4 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 7.56 km/hNyugati szél (aktuális)
2016. December 09. Natália, Valéria, Filótea
   Eseménynaptár
2016 December
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 • Nincs esemény!

 • Aláírásgyűjtés

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2016. 12. 08. 10:23
  Karácsonyváró programok advent harmadik hétvégéjén Fehérváron
  Hangversenyek, színpadi koncertek, kézműves foglalkozások, játszóházak várják advent harmadik hétvégéjén a fehérváriakat. Az ünnepi díszbe öltözött Belvárosban péntek délutántól vasárnap estig számtalan színes, hangulatos és meghitt programon vehetnek részt a családok, kicsik és nagyok, a baráti közösségek. Székesfehérvár mindenkit szeretettel vár a karácsonyi készülődés rendezvényeire!
  Közélet  -  2016. 12. 09. 12:47
  Mesekönyv nagycsoportosoknak - Fehérvár karácsonyi ajándéka az óvodásoknak
  Több, mint 1300 nagycsoportos óvodás kapja kézhez a napokban a város karácsonyi ajándékaként Ocskay Zsuzsanna: Bécike gúnyolódik című, két nyelven íródott könyvét. Ezt adja ajándékba karácsonyra Székesfehérvár Önkormányzata idén a város nagycsoportos óvodásainak. A kisfiú történetét Szabó Eszter illusztrálta, míg angol nyelvre Farkas Andrea fordította.
  Közélet  -  2016. 12. 09. 15:47 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Állatok Karácsonya - ünnep és adományozás a HEROSZ-nál
  A karácsony jegyében telt a pénteki nap a HEROSZ Fehérvári Állatotthonában. Délelőtt önkormányzati képviselők vittek nagy mennyiségű adományt, délután pedig gyerekek és felnőttek sokasága ünnepelte együtt az Állatok Karácsonyát. A Fehérvári Állatotthon a hét minden napján nyitva tart 14.00 és 16.30 között, ez idő alatt bárki átadhatja támogatásait.
   
  • Küzdj meg a bajnokkal!

   Ez a címe annak a programnak, melynek keretében neves sportolók, igazi ...

  • Letörnék a Linz szárnyait

   Idén először győzheti le a Linz gárdáját a Fehérvár AV19. ...

  • Élő adventi kalendárium

   Együtt, igazi közösségként várja a karácsonyt Kisfalud. A városrészben élők ...

  • Vita a vándorkupáért

   Hasznosak, vagy károsak az internetes közösségi oldalak? Számít a korkülönbség ...

  • Jótékonysági fenyővásár

   Idén is jótékonysági fenyővásárnak ad otthont a Megyeháza udvarán a Fejér ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2016. december 9.

   Vita a vándorkupáért, magyar nap a Tópartiban, jótékonysági fenyővásár, ...

  • HÍRADÓ 2016. december 8.

   Fehérvári adományok, a versenyképesség növelése a cél, kinyílt a világ, ...

  • Vetélkedtek a megye nyolcadikosai

   Nemzetközi Szakmai Nap keretében szervezett Megyei Környezetvédelmi és ...


  Kultúra  -  2016. 12. 09. 11:39
  Harmadszor lesz Városi Diákbál Fehérváron január 13-án
   2017. január 13-án harmadszor rendezik meg a Városi Diákbált, ahol Székesfehérvár különböző iskoláiba járó diákok találkozhatnak egymással és a báli hagyományoknak megfelelő módon szórakozhatnak. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház kapuit 19 órakor nyitják, az ünnepélyes megnyitó 19.30 órakor kezdődik.
  Kultúra  -  2016. 12. 08. 16:18
  Adventi előadásra hívnak minden érdeklődőt a Versünnep döntősei
  Zenés irodalmi műsor keretében lépnek színpadra az idei Fehérvári Versünnep döntősei 2016. december 12-én, hétfőn 18.00 órakor a Városháza Dísztermében. A Vershúron – „Lángolj és világíts” című adventi gálán a Versünnep finalistái a Misztral Együttessel közösen örvendeztetik meg székesfehérvári közönségét a verses-zenés esten.
   
  Kultúra  -  2016. 12. 07. 12:20
  Üdvözlet Fehérvárról - képeslapkészítő verseny diákoknak
  Osztályoknak hirdetett képeslapkészítő versenyt a város Facebook oldala. December 15-ig várják a diákok képeslapjait. A közönség szavazáson legjobban teljesítők privát mozizást nyernek a Barátság Mozi felajánlásaként. December 15-én éjfélig várjuk az alkotásokat a fehervarfb@gmail.com e-mail címre.
  Közélet  -  2016. 12. 09. 07:03
  A limanowai csata hőseire emlékezik vasárnap a Fehérvári Huszárok Egyesülete
  Pátzay Pál szobrász- művész alkotásánál, a belvárosi lovasszobornál emlékezik meg vasárnap az 1914-es limanowai csata hőseiről a Fehérvári Huszárok Egyesülete. A 12.00 órakor kezdődő eseményen beszédet mond Huszár János vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, majd koszorúzással zárul a program.
  Gazdaság  -  2016. 12. 06. 16:22
  Új lehetőségek az autópiacon
  A hazai importőrök már dolgoznak olyan alternatívákon, amelyek segítségével az emberek új autókba ülhetnek át a használt régiekből úgy, hogy ez mégsem követel tőlük erőn felüli anyagi áldozatvállalást. A Porsche Lízing és a ©KODA Magyarország az elsők között hívták életre és vezették be idén novembertől azt a lízing konstrukciót, amelynek köszönhetően a magánszemélyek, illetve az egyéni vállalkozók könnyen, gyorsan, és az elképzeléseiknek, igényeiknek legmegfelelőbb új ©KODA márkájú autókhoz juthatnak hozzá.
  Kultúra  -  2016. 12. 09. 09:27
  Magyarországi ősbemutatóra készül a Vörösmarty Színház
   2017. január 21-én mutatja be a Vörösmarty Színház az Apák és fiúk című színművet. Brian Friel darabja a magyarországi ősbemutató lesz Bagó Bertalan rendezésében. Brian Friel a huszadik század második felétől a kortárs ír dráma világszerte legelismertebb képviselője, Magyarországon mégis méltánytalanul keveset játszották darabjait.
  Kultúra  -  2016. 12. 09. 09:23
  Adventi séta hétvégén a Tourinform Irodával
  Tündöklő fények, meghitt pillanatok. Az ünneplőbe öltözött Székesfehérvár a hazai adventi vásárok egyik legszebbike, amely nem csak szépségével varázsol el, de testünket - lelkünket feltölti és lecsendesíti. Advent harmadik hétvégéjén a Szentek titkaiba nyerhet betekintést, aki a Tourinform Irodával tart egy különleges hangulatú sétára, melynek keretében meglátogatják a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum különleges állandó tárlatát.
  Kultúra  -  2016. 12. 09. 08:02
  Adventi készülődés a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban
   Az adventi készülődés jegyében számos programot rendeznek december 10-én szombaton a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban. A résztvevők karácsonyfadíszeket készíthetnek papírból, textilből és termésekből, valamint mesés óra lesz a fenyőfa körül karácsonyi történetekkel. A Püspöki Palota Adventi Udvara kedves hangulattal és szebbnél-szebb portékákkal várja egész nap az érdeklődőket.
  Közélet  -  2016. 12. 08. 17:40
  A véradókat ünnepelte a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete
  A Hotel Magyar Királyban tartotta csütörtökön este hagyományos Véradó Ünnepségét a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete. A rendezvény a november 27-i Véradók Napjához kapcsolódott, melynek keretében a véradás fontosságára hívják fel a társadalom figyelmét. A csütörtök esti programon a rendszeres véradókat is köszöntötte a megyei szervezet.
  Sport  -  2016. 12. 08. 17:04
  Kiválóan helytálltak a KWU világbajnokságon a fehérvári karatékák
  Remekül helytálltak a Fehérvár Karate Akadémia sportolói a várnai KWU világbajnokságon. És bár érmet nem szereztek a fehérvári karatékák, egy ötödik és egy hatodik helyet hoztak haza a közel hétszáz résztvevőt felvonultató utánpótlás vb-ről.
  Közélet  -  2016. 12. 08. 15:11
  Megyei környezetvédelmi vetélkedőt rendeztek a Bugátban
    Idén tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Megyei Környezetvédelmi és Egészségügyi Vetélkedőt a Bugát Pál Középiskolában. A diákokat számos izgalmas és érdekes feladat várta. A megyei megmérettetés célja, hogy a diákok jobban megismerjék a környezetvédelmet és bepillanthassanak a Bugát Pál Középiskola életébe is. A versenyre az egész megyéből jelentkeztek általános iskolások, a megmérettetést elsősorban a nyolcadikos diákoknak javasolták.
  Közélet  -  2016. 12. 08. 11:18
  Egyszerűbben pályázhatnak támogatásokra a civil szervezetek
    2016. december 1-jével módosult a Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos rendelet, amely egyszerűbbé, átláthatóbbá teszi a civil szervezetek pályázati lehetőségeit. A változásokról Zugor Zsuzsanna, a Fejér Megyei Civil Információs Centrum szakmai vezetője tájékoztatott a Fehérvári Civil Központban. 
  Közélet  -  2016. 12. 08. 10:16
  Már lehet jegyeket vásárolni a VI. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyre
  Ismét jótékonysági estéllyel köszönti az új esztendőt Fehérvár. A hatodik alkalommal, január 7-én, a Hotel Magyar Királyban megrendezésre kerülő esemény háziasszonya újra Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes lesz. A jótékonysági borárveréssel egybekötött bálra támogatói jegyek vásárolhatóak a Tourinform Irodában és az esemény helyszínén.
   
  Gazdaság  -  2016. 12. 05. 08:35
  Három év alatt tíz nyelvvizsga - különleges módszer bemutatója Fehérváron
  Cz. Nagy Zsófia története már az országos sajtót is bejárta, pedig akkor még csak a nyolcadik nyelvvizsgáján volt túl. Most már a tizedik vizsga eredményét várja, noha még csak végzős gimnazista. Zsófia szerint csak a módszer számít, bárkinek sikerülhet, akár munka mellett is. A hangsúly a módszeren van, mivel az önmagát közepes nyelvi tehetségként ismerő diáklány is ennek köszönhetően "táltosodott" meg.
  Kultúra  -  2016. 12. 08. 08:20 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Magyar Kultúra Nap lesz pénteken a Tóparti Gimnáziumban
  A rendezvényt a "4 FOR EUROPE” című európai uniós témájú verseny regionális döntőjében első helyezést elért diákcsapat szervezi. A tervezett programok között például táncbemutató, kiállítás magyar találmányokból, fafaragó foglalkozás, Honfoglaló-vetélkedő, hajfonat- és pártakészítés, magyaros ételek kóstolója és népmesevetítés és író-olvasó találkozó szerepel.
  Kultúra  -  2016. 12. 08. 08:17
  A Borbély pince és további rejtélyek - folytatódik a Seuso kedd
   Újra a Seuso-rejtélyek nyomába erednek december 13-án 17 órától a Csók István Képtárban. A Seuso kedd kerekasztal-beszélgetésen Borbély István, Polgárdi egykori polgármestere valamint Hajdú Éva újságíró, korábban Seuso-ügyekért felelős miniszteri biztos lesz majd a vendég.
  Közélet  -  2016. 12. 08. 07:52
  Már a belvárosban is működik a kétkukás rendszer
  Idén több mint tízezer háztartásnak osztott ki a Depónia szelektív hulladékgyűjtő edényeket díjmentesen, a lehetőséggel azonban csak a lakosok nyolcvanöt százaléka élt. A cég ennek ellenére újabb lépést tett, és a város teljes területére kiterjesztette a szelektív gyűjtést. Már nem csak a családi házas övezetekben, hanem a belvárosban is bevezetésre került a kétkukás gyűjtés.
  Sport  -  2016. 12. 08. 07:49
  Szurkolói információk a Szombathelyi Swietelsky-Haladás elleni bajnoki meccsre
  Az OTP Bank Liga idei utolsó fordulójában december 10-én, szombaton 15.30 órától a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vendégeként a Soproni Városi Stadionban lép pályára a Videoton FC. A 6. helyen álló zöld-fehérek ellen utoljára szeptemberben játszott a Vidi, és 3-0-ra nyert Felcsúton. A jegyek 1500 forintba kerülnek, 18 év alattiaknak ingyenes a belépés. Kapunyitás meccs előtt egy órával.
  Közélet  -  2016. 12. 07. 18:51 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elismerések átadásával és koncerttel zárult a 56-os jubileumi programsorozat
    Az 1956. december 7-i székesfehérvári asszonytüntetésre emlékezve rendeztek ünnepséget szerdán este a Városháza Dísztermében, ahol tisztelegtek a forradalmárok előtt és megköszönték az emlékév közreműködőinek munkáját. Székesfehérvár polgármestere 56-os bronzérmet adott Szijártó Ernő Károlynak, valamint Dosztál Béla és Skorka Károly hozzátartozóinak. Polgármesteri Elismerő Oklevelet kapott Schéda Mária, akinek naplóbejegyzései alapján filmet készített a Fehérvár Médiacentrum.
  Közélet  -  2016. 12. 07. 16:22
  Erasmus+-os tapasztalatokról számoltak be diákok a Városházán
  Az Európai Szakképzési Hét programjain belül tartottak beszámolót a Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának és I. István Szakgimnáziumának diákjai azokról a tapasztalatokról, amelyeket az Erasmus+ program keretein belül teljesített angliai és németországi szakmai gyakorlatuk során szereztek.
  Kultúra  -  2016. 12. 07. 16:05 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Örökzöld slágerek csendültek fel a Városi Nyugdíjas Karácsonyon
  Ismét nagyszabású karácsonyi ünnepséget szervezett a városi nyugdíjasok számára Fehérvár Önkormányzata. Közel kétezer szépkorú gyűlt össze szerdán délután az Alba Regia Sportcsarnokban, ahol olyan népszerű énekesek szórakoztatták a népes közönséget örökzöld slágerekkel, mint Malek Andrea, Gájer Bálint, Farkas Gábor Gábriel és Bertalan Dóri.
  Közélet  -  2016. 12. 07. 16:00
  Megnyitott a Kori Liget - iskoláknak és óvodáknak idén is ingyenes
  Az elmúlt hetekben nagyon sokan dolgoztak azért, hogy újra megnyílhasson a Kori Liget a Zenepavilon körül és vastag jéggel várják a látogatókat. A pálya december 6-án nyílt meg, hétköznapokon kora délutánig óvodás és iskolás gyermekek részére előzetes bejelentkezés alapján idén is térítésmentesen vehető igénybe.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss