19 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 11.16 km/hÉNY-i szél (aktuális)
2014. Április 18. Andrea, Ilma, Apolló, Aladár
   Eseménynaptár
2014 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
3
4
6
7
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Iskolai beiratkozás

  Óvodai beiratkozás
  Óvodai beiratkozás

  Választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók
  Vendéglátás

  Tömegsport
  Közélet  -  2014. 04. 17. 10:22 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Parkolóépítésről, útfelújításról és új köztéri alkotásokról is tárgyalt a közgyűlés
  Ülésezett csütörtökön délelőtt Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése. A képviselők többek között arról is döntöttek, hogy nem kell közterület használati díjat fizetnie a történelmi belvárosban a kitelepülő vendéglátóhelyeknek május 1-jétől. Számos útburkolat-javítási munka kezdődik Feketehegy-Szárazréten, és új köztéri alkotásokkal is gazdagodik a város. Székesfehérvár polgármestere a közgyűlésen bejelentette, hogy az önkormányzat kifizette a Fűtőerőmű Kft. vagyonelemeinek teljes vételárát.
  Városfejlesztés  -  2014. 04. 18. 07:19
  Húsvét után kezdődik a Mikes Kelemen utca felújítása
   Jövő héten megkezdődik a Mikes Kelemen utca teljes felújítása a Saára Gyula program keretén belül: április 23-án, szerdától aszfaltmarással kezdődik a munka és a tervek szerint május elejére elkészül az új aszfaltszőnyeg az utcában. A lakók az útfelújítás idején (április 22 – május 9.) autóikkal a Mancz János utca 4 – 16. szám előtti parkolókat vehetik igénybe díjmentesen.
  A Sziget és a Tolnai utca felújítása április 17-én kezdődött.
  Kultúra  -  2014. 04. 17. 14:18
  Felszállott a páva - szombaton 20.25-kor kezdődik a döntő a Duna TV-n
   Utolsó megmérettetéséhez érkezik hétvégén az Alba Regia Táncegyüttes, hiszen a középdöntőt követően bejutott a „Fölszállott a páva” döntőjébe. Április 19-én, szombaton 20.25 órakor lépnek színpadra a legjobbak között az MTVA és a Hagyományok Háza közös tehetségkutató műsorában. A középdöntő gyakorlatától eltérően a szavazatokat már a műsor kezdetétől lehet küldeni 06-20/30/70 44 22 999-es telefonszámra. Az Alba Regia Táncegyüttes kódja a döntőben is a 08-as marad.
   
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 06:10
  Nagypéntek - Jézus kereszthalálára emlékezünk

   Nagypénteken Krisztus kereszthaláláról emlékezik meg a kereszténység, a katolikus egyházban pedig ezen a napon nem mutatnak be szentmiseáldozatot, és az úgynevezett csonka mise szertartásával fejezik ki a Krisztus halála felett érzett gyászt. Nagypénteken, a Palotavárosi Kálváriánál délután három órakor kezdődik Spányi Antal püspök vezetésével a város polgárainak közös keresztútja.
  • Útfelújítás és új szobrok

   Ülésezett csütörtökön délelőtt Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése. A ...

  • Meggyilkolta riválisát

   Megöltek egy férfit ma délelőtt a Horváth István Lakótelepen. A gyilkosságról a ...

  • Szűrések éjszakája

   Április 25-én Székesfehérvár is csatlakozik az Emberi Erőforrások ...

  • Versünnep mentorokkal

   Az idei Versünnep mentorprogramja keretében Juhász Illés és mentoráltja, ...

  • Lakossági fórum Börgöndön

   Lakossági fórumot tartottak Börgöndön szerdán este. Az elmúlt időszakban ...

  • HÍRADÓ 2014. április 16.

   Átvették a megbízólevelüket az országgyűlési képviselők, koszorúzással és ...

  • Átvették a megbízólevelet

   A szavazatok 100 százalékos feldolgozottsága után vált hivatalossá, hogy az ...

  • Látogatás a Polyax Kft.-nél

   Székesfehérvár polgármestere is ellátogatott a Polyax Alkatrészgyártó Kft. ...

  Sport hírek  -  2014. 04. 17. 19:07
  Fantasztikus játékkal világbajnok a magyar válogatott!
  A fehérvári U-18-as jégkorong világ- bajnokságon a magyar csapat négy mérkőzésen 31 gólt ütött, minden ellenfelét simán verte, és az utolsó forduló eredményétől függetlenül már megszerezte az első helyet! A mieink ezzel egy évvel azután, hogy fejutottak a divízió I/B-be, már léphetnek is még feljebb, és a korosztály jövőre a világelit közvetlen közelében, a divízió I/A-ban játszhat. Az Ifj. Ocskay Gábor Akadémia képviseletében kilenc játékos részese a nagyszerű sikernek.
  Közlemények  -  2014. 04. 15. 16:50
  Nagypénteken nem lesz ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban
  A Polgármesteri Hivatal ezúton is tájékoztatja az ügyfeleket arról, hogy 2014. április 18-án, Nagypénteken szünetel az ügyfélfogadás. A húsvéti ünnepeket követően, keddtől ismét a megszokott rend szerint várják az ügyintézésre érkezőket. A Polgármesteri Hivatal köszöni az ügyfelek megértését és türelmét!
   
  Közélet  -  2014. 04. 17. 12:31
  Szűrések éjszakája - április 25. Székesfehérvár, Távirda utca
   Április 25-én Székesfehérvár is csatlakozik a Szűrések Éjszakája programhoz: reggel fél nyolc és este nyolc között bárki részt vehet különböző szűrővizsgálatokon, de 400 meghívót küldött ki az ANTSZ. Aki erre a napra meghívót kapott mammográfiás vizsgálatra, annak a saját egészsége érdekében érdemes elmennie az emlőszűrésre.
  Közélet  -  2014. 04. 17. 17:19
  Az idei emlékévekről volt szó a Fehérvári Szenátus ülésén
  Aktuális ülését tartotta ma délután a Fehérvári Szenátus. A polgármester munkáját segítő tanácsadó testület a 2014-ben megvalósuló Holokauszt Emlékév, a Nagy Háború Emlékéve és az Ybl Bicentenárium – Magyar Építészet Éve székesfehérvári programjairól hallgatott meg prezentációt. A szenátus tagjai több javaslatot tettek a tervezett rendezvényekkel kapcsolatban.
  Sport hírek  -  2014. 04. 18. 15:41
  Kovács Sarolta negyedik lett az öttusa világkupán
  Bár a vívás után csak a 24-ik helyen állt Kovács Sarolta a Kínában, Csengtuban zajló öttusa világkupán, a Volán Fehérvár versenyzője a folytatásban már remekelt. Úszásban a harmadik legjobb idővel zárt, míg a lovas pályán a második legjobb volt, így jó pozícióból várhatta a kombinációt, és végül felfutott a negyedik helyre, Sacit csak két kínai és egy lengyel versenyző előzte meg. A másik két magyar, Földházi Zsófia a 10-ik, míg Alekszejev Tamara 18-ik helyen végzett. Demeter Bencéék szombaton döntőznek.
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 14:31
  Vigyázat! Magyarok a Marson! - Fehérváron rendezik az országos műszaki verseny döntőjét
   Országos versenynek ad otthont a fehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközép-iskola tornaterme 2014. április 26-án az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ társ szervezésével. A IX. Országos Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyén a jövő mérnökei mutathatják be találékonyságukat és szakmai felkészültségüket. Az eseményen résztvevő diákok feladata a Tatuin bolygón közlekedő légpárnás robot felépítése és programozása.
  Közélet  -  2014. 04. 18. 11:28
  Saját család nélküli fiatalok készültek a felnőtt életre a Lurkó Egyesülettel
  A fehérvári Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület húsvét előtt Fehérvár-csurgón 16 nehéz sorsú fiatal számára szervezett párkapcsolati és önismereti képzést, melyet pályázat útján az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatott. Bodajkról, Csákvárról, Mezőfalváról, Nádasdladányból, Velencéről és Székesfehérvárról érkeztek a Fehérvárcsurgó-i Kaszap István Központba.
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 10:50 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Spányi Antal megyéspüspök nagyböjti gondolatai
   "A nagyböjt célja, hogy felkészítsen minket Húsvét szent ünnepére, a feltámadott Krisztussal való találkozásra. Lelki eszközöket keresünk ezért, hogy mi is tanúi lehessünk annak, amely az apostolok életét örömmel töltötte be, és ami megváltoztatta egész életüket."- mondta Spányi Antal megyés püspök a böjtről, imádságról, jócselekedetekről.
   
  Kék hírek  -  2014. 04. 17. 16:32
  Halálos bántalmazás Székesfehérváron - elfogták a tettest
  Bántalmaztak egy 57 éves férfit csütörtök délben Székes- fehérváron. Egy férfi többször megütött egy másikat a Horváth István lakótelep egyik házának alagsori helyiségében, az áldozat röviddel azután meghalt. Az 50 éves támadót a rendőrök a helyszín közelében elfogták - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu-n.
  Sport hírek  -  2014. 04. 17. 15:30
  Demeter Bence is döntős a kínai öttusa világkupán
  Mindhárom magyar versenyző továbbjutott a férfiak selejtezőjéből a csengtui öttusa világkupán. A kínai viadalon összesen 67-en álltak rajthoz, az A-csoportban Kasza Róbert az első, míg a Volán Fehérvár öttusázója, Demeter Bence a nyolcadik lett, míg a másik csoportban Tibolya Péter második lett. A férfiak döntőjét szombaton rendezik majd, míg a hölgyek, Kovács Saroltával a mezőnyben pénteken versenyeznek a fináléban.
  Kék hírek  -  2014. 04. 17. 09:54
  Józan Húsvét - vezessenek figyelmesen, alkohol nélkül
   A kampány ideje alatt fokozott rendőri jelenlétre kell számítani Magyarország, így Fejér megye közútjain is. Kérnek minden közlekedőt, hogy kizárólag józanul, a vezetésre alkalmas egészségi állapotban üljön a volán mögé, vagy szálljon kerékpárra, mert ellenkező esetben nem csak saját magát, hanem a közlekedés egyéb résztvevőit is komoly veszélynek teszi ki!
  Közélet  -  2014. 04. 17. 08:46
  Lakossági fórum Börgöndön - hamarosan elkészül a 62-esen a lekanyarodó sáv
   Lakossági fórumot tartottak Börgöndön szerdán este a településrészen található Tósor horgásztó mellett. Az elmúlt időszakban megépült a börgöndi bekötőút, elkészült a településrész szennyvízcsatorna hálózata és utána az úthelyreállítás. A fórumon szó volt a településre tervezett térfigyelő kameráról, a házak előtti zöldterületek rendezéséről és az új bekötő út melletti fasor telepítéséről.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss