14 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 22.32 km/hD/DNY-i szél (aktuális)
2016. Február 09. Abigél, Alex, Apollónia
   Eseménynaptár
2016 Február
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Tanulj Fehérváron!

  Hirdetés

  Egy százalék

  2GO Fehérvár

  Tourinform  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
  Városfejlesztés  -  2016. 02. 09. 12:10 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Mederkotrással kezdődik a Csónakázó-tó és környékének fejlesztése
  A munkaterület átadásával megkezdődik a Csónakázó-tó mederkotrása és part- rekonstrukciója. A tervek szerint a nyár végére körbe lehet sétálni és biciklizni a tavat, megújul a közvilágítás és csónakházat is építenek. A felújítás még tavaly novemberben a vízeresztéssel vette kezdetét és a tóból a Varga-csatornán keresztül több mint 52 ezer köbméter vizet eresztettek le, hogy a tómeder szikkadása után megkezdődhessen a kotrás.
  Kultúra  -  2016. 02. 09. 14:11 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Húshagyó keddi tikverőzést tartottak Mohán
  Kedden tartották a Mohai Tikverőzést, mely a farsang utolsó napjához, húshagyó keddhez kapcsolódó alakoskodó népszokás. Az esemény 2011. szeptemberében felkerült az UNESCO Szellemi kulturális örökség listájának nemzeti jegyzékébe is. A falu fiatal legényei maskarákban, házról házra járva adományt gyűjtenek. A szokás a nevét a tojásadomány begyűjtése közben végzett „tyúkverésről" kapta, amely a jószág termékenységét segíti elő.
  Városfejlesztés  -  2016. 02. 08. 14:24
  Kezdődik a lőszermentesítés a Sóstó Természetvédelmi Területen
  A lőszermentesítéssel elkezdődnek a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs munkálatai. A lőszerfelkutatás idejére a tanösvényt lezárják, ami március 31-ig tart. A természetvédelmi terület teljes rehanbilitációja 3,85 milliárd forintos kormányzati támogatással valósulhat meg.
   
  • Betegek Világnapja

   1992-ben kezdeményezte II. János Pál, hogy február 11. legyen a Betegek ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2016. február 9.

   Korom, fánk és tyúkok, tikot vertek mohán, van, aki nem akarja forintosítani a ...

  • Mohai tikverőzés

   Ez évben is több ezer látogató érkezett a hagyományos mohai tikverőzésre. A ...

  • Átalakul a szemétszállítás

   Áprilistól egy állami hulladékgazdálkodási konszern, a Nemzeti ...

  • Két hét és indul a tófelújítás

   Bő két hét és indul a tényleges munka a Csónakázó tónál. A felszíni szemét ...

  • HÍRADÓ 2016. február 8.

   2016 az adó- és bürokráciacsökkentés éve, február 15-ig lehet jelentkezni a ...

  • Kezdődik a Sóstó rehabilitáció

   Lezárják a Sóstói Tanösvényt. A napokban ugyanis elkezdődik a természetvédelmi ...

  • Az adó- és bürokráciacsökkentés éve

   Számos olyan intézkedés lépett életbe január elsejével, amelyek igyekeznek ...


  Közlemények  -  2016. 02. 08. 21:06
  Székesfehérvár elhatárolódik minden szélsőséges és gyűlöletkeltő rendezvénytől
  Szombaton egy – a gyülekezési jog hatálya alá tartozó – rendezvény zajlott Székesfehérváron. A vonatkozó jogszabályok alapján az ilyen rendezvények esetében az önkormányzatnak nincs semmilyen hatásköre, azt a rendőrséghez kell bejelenteni és a rendőrség dönt annak jogszerűségéről és, hogy az megtartható-e. A polgármester ennek ellenére már pénteken közösségi oldalán kifejezte tiltakozását. Cser-Palkovics András az e hét pénteki Közgyűlésre előterjesztéssel él, amelyben hivatalosan is visszautasítja a város, hogy szélsőséges és gyűlöletkeltő rendezvények helyszíne legyen. Az egyházmegye nyilatkozatot adott ki kedden reggel a témában.
  Sport hírek  -  2016. 02. 05. 10:59
  IV. Székesfehérvári Jótékonysági Szeretetfutás - újra futókkal telik meg a Halesz liget
  Az elmúlt évek sikereire alapozva jövő vasárnap már negyedik alkalommal rendezik meg a Székes- fehérvári Jótékonysági Szeretetfutást. Pothárn Fanni Sára és csapata február 14-én, vasárnap a Halesz ligetbe vár minden mozogni, kikapcsolódni vágyót, akik ezúttal is két táv teljesítése közül választhatnak.
   
  Sport hírek  -  2016. 02. 08. 13:18
  IV. Szent István Kupa - kosaras titánok harca Székesfehérváron
  Több, nagyhírű torna után február 11-14. között immár negyedik alkalommal rendezik meg a Szent István Kupát. Európa egyik legnívósabb U16-os utánpótlás kosárlabdatornáján a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémián és az U16-os magyar válogatotton kívül olyan sztár együttesek kápráztatják el a nézőket, mint a Partizan Beograd, az FC Bayern München, a Cibona Zagreb, vagy a Real Madrid.
  Sport hírek  -  2016. 02. 08. 04:21 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Super Bowl hangulatát varázsolták Székesfehérvárra
  A NFL-szezon legfontosabb összecsapását játszották hétfőn hajnalban. Az érdeklődők a Fehérvár Enthroners szakértőivel közösen izgulhatták végig az idei Super Bowl-t. Az óriáskivetítőn a Denver Broncos – Carolina Panthers Super Bowl mérkőzést nézhették meg a résztvevők, amelyet hatalmas küzdelemben a Denver Broncos nyert meg.
  Kultúra  -  2016. 02. 09. 10:15
  Folytatódik az Asszonyműhely a fehérvári kézművesekkel
  Újabb programmal folytatódik az Asszonyműhely kreatív sorozat a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében. Február 13-án, szombaton különféle tárolók készítését és a cipzárvarrást lehet elsajátítani, gyakorolni. A sorozat következő foglalkozását február 13-án, szombaton 10.00-16.00 óra között rendezik, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt!
  Kultúra  -  2016. 02. 09. 08:32
  Kerkay Rita színésznő kiállítása nyílik meg a Forrás Galériában
   Február 13-án szombaton 18.30-kor Falak címmel nyílik meg Kerkay Rita színésznő kiállítása a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. A tárlatot Zsótér Sándor Kossuth díjas rendező nyitja meg, a megnyitón közreműködik Lohonyai Zoltán dalszerző, verset szaval Szigethy Norbert, a Ciszterci Gimnázium végzős diákja.
  Sport hírek  -  2016. 02. 09. 07:44
  Szurkolói információ az FTC elleni Magyar Kupa negyeddöntőre
  A tavaszi szezon első tétmérkőzésén, a Magyar Kupa negyed- döntőjében, február 10-én, szerdán 18.00 órakor a Ferencváros otthonában lép pályára a Videoton. A mérkőzésre a belépőt érdemes elővételben, online megvásárolni, de szerdán, a helyszínen is lesz lehetőség jegyvásárlásra. A klub szurkolói buszt is indít a találkozóra.
  Kultúra  -  2016. 02. 08. 18:10
  Intézményi integráció - még hatékonyabban a kultúra szolgálatában
  A Magyar Kultúra Napján, január 22-én Székesfehérvár Közgyűlése egyhangú támogatással elfogadott határozata alapján kifejezte elkötelezettségét a közművelődési és közgyűjteményi intézmények hatékonyabb formában, a város stratégiai kulturális céljainak elérése érdekében történő működése iránt, és célul tűzte ki a közgyűjteményi intézményrendszer áttekintését. Ezen határozat végrehajtása érdekében dr. Cser-Palkovics András polgármester több, a város kulturális intézményrendszerét érintő javaslatot nyújt be a Közgyűlés e hét pénteki ülésére.
  Közélet  -  2016. 02. 08. 15:22
  Városszerte folytatódnak az iskolanyitogató foglalkozások
  Városszerte folytatódnak ezen a héten is az iskolába hívogató programok. A foglalkozásokra szeretettel várják a leendő első osztályos tanulókat és szüleiket egyaránt. Többek között a Tóvárosi Általános Iskolában, a Hétvezér Iskolában, a Vasvári Pál Általános Iskolában, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai intézményében és a Németh László Általános Iskolában is szerveznek programokat.
  Közélet  -  2016. 02. 08. 12:39
  Újabb véradó akció február 12-én a Fehér Palotában
  Újabb véradó akciót szerveznek a Fehér Palota Üzlet- központban. Ezúttal február 12-én, pénteken 14 és 18 óra között várják az önkénteseket az épület emeletén. A helyszínen szükséges felmutatni egy fényképes igazolványt, például személyigazolványt, diákigazolványt, jogosítványt vagy útlevelet, valamint a lakcímkártyát és a TAJ kártyát is.
  Közélet  -  2016. 02. 08. 12:22
  Ötödször rendezik meg Fehérváron a Toros és Pálinkafesztivált
   Idén már ötödik alkalommal költözik az igazi falusi, disznótoros hangulat a fehérvári belváros szívébe február 19-e és február 21-e között. Az V. Toros és Pálinkafesztiválon három napon keresztül olyan gasztronómiai ízorgiákra lehet számítani, amiknek egyszerűen nem lehet ellenállni: háztáji kolbászok, húsok, a sertésből készült ételektől kezdve az ínyenc fogásokon át a falusi desszertekig mindent megtalálunk majd.
  Kultúra  -  2016. 02. 08. 11:01
  Mecenatúra és kultúraszervezés - beszélgetés egy finn galériatulajdonossal
  A Városi Képtár – Deák Gyűjtemény épülete igazán különleges beszélgetős délutánra várja az érdeklődőket szombaton. A SAMPO Székesfehérvári Finnbarátok Köre által szervezett rendezvény vendége Ari Kupsus finn galériatulajdonos-mecénás lesz, akivel a magyar-finn kapcsolatokról, valamint magyarországi tevékenységéről fog beszélgetni Raitsits Tivadar. A részvétel ingyenes.
  Közélet  -  2016. 02. 08. 09:26
  Püspöki szentmisét tartanak a Betegek Világnapján
   Február 11-én 17 órakor Spányi Antal megyés püspök a Szent Imre templomban koncelebrált szentmisét mutat be a város papságával, amelynek keretében kiszolgáltatja a betegek kenetének szentségét. A beteg hívek mellett megemlékeznek mindazokról az orvosokról, nővérekről, betegápolókról, akik önzetlen szolgálatukkal enyhítik a szenvedők fájdalmait.
   
  Közélet  -  2016. 02. 08. 09:07
  Február 15-ig lehet jelentkezni Corvinus fehérvári képzéseire
  Február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények 2016 szeptembe- rében induló képzéseire. A Budapesti Corvinus Egyetem hat alapszakon indítja el fehérvári képzéseit, melyekről már a www.felvi.hu–n, a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos weboldalán is lehet információkat olvasni.
  Sport hírek  -  2016. 02. 08. 08:45
  Nem juthat rájátszásba a Fehérvár AV 19
   Nem juthat rájátszásba a Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongliga közép- szakaszából, miután a Klagenfurt legyőzte az Olimpija Ljubljanát. A Sofron Istvánnal felálló Klagenfurt vasárnap este 7-3-ra verte szlovén riválisát, így három fordulóval a vége előtt már behozhatatlan, 10 pontos előnnyel előzi meg a fehérvári együttest.
  Kultúra  -  2016. 02. 08. 06:34 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Szombaton lesz A velencei kalmár bemutatója a Vörösmarty Színházban
  Február 13-án mutatják be a Vöösmarty Színházban William Shakespeare A velencei kalmár című műve Bagó Bertalan rendezésében. A főbb szerepekben Gáspár Sándort (velencei kalmár), László Zsoltot (zsidó bankár), Radnay Csillát és Nagy Pétert (Bassanio) láthatja a közönség.
  Kultúra  -  2016. 02. 07. 20:11 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Vidámság, bor, szerelem az Alba Regia Vegyeskar farsangi hangversenyén
  Vasárnap este a Táncházban "Harsan a farsang" címmel hallhatta a népes közönség az Alba Regia Vegyeskar farsangi hangversenyét, melyen Zemlényi Eszter (szoprán) és Csapó József (tenor) voltak a szólisták, zongorán Vasvári Tamás kísért, az est házigazdája pedig Bősze Ádám a Bartók Rádió műsorvezetője volt. A kórust Kneifel Imre vezényelte.
  Kultúra  -  2016. 02. 07. 10:41
  Két nagyszínpad és kétszer annyi sztárbanda a 2016-os FEZEN-en
  A tavalyi nézőcsúcs után idén megduplázza a nagyszínpadot, és kétszer annyi nagy zenekart zúdít a közönségre a FEZEN. Az első nagyszínpadon a keményebb zenék követei szórják a riffeket, a másikon pedig a lazább muzsikák külföldi és hazai sztárjai táncoltatnak. A "téli álom" után a FEZEN is belekezd a névsorolvasásba és már most érdemes készülni.
  Kultúra  -  2016. 02. 07. 09:06 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Farsangi mulatság a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban
  Farsangfarki jelmezbált rendezett a Fejér Megyei Gyermek- védelmi Központ, a lakás- és gyermek- otthonokban nevelkedő fiataloknak. A hat Fejér megyei településről érkezett gyerekek bemutatták a maguk által készített maskarákat, majd megkóstolhatták az otthonokban sütött finomságokat is.
  Sport hírek  -  2016. 02. 06. 19:49
  A Kecskemét sem kapott esélyt az Alba Fehérvártól
  A tavalyi ezüstérmes Kecskemét ellen is ragyogó első félidőt produkált az Alba Fehérvár. Remek dobószázalék és dinamikus játék jellemezte Lórántékat, huszonkét ponttal vezettek szünetben. Ezt követően akadt kisebb hullámvölgy,de helyenként látványosan játszva, könnyedén húzta be a meccset az Alba.
  TLI-Alba Fehérvár - KTE 93-69
   
  Kultúra  -  2016. 02. 06. 17:30 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Farsangfarki Maszkabállal űzték ki a telet Székesfehérvárról
  Farsangfarki Maszkabálba várták az idei évben is a székes- fehérváriakat. A Kultúrházak éjjel-nappal országos program keretében a farsangi mulatság szombaton délután kezdődött az Országalmánál. Innen a jelmezes tömeg A Szabadművelődés Házába vonult át, ahol egyebek mellett kézműves foglalkozásokkal, Asszonyfarsanggal is várták az érdeklődőket.
  Közélet  -  2016. 02. 06. 17:06
  Gasztroangyal és farsangi mulatság a Viktória Rehabilitációs Központban
   A jövő héten két rendezvényre is várják az érdeklődőket a Viktória Rehabilitációs Központban. Február 10-én szerdán 17 órától Borbás Marcsi, televíziós műsorvezető, a "gasztroangyal" érkezik az intézménybe, majd február 13-án 15 órától farsangi mulatságot szerveznek. A rendezvényekre a belépés ingyenes.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss