18 oC / 13 oC(koponyeg.hu)
eső (várható)
2015. Október 07. Amália, Bekény
   Eseménynaptár
2015 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2015. 10. 06. 10:56 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Halesz ligetben és a Corpus Hungaricumnál emlékeztek a Nemzeti Gyásznapon
  Október 6-án a Halesz ligetben a Széchenyi István Műszaki Szakközép- iskola diákjai idézték fel az aradi vértanúk kivégzését a Nemzeti Gyásznapon. A parkban található emlékmű az 1848-49-es fegyveres szabadságharc utolsó felvonásának, a haleszi felkelésnek állít emléket, amikor Fehérvár lakossága 1849 augusztus 10-én fegyveresen szállt szembe a császári katonasággal. Délelőtt a Corpus Hungaricum emlékműnél emlékezett a város.
  Sport hírek  -  2015. 10. 06. 20:29
  Vidi-ikon a kispadon: Horváth Ferenc az új vezetőedző
  Csaknem két hónappal Bernard Casoni menesztése után megvan a Videoton új vezetőedzője. A klub történetének egyik legeredményesebb csatára, Horváth Ferenc visszatér a Sóstói Stadionba és immár trénerként vezeti a piros-kékeket. Szerődése a szezon végéig szól, a Szigetszentmiklós NB II-es csapatától érkezik Székesfehérvárra.
  Közélet  -  2015. 10. 06. 11:21
  Megújul Székesfehérvár civil koncepciója
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 15 éve alkotta meg és fogadta el civil koncepcióját, amelyben a civil szervezetekkel történő együttműködés kereteit határozta meg elvi síkon. Az elmúlt közel másfél évtizedben sok minden változott ezen a területen is, ezért tartja fontosnak a helyi önkormányzat és a civil szféra egyaránt, hogy a korábbi civil koncepció felülvizsgálatára sor kerüljön.
   
  • HÍRADÓ 2015. október 6.

   Nemzeti gyásznap, az Aradi Vértanúkra emlékeztek városszerte, rendőrkézen a ...

  • Rendőrkézen a csecsemőgyilkos

   Napra pontosan 17 évvel az elkövetés után fogták el azt a nőt, akit azzal ...

  • Emlékezés az Aradi vértanúkra

   Több megemlékezés is történt a mai napon Székesfehérváron az Aradi Vértanúk ...

  • Könyvtárba mentem, gyere utánam!

   Immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Könyvtári Napok ...

  • Megújul a civil koncepció

   Székesfehérvár önkormányzata 15 éve alkotta meg és fogadta el civil ...

  • Adomány a rászorulóknak

   Az Együtt székesfehérvári alapszervezete által összegyűjtött ruhákat, cipőket ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2015. október 6.

   Nemzeti gyásznap, az Aradi Vértanúkra emlékeztek városszerte, rendőrkézen a ...

  • A szépkorúakat köszöntötték

   Szépkorúak töltötték meg a Vodafone Sportcsarnokot hétfő délután. Az idősek ...


  Közélet  -  2015. 10. 05. 15:01
  Közterületi plakátolás - kétszáz plakáthelyet biztosít a város, megszűnik a felülragasztás
  Sokfelé találkozni a városban olyan oszlopokkal, ahonnan cafatokban lógnak az illegálisan kiragasztott plakátok, amik a felülragasztások alkalmával és egy-egy eső után még szemetessé is teszik a várost. Évtizedes probléma ez, azonban a város most kétszáz legális plakáthely kihelyezésével, a mai "fekete plakátolási" árakkal megegyező díjért rendezett és legális lehetőséget nyújt a hirdetőknek. Az illegális plakátok nagytakarítása hétfőn kezdődött Fehérváron.
  Közélet  -  2015. 10. 05. 11:39
  Szakál Csaba építész tervező kapta a Schmidl Ferenc Építészeti Díjat
  A Schmidl Ferenc Építészeti Díj a város azokat az építészeket tünteti ki, akik 1990 után megvalósult alkotásuk révén hozzájárultak Fehérvár városképének fejlődéséhez, építészeti kultúrájának előmozdításához és az épített környezet minőségének javításához. Idén Szakál Csaba  építész tervező kapta a város építészeti díját, aki többek között a Fal közben a nemrégiben átadott Fehérvár Travel épületét is tervezte.
   
  Közélet  -  2015. 10. 06. 11:29
  Szombaton ismét lesz nyílt nőgyógyászati szűrőnap
   Nyílt nőgyógyászati szűrőnapot szerveznek október 10-én, szombaton Székes- fehérváron. A Család- és Nővédelmi Központban zajló vizsgálatokra korlátozott számban fogadnak el jelentkezéseket csütörtökig. A szűrések mellett a helyszínen ingyenes koleszterin, vércukor- és vérnyomásmérés, valamint – szintén korlátozott számban - hasi ultrahang-diagnosztikai szűrés és csontsűrűség mérés is igénybe vehető.
  Közélet  -  2015. 10. 05. 15:00
  Október 12-től október 17-ig lehet égetni a városban
  Fehérvár belterületén október 12-től október 17-ig, egy héten keresztül égetni. Az égetendő avar és növényi hulladék nem tartalmazhat semmilyen más kommunális, ipari eredetű, illetve veszélyes hulladékot.
  Kultúra  -  2015. 10. 06. 17:24
  Állandó és megújuló programokkal várják a Koronás Park vendégeit
  A Koronás Parkban elkezdődött az őszi időszámítás: október 1-től április 30-ig 10.00 órától egészen 18.00 óráig lesz nyitva Székesfehérvár egyik legkedveltebb közösségi tere. A szervezők az elkövetkezendő hetekben is vonzó és változatos programokkal várják vendégeinket. Az érdeklődőket többek között bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal és Középkori Kaszinóval is várják.
  Sport hírek  -  2015. 10. 06. 16:09
  Új igazolás a Fehérvár AV19-nél - Timotej Sille november 1-ig írt alá a klubhoz
  A Fehérvár AV19 hivatalos oldalán jelentette be, hogy a csapatot sújtó páratlan sérüléshullám eredményeként a menedzsment úgy döntött, a sérültek visszatéréséig Sille Tamás fiát szerződteti, aki szerződése lejárta után a tengerentúlra távozik. Sille korábban már bemutatkozott az Egyesült Államokban is, a QMJHL-ben érdekelt Val-d'Or Foreurs csapatában szerepelt.
  Közélet  -  2015. 10. 06. 15:41
  Véradást tartanak pénteken délután a Fehér Palota Üzletközpontban
  Véradást tartanak október 9-én, pénteken a Fehér Palota Üzlet- központban. A segíteni szándékozókat 14.00 és 18.00 óra között várják az épület emeletén. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. A férfiak legfeljebb ötször, a hölgyek maximum három alkalommal adhatnak vért évente.
  Közélet  -  2015. 10. 06. 14:16
  Universitas Budensis - 620 éve alapították az Óbudai Egyetemet
  Hatszázhúsz éve, 1395. október 6-án adta ki IX. Bonifác pápa az Óbudai Egyetem megalapításáról szóló bulláját. A mai Óbudai Egyetem a felsőoktatási intézmények rangsorában mintegy 3200 felvett hallgatóval az előkelő 8. helyet, az állami ösztöndíjas felvett hallgatók rangsorában pedig a 6. helyet foglalhatja el, melyből Fehérváron mintegy ezer diák tanul, közülük 199-en kezdték az első szemesztert a városban szeptembertől.
  Sport hírek  -  2015. 10. 06. 12:02
  Újabb fehérvári karatés érmek - ezúttal Almásfüzitőről
  Tizenkét érmet szereztek a fehérvári központú IFK Magyar Kyokushin Szervezet karatékái a hétvégén, Almásfüzitőn. A X. Almásfüzitő Kupán a csákvári Forczek Dániel szerepelt a legjobban aki, amellett, hogy saját kategóriájában győzött, a legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjat is megkapta.
  Kultúra  -  2015. 10. 06. 08:24
  Gyere rajzolni a Képtárba - rajzpályázatot hirdetnek diákoknak
  Ősszel is folytatódik a „Gyere rajzolni a Képtárba” sorozat egy rajzpályázati kiírással, aminek témája Nagy Sándor művészete. „Én és a szecesszió” címmel a 7-12 és a 13-19 éves Fejér megyei diákok pályamunkáit november 10-ig várják a Városi Képtárban. Az alkotásokat két kategóriában fogják díjazni értékes rajzeszköz csomagokkal.
   
  Sport hírek  -  2015. 10. 06. 08:15
  Bakó Botond: Nem tudok örülni a megszerzett egy pontnak
  Bár a félidőben valószínűleg minden Fehérvár KC szurkoló kiegyezett volna az iksszel, a Dunaújváros ellen elért döntetlennel végül nem lehettek felhőtlenül elégedettek. Bakó Botond sem rejtette véka alá csalódottságát, amit elsősorban a szürreálisra sikeredett utolsó perc és a mérkőzés végkimenetelét erősen befolyásoló események váltottak ki belőle.
  Kultúra  -  2015. 10. 06. 08:03
  Závada Péter új kötetét mutatják be az Új Magyar Képtárban
  Az örülök, hogy itt szólhat – sorozat részeként Závada Péter új kötetét mutatják be október 7-én szerdán 18 órakor az Új Magyar Képtárban, a Megyeház utca 17. szám alatt. A József Attila Kör támogatásával megvalósuló est moderátora Czinki Ferenc. A Mész című kötet egymást keresztező ösvényeinek végén ott áll az anya, és ott áll a fiú.
  Magyarország  -  2015. 10. 06. 07:04
  Nemzeti Gyásznap - 166 éve végezték ki az Aradi Vértanúkat
   Százhatvanöt éve, 1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 tábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány volt miniszterelnökét. Október hatodikát 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánították. A bosszúhullám csak 1850 júliusától mérséklődött, amikor az európai felháborodás miatt a bécsi udvar nyugdíjazta a "hatáskörét túllépő" Haynaut.
  Sport hírek  -  2015. 10. 05. 19:27
  Shawn Glover megérkezett, Kenny Chery sportolhat
  Csak két bevethető légiósa volt a TLI-Alba Fehérvárnak szombaton, a ZTE elleni bajnoki nyitányon. A helyzet a hét elejére javult, mert a szívprobléma miatt kivizsgált irányító, Kenny Chery zöld utat kapott az orvosoktól a versenyzéshez, új légiósként pedig az amerikai Shawn Glover is csatlakozott a kerethez. Az Alba szerda este Körmenden lép pályára.
  Kultúra  -  2015. 10. 05. 17:15 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Az Idősek Világnapja a Vodafone Sportcentrumban
  1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává az ENSZ közgyűlése. Az esemény kiemelt jelentőséggel bír Székesfehérvár Önkormányzata számára is, minden évben egy nagyszabású ünnepség keretében köszönti a szépkorúakat.
  Közélet  -  2015. 10. 05. 16:17 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kútavató ünnepséggel kezdődött az Öko-hét a Hétvezér Általános Iskolában
  Az örökös ökoiskolában már hagyománynak számítanak a környezet és egészség- tudatos rendezvények. A projekthét keretében felavatták az Alcoa Alapítvány támogatásával épített ivókutakat és az egész iskolát megmozgató, és az iskolán túlmutató programok is zajlanak. Az iskola gondolt az alsósokra és a felsősökre egyaránt, így minden korosztály érdeklődéséhez igazítottak eseményeket.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss