5 oC / -3 oC(koponyeg.hu)
pára (várható)
2015. November 25. Katalin, Liza, Katinka
   Eseménynaptár
2015 November
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Középiskolák nyílt napjai

  Hirdetés

  Felsőoktatás

  2GO Fehérvár

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2015. 11. 24. 16:27 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Szellemet és jellemet adtak - emlékdiplomás pedagógusokat köszöntöttek a Városházán
  Emlékdiploma átadó ünnepségen köszöntöttek 52 nyugdíjas pedagógust a Városházán: arany, gyémánt, vas és rubin okleveleket adtak át a tanári munka és az életpálya megbecsüléseként. Jámbor Ferencné, a Pedagógus Szakszervezet Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy ez a pedagógusnemzedék példamutató felelősséget vállalt, nehéz körülmények között is a becsületes életre, a tisztességes helytállásra nevelte tanítványait.
  Kultúra  -  2015. 11. 24. 12:12
  Idén is gyertyagyújtással kezdődik a Vízivárosi Advent
  Ebben az évben is összefogtak a testvérkörzetek, hogy advent heteiben a Vízivárosi Általános Iskola hétvégenként ünnepváró hangulattal teljen meg. Az egykori történelmi Vízivárost alkotó területek – a 3., 4., 10. és 11. számú választókörzetek önkormányzati képviselői kezdeményezték a négyhetes programsorozatot, amely szombatonként 15 és 20 óra között zajlik majd. Az első vízivárosi programra november 28-án, szombaton 15 órától a Vízivárosi Általános Iskola aulájában várják az érdeklődőket.
  Kultúra  -  2015. 11. 24. 13:41 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Ismét megünneplik a Katalinokat Székesfehérváron
  A hagyo- mányokhoz hűen újra megrendezik a Katalin-napi ünnepség- sorozatot Székes- fehérváron. A szervezők remélik, hogy ismét sokan eljönnek a programokra, melyek november 25-én, szerdán 17.00 órakor Kati néni szobránál kezdődnek, a Szent Sebestyén templomnál folytatódnak, majd este batyubálon mulatozhatnak a vendégek a Felsővárosi Közösségi Házban.
   
  • HÍRADÓ 2015. november 24.

   Katonáink tudják a dolgukat, a honvédelmi miniszter Székesfehérváron, ...

  • Emlékdiploma pedagógusoknak

   Emlékdiplomákat adott át a város polgármestere a székesfehérvári pedagógusoknak....

  • Lengyel írók Fehérváron

   A három kiváló lengyel írónő, Anna Nasiłowska, Anna Piwkowska és Małgorzata ...

  • Módosítani kell a vagyontörvényt

   Tavasszal a nemzeti vagyonról szóló kétharmados törvényt módosítani kell annak ...

  • Vízivárosi Advent

   A tavaly életre hívott kezdeményezést folytatva ebben az esztendőben is több ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2015. november 24.

   Fogyasztóvédelmi ellenőrzések a nagy áruházakban, közös advent, Víziváros ismét ...

  • Vásároljunk tudatosan!

   Lassan belépünk az adventbe, ez pedig azt is jelenti, hogy indul a karácsonyi ...

  • HÍRADÓ 2015. november 23.

   Csökkenteni kell a munkaerőhiányt is, átalakul a szakképzés, idén is adnak ...


  Közlemények  -  2015. 11. 24. 14:31
  Útlezárások vasárnap az I. Adventi Jótékonysági Futás útvonalán
  A Várkörút és a Rákóczi utca lesz a helyszíne vasárnap délelőtt az I. Adventi Jótékonysági Futásnak. Így a futók által érintett útszakaszokat november 29-én 08.00 órától 11.30 óráig lezárják, ami a helyi autóbuszjáratok útvonalát is érinti. Módosított útvonalon közlekednek a 17-es, a 23-as, a 24-es és a 25-ös, valamint a 33-as, 34-es és 35-ös számú buszjáratok is.
  Kultúra  -  2015. 11. 23. 07:32
  Világversenyt nyert egy fehérvári ötödikes
  Fehérvári diák nyerte meg a FAO élelmezési világnaphoz kapcsolódó rajzversenyét. A segítő kezek című rajz alkotója, Kluge Ida Berta még alig volt négyéves, amikor megnyert egy pályázatot. Ezután sorra jött a többi megmérettetés, a díjak, az oklevelek. Bertáék hárman vannak testvérek, ő a legnagyobb, rajta kívül két fiú van a családban.
   
  Közélet  -  2015. 11. 24. 09:19
  Példás tűzoltó és családapa - beszélgetés Pál Jenő tűzoltó főtörzsőrmesterrel
  Pál Jenő november 28-án lesz 37 éves és nyolc éve dolgozik a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Egy 15 hónapos kisfiú apukája. Eredeti foglalkozása asztalos, amit még ma is aktívan művel szabadidejében. Tűzoltó munkája mellett továbbképezte magát és három éve gépjárművezető beosztásban dolgozik.
  Közélet  -  2015. 11. 23. 14:14
  151 családot segítenek a szociális tűzifa kiszállításokkal Székesfehérváron
  Idén már hatodik éve tűzifával segíti a fehérvári rászorulókat Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság. A Humán Közszolgálati Szakbizottság döntése alapján ebben az évben 151 családot támogatnak a közfa kivágásokból keletkező fával. A Városgondnokság a rönköket felfűrészelte hasábokra és így szállítják ki a rászorulóknak.
  Kultúra  -  2015. 11. 24. 16:17
  JóPont akció - adventi koncertet szerveztek rászoruló gyerekeknek
  Fehérvári gyerekeknek szóló adventi koncerttel folytatódik a JóPont jótékonysági akciósorozat. A felelős társadalmi gondolkodás és gondoskodás egy kiváló példáját indította útjára Lakatos Tibor, aki a maga rászorultsága mellett gondolt arra, hogy másoknak segítsen. Fontosnak tartja, hogy egy ilyen kezdeményezés mögött összefogás legyen.
  Kultúra  -  2015. 11. 24. 14:49
  A kortárs lengyel irodalom kiválóságai vendégeskednek Székesfehérváron
  A Magyar Írószövetség és a Lengyel Íróegyesület együtt-működésének jegyében november 28-ig vendégeskednek Magyarországon a lengyel kortárs irodalom jeles képviselői. A három kiváló lengyel írónő, Anna Nasiłowska, Anna Piwkowska és Małgorzata Karolina Piekarska Székesfehérvárra is ellátogatott, ahol a Városházán a Szent Korona másolatát tekintették meg.
  Közlemények  -  2015. 11. 24. 11:03
  A héten adják át a támogatást a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülőknek
  Székesfehérvár jegyzője ezúton is tájékoztat minden érintettet, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak számára - a jogszabályban előírtak szerint - Erzsébet-utalványt biztosít. November 25-én és november 26-án vehetik át az utalványokat az érintettek a Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a Családsegítő Központ hivatalos helyiségeiben.
  Közélet  -  2015. 11. 24. 10:30 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  A Széna téri iskola is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez
  Az újrahasznosítás, a szelektív hulladékgyűjtés és karitatív tevékenység is szerepel a Széna Téri Általános Iskola eheti tematikus programjában, mivel az oktatási intézmény is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. Az iskolában az idei mottó irányelvéhez igazodva - „Hozz ki többet kevesebből!”- az alábbi akcióterveket hajtják végre.
  Kultúra  -  2015. 11. 24. 09:40
  Adventi játszóházat rendeznek a Munkácsy Iskolában
  Feljött immár a csillag címmel adventi játszóházat rendez nagycsoportos óvodások számára a Munkácsy Mihály Általános Iskola. A karácsonyváró kreatív programot november 28-án szombaton 10 órától tartják meg az intézményben.
  Gazdaság  -  2015. 11. 24. 07:20
  A duális képzéseiről tart tájékoztatót az Alcoa
  November 30-án 15 órakor a Köfém Művelődési Házban a duális képzésekről tart részletes tájékoztatást az Alcoa-Köfém Kft, ahol az érdeklődő diákok megismerkedhetnek magával a vállalattal is. Az Alcoa 2016 őszétől több egyetem képzési rendszerébe is bekapcsolódik.
  Sport hírek  -  2015. 11. 24. 07:15
  Amatőr asztalitenisz versenyt lesz vasárnap a Hétvezér Általános Iskolában
  A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség vasárnap Amatőr Asztalitenisz Versenyt szervez a Hétvezér Általános Iskolában. A programon bárki részt vehet, aki az asztalitenisz sportágban nem igazolt játékos. A nevezéseket vasárnap reggel a verseny helyszínén lehet leadni. Az eseményen több versenyszám és kategória is várja a sportolni vágyókat.
  Közélet  -  2015. 11. 23. 16:44
  Középpontban a hulladék mennyiségének csökkentése a környezetvédelmi diákfórumon
  Az Európai Hulladék- csökkentési Hét 2009-ben indult útjára és minden év november utolsó hetében rendezik meg. Az akcióhoz Európa-szerte számos kezdeményezéssel csatlakoznak a résztvevők. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is bekapcsolódott a nagyszabású programba. A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése érdekében hétfőn délután diákfórumot hívtak össze a Városháza Dísztermében.
  Közlemények  -  2015. 11. 23. 15:12
  Gázvezeték építés miatt forgalomterelés az Oskola utcában
  Gázvezeték építés miatt 2015. november 24-től 26-ig, keddtől csütörtökig az Oskola utcában forgalomterelés lesz. Az  5-ös számú háztól a Városház térig tartó szakaszt a Jókai utca és a Goldziher Ignác köz felől lehet megközelíteni. A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.
   
  Közélet  -  2015. 11. 23. 15:01
  Anorexia nervosa - Szülők Akadémiája a táplálkozási zavarokról
  Az Anorexia nervosa a leggyakrabban 12 és 18 év között kezdődik és ebben a korosztályban gyakori betegsége a fiataloknak. A Tóparti Gimnáziumban november 24-én, jövő héten kedden a Szülők Akadémiáján Dr. Molnár Andrea pszihiáter tart beszélgetést arról, hogy hogyan ismerhetik fel a szülők idejekorán a betegséget, hogyan kezelhető és milyen élettani hatásai lehetnek.
  Közlemények  -  2015. 11. 23. 13:21
  Közmeghallgatást tart a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat
  Köz- meghallgatást tart 2015. november 27-én, pénteken 16.00 órától a Székes- fehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat. A Liszt Ferenc 1. szám alatti (Szent István Művelődési Ház) hivatalos helyiségükben kerül sor a közmeghallgatásra. Mindenkit kérnek, hogy kérdéseivel, javaslataival segítse munkájukat.
  Sport hírek  -  2015. 11. 23. 12:11
  Delfinesek Dunaújvárosban és Debrecenben
  Közép-dunántúli régiós versenyen, valamint a Hajós Alfréd-kupa újabb fordulóján versenyeztek a fehárvári Delfin SE fiatal úszói. Előbbi eseményt Dunaújvárosban, utóbbit Debrecenben rendezték és midkét helyszínen születtek jó delfines eredmények.Az újvárosi viadalon négy fehévári úszó döntőbe jutott, Fekete Ferenc pedig versenyen kívül egyéni legjobbját úszta 100 gyorson.
  Sport hírek  -  2015. 11. 23. 12:03
  Díjmentes sakkfoglalkozások péntekenként a Németh László Általános Iskolában
  A város lakosainak kérésére 2015. november 27-től péntekenként – az iskolai szünetek és ünnepnapok kivételével – Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében korra, nemre és tudásszintre való tekintet nélkül díjmentes sakkozásra nyílik lehetőség. A foglakozásokat a Németh László Általános Iskolában tartják péntekenként 16.30 és 18.30 óra között.
  Kultúra  -  2015. 11. 23. 11:32
  Mikulás-napi ünnepséget tartanak december 7-én a Tóvárosi Általános Iskolában
  2015. december 7-én, hétfőn délután Mikulás-napi előadásra várják a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a Tóvárosi Általános Iskolába. A produkciót követően kézműves foglalkozást is tartanak, ahol a gyermekek megismerkedhetnek a leendő első tanító nénikkel. A hétfőn délután 16.30 órakor kezdődő programra sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.
  Közélet  -  2015. 11. 23. 11:21
  Véradást tartanak csütörtökön délután a Fehér Palota Üzletközpontban
  Véradást tartanak november 26-án, csütörtökön a Fehér Palota Üzlet- központban. A segíteni szándékozókat 14.00 és 18.00 óra között várják az épület emeletén. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. A férfiak legfeljebb ötször, a hölgyek maximum három alkalommal adhatnak vért évente.
  Gazdaság  -  2015. 11. 23. 11:08
  A Fehérvári munkaerőpiac fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak
  A munkaerőpiac fejlesztési lehetőségei Fehérváron címmel szerveztek szakmai konferenciát a Hiemer-házban. Nyitó- előadásában Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a fiatalok foglalkoztatási helyzetének javulása mellett arról is beszélt, hogy egyre több munkavállaló választja a hazatérést a külföldi tapasztalatszerzés után.
  Sport hírek  -  2015. 11. 23. 11:05
  Vasárnap rendezik az I. Adventi Jótékonysági Futást
  Hagyomány- teremtő szándékkal, első ízben szervezik meg november 29-én, vasárnap délelőtt 10.00 órától az Adventi Jótékonysági Futást. A felújított Várkörúton megrendezésre kerülő sportos programmal is a mecenatúra fontosságára hívják fel a társadalom figyelmét. Az érdeklődők 1, illetve 5 kilométeres távon indulhatnak a vasárnapi programon.
  Sport hírek  -  2015. 11. 23. 09:37
  Szinkronúszó Magyar Kupa: Orkás érmek a legfiatalabbaknál és a felnőtteknél
  Az idei évben az Okra kevés kűrrel vett részt a székesfehérvári Magyar Kupán. Az egyesület több versenyzője is korosztályváltás előtt áll, így a klub már a 2016-os versenyévadra koncentrál inkább. Az Orka rutinos versenyzőinek új kűrjei még nem 100%-osak, így még a koreográfia, és a technikai kivitel is további edzésmunkát igényel.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss