25 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 12.96 km/hKeleti szél (aktuális)
2014. Július 31. Oszkár, Ignác, Bató
   Eseménynaptár
2014 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
27
28
31
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Táborok

  Ybl-program

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2014. 07. 30. 13:09 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megnyitotta kapuit a FEZEN - harmincezer embert várnak
  Szerdán délben ismét megnyitotta kapuit a FEZEN a MÁV Előre pályán. A fesztiválra Idén is harmincezer zenerajongót várnak a szervezők. A Mártírok úja teljes körű felújítása miatt változik a gyalogos és autós-buszos közlekedés jól megszokott rendje, illetve a parkolás is. Lesz azonban fesztiváljárat és FEZEN Turné, a környékbeli utcák lakói pedig kedvezményes árú napijeggyel és bérlettel mehetnek fesztiválozni.
  KÉPGALÉRIA a "nulladik" napról
  Közlemények  -  2014. 07. 31. 10:57
  Az ivóvíz-vezeték felújítása miatt van szükség forgalomterelésre a Rákóczi úton
   A Rákóczi úti ivóvíz-vezetékek felújítását végzik augusztus 1-jétől, így az érintett útszakasz forgalmi rendje péntektől megváltozik. Félpályás lezárásra kerül sor, a munkálatok idején a Fehérvár Áruházzal szembeni megállóhelyen az autóbuszok nem állnak meg, az áruház melletti parkoló azonban a felújítás heteiben is üzemel majd. A munkálatok idején az Ősz utcába a Rákóczi út felől nem lehet behajtani, a Kégl György utcából pedig a Rákóczi útra csak jobbra kanyarodva lehet kihajtani.
  Közélet  -  2014. 07. 30. 12:28
  Strandok Éjszakája Fehérváron - fergeteges programkavalkád a Városi Strandon
  Augusztus első napján országszerte 49 helyszínen élvezhetik a vendégek a fürdők különleges szolgáltatásait. Fehérvár ismét csatlakozik a Strandok Éjszakája országos rendezvényeihez. Augusztus 1-jén 18 órától fergeteges hangulatú programokkal várják a vendégeket az idén 80 éves fennállását ünneplő Városi Strandon. Lesz éjszakai fürdőzés, korabeli fotókiállítás és számos játékot is kipróbálhatnak az érdeklődők. 
   
  Városfejlesztés  -  2014. 07. 31. 09:18
  Jövő héten már kopóréteget aszfaltoznak

  Jövő héten szerdán már a kopóréteget aszfaltozza a kivitelező a Mártírók útja egyes szakaszain, hogy mihamarabb vissza lehessen engedni a forgalmat az útra. A tervek szerint a hónap végére olyan állapotba kerül az új út, hogy a forgalom nem zavarja majd a munkálatokat. A Kinizsi és a Madách utca között az útpálya egyik felén már elkészültek az útalappal, jelenleg pedig a városból kifelé vezető oldalon építik az alapot.
  • Just five a FEZEN-en

   A Fezen szervezőinek és a város önkormányzatának nem titkolt célja a ...

  • Elrajtolt a FEZEN

   Elstartolt a FEZEN - 4 napon keresztül, több mint 120 élőzenés koncert várja ...

  • Mentőállomás épül Abán

   Mentőállomást építenek Abán. A beruházás ünnepélyes keretek között az alapkő ...

  • 70 évesen is a Vidiért

   70. születésnapját ünnepli a Videotont már negyven éve szolgáló nagyszerű ...

  • Népszerű a Koronás Park

   Múlt pénteken nyitotta meg kapuit a Koronás Park, a város legújabb és ...

  • Strandok éjszakája

   Az idén 80 éves székesfehérvári Városi Strand fergeteges nosztalgia hangulattal ...

  • Fehérvári esélyek az OB-n

   Pénteken kezdődik az atlétikai országos bajnokság a Bregyó-közi sportcentrumban....

  • Összefogás a nyugalomért

   A Norvég Civil Alap támogatásával példaértékű program valósult meg Pátkán. A ...


  Kultúra  -  2014. 07. 29. 19:45
  Ybl-díjas építészek alkotásait bemutató kiállítás nyílt az Alba Plazában
  A Fejér Megyei Építészek Kamarája fotókiállításon mutatja be azokat a fehérvári épületeket, létesítményeket, amelyekért tervezőiket Ybl-díjjal jutalmazták, illetve azokat a fehérvári épületeket, amelyeket Ybl-díjas építészek terveztek. A kiállítás július 29-e és augusztus 12-e között az Alba Plaza Bevásárlóközpontban, majd augusztus 13-a és augusztus 27-e között A Szabadművelődés Házában látható.
  Közélet  -  2014. 07. 29. 18:43 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Utcagyűlés a Hosszúsétatér 64. rehabilitációjáról és a vasútfejlesztés aktuális kérdéseiről
    Hosszúséta- téren élőket és a vasúti vágányhálózat felújítása kapcsán érintett utcák lakóit hívta fórumra kedden késő délután Mészáros Attila. A Hosszúsétatér 64. számú épület rehabilitációjáról is szó volt, valamint a vasútfejlesztési projekt kivitelezőjével közösen számoltak be a munkavégzés részleteiről. A fehérvári vasútállomás és vágányhálózat felújítása a NIF Zrt. beruházásában, uniós támogatással zajlik, a kivitelezés idejére a környező utcákban élők türelmét kérik.
   
  Közélet  -  2014. 07. 31. 11:12
  Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából szerveznek programokat
  Augusztus 1-jén az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendeznek programokat A Szabad- művelődés Házában, ahol a nő, anya és feleség szerepekről, valamint az anya-magzat kapcsolatról is szó lesz. A világnapon babahordozásra alkalmas eszközöket is kipróbálhatnak majd a résztvevők.
  Sport hírek  -  2014. 07. 28. 11:47
  A 119. Atlétikai Országos Bajnokságot rendezik meg a hétvégén Fehérváron
  A fehérvári Regionális Atlétikai Központ ad otthont augusztus 1-je és augusztus 3-a között a 119. Atlétikai Magyar Bajnokságnak, amelyre 290 férfi és 255 női egyéni nevezés érkezett. A legnépesebb versenyszám 29-29 indulóval a férfi 100 és 200 méter lesz. A versenyzők között ott lesz Pars Krisztián, Zsivóczky Attila, Zsivóczky-Farkas Györgyi, Schmelcz Fanni és Kővágó Zoltán is.
  Sport hírek  -  2014. 07. 31. 14:59
  Szoros mérkőzésen kapott ki a Vác ellen a Fehérvár KC
   A pénteki, hazai pályán az Érd ellen megnyert felkészülési rajt után, kedden Vácon lépett pályára a Fehérvár KC nő kézilabda csapata, és kétgólos vereséget szenvedett a vendéglátóktól. Az Ipress-Center Vác a félidőben 12-10-re vezetett, majd végül 24-22-re nyerte a mérkőzést. Az FKC legeredményesebb játékosa a négygólos Hajduch Csenge volt. A Fehérvár KC következő felkészülési mérkőzését a Siófok ellen játssza majd pénteken.
  Kultúra  -  2014. 07. 31. 14:22
  Bábjáték és Népi Játszóház is várja az érdeklődőket szombaton a Koronás Parkban
   A fehérvári Koronás Park több érdekes programmal is várja az érdeklődőket a mostani héten. Augusztus 2-án, szombaton, délután 16 órakor a Ládafia Bábszínház vásári bábjátékát: Az ördög kilenc kérdése című előadást tekinthetik meg az emberek. A program során a bábokkal való játék szerelemről, a házasulásról és az ördögi csalárdságról hallhatnak érdekes történetet. Az előadást 500 Forintos jeggyel lehet megnézni. A bábjáték után a Népi Játszóház is igénybe vehető 400 Forintért.
  Sport hírek  -  2014. 07. 31. 14:17
  "Az olasz futballt szinte jobban ismerem, mint a magyart"
  A Videoton új csatára, Feczesin Róbert hosszú évek után kötelezte el magát ismét egy magyar klubhoz. Fiatal játékosként került ki Olaszországba, ahol új stílust tanult, most pedig itthon kamatozhatnak tapasztalatai. A szurkolók gólokat várnak tőle, és remélik, Nikoliccsal párban akár az egész mezőny egyik legerősebb csatársorát alkothatják. Még nem tudni, pályára lép-e szombaton, de ígéri, fizikálisan hamar utoléri társait és beépül a Vidibe.
  Kultúra  -  2014. 07. 31. 12:23
  Hon a hazában - irodalmi pályázat
   Hon a hazában címmel, lakóhelyünk történelmét bemutató irodalmi művek elkésztésére írt ki pályázatot a Liget folyóirat. A kiírás szerint a témához kapcsolódó, tetszőleges formában és hangnemben alkotott műveket vár a szerkesztőség magánszemélyektől.
  Közlemények  -  2014. 07. 31. 12:10
  Önkormányzati kitüntetések - az Önök javaslatát is várják
   Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata díjak, kitüntető címek, elismerések alapításával és adományozásával kívánja kifejezni tiszteletét és megbecsülését mindazon személyek és közösségek iránt, akik életművükkel, munkájukkal, a város közéletében való közreműködésükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, maradandót alkottak, vagy más, a köz érdekében végzett tevékenységükkel segítették Székesfehérvár szellemi és anyagi gyarapodását.
  Kultúra  -  2014. 07. 31. 10:35
  Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar innovációs kiállítása a Károlyi kastélyban
   Az egyetem innovációs poszter- kiállítása, amely folyamatosan bővülő anyaggal már több helyszínen is bemutatásra került. Az idén júliusban egy igen reprezentatív helyen, a Fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban lelt otthonra.
   
  Közélet  -  2014. 07. 30. 19:07
  Pótfelvételi nyílt napot tart a Kodolányi augusztus elsején
  Van még esélye azoknak is, akik kevesebb pontszámot értek el az idei felvételi eljárás során, vagy csak most kezdtek el gondolkodni a továbbtanulásban, hiszen a pótfelvételi keretében augusztus 12-ig még lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények képzéseire. A Kodolányi új képzési modelljével is megismerkedhetnek azok az érdeklődök, akik ellátogatnak az augusztus 1-jei nyílt napra Budapesten és Székesfehérváron.
  Közélet  -  2014. 07. 30. 16:25
  Állami gondozott gyerekek találkoznak a Testvértáborban
  Augusztus 1-től a fehérvári „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület szervezésében immár tizenötödik alkalommal valósulhat meg az a „Testvértábor”, ahol a saját családjukból állami gondozásba kiemelt, de különböző településeken élő vér szerinti tesók együtt nyaralhatnak egy hétig Balatonfenyvesen.
  Kultúra  -  2014. 07. 30. 08:52
  Augusztusig várja táborokkal a gyerekeket a Terembura Kulturális Egyesület
   Idén nyáron új helyszínen táborozott le a Terembura Kulturális Egyesület, ahol megújult tematikával és az Okoskodó logikai játékklubbal együttműködve várja a táborozni vágyó gyerekeket. A fiatalokat egészen augusztusig várják a legkülönfélébb érdekességekkel, mint például logikai játéktábor. A táborok helyszínének a fehérvári Egyházmegyei Múzeum és a megújult Barátok udvara ad otthont.
  Kultúra  -  2014. 07. 30. 07:50
  Zene-Zoom fotópályázatot hirdet a Fonódás Kulturális Egyesület
  A Zene-Zoom pályázatot 15 és 35 év közötti fiatalok számára hirdetik meg, a leadott munkák témái lehetnek a 2014 június 1. és szeptember 1. között Fejér megyében lezajló valamennyi nép-, komoly- és könnyűzenei koncertek fellépői, közönsége, helyszíne és minden ami megfogja a kép készítőjét. A képek feltöltési határideje 2014. szeptember 5. péntek 16 óra.
  Kultúra  -  2014. 07. 30. 07:01
  Színi kritikusok díja: két jelölése is van a Vörösmarty Színháznak
  Két jelölése is van a Vörösmarty Színháznak a Színikritikusok díjára. Krisztik Csaba a legjobb férfi mellékszereplő díjára esélyes, és a Pillangó című előadás jelmezei is versenyben vannak a tervező Benedek Marinak köszönhetően. Hogy kit illet a rangos szakmai elismerés, az 2014. szeptember 21-én, a Trafó – Kortárs Művészetek Házában megrendezett átadó ünnepségen derül ki.
  Sport hírek  -  2014. 07. 29. 15:53
  Két magyar válogatottban négy fehérvári kézilabdázó
  A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Németh András kihirdette az A- és a B-válogatott keretét is. Mindkét csapat részt vesz a jövő hétvégi, kecskeméti felkészülési tornán, ahol rajtuk kívül Angola és Románia válogatottja lesz még ott. A két magyar keretben összesen 38 játékos szerepel, köztük négy fehérvári: az FKC-ből Kiss Éva, Horváth Bernadett és Mayer Szabina az A-, míg Tlinger Tamara a B-csapatban kaphat játéklehetőséget a kapitánytól.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss