17 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 12.96 km/hNyugati szél (aktuális)
2014. Október 20. Vendel, Irén, Kleopátra
   Eseménynaptár
2014 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  1956

  Hirdetés

  Emlékezés az 56-os forradalomra

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Move Week 2014
  Közélet  -  2014. 10. 19. 12:51 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Ünnepi ülés eskütétellel és alpolgármester-választással - Megalakult Székesfehérvár Közgyűlése
   Alakuló ülését tartotta vasárnap délelőtt Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. Dr. Cser-Palkovics András polgármester és a képviselők ünnepélyes keretek között esküt tettek, majd a város négy alpolgármesterét választották meg titkos szavazással. A folyamatos működőképesség biztosítására az ünnepi ülésen sor került a Jogi, Ügyrendi, Igazgatási és a Pénzügyi, Költségvetési Bizottság felállítására is.
  Sport hírek  -  2014. 10. 20. 08:52
  Kedden délután tartják a kegyeleti futás és gyaloglás-próbát a Halesz parkban
   A hagyo- mányokhoz hűen idén is megtartják a nemzeti ünnephez kapcsolódóan a kegyeleti futás és gyaloglás-próbát. Az eseményen résztvevők a Halesz parkban teljesíthetik a kiírt 1956 méteres távot. Az évek óta megtartott hagyományossá vált sporteseményen a fiatal és az idősebb generáció is egyaránt képviselteti magát, melyet az ’56-os események tiszteletére és Kürti Csaba testnevelő tanár emlékére szerveznek meg.
  Közélet  -  2014. 10. 20. 10:33
  Legyen más a szenvedélyed - szakmai konferencia drogmegelőzésről
   A szenvedély adta öröm forrása nemcsak valamilyen káros függőség lehet. A mozgás, a zene, a művészeti alkotótevékenység vagy a tudomány is válhat szenvedéllyé, s miközben magával ragad, nem kevesebbek, hanem többek, leszünk általa, nem elszakít a közösségtől, hanem összekapcsol vele. Elsősorban erre szeretné felhívni a figyelmet a „Legyen más a szenvedélyed!” elnevezésű, európai uniós finanszírozású kiemelt program.
   
  Sport hírek  -  2014. 10. 19. 19:41
  Egy hatossal vágott vissza a Volán a Salzburgnak

  Nem várt könnyű mérkőzés az EBEL-ben vasárnap este a Fehérvárra. A Volán az egyik legnagyobb rivális, a legutóbb Székesfehérváron 7-0-ra nyerő Red Bull Salzburg otthonában lépett jégre, és ha már így tett, alaposan visszavágott a liga Krőzusának.
  Red Bull Salzburg - Fehérvár AV 19 4-6 (1-1, 1-3, 2-2)
  • A hét hírei - október 19.

   Az október 12-i önkormányzati választások után az elmúlt héten többször is ...

  • HÍRADÓ 2014. október 18.

   Négy alpolgármestere lehet Székesfehérvárnak, átvették megbízólevelüket a ...

  • Jubileum a Viktória Központban

   Ebben az esztendőben ünnepli fennállásának 35. évfordulóját a Mozgássérültek ...

  • Palotavárosi Fesztiválnapok

   Paradicsom koncert a Palotavárosi tavaknál. A zenei rendezvény a városrész első ...

  • Négy alpolgármester Fehérváron

   Négy alpolgármestere lehet Székesfehérvárnak. A városvezető az előző ciklusban ...

  • A mi napunk a Tóvárosiban

   A mi napunk címmel szervezett jubileumi programot diákjainak a 40 éves ...

  • Környezettudatos akciónap

   Környezettudatos akciónapot tartott a város jegyzőjének felhívására a ...

  • Átvették megbízóleveleiket

   Fejér megye korábbi főjegyzője lehet az elnöke az újonnan felálló megyei ...


  Sport hírek  -  2014. 10. 19. 18:37
  Nincs Nikolics, nincs győzelem: a Debrecen vetett véget a Vidi sorozatának
   A listavezető Videoton gólvágója, Nikolics Nemanja nélkül állt fel a címvédő Debrecen ellen a 11. forduló rangadóján. Így is sikerült gólt lőni az első félidőben, igaz, Kovács találata az egyenlítéshez kellett. A folytatásban egyetlen megindulás elég volt a vendégeknek a győztes gólhoz, ezúttal nem volt elég hatékony a Vidi, amiben nyilván szerepet játszott Nikolics hiánya. Tíz forduló után először kapott ki, de továbbra is első helyen áll a Vidi a bajnokságban.
  Videoton - DVSC 1-2
  Sport hírek  -  2014. 10. 19. 13:04
  Másodszor szervezték meg a Földes László Emlékkupát
   Polgárdi város lelkes sport- emberének, Földes Lászlónak állítottak emléket azzal, hogy az általa támogatott asztalitenisz sportban versenyt rendeznek. Minden év októberében a férfi egyéni verseny győzteséé a vándorkupa, ami a harmadik alkalom után végleg a legjobb tulajdona lehet. Tavaly Polovics Róbert neve került föl a relikviára, míg idén hazavándorolt a díj, hiszen Pintér István, a Polgárdi VSE játékosa nyert.
   
  Kultúra  -  2014. 10. 18. 18:40 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Nagy Feró is fellépett a Palotavárosi Fesztivál Napokon
   A pénteken délután elkezdődött első Palotavárosi Fesztivál Napok programsorozat sok érdekességgel várta szombaton is a résztvevőket. Fellépett a Szabad Színház, Badár Sándor kocsma sztorikkal szórakoztatta a közönséget, az Albatrosz Repülőegyesület jóvoltából ejtőernyős ugrásokat is láthattak a kilátogatók, majd légi piruettes bemutató következett. Este 18 órától pedig a közkedvelt Nagy Feró varázsolt kiváló hangulatot a színpadon.
  Közélet  -  2014. 10. 18. 16:25 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Környezettudatos akciónap a Polgármesteri Hivatal munkatársaival
  A Székes- fehérvári Polgármesteri Hivatal aktív és környezet- tudatos vezetője, valamint dolgozói október 18-án az íróasztal helyett a szabadban, szemétszedéssel töltötték az október 24-i pihenőnap miatti szombati munkanapot. A Földünkért Világnaphoz csatlakozva két helyszínt tisztítottak meg az ott illegálisan elhelyezett hulladékoktól. Miközben az ügyfélfogadást is biztosították a Hivatalban, addig dr. Bóka Viktor jegyző vezetésével összesen majd' száz kolléga vett részt az akciónapon.
  Sport hírek  -  2014. 10. 20. 10:00
  Újabb két fehérvári karate érem, ezúttal Pestszentimréről
  A pestszentimrei Sportkastélyban szombaton 17. alkalommal rendezte meg Shihan Kiss Attila profi színvonalon a Bushido Utánpótlás Európa Kupát. A közel 300 fős mezőnybe a magyarországi kyokushin szervezetek mellett Ukrajna és Csehország is elküldte legjobbjait, hogy knock-down szabályrendszerben eldöntsék az Európa Kupa sorsát. A székesfehérvári központú IFK Magyar Kyokushin Szervezet részéről a Vértesi Tömegsport Egyesület két fiatal versenyzője, a Fekete testvérpár szállt harcba ezen a napon, és kijelenthető, hogy remek eredménnyel.
  Kultúra  -  2014. 10. 20. 09:35
  A Magyar Operett Napja - zenés estét tartanak az Öreghegyi Közösségi Házban
   A Magyar Operett Napja alkalmából október 22-én, szerdán este 18 órakor Operett Etűdök címmel kulturális programot tartanak az Öreghegyi Közösségi Házban (Fiskális út 93.). Az eseményen Brunner Márta és Ács Bálint szórakoztatják majd a közönséget. A kulturális, zenés estén 1200, illetve 1000 Forintos áron lehet részt venni, melyet a Magyar Operett Napjának tiszteletére szerveznek meg.
  Sport hírek  -  2014. 10. 20. 08:34
  Remekül sikerült a kőszárhegyi verseny a Csillagvölgyben
   Szikrázó napsütés fogadta a vasárnap Kőszárhegyre kilátogatókat a MotoCross Országos Csapatbajnokságon. A több mint kétezer néző előtt megrendezett futamok remek csatákat hoztak Magyarország egyik legjobb MotoCross pályáján. Gáspár Gergely, a hazai, kőszárhegyi klub egyik legjobb versenyzője technikai probléma miatt kihagyta az OB-t.
  Közélet  -  2014. 10. 20. 07:32
  Az óvodásokért dolgoztak a Széphő Zrt munkatársai
   Az időnként eleredő eső sem riasztotta el a Széphő Zrt. vezetőségének tagjait, akik festékesdobozt és ecsetet ragadtak, hogy felkészítsék a télre a gyerekek udvari játékait a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvodában. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a vállalat számos munkatársa hagyta ott az íróasztalt és az irodaházat, hogy fizikai munkát végezzen az intézmény udvarán.
  Kultúra  -  2014. 10. 19. 07:37
  Könyves vasárnap a Gárdonyi Géza Művelődési Házban
   Számos kedvezményes szolgáltatással várják a vendégeket vasárnap 10 és 14 óra között a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban a Könyves Vasárnap alkalmából, amely hagyományosan az Országos Könyvtári Napok keretében kerül megrendezésre. Ingyenes lesz a beiratkozás és a számítógép használata, valamint rendeznek könyvvásárt régi és új kiadványokból is.
  Sport hírek  -  2014. 10. 18. 19:20
  A végén nem találta a gyűrűt, előnyről kapott ki az Alba
  Zalaegerszegen vendégeskedett az Alba Fehérvár, idei első idegenbeli tétmeccsén. Az első félidőben végig a hazaiak vezettek, de hiába volt tíz fölötti előnyük, a jól hajrázó Alba szünet előtt utolérte őket. Utána pedig el is hagyta, már 13 ponttal is vezetett, de a végét nagyon elrontotta Marcel Tenter csapata. A negyedik negyed kosárínsége megbosszulta magát, és egy hajrában dobott triplával megfordította a meccset a ZTE.
  ZTE - Alba Fehérvár 74-71
   
  Közélet  -  2014. 10. 18. 13:00 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Tujaültetéssel zárult a Széna Téri Általános Iskola Egészségvédelmi hónapja
   Ünnepélyes tujaültetéssel zárult szombaton délelőtt a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola Egészség- védelmi hónapja. Ezen a napon számos egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsot kaptak a diákok és szüleik is. Alsó és felső tagozaton meghívott előadók tartottak előadást a szem és a lélek egészségéről, de szó volt kamaszkori kozmetikáról és az egészségre ártalmas szenvedélyekről is. 
  Közélet  -  2014. 10. 18. 11:53
  Gyors átmenet és folyamatosság - négy alpolgármester irányíthatja a legfontosabb területeket
   A 2014. évi önkormányzati választások eredményének jogerőssé válását követően október 19-én, vasárnap 10.00 órakor tartja alakuló ülését Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. A jövőt érintő feladatokról, az alpolgármesterek személyéről, valamint a Pénzügyi és a Jogi Bizottság összetételéről adott tájékoztatást ma a Városházán dr. Cser-Palkovics András polgármester.
  Közélet  -  2014. 10. 18. 10:11
  Jubileumi programot szervezett diákjainak a 40 éves Tóvárosi Általános Iskola
  Október 18-án szombaton A mi napunk címmel szervezett jubileumi programot diákjainak a 40 éves fennállását ünneplő Tóvárosi Általános Iskola. A rendezvényen ügyességi versenyeket, játékos kvíz és kézműves foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek, illetve ellátogattak az intézménybe a Tóvárosi korábbi igazgatói, valamint kiváló tanulói és sportolói is.
  Közélet  -  2014. 10. 18. 09:55 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Baleset-megelőzési és Családi napot tartottak a Vasvári Pál Általános Iskolában
   Pénteken és szombaton Családi napot tartottak a székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskolában. A program a TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0584. számú, "Innováció a Vasvári Pál Általános Iskolában" megnevezésű pályázat finanszírozásában került megrendezésre. A megnyitón köszöntötték a pénteki Egészségnap plakátversenyén legjobbnak ítélt alkotókat is, melynek keretében Viza Attila önkormányzati képviselő és Laczkó Gábor igazgató adta át a díjakat.
  Kultúra  -  2014. 10. 18. 08:50
  Zene-Zoom kiállítás nyílik a Művészetek Házában
  Az idei Zene-zoom fotó-pályázatra érkezett képekből nyílik kiállítás a Művészetek Háza folyosó- galériáján október 27-én, hétfőn 17 órakor. A tárlatot Schwanner Róbert, az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium Fotóklubjának vezetője ajánlja a közönség figyelmébe. A kiállítás december 31-ig tekinthető meg.
  Sport hírek  -  2014. 10. 17. 21:40
  Futott az ellenfél után és kikapott Znojmóban a Volán
  Az első harmadban kettő, később három gól is volt a Fehérvár AV19 hátránya a Znojmo otthonában. Innen többször is feljöttek egy gólra a fehérváriak, de mindig volt válasza a Znojmónak, amely végül 5-4-re nyert. Ami a mieink szempontjából biztató, az a fiatalok egyre eredményesebb játéka, ezúttal Kocsis és Erdély is betalált. A Volán Salzburgban folytatja a turnéját, ott sem számít esélyesnek.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss