28 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 5.4 km/hK/DK-i szél (aktuális)
2015. Július 04. Ulrik, Erzsébet
   Eseménynaptár
2015 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
9
15
16
19
22
24
26
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2015. 07. 03. 10:38
  KultúrKorzó - Júliusban is gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket
   Újabb zenei kalandozásra invitálják a zeneszerető közönséget júliusban, Székes- fehérváron. Folytatódik a Fehérvári KultúrKorzó, melynek keretében többek között Mits Márton, Tóth Vera és Csóka Péter, a Dr. Jazz Duó, valamint a Vox Alba együttes is fellép. A koncerteknek ezúttal is a Ciszterci templom előtti tér, a Café Perténél felállított pódium és a Hotel Magyar Király előtti terület ad otthont.
  Közlemények  -  2015. 07. 03. 18:11
  Jelzőlámpa-korszerűsítés - szerdától új forgalmi rend az új úton
  Július 8-án, szerdán elindul a jelzőlámpa-korszerűsítési program következő üteme, ezért megváltozik a Várkörút – Budai út forgalmi rendje. Kérik a közlekedőket, hogy fokozott körültekintéssel, a kihelyezett táblákra figyelve közelítsék meg az érintett csomópontokat.
  Városfejlesztés  -  2015. 07. 03. 10:48 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Tovább fejlődik a 11. számú választókörzet
   Sajtó- tájékoztatón számolt be pénteken délelőtt Deák Lajosné azokról a fejlesztésekről, amelyek a 11. számú választókörzetben az idei esztendőben megvalósulnak. Körforgalom kialakítás, járdafelújítás és több intézményi fejlesztés is szerepel a 2015-ös tervek között. Az adósságkonszolidációnak köszönhetően a Saára Gyula útfelújítási program 2015-ben is folytatódik.
   
  • HÍRADÓ 2015. július 3.

   Harmadfokú hőségriadó lesz szombattól, a napokban akár 38 fokot is mérhetünk, ...

  • Hőségriadó szombattól

   Harmadfokú hőségriasztást adott ki az Országos Tisztifőorvos ma éjféltől, ...

  • Diplomaosztó a színházban

   Az egy esztendővel ezelőtt megalakult Alba Regia Műszaki Kar első diplomaátadó ...

  • Fejlesztések a 11-es körzetben

   Deák Lajosné önkormányzati képviselő beszámolt azokról a fejlesztésekről, ...

  • Megújultak a kormányhivatal épületei

   Három épületét korszerűsítette a Fejér Megyei Kormányhivatal, több mint 300 ...

  • Így dolgoznak az Alba Civitannál

   : Az alkalmazottak munkakörülményeit és életminőségét jelentősen javító ...

  • Dupla Ironman VB Velencén

   Az Ironman-táv igazi kihívás minden triatlonosnak. Aki egyszer teljesítette, ...

  • Családegyesítés Fehérváron

   Családegyesítés Fehérváron - a női kézilabdacsapatban ősztől már két Herr is ...


  Közélet  -  2015. 07. 03. 11:07 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Látogatás az Alba Civitan Rehabilitációs Nonprofit Kft-nél
   Minisztériumi támogatásnak köszönhetően 3.2 millió forintból három mozgássérült mellékhelyiséget is sikerült kialakítani a Fiskális úton található Alba Civitan Rehabilitációs Nonprofit Kft-nél, de festettek is, továbbá a rámpájukat is megcsinálták. A nonprofit cégnél megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak. Jelenleg ötvenen tudnak dolgozni a 282 négyzetméteres önkormányzati épületben, ahol bérmunkában betanított munkát végeznek.
  Közélet  -  2015. 07. 03. 11:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Fejér Megyei Kormányhivatal három épületét korszerűsítették
  Három épületét korszerűsítette a Fejér Megyei Kormányhivatal, a beruházás mintegy 300 millió forint értékű uniós forrásból és 30 millió forint kormányzati támogatásból valósult meg. A Piac tér 12-14. számú épület homlokzata megújult, nyílászárókat cseréltek és korszerűsítették a fűtési rendszert is összesen mintegy 155 millió forint értékben. Felújították a Várkörút 22.-24 és a Sörház tér 1. számú épületet is, a két korszerűsítés 149 millió forintba került.
   
  Közélet  -  2015. 07. 03. 16:35 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Diplomaosztó az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán
   Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara létrehozásának első évfordulóját a Vörösmarty Színházban ünnepelte első diplomaosztó ünnepségével. Az idei tanévben összesen 171 hallgató teljesítette sikeresen a záróvizsgát. A Vörösmarty Színházban tartott ünnepélyes diplomaosztó fontos eseményeként felavatták az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hivatalos zászlóját is.
  Közlemények  -  2015. 07. 03. 09:02
  Harmadfokú hőségriasztást adtak ki szombattól
  Harmadfokú hőségriasztást adott ki az Országos Tisztifőorvos 2015. július 4. szombat 00.00 órától 2015. július 8. szerda 24.00 óráig. Székesfehérváron vízosztással, ivókutak és klimatizált, illetve hűvös helyek megnyitásával segítik a polgárokat. Az alábbiakban Székesfehérvár polgármesterének tájékoztatója olvasható.
  Sport hírek  -  2015. 07. 02. 13:35
  Gyulai Memorial - magasugrásban is sztárparádé, Gatlinnel zárul a verseny
   Férfi magas- ugrásban is erős mezőny indul jövő kedden a székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, melyen a szám két jelenlegi legnagyobb alakja, a katari Mutaz Essza Barsim és az ukrán Bohdan Bondarenko is jelezte részvételi szándékát. A jövő keddi Gyulai István Memorialról csütörtökön délelőtt tartottak sajtótájékoztatót.
  Kultúra  -  2015. 07. 04. 09:20
  Vásáry André filmzenés koncertje Öreghegyen
  Az Öreghegyi Közösségi Házban Vásáry André filmzenés koncertjére várják a közönséget július 4-én, 20 órakor. Emblematikus mozifilmek nagy sikerű dalait hallhatják az érdeklődők ezen az estén. Vásáry André férfi szoprán énekes, aki immár három arany és egy platina lemez büszke tulajdonosa, mostani népszerűségét több mint 12 év kemény munkával alapozta meg.
  Kultúra  -  2015. 07. 04. 07:09
  Remek zenei felvezetéssel kezdődött el a KultúrKorzó ötödik hétvégéje
   Kiváló felvezetéssel kezdődött el pénteken este a KultúrKorzó ötödik hétvégéje. A Székesfehérvár Belvárosában tartott nagysikerű koncertsorozaton pénteken este Dávid Roland és Csóka Péter, a Dr. Jazz Duó, valamint a Ráérsz Holnap? Jazz Quartet muzsikája szórakoztatta a közönséget. Szombaton este is érdemes lesz részt venni a KultúrKorzó eseményein, hiszen az Alba Vox együttes, az Éger-Dobai Acoustic Live, továbbá Stirbu Viktória és Kovács Éva és fellép.
  Közlemények  -  2015. 07. 03. 10:56
  Forgalomterelés a vasárnapi Vidi - Fradi szuperkupa miatt
  A hétvégén megrendezésre kerülő Videoton - FTC labdarúgó mérkőzés miatt Fehérváron forgalomkorlátozásra és forgalomterelésre kell számítani. A mérkőzés napján 18 órától a Sóstói Stadion környékén kell korlátozásra számítani, ami a Szárcsa, illetve Sárkeresztúri utat is érinti.
  Kultúra  -  2015. 07. 03. 08:14
  Három alkalommal találkoznak az örömfestők a Belvárosban
  A nyáron három alkalommal lesz lehetősége az alkotóknak Székesfehérvár belvárosában, hogy kedvükre fessenek a nézelődők szeme láttára. Elsőként július 3-án pénteken 18 órakor várják az örömfestőket a Kossuth utcába, az Árpád Fürdő elé, majd július 8-án 15 órától az Oskola u. 10. számú ház udvarán rendezik meg az eseményt, ahol a Fehérvári Polgárok Egyesülete szervezésében, Zenélő Kultúr Udvar lesz. Az utolsó alkalom augusztus 15-én lesz.
  Kultúra  -  2015. 07. 03. 08:04
  Nyári színház a Pelikán Udvarban bohózattal és operettkoktéllal
  Ismét kinyit a Pelikán Udvar: július 20-án és 21-én a Vörösmarty Színház legújabb előadását, a Balfácánt vacsorára! című bohózatot tekintheti meg a nagyérdemű, július 28-án pedig a Bor, mámor, szerelem című operettkoktél búcsúelőadására várják a közönséget. Jegyek a színház jegyirodájában és a Városház téri jegyértékesítő pavilonban válthatók.
   
  Városfejlesztés  -  2015. 07. 02. 14:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Jó ütemben haladnak a Várkörút aszfaltozásával
   Jó ütemben halad a Várkörút felújítása és a kivitelező a Rákóczi út és a Budai út közötti szakaszon hétvégére végez az út aszfaltozásával is. Közben épül a Zsuzsanna forrás körüli park, ahol minőségi térkővel és betonelemekkel és parkosítással teszik szebbé a környéket. A Petőfi utca és a Budai út közötti lezárás árhatóan szombaton 17 óráig tart, hiszen az aszfaltépítő géplánc munkálatai miatt.
  Sport hírek  -  2015. 07. 02. 20:06
  Az egyiknek sikerült, a másiknak nem: Kovács döntős Berlinben
  Kovács Sarolta magabiztosan teljesített az öttusa-vb selejtezőjében. A Volán Fehérvár klasszisa úszásban és vívásban megalapozta jó helyezését csoportjában, így a kombinált számban sem volt gondja. Sajnos Alekszejev Tamara nem jutott a döntőbe, így a magyar csapat sem, Kovács mellett Földházi Zsófia harcolhat a dobogóért, és vele az olimpiai kvótáért.  
  Kék hírek  -  2015. 07. 02. 16:41
  Biztonságban a Velencei-tónál - megerősített rendőri szolgálat a nyári szezonban
  A helyi rendőrök mellett a Készenléti Rendőrség munkatársai is szolgálatot teljesítenek a Velencei-tó körül idén nyáron. Julius 1-jével 19 rendőr érkezett a tóhoz annak érdekében, hogy segítse a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársait és erősítse a környék közbiztonságát a nyári szezonban.
  Sport hírek  -  2015. 07. 02. 16:14
  A BL-döntős Juventus csatárával erősít a Videoton
  A Videoton FC minden részletben megegyezett az idei BL-döntős Juventus csapatával a fiatal guineai származású csatár, a 19 esztendős Alhassane Soumah átigazolásáról – számol be a tuttomercatoweb.com honlap. A fiatal csatártehetséget az olasz klub a Santarcangelo csapatától igazolta korábban.
  Városfejlesztés  -  2015. 07. 02. 12:28
  Épül a körforgalom a Deák Ferenc - Horvát István kereszteződésben
  A kivitelező van ahol már az új szegélyeket is kialakította a Deák Ferenc utca és a Horvát István utca kereszteződésében. A csomópont középső részén már jól látszik a körforgalom és a közlekedés is folyamatosabban halad, mint a korábbi telezöldes irányításnál. A mintegy 15 millió forintos beruházás nemcsak a körforgalmat érinti, több járdaszakasz is megújul, illetve parkolóhelyeket is kialakítanak.
  Sport hírek  -  2015. 07. 02. 12:10
  Szurkolói információk az FTC elleni Szuperkupa döntőre
   Vasárnap este első tétmérkőzését játssza le az új szezonban a Videoton FC együttese a Ferencváros ellen. A hagyományoknak megfelelően az előző idény bajnoka és kupagyőztese az új évad előtt megmérkőzik egymással a Szuperkupáért. Jegyvásárlásra a mérkőzés napján, vasárnap a helyszínen, a Sóstói Stadionban is lesz lehetőségük a drukkereknek.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss