22 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 3.6 km/hváltozó szél (aktuális)
2016. Augusztus 25. Lajos, Patrícia
   Eseménynaptár
2016 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 • Nincs esemény!

 • Minifoci EB

  Hirdetés

  Városkártya

  Népszavazás 2016

  Tourinform  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Sport hírek  -  2016. 08. 25. 12:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Csoport másodikként jutott tovább a kispályás magyar labdarúgó válogatott
  Kiélezett küzdelemben végül 2-1-es vereséget szenvedett Szerbiától a kispályás magyar labdarúgó válogatott az utolsó csoportmeccsén. Reveland Zoltán együttese így a második helyen jutott tovább az A-csoportból az Európa Torna legjobb tizenhat válogatottja közé. A nyolcaddöntőben Montenegróval, vagy Kazahsztánnal játszik a magyar válogatott, pénteken délután 15.00 órától.
  Közélet  -  2016. 08. 25. 12:01
  "Remélem, az unokáim büszkék lesznek a nagypapára" - beszélgetés Bobory Zoltánnal
   Szent István ünnepén Székesfehérvár önkormányzata díszpolgári címmel tüntette ki Bobory Zoltán költőt, prózaírót, művelődés- és irodalomszervezőt, Kárpát-medencében gondolkodó magyar értelmiségit és büszke székesfehérvárit. A Vörösmarty Társaság elnöke, vezette korábban a Szent István Művelődési házat, illetve Öreghegy északi részét képviselte Székesfehérvár Közgyűlésében. Nevéhez fűződik a Don-kanyari Emlékkápolna felépítése is.
  Kultúra  -  2016. 08. 25. 16:41
  Székesfehérvárra is megérkezik a Dining Guide Street Food Show
  Augusztus 27-én és 28-án reggel 10 és este 11 óra között Fehérváron, a Városház Téren rendezik meg először vidéken az utcai étkek ünnepét, a Dining Guide Street Food Show-t. Grill szendvicsek, lepények, kolbászok, barbecue húsok, csülök, tócsni szendvicsek és persze a desszertek mellé jól csúsznak majd a kézműves italok.
   
  • HÍRADÓ 2016. augusztus 25.

   A fűtésre már nyáron gondolni kell, felújítják a fővezetékeket, a rezidensek ...

  • Lassan vége a lezárásoknak

   És továbbra is korlátozásokra kell számítani az Új Csóri úton is. Azonban már ...

  • Megérte az oktatókórházzá válás

   Érkeznek a orvostanhallgatók és a rezidensek Fehérvárra - teljesültek az ...

  • Ütős fesztivál Velencén

   Konga, djembé, tapan, darbuka - többek között ezeket a hangszereket is ...

  • Távhővezeték-csere Fehérváron

   Folyamatosan zajlik Székesfehérváron a távhővezeték rendszer korszerűsítése. A ...

  • Közös párbeszéd Európáról

   Augusztus 26-án, pénteken közvetlenül tájékozódhatnak az érdeklődők az Európai ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2016. augusztus 25.

   A fehérvári az év kézműves műhelye, íróasztaltól a kerítésig, a Széphő ...

  • Nem fűtöttek, festettek

   A Széphő Zrt. csapatának köszönhetően szépül meg ebben az esztendőben is az ...


  Kultúra  -  2016. 08. 22. 13:25
  Vasárnap véget ért a Székesfehérvári Királyi Napok
  Vasárnap ért véget a Királyi Napok tíznapos összművészeti fesztivál a nemzet történelmi fővárosában. Koronázási Ünnepi Játékok, Musica Sacra, XXI. Nemzetközi Néptáncfesztivál és Szent István városa - Tele élettel!: a megannyi program sok tízezer látogatót vonzott a Belvárosba. A város ezúton is köszönetet mond mindazoknak, akik együtt ünnepeltek ebben a tíz napban és így részeivé váltak ennek a felemelő, izgalmas hangulatnak!
  Sport hírek  -  2016. 08. 24. 17:37
  Benoit Laporte a Fehérvár AV19 új vezetőedzője
  Az 56 éves kanadai-francia szakvezetővel egy plusz egyéves megállapodást kötött a fehérvári hokiklub. Benoit Laporte játékos-karrierjét főleg az AHL-ben és Franciaországban, Brianconban valamint Rouenban töltötte. A játékosként négyszeres francia bajnok Laporte vezetőedzőként megfordult svájci- és olaszországi első osztályú csapatok kispadján, a legtöbb időt azonban Németországban, a DEL-ben dolgozott. 
   
  Kultúra  -  2016. 08. 22. 14:10
  Kvíz - tesztelje tudását a Székesfehérvári Királyi Napokról!
  10 nap, 10 kérdés: a fényjátékkal kísért megnyitótól, a tűzijátékos zárásig végigkísértük a Székes- fehérvári Királyi Napok programjait. Aki velünk tartott, könnyedén válaszol a kérdésekre is. A cikkben található kvíz segítségével most Ön is tesztelheti tudását a Székesfehérvári Királyi Napok 2016. évi programjairól!
  Közélet  -  2016. 08. 20. 19:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Díszközgyűlés Szent István ünnepén - átadták a város kitüntetéseit
  Székes- fehérváron emelték nemzeti ünneppé Szent István napját 1938-ban, így a város különleges büszkeséggel készül minden esztendőben augusztus 20-ára. Székesfehérvár Önkormányzata a Szent István téren ünnepi díszközgyűlést tartott, az ünnepségen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat. 
  Kultúra  -  2016. 08. 19. 19:34 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kenyér- és boráldás, koncertek a 25. Öreghegyi Mulatságon
  A Bory téren, a 25. Öreghegyi Mulatságokon Tornyai Gábor atya áldotta meg az új kenyeret és bort, majd Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Az este folyamán koncertek és táncbemutatók várták az érdeklődőket. Az Öreghegyi Mulatságok sztárvendége idén Nagy Feró volt, aki néhány perc alatt fergeteges hangulatot varázsolt dalaival és még a "mint a mókust" is elénekeltette a közönséggel.
  Közlemények  -  2016. 08. 25. 16:33
  Értesítés méhészeknek - kezdődik az őszi káposztarepce vetése
  Ezúton is értesítjük a méhészeket, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszer-biztonsági és Földművelés- ügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztálya által kiadott határozat alapján az Alba Agrár Zrt. 2016. szeptember 5-től megkezdi az őszi káposztarepce vetést a termelőterületein, és az érintett területeken a kétféle rovarölő vegyszereket használnak fel csávázószernek.
  Sport hírek  -  2016. 08. 25. 16:29 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Országos elismerésben részesült a Főnix Rock and Roll SE
  Mindössze négy évvel ezelőtt és tizennégy táncossal indult el Székes- fehérváron a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület, de a néhány év alatt több mint kétszáz főre bővült a taglétszámuk, és a fehérvári táncosok olyan ismertségre és sikerre tettek szert, hogy már a Magyar TáncSport Szakszövetség is számon tartja őket. A Benedek Dóra vezette egyesületben táncolók nap, mint nap kőkeményen megdolgoznak a sikerért.
  Sport hírek  -  2016. 08. 25. 15:28
  Fehérvár AV 19: Adam Courchaine is aláírt
  A ponterős kanadai center, Adam Courchaine ellátta kézjegyével egy szezonra szóló szerződését, így már hivatalosan a Fehérvár AV19 játékosa. A 32 esztendős támadónak élő szerződése volt a cseh Hradec Královéval, ezt azonban a közelmúltban felbontotta, így ez nem jelentett akadályt, hogy a Volánhoz igazoljon.
  Kultúra  -  2016. 08. 25. 14:27
  Császárnék a patikamúzeumban - vasárnapig látható a tárlat
   A Császárnék című sorozat a római kori császárok feleségeit és a házasságok uralkodásra hatást gyakorló tényezőit mutatja be a Fekete Sas Patikamúzeumban. A kiállítás anyaga részben az ókori szerzők leírása alapján készült, és kiderül belőlük, hogyan hatottak a feleségek az uralkodók életére.A tárlatot vasárnapig lehet megtekinteni, mindenkit szeretettel várnak!
  Sport hírek  -  2016. 08. 25. 12:25
  Szeptember 1-től újra Nyitott Tornatermek várják a mozogni vágyókat
  Székesfehérvár Önkormányzata 2016. szeptember 1-től ismét széleskörű ingyenes sportolási lehetőséget biztosít a Nyitott Tornatermek program keretében. A foglalkozásokon felvett tiszta talpú sportcipőben vagy tornacipőben, sportöltözetben és a megfelelő saját sporteszköz biztosításával lehet részt venni.
  Kultúra  -  2016. 08. 25. 10:01
  Szent István nyomában - idegenvezetéssel látható a Szent Korona hiteles másolata
   Augusztus 27-én szombaton 18 órakor az Országalmától indul a Tourinform Iroda Szent István nyomában című programja, melynek keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a város történelmi értékeivel és a Szent Korona hiteles másolatát is megtekinthetik a Városházán. Regisztrációra és a részvételi díj kifizetésére kizárólag a Tourinform Irodában van lehetőség.
  Kék hírek  -  2016. 08. 25. 09:16
  Idén is rendőrök és polgárőrök segítik az iskolák környékén a közlekedést
   Szeptember elsején megkezdődik az új tanév. Ahogy az előző években, idén is rendőrök és polgárőrök segítik az iskolák környékén a közlekedést. Egyrészt megnő ilyenkor a forgalom, másrészt a vakáció alatt elszoktak az autósok és a gyerekek is egymástól, így elkél a segítség. Érdemes a gyalogosok mellett a kerékpárosokra és a motorosokra is odafigyelni, hiszen baleset esetén őket semmi sem védi meg a sérüléstől.
  Közlemények  -  2016. 08. 25. 08:17
  Fogadóórát tart Földi Zoltán a Királykút Emlékházban
  Felsőváros önkormányzati képviselője, Földi Zoltán 2016. szeptember 1-jén, csütörtökön 17.00 órától fogadóórát tart a Királykút Emlékházban. A képviselő a 10. számú választókörzetben élőket 19.00 óráig várja a Mikszáth Kálmán utca 25. szám alatti épület emeletén található irodájában. 
   
  Magyarország  -  2016. 08. 19. 19:02
  Fehérvári kitüntetettek Augusztus 20-a alkalmából
  Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen állami kitüntetéseket adott át Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára. Az eseményen több székesfehérvári és Fejér megyei szakembert is kitüntettek.
  Közélet  -  2016. 08. 25. 08:03
  Beszéljünk Európáról - nyílt fórum pénteken a megyeházán
    Augusztus 26-án, pénteken közvetlenül is tájékozód- hatunk az Európai Unió működéséről, saját véleményünkkel kezdeményezhetünk változásokat, megtudhatjuk, a kontinenst foglalkoztató ügyek miként állnak vagy haladnak. A Régiók Bizottságának hazai képviselői eljönnek Székesfehérvárra, a megyeházára, és 13 órás kezdéssel egy olyan nyílt fórumot tartanak, ahol az érdeklődőket bevonják az uniós ügyekbe.
  Közélet  -  2016. 08. 24. 16:07
  Agymenők a Tópartiban - bentlakásos STEM-tábort szerveztek
  Bentlakásos STEM-tábort szerveztek a Tóparti Gimnáziumban, amelynek a célja a diákok természet- és műszaki tudományok felé irányítása, a matematika népszerűsítése. A foglalkozásokat az intézmény tanárai és egyetemisták vezetik, 15 középiskolás diák részvételével. A projektről Lakiné Szemanyik Teréz iskolai főkoordinátor osztotta meg tapasztalatait.
  Közlemények  -  2016. 08. 24. 15:17
  Közmeghallgatást tart a Székesfehérvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat
  A nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 97. §-a értelmében közmeghallgatást tart tevékenységéről a Székesfehérvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat szeptember 5-én, hétfőn 15.00 órától. A Kelemen Béla utca 63. szám alatti hivatalos helyiségükben kerül sor a közmeghallgatásra. Mindenkit kérnek, hogy kérdéseivel, javaslataival segítse munkájukat.
  Közélet  -  2016. 08. 24. 15:09 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Péntekig lehet nevezni a Lecsófőző Vigasságra
  Péntekig lehet nevezni a XII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, amely szeptember 10-én lesz a Zichy ligetben és a Móri úton. A főzőversenyre augusztus 26-án 19 óráig lehet jelentkezni a fesztivál hivatalos honlapján, a www.fehervarilecso.hu címen, a befizetéseket pedig a Fehérvári Programszervező Kft. pénztárában fogadják, a Művészetek Háza első emeletén, a 110-es irodában.
  Kultúra  -  2016. 08. 24. 12:33
  Fúvószenekar a Hotel Magyar Király előtti téren
  Története során először turnézik Magyar- országon a Csíkszent- tamási Ifjúsági Fúvószenekar. A négy helyszínt magában foglaló turné első állomásaként Székesfehérváron lép fel a 2008-ban alakult zenekar. A koncert vasárnap este 18.00 órakor kezdődik a Hotel Magyar Király előtti téren. Az eseményre szeretettel várnak minden érdeklődőt!
  Kultúra  -  2016. 08. 24. 11:34
  A legyek ura Seregélyesen - szereplőket keresnek a szabadtéri előadáshoz
   Újabb szabadtéri előadáshoz válogatnak szereplőket Seregélyesen: 2017-ben A legyek ura kerül színpadra Kalányos Tamás rendezésében, amihez 10-20 év korú fiúkat keresnek. A kilenc hónapig tartó próbafolyamat során a szereplők többek között fizikai tréningen, valamint fafaragás- és táncoktatáson vesznek részt, emellett zenei fejlesztésben is részesülnek. A castingra szeptember 15-ig lehet jelentkezni.
  Városfejlesztés  -  2016. 08. 24. 10:28
  Milliárdos fejlesztések Fehérváron
   Ciklusokon átívelő fejlesztések valósulnak meg Székesfehérváron az Integrált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A pályázatok benyújtásával 10.3 milliárd forint címkézett támogatás kerül lekötésre, többek között gyermekjátszótér, fitneszpark, óvodafelújítás is lesz, valamint kelet-nyugat irányú új út épül a Sárkeresztúri és a Seregélyesi út között. 
  Közlemények  -  2016. 08. 24. 10:06
  Útlezárás hétfőn délelőtt a Lövölde utcában
  Útlezárásra kell számítani jövő héten hétfőn a Lövölde utcában. A közlekedők türelmét kérik! A Lövölde utca Budai út és a Deák Ferenc utcára vezető lakótelepi út közötti szakaszát mindkét irányban lezárják 2016. augusztus 29-én 9 és 12 óra között, távhővezeték beemelése és pozicionálása miatt.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss