8 oC / -2 oC(koponyeg.hu)
derült (várható)
2015. Március 07. Tamás, Perpétua, Felicitász
   Eseménynaptár
2015 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Március15.

  Versünnep

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform



  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
  Sport hírek  -  2015. 03. 06. 21:50
  Későn hajrázott a Capitals, előny a Volánnál
  A nagyon várt rájátszás elkezdődött, mégpedig remekül! Az ígért fegyelmezett, hatékony játékot játszotta a Fehérvár AV19 a Vienna Capitals elleni első meccsen, és ennek köszönhetően két harmad után négy góllal vezetett, miközben a vendégek lőttek többször kapura. A harmadik harmad azonban megmutatta, miért nem lehet hátradőlni, a végére szorossá tette a meccset a bécsi csapat. A párharcban azonban megvan az előny, folytatás vasárnap Bécsben.
  Fehérvár AV19 - Vienna Capitals 4-3
  Magyarország  -  2015. 03. 06. 16:48
  Felmentették Hóman Bálint néhai kultuszminisztert, fehérvári országgyűlési képviselőt a háborús bűntett vádja alól
  Bűncselekmény hiányában felmentette Hóman Bálint néhai kultuszminisztert a háborús bűntett vádja alól a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú, jogerős döntésében. Hóman Bálintot 1946-ban a népbíróság életfogytiglanra ítélte, mert álláspontja szerint háborús bűntettet követett el azzal, hogy 1941-ben kormánytagként megszavazta Magyarország Szovjetunió elleni hadba lépését. Hóman Bálint börtönben hunyt el 1951-ben.
  Közélet  -  2015. 03. 06. 14:34
  Ösztöndíj a fiatal tehetségekért a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványtól
  Harmadik alkalommal ítélt oda ösztöndíjat négy tehetséges, székesfehérvári fiatal részére a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány. Pénteken a Városházán vehették át a díjazottak a támogatás elnyerését igazoló dokumentumokat. Az ösztöndíjra Székesfehérváron élő, 18 és 25 év közötti fiatalok jelentkezhettek, hogy tehetségüket minél szélesebb körűen kibontakoztassák, a képességeikben rejlő lehetőségeket megmutassák, szakmai tudásukat fejlesszék.
   
  Közélet  -  2015. 03. 06. 14:38
  Székesfehérvár és Pozsony - újjáéledő kapcsolatok

  A Krajczáros Alapítvány szervezésében nyílt első világháborús kiállítás Pozsonyban, a Zichy palotában. A pozsonyi program alkalmat adott arra is, hogy a két város hivatalosan ismét felvegye a kapcsolatot. Székesfehérvár számára nagy megtiszteltetés, hogy egy fővárossal ápolhat testvérvárosi kapcsolatokat és töltheti meg élettel, programokkal a két város együttműködését.
  • Felmentették Hóman Bálintot

   Bűncselekmény hiányában felmentette Hóman Bálint néhai kultuszminisztert a ...

  • Ösztöndíj a tehetségekért

   Harmadik alkalommal adott ösztöndíjat tehetséges fehérvári fiataloknak a ...

  • Új Harman beruházás

   Három és fél milliárd forintos beruházással 420 új munkahelyet hoz létre a ...

  • Fizetős parkolás a Plázatetőn

   Jövő héttől fizetős lesz az Alba Pláza tetőparkolója és a Városi Piac előtti ...

  • Győzelem a kupában

   Egy gólos előnyt szerzett a Videoton FC a Pécs ellen a Magyar Kupa ...

  • Tollas matekóra

   Rendhagyó matematika órán vehettek részt az Ezredéves Iskolában tanulók. A ...

  • Az egészséges életmódért

   Új küzdősport egyesület kezdte meg edzéseit Székesfehérváron. A Simple Fight ...

  • Szoros lesz a Volán - Bécs párharc

   Péntek este az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban útjára indul a korong, és ...


  Kultúra  -  2015. 03. 06. 08:36
  Március 31-én tartja Húsvéti Hangversenyét az Alba Regia Szimfonikus Zenekar
   Különleges lelki feltöltődést kínál az Alba Regia Szimfonikus Zenekar 2015. március 31-én, 19:30-kor kezdődő húsvéti hangversenye. Pergolesi és Schubert csodálatos zenéje találkozik húsvét üzenetével, melyet Tóth Tamás atya jóvoltából oly népszerűvé vált keresztúton keresztül ismerhet meg a hallgatóság. Közreműködik a Kodály Zoltán Leánykar, az Alba Regia Vegyeskar, a Primavera kórus.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 05. 12:20
  Tovább szépül Felsőváros - utakat és járdákat tesznek rendbe
  Az idei év tervei között csapadékvíz elvezetés, utak és járdák rendbetétele, valamint zöldfelületek megújulása is szerepel a 10. számú választókörzetben. Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője szerint a város idei, stabil költségvetése lehetőséget teremt a felsővárosiak közvetlen lakókörnyezetében lévő problémák megszüntetésére is.
   
  Közlemények  -  2015. 03. 05. 18:21
  Hétfőn reggel kezdik a Rákóczi út aszfaltozását
  Székesfehérvár Önkormányzata ezúton is tájékoztatja a lakosságot ésaz autósokat, hogy a Várkörút felújítási munkáival összefüggésben 2015. március 9-én, hétfőn 8.00 órától előreláthatólag 2015. március 14-én 24.00 óráig a gépjármű forgalom elől lezárásra kerül a Rákóczi utca teljes szakasza. A lezárás miatt a Várkörúton, valamint a Rákóczi utcán közlekedő autóbuszjáratok 2015. március 7-én üzemkezdettől március 16-án üzemzárásig módosított útvonalon közlekednek.
  Sport hírek  -  2015. 03. 06. 08:13
  Szurkolói információk a Nyíregyháza elleni szombati bajnoki mérkőzésre
   Szombaton, a tavasz első hazai bajnoki mérkőzésén a Nyíregyháza Spartacus csapatát fogadja a Videoton FC. A Sóstói Stadion kapui 16.30-kor nyitnak szombaton, emellett szurkolói buszok is közlekednek majd a városban. A bérlettel nem rendelkező szurkolóknak javasolják, hogy vásárolják meg elővételben belépőiket a szombat délután bajnoki találkozóra.
   
  Kék hírek  -  2015. 03. 06. 13:05
  Háromnapos fokozott rendőri jelenlétre kell számítani Fejér megye közútjain
   A rendőrök a passzív biztonsági eszközök ellenőrzésére irányuló háromnapos fokozott ellenőrzést tartanak Fejér megyében március 9-én, 8 óra és március 11-én, 20 óra közötti időben. A megerősített rendőri jelenlét célja a közlekedésbiztonság javítása, a járművezetők által elkövetett jogsértések kiszűrése.
  Sport hírek  -  2015. 03. 06. 11:53 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Kezdődik a rájátszás - szoros lesz a Volán - Bécs párharc
  Péntek este az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban útjára indul a korong, és megkezdődik a Fehérvár AV 19 – Vienna Capitals EBEL-negyeddöntő. A Fehérvári Ördögök történetük során először juthatnak elődöntőbe az osztrák jégkorong ligában, a csapat vezetőedzője és játékosai is szoros csatára számítanak.
  A szezon lényege jön, Sarauerék szerint van esély a Vienna ellen
  Kultúra  -  2015. 03. 06. 07:19
  Jönnek az Északiak - svéd metál és kanadai punk rock a FEZEN-en
  Sabaton, Soilwork és Danko Jones gondoskodik arról, hogy a fezenezők Judas Priest, Black Label Society és Gus G. által beállított riffszintje ne csökkenjen: a FEZEN fesztivál második napján is a fémesebb hangzás uralja majd a nagyszínpadot, de a többi helyszínen is egyaránt talál minden fesztiválozó kedvére valót.
  Kultúra  -  2015. 03. 05. 18:02
  Mindenütt nő - középpontban a női sorsok
  A Barátság mozi idén is csatlakozott a Mindenütt Nő országos program- sorozathoz, amelynek keretében három olyan filmet vetítenek, amelyek középpontjában a női sorsok állnak: két romantikus vígjátékkal és egy filmdrámával várják a nem csak női nézőket március 6-án és 7-én.
  Sport hírek  -  2015. 03. 05. 14:00
  A szezon lényege jön, Sarauerék szerint van esély a Vienna ellen
  Pénteken kezdődik az EBEL rájátszása. A Fehérvár AV19 jól sikerült alap- és középszakasz után nagy reményekkel várja a Vienna Capitals elleni párharcot. Rob Pallin, Frank Banham, Andrew Sarauer és Kovács Csaba egyaránt a csapategységben látja a mieink igazi erejét, ezt megőrizve túljuthatnak a bécsieken, mondják a fehérvári hokisok. A Fehérvár AV19 - Vienna Capitals párharc pénteken 19.15-kor kezdődik.
  Közélet  -  2015. 03. 05. 13:23
  Stabil működés az egészségügyben, a kultúrában és a szociális ágazatban
   A 2015-ös költségvetés stabil működést biztosít az egészségügyi, a szociális és a kulturális szektor számára Székesfehérváron. Valamennyi szakterületen rendelkezésre állnak a szükséges pénzügyi források, a mindennapi működés mellett a város jelentős költségeket fordít intézményeinek fejlesztésére, felújítására, bővítésére.
   
  Sport hírek  -  2015. 03. 05. 12:10
  A helyosztókat játsszák le hétfőn a II. korcsoportos foci diákolimpián
   Március 9-én, hétfő délután 14 órakor kezdődik a 2014/2015. tanévi Városi II. korcsoportos fiú kispályás foci diákolimpiai bajnokság döntője és helyosztó mérkőzései. A programon a Tóváros, a Teleki, a Felsőváros, a Hétvezér, a Vörösmarty és a Németh László Általános Iskola fiataljai lépnek pályára. A Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában játsszák le valamennyi mérkőzést.
  Sport hírek  -  2015. 03. 05. 11:34
  Ismét meghirdeti kosaras rajzpályázatát az Alba Fehérvár
  A TLI-Alba Fehérvár kosárlabda-csapata idén is meghirdeti Kosárlabda az életemben című rajzpályázatát. Két korcsoportban (6-9, 10-14 év) és két témakörben várják a pályamunkákat: "Kedvenc játékosom a TLI - Alba Fehérvárból" és "Szeretem a kosárlabdát". Beküldési határidő: 2015.április 08. A beérkezett alkotásokat a csapat tagjai értékelik.
  Kultúra  -  2015. 03. 05. 09:38
  Pénteken délelőtt 10 órakor nyílik a Bogyó és Babóca Bábkiállítás
   Pénteken délelőtt 10 órakor nyílik a Bogyó és Babóca Bábkiállítás. A megnyitón a Bogyó és Babóca könyvek szerzője, Bartos Erika is részt vesz, aki mesevetítést tart a gyerekeknek. Előzetes bejelentkezés alapján a szervezők várják a gyerekeket a kiállításhoz kapcsolódó programokra, így társasjátékozásra, diafilmvetítésre, meseolvasásra és ismerkedésre a B és B online játékkal.
  Közélet  -  2015. 03. 05. 09:10
  Kegyeleti futást szerveznek jövő csütörtökön az 1848-as forradalom emlékére
   A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség idén márciusban is megszervezi a fehérvári Kegyeleti Futást. Az eseményt március 12-én, csütörtökön délután tartják a Halesz parkban. A programon a megyéből és Fehérvárról érkező általános- és középiskolások, a városi felsőoktatás hallgatói külön mezőnyben vehetnek részt, de ezen kívül lesz felnőtt, senior és nyugdíjas kategória is.
  Kultúra  -  2015. 03. 05. 08:42
  A Szabadművelődés Házában lép fel vasárnap este a Prospero Színkör
   2015. március 8-án, vasárnap este 18 órától A Szabad- művelődés Házában lehet megtekinteni a Prospero Színkör előadásában Kiss Márton: Pilonon című darabját. Az előadás a 2014-es Arany Deszka Fesztiválon a közönség szavazata alapján a legjobb előadás díját és a legjobb férfi főszereplő díját is elnyerte Kós Mátyás személyében.
  Kultúra  -  2015. 03. 05. 07:29
  Stílusterápia Lakatos Márkkal a Művészetek Házában
  Az újító szellemiségéről, különc személyiségéről ismert stylist, Lakatos Márk tart előadást március 5-én, csütörtökön 18 órától a Művészetek Háza színháztermében. A kísérletező kedvű művész számára a divat csak ürügy arra, hogy mindazzal foglalkozzon, ami érdekli, legyen szó filmművészetről, jelmeztervezésről, címlapfotózásról, műsorvezetésről vagy bármi másról.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss