8 oC / 1 oC(koponyeg.hu)
szitálás, gyenge eső (várható)
2016. Február 10. Elvira
   Eseménynaptár
2016 Február
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Tanulj Fehérváron!

  Hirdetés

  Egy százalék

  2GO Fehérvár

  Tourinform  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
  Közélet  -  2016. 02. 10. 15:22 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Nyiss velünk a világra! Gyere Fehérvárra!
  A Budapesti Corvinus Egyetem hat alapszakon indítja el székesfehérvári képzéseit: emberi erőforrások, nemzetközi tanulmányok, kommunikáció és médiatudomány, gazdaságinformatika, továbbá gazdálkodás és menedzsment, illetve pénzügy és számvitel szakon a Budai út 43. szám alatti székesfehérvári campusban. Aki a Polgármesterei Hivatalban szeretné a pénzügy -számviteli szakmai duális képzési gyakorlatát eltölteni, annak március 16-ig kell jelentkeznie.
  Városfejlesztés  -  2016. 02. 09. 12:10 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Mederkotrással kezdődik a Csónakázó-tó és környékének fejlesztése
  Megkezdődik a Csónakázó-tó mederkotrása és part- rekonstrukciója. A tervek szerint a nyár végére körbe lehet sétálni és biciklizni a tavat, megújul a közvilágítás és csónakházat is építenek. A felújítás még tavaly novemberben a vízeresztéssel vette kezdetét és a tóból a Varga-csatornán keresztül több mint 52 ezer köbméter vizet eresztettek le, hogy a tómeder szikkadása után megkezdődhessen a kotrás.
  Sport hírek  -  2016. 02. 10. 14:08
  Már az olimpia helyszínén készül Vértes Nátán a megmérettetésre
  Tevékenyen teltek Vértes Nátánnak és edzőjének, Kiss Dávidnak az első napjai az Ifjúsági Téli Olimpiai Játékokon. A tehetséges játékos és mestere szerencsésen megérkezett Lillehamerbe, ahol február 12. és 21. között rendezik meg az ötkarikás játékokat. A fehérvári küldöttség a kemény edzések mellett a helyszínnel is megismerkedik.
   
  • HÍRADÓ 2016. február 10.

   Fejér megyét is elérte az influenzajárvány, február 12-től látogatási tilalmat ...

  • Nyiss velünk a világra!

   A Budapesti Corvinus Egyetem hat alapszakon indítja el székesfehérvári ...

  • Kézművesség a Civil Központban

   Kézművesség a Fehérvári Civil Központban címmel rendeznek programsorozatot a ...

  • Roma fiatalok képzését támogatják

   Egyszeri támogatással segíti az egységes rendvédelmi moduláris szakképzésben ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2016. február 10.

   Fejér megyét is elérte az influenzajárvány, február 12-től látogatási tilalom ...

  • Ferenc Jóska fújatja a trombitát

   Ferenc Jóska fújatja a trombitát címmel új koncertsorozatra indul a Kákics ...

  • Péntektől látogatási tilalom

   Egyre nő az influenzaszerű megbetegedések száma - Fejér megyét is elérte a ...

  • A Volánnak is fontos a válogatott

   A tervezettnél jóval korábban ér véget a szezon a Fehérvár AV19 EBEL-csapata ...


  Közélet  -  2016. 02. 10. 12:52
  Ismertetik a Ligetsor felújítására és a közösségi közlekedésre vonatkozó terveket
  Lakossági fórum keretében ismertetik február 15-én, hétfőn a Ligetsor felújításának terveit és ütemezését, valamint a közösségi közlekedésre vonatkozó új hálózat- és menetrendterveket a Vörösmarty Általános Iskolában. Az eseményen jelen lesz dr. Cser-Palkovics András polgármester, a terület önkormányzati képviselői, valamint Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője.
  Közélet  -  2016. 02. 10. 13:31
  Látogatási tilalom lesz péntektől a Fejér Megyei Szent György Kórházban
  Tovább bővült azon kórházak köre, amelyekben az influenzás meg- betegedések miatt tilos lesz a látogatás. Fejér megye valamennyi gyógyintézményében megtiltják a betegek felkeresését, így péntektől látogatási tilalom lesz a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban is.
   
  Kultúra  -  2016. 02. 10. 13:07
  Ferenc Jóska fújatja a trombitát - Folytatódik a Kákics együttes koncertsorozata
  Az idén is több helyszínen mutatja be a Kákics együttes a Ferenc Jóska fújatja a trombitát… című koncertjét. Az elmúlt két évben a Kárpát-medence egyik felét bejárt előadás most megújulva, és már az Alba Regia Táncegyüttes táncosaival kiegészülve a Kárpát-medence másik felén is bemutatkozik.
  Sport hírek  -  2016. 02. 08. 13:18
  IV. Szent István Kupa - kosaras titánok harca Székesfehérváron
  Több, nagyhírű torna után február 11-14. között immár negyedik alkalommal rendezik meg a Szent István Kupát. Európa egyik legnívósabb U16-os utánpótlás kosárlabdatornáján a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémián és az U16-os magyar válogatotton kívül olyan sztár együttesek kápráztatják el a nézőket, mint a Partizan Beograd, az FC Bayern München, a Cibona Zagreb, vagy a Real Madrid.
  Sport hírek  -  2016. 02. 10. 20:03
  Egygólos előnyt szerzett a kupában a Videoton
  Kiválóan kezdte a 2016-os évet a Videoton FC, mely idei első, tétre menő összecsapásán Feczesin góljával nyerni tudott a Ferencváros vendégeként. A kupában aratott siker után a hétvégén újra a fővárosban lesz jelenése a csapatnak, mely a bajnokság tavaszi rajtján az Újpest vendége lesz.
  Ferencváros - Videoton 0-1 (0-1)
  Sport hírek  -  2016. 02. 10. 19:58
  Idegenben nem megy az Albának, Kaposváron is kikapott
  Sűrűsödik a kosarasok programja: a szombati hazai meccs után szerdán Kaposváron várt újabb bajnoki az Alba Fehérvárra. Rossz kezdés után szünetben már vezettt az Alba, de palánk alatti hatékonyságban, a lepattanók gyűjtésében sokkal jobb volt a Kaposvár, és végül légiósai vezérletével nyert is.
  Kaposvár - TLI-Alba Fehérvár 88-83
  Közélet  -  2016. 02. 10. 19:25
  Torkos Csütörtök február 11-én - itt ehetünk féláron Fehérváron
  Február 11-én ismét lesz Torkos Csütörtök, a várva várt nap, amikor mindenki féláron próbálhatja ki a magyar vagy a nemzetközi gasztronómia remekeit a csatlakozott éttermek bármelyikében. A résztvevő éttermek ezen a napon 50% kedvezményt adnak az elfogyasztott ételekre és az alkoholmentes italokra. Az akcióhoz eddig számos fehérvári étterem csatlakozott.
  Kultúra  -  2016. 02. 10. 13:40
  Székesfehérvár Zenei Nevelésért Díj - Február 12-ig várják a javaslatokat
  A Mihályi Gyuláné Eszti néni emlékére létrehozott Zenei Nevelésért Közhasznú Alapítvány díjat alapított a Székesfehérvár város zenei életében kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek, közösségek elismerésére. Idén immár nyolcadik alkalommal kerül sor az elismerés átadására, a díjazottak személyére 2016. február 12-ig lehet javaslatot tenni.
  Sport hírek  -  2016. 02. 10. 12:23
  Újabb tollaslabda versenyt szerveznek vasárnap Seregélyesen
  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával amatőr tollaslabda-versenyt szervez február 14-én, vasárnap a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség. A versenyt svájci rendszerben bonyolítják le, melynek értelmében mindenki legalább négy-öt mérkőzést játszhat.
  Közélet  -  2016. 02. 10. 12:17
  Közönségkorcsolyázás hétvégén az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban
  Az ifj. Ocskay Gábor Sport- csarnokban is van lehetőség közönség-korcsolyázásra, általában szombaton vagy vasárnaponként 17 és 20 óra között. A mostani hétvégén, február 13-án és február 14-én 17 órától várják a közönséget. A helyszínen korcsolyakölcsönzésre is van lehetőség, emellett melegedő, korcsolyaélezés és büfé üzemel.
  Sport hírek  -  2016. 02. 10. 09:48
  Jól kezdődött az év az ARAK atéltái számára
  Az ARAK Utánpótlás Akadémia atlétái sikeresen szerepeltek az idei első országos bajnokságon. A tizenhárom évesek, valamint az egygel idősebb korosztály fedett pályás seregszemléjén tizenegy alkalommal állt fehérvári versenyző a dobogón. Ráadásul a legfényesebb medálból jutott a legtöbb.
  Kultúra  -  2016. 02. 10. 09:25
  Szerelmi bájital Valentin-napra - vágyfokozó ételek és teák
  Február 14-én, vasárnap 14 órától Valentin-napi meglepetés előadást és bemutatót tartanak a Fekete Sas Patika- múzeumban. Lencsés Ritától megtudhatjuk, hogy mit nevezünk afrodiziákumnak, hogyan hat ránk és azt is, hogy mi módon érdemes fogyasztani? Megismerünk néhány egyszerűbb, házilag is elkészíthető, roboráló hatású ételt és gyógyteát.
  Sport hírek  -  2016. 02. 10. 09:24 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Másodszor szerveztek idén amatőr pingpong versenyt a Hétvezér Iskolában
  Még csak február elején járunk, de már a 2. forduló zajlott abból a verseny- sorozatból, melyet az EMMI és az Országos Szabadidősport Szövetség pályázatán nyert pénzből rendezett a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség (FEMSZISZ). Az elmúlt hétvégén is népes mezőny gyűlt össze a Hétvezér Általános Iskola tornatermében.
   
  Közlemények  -  2016. 02. 08. 21:06
  Székesfehérvár elhatárolódik minden szélsőséges és gyűlöletkeltő rendezvénytől
  Szombaton egy – a gyülekezési jog hatálya alá tartozó – rendezvény zajlott Székesfehérváron. A vonatkozó jogszabályok alapján az ilyen rendezvények esetében az önkormányzatnak nincs semmilyen hatásköre, azt a rendőrséghez kell bejelenteni és a rendőrség dönt annak jogszerűségéről és, hogy az megtartható-e. A polgármester ennek ellenére már pénteken közösségi oldalán kifejezte tiltakozását. Cser-Palkovics András az e hét pénteki Közgyűlésre előterjesztéssel él, amelyben hivatalosan is visszautasítja a város, hogy szélsőséges és gyűlöletkeltő rendezvények helyszíne legyen. Az egyházmegye nyilatkozatot adott ki kedden reggel a témában.
  Kultúra  -  2016. 02. 10. 08:19
  Lúdas Matyi a Madárlátta Fesztiválon - újabb szereplőválogatás
  Újabb szabadtéri előadással készülnek a Madárlátta Fesztiválra: szereplőválogatást hirdettek február 20-ra Seregélyesen a Lúdas Matyi című darabhoz. A színpadi munkához kedvet érző, énekelni, táncolni szerető gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket is várnak ezúttal a castingra a helyi Művelődési Házban. A válogatást a fesztivál művészeti vezetője, Kalányos Tamás vezeti.
  Magyarország  -  2016. 02. 10. 08:18
  Hamvazószerda - a negyvennapos nagyböjt kezdete
  A húsvétot megelőző negyvennapos nagyböjt kezdete, a hamvazószerda idén február 10-ére esik. A nagyböjt a keresztények számára bűnbánati időszak, amely alkalmat ad a lemondásra, a hitben való elmélyülésre és kiengesztelődésre, hogy méltóképpen felkészülhessenek Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére.
  Közélet  -  2016. 02. 09. 18:31
  Fókuszban a költségvetés a Fehérvári Szenátus ülésén
  A Városházán tartotta soros ülését kedden délután a Fehérvári Szenátus. A nyolctagú tanácsadó testület Székesfehérvár 2016. évi költségvetésének tervezetét ismerhette meg, amelyben minden eddiginél magasabb, 48,6 milliárd forint kiadási főösszeg szerepel. A büdzsé tervezetét soros ülésén ismerhette meg a Fehérvári Szenátus.
  Közélet  -  2016. 02. 09. 17:39
  Pompás belső terek és ízletes sörök a Szent Gellért Hotelben
  Kettős elismerést kapott a Székes- fehérvári Egyházmegye a Szent Gellért Hotelhez kapcsolódóan. A 2014-ben önerőből felújított hotel belsőépítésze, Somogyi Pál a szakma legrangosabb elismerését vehette át fehérvári munkájáért, míg a hotel földszintjén található kézműves sörözőben forgalmazott püspöki sörök készítője, a Monyo Brewing az év sörfőzdéje lett.
  Magyarország  -  2016. 02. 09. 16:20
  Székesfehérvár is segítette a nehézsorsú kárpátaljai gyermekeket
  A 23 megyei jogú önkormányzat egyenként 5 millió forintos támogatását a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Kárpátaljai Hitéletért Alapítvány használhatja fel a gyermekek életkörülményeinek javítására, a rászorulók magyarországi gyógykezelésére. Fehérvár az adománygyűjtéshez 5 millió forinttal járult hozzá, korábban pedig Csetfalvát és Nagyborzsovát támogatta a város, szintén 5 millió forinttal.
  Kultúra  -  2016. 02. 09. 14:11 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Húshagyó keddi tikverőzés Mohán
  Kedden tartották a Mohai Tikverőzést, mely a farsang utolsó napjához, húshagyó keddhez kapcsolódó alakoskodó népszokás. Az esemény 2011. szeptemberében felkerült az UNESCO Szellemi kulturális örökség listájának nemzeti jegyzékébe is. A falu fiatal legényei maskarákban, házról házra járva adományt gyűjtenek. A szokás a nevét a tojásadomány begyűjtése közben végzett „tyúkverésről" kapta, amely a jószág termékenységét segíti elő.
  Kultúra  -  2016. 02. 09. 10:15
  Folytatódik az Asszonyműhely a fehérvári kézművesekkel
  Újabb programmal folytatódik az Asszonyműhely kreatív sorozat a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében. Február 13-án, szombaton különféle tárolók készítését és a cipzárvarrást lehet elsajátítani, gyakorolni. A sorozat következő foglalkozását február 13-án, szombaton 10.00-16.00 óra között rendezik, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt!
  Kultúra  -  2016. 02. 09. 08:32
  Kerkay Rita színésznő kiállítása nyílik meg a Forrás Galériában
   Február 13-án szombaton 18.30-kor Falak címmel nyílik meg Kerkay Rita színésznő kiállítása a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. A tárlatot Zsótér Sándor Kossuth díjas rendező nyitja meg, a megnyitón közreműködik Lohonyai Zoltán dalszerző, verset szaval Szigethy Norbert, a Ciszterci Gimnázium végzős diákja.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss