbina, kazán és kémény műszaki állapota is leromlott. A Bakony utcai telephelyen modern, környezetbarát technológia működik, itt folyik tovább az áramtermelés. a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. tavaly júliusban került Székesfehérvár Megyei Jogú Város tulajdonába.
   
  Kultúra  -  2015. 03. 31. 12:10
  II. Fehérvári Színpompás Nap a Zsuzsanna-forrásnál

   Fákat ölelő óriáskarok, utcabútorokat díszítő installációk, kreatív díszítőelemek felbukkanása várható a Várkörúton 2015. április 10-én. A HírBeleBumm Kreatív Kommunikáció csapata és partnerei „kiszínezik” a Zsuzsanna-forrás körüli területet a II. Fehérvári Színpompás Nap – Találkozzunk Zsuzsannánál! miniprojekt keretében.
  • HÍRADÓ 2015. március 31.

   Gyorssegéllyel és lakhatási lehetőséggel támogatja szedreskerti tűz ...

  • Valaki rád is gondol

   Hivatalosan ma zárult a RÉV Szenvedélybeteg segítő Alapítvány egy éves ...

  • Kisorsolták a mentorokat

   Finisbe fordult a hatodik fehérvári versünnep, mindösszesen kettő hét maradt ...

  • Gyorssegély és lakhatási támogatás

   Azonnali gyorssegély, önkormányzati bérlakás az épület felújításának ...

  • Villanyoltás a Fűtőerőműben

   Több mint száz év után leállt a villamosenergia-termelés a Királysori ...

  • Közlekedj biztonságosan

   Speciális körülmények között gyakorolhatják gyerekek és felnőttek egyaránt a ...

  • Új kormányablak Sárbogárdon

   Az állam nem lehet akadálya az ügyek intézésének, csak megoldása - hangsúlyozta ...

  • Késik a védőoltás

   Késik a csecsemők kötelező védőoltása, ugyanis a gyártó nem tudja határidőre ...


  Közélet  -  2015. 03. 31. 18:34
  Mert valaki rád is gondol - lezárult a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia projektje
  Sikeresen teljesítette az Alba Caritas Hungarica Alapítvány fenntartásában működő RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia a „Mert valaki rád is gondol” című projektet, amelyet a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósítottak meg 2014. május 5. és 2015. március 31. között. A programzáró sajtótájékoztatón a résztvevő szervezetek számoltak be az elmúlt egy év eseményeiről.
  Sport hírek  -  2015. 03. 31. 09:37
  Banham, Sarauer magyar lesz, Wehrs hosszabbított
  Zajlik az élet a Fehérvár AV19-nél a klubszezon vége után is. A hírek szerint akár már ezen a héten állampolgársági esküt tehet Andrew Sarauer, és új fejleményként Frank Banham is. Mindketten ott lehetnek a magyar válogatottal a világbajnokságon. A klub további egy évre szerződtette az alapemberré váló Kevin Wehrst.
   
  Közélet  -  2015. 03. 31. 13:04
  Biztonságosan közlekedni egy életúton - Fehérvárra érkezett az országos roadshow
  Kedden Fehérvárra érkezett a Magyar Autóklub „Biztonságosan közlekedni egy életúton” című rendezvény. Az országos road show fehérvári programja március 31-től április 5-ig várja az érdeklődőket a Szent Flórián körúti Tesco áruház parkolójában. Az Autóklub a közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében hozta létre az országjáró programot. A részvétel ingyenes!
  Kultúra  -  2015. 03. 31. 18:45
  Határtalanul - Felvidéken kirándultak a Vörösmarty Iskola diákjai
  Márciusban Felvidéken vettek részt tartalmas kiránduláson a Vörösmarty Általános Iskola 7. osztályos diákjai a Határtalanul program keretében, amelynek köszönhetően 2010 óta több, mint 30 ezer magyarországi diák vehetett részt a határon túli régiókat célzó tanulmányi utakon.
   
  Kultúra  -  2015. 04. 01. 08:41
  Dohányzás helyett olvasás - szerdán folytatódik a Hat Klub Ötkor programsorozat
   2015. április 8-án, szerda délután folytatódik a Hat Klub Ötkor című program a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény- ben. A kulturális beszélgetések alkalmával a vendég által választott témából kiindulva, illusztrációkon keresztül jutnak el a jelenlévők szabad eszmecseréjéhez. A klubot Ujházi János vezeti, hat alkalommal, kéthetente, szerdánként délután 17 órakor. A program ötödik vendége Okváth Anna lesz.
  Kék hírek  -  2015. 04. 01. 08:20
  Húsvéti közúti ellenőrzés Fejér megyében
   A húsvéti ünnepek alatt országosan, így a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területéhez tartozó közutakon is a forgalom növekedésével kell számolni. A rendőrség munkatársai 2015. április 2. és április 6. között közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartanak. Az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítanak a zavartalan közlekedés biztosítására.
  Kék hírek  -  2015. 03. 31. 19:24
  Háromszintes családi ház teteje égett
  Háromszintes családi ház teteje égett Fehérváron, a Varjú utcában, március 31-én. A katasztrófa- védelem három fehérvári tűzoltóautót riasztott és a helyszínre küldte a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. Az épületben négyen tartózkodtak, egy férfit a mentőszolgálat könnyű égési sérüléssel kórházba szállított.
  Kultúra  -  2015. 03. 31. 15:05
  Nagypénteki tojásfestés a Mesterségek Házában
  Nagypéntek délutánján, április 3-án a tojásfestés hagyományait ismerhetik meg a Mesterségek Háza látogatói 15 és 19 óra között a megye szakavatott tojásfestőinek vezetésével. Ezt követően a Játszótárs Játékkészítő műhely segítségével húsvéti ajándékokat, tojástartókat, üdvözlőkártyákat készíthetnek a jelenlévők. A szervezők kérnek mindenkit, hogy a festésre szánt, főtt vagy kifújt tojásokat hozza magával.
  Kék hírek  -  2015. 03. 31. 13:59
  Bűnmegelőzésről gyerekeknek a fehérvári kapitányságon
  A rendőrség bűnmegelőzési osztályán dolgozó Dér Tibor százados és Gazdag Andrea rendőr őrnagy a drogprevencióról, míg Májer László százados a közlekedésbiztonságról mesélt a saját családjuk nélkül élő fiataloknak, akik a Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület szervezésében a fehérvári kapitányságon jártak.
  Kultúra  -  2015. 03. 31. 09:48
  A Tiszától a Balti-tengerig - könyvbemutató a Szent István Művelődési Házban
   Kedden délután 17.30-kor kezdődik Bartal Klára: "A Tiszától a Balti-tengerig" című könyvének bemutatója a Szent István Művelődési Házban. Származása, küzdelmes fiatalsága, szomorúsággal teli sorsa érlelte írói munkásságát olyanná amilyennek olvasói most láthatják. A szerzővel dr. Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész beszélget.
   
  Sport hírek  -  2015. 03. 31. 09:28
  Szurkolói információk a Pécs elleni Magyar Kupa-mérkőzésre
   Április 1-jén, szerdán, 18 órától a PMFC vendégeként lép pályára a Videoton FC a Magyar Kupa negyed- döntőjének visszavágóján. Az első találkozót - hátrányból fordítva - 2-1-re megnyerte a Vidi Székesfehérváron, így Joan Carrillo együttese előnnyel utazhat tehát a Mecsekaljára. A drukkerek elővételben online és a helyszínen is tudnak jegyet vásárolni, egységesen 600 forintért. Szurkolói buszok ezúttal nem indulnak.
  Sport hírek  -  2015. 03. 30. 17:44
  Telekis sikerek a városi tömegtorna versenyen
  Két szeren, talajon és ugrásban mérték össze tudásukat a városi tömegtorna verseny résztvevői, 5-6. és 7-8.  osztályos korcsoportban. Öt iskolából érkeztek a lányok a sziget utcai tornaterembe, ahol a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola csapatai szerepeltek legjobban, mindkét korcsoportban megnyerték a versenyt.
  Sport hírek  -  2015. 03. 30. 17:20
  A Vörösmarty Iskola nyerte a IV. korcsoportosok kispályás foci városi döntőjét
   Szép gólokat, és nagy küzdelmet hozott a Sóstói stadion fedett, műfüves csarnokában megrendezett kispályás foci városi diákolimpia döntője. A finálét a Vörösmarty Iskola nyerte, így ők készülhetnek majd az április 26-ai megyei döntőre, amelyet már szabadtéren rendeznek meg.
  Sport hírek  -  2015. 03. 30. 14:37
  A Nemzetközi Rögbi Szövetség világméretű programjába kapcsolódott be a Fehérvár Rugby Club
  A Get Into Rugby program célja a rögbi játék népszerűsítése világszerte, különösen annak tükrében, hogy a 2016-os Rio de Janeiró-i játékokon újra olimpiai sportág lesz a rögbi. A programban Mexikótól Laoszig szinte mindenhol a világon részt vesznek fiúk és lányok, fiatalok.
  Kultúra  -  2015. 03. 30. 13:48
  Húsvéti gyermekjátszót és táncházi mulatságot is tartanak vasárnap a Táncházban
   2015. április 5-én, vasárnap délután húsvéti gyermekjátszót és táncházi mulatságot is tart az Alba Regia Táncegyesület. A Malom utca 6. szám alatt található Táncházban szervezett eseményen a gyermekjátszó 17 órakor, míg a hagyományos táncházi mulatság este 20.30-kor kezdődik. A kulturális programra sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők.
  Közélet  -  2015. 03. 30. 12:59 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Statikus biztosításával is segít az Önkormányzat
  Mindenben segíti a szedreskerti tűzesetben érintett családokat az Önkormányzat, közülük többekkel már a kapcsolatfelvétel is megtörtént. A legfontosabb most a statikai vizsgálat, ennek költségeit a város felvállalta, valamint az egyik károsult átmeneti lakhatási problémáinak megoldásában is segítenek. A további lépésekről és a segítségnyújtás lehetőségeiről holnap egyeztet a közös képviselő és a polgármester.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss