23 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős, 9.36 km/hNY/ÉNY-i szél (aktuális)
2016. Július 28. Szabolcs, Alina, Ince, Győző
   Eseménynaptár
2016 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Városfejlesztés  -  2016. 07. 27. 09:22
  Biztonság - elkészült a körforgalom az úrhidai kereszteződésben
  Fehérvár agglomerációs körzetében hat település 15 ezer lakója közlekedik rendszeresen az ún. úrhidai négyes kereszteződésen keresztül, melyen mintegy háromezer autó halad keresztül naponta és jelentős a teherautó forgalom is. Most körforgalom épült a kereszteződésben, ami sokkal biztonságosabbá tette a csomópontot. Az elmúlt 10 évben egy halálos, öt súlyos és két könnyű sérüléses baleset történt az anyagi káros eseményeken kívül a kereszteződésben.
  Sport hírek  -  2016. 07. 27. 17:32
  Idén aszfaltra vált a futam - hétvégén ismét Fehérvár Rallye
  Ismét felbőgnek a motorok Fehérváron, illetve környékén a kilencedik Székesfehérvár Rallye-n. A magyar bajnokság idei ötödik futama ezúttal is számos izgalmas és látványos pillanatot ígér. Az idei rendezvény egyik kuriózuma lesz a szombat délután 17.00 órakor kezdődő városi prológ, ahol az érdeklődők testközelből csodálhatják meg a versenyautókat.
  Sport hírek  -  2016. 07. 27. 11:44
  A legkiválóbb magyar atléták versenyeznek Székesfehérváron
  Péntektől vasárnapig ismét a fehérvári Regionális Atlétikai Központban méri össze tudását a hazai atlétika krémje. A 121. Atlétikai Magyar Bajnokságon ezúttal is klasszisok versengését láthatják az érdeklődők. Az egész mezőny jó bajnokságra készül, amely az utolsó hazai megmérettetés a riói olimpia előtt.
   
  • HÍRADÓ 2016. július 27.

   Csökken a parlagfűves terület, csíki versünnep, ezeréves határnál a ...

  • Örök nyugalomra helyezték a püspököt

   Takács Nándor nyugalmazott székesfehérvári megyés püspök életének 89. évében ...

  • Székesfehérvár Rallye 2016

   A legjobb raliversenyzők Székesfehérváron mérik össze tudásukat. Az idei ...

  • Biztonságos közlekedés

   Biztonságossá vált a kereszteződés, elkészült az úrhidai körforgalom....

  • Meglepetésre készül a Videoton FC

   Nagyon kemény összecsapásra számít a Midtjylland ellen Henning Berg a Videoton ...

  • Ezeréves magyar határ

   A Gyimesbükki ezeréves határhoz látogattak el, a verstáborozók....

  • Szociális bérlakások

   A lakáskoncepciót és a konkrét ügyeket tekintve is teljes politikai konszenzus ...

  • Csíki versünnep

   A Csíkcsomortáni verstáborba látogattak a csíki versünnep résztvevői....


  Kultúra  -  2016. 07. 28. 07:28 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Nyisztor Ilona és tanítványai a Városházán
  Fehérvár meghívására ötödik alkalommal érkeztek csángómagyar vendégek a Városházára a moldvai Pusztinából. Nyisztor Ilona világhírű népdalénekes, tanítványai és a felnőtt hagyományőrzők ismét felejthetetlen műsorral ajándékozták meg a város közönségét.
  Közlemények  -  2016. 07. 27. 15:39
  Reagálás Horváth Aladár és Márton Roland székesfehérvári sajtótájékoztatóira
   Horváth Aladár által Fehérváron tartott sajtótájékoztató kapcsán fontos leszögeznünk, hogy a város önkormányzata július 22-én, a város honlapján ismertette szakmai álláspontját, és az abban foglaltakat továbbra is fenntartja. A szociális bérlakások ügyében indított eljárásokban az Önkormányzat – a különböző hatóságok által indított vizsgálatok megállapításai szerint is – minden vonatkozó jogszabályi előírásnak megfelel, és meg fog felelni a jövőben is, minden vizsgálatra nyitottak vagyunk.
   
  Közélet  -  2016. 07. 27. 16:46 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Székesegyházban helyezték örök nyugalomra Takács Nándor fehérvári püspököt
  Takács Nándor nyugalmazott fehérvári megyés püspök földi maradványait szerdán, engesztelő gyászmisét követően, a Székesegyház kriptájában helyezték örök nyugalomra. Életének 89., papságának 65., püspökségének 29. évében hosszú betegség után, szentségekkel ellátva hunyt el július 11-én hajnalban.
  Kultúra  -  2016. 07. 26. 11:28
  Hangulatos koncertek és varázslatos tűzzsonglőr bemutató a KultúrKorzón
    Továbbra is két színpadon dübörög a Fehérvári KultúrKorzó a történelmi fővárosban. Július 29-én, pénteken 19 órától az M&M duó uralja majd a színpadot. A Mátyás király-emlékműnél Marjai László  és Mike Krisztián várja a zene szerelmeseit színes palettájukkal: a jazz sztenderdektől a populáris slágerek feldolgozásáig.
  Sport hírek  -  2016. 07. 28. 13:19
  Három fronton is a legjobb eredményre hajt a Fehérvár KC
  Szezonnyitó sajtó tájékoztatóját tartotta csütörtökön délelőtt a Fehérvár KC női kézilabda csapata. Az eseményen többek között arról is szó esett, hogy az eredményes szereplés mellett a klub hagyományait és filozófiáját követve minél több sajátnevelésű játékosnak kívánnak lehetőséget adni a bizonyításra a jövőben is.
  Kék hírek  -  2016. 07. 28. 12:19
  Fő a biztonság! - baleset- és bűnmegelőzés a Napraforgó Táborban
   Az utolsó előtti turnus zajlik ezen a héten a Napraforgó Városi Napközis Táborban csaknem 220 gyermek részvételével. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság közreműködésével rendszeresen zajlanak baleset- és bűnmegelőzési foglalkozások, melyek célja, hogy a gyerekek ellenőrzött körülmények között sajátítsák el a szabályokat, valamint megismerjék saját képességeiket és a rendőrök munkáját is. A tábor utolsó turnusára legkésőbb augusztus 2-ig, keddig lehet jelentkezni.
  Kultúra  -  2016. 07. 28. 12:01
  Folytatódik a Kultúrudvar fejlesztése - augusztus 3-án avatják fel a szabadtéri színpadot
   Folytatódik a Kultúrudvar fejlesztése Feketehegy-Szárazréten, ahol augusztus 3-án felavatják az új színpadot és nézőteret is a 100 Tagú Cigányzenekar fellépésével. Feketehegy- Szárazrét közösségi központja nem csak kulturális rendezvények, hanem vásárok lebonyolítására is alkalmas lesz. Szigli István, a választókörzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a kiszolgáló épületegyüttes kivitelezése jövő tavasszal kezdődhet.
  Gazdaság  -  2016. 07. 28. 10:03
  Hullladékkezelő cégek ellenőrzése - Fehérváron mindent rendben talált az ÁSZ
  Lezárult a DEPÓNIA ellenőrzése. Az Állami Számvevőszék a 2011 és 2014 közötti időszakra nézve értékelte a társaság közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségét. Az ellenőrzés megállapította, hogy az önkormányzat részéről a tulajdonosi joggyakorlás, továbbá a DEPÓNIA NKft. pénzügyi gazdálkodása szabályszerű volt.
  Sport hírek  -  2016. 07. 28. 09:17
  Továbbra is szponzorálja a Szingó bicikliseit az Ivanics csoport
  A hétvégén debreceni a páros OB-n, valamint a kritérium bajnokságon mérhették össze tudásukat a kerékpáros versenyzők. Magyarország 2016. évi országúti kritérium bajnoka WU15 kategóriában a fehérvári Szingó Balaton Team sportolója, Neubauer Eliza Sára lett! A páros időfutamban pedig a Tuttobici-Hungarofondo színeiben induló Fischer Fannival szerzett ezüstérmet.
  Közlemények  -  2016. 07. 28. 08:46
  Forgalomkorlátozás lesz a Székesfehérvár Rallye idején
  A hétvégi Fehérvár Rallye 2016 kapcsán forgalom korlátozásokat vezetnek be. Szombaton, a verseny program idején a Palotai úton, vasárnap pedig a Mátyás király körúton, a célceremónia lebonyolítása apropóján lesz útlezárás. Több helyi autóbuszjárat terelőútvonalon közlekedik. A közlekedők türelmét és fokozott figyelmét kérik!
  Sport hírek  -  2016. 07. 27. 19:05
  Fehérvár AV19: Hetényi Zoltán szerződést hosszabbított
  Hetényi Zoltán a következő szezonban is a Fehérvár AV19 jégkorong csapatát erősíti majd. Ennek értelében pedig a Volán válogatott kapuspárossal kezdi meg az idei EBEL-idényt is. Hetényinek ugyan voltak ajánlatai, de mint mondja olyan egy sem érkezett, amelyért érdemes lett volna elhagynia Székesfehérvárt.
  Kultúra  -  2016. 07. 27. 14:38
  Nyári gyógynövények Kőszárhegyről - folytatódik a Herbarius program
  Vasárnap Kőszárhegyre tart a Herbarius gyógy- növénygyűjtő túra Lencsés Rita szakértő vezetésével. A napsütötte dombokon nyíló virágok, burjánzó gyógynövények mindenkit várnak, aki még nem töltötte fel házipatika-készletét. A Fekete Sas Patikamúzeum programjára előzetes bejelentkezés szükséges!
  Kultúra  -  2016. 07. 27. 13:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Újra Fehérváron énekelnek Nyisztor Ilona csángó tanítványai
   Ismét Fehérváron szerepel tanítványaival együtt Nyisztor Ilona csángómagyar népdalénekes. A Magyar Örökség-díjas művész tanítványaival együtt érkezett a moldvai Pusztinából, és július 25-től Velencén tölt egy hetet a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban. A vendégek szerdán ellátogattak a Bregyó-közi Napraforgó táborba, este 18 órától pedig csángó estet adnak a Városháza Dísztermében.
   
  Kultúra  -  2016. 07. 26. 08:14 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Varga Sándor nevét viseli a székelyföldi verstábor
    Ez évben a hagyomá- nyokhoz híven a Székes- fehérvári Versünnep résztvevői mellett Kárpátaljáról, Vajdaságból, Felvidékről és a vendéglátó Székelyföldről is érkeztek fiatalok, hogy a tábor programjai mellett megismerkedhessenek Székelyföld történetével, népi kultúrájával a csíkcsomortáni verstáborban. A tábor az alapító emlékére ezentúl Varga Sándor nevét viseli.
  Közélet  -  2016. 07. 27. 13:11
  Egész napos rendezvénnyel ünneplik az anyatejes táplálás világnapját
   Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából július 29-én, pénteken 10 órakor egész napos rendezvény kezdődik A Szabadművelődés Házában. A program fő témái között szerepel az anyatejes szoptatás fontossága, a babahordozók használatának bemutatása, a megyei anyaklubok bemutatása.
  Sport hírek  -  2016. 07. 27. 07:35
  Magyar utánpótlás-válogatott támadóval erősített a Videoton FC
  Bévárdi Zsombor személyében magyar utánpótlás-válogatott támadót igazolt a Videoton FC. A tehetséges játékos 1999. január 30-án, Siófokon született, pályafutását szülővárosában kezdte, majd a Főnix-Gold FC-ben játszott, mielőtt 2014-ben Felcsútra igazolt volna – a Vidihez a Puskás Akadémia FC-től érkezett.
  Kultúra  -  2016. 07. 27. 07:22
  Két hét szünet a Barátságban - tovább fejlesztik a mozit
  Július 27-től két hét szünetet tartanak a Barátság Moziban és augusztus 11-től új vetítővászonnal és hangtechnikával várják a filmkedvelő közönséget. A jelenlegi vetítővásznat egy olyan, korszerű vászon váltja fel, amely fényesebb, tisztább képet biztosít és jobb lesz a 3D-hatás is. Az új vászonnak a mikroperforációk következtében jobb a hangáteresztő képessége is.
  Kultúra  -  2016. 07. 27. 07:16
  Pokémon-vadászat lesz ma délután a vasútállomás megújult várótermében
  Szerdán reggeltől újra használható a vasútállomás megújult utascsarnoka. Ebből az alkalomból a vasútállomásnál elhelyezkedő PokéStopra délután 14 órától 16 óráig csalit helyeznek ki, hogy minél több zsebszörny gyűljön az épület köré. A Pokémon GO-vadászat mellett a szervező NIF Zrt reméli, hogy sokaknak lesz lehetősége megszemlélni a felújított épületet is.
  Sport hírek  -  2016. 07. 26. 17:44
  Kanadai pontgyárost igazolt a Fehérvár AV19
  Justin Maylan a legutóbbi két szezont Olaszországban töltötte, ahol jóval meccs per pont átlag felett teljesített. A 25 éves kanadai center a tengerentúlon bemutatkozott az NHL előszobájának számító AHL-ben, az igazi áttörést azonban a 2012-13-as szezon hozta meg számára, az ECHL-ben szereplő Stockton Thunder játékosaként 49 mérkőzésen 40 pontot szerzett.
  Kultúra  -  2016. 07. 26. 15:41
  Nyisztor Ilona és tanítványai újra Székesfehérváron énekelnek
  Ismét Fehérvár vendége lesz tanítványaival együtt Nyisztor Ilona csángómagyar népdalénekes. A Magyar Örökség-díjas művész tanítványaival együtt érkezik a moldvai Pusztinából, és július 25-től Velencén tölt egy hetet a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban. A vendégek július 27-én, szerdán 18 órától csángó estet adnak a Városháza Dísztermében.
  Kultúra  -  2016. 07. 26. 13:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kreatív foglalkozásokkal töltik a szünidőt a diákok a Karitász Csoport táborában
    A héten mintegy 40 gyermek részvételével zajlik a Karitász Csoport napközis tábora az öreghegyi plébánián. A gyerekeket számos érdekes program várja, többek között kézműves és cserkész-foglalkozásokon, valamint drámajátékokon vehetnek részt. Pénteken kirándulni mennek, az úticél szentendrei skanzen lesz. A táborban számos testvérpár tölti hasznosan a nyári szünidőt.
  Kultúra  -  2016. 07. 26. 12:40 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Csángómagyar hagyományőrzés, kézművesség és filmkészítés a velencei táborban
  A sokféle kézműves tevékenység mellett a gyerekek foglalkozhattak animációs filmkészítéssel és együtt énekelhettek, táncolhattak azokkal a pusztinai csángómagyar vendégekkel. Nyisztor Ilona és tanítványai szerdán a Napraforgó Táborba is ellátogatnak, este pedig fellépnek a Városházán, ahova szeretettel várják a közönséget!
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss