22 oC / 10 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős (várható)
2015. Április 26. Ervin, Klétusz
   Eseménynaptár
2015 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
2
3
4
5
6
8
9
11
12
13
14
15
 • Nincs esemény!

 • Óvodai beiratkoztás

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Sport hírek  -  2015. 04. 25. 22:23
  Ismét A-csoportban a magyar jégkorong válogatott!
  11 fehérvári játékossal a soraiban ért el fantasztikus sikert a magyar jégkorong válogatott a krakkói divízió I/A-s világbajnokságon. A mieink a vb záró meccsén 2-1-re legyőzte a lengyeleke, ezzel pedig Kazahsztán mögött a második helyen végzett, és részt vehet jövőre, Moszkvában az A-csoportos világbajnokságon. Székesfehérvár polgármestere Facebook oldalán gratulált a válogatottnak. Mint írta Fehérváron különösen büszkék lehetünk erre a csodára.
  Közélet  -  2015. 04. 24. 17:16 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Szent György napon adták át az új műtőblokkot a kórházban
  A Dr. Berzsenyi Zoltánról elnevezett, új háromszintes épületben 10 műtőegység, 15 ágyas intenzív részleg, 30 ágyas sebészeti, szeptikus osztály és központi sterilizáló is helyet kapott. Az új kórházi blokkot a „jövő”-nek nevezte Csernavölgyi István főigazgató, aki elmondta azt is, hogy a várossal közösen gondolkodva és közös megvalósításban 2020-ig további fejlesztések lesznek, mintegy hatmiliárd forint értékben.
  Sport hírek  -  2015. 04. 25. 20:30
  A Vidi megint simán nyert, Nikolics huszonegynél jár
  Utolsó előtti hazai mérkőzését játszotta a bajnokságban a Videoton, a tavasszal jól teljesítő Pécs ellen. Jó iramú meccsen újabb magabiztos Vidi-siker született, többek között a két gólt szerző Nikolics (aki már huszonegynél tart a szezonban), és az egy góllal és két gólpasszal záró Gyurcsó remeklésével. A fehérvári listavezető őrzi tizenegy pontos előnyét, és három fordulón belül bajnok lehet.
  Videoton - PMFC 4-0 (2-0)
   
  Kultúra  -  2015. 04. 23. 10:57
  Ballagás és Fehérvári Ifjúsági Feszt - nemcsak végzősöknek

   A II. Fehérvári Ifjúsági Feszt a hagyományos bolondballagással kezdődik, délután a sulizenekarok versengenek az Arany Dobverő-díjért, majd a Hősök élő nagykoncertje várja a fiatalokat a Fő utca végén, a Zichy Színpadnál.
  • HÍRADÓ 2015. április 25.

   Országos Cserkésznap Székesfehérváron, közel 600-an kapcsolódtak be az egész ...

  • Emlékezés az örmény genocídiumra

   Az örmény genocídium 100. évfordulójára emlékeztek szombat délután. A ...

  • Szent György-heti Vigasságok Móron

   Ezerjó Fakanálforgató versenyt hirdettek Móron. A Szent György-heti Vigasságok ...

  • Cserkésznap Fehérváron

   A Magyar Cserkészszövetség a helyi, IV. kerületi cserkészcsapattal közösen ...

  • Tanulmányi verseny az Árpádban

   Döntőjéhez érkezett az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny. A ...

  • Szép korúak versenye

   Fináléjához érkezett a városi nyugdíjas klubok részére szervezett ...

  • III. Öreghegyi Egészségnap

   Ma tartották a III. Öreghegyi Egészségnapot, ahol több egészségmegőrző ...

  • HÍRADÓ 2015. április 24.

   Kettős ünnep a kórházban, Szent György napi elismeréseket adtak át és elkészült ...


  Kultúra  -  2015. 04. 24. 18:53
  Vezér utcák majálisa a Hétvezér Általános Iskolában
  A Vezér utcák majálisát rendezték pénteken a Hétvezér Általános Iskolában. Volt könyves bolhapiac, kutyás engedelmességi bemutató, kézműves foglalkozások, kirakodóvásár és táncház is. Májusfát is díszítettek a gyerekek az iskola udvarán, amihez nem vágtak ki egyetlen fát sem, hanem egy platánra kötötték a szalagokat. Minden osztály kapott egy szalagot, a közösségükre jellemző motívumokkal és ezt kötözték fel a májusfára.
  Kultúra  -  2015. 04. 24. 18:30
  Szent György nap a Széna Téri Általános Iskolában
  A Széna Téri Általános Iskola hagyományos Szent György napi rendezvényén a résztvevő kisdiákok megismerkedhettek a középkori vásárral, ehhez kapcsolódó tárgyakat készíthettek és ügyességi játékokon vehettek részt. Idén más iskolák tanárait hívták vendégül, hogy ők is megvalósíthassák hasonlóképpen saját hagyományőrző programjukat az iskolájukban.
   
  Sport hírek  -  2015. 04. 25. 20:15
  Végig vezetve, de szoros meccsen nyert a Fehérvár KC
  Az első öt percet leszámítva végig vezetett a Fehérvár KC a Békéscsaba ellen a női kézilabda bajnokság középházi rájátszásnak második meccsén. A fehérvári lányok ugyan hat perccel a vége előtt még ötgólos előnyben voltak, nem sokon múlt, hogy pontot veszítsenek hazai pályán.
  Fehérvár KC – Békéscsaba 28-27 (16-13)
  Közélet  -  2015. 04. 25. 11:05
  Szakiskolás fiatalok országos megmérettetése az Árpádban
  Az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny döntőjét rendezték meg az Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban szombaton. A versenyen a Humán csoportban és a Reál csoportban legjobban teljesítő tanulók, valamint a Közismereti komplex csoportban bejutott csapatok mérték össze tudásukat. A Közép-dunántúli régióból 10 versenyző jutott a döntőbe.
   
  Kultúra  -  2015. 04. 25. 17:22
  A hagyomány örökösei - lezárult az Országos Népművészeti Verseny
  Ünnepélyes eredmény- hirdetéssel zárult szombaton a kétnapos XVIII. Országos Népművészeti Verseny. A megmérettetés célja a népművészet, a népi előadó művészet és a magyar népi hagyományok iránt érdeklődő diákok tudásának, felkészültségének értékelése, a kiemelkedő teljesítmények bemutatása. Ezen túl a verseny fontos feladata a tehetségkutatás, a kulturális örökség jelentőségének tudatosítása és új tapasztalatok gyűjtése is.
  Közélet  -  2015. 04. 25. 17:04 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Székesfehérváron is megemlékeztek az örmény genocídiumról
  Az örmény genocídiumra emlékeztek szombaton délután a kisebbségi önkormányzatok az örmény katonasíroknál a Béke téri katonatemetőben. Az örmény mészárlás során egyes források szerint, mintegy másfél millió örményt telepítettek ki és mészároltak le, 1915 és 1917 között, a muzulmán vallású törökök alkotta Oszmán Birodalomban, az ifjú török kormány uralma alatt.
  Sport hírek  -  2015. 04. 25. 14:52
  Palotavárosi siker a Nyugdíjas Női Sportvetélkedő döntőjében
   Székes- fehérvár Önkormány- zata, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodája nyugdíjas hölgyeknek szervezett sportvetélkedőt szombaton. A nyolcfős csapatok részére létrehozott programot az István Király Általános Iskola tornatermében tartották meg. A játékos vetélkedő keretében a legnépszerűbb versenysportok elemeiből és sorversenyekből összeállított feladatokat kellett megoldaniuk az örökifjú résztvevőknek.
  Kultúra  -  2015. 04. 25. 13:10 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Három helyszínen zajlott Székesfehérváron az Országos Cserkésznap
   A Magyar Cserkész- szövetség a helyi cserkész csapatával közösen, idén Fehérvárott is megszervezte "Kell egy kis játék mindenkinek!" címmel a tavaly nagy sikert aratott Országos Cserkésznapot. Már szombaton reggel érdemes volt felsorakozni a jobbnál, jobb programoknál a székesfehérvári Cserkésznapon, hiszen a megnyitó után kezdetét vette az egész napos felszabadult, önfeledt cserkészes játék és szórakozás.
  Közélet  -  2015. 04. 25. 12:39 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Sikeres volt az egészségnap az Öreghegyi Közösségi Házban
   Az előző évek sikereire és a nagy érdeklődésre való tekintettel harmadszor szerveztek egészségnapot az Öreghegyi Közösségi Házban. Szombaton reggel 9.00-től 15.00 óráig több egészségmegőrző mozgásforma és masszázs kipróbálására volt lehetőségük az érdeklődőknek, akik többféle szűrővizsgálaton, tanácsadáson is részt vehettek. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, akik zeneterápiás készségfejlesztő játékokat is tanulhattak.
  Kultúra  -  2015. 04. 25. 07:18
  Csillagászat Napja - Székesfehérváron is bemutatókkal készülnek
  Régi hagyománya van a Csillagászat Napjának. 2015-ben április 25-én előadásokat, távcsöves bemutatókat tartanak országszerte az érdeklődőknek. Ebből természetesen a fehérvári csillagda sem maradhat ki, ahol 19 órától várják a látogatókat a Fürdő sor 3-ban. Szombat este a Hold majdnem az első negyedben lesz, kísérőnkön kívül pedig a Vénusz és a Jupiter lesz az este legfőbb látványossága.
   
  Közlemények  -  2015. 04. 24. 12:08
  A város előtt álló gazdaságfejlesztési lehetőségekről várják a fehérváriak észrevételeit
  Az Integrált Település- fejlesztési Stratégia a 2014-2020 közötti időszakra alapozza meg a város jövőképét, és határozza meg azokat az irányokat, amelyeket a megnyíló uniós források felhasználásánál követ majd az Önkormányzat. Székesfehérváron járt Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, az egyeztetést követően újabb konzultáció keretében várják a véglegesítés előtt a városban élők véleményét.
  Sport hírek  -  2015. 04. 25. 07:11
  Röplabda-tornával emlékeznek Dévényi Tiborra
  Tavaly rendeztek először emléktornát a két és fél éve elhunyt nagyszerű sportvezető, Dévényi Tibor tiszetletére. Akkor kispályás focival emlékeztek rá, és idén is lesz majd hasonló torna májusban. Most szombaton és vasárnap  pedig a röplabdázók jönnek össze a Felsővárosi Általános Iskolában, ahol ma négy, holnap tíz csapat játszik a Dévényi Emléktornán.
  Sport hírek  -  2015. 04. 24. 17:21
  A Békéscsaba ellen lép pályára szombaton este a Fehérvár KC
   Az NBI sajátos logikával kialakított programja miatt hat hét elteltével láthat ismét bajnoki mérkőzést a Köfém Sportcsarnok közönsége. A Fehérvár KC a középházi rájátszás 2. fordulójában hazai pályán fogadja az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE csapatát. A találkozó szombaton este 18 órakor kezdődik. Bakó Botond, a Fehérvár KC vezetőedzője szerint a kapusteljesítmény és a hatékony védekezés lehet a siker kulcsa.
  Kék hírek  -  2015. 04. 24. 17:19 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Rendőrök Szent György napi ünnepi állománygyűlésén
  Szent György nap alkalmából több, mint hatvanan kaptak jutalmat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ünnepi állománygyűlésén, ahol dr. Varga Péter r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az elismerésben részesülők mellett azok hozzátartozóival is kezet fogott, és megköszönte nekik azt a támogatást, amit családtagjaiknak nyújtanak a mindennapokban.
  Közélet  -  2015. 04. 24. 13:21 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Virágot ültetett a Gyöngyvirág Óvoda Nyuszi és Lepke csoportja
   Pénteken délelőtt a Gyöngyvirág Óvoda Nyuszi és Lepke csoportja rendbe tette és virágosította az intézmény közelében található buszmegállót és annak lépcsős-kiskertes környezetét, Deák Lajosné önkormányzati képviselővel közösen. Az óvodában a Föld Napja alkalmából szerveztek ÖKO-hetet, ennek keretében került sor a péntek délelőtti programra is.
  Kultúra  -  2015. 04. 24. 12:30
  Székesfehérváron rendezik az országos néprajzi versenyt
  A népművészet, a népi előadó-művészet és a magyar népi hagyományok iránt érdeklődő diákok tudásának, felkészültségének értékelése is fontos célja a Fehérváron zajló XVII. Országos Néprajzi Versenynek. A megmérettetés fontos feladata a tehetségkutatás, a kulturális örökség jelentőségének tudatosítása és új tapasztalatok gyűjtése is.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss