16 oC(koponyeg.hu)
szitálás, gyenge eső, 16.56 km/hÉNY-i szél (aktuális)
2015. Május 25. Orbán, Gergely
   Eseménynaptár
2015 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2015. 05. 24. 19:44 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Graffiti a Haleszban - játszótéri hangulat és városi természet a betonfalon
  Vasárnap a Halesz ligetben található régi betonfal színekkel telt meg. A Colorize csoport - Fábián Attila, Horváth Benedek és Varga-Márfy Milán - céljukként azt tűzték ki, hogy a romos, összefirkált, szürke felületeket, falakat színessé varázsolják. A parkban lévő falra színes graffitit készítettek az ifjú művészek, melyhez a város jelentős támogatást nyújtott a falfelület letisztításával és a festék biztosításával.
  Közélet  -  2015. 05. 23. 22:07 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Valétálók a Városház téren - idén is összetört az évfolyamkorsó
  Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézet egyik legszebb, legszentebb hagyománya a Selmecről származó valétálás, ballagás. Szombaton este a valétálók, végzős hallgatók elbúcsúznak az Alma Matertől. Tavaly még a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatóiként, idén pedig már az Óbudai Egyetem végzőseiként vonulnak fáklyákkal és lámpásokkal Fehérvár utcáin a fáklyát tartó balekok, kohlenbrennerek sorfala között a valétálók.
  Sport hírek  -  2015. 05. 24. 18:28
  Egy góllal győzött utolsó hazai mérkőzésén a bajnok Videoton
  A Kecskemét elleni mérkőzéssel köszönt el a hazai közönségtől a bajnok Videoton. Az első félidőben mindkét csapat kihagyott egy 11-est, a Vidi ellenben gólt is lőtt Trebotic révén. Feczesin kapufáján kívül más nem történt szünet után, győzelemmel búcsúzott a sóstói publikumtól 2014/15 bajnokcsapata.
  Videoton - Kecskemét 1-0 (1-0)
   
   
  Kultúra  -  2015. 05. 22. 18:11 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Pünkösdi Virágálom Fehérvár belvárosában

   Tizenegy virágkötő alkotásának köszönhetően színes virágba öltözött Székesfehérvár. A Városház térről indulva a Szent Imre templomtól a Mátyás király-emlékműig vidám virágkompozíciók díszítik a Belvárost. Az eső miatt elmaradt, zenés körsétát május 25-én, hétfőn 16.00 órakor pótolják a szervezők.
  • HÍRADÓ 2015. május 23.

   Figyelemfelhívó kerékpározás és színes programok, SM világnap Székesfehérváron, ...

  • Térzene a Belvárosban

   A veszprémi légierő zenekarának koncertjével folytatódott ma a mind egy szálig ...

  • Te se add fel!

   Versekkel és koncertekkel is készültek a szervezők az SM világnap alkalmából ...

  • Az utolsó kupadöntő

   Dokumentumfilm készült a Videoton UEFA-kupa menetelésének harmincadik ...

  • HÍRADÓ 2015. május 22.

   Fehérvár köszönti katonáit, gálaest a színházban, második világháborús katonai ...

  • Pünkösdi Virágálom

   Az esős idő ellenére már délelőtt elkezdték a díszítést a város virágkötői. ...

  • Volt egyszer egy tisztikar

   Második világháborús katonai egyenruhákból és emléktárgyakból nyílt kiállítás a ...

  • NZP megérkezett

   Megérkezett Nagy Zoltán Péter Csíkcsomortánba, így teljesült a kitűzött cél, és ...


  Kultúra  -  2015. 05. 22. 21:08 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Dominique Di Piazza és Kim Plainfield fergeteges mesterkurzusa a Városházán
  Egyedülálló zenei különlegességet kínált a Városháza Dísztermében az Alba Regia Feszt 2015 májusi különkiadása. A világ egyik legjobb basszusgitárosa, Dominique Di Piazza és Kim Plainfield dobos tartott mesterkurzust és adott koncertet pénteken este. Együtt még soha nem léptek fel Magyarországon.
  Kultúra  -  2015. 05. 22. 18:58 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Volt egyszer egy tisztikar - július 7-ig látható a kiállítás
   A "Mind egy szálig" jótékonysági rendezvény- sorozat részeként második világháborús katonai egyenruhákból és emléktárgyakból nyílt kiállítás a Szent István Király Múzeum Dísztermében. A tárlat, amely a hetven éve véget ért II. világháborúban hősként harcoló tiszteknek állít emléket 2015. július 7-ig látható keddtől vasárnapig, 10 és 18 óra között. 
   
  Kultúra  -  2015. 05. 23. 16:41 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A nap is kisütött amikor elkezdett játszani a Veszprémi Légierő Zenekara
  A belváros szinte percek alatt megtelt élettel, amint elállt az eső és a felhők mögül kikandikált a nap. A Pünkösdre elkészült virágköltemények előtt nagyon sokan fényképezkedtek telefonnal, a Szent István Király Múzeum kapualjában a Hírtbelebummosok gyermekjátszójába is egyre többen érkeztek és a Liszt Ferenc utca sarkán a Veszprémi Légierő Zenekara elvarázsolta slágereivel a fehérvári közönséget.
  Közélet  -  2015. 05. 23. 16:51 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  SM Világnap Székesfehérváron
   Több, mint harminc város érintésével, az SM Világnap fehérvári családi napján fejezte be országjáró útját Ternován Zoltán szombaton délután. Az SM-beteg amatőr sportoló tizenhat nap alatt kerékpározta körbe hazánkat annak érdekében, hogy saját példájával reményt adjon a betegeknek, továbbá felhívja a figyelmet azokra a betegtársakra, akik az idegrendszert megtámadó betegség miatt kiszolgáltatottakká váltak.
  Kultúra  -  2015. 05. 21. 11:25
  Negyven éve múzeum a Fekete Sas - egykori gyógyszerészekkel együtt ünnepeltek
  Ünnepi emléküléssel egybekötött Múzeumi Emléknap volt csütörtökön délelőtt a Fekete Sas Patikamúzeum fennállásának 40. évfordulója tiszteletére. A XVIII. században alapított intézmény egészen 1971-ig működött patikaként, ezt követően a régi berendezéseket restaurálták és 1975 óta múzeumként kereshetik fel a látogatók.
  A Fekete Sas Patikamúzeum történetéről, nyitvatartásról itt olvashat bővebben!
  Kultúra  -  2015. 05. 25. 09:52
  Barangolás a mesebirodalomban - ismét Hetedhét Játékfesztivál
  Május 30-31-én óriás játszótérré változik Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyerekek kedvükre választhatnak az elmélyülős, kézműveskedős, alkotós, lazítós, vagy a pörgős, nyüzsgős és zenés-hangos játékok közül. Idén a falusi és a városi élet próbatételei állnak a kétnapos gyermeknapi fesztivál középpontjában. A vidéki és polgári miliőt idéző játéktéren bábelőadások, koncertek és népi piknik színesíti az ügyességi feladatokat.
  Közlemények  -  2015. 05. 23. 07:23
  Lakossági fórum lesz május 27-én a Tóvárosi Általános Iskolában
  2015. május 27-én, szerdán 18.00 órakor lakossági fórumot tart Mészáros Attila, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A Tóvárosi Általános Iskolában rendezett fórumon részt vesz Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója, Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezető igazgatója, Steigerwald Tibor, a Depónia Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Zsolt rendőr alezredes, városi rendőrkapitány és Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője is.
  Sport hírek  -  2015. 05. 22. 22:45 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Az utolsó kupadöntő - bemutatták az 1985-ös Videotonról készült dokumentumfilmet
   Dokumentumfilm készült a Videoton UEFA-kupa menetelésének harmincadik évfordulójára. „Az utolsó kupadöntő” díszbemutatóján ott voltak a Vidi bravúrjában részt vett játékosok, szakvezetők, a film készítői, valamint a Videoton FC és Székesfehérvár Önkormányzatának vezetői. Közösen elevenítették fel a csapat legendás sikersorozatát, amely azóta is a hazai klublabdarúgás legnagyobb sikere.
  Kultúra  -  2015. 05. 22. 14:24
  Az évad utolsó kiállítása nyílik meg a Forrás Galériában
  Május 28-án, csütörtökön 18:30-kor tartják az évad utolsó kiállítás- megnyitóját a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. Koczor Attila festőművész tárlata június 16-ig látható. Koczor Attila festőművész 1991-ben született Székesfehérváron. Tanulmányait 2010-ben kezdte meg a Magyar Képzőművészeti Egyetemfestészet szakirányán. 
  Kultúra  -  2015. 05. 22. 10:10
  Pünkösdi Virágálom - az esős idő ellenére is megtartják a programokat
  A virágkötők az eső ellenére is dolgoznak az előre meghirdetett helyszíneken Fehérvár belvárosában. A 17 órás hivatalos megnyitón a város polgármestere a Török-kútnál köszönti őket, megköszönve munkájukat. A Pünkösdi Virágálom pénteki programjai a zord időjárás ellenére sem maradnak el, esőhelyszíneken rendezik meg őket.
  Esőhelyszínek a cikkben!
   
  Sport hírek  -  2015. 05. 22. 08:17
  WBPF eb kvalifikációs testépítő verseny lesz a Köfém Művházban
  WBPF Európa Bajnokság Kvalifikáció and Open International Székesfehérvár a neve annak a testépítő versenynek, melyet szombaton déltől rendeznek a Köfém Klubházban, a döntő pedig délután négy órakor lesz. A WBPF Hungary versenyein bármely szövetség versenyzője indulhat, azonban a június 5-6 közötti WBPF Európa Bajnokságon Hollandiában az, aki a kvalifikáción részt vett.
  Kultúra  -  2015. 05. 22. 07:33
  Cantate Domino - koncert a Szent Sebestyén templomért
  Gördül tovább a székesfehérvári Szent Sebestyén fogadalmi templomért szervezett sikeres koncertsorozat. A következő hangversenyre „Cantate Domino” címmel május 30-án szombaton 19.45 órától kerül sor a felsővárosi templomban. Fellép a MusiColore Énekegyüttes és Kővári Péter orgonaművész.
  Közélet  -  2015. 05. 21. 20:30 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Fehérvár köszönti katonáit - gálaműsor a Vörösmarty Színházban
   A Honvédelem Napján Fehérvár, a nagy történelmi és katonai hagyományokkal rendelkező város, ünnepi gálaesten köszönti katonáit. A Vörösmarty Színházban rendezett esemény keretében díjátadásokra került sor, majd az est a Kákics Együttes „Ferenc Jóska fújatja a trombitát” műsorával zárult a Vörösmarty Színházban.
  Sport hírek  -  2015. 05. 21. 19:37
  Kétgólos siófoki vereséggel zárta a szezont a Fehérvár KC
  A középház legjobb csapatánál vendégeskedett a Fehérvár KC a női kézilabda-bajnokság utolsó fordulójában. A Siófok korábban simán nyert Fehérváron is, most azonban megszorongatta a balaton-parti csapatot az FKC. Szünetben még Hajduchék vezettek két góllal, a második félidőben már néggyel is, de fordított és ismét nyert a Siófok.
  Siófok - Fehérvár KC 24-22
  Közélet  -  2015. 05. 21. 19:08 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Karsai Bélát választotta elnökévé a HTBK Székesfehérvári Szervezete
  Tisztújító közgyűlést tartott csütörtökön a Városháza Dísztermében a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete. Az ülésen a szervezet elnökévé választották Dr. Karsai Bélát, míg a két tiszteletbeli elnök Warvasovszky Tihamér és dr. Cser-Palkovics András lett. A HTBK Székesfehérvári Szervezetének új elnöke fontos célként fogalmazta meg, hogy magasabb szintre emeljék a közös együttműködést.
  Sport hírek  -  2015. 05. 21. 18:24
  Ingyenes Nordic Walking foglalkozások Kisfaludon is
   Gyakorlati bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartottak csütörtökön délután a Kisfaludi Közösségi Házban arról, hogy lakossági kérésre Kisfaludon is elindult a díjmentes Nordic Walking oktatás. A Nordic Walking minden korosztály számára ideális kikapcsolódás, mely teljes körűen biztosítja széles tömegek edzését a kedvtelésből sportolóktól a profi bajnokokig.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss