-4 oC(koponyeg.hu)
derült, 3.6 km/hÉszaki szél (aktuális)
2017. Január 19. Sára, Márta, Márió
   Eseménynaptár
2017 Január
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Aláírásgyűjtés

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Városfejlesztés  -  2017. 01. 18. 16:56
  Stabil működés, jelentős fejlesztések - a 2017. évi költségvetésről egyeztettek
   Székesfehérvár 2017. évi költségvetési terveiről egyeztetett szerdán délután a közgyűlés tagjaival Cser-Palkovics András polgármester. Mint elhangzott: ismét rekordösszegű fejlesztés elindítására lesz lehetősége a városnak. Ezek a nagyberuházások a 2017-2018-as időszakban folyamatosan valósulnak majd meg, a helyi közösséget szolgálva. Mindemellett fontos megőrizni a működés és a közszolgáltatások biztonságát – amire a költségvetés tervezete szintén garanciát ad.
  Közélet  -  2017. 01. 19. 12:25
  Szakmai megbeszélést tartott a város polgármestere és a kórház főigazgatója
  A város egészségügyi helyzetéről és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat érintő legfontosabb kérdésekről egyeztetett dr. Cser-Palkovics András és dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. A csütörtök délelőtti egyeztetésen a múlt szerdán meghirdetett Kégl György Városi Egészségügyi Programról is szó esett.
  Kultúra  -  2017. 01. 19. 12:27 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Nagyi legjobb fánkja - szalagos fánkot sütöttek a Felsővárosi Iskolában
   Felsővárosi hagyomány, hogy Szent Sebestyén ünnepére az asszonyok csodálatosan magas, vastag szalagos fánkot sütnek. Ezt a hagyományt elevenítették fel csütörtökön a Felsővárosi Általános Iskolában, ahol a farsangi édesség legszebbjét, a „Nagyi legjobb fánkját" is megtalálták a diákok. Az iskola már szerdától számos programmal készült a pénteki Szent Sebestyén napra, többek között filmvetítéssel és kézműves foglalkozással.
   
  • HÍRADÓ 1-kor 2017. január 19.

   Új rendszer az őstermelői igazolványok körében, évadnyitót tartott az ...

  • Közönségtalálkozó a Barátság moziban

   Újabb közönségtalálkozót szerveznek a Barátság moziban, Vranik Roland legújabb ...

  • HÍRADÓ 2017. január 18.

   Adóbevallás 2016-ról, a jogalkotó zajvédelmi rendelettel védi a fehérvári ...

  • Határvadász toborzás Fehérváron

   A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival még holnap, január 19-én fél ...

  • Védjük meg a vízórákat

   Több mint ezer elfagyott vízóra miatt riasztották a Fejérvíz Zrt. munkatársait ...

  • Közelednek a határidők

   Közelednek a határidők! Január 31-ig több dologról kell nyilatkoznunk a NAV ...

  • Magabiztosan várják a középszakaszt

   Pénteken kezdődik a középszakasz az osztrák jégkorong ligában, ahol az ...

  • The Offspring a FEZEN-en

   1997-ben még Fehérvári Zenei Napokként, egy cirkuszi sátorral indult a ...


  Közélet  -  2017. 01. 19. 10:27
  Jószívű fehérváriak - növekedett az adományozási hajlandóság
   A Magyar Városkutató Intézet harmadik éve vizsgálja a fehérvári lakosok adományozási szokásait, az eredmények azt mutatják, adakozó kedvűek a megyeszékhelyen élők. Azok közül a válaszadók közül, akik adakozni szoktak a rászoruló családoknak, 47 százalékuk általában pénzt, 18 százalékuk élelmiszert, 17 százalékuk pedig ruhát, vagy bútort ajánlanak fel. Mindössze 6 százalék azoknak a válaszadóknak az aránya, akik soha nem adományoznak.
  Sport  -  2017. 01. 18. 22:35
  Pardubicében is az Alba Fehérvár nyerte a szoros végjátékot
  A tizenhét (!) büntetőt kihagyó vendégek a cseh Pardubice otthonában is jobban bírták idegekkel, és a hosszabbításban főleg Lóránt Péter extrájának köszönhetően behúzták a meccset. Így továbbra is vezetik a csoportot, jövő kedden, hazai pályán pedig meg is nyerhetik, ha legyőzik a Pau Orthezt.
  Pardubice - Alba Fehérvár 89-97
   
  Sport  -  2017. 01. 18. 17:34
  Most jön a java - maximum kell a Volántól a playoffhoz
  Az utolsó mérkőzéseken mutatott gyenge teljesítménynek köszönhetően a 11. helyen zárta az alapszakaszt a Fehérvár AV19. Benoit Laporte együttese így bónuszpont nélkül vág neki a tízmeccses harcnak a rájátszásért. A klub sajtótájékoztatóján értékelték az alapszakaszt, de több szó esett arról, hogy még ebben a helyzetben is látják az sélyt a rájátszást jelentő helyek elérésére, ehhez a középszakaszban szinte nem hibázhat a Volán.
  Kultúra  -  2017. 01. 19. 08:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Apák és fiúk - szombaton bemutató a Vörösmarty Színházban
  Az Apák és fiúk egy generációs látkép, egy családi panoráma, a fiatalok és idősek közötti konfliktusról szól, az elkerülhetetlen változásról és az értékek megőrzéséről. Nyári szünidőre érkezik Arkagyij, fiatal egyetemista a szülői házba, vele tart Bazarov, a természettudományokat kedvelő barát is, a nyár azonban váratlan, sorsdöntő eseményeket hoz a két barát életébe...
  Közélet  -  2017. 01. 18. 14:12
  Látogatási tilalom lesz csütörtöktől a Fejér Megyei Szent György Kórházban
  Tovább bővült azon kórházak köre, amelyekben az influenzás meg- betegedések miatt tilos lesz a látogatás. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint január 19-től a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban is látogatási tilalom lép életbe. A visszavonásig érvényes tilalom minden osztályt érint a kórházban.
  Kultúra  -  2017. 01. 19. 11:14
  Cselédek - A Szabadművelődés Házában lép fel a Prospero Színkör
  Újabb előadásra vár minden érdeklődőt szombaton este 19.00 órától a Prospero Színkör. Jean Genet: Cselédek című darabját tekinthetik meg az érdeklődők Bognár Beatrix, Bitter Barbara, Tóth Tímea szereplésével és Micskó Zoltán rendezésében. A produkciónak A Szabadművelődés Háza ad otthont, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak!
  Kultúra  -  2017. 01. 19. 11:02
  Közönségtalálkozó lesz szombaton este a Barátság moziban
  Szombaton mutatja be a Barátság mozi Vranik Roland legújabb alkotását, Az állampolgár című magyar filmdrámát. E megrázó szerelmi történet amatőr színészekkel, minimalista eszközökkel és sok humorral mutatja be egy másik országba való beilleszkedés emberi oldalát. A vetítést követően a nézők személyesen is találkozhatnak a film rendezőjével.
  Kultúra  -  2017. 01. 19. 09:17
  Középiskolai problémamegoldó verseny - január 22-ig jelentkezhetnek a diákok
   2017. január 22-ig jelentkezhetnek a diákok az Országos Középiskolai Probléma- megoldó Versenyre. A történelmi témákat feldolgozó stratégiai versenyt immár negyedik alkalommal szervezi meg a Mathias Corvinus Collegium és a Case Solvers csapata 2017 első negyedévében. A versenyre jelentkezni az OKPV oldalán található online sablon kitöltésével lehet. A regionális döntő február 11-én lesz Székesfehérváron.
  Közélet  -  2017. 01. 19. 08:19
  A sikeres év titka a Nemekből Igenek Klubban
   Új helyszínről jelentkezik január 26-án csütörtökön 17 órától A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány Nemekből Igenek Klubja. A Kossuth utca 14. szám alatt lévő MagNet Bankban a sikeres év titkáról beszélgetnek Egey Tímea, pszichológiai mentor, Csitáry-Hock Tamás, író, újságíró, és Somogyi Brigitta, művészetterapeuta, bábpedagógus vezetésével.
  Sport  -  2017. 01. 18. 19:44
  Önbizalom-növelő fehérvári győzelem a Budaörs ellen
  Az első perctől fogva, végig vezetve nyert az Alba Fehérvár KC a Budaörs ellen a női kézilabda bajnokság tizenegyedik fordulójában hazai pályán. Deli Rita együttese két EHF-kupa meccs között fogadta a Budaörs gárdáját, így fontos volt a jó játék, és a magabiztos győzelem is, mert vasárnap a Brest Bretagne ellen szükség lesz az önbizalomra!
  Alba Fehérvár KC – Budaörs Handball 32-20 (19-10)
  Sport  -  2017. 01. 18. 15:46
  Büntetőt rontva játszott döntetlent a Vidi a Zenittel
  A Dubaiban edzőtáborozó Videoton lejátszotta első idei felkészülési mérkőzését, az ellenfél az Európa-ligában is menetelő szentpétervári Zenit volt. Az orosz élcsapat ellen hamar vezetést szereztek a fehérváriak, de Pátkai góljára gyorsan válaszolt az ellenfél, több találat pedig nem esett a meccsen. Oliveira révén a második félidőben egy 11-est is kihagyott a Vidi, de így sem rossz eredmény a döntetlen. A magyar listavezető hamarosan hazatér, majd Spanyolországban vár rá újabb edzőtábor.
  Sport  -  2017. 01. 18. 15:26
  Továbbra is a nyolcadik helyen halad Fa Nándor a Vendée Globe-on
  A fehérvári versenyző jelenleg Brazília déli partjainál hajózik, honlapjának bejegyzése szerint már túl van az elméleti versenytáv 80 százalékán, és szerencsésen átjutott a Dél-Amerika melletti, úgynevezett "Üvöltő Negyvenesek" nevű viharzónán. Stabilan a nyolcadik helyen vitorlázik, a mögötte haladó Éric Bellion hátránya 679 tengeri mérföld a magyar versenyzővel szemben.
  Közélet  -  2017. 01. 18. 13:03
  Sulikóstolgató programot szervez szombaton a Tóvárosi Általános Iskola
  Sportos programokkal várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a Tóvárosi Általános Iskola. A játékos, mozgásos foglalkozások mellett képességfelmérés is lesz. A leendő elsősök és családtagjaik a nyílt napokon megismerhetik az iskola nevelési-oktatási programját és a tanítókat is. Január 21-én, szombaton reggel 9 órától az intézmény hagyományos uszodai sportjára várják az érdeklődőket.
   
  Sport  -  2017. 01. 18. 12:09
  Jégpályák Éjszakája - ingyenes közönségkori szombaton a Jégcsarnokban
  A tavalyi felhívás nyomán közel hetven jégpálya csatlakozott a programhoz országszerte. A népszerű program- sorozatban az idei esztendőben is részt vesz a Fehérvár AV19. Székesfehérvár Önkormányzata és az Alföldi Tej támogatásával ingyenes közönségkorcsolya várja Székesfehérváron is a mozogni vágyókat január 21-én, szombaton a Jégpályák Éjszakáján.
  Közlemények  -  2017. 01. 18. 11:38
  Hét díjra várja a város a javaslatokat február közepéig
  A Penna Regia, a Sipos Gyula, a város oktatásáért, ifjúságáért, sportjáért, egészségügyéért, valamint közbiztonságáért díjakra írt ki felhívást Székesfehérvár Önkormányzata. A javaslatokat valamennyi kitüntetésre február 17-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatalhoz személyesen, vagy postai úton. Az egyes kitüntetésekkel kapcsolatos tájékoztatók, valamint az ajánlások megírásával és leadásával kapcsolatos részleteket a cikkben olvashatja.
  Sport  -  2017. 01. 18. 10:45
  Nehézségi falmászó verseny lesz szombaton az István Királyban
  Szombaton már harmadszor lesz Rotpunkt nehézségi falmászó verseny Fehérváron. Az érdeklődők összesen három kategóriában (kezdő, gyerek és nyílt) mérhetik össze tudásukat az István Király Általános Iskolában. A gyereksorozatot követően a kezdők veszik birtokba a mászó falat, majd délután az ország legjobbjai bizonyíthatják képességüket.
  Kultúra  -  2017. 01. 18. 10:20
  Kiállítással, színielőadással ünneplik Öreghegyen a Magyar Kultúra Napját
    Hagyományosan önállóan szervezett programokkal készül a Magyar Kultúra Napjára az Öreghegyi Közösségi Ház. Január 20-án, pénteken este emlékkiállítás nyílik Drégely László festő- és szobrászművész, díszlettervező alkotásaiból, majd bemutatják Hubay Miklós az „Elnémulás” című színművet. A belépés ingyenes.
  Közélet  -  2017. 01. 18. 10:08
  Iskolai előkészítő foglalkozás lesz a Hétvezér Általános Iskolában
   Január 25-én 16.30-tól Csicsergő iskola előkészítő foglalkozás lesz a Hétvezér Általános Iskolában. A foglalkozáson betekintést nyerhetnek a szülők az iskola pedagógiai munkájába, miközben a gyerekek a tanító nénikkel ismerkedve játékos foglalkozásokon vehetnek részt. Az iskola idén február 15-én és március 22-én is várja majd a leendő diákjait.
  Kultúra  -  2017. 01. 18. 09:46
  5 festő Móron címmel nyílik pénteken a Pelikán Galéria legújabb tárlata
  Koppány Attila, Revák István, Szegedi Csaba, Szentes Ottokár és Szolnoki Szabolcs a 2016-os móri művésztelepen készített alkotásaikkal mutatkoznak be. A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága szeretettel invitál minden érdeklődőt, a kiállítást Szűcs Erzsébet művészettörténész, a tárlat kurátora nyitja meg.
  Sport  -  2017. 01. 18. 09:31
  Lengyel Zsófia látássérült parasportoló nyílt edzésre vár minden érdeklődőt
  Lengyel Zsófia parasportoló a Mobilitás Egészség Klubbal (MOBEK) összefogva akadálymentes körülmények között, átmozgató, erősítő, jó hangulatú zenés sportfoglalkozást hozott létre olyan fogyatékossággal élő emberek számára, akik nyitottak a mozgás örömére. Az első foglalkozás január 30-án, hétfőn háromnegyed 5-kor kezdődik.
  Kultúra  -  2017. 01. 18. 08:27
  Szent István emlékek Rómában - filmbemutató és fotókiállítás
    Szent István kultuszának bemutatása a fő célja annak a hiánypótló narrált filmnek, amit Vakler Lajos, a Fehérvár Médiacentrum szerkesztő-riportere rendezett, és ami a Rómában fellelhető, Szent családhoz köthető ereklyéket mutatja be. Az eddig nem látott műalkotásokról az Örök Városban fotók is készültek, amiket Simon Erika készített. A filmbemutató és a fotókiállítás megnyitója pénteken 17 órakor lesz a Városháza Dísztermében.
  Kultúra  -  2017. 01. 18. 08:03
  Csángó Táncház lesz a Felsővárosi Közösségi Házban
   Január 21-én a Felsővárosi Közösségi Házban tartja az új év első csángó táncházát a fehérvári alapítású Kákics Együttes. A népzenei esemény 17 órakor kezdődik, Gáncs Kata és Gula Miklós vezetésével lesz gyermek táncház, majd 18 órától felnőtt táncház lesz Gál Dáviddal.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss