29 oC / 14 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2016. Július 01. Tihamér, Annamária, Olivér, Áron
   Eseménynaptár
2016 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Városfejlesztés  -  2016. 06. 30. 12:50 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elkezdődött a munka - megújul a Toronysor mögötti sétány és park
  Tóváros legnagyobb zöldterülete újul meg ezekben a hetekben. A több mint ötvenmillió forintos beruházás már elkezdődött: a közösségi terek fejlesztése mellett kiépül a közvilágítás és fákat, bokrokat is ültetnek az újrafüvesített nagy parkba. A munkálatok idejére a környékbeliek türelmét kérik, hogy őszre már birtokba is vehessék a fejlesztés eredményeként megújult sétányt, tűzrakóhelyet, sportpályákat.
  Sport hírek  -  2016. 06. 30. 13:19 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Fehérvári Titánok csapata is a VVSI-nél készül a következő szezonra
  Tavaly decemberben adták át a Velencei-tavi Vízi Sportiskola megújult agárdi telephelyét. Megújult a VVSI Sport Hotel is, amely ideális felkészülési helyszínt biztosít az élsportolók számára. A komplexumban rejlő lehetőségeket már több székesfehérvári klub, így a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttese és a Fehérvári Titánok MOL Ligás csapata is felfedezte.
  Közélet  -  2016. 06. 30. 16:52 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Továbblépni, de nem felejteni - megemlékezés a 25 éves Szentlélek temetőben
   A Honvédelmi Minisztérium, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Német Háborús Sírokat Gondozó Népi Szövetség szervezésében emlékünnepséget tartottak a Szentlélek katonatemető 25. évfordulója alkalmából. A rendezvényen Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes kiemelte, hogy az elmúlt napokban önkéntes német és magyar katonák együtt gondozták a fehérvári Szentlélek temetőt, az ünnepségen pedig együtt emlékezhetnek azokra, akik parancsra fordultak egymás ellen, de a halálban megbékéltek.
   
  • HÍRADÓ 2016. június 30.

   Fejlesztések Tóvárosban, új kosárlabdapálya, kutyafuttató és tűzrakóhely is ...

  • 25 éves a Szentlélek Katonatemető

   Negyedszázada avatták fel a Szentlélek Katonatemetőt. Az évfordulón a ...

  • Megújul a park és a sétány

   Tóváros legnagyobb zöldterülete újul meg a következő hetekben. Nemcsak megújul ...

  • Válságban a tejágazat

   Tovább csökken a tej felvásárlási ára. A Tej Terméktanács arra figyelmeztet, ha ...

  • Kórustag felvétel!

   Akinek jó hangja van és színpadra vágyik, annak érdemes most figyelni. Az Alba ...

  • Több a baleset a hőség miatt

   A kánikula az autósokat is megviseli, a hőség miatt több a baleset az utakon. ...

  • Hova utazunk a nyáron?

   Görögország, Egyiptom és Tunézia helyett Horvátország és Olaszország lett a ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2016. június 30.

   Fejlesztések Tóvárosban, új kosárlabdapálya, kutyafuttató és tűzrakóhely is ...


  Gazdaság  -  2016. 06. 29. 18:09 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Több mint hárommilliárdos fejlesztés az IBM fehérvári szolgáltatási központjában
  Felavatták az IBM új,fehérvári szolgáltatási központját. Az eseményen bejelentették, hogy az IBM 3,2 milliárd forintból bővítette székesfehérvári IT-szolgáltató központját. A fejlesztéshez a kormány egyedi döntés útján 1,1 milliárd forintot biztosított. Ezzel 410 új munkahely jött létre, melynek 40 százalékát diplomások töltik be.
  Kék hírek  -  2016. 06. 30. 09:19
  Teljes gőzzel a tóparton - akcióban a vízimentők
   A vakáció és a kánikula beköszöntével egyre többen hűsölnek a Velencei-tóban, sokan választják a vizet kikapcsolódás és sportolás céljára is. A vízimentők tömegekre számítanak a következő időszakban. Schwanner Róbert vízimentés- szervező elmondta, hogy a Velencei-tó hat strandján teljesen új felszerelésekkel tizenkét órás szolgálatot látnak el, reggeltől estig dolgoznak.
   
  Gazdaság  -  2016. 06. 29. 12:17
  Napelemparkot és költséghatékony világítási rendszert építettek az Alföldi Tej fehérvári üzemében
  Az Alföldi Tej fehérvári üzemében, összesen 1344 darabból álló új, indukciós elven működő világítási rendszert szereltek fel. A beruházás részeként a készáruraktárban ún. eseményvezérelt rendszert építettek ki, mely költséghatékonyan működtethető világítási rendszer. A 160 taggal, 695 milliós törzstőkével, 383 millió liter éves termelési kvótával az ország tejtermelésének 25%-át az Alföldi Tej adja.
  Közlemények  -  2016. 06. 30. 10:34
  Pót szúnyogírtás lesz július 5-én
  Pót szúnyogirtást tartanak jövő héten Székes- fehérváron. A permetezésre az országos katasztrófa- védelmi szúnyoggyérítési program keretében kerül sor július 5-én, kedden. Rossz idő esetén július 6-7-én végzik a munkát. Felhívják a méhészek figyelmét, hogy tegyék meg az ilyenkor szükséges óvintézkedéseket.
  Közlemények  -  2016. 06. 30. 16:30
  Befejeződött a vezetékjavítás a Rákóczi út - József utcai körforgalomnál
  Egy melegvíz-ellátást biztosító távhővezeték javítása idejére vezettek be forgalomkorlátozást a Rákóczi út – József utcai körforgalomnál. A munkálatok befejeződtek, holnap reggel 8 órától a buszforgalmat is visszaengedik a Rákóczi úti szakaszra.
  Sport hírek  -  2016. 06. 30. 19:49
  Győzelemmel kezdett a Videoton FC az Európa-ligában
  Magabiztos győzelmet aratott a moldáv FC Zaria Balti ellen a Pancho Arénában a Videoton FC az Európa-liga selejtezőjében. Hening Berg együttese az egész mérkőzést a kezében tartotta, és rengeteg helyzetet dolgozott ki. A lendületesen játszó fehérvári alakulat Géresi és Feczesin két góljával teljesen megérdemelten győzött 3-0-ra, így gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás kérdése.
  Közlemények  -  2016. 06. 30. 15:20
  Fogadóórát tart jövő csütörtökön Földi Zoltán
  Felsőváros önkormányzati képviselője, Földi Zoltán 2016. július 7-én, csütörtökön 17.00 órától fogadóórát tart a Királykút Emlékházban. A képviselő a 10. számú választókörzetben élőket 19.00 óráig várja a Mikszáth Kálmán utca 25. szám alatti épület emeletén található irodájában.
  Közlemények  -  2016. 06. 30. 08:30
  Közszolgálati Tisztviselők Napja - péntek munkaszüneti nap a hivatalokban
  A Polgármesteri Hivatal és a Fejér Megyei Kormányhivatal és a NAV ezúton tájékoztatja az Ügyfeleket, hogy a köztisztviselők napjához kapcsolódóan július elseje munkaszüneti nap lesz, így pénteken szünetel az ügyfélfogadás. A következő munkanapon, július 4-én már a megszokott munkarend szerint várják az ügyfeleket.
  Kultúra  -  2016. 06. 30. 07:31
  Ma még lehet nevezni a szeptemberi Lecsóra
  A XII. Fehérvári Lecsófőző Vigasság szeptember 10-én lesz a Zichy ligetben és a Móri úton. Az évtizedes hagyománnyal rendelkező fesztiválon várhatóan idén is több mint hatszáz bogrács alá gyújtanak tüzet a résztvevők.
  Kultúra  -  2016. 06. 30. 07:23
  Da Vinci hangja - ma este megszólal a Bazilikában
   A Leonardo da Vinci ötlete nyomán elkészült, kuriózumnak számító hangszer megszólaltatásával veszi kezdetét a Harmonia Albensis koncertsorozat június 30-án, csütörtökön 19.30 órakor a Székesegyházban. A különleges zenei élményre mindenkit szeretettel várnak! A Harmonia Albensis július 7-én a Szent Imre templomban a „Nemzedékek párbeszéde” című koncerttel folytatódik.
  Kultúra  -  2016. 06. 29. 17:59
  Száznál is több fellépő, dupla nagyszínpad az idei FEZEN-en
  Faithless, Within Temptation, Infected Mushroom, Guano Apes, Milky Chance - hogy csak néhány nevet említsünk a két nagyszínpad fellépői közül. Közel 20 külföldi banda, és mintegy száz hazai zenekar alkotják a FEZEN idei programját. Augusztus 3-tól 6-ig idén is Székesfehérvár a legjobb választás a fesztiválrajongóknak. Megnövelt fesztiválterülettel, dupla nagyszínpaddal és több mint 100 fellépővel vár az idén 19 éves fesztivál.
  Közlemények  -  2016. 06. 29. 16:41
  Fogadóórát tart jövő héten kedden dr. Dienesné Fluck Györgyi
  Dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő ezúton értesíti a 14. számú választókörzetben élőket, hogy szokásos fogadóórája hétfőn az Erzsébet út 12. szám alatti irodában elmarad. 2016. július 5-én, kedden 17 és 19 óra között azonban tisztelettel várja a lakosságot a Köfém lakótelep 1. szám alatt megtartásra kerülő fogadóórán.
  .
  Sport hírek  -  2016. 06. 29. 12:38 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Mintegy kétszáz diák vesz részt a DKKA nyári kosártáborán
  Az idei esztendőben is intenzív, kéthetes edzőtáborozást szervezett tehetséges növendékeinek a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia. A szervezők összesen négy helyszínen, a Tóvárosi Általános Iskolában, a Kossuth Lajos Általános Iskolában, a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyén, valamint az Alba Regia Sportcsarnokban tartanak foglalkozásokat a mintegy kétszáz ifjú kosarasnak.
   
  Közlemények  -  2016. 06. 30. 12:06
  Közműépítés miatt lesz útlezárás pénteken a Horog utcában
  Közműépítési munkálatok miatt július 1-jén, pénteken 8.00-tól 16.00 óráig  lezárják a Horog utca Bakony utca - Cserepes köz közötti szakaszát. Az átmenő forgalom nem lesz lehetséges, ezért a jelzett időpontban a 29-es számú helyi autóbuszjárat nem közlekedik. A munkálatok idejére kérjük az érintett lakók és gépjárművezetők türelmét és megértését!
  Sport hírek  -  2016. 06. 29. 12:14
  Fuss és támogass - vasárnap Gárdonyból indul a jótékonysági futás
  Az öt állomásból álló jótékonysági futás következő állomása Gárdony lesz, ahol a mozogni vágyók Kovács István Mikulás nagykövettel együtt teljesíthetik a 2016-os olimpia dátumát szimbolizáló távot. A futás olimpiai kvízzel zárul, a résztvevők ezen kívül üzenhetnek is olimpikonjainknak.
  Kultúra  -  2016. 06. 29. 12:10
  Pávások Fehérváron - Vaszi Levente és tanítványai lépnek fel a Városházán
   A „Fölszállott a páva” televíziós tehetségkutató versenyben ismertté vált, gyimesi csángó Vaszi Levente és tanítványai érkeznek jövő héten Fejér megyébe. Július 6-án, szerdán 18.00 órától a Városháza Dísztermében varázslatos énekeikkel, táncaikkal, meséikkel bűvölik el az érdeklődőket. Az estre ingyenes a belépés.
  Közélet  -  2016. 06. 29. 11:43 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elkezdődött a Napraforgó tábor - katonai járművekkel és hangszerekkel is ismerkedhettek a gyerekek
    Csaknem négyszáz, Székes- fehérváron tanuló általános iskolás kisgyermek részvételével kezdődött el ettől a héttől a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó Sportcentrumban. Számos sportprogramot, különféle kreatív foglalkozásokat, interaktív bemutatókat kínálnak a gyerekeknek, akiknek biztonságára és bevonására helyi pedagógusok ügyelnek. A hat turnusos táborba folyamatosan lehet jelentkezni.
  Kultúra  -  2016. 06. 29. 10:04
  Fehérvári KultúrKorzó - könnyed kikapcsolódás a Belvárosban
  Vörös Janka és Dobai Pisti duója nyitja a Fehérvári KultúrKorzó harmadik hétvégéjének programját július elsején, pénteken 19 órakor a Mátyás király-emlékmű mellett álló színpadon, majd szombaton a Horváth Márk - Dobai Pisti Duót hallhatjuk, majd az első júliusi korzós hétvége programját a One Day zárja július 3-án, vasárnap.
  Kultúra  -  2016. 06. 29. 09:22
  Picasso, Dali, Leger, Chagall, Braque, Miro és Matisse 27 alkotása a Thury-Várban
  Klasszikus európai modernizmus: Picasso, Dali, Matisse, Braque és a többiek címmel a New York-i Csikós Nagy Zsuzsanna gyűjteményéből nyílik kiállítás július 1-jén a várpalotai Thury-Várban. A tárlaton az európai modern festészet legnagyobb művészeinek 27 alkotása látható. Az egyedi rézkarcok és litográfiák az expresszionizmus, kubizmus, futurizmus és szürrealizmus világába vezetik be a látogatókat.
  Közélet  -  2016. 06. 29. 08:34
  Emlékünnepség a Szentlélek katonatemető 25. évfordulóján
    A Honvédelmi Minisztérium, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Német Háborús Sírokat Gondozó Népi Szövetség szervezésében június 30-án, csütörtökön 14 órakor emlékünnepséget tartanak a Szentlélek katonatemető 25. évfordulója alkalmából. A rendezvényen Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes mond beszédet.
  Sport hírek  -  2016. 06. 29. 07:52
  Egész nyáron nyitott edzéseket tart a Fehérvár Frizbi Sportegyesület
  Bezártak a nyitott tornatermek, de a sport szerelmesei nyáron sem maradnak mozgás nélkül. A Fehérvár Frizbi Sportegyesület vár minden olyan érdeklődőt a nyári nyitott edzésein, aki szeretne belekóstolni a Fehérváron is egyre népszerűbb sportág rejtelmeibe. A látványos sportágat még jobban megismerhetik azok, akik szombaton ellátogatnak az Ultimate Frizbi Országos Bajnokságra.
  Közélet  -  2016. 06. 29. 07:27
  Felvidéken gondoztak katonasírokat a Krajczáros Alapítvány önkéntesei
   A Krajczáros Alapítvány önkéntesei hétfőn este jöttek haza a Felvidékről, ahol az ottani partnerekkel rekonstrukciós munkálatokat végeztek a katonatemetőkben. Velkő Észak-Kelet- Szlovákiában van és a térség legnagyobb sírkertje, ahol közel 9000 fő nyugszik. A 17-es ezred katonái a közelben lévő Mezőlaborc járási székhely vasútállomásán vagoníroztak be 1915 májusában és indultak az olasz frontra.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss