20 oC / 12 oC(koponyeg.hu)
zápor (várható)
2014. Szeptember 15. Enikő, Melitta
   Eseménynaptár
2014 Szeptember
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
8
18
22
23
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Városfejlesztés  -  2014. 09. 12. 17:45
  Teljes tetőfelújítás lesz még ősszel a Sziget utcai és a Hétvezér Általános Iskolában
   A szeptember eleji nagy esőzésekkor beázott a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai épülete és a Hétvezér Általános Iskola. Székesfehérvár Önkormányzata azonnal felmérte az intézményekben kialakult helyzetet és mostanra már megoldást is találtak. Saját forrásból 150 millió forintot biztosít a város, jövőre pedig Tetőfelújítási programot hirdetnek, amely több épület problémáit orvosolja majd – mindezt a Hétvezér iskolában megtartott rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Székesfehérvár polgármestere és jegyzője.
  Közélet  -  2014. 09. 14. 14:43 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A borongós, esős idő ellenére is sokan látogattak ki a Börgöndi Repülőnapra
  A borongós felhős, délután esős idő ellenére is nagyon sokan látogattak ki a Börgöndi Repülőnapra. A nézők repülőgép-ritkaságokat is láthattak, ilyen volt például az L29 Delfin sugárhajtású vadászgép. Számos repülőgép megismerése mellett népszerű volt a sétarepülés is Fehérvár fölött. A város polgármestere pedig bejelentette, hogy ha a pénteki közgyűlés áldását adja rá, akkor minden valószínűség szerint sikerül peren kívül megegyezni a repülőtér újra köztulajdonba kerüléséről.
  Sport hírek  -  2014. 09. 13. 13:58
  Atlétikai Csapatbajnokság Székesfehérváron
  Újabb rangos esemény házigazdája a Bregyó közi Atlétikai központ. A tavasszal átadott létesítmény idén már otthont adott a Gyulai Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjnak, a felnőtt Öttusa Európa-bajnokságnak, valamint az Atlétikai Országos Bajnokságnak. Ezen a hétvégén pedig a csapatbajnokságot rendezik Székesfehérváron.
   
  Sport hírek  -  2014. 09. 13. 11:07 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elrajtolt a Chrono Classic Oldtimer Szuperkupa mezőnye

  Idén már harmadik alkalommal találkoztak Fehérváron a Chrono Classic futam résztvevői. Az ország minden szegletéből érkeztek a városban makulátlan állapotban lévő oldtimerek. A 280 km hosszú túrán több mint 80 veteránautó és különleges yougtimer indult Fehérvárról Balatonlelle felé.
  • HÍRADÓ 2014. szeptember 13.

   A városházán tartotta a diplomaosztó ünnepségét a Kodolányi, harmadik ...

  • Kodolányis diplomaosztó

   A Városháza Díszterme adott otthont a Kodolányi János Főiskola 2014-es ...

  • Ízes falatok Fehérváron

   Mangalica Fesztivált rendeztek Székesfehérváron. A három napos program során az ...

  • Mulatság Szedreskerten

   Másodjára rendezték meg Székesfehérváron a Szedreskerti Mulattságot, a palotai ...

  • HÍRADÓ 2014. szeptember 12.

   Árad a Gaja, 2000 homokzsákkal védekeznek Bakonycsernyén, a nagy mennyiségű ...

  • Még ősszel lesz tetőcsere

   Az elmúlt időszak gyakori és nagy mennyiségű csapadéka sok problémát okozott a ...

  • Kertekbe tört be a víz

   Gondot jelentett az áradó Gaja Fehérvár külterületén is. A maroshegyi Székely ...

  • Kilépett medréből a Gaja

   Nem először önti már el víz a Varsányi család kertjét, idén már harmadszorra ...


  Sport hírek  -  2014. 09. 13. 21:26
  A Sunburst Cider Masita BP. I. sikerével zárult a közel másfél évtizedes röplabda torna
   A Sunburst Cider Masita BP. I. nyerte a Sunburst Cider XIV. Férfi Röplabda Kupát, miután az egyaránt két győzelemmel álló csapatok derbijén 2-0-ra felülmúlta a Kertvárosi SE gárdáját. A komoly hagyományokkal rendelkező székesfehérvári torna harmadik helyén a Kispest SE végzett, negyedik pedig a szintén hazai Felsővárosi Sunburst Cider Masita NB II. lett. Az eseménynek a Felsővárosi Általános Iskola tornacsarnoka adott otthont.
  Közélet  -  2014. 09. 13. 11:51 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Átvették diplomájukat a Kodolányi János Főiskola végzős hallgatói
   A Városháza Díszterme adott otthont a Kodolányi János Főiskola 2014-es diplomaátadó ünnepségének, ahol közel ötven hallgató vehette át oklevelét. A végzősök között művelődésszervező-kommunikáció, gazdálkodás-menedzsment, idegenforgalom-szálloda, nemzetközi tanulmányok és előadóművész szakos hallgatók is voltak. A rendezvényen adták át a rektori okleveleket is a kiemelkedő tanulmányi eredményért, illetve közéleti tevékenységért.
   
  Közélet  -  2014. 09. 13. 14:06 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Ízes falatok Fehérváron - vasárnapig tart a Mangalica Fesztivál
  A Mangalica Fesztivál vasárnapig tartó programjai keretében őstermelők, termék- forgalmazók mutatkoznak be és kínálják portékáikat a Piac tér környékén. A közönségnek bemutatják a hagyományos kolbásztöltés, a szalonna- és a sonkakészítés, a házi élelmiszerek, a sajt-, valamint a lekvárkészítés technikáit is. A III. Székesfehérvári Mangalica Fesztivál ünnepélyes megnyitójára szombaton délelőtt került sor. 
  Kultúra  -  2014. 09. 12. 17:34
  Egykor fehérvári polgárok voltak - kiállítás nyílik a Pelikán Galériában
   Székes- fehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény jóvoltából 2014. szeptember 21-én, vasárnap 16 órakor nyílik meg a Pelikán Galériában (Fehérvár, Kossuth L. u. 15.) Villányi András fotóművész: Egykor fehérvári polgárok voltak című kiállítása. Az eseményen Brájer Éva alpolgármester mond köszöntőt. A tárlatot Benedek István Gábor író nyitja meg. A kiállítás október 10-ig tekinthető meg, keddtől péntekig, 10–18 óráig.
  Sport hírek  -  2014. 09. 14. 21:57
  Vácott javított a Fehérvár KC
  A szerdai, békéscsabai vereséget követően vasárnap este Vácott vendégszerepelt a Fehérvár KC. Bakó Botond tanítványai 12-12-es félidőt követően nyertek öt góllal a Duna partján. A 19 kapott gól megint a védekezést dicséri, ezt mutatja, hogy a második harminc percben a hazaiak 11 percen át nem tudták bevenni a Fehérvár kapuját.
  Sport hírek  -  2014. 09. 14. 19:52
  Egy félidő alatt lerendezte újabb edzőmeccsét az Alba Fehérvár
  A pénteki vereség után javított az Alba Fehérvár, magabiztos első félidei játékkal korán eldöntve a Prievidza elleni felkészülési mérkőzést. Az új játékosok közül Kromah villogott, de a többiek is hozzátettek a győzelemhez. A felkészülés edzésekkel és újabb meccsekkel folytatódik, a következő két hétvégén előbb a privigyeiek látogatását viszonozza az Alba, majd Nyíregyházára utazik nemzetközi tornára.
  Sport hírek  -  2014. 09. 14. 19:50
  Későn ébredt a Vienna Capitals ellen a Fehérvár AV19
   A pénteki győztes EBEL- rajtot követően vasárnap délután újabb kemény feladat várt a Fehérvár AV19-re. Rob Pallin együttese a Vienna Capitals ellen lépett jégre Bécsben. A hazaiak a találkozó egészében rá tudták erőltetni akaratukat a fehérvári hokisokra, így már az első harmad végén is 3-1-re vezetett a Capitals. Végül 6-3-ra veszítette el az idei második EBEL- mérkőzését a Volán.
  Vienna Capitals – Fehérvár AV19 6-3
  Sport hírek  -  2014. 09. 14. 18:30
  Földön, vízen, levegőben is úr volt a Vidi
  Igazi vízicsatának indult a Videoton - Újpest rangadó, amelyen mindkét csapatnak alkalmazkodni kellett a nehéz körülményekhez. A Vidi az első félidőben nem játszhatta szokásos passzolós játékát, de egy beívelésből így is vezetést szerzett Juhász "szokásos" fejesgóljával. A folytatásban eső nem, gól azonban esett még, Nikolics folytatta sorozatát, akárcsak csapata: hétből hétnél tart a Vidi.
  Videoton FC - Újpest FC 2-0 (1-0)
  Közélet  -  2014. 09. 14. 10:35
  Szeptember 25-én rendezik az Úti rajzok és természeti képek második fordulóját
   „Úti rajzok és természeti képek” címmel hirdettek állat- és természet- védelemmel kapcsolatos versenyt középiskolás csapatok számára a Herman Ottó Emlékév keretében. A vetélkedő során három különböző területen mérik össze tudásukat a diákok. A vetélkedősorozat következő, 2. fordulóját szeptember 25-én, 14 órakor rendezik meg a Vörösmarty Mihály Könyvtár Zenei részlegén.
  Közélet  -  2014. 09. 14. 07:49
  Vasárnap délután háromkor érkeznek a Gripenek a Börgöndi Repülőnapra
   Szeptember 14-én vasárnap ismét nagyszabású rendezvény helyszíne lesz a Börgöndi repülőtér. A repülés szinte minden ága képviselteti magát: ejtőernyősök, sárkányrepülők, vitorlázó repülők égen és földön láthatóak lesznek és érkeznek a Gripenek is. Egész napos családi kikapcsolódás a repülőnap, hiszen színpadi és gyerekprogramok, hagyományőrzők bemutatója és sok más érdekesség várja a látogatókat.
   
  Kultúra  -  2014. 09. 08. 06:40
  Zene, kultúra és színház a 8-as műhelyben, a Fehérvár Feszten
  Szeptember 12-e és szeptember 13-a között rendezik meg a Fehérvár Fesztet a Horvát István utcában a Nyolcas Műhely "Gyár" területén, amelynek bejárata a GP benzinkútnál van. Két színpad, zene, kultúra, programok, színház, kiállítás várja a látogatókat. Idén az Antiplayback mellé csatlakozik a szervezőkhöz a Museum Cafe gárdája is.
  Sport hírek  -  2014. 09. 13. 18:17
  Fehérvári kosártorna: megint nyert a Nagyvárad
  A háromnapos kosár hétvége második mérkőzésén az Albát legyőző CSM Oradea a szlovákiai BC Prievidza ellen játszott. Az első negyedet magabiztosan hozták a románok, utána viszont a fáradtság jeleit mutatták és fordított az ellenfél. A meccs csak a hosszabbításban dőlt el, a végén remekül védekező román együttes második találkozóját is megnyerte Fehérváron. A szlovákok vasárnap az Albával játszanak.
  Közélet  -  2014. 09. 13. 17:46 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Koncertekkel és gyermekprogramokkal várta a körzetben élőket a Szedreskerti Mulatság
  Szombaton délután a Palotai úti sportpályán második alkalommal rendezték meg a Szedreskerti Mulatságot, ahol interaktív gyerekprogramok, zenés színpadi produkciók és utcabál várta a vendégeket. A rendezvényt tavaly, a Szent István Emlékévben a hagyományteremtés és a helyi közösségek építésének szándékával hívták életre.
  Kultúra  -  2014. 09. 13. 11:37
  Rózsavölgyi Ágnes ékszereiből nyílik kiállítás jövő hétfőn Székesfehérváron
   2014. szeptember 15-én, hétfőn délután 17 órakor Rózsavölgyi Ágnes ékszereiből, ékszertartóiból nyílik kiállítás Székesfehérváron, a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. A tárlatot Fehérvári Ildikó keramikus nyitja majd meg. A kiállítást a könyvtár látogatási idejében lehet majd megtekinteni egészen 2014. október 11-ig. Az eseménnyel kapcsolatos bővebb információ a vmk.hu nevű internetes portálon található.
  Kék hírek  -  2014. 09. 12. 22:54
  Súlyos baleset történt a 811-es úton Csalánál
   Négy felnőtt és egy csecsemő sérült meg a 811-es úton Székesfehérvár és Pátka között, ahol két autó frontálisan ütközött össze péntek este. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Farkas-Bozsik Gábor elmondta, a csecsemő könnyű, a négy felnőtt pedig súlyos sérülést szenvedett. Az egyik utast a tűzoltók szabadították ki a roncsból.
  Sport hírek  -  2014. 09. 12. 21:38
  Győztes EBEL-rajt, Sarauer döntött a Villach ellen
  Megkezdődött, és rögtön emlékezetes meccset hozott az EBEL 2014/15-ös idénye a Fehérvár AV19 számára. A Villach ellen az első harmadban hátrányba került, de a másodikban fordított a Volán. Az osztrákok kétszer is egyenlítettek, de az 59. percben ütött Sarauer-gólra már nem volt válaszuk. Így sikerrel rajtolt az új szezonban Rob Pallin csapata, amely vasárnap Bécsben lép pályára.
  Fehérvár AV19 - Villach 4-3
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss