17 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 33.48 km/hÉNY-i szél (aktuális)
2015. Május 26. Fülöp, Evelin
   Eseménynaptár
2015 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
16
17
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2015. 05. 26. 11:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Modern városok - újabb nagyszabású fehérvári fejlesztésekről állapodtak meg
  A Modern Városok Program keretében írt alá együttműködési megállapodást Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kedden délelőtt a Hiemer-házban. A megállapodás tartalmazza többek között a Fejér Megyei Szent György Kórház további fejlesztését, nagyszabású idegenforgalmi és kulturális fejlesztéseket a történelmi belvárosban és a multifunkciós jégkorong és rendezvénycsarnok megvalósítását is.
  Kultúra  -  2015. 05. 25. 22:15
  Csak tiszta forrásból - Bartók emlékesttel értek véget a pünkösdi programok Fehérváron
  A magyar nemzet egyik legnagyobb zeneszerzője, Bartók Béla emlékére adott hangversenyt az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Pünkösd hétfőn a Vörösmarty Színházban, mely egyben a záróprogramja is volt a fehérvári pünkösdi rendezvényeknek. A Bartók est arra is alkalmat adott, hogy Székesfehérvár városa nevében köszöntsék Drahos Béla karnagyot, a szimfonikusok korábbi vezetőjét, aki áprilisban ünnepelte 60. születésnapját.
  Kultúra  -  2015. 05. 25. 17:40 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Pünkösdi Virágálom - megtelt hétfő délután Fehérvár belvárosa
  Zenés körsétával, eredményhirdetéssel és a Kákics Együttes táncházával zárult a Pünkösdi Virágálom programsorozat hétfőn délután a Belvárosban. A közönségszavazatok alapján a székesfehérváriak az Országalma, a Fekete Sas Patikamúzeum és a Ciszterci templom virágdíszeit találták a legszebbnek. Az eredményhirdetésen Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke adta át a díjakat.
   
  Kultúra  -  2015. 05. 24. 19:44 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Játszótéri hangulat és városi természet a Haleszben

  Vasárnap a Halesz ligetben található régi betonfal színekkel telt meg. A Colorize csoport – Fábián Attila, Horváth Benedek és Varga-Márfy Milán – a céljukként azt tűzték ki, hogy a romos, összefirkált, szürke felületeket, falakat színessé varázsolják. A parkban lévő falra színes graffitit készítettek az ifjú művészek, melyhez a város jelentős támogatást nyújtott a falfelület letisztításával és a festék biztosításával.
  • Gyermekvédelmi fórum

   Gyermekvédelmi szakmai fórumnak adott otthont a Civil Központ, amelyet a Fejér ...

  • Nincs belvízveszély

   Nem kell tartaniuk az agrár gazdáknak a Belvíztől. Az elmúlt 10 napban esett ...

  • Bartók Béla emlékest

   A magyar nemzet egyik legnagyobb zeneszerzője, Bartók Béla emlékére adott ...

  • HÍRADÓ 2015. május 25.

   Pünkösdi Virágálom a Belvárosban, óriásnyúl és galambkiállítás is színesítette ...

  • Az Országalmára szavaztak

   A tizenegy virágkompozíció közül a legtöbb közönségszavazatot az Országalma ...

  • Pünkösd a Belvárosban

   Vasárnap is folytatódott a Pünkösdi Virágálom programsorozat Fehérvár ...

  • Graffiti a Haleszban

   Színesre festették a Halesz liget régi betonfalát. A graffitiket a Colorize ...

  • Busszal érkezett a sérült gólya

   Különleges, tollas utasa volt az egyik távolsági busznak. Kiskunhalasról ...


  Sport hírek  -  2015. 05. 22. 22:45 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Az utolsó kupadöntő - bemutatták az 1985-ös Videotonról készült dokumentumfilmet
  Film készült a Videoton UEFA-kupa menetelésének harmincadik évfordulójára. „Az utolsó kupadöntő” díszbemutatóján ott voltak a Vidi bravúrjában részt vett játékosok, szakvezetők, a film készítői, valamint a Videoton FC és Székesfehérvár Önkormányzatának vezetői. Közösen elevenítették fel a csapat legendás sikersorozatát, amely azóta is a hazai klublabdarúgás legnagyobb sikere.
  Kultúra  -  2015. 05. 22. 18:58 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Volt egyszer egy tisztikar - július 7-ig látható a kiállítás
   A "Mind egy szálig" jótékonysági rendezvény- sorozat részeként második világháborús katonai egyenruhákból és emléktárgyakból nyílt kiállítás a Szent István Király Múzeum Dísztermében. A tárlat, amely a hetven éve véget ért II. világháborúban hősként harcoló tiszteknek állít emléket 2015. július 7-ig látható keddtől vasárnapig, 10 és 18 óra között. 
   
  Kultúra  -  2015. 05. 23. 16:41 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A nap is kisütött amikor elkezdett játszani a Veszprémi Légierő Zenekara
  A belváros szinte percek alatt megtelt élettel, amint elállt az eső és a felhők mögül kikandikált a nap. A Pünkösdre elkészült virágköltemények előtt nagyon sokan fényképezkedtek telefonnal, a Szent István Király Múzeum kapualjában a Hírtbelebummosok gyermekjátszójába is egyre többen érkeztek és a Liszt Ferenc utca sarkán a Veszprémi Légierő Zenekara elvarázsolta slágereivel a fehérvári közönséget.
  Közélet  -  2015. 05. 23. 22:07 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Valétálók a Városház téren - idén is összetört az évfolyamkorsó
  Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézet egyik legszebb, legszentebb hagyománya a Selmecről származó valétálás, ballagás. Szombaton este a valétálók, végzős hallgatók elbúcsúznak az Alma Matertől. Tavaly még a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatóiként, idén pedig már az Óbudai Egyetem végzőseiként vonulnak fáklyákkal és lámpásokkal Fehérvár utcáin a fáklyát tartó balekok, kohlenbrennerek sorfala között a valétálók.
  Közélet  -  2015. 05. 26. 14:05
  Idén is sikeres volt a Savanyú Emlékkupa
   Sikerrel rendezték meg idén is Pünkösdhétfőn a Savanyú Emlékkupát a Videoton szurkolók, azon belül pedig a Red-Blue Devils nyílt horgászversenyét. Idén az ötödik alkalommal került megrendezésre az RBD házi horgászversenye, a Savanyú Emlékkupa. A versennyel a 2010-ben elhunyt szurkolótársuknak Németh "Savanyú" Zoltánnak állítanak emléket a szervezők, aki fanatikus Vidi szurkoló és nagy horgász is volt.
  Sport hírek  -  2015. 05. 26. 10:13
  Karate: nyolc aranyérem Szlovákiából
  A szlovákiai Vásárúton rendezte meg május 23.-án a Szlovák Shinkyokushin Szervezet a tavaszi versenyidőszak utolsó erőpróbáját a kezdő versenyzők részére, II. Vásárút Kupa néven. A 130 fiatal résztvevő kétféle szabályrendszerben mérhette össze tudását. A legfiatalabbak a fejtető-térdérintős versenyszámban, míg a kicsit idősebbek és tapasztaltabbak testvédős küzdelmekben vitézkedhettek, a fehérvári és környéki versenyzők pedig összesen nyolc aranyérmet szereztek.
  Közélet  -  2015. 05. 26. 08:40
  Élő közvetítés Orbán Viktor székesfehérvári sajtótájékoztatójáról
  Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere együttműködési megállapodást ír alá kedden a Modern Városok Program keretében, majd közös sajtótájékoztatót tartanak. Az eseményt 10 óra 30 perctől élőben közvetíti a kormany.hu, melyet itt nézhetnek meg.
  Kultúra  -  2015. 05. 26. 08:30
  Egyedülálló zene produkció A Szabadművelődés Háza színpadán
   Mózes Tamara, Nagy János és Vincent Mascart közös produkcióját láthatják az érdeklődők A Szabad- művelődés Háza színpadán május 28-án, csütörtökön este 20 órától. A különleges formáció igencsak tág teret nyújt a zenei ötleteknek, hiszen két billentyűből, énekhangból és szaxofonból áll. Műsoruk saját szerzeményekből és sztenderdekből áll, sok improvizációval.
  Kultúra  -  2015. 05. 26. 08:25
  Sikerrel mutatkozott be a Vörösmarty Színház a III. Pécsi Családi Fesztiválon
  Nagy sikerrel mutatkozott be a fehérvári Vörösmarty Színház a III. Pécsi Családi Fesztiválon. A Vörösmarty Színház immár másodszor vendégeskedik a fesztiválon. Tavaly a Kincsek szigetével szerepeltek Pécsen, idén a Momo című zenés mesejátékot tekinthette meg a családi fesztivál közönsége.
  Sport hírek  -  2015. 05. 26. 08:14
  Mayer Szabina: Vegyes érzéseim vannak a bajnokságról
   Az FKC Fanat-X szurkolói csoport Mayer Szabinát választotta a szezon legjobbjának. A Fehérvár KC beállója az idény során nemcsak, hogy visszakerült a válogatottba, annak meghatározó játékosává is vált az Európa-bajnokságon. Klubja azonban a nagyszerű őszi teljesítmény után a hatodik helyet szerezte meg a bajnokságban.
   
  Kultúra  -  2015. 05. 25. 09:52
  Barangolás a mesebirodalomban - ismét Hetedhét Játékfesztivál
  Május 30-31-én óriás játszótérré változik Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyerekek kedvükre választhatnak az elmélyülős, kézműveskedős, alkotós, lazítós, vagy a pörgős, nyüzsgős és zenés-hangos játékok közül. Idén a falusi és a városi élet próbatételei állnak a kétnapos gyermeknapi fesztivál középpontjában. A vidéki és polgári miliőt idéző játéktéren bábelőadások, koncertek és népi piknik színesíti az ügyességi feladatokat.
  Sport hírek  -  2015. 05. 24. 18:28
  Egy góllal győzött utolsó hazai mérkőzésén a bajnok Videoton
  A Kecskemét elleni mérkőzéssel köszönt el a hazai közönségtől a bajnok Videoton. Az első félidőben mindkét csapat kihagyott egy 11-est, a Vidi ellenben gólt is lőtt Trebotic révén. Feczesin kapufáján kívül más nem történt szünet után, győzelemmel búcsúzott a sóstói publikumtól 2014/15 bajnokcsapata.
  Videoton - Kecskemét 1-0 (1-0)
  Közélet  -  2015. 05. 23. 16:51 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  SM Világnap Székesfehérváron
   Több, mint harminc város érintésével, az SM Világnap fehérvári családi napján fejezte be országjáró útját Ternován Zoltán szombaton délután. Az SM-beteg amatőr sportoló tizenhat nap alatt kerékpározta körbe hazánkat annak érdekében, hogy saját példájával reményt adjon a betegeknek, továbbá felhívja a figyelmet azokra a betegtársakra, akik az idegrendszert megtámadó betegség miatt kiszolgáltatottakká váltak.
  Közlemények  -  2015. 05. 23. 07:23
  Lakossági fórum lesz május 27-én a Tóvárosi Általános Iskolában
  2015. május 27-én, szerdán 18.00 órakor lakossági fórumot tart Mészáros Attila, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A Tóvárosi Általános Iskolában rendezett fórumon részt vesz Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója, Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezető igazgatója, Steigerwald Tibor, a Depónia Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Zsolt rendőr alezredes, városi rendőrkapitány és Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője is.
  Kultúra  -  2015. 05. 22. 21:08 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Dominique Di Piazza és Kim Plainfield fergeteges mesterkurzusa a Városházán
  Egyedülálló zenei különlegességet kínált a Városháza Dísztermében az Alba Regia Feszt 2015 májusi különkiadása. A világ egyik legjobb basszusgitárosa, Dominique Di Piazza és Kim Plainfield dobos tartott mesterkurzust és adott koncertet pénteken este. Együtt még soha nem léptek fel Magyarországon.
  Kultúra  -  2015. 05. 22. 18:11 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Pünkösdi Virágálom Fehérvár belvárosában

   Tizenegy virágkötő alkotásának köszönhetően színes virágba öltözött Székesfehérvár. A Városház térről indulva a Szent Imre templomtól a Mátyás király-emlékműig vidám virágkompozíciók díszítik a Belvárost. Az eső miatt elmaradt, zenés körsétát május 25-én, hétfőn 16.00 órakor pótolják a szervezők.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss