24 oC / 15 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2016. Május 30. Janka, Zsanett, Johanna, Nándor
   Eseménynaptár
2016 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2016. 05. 28. 11:00 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A gyermekeké volt a Belváros a Hetedhét Játékfesztiválon
  Immáron negyedik alkalommal vehették két napon át birtokba a gyermekek a történelmi Belvárost. A szombat délelőtti megnyitóval hivatalosan is elkezdődött a Hetedhét Játékfesztivál, amely tartalmas és élményekben gazdag pillanatokat ígért minden korosztály számára, a legkisebbektől a legnagyobbakig. A gyermekeket és szüleiket mindkét nap tartalmas programokkal várták.
  Közélet  -  2016. 05. 29. 21:44 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Ezer Lámpás Éjszakája - hogy minden gyermek hazataláljon
  Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan idén már hatodik alkalommal rendezték meg az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozatot. Fehérváron családi- és gyerekprogramokkal, valamint koncertekkel várták az érdeklődőket az Alba Pláza előtt, ahol a gyermekeltűnésekkel kapcsolatos felvilágosító programok és rendőrségi bemutatók is voltak.
  Közélet  -  2016. 05. 29. 13:17
  Világháborús hősök előtt tisztelegtek a 69-es Előre! emlékműnél
   A Hősök Napja alkalmából koszorúztak vasárnap a "69-es előre!" I. világháborús emlékműnél. A megemlékezés a himnusz hangjaival kezdődött, majd Vargha Tamás honvédelmi miniszter-helyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Önkormányzat elnöke helyezett el koszorút a magyar hősökre emlékezve.
   
  • HÍRADÓ 2016. május 28.

   Borünnep a Velencei-tónál, Móri Karika tizedszer, jótékony kerekezés az ...

  • Családi nap a DENSO-nál

   Családi és gyermeknapot tartottak a Denso Gyártó Magyarország Kft-nél. A ...

  • Hazatért a világbajnok

   Pénteken Moszkvában egyéni és csapatvilágbajnoki címet szerzett a Volán ...

  • Atlétikai Diákolimpia

   A Bregyó közi Regionális Atlétika Centrumban tartották az országos diákolimpia ...

  • Hetedhét Játékfesztivál

   A gyermekek vették birtokba Székesfehérvár belvárosát. A Hetedhét ...

  • Építők napja

   A hagyományoknak megfelelően bensőséges hangulatú ünnepséggel köszöntötték az ...

  • Makettépítő verseny a VOKE-ban

   Huszonnégy órás makettépítő versenyt rendeztek a VOKE-ban. Az elkészült ...

  • HÍRADÓ 2016. május 27.

   17 milliárd, épületvásárlás, déli elkerülő korrekció, ülésezett a város ...


  Közélet  -  2016. 05. 29. 12:37
  Kreatív Építő Kezek - a szabadkai csapat nyerte a három napos szakmai versenyt
  Vasárnap délelőtt a Kreatív Építő Kezek szakmai vetélkedő eredményhirdetésén adták át az idei Jáky Életmű-díjakat is. Tövisháti Andrásné, Irénke néni 1965 és 2000 között volt a Jáky útépítéstan tanára, Csillag György pedig 1973 és 2007 között volt az iskola műhelyfőnöke, gyakorlati oktatási vezetője. A három napos kreatív versenyt a Szabadkáról érkezett POLI nevű csapat nyerte.
  Közélet  -  2016. 05. 29. 12:59
  Közös Úrnapi körmenettel ünnepelt Székesfehérvár
   Vasárnap Székesfehérvár város közös Úrnapi szentmiséjét mutatta be Spányi Antal megyés püspök a székesegyházban, majd Krisztus titokzatos testének és vérének tiszteletére tartott szentmise után körmenetet tartottak a Belvárosban. Az Oltáriszentség úrnapi körbehordozásának a néphagyomány a gonoszt, a betegségeket és a természeti csapást elűző erőt tulajdonít.
   
  Közélet  -  2016. 05. 28. 22:51 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Összetörték az évfolyamkorsót a valétálók a Városház téren
    Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézet egyik legszebb, legszentebb hagyománya a Selmecről származó valétálás, ballagás. Szombaton este a valétálók elbúcsúztak az Alma Matertől, a végzős hallgatók fáklyákkal és lámpásokkal vonultak végig Fehérvár utcáin a fáklyát tartó balekok, kohlenbrennerek sorfala között.
  Sport hírek  -  2016. 05. 28. 15:10
  A világbajnok fogadása - Kovács Saci hazatért
  Pénteken Moszkvában egyéni és csapatvilágbajnoki címet szerzett a Volán Fehérvár öttusázó klasszisa, szombaton pedig már Székesfehérváron fogadta a gratulációkat. Kovács Saroltát a Volán öttusa telepén az egyesületben sportoló gyerekek tucatjai, edzők, klubevezetők és a város prominensei várták. Két aranyéremmel a nyakában fogadta a köszöntéseket - és persze már az olimpia is szóba került...
  Sport hírek  -  2016. 05. 28. 20:31
  Demeter Bence volt a legjobb magyar a férfiak döntőjében
  Az öttusa-világbajnokság férfi döntőjébe nem jutott be a legrutinosabb magyar öttusázó, Marosi Ádám, ott volt viszont az olimpiai kvótára hajtó Demeter Bence és Kasza Róbert. Kettejük közül ismét a fehérvári versenyzőnek sikerült jobban a döntő, hiszen legjobb magyarként tizenkettedik lett. Kasza huszonegyedik, kettejük közé az egyéni induló Tibolya Péter is befért. Demeter remekül teljesített lovaglásban és a kombinált számban is.
  Közélet  -  2016. 05. 28. 20:00
  A hősökre emlékeztek az öreghegyi hálaadási keresztnél
   A Hősök Napja alkalmából tartottak megemlékezést a II. világháborús emlékmű és hálaadási keresztnél szombaton. A Donát utca és a Zobori út kereszteződésében található II. világháborús emlékművet 1946-ban közadakozásból emelték, 2014-ben pedig felújítás után szentelték újra. Tornyai Gábor atya, az Öreghegyi Egyházközség plébánosa beszédében kiemelte, hogy a háború, amely elvette az emberek életét, az őrületről és a szeretetlenségről szólt.
  Sport hírek  -  2016. 05. 28. 14:54
  Az V-VI. korcsoportos tanulók versenyével folytatódott az Atlétikai Diákolimpia
  Csütörtöktől Székesfehérvár másodszor ad otthont az Országos Atlétikai Diákolimpia Döntő. A hatnapos versenysorozat alatt több mint 1000 kisdiák küzdhet a bajnoki címekért és a dobogós helyezésekért egy olyan atmoszférájú stadionban, ahol világklasszis versenyzők álltak rajthoz a tavalyi évben. Szombaton az V-VI. korcsoportos középiskolások mérték össze tudásukat.
  Kultúra  -  2016. 05. 28. 12:16 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Családi nap a DENSO-nál, az olimpia jegyében
  Szombaton rendezte családi napját a DENSO, ahol mintegy 17 ezer ember fordult meg. A város egyik legnagyobb foglalkoztatójánál 5600 ember dolgozik, akik családostul érkeztek szombaton a gyárba. A megnyitón Jiro Ebihara elnök -akárcsak tavaly- idén is magyarul beszélt a megnyitón a népes közönséghez, megköszönve a dolgozók munkáját, Székesfehérvár nevében pedig Mészáros Attila köszöntötte a családi nap résztvevőit.
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 20:12
  Megnyílt a Széchenyi emlékek nyomában, Európában című fotódokumentációs kiállítás
    A Magyar Emlékekért a Világban Egyesület és a Szent István Művelődési Ház közös szervezésében, a X. Katolikus Könyvnapok keretében fotódokumentációs kiállítás nyílt Széchenyi-emlékek nyomában, Európában címmel. A tárlat, amely összesen 32 tablón mutatja be gróf Széchenyi István életútjának magyarországi és külföldi állomásait és munkásságát, június 7-ig látható a Szent Korona Galériában.
  Sport hírek  -  2016. 05. 27. 19:48
  Harcolt, nyert és döntőt játszhat az Alba Fehérvár
  A hazai magabiztos siker után előnyből várhatta az elődöntő negyedik, paksi meccsét az Alba Fehérvár. Sokáig úgy tűnt, lesz ötödik találkozó is, de a harmadik negyedben mínusz tizenháromról felállt, és remekül hajrázott az Alba. Tartalékosan elért győzelme azt jelenti, hogy három év után ismét bajnoki döntőt játszik a csapat!
  Atomerőmű SE - TLI-Alba Fehérvár 64-69
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 19:28
  Fúvószenekari koncerttel zárult a Mind egy szálig adománygyűjtő kampány
   Idén is adakozhattak a fehérváriak a „Mind egy szálig” elnevezésű kampány keretében. Az adománygyűjtő programsorozat főhajtás a háborúkban hősi halált halt fehérvári katonák előtt és lehetőség arra, hogy Székesfehérvár katonai emlékhelyeit ápoljuk. A jótékonysági eseményt pénteken a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület műsora zárta a Városház téren.
  Sport hírek  -  2016. 05. 27. 17:59
  Kovács Sarolta egyéni világbajnok, és aranyérmes a Kovács, Alekszejev, Földházi csapat is!
  Kovács Sarolta egyéniben, illetve Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával csapatban is aranyérmet nyert pénteken az öttusázók moszkvai világbajnokságának női versenyében. Földházi nyolcadik, Alekszejev pedig 17. lett. Egyéniben a francia Elodie Clouvel végzett a második, a német Lena Schöneborn pedig a harmadik helyen.
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 16:11 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Jósika Miklós díjat vehetett át Bobory Zoltán
   Magyarország honvédelmi minisztere a kiemelkedő irodalmi tevékenység elismerésére Jósika Miklós-díjat adományozott a Honvédelem Napján Bobory Zoltánnak a magyar irodalomért tett, határainkon is átívelő alkotói és szervező munkájának elismeréseként. A díjat Vargha Tamás honvédelmi miniszter-helyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője pénteken adta át a fehérvári irodalmárnak.
   
  Közélet  -  2016. 05. 27. 15:13
  A közös cél a parkolási gondok enyhítése
  Átérezve a környéken élők problémáját továbbra is a parkolóház építésben látja a Belváros és környéke parkolási gondjainak megoldását Székesfehérvár Önkormányzata. A Koch László utcában tervezett fejlesztéssel a felszíni parkolók egy részének használatára csak az ott élőknek lenne lehetősége, a többi gépjárművet a parkolóház tudná befogadni.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 14:58
  Fejér Megyei Építőipari Nívódíjban részesült a Pákozdi Katonai Emlékhely
  Fejér Megyei Építőipari Nívódíjat kapott kiváló működéséért a Pákozdi Katonai Emlékhely. Az 1,6 hektáros emlékpark településformáló hatása, kivitelezési minősége és anyaghasználata miatt nyert nívódíjat Fejér megyében. Kivitelezőjét, a Merkbaut is oklevéllel tüntették ki.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 14:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Tíz középiskola diákjai versenyeztek a "Kreatív Építő Kezek" vetélkedőn
  A Jáky József Középiskola meghívását tíz iskola fogadta el, két határon túli és nyolc magyarországi. A „Kreatív Építő Kezek” szakmai vetélkedőt az Építők Napjához kapcsolódóan rendezték meg, a pénteki versenynapon hatalmas lelkesedéssel vettek részt a diákok és felkészítő tanárok egyaránt.
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 13:49 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Tablókiállítás a katonahősök tiszteletére a Városház téren
  A második résszel folytatódik az az első világháborús szabadtéri tablókiállítás, melyet tavaly indított el a Városi Levéltár és Kutatóintézet és Székesfehérvár Önkormányzata. A Városház téren pénteken délután nyílt köztéri tárlat a balkáni és a keleti (galíciai) front eseményeit mutatja be, emléket állítva azon székesfehérvári katonáknak, akik részt vettek a Nagy Háború küzdelmeiben. A tárlat augusztus 31-ig látható a téren.
  Sport hírek  -  2016. 05. 27. 13:47
  Játékost is igazolt a Vidi, Barczi Dávid az első érkező
  Pár órával azután, hogy az új vezetőedző bemutatkozott, az első nyári játékosigazolást is bejelentette a Videoton FC vezetősége. A Diósgyőrből távozó korábbi utánpóltás-válogatott középpályás, Barczi Dávid két évre kötelezte el magát, és hétfőn már a Henning Berg vezette szakmai stáb irányítása alatt kezdi meg a felkészülést a kövekező szezonra.
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 11:19
  Pótfelvételit tartanak jövő hétfőn és kedden a Hermann Zeneiskolában
    „Tanulj kedvenc hangszereden!” jeligével alkalmassági pót-meghallgatást tartanak jövő hétfőn és kedden a Hermann László Zeneiskolában . A zenélni vágyó jelentkezők több hangszer, szak közül választhatnak. A 2016/17-es tanévre még furulya, fagott, klarinét, trombita, cselló, népi vonós, népi ének és cimbalom hangszerekre lehet jelentkezni.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 11:15 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Közgyűlés - fontos gyűjtőutak építése is szerepel a módosított közlekedésfejlesztési koncepcióban
   Az ülés elején adták át a Székesfehérvár Közbiztonságáért díjat Moiser Attillának, aki a Feketehegy-Szárazréti polgárőr csoportot vezeti. Módosították a város közlekedésfejlesztési koncepcióját, melyben szerepel a déli elkerülő út és a nyugati elkerülőt a Palotavárossal összekötő út terve is. A város számára 2020-ig rendelkezésre álló 17 milliárdos fejlesztési forrás terhére pedig csapadék csatorna-, bölcsőde- és óvoda felújításokról is tárgyaltak a képviselők.
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 11:07
  Ingyenes múzeumlátogatások a Belvárosban
  Izgalmas, ingyenes múzeum- látogatásokkal várja a kedves érdeklődőket május 27-én, 28-án és 29-én a Szent István Király Múzeum. Péntektől vasárnapig a Nemzeti Emlékhely, a Szent István Király Múzeum állandó régészeti kiállítása, a Seregélyesi Kincs – Főúri Asztalok Ékessége című tárlat és a Fekete Sas Patikamúzeum is belépőjegy váltása nélkül látogatható. A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!
  Sport hírek  -  2016. 05. 27. 10:49
  Bemutatták Henning Berget - nagy célokért küzd az új szezonban a Videoton FC
  A 2016/17-es bajnoki szezon első hivatalos sajtó- tájékoztatóját tartotta pénteken délelőtt a Videoton FC, melynek keretében bemutatták a csapat új trénerét, a norvég Henning Berget. A norvég szakembert Kovács Zoltán, a Videoton FC sportigazgatója mutatta be a sajtó képviselőinek. Az eseményen elhangzott, hogy a klub nagy célokat szeretne elérni az új bajnoki szezonban.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss