9 oC(koponyeg.hu)
szitálás, gyenge eső, 11.16 km/hDéli szél (aktuális)
2015. Március 30. Zalán
   Eseménynaptár
2015 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
  Kultúra  -  2015. 03. 29. 20:15 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Gálával ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját a Jáky
  Ünnepi gálaműsort rendeztek a Vörösmarty Színházban abból az alkalomból, hogy 65 éve, 1950-ben jött létre a Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézménye. Az eseményen köszöntőt mondott Székesfehérvár polgármestere, majd a gálán az iskola egykori és mai diákjainak verses, zenés szórakoztató műsorát láthatta a közönség.
  Kultúra  -  2015. 03. 30. 07:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Drahos Bélát köszöntötték a VIII. Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny Díszhangversenyén
   Nagy sikerű koncertet adott szombaton az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Kaposváron a zsúfolásig telt Szivárvány Kultúrpalotában. A VIII. Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny Díszhangversenyén a zenekar élén fellépett Drahos Béla az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője is, akinek 60. születésnapi köszöntőjével zárult a különleges zenei esemény.
  Kék hírek  -  2015. 03. 29. 09:15 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Tragédia a szedreskerti tűzben - az önkormányzat is felajánlotta segítségét
   A szedreskerti lakónegyedben vasárnap hajnalban összesen tíz embert menekítettek ki az égő emeletes épületből, heten megsérültek, köztük egy gyerek. Három lakás vált lakhatatlanná. A mentők két embert próbáltak újraéleszteni a helyszínen. Öt embert kórházba kellett szállítani, hármuknál füstmérgezést állapítottak meg, egyikük könnyebben meg is égett. Székesfehérvár Önkormányzata részvétét fejezi ki a vasárnap hajnali tűzesetben elhunytak hozzátartozóinak és egyben felajánlja segítségét a károsultaknak.
   
  Kultúra  -  2015. 03. 28. 14:20 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Élő-Képes Krónika a Koronás Parkban

  A város történelmi legendáinak szórakoztató, vidám feldolgozását láthatták az érdeklődők szombaton a Koronás Parkban. A Szabad Színház színészei a népi vásári komédiák stílusában interaktív módon mutatták be az élőképeket. A képek hátterében az eredeti Képes krónika motívumai, ornamentikái látszottak, mintegy keretezve a játékot.
  • Vizsgálat deríti ki a tűz okát

   Továbbra sem tudni, mi okozta a tüzet a Szedreskerti lakónegyedben. Azt, hogy ...

  • Tragikus hajnal a Szedreskerten

   A szedreskerti lakónegyedben vasárnap hajnalban összesen tíz embert ...

  • HÍRADÓ 2015. március 28.

   Uniós fejlesztések nyílt napja Fehérváron, sikeres volt a férfi szűrőnap a ...

  • Megnyílt az utazás kiállítás

   Elkezdődött a 3. Székesfehérvári Utazás Kiállítás és Vásár a Hiemer ...

  • Sikeres volt a szűrőnap

   Ingyenes férfi szűrőnapot tartottak a Család- és Nővédelmi Központban. A ...

  • VI. Fehérvári Versünnep

   A Szent István Művelődési Házban rendezték a VI. Fehérvári Versünnep ...

  • Uniós Fejlesztések nyílt napja

   Székesfehérváron is megrendezték az Uniós Fejlesztések nyílt napjának ...

  • Bormustra Öreghegyen

   Az Öreghegyi Művelődési Ház adott otthont a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend ...


  Kultúra  -  2015. 03. 29. 20:45 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Virágvasárnapi családi keresztutat jártak be a Sóstón
  Március 29-én, Virágvasárnap délelőtt a Bazilikában Spányi Antal püspök tartott ünnepi szentmisét és barka- szentelést, Jézus Krisztus jeruzsálemi bevonulásának emlékére. Délután családi keresztutakra került sor plébániai, lelkipásztori körzeti szervezésben. A hívő családok a maroshegyi plébánia mellett gyülekeztek, hogy keresztutat járjanak a sóstói tanösvényen.
  Sport hírek  -  2015. 03. 28. 21:45
  A Miskolc nyerte a Magyar Kupát Székesfehérváron - hosszabbítás után
  Trófea nélkül zárja a szezont a Fehérvár AV 19, miután a Magyar Kupa döntőjében hosszabbítás után kikapott a Miskolctól. A fináléban végig a Volán szaladt az eredmény után, és bár nyomott az EBEL negyeddöntős gárda, a Jegesmedvék kiválóan állták a sarat, Becze pedig a hosszabbításban kihasználta az adódó lehetőséget. A bronzérmet a Debrecen szerezte meg.
  Miskolci Jegesmedvék – Fehérvár AV 19 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0) – hosszabbítás után.
  Gólszerzők: Dansereau, Becze (2), ill. Bartalis, Sikorcin.
   
  Kultúra  -  2015. 03. 28. 11:41 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Újra bebizonyították a fiatalok, hogy értik és szeretik a verseket, a magyar kultúrát
  Szombaton délelőtt a Szent István Művelődési Házban harminc fiatal versmondó diák részvételével rendezték az VI. Fehérvári Versünnep elődöntőjét. A diákok 12 oktatási intézményből érkeztek az idei évben. Az elődöntő nézőközönsége is népes volt, hiszen mintegy százan voltak kíváncsiak a fiatalokra a Szent Imre teremben. A Fehérvár Médiacentrum az elődöntőt 2015 április 4-én 20:50-kor tűzi műsorára.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 26. 19:00
  Már a hidakat építik az elkerülőn
   Az új nyomvonalon, 7 km hosszan, 2x2 forgalmi sávon épül Székesfehérvár nyugati elkerülő útja. A szakemberek jelenleg hídépítési és földmunkákat végeznek, de folyamatban van a javítórétegek építése, valamint vízépítési munkák kivitelezése is. A főpályán épülő felüljárón már beemelték a gerendát, a Gaja patak felett pedig a felüljáró hídfő zsaluzása és vasszerelése készül.
   
  Közlemények  -  2015. 03. 28. 05:47
  Fogadóórát tart Szigli István önkormányzati képviselő
  Szigli István Szedreskert – Feketehegy - Szárazrét önkormányzati képviselője 2015. március 31-én, kedden 11.30 órától 14.30 óráig fogadóórát tart. A Farkasvermi út 2-ben, az új közösségi házban várja a körzet lakóit.
  E-mail: szigli.istvan@szekesfehervar.hu
  Kultúra  -  2015. 03. 30. 08:35
  Zene és slam poetry a Rendház Díszudvarán
  Április 2-án 20 órakor Magyarország első spoken word zenekara lép fel Fehérváron, a Rendház Díszudvarán. A Gourmand a slam poetryt és a kortárs költészetet egyedülálló módon házasítja jazz/hip-hop/funk alapokkal, amelyet egy csipetnyi elektronikával fűszerez. A szextettet különböző zenei hátterű, képzett zenészek alkotják, akik a Gourmand olvasztótégelyében találták meg a közös hangot.
  Gazdaság  -  2015. 03. 30. 07:32
  Felavatták a megújult Szent Balázs Gyógyszertárat a Szent Flórián körúti Tescoban
  Újabb felújított gyógyszertárat avattak fel Fehérváron az Aszalvölgyi úti Tesco területén. Fehérváron már ez a Benu negyedik ilyen típusú patikája. Az újszerű kialakításnál a cég képviselői modern, letisztult, vásárlóközpontú belső térre ügyeltek. Mint a gyógyszertárlánc Magyarországi igazgatója dr Zlinszky János elmondta, hogy eddig csupa pozitív visszajelzést kaptak a vásárlóktól.
  Kultúra  -  2015. 03. 29. 14:23
  Nagypénteki hímestojás-festés a Mesterségek Házában
   Nagypénteken délután tojásfestésre várnak kicsiket és nagyokat a Mesterségek Házába (Rác utca 20.). Régi szokás szerint ezen a napon díszítették, írták, karcolozták a tojásokat. E nap gazdag szokásait ismerhetik meg a programra látogatók a megye szakavatott tojásfestőinek segítségével. A tojások díszítése mellett húsvéti ajándékokat, üdvözlő kártyákat, tojástartókat lehet készíteni a Játszótárs Játékkészítő Műhely vezetésével.
  Kultúra  -  2015. 03. 29. 11:30
  Mi a művészet haszna? - szerdán folytatódik a Diák-Deák Művészklub
   2015. április 1-jén, szerda délután 15 órától kezdődik a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény új programjának, a „Diák-Deák Művészklub” ötödik előadása. A kulturális programon a 15-18 év közötti középiskolásoknak szóló esemény ötödik alkalmán Borsos Lőrinc képzőművész avatja be az érdeklődőket a művészet hasznába. Az ingyenesen látogatható klubfoglalkozás vezetője Kocsis Noémi lesz.
  Kultúra  -  2015. 03. 29. 08:38
  Virágvasárnapi keresztút a Sóstón
   Virágvasárnap a Húsvétvasárnap előtti vasárnap, amely Jézus jeruzsálemi bevonulásának napja. Ez a nap az Úr szenvedésének vasárnapja néven is ismert, a szentmisén ugyanis a hívek meghallgatják Jézus szenvedéstörténetét, a passiót. Székesfehérváron vasárnap délután három órakor a Maroshegyi Szent Kristóf templomnál gyülekeznek a hívő családok, hogy fél négytől keresztutat járjanak a sóstói tanösvényen.
   
  Közlemények  -  2015. 03. 28. 05:47
  Fogadóórát tart But Sándor önkormányzati képviselő
  Minden hétfőn fogadóórát tart But Sándor önkormányzati képviselő a Városház tér 2. szám alatti épületben található képviselői irodában. Első alkalommal 2015. március 30-án, hétfőn 16.00 és 19.00 óra között várja a fehérváriak, majd minden héten ugyanebben az időpontban kereshetik fel az önkormányzati képviselőt a lakossági javaslatokkal, kérésekkel.
  Kultúra  -  2015. 03. 29. 08:35
  Beszélgetés Vakler Annával hétfőn este, a Királykút Emlékházban
   2015. március 30-án, hétfőn este újabb beszélgetős estét szerveznek a Királykút Emlékházban (Székes- fehérvár, Mikszáth utca 25.). Az eseményen az est házigazdájának, Bakonyi Istvánnak a vendége Vakler Anna népdalénekes, egyetemi tanársegéd, Székesfehérvár művészeti igazgatója lesz. A hétfőn este 18 órakor kezdődő programra sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.
  Sport hírek  -  2015. 03. 28. 20:02
  Tizenkét ponttal kapott ki az Alba Körmenden
  Bár a rossz első negyed után felállt az Alba Fehérvár, mégis vereséget szenvedett a Körmend otthonában. Az újabb vesztes meccs pedig azt jelenti, hogy a Fehérvár sajnos megint lépett egyet afelé, hogy ne legyen ott a rájátszásban, vagyis a legjobb nyolc között.
  Körmend – TLI-Alba Fehérvár 96-84 (35-19, 9-22, 25-24, 27-19)
  Közélet  -  2015. 03. 28. 15:02
  Húsvédi adományosztás az ICSKE-vel
  Adomány- osztással egybekötött húsvéti kulturális programot szervezett szombaton délután az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális és Közhasznú Egyesület a Felsővárosi Közösségi Házban, ahol a gyerekeknek Andi bohóc műsorával kedveskedtek és koncerrtel is várták a családokat.
  Közélet  -  2015. 03. 28. 14:31 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Uniós Fejlesztések Nyílt Napja a Hiemer-házban és a Fő utcán
   Szombaton harmadszor szervezték meg az „Uniós Fejlesztések Nyílt Napja” nevű programot. A székesfehérvári projektek sikeres megvalósulását szombaton ismerhették meg a látogatók. A csoportok szakmai vezetéssel indultak két óránkét, hogy megtekintsék a Hiemer-házat, a Városházát és a felújított Fő utcát is.
  Közélet  -  2015. 03. 28. 13:26 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Vasárnap délutánig tartott a Székesfehérvári Utazás Kiállítás és Vásár
  A vásáron közel 60 kiállító mutatta be ajánlatait a bálteremben, a házasságkötő teremben és a Gesztenyés udvaron. Az ingyenesen látogatható 3. Székesfehérvári Utazás Kiállítás és Vásár szombaton és vasárnap is délelőttől egészen késő délutánig fogadta az érdeklődőket.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss