8 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 46.44 km/hNY/ÉNY-i szél (aktuális)
2014. December 21. Tamás, Péter
   Eseménynaptár
2014 December
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
3
4
5
6
7
8
9
10
11
24
25
26
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Advent

  Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
  Közélet  -  2014. 12. 20. 18:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Meggyújtották a negyedik Adventi gyertyát a Püspöki Palota udvarán
   Szombaton délután Advent negyedik gyertyáját gyújtotta meg Spányi Antal megyéspüspök a Püspöki Palota adventi udvarán. A megyéspüspök azt kérte beszédében az eseményen megjelentektől, hogy próbáljunk meg odafigyelni egymásra türelemmel és szeretettel. Az eseményen a Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola tanulóinak adventi műsorát is megtekinthették az eseményen résztvevők.
  Kultúra  -  2014. 12. 17. 09:49
  Advent negyedik hétvégéje is változatos programokat ígér Székesfehérváron
   Advent negyedik hétvégéjén a délelőtti készülődést követően érdemes lesz körülnézni Fehérváron, hiszen gazdag programkínálat várja a családokat. Könnyű- és komolyzenei koncertek, mesejátékok és gyermekek előadásai is szerepelnek a „Fehérvári Advent 2014” negyedik hétvégéjén. A város adventi koszorúján a negyedik gyertyát vasárnap este fél hatkor gyújták meg a Városház téren.
  Közélet  -  2014. 12. 20. 11:02
  Pro Voluntarius Díjat kapott Kovács György
  A Fejér Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózata felterjesztése alapján Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere Pro Voluntarius Díjban részesítette Kovács Györgyöt, a Fejér Megyei Művelődési Központ címzetes igazgatóját, a Fejér Megyei Civil Információs Centrum irodavezetőjét. Az idén 70. életévét betöltő Kovács György már negyedik évtizede a székesfehérvári közösségi és civil élet egyik meghatározó személyisége megbecsült tagja Fejér megye kulturális életének, életműve példaértékű.
   
  Kultúra  -  2014. 12. 20. 17:17 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Nagy sikerrel ért véget a Vízivárosi Advent

   Az idei esztendőben, négy testvérkörzet összefogásával létrehozott Vízivárosi Advent negyedik hétvégéjén többek között a Németh László és a Vízivárosi Általános Iskola diákjai, a Napsugár utcai Óvoda gyermekei és Mits Péter lépett színpadra. A szombat délutáni program pedig a United zenekar koncertjével ért véget.
  • HÍRADÓ 2014. december 20.

   Pro Voluntarius Díjat kapott Kovács György, a Fejér Megyei Művelődési Központ ...

  • Véget ért a Vízivárosi Advent

   Advent utolsó szombatján véget ért a városrészeket és testvérvárosokat ...

  • Karácsonyi adományosztás

   Karácsonyi ünnepséget tartott az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális és ...

  • Jancsárkert 50000

   Az ötvenezredik vásárlót köszöntötték a Jancsárkertben. Mészáros Attila, ...

  • HÍRADÓ 2014. december 19.

   Kinevezésekről és közbeszerzési eljárásról is döntöttek a városatyák, de szóba ...

  • Rendkívüli közgyűlés

   Megválasztották az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatóját, közbeszerzést ...

  • Karácsony a kórházban

   Karácsonyi ünnepséget szerveztek a megyei kórházban. Az Ápolási Osztály ...

  • Erdei Delikátesz Fehérváron

   Megnyílt az ország első Erdei Delikátesze. A boltban ezentúl az állami ...


  Közélet  -  2014. 12. 20. 18:30 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Városházán jártak a Szentegyházi Gyermekfilharmónia Alapítvány tagjai
   Szombaton délután Fehérvárra látogatottak a Szentegyházi Gyermek- filharmónia tagjai. Kora délután az Oskola utcában található Babamúzeumot tekintették meg, amelyet Városházi látogatás követett. A 140 fős delegációt Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka és Juhász László önkormányzati képviselő kalauzolta a Városházán. Ezt követően a Prohászka templomban adott adventi koncertet a Szentegyházi Gyermekfilharmónia.
  Közélet  -  2014. 12. 20. 11:15 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Az ötvenezredik vásárlót köszöntötték a Jancsárkertben
   December 20-án, szombaton délelőtt jeles eseményre került sor a Jancsár- kertben. Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere és a Jancsárkert termelői- és biopiac szervezői közösen köszöntötték a Jancsárkert ötvenezredik vásárlóját, valamint a Facebook oldalukat lájkoló 7000 személy közül kisorsolt győztest. A szerencsés nyertesek, Juhász Diána és Böjti Istvánné a Jancsárkert- ajándékkosarát vehette át.
   
  Közélet  -  2014. 12. 20. 11:18
  Kinek adunk? - háromszor annyi adomány juthat a menhelyeknek, mint a hajléktalanoknak
   A magyarok fele egész évben igyekszik segíteni a rászorulóknak, karácsonykor pedig az ország háromnegyede jótékonykodik – derült ki az Immochan Magyarország megbízásából végzett reprezentatív kutatásból. A döntő többség étellel, ruhával vagy háztartási eszközökkel támogatja az elesett embereket, de akadnak olyanok is, akik saját készítésű ajándékkal próbálnak örömöt szerezni.
  A cég adományozással kapcsolatos kutatási eredményeit a cikkben olvashatja!
  Sport hírek  -  2014. 12. 21. 09:32
  Országos rúdugró-versenyt rendezett az Alba Regia Atlétikai Klub
  Az atlétika egyik leg- látványosabb, a versenyzők és a közönség számára is vonzó száma a rúdugrás, amelyben Magyarország is felveheti a versenyt a nemzetközi mezőnnyel. Ehhez persze tömegbázis és képzés kell, amit Fehérváron is szeretnének kialakítani. Első ízben szombaton rendeztek országos versenyt, több mint hatvan nevezővel a Bregyó-közi fedett létesítményben.
  Közélet  -  2014. 12. 19. 13:54
  Foci és egészségfejlesztés a XV. Masterplast Fehérvári Futballfesztiválon
  Idén tizenötödik alkalommal rendezi meg a Videoton FC Baráti Kör Egyesület a Fehérvári Futballfesztivál keretében a Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupát. A helyszín és az időpont már megszokottnak mondható, hiszen idén is a VOK ad otthont a rendezvénynek december 27. és december 30. között. Újdonság, hogy a szurkolók a helyszínen részt vehetnek különböző egészségügyi szűrővizsgálatokon is.
  Közélet  -  2014. 12. 19. 12:33
  Ételosztást szervez három napon át a Szegényeket Támogató Alapítvány
   A Szegényeket Támogató Alapítvány szervezésében három napon át osztanak meleg ételt, melynek keretében naponta 250 adag ebéddel várják a rászorulókat. 2014. december 21-én, vasárnap és 22-én, hétfőn 12 órától a Rác utca 15. szám alatt oszt meleg ételt a Szegényeket Támogató Alapítvány. December 23-án, kedden 12 órától pedig a Köfém lakótelepen, az ABC melletti területen várják a rászorulókat.
  Közélet  -  2014. 12. 19. 12:20
  LISZI - több mint egy éve a lakóközösségért
   Az Alba Pont Lakóközösségi Információs Szolgáltató Iroda 2013 novemberében kezdte meg a működését, az Alapítvány a Székes- fehérvári Fogyasztóvédelemért égisze alatt, mint a József utcai lakótelepek lakóközösségét összefogó központ. Az iroda programokkal, klubokkal és tanácsadásokkal járul hozzá a közösségépítéshez, illetve az ott élők számára kínál lehetőséget a szabadidejük hasznos eltöltésére. A projekt 2015. január 31-ig tart.
  Magyarország  -  2014. 12. 19. 11:38
  Kerülj a legjobbak közé - szerződéses katonák jelentkezését várják
   A tatai helyőrségben található katonai szervezet a Magyar Honvédség egyetlen olyan alakulata, ahol jelenleg is őrzik és öregbítik a harckocsizó, illetve a tüzér fegyvernem jó hírnevét. De nem csak ez a két szakterület várja a kalandvágyó - legalább 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező - fiatalok jelentkezését, keresnek gép- és harcjárművezetőket, lövészeket és logisztikusokat is.
  Közélet  -  2014. 12. 19. 10:23
  Fehérváron nyílt meg az első Erdei Delikátesz - idén is jótékonykodott a VADEX
  A korábbi évekhez hasonlóan idén is támogatja a VADEX a fehérvári Krízis Központot vadhús csomaggal, mely mintegy 400 adag meleg étel elkészítéséhez elegendő adományt jelent a rászorultaknak. Az adományt a Jancsár köz 2. szám alatt lévő Erdei Delikátesz szaküzlet megnyitóján adta át a Krízisközpont vezetőjének Majoros Gábor vezérigazgató és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.
  Kultúra  -  2014. 12. 19. 09:51
  Klubvezetésre hirdet pályázatot a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény
   A Városi Képtár – Deák Gyűjtemény (Székes- fehérvár, Oskola utca 10.) a város legjobb belső tereiben 2015. január közepétől megújítva folytatja a „Klubszerda” rendezvényeket három különböző korcsoportban. Ehhez kapcsolódóan keresik a legjobb klubvezető jelölteket, melyek közül a legjobb pályázatokat 10. 000 és 30.000 Ft közötti összeggel honorálják. A pályázat jelentkezési határideje 2015. január 4. éjfél.
   
  Kultúra  -  2014. 12. 19. 09:40
  A Ciszterci templomban ad Karácsonyi Koncertet a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar
   2014. december 20-án, szombaton este 19 órától a Ciszterci Templomban ad Karácsonyi Koncertet Gede László vezényletével a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar, valamint utánpótlás együttese a Hermann László Zeneiskola Kiszenekara Hámori János vezényletével.
  Közélet  -  2014. 12. 19. 09:33
  Közgyűlés - megválasztották az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezetőjét
   A rendkívüli ülésre azért volt szükség, mert olyan fontos ügyekben kellett döntenie a városatyáknak, melyek halaszthatatlanok. A képviselők döntöttek az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatójáról, elindították a közbeszerzési eljárását a Bazilikatörténeti Múzeum kiviteli terveinek elkészítésére, létrehozták a Fehérvári Programszervező Kft- t és arról is szó volt, hogy valószínűleg jövő év elején tudja kormányzati támogatással visszavásárolni a repteret az önkormányzat.
  Kultúra  -  2014. 12. 19. 07:55
  Esküvői kiállítás és Balázs Fecó koncert is lesz vasárnap a Köfém Klubházban
   2014. december 21-én, Aranyvasárnap két nagyszabású programot is szerveznek a Köfém Oktatási- és Közművelődési Klubház Színháztermében (Verseci u. 1.). Előbb délelőtt 10-től délután 16 óráig ingyenes Esküvői- és rendezvény kiállításon vehetnek részt az érdeklődők, amely sok hasznos információt nyújt a házasodni készülőknek. Ezt követően délután 18 órától Balázs Fecó Évszakok című Adventi előadóestjére kerül sor. Jegyek a helyszínen kaphatók 2 800 Forintos áron.
  Kultúra  -  2014. 12. 19. 07:43
  Advent negyedik hétvégéjén is sok érdekességgel vár mindenkit a Koronás Park
   Advent utolsó, negyedik hétvégéjén is sok érdekességgel várják az érdeklődőket a fehérvári Koronás Parkban. December 20-án, szombaton Varga Anita előadásában láthatják a programon résztvevők a Holle Anyó című bábelőadást. A délután 15 órakor kezdődő eseményen 500 Forintos jegy megvásárlásával lehet részt venni. Ezen kívül kézműves foglalkozásokat és interaktív mesejátékokat is szerveznek a Koronás Parkban. A vasárnapi adventi gyertyagyújtásra 16 órakor kerül sor.
  Sport hírek  -  2014. 12. 18. 21:33
  A Volán a Villachot is megverte, és már második az EBEL-ben
  Az idei eddigi két Volán – Villach összecsapáson egyaránt egygólos hazai győzelem született, Fehérváron 4-3-ra nyertek Kovácsék, míg idegenben 5-4-re kapott ki a Fehérvár AV 19. A csütörtöki meccsen ismét a hazai gárda nyerte, igaz ezúttal nagyobb különbség alakult ki a végére…
  Fehérvár AV19 - Villach 4-1 (1-1, 1-0, 2-1)
  Gólszerzők: Bartalis, Wehrs, Sarauer, Marino, illetve Brunner
  Gazdaság  -  2014. 12. 18. 20:05
  Buszgyártás Fehérváron - forgalomban kezdik az első troli tesztelését
   Tizenhárom éves leállás után újra elindult a buszgyártás Fehérváron - értesült erről a Fehérvár Televízió. A holnapi napon, pénteken szállítják le az első trolibuszt a Budapesti Közlekedési Vállalat részére. A magyar alkatrészekkel működő trolibuszt a székesfehérvári Ikarus gyártelepén fejlesztették. December 19-én, pénteken 19 óra 25 perckor a Fehérvár Televízió Köztér című műsora a fehérvári buszgyártássalfoglalkozik. A Fehérvár Televíziót interneten itt nézheti!
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss