6 oC / 0 oC(koponyeg.hu)
borult (várható)
2014. November 24. Emma, Flóra, Virág
   Eseménynaptár
2014 November
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Move Week 2014
  Közélet  -  2014. 11. 23. 13:09 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Van véleményük a világról - a jövő közéleti szereplői tanácskoztak Fehérváron
  Vasárnap délelőtt plenáris üléssel zárult az Országos Diákparlament Fehérváron. A Vörösmarty Színházban megtartott jelen volt Czunyiné dr. Bertalan Judit közoktatásért felelős államtitkár, aki átvette a diákok által megfogalmazott ajánlásokat. A hétvége során összeállított javaslatsor 42 pontban foglalja össze a fiatalok által legfontosabbnak tartott kérdéseket. A lista dr. Cser-Palkovics András polgármester javaslatára egy 43. ponttal is kiegészült, a hatékonyabb érdekképviselet jegyében.
  Kultúra  -  2014. 11. 22. 19:26
  A tizenötezredik látogató érkezett szombaton a Seuso-kiállításra
   A tizenötezredik látogatót köszöntötték szombaton délután a „Seuso-kincs Székesfehérváron” című kiállításon. A székesfehérvári Nagy István feleségével és Pécsről érkezett barátaival tekintette meg a több mint ezer éves műtárgyakat. A hét minden napján nyitva tartó, a Szent István Király Múzeumban 2015. január 15-ig látogatható tárlathoz számos érdekes kísérőprogram is kapcsolódik.
  Sport hírek  -  2014. 11. 23. 18:25
  Csak helyzetekig jutott a Vidi, gól nélküli szezonzáró Sóstón
  A hivatalosan utolsó őszi fordulóban a Ferencvárost fogadta a Videoton. A meccs elején hatalmas ziccer maradt ki hazai oldalon, ezt leszámítva kiegyenlített játék zajlott, gól nélkül az első félidőben. A másodikban óriási volt a Vidi fölénye, de a kevés helyzetnél a vendégek kapusa megmentette csapatát. Először nem lőtt gólt hazai pályán a Vidi, így is növelte egy ponttal előnyét az MTK előtt a táblázaton.
  Videoton - Ferencváros 0-0
   
  Közélet  -  2014. 11. 21. 07:44
  Vakler Anna, Sáringer Károly és dr. Kirán P. Gayor kapta a Fejér Megyei Príma Fődíjat

   A gálaesten tíz különdíjat, egy közönségdíjat és három fődíjat adtak át: idén Vakler Anna zenepedagógus, népdalénekes, Sáringer Károly író és újságíró valamint dr. Kirán P. Gayor gyermekorvos kapta a Fejér Megyei Príma Fődíjat.
  • A hét hírei - november 23.

   Két trafikrablót is elfogtak, a héten rendezték a gyermekvédelmi napokat, nyílt ...

  • HÍRADÓ 2014. november 22.

   Fehérvár is csatlakozott a férfiak egészségének védelmében szervezett akcióhoz, ...

  • Könyv a kortárs fesztiválokról

   A Kortárs Művészeti Fesztivál megnyitója 2014-ben, ezen a felvételen pedig már ...

  • Figyelemfelhívó Movember

   Fehérvár is csatlakozott a férfiak egészségének védelmében szervezett akcióhoz....

  • Szekcióülésekkel folytatták

   Több mint 300 általános és középiskolás diák tanácskozik vasárnapig városunkban....

  • Újabb szűrőnap Szárazréten

   Szombaton ismét ingyenes egészségnapot tartottak Szárazréten, a Vörösmarty ...

  • Mézes reggeli

   Agrárkampány indult a termelők és a diákok érdekében....

  • HÍRADÓ 2014. november 21.

   Ülésezett a képviselőtestület, eltörlik a telekadót, Fejér megyei Príma-díj, ...


  Sport hírek  -  2014. 11. 22. 19:50
  Jókor jöttek a triplák, a hajrában nyert Szegeden az Alba
  A szegedi sport- csarnokban próbálta megszerezni első idegenbeli győzelmét a szezonban a TLI-Alba Fehérvár. Jó dobószázalékkal az első félidőben meg is volt az előny, főleg Melvin és Djapa pontjaival. A harmadik negyedben közelebb került a Szeged, de a negyedikben Melvin remeklésével és triplákkal elhúzott az Alba.
  Szeged -TLI-Alba Fehérvár 78-90
  Városfejlesztés  -  2014. 11. 22. 13:17
  Épülnek a felüljárók az elkerűlő út új szakaszán
  A hét kilométer hosszan épülő nyugati elkerülő teljes szakaszán épülnek már a műtárgyak és ezzel párhuzamosan a földmű építési munkákat végzi a kivitelező. Az új nyomvonalon létesülő, 2x2 forgalmi sávos utat a tervek szerint 2016 nyarán vehetik majd birtokba a közlekedők. A szakaszon 8 felüljárót és 2 különszintű csomópontot építenek.
   
  Kultúra  -  2014. 11. 21. 13:24
  Ismét megünneplik a Katalinokat Székesfehérváron
  Idén is megrendezik a Katalin-napi ünnepséget Fehérváron. A programok november 25-én, kedden 17 órakor Kati néni szobránál kezdődnek, a Szent Sebestyén templomnál folytatódnak, majd este batyubálon mulatozhatnak a vendégek a Felsővárosi Közösségi Házban.
  Kék hírek  -  2014. 11. 22. 20:55 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Trafikrablás - kilőtték a rabló bombáját a József Attila utcában (frissítve)
   Bombával fenyegetőzve rabolt ki egy trafikot a Budai út - Gáz utca kereszteződésében egy férfi, a 88-as születésű fiatalt a rendőrség állampolgári segítséggel a József utcában fogta el. A tűzszerészek is kivonultak akik hatástalanították a bombát, mindeközben 357 lakót kellett kimenekíteni. A József Attila utca 10-12 szám alatt 2x42 lakásból, a József Attila utca 21-23-ból 2x30 lakásból kellett kimenekíteni az embereket. A bombát kilőtték 21:35-kor és szerencsére senkinek nem lett semmi baja.
  Sport hírek  -  2014. 11. 23. 20:06
  Hosszabbításos fehérvári siker Dornbirnban
  Három megszerzett ponttal zárta a hétvégét a Fehérvár AV 19. A pénteki, Znojmo elleni szétlövéses vereség után vasárnap Dornbirnban nyertek Kovács Csabáék. A Volán ezúttal is túlórázni kényszerült, a Dornbirn vendégeként azonban nem kellett megvárni a büntetőket, mert jött Bartalis István és a hosszabbításban eldöntötte a meccset.
  Dornbirn - Fehérvár AV 19 3-4 (1-1, 1-0, 1-2, 0-1)
  Gólszerzők: Arniel (2), Blatny, illetve Benk, Boivin, Sarauer, Bartalis.
  Közélet  -  2014. 11. 23. 14:04
  Az Alba Harmónia Alkotó Kör is támogatja a jótékonysági aukciót
   A fehérvári Alba Harmónia Alkotó Kör tagjaitól meghívást kapott a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület, hogy vegyenek részt év végi záró rendezvényükön az Alcoa Művelődési Házban. Festményeket lehetett nyerni a tombolasorsoláson, melynek bevételét, 51.000,-Ft-ot az egyesület számára a más-más ellátási helyen nevelkedő testvérek közös programjainak támogatására ajánlották fel.
  A november 27-i aukció katalógusát itt találja!
  Kultúra  -  2014. 11. 23. 12:50
  Irodalmi beszélgetést tartanak hétfőn este Örkény Istvánról a Királykút Emlékházban
   2014. november 24-én, hétfőn este 18 órától kulturális programot szerveznek a fehérvári Királykút Emlékházban (Mikszáth utca 25.). A rendhagyó irodalmi estén Örkény István életéről és munkásságáról hallhatnak sok érdekességet a programra ellátogatók. Az eseményen a közismert író özvegyével, Radnóti Zsuzsa Jászai Mari-díjas dramaturggal beszélget Bakonyi István, az este házigazdája.
  Sport hírek  -  2014. 11. 23. 10:00
  Rekordnevezés a Városi Sakk I-II. és III-IV. korcsoportos Diákolimpián
   Immáron harmadik alkalommal adott otthont a Szent Imre Általános Iskola a Városi Diákolimpia Sakk csapat-versenynek. A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda, valamint a Civil, Ifjúsági és Sportiroda által szervezett eseményen hat iskola, 17 csapattal és 70 tanulóval vett részt, amely rekordot jelent a verseny történetében. A győztes csapatok jogot szereztek maguknak a megyei döntőn való részvételre, amelyet Fehérváron tartanak 2015 februárjában.
  Közélet  -  2014. 11. 22. 19:07
  Szekcióülésekkel folytatódott az Országos Diákparlament programja
   Szekcióülésekkel folytatódott szombaton az Országos Diákparlament Székesfehérváron. A résztvevő mintegy 300 általános és középiskolás diákdelegált a korosztályukat érintő legfontosabb témákat vitatták meg. A háromnapos rendezvény legfőbb célja, hogy a tanulók megismerjék egymást és az ország különböző megyéiben a diákság helyzetét, valamint hogy jogainak érvényesüléséről, hatékonyabbá tételéről ajánlást fogalmazzanak meg az oktatás döntéshozói számára.
  Kultúra  -  2014. 11. 22. 18:33
  A Kortárs Művészeti Fesztivál első tizenöt évéről jelent meg kötet
  A Kortárs Művészeti Fesztivál első 15 évéről szóló 96 oldalas kötetet mutatták be szombaton a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben. A könyv szövegét Beller Róbert jegyzi, a könyv koncepcióját és fülszövegét Szűcs Erzsébet alkotta meg, Vadász Imre fesztiváltitkár pedig a katalógus adatait állította össze. A könyvbemutató beszélgetésen részt vett Brájer Éva alpolgármester és Hartyándi Jenő, a MEDIAWAVE művészeti vezetője, fesztiváligazgatója is.
   
  Közélet  -  2014. 11. 22. 15:40
  Éjfélig tartottak a Movember Fehérvár programjai a Petőfi Kultúrtérben
   Movember Fehérvár csapata szombaton egész napos jótékonysági rendezvényt szervezett a Petőfi Kultúrtérben. A “Nem elég a bajusz, figyelj az egészségedre te Manus!” kampány és adománygyűjtő jótékonysági rendezvény célja, hogy a bajusznövesztéssel hívják fel a közvélemény figyelmét a férfiakat sújtó betegségekre. A szombati eseményen koncertekkel, kulturális programokkal, valamint mozgás és életmód bemutatókkal is várták az érdeklődőket.
  Sport hírek  -  2014. 11. 22. 15:06 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Hazai pályán diadalmaskodott a Tóvárosi a Játékos Sorverseny Városi Döntőjében
   Szombaton délelőtt szervezték meg a 2014/2015. tanév Játékos Sportverseny Diákolimpiai Városi Döntőjét. A városi fináléban nyolc általános iskola tanulói mérhették össze tudásukat a legjobb eredmény eléréséért. A tanulóknak összesen tíz játékos feladatot kellett végrehajtaniuk a szombati sportos programon, amelyet végül a házigazda Tóvárosi Általános Iskola nyert meg. A győztes intézményen kívül a szervezők ezúttal is díjazták a legjobban szurkoló iskola közönségét.
  Közélet  -  2014. 11. 22. 11:28
  Harmadszor szerveztek egészségnapi szűrővizsgálatokat Szárazréten
   Szombaton ismét ingyenes egészségnapot tartottak Szárazréten, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi Úti Tagiskolájában. A mostani program volt a harmadik, egyben befejező állomása annak a szűrőnap-sorozatnak, amely a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című projekt keretében valósult meg. Az érdeklődőknek délelőtt 9 és délután 13 óra között nyílt lehetőségük elvégezni a vizsgálatokat.
  Sport hírek  -  2014. 11. 21. 21:22
  Sok fordulat után szétlövéses Znojmo-siker Fehérváron
  Gólgazdag meccset játszott a Fehérvár AV19 a vendég Znojmóval. A hazaiak háromszor is vezettek egy góllal, de a csehek mindig egyenlítettek, és egy ízben szintén vezettek. A 4-4-es döntetlent hosszabbítás, majd büntető-párbaj követte, még ebben is volt mindkét félnél az előny... Végül Pucher góljával a Znojmo győzött, a Volán a válogatott szünet óta még nem tudott meccset nyerni.
  Fehérvár AV19 - Znojmo 4-5
  Közélet  -  2014. 11. 21. 17:44 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megkezdődött az Országos Diákparlament Székesfehérváron
   Nyitó plenáris üléssel kezdődött pénteken délután az Országos Diákparlament egész hétvégés programsorozata a Vörösmarty Színházban. Az ország minden tájáról mintegy háromszáz diákdelegált érkezett kísérőtanárokkal a rendezvényre. Az Országos Diákparlamenten résztvevő delegáltakat több lépcsőben választották meg: az intézményi fórumok után azokról a tagokról szavaztak, akik egy-egy megye diákságát képviselik.
  Közélet  -  2014. 11. 21. 17:42
  Extrém turizmus - a vízi sportok rejtelmeibe avatnak be
  A Kodolányi János Főiskola „Extrém turizmus” elnevezésű program-sorozatának következő előadásán Tubel Zoltán a sárkányhajózás, vitorlázás, kajakozás és vízi sportok rejtelmeibe avatja be a főiskola hazai és nemzetközi hallgatóit. Az előadást november 24-én hétfőn 19 órától tartják a Sörház téri kollégium Kodolányi klubjában.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss