19 oC / 8 oC(koponyeg.hu)
szeles (várható)
2017. Március 29. Auguszta, Bertold
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2017. 03. 29. 10:53
  Május 20-ig látogatható A Döntés kiállítás a Csók István Képtárban
   A múzeum kiállítóhelyei, köztük a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény életében A Döntés messze a leglátogatottabb a kortárs képzőművészeti kiállítások között. A tárlaton hamarosan már a tízezredik látogatót köszönthetik, szerdán délelőtt 10 óráig összesen 9611 ember tekintette meg a különleges atmoszférájú képeket. A kiállítást május 20-ig, a Kortárs Művészeti Fesztivál végéig hosszabbították meg.
  Közélet  -  2017. 03. 29. 11:21
  Családi és közösségi rendezvények, versenyek - 25 éves a Fehérvári Állatotthon
  Áprilistól decemberig tartó, nagyszabású program sorozattal ünnepli fennállásának 25 éves évfordulóját a HEROSZ Fehérvári Állatotthona. Ismét lesznek közösségi, családi programok, szerveznek többféle, gyerekeknek szóló versenyt, novellaíró pályázatot, de lesz kreatív felnőtteknek szóló verseny is az állatvédelem jegyében.
  Közélet  -  2017. 03. 28. 10:02
  Ragyogj kékben - idén is felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre
    Április 2-án ismét kékbe borul a város, Fehérvár ismét csatlakozott a „Ragyogjon kékben!” nemzetközi összefogáshoz, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre és családjaikra. A rendezvény ideje alatt a Vörösmarty Színház és a Hotel Magyar Király is kék kivilágítást kap és a résztvevők megismerkedhetnek a fehérvári AOSZ Info-Pont iroda tevékenységével is.
   
  • HÍRADÓ 2017. március 29.

   Egyre több intézmény csatlakozik az Ovi-Zsaru programhoz, május 20-ig látható A ...

  • Csapatcsata a Telekiben

   Városi matematika versenyt tartottak a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium ...

  • Kisorsolták a mentorokat

   A VIII. Fehérvári Versünnep mentor-programja sorsolással indult. A diákok ...

  • Kiszabadultak az apróságok

   Megérkezett a tavasz, a város óvodásai kiszabadultak az ovik udvarára és ...

  • Érdemes havonta ellenőrizni

   Ahhoz, hogy valaki folyamatosan szerepeljen a köztartozásmentes adózói ...

  • Május 20-ig látható A Döntés

   A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a DÖNTÉS című kiállítás ...

  • Mezei futók megyei döntője

   Több mint ötszáz diák népesítette be a Palotavárosi tavak környékét, ahol a ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2017. március 29.

   Gyermekeink védelmében, május 20-ig látható A Döntés, Bokányi Zsolt kollégánk ...

  Sport  -  2017. 03. 28. 08:42
  Hat ország műkorcsolya tehetségei versenyeznek a hétvégi Jégmadár Kupán
  A mostani hétvégén már harmadszor lesz Jégmadár Kupa Fehérváron. A nemzetközi műkorcsolya verseny már az elmúlt években is hatalmas sikert aratott a sportág kedvelőinek a körében. A Jégmadár Kupára az USA-ból, Szlovákiából, Olaszországból is érkeztek nevezések, melyet szombaton reggel 8 órától élőben közvetítünk az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokból.
  Közélet  -  2017. 03. 29. 11:54
  Pályázatot hirdet a Fiatalok Fehérvárért Egyesület az 56-os emlékév kapcsán
  A Fiatalok Fehérvárért Egyesület pályázatot hirdet az 1956-os emlékév alkalmából olyan Székesfehérváron tanuló 7-8. osztályos, középiskolás vagy egyetemista diákok részére, akik kiváló csapatjátékosok és mindent megtesznek csapatuk sikerességéért. A versenyre április 10-ig lehet jelentkezni, a pályaművek leadási április 16.
   
  Kultúra  -  2017. 03. 25. 13:11 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Pompeji kincsei Gorsiumban - csodálatos ókori tárgyakat láthatunk
  Szombaton délelőtt megnyílt az a nagyszabású, látványos kiállítás a Gorsium látogatóközpontjában, mely bemutatja az egykor virágzó város katasztrófáját, az ott élt emberek életét, mindennapjait, kikapcsolódási szokásait és a gladiátorok világát. A "Pompeji - Élet és halál a Vezúv árnyékában" című kiállítás törzsanyaga a romváros feltárásának anyagát őrző Nápolyi Régészeti Múzeumból érkezett Magyarországra.
  Kultúra  -  2017. 03. 28. 07:43
  Képzőművészeti pályázatot hirdet a múzeum a Floralia alkalmából
   A Szent István Király Múzeum képző- művészeti pályázatot hirdet a 41. Floralia tavaszköszöntő ünnep alkalmából. A pályázat célja, hogy a tehetséges alkotók számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson a rendezvényen, a téma: „Az ókori Római Birodalom és Pannonia”. A kiállítandó művek közül kategóriánként a legjobbakat a múzeum művészeti szakemberei választják ki, a leadási határidő: 2017. április 21.
  Sport  -  2017. 03. 29. 20:23
  Ötgólos hátrányból fordítva nyert az Alba Fehérvár KC
  Sikerült felállnia a váci, tizenhárom gólos sokk után az Alba Fehérvár KC-nak. Deli Rita együttese, ha nem is könnyen, de egy remek utolsó húsz percnek köszönhetően végül öt góllal verte a Kisvárdát.
  Alba Fehérvár KC – Kisvárda 28-23 (12-14)
  Kultúra  -  2017. 03. 29. 15:44
  Új irodalmi és kulturális folyóiratot mutatnak be Székesfehérváron
   Jövő hétfőn este a Királykút Emlékházban mutatják be először az induló Dunai Limes című folyóiratot. A rendezvény vendégei Pálinkás István alapító főszerkesztő, Péntek Imre főmunkatárs és a csíkszeredai György Attila író lesznek, az est házigazdája Bakonyi István irodalomtörténész.
  Közélet  -  2017. 03. 29. 15:29
  Távhőszolgáltatás napja városjáró vetélkedővel
    A SZÉPHŐ Zrt. 2017-ben is megrendezi a Távhő- szolgáltatás Napját Fehérváron. A szervezők minden korosztályra gondoltak: szakvezetéses erőműbejárásra hívják az érdeklődőket a Király sorra, a kisebb gyerekeknek kreatív pályázatot, a nagyobbaknak izgalmas, városjáró vetélkedőt hirdetnek április 12-ére.
  Közélet  -  2017. 03. 29. 15:22
  Hétfőtől lehet égetni Székesfehérváron
  A város közigazgatási területén – a helyi jelentőségű védett természeti terület kivételével – az avar és növényi hulladék nyílttéri égetése 2017. április 3-tól (hétfőtől) 10-ig (hétfőig) 08.00 és 20.00 között engedélyezett, vasárnap azonban tilos az égetés! Továbbra is tilos tüzet gyújtani az erdőkben, az erdők és fásítások határától számított 200 m-en beül, valamint a kijelölt tűzrakó helyeken, és a közút és vasút menti fásításokban.
  Kultúra  -  2017. 03. 29. 13:23
  Ismeretterjesztő est mini nyelvleckével, dal- és tánctanulással
  A mari kultúrát megismertető programot szerveznek április 6-án, csütörtökön este A Szabad- művelődés Házában. Lesz képekkel, zenével és tánccal színesített előadás, nyelv- és daltanulás, illetve kötetlen beszélgetés. A színes, szórakoztató estet a SAMPO Székesfehérvári Finnbarátok Köre szervezi.
  Városfejlesztés  -  2017. 03. 29. 10:00
  Elkezdődtek a parkosítási munkák a Szent Sebestyén téren
  A Szent Sebestyén téren még ősszel elkészült a két méter széles, térköves járda, mely körbeveszi a templom névadójának szobrát is. A napokban a Városgondnokság kertészei pedig elkezdték a növényültetés előtti földmunkát. A teljes parkban felújítják a füves részeket, rengeteg cserjét ültetnek és még tavasszal további 17 fát is telepítenek a Felsőváros egyik legszebb ligetébe.
  Közélet  -  2017. 03. 29. 09:53
  Fehérváron tart előadást Kozma-Vízkeleti Dániel család- és pszichoterapeuta
  Hangulatainkról, hangulat zavarainkról tart előadást április 7-én, pénteken Kozma-Vízkeleti Dániel ismert család- és pszicho terapeuta. A programot az Egészségügyi Világnap alkalmából tartják. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni április 5-ig, szerdáig lehet az egeszseg.hszi@gmail.com e-mail címen.
  Kultúra  -  2017. 03. 29. 08:06
  A Szabad Színház lesz a Közéleti és Kulturális Szalon vendége
   Április 3-án 18 órától folytatódik a Közéleti és Kulturális Szalon a Zsolt utcai közösségi házban, ahol a Vox Mirabilis Egyesület szervezésében a Szabad Színház tagjait látják vendégül. A beszélgetőtárs Szabó Miklós Bence lesz. A színház társulata 2014-ben kapta meg a "Pro Cultura Albae Regiae” díjat.
  Kultúra  -  2017. 03. 29. 07:53
  Újra látható a Barátság Moziban a Csak még egyszer előre
   Április 6-án csütörtökön 18 órakor a Barátság mozi ismét vetíti Burján Zsigmond Csak még egyszer előre! című magyar háborús filmjét, Matus György, Tűzkő Sándor, Szigeti Anna, Barbély Gábor, Szabó Miklós Bence és Balogh Mihály főszereplésével. A produkció egyedülálló abban a tekintetben is, hogy helyi kezdeményezéssel gyártott egész estés film, történelmi dráma nem készült még Magyarországon.
   
  Közélet  -  2017. 03. 28. 20:01
  Nyílt nap a Németh László Iskolában
  Szeretettel várja a leendő első osztályos tanulók szüleit március 29-én, szerdán a Székesfehérvári Németh László Általános Iskola, ahol nyílt tanítási órákat tartanak. A „B” épületben 8.30 és 8.55 órától, míg az „A” épületben 9.30, 9.55 és 10.20 órától kísérhetik figyelemmel az érdeklődők a negyedik évfolyamon zajló bemutató órákat. A gyülekező 8.15- 8.25 óra között lesz a „B” épület színpadánál.
  Közélet  -  2017. 03. 28. 17:25
  A munkáltatók és munkavállalók képviselői üléseztek a Városházán
   Ülésezett kedden a Székes- fehérvári Érdekegyeztető Fórum Brájer Éva alpolgármester vezetésével. A munkáltatók és munkavállalók tájékoztatást kaptak többek között a köznevelési intézmények működtetői feladatainak átadásáról, a város közösségi közlekedésének átalakításáról, a helyi buszmenetrend változásairól, valamint a 2017. évi költségvetésről és a bérek alakulásáról. Az ülésen részt vett Égi Tamás alpolgármester is.
  Kék hírek  -  2017. 03. 28. 17:10 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Belvárosi verekedés - büntetőeljárás indult egy 28 éves fehérvári férfi ellen
  A Fehérvári Rendőrség büntetőeljárást indított egy 28 éves székesfehérvári férfival szemben garázdaság gyanúja miatt. A gyanúsított vasárnap éjjel bántalmazta egy ismerősét Székesfehérváron, a Megyeház utcában. A történtekről a székesfehérvári közterület felügyelők értesítették a rendőrséget.
  Sport  -  2017. 03. 28. 15:00
  III. korcsoportos Foci Diákolimpia Döntő Májer Lajos tiszteletére
  Szeptemberben lesz tizenkilenc éve annak, hogy távozott az élők sorából a Vidi-család egyik legragyogóbb csillaga, Májer Lajos. A Videoton FC UEFA-kupadöntős játékosának sírjánál csütörtökön 12.00 órakor megemlékezést tartanak. Ezt követően négy általános iskola fiataljai küzdenek meg az aranyéremért III. korcsoportos Diákolimpia Focidöntőben.
  Kék hírek  -  2017. 03. 28. 14:35
  Határvadász tájékoztató szerdán és csütörtökön Fehérváron
  A Fejér megyei toborzó csoport munkatársai továbbra is várják a leendő határvadászok jelentkezését. A határvédelmi feladatok ellátása iránt érdeklődők Fehérváron, az Auchan Áruházban találkozhatnak a rendőrség munkatársaival szerdán és csütörtökön délután fél 1 és fél 4 között. Az egyenruhások a helyszínen tájékoztatót tartanak a rendőrség munkájáról, azon belül a határvadász szolgálatról.
  Közélet  -  2017. 03. 28. 12:29
  Folytatja hiánypótló tevékenységét a Fejér Megyei CIC
   Folytatja hiánypótló tevékenységét a Fejér Megyei Civil Információs Centrum Fehérváron. Az Echo Innovációs Műhely ezúttal 2019. december 31-ig kapta meg a „Civil Információs Centrum" címet. Az iroda továbbra is szoros együttműködésben tevékenykedik a Fejér Megyei Önkormányzattal, az erről szóló szándéknyilatkozatot most 2019 végéig meghosszabbítottak.
  Sport  -  2017. 03. 28. 12:07 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Idén is mindent megnyert az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ifjúsági csapata
  Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ifjúsági együttese zsinórban másodszor hódította el mind a magyar bajnokság, mind pedig az EBJL (Erste Bank Juniors League) bajnoki címét. Kiss Dávid együttese mindkét évben söpréssel – azaz veretlenül – abszolválta a rájátszást. Kedden délelőtt a Városházán fogadták a duplázó bajnokokat.
  Gazdaság  -  2017. 03. 28. 07:16
  Új biomassza erőművet épít a Hungrana Szabadegyházán
  Letették a szabadegyházai Hungrana Kft. újabb biomassza erőművének alapkövét: az ötmillió eurós beruházás eredményeképp a cég a teljes technológiához szükséges hő és gőz energiát, megújuló alapon állítja majd elő.
  Városfejlesztés  -  2017. 03. 27. 17:19 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Látványos szakaszához érkezett az új Sóstói Stadion építése
  Az ütemterveknek megfelelően halad a Sóstói Stadion építése. A kemény téli időszak után látványos szakaszához érkezett a létesítmény rekonstrukciója, hiszen megkezdődhetett az előre gyártott lelátókaréj vasbeton szerkezetének összeszerelése. Hétfőn délután bejárást tartottak a Sóstói Stadionban, ahol a szakemberek arról is tájékoztatást adtak, hogy 2018 januárjára elkészül az aréna.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Hirdetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss