15 oC(koponyeg.hu)
borult, 11.16 km/hNY/ÉNY-i szél (aktuális)
2014. Szeptember 02. Rebeka, Dorina, Renáta, Ingrid, István
   Eseménynaptár
2014 Szeptember
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
8
9
16
18
19
22
23
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2014. 09. 02. 15:13
  Megkezdte a védekezést a Lugosi ároknál a Városgondnokság
    A kialakult belvízhelyzetre tekintettel kedden 8 órától elsőfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. Székesfehérvár polgármestere ezúton tájékoztatja a városban élőket, hogy a védekezésben érintett szakmai szervezetek egymással együttműködve mindent megtesznek azért, hogy a közelmúltban lehullott nagy mennyiségű csapadék ne veszélyeztesse a mélyebben fekvő városrészeket.
  Közélet  -  2014. 09. 01. 17:02
  Újabb lehetőség a Sóstó természetvédelmi terület fejlesztésére
  A Sóstó megmentéséhez kért segítséget Székesfehérvár polgármestere. Közösségi oldalán megjelentetett felvetésében az szerepel, hogy a stadionfejlesztéshez kapcsolódóan kerülhetne sor a természetvédelmi terület rehabilitációjára is. Mint Székesfehérvár polgármestere írja: "A természetvédelmi terület megmentése fontos a helyi közösségnek, a két fejlesztés összehangolásával pedig egy Európában is egyedülálló „zöld stadion” létesülhetne Székesfehérváron."
  Sport hírek  -  2014. 09. 02. 14:12
  Az ARAK bajnoki érmeseit köszöntötték a Városházán
  Kötetlen, baráti hangulatú találkozó keretében fogadta a Városházán dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila tanácsnok az Alba Regia Atlétikai Klub atlétáit, akik érmet szereztek az augusztusban, a Bregyó Sportcentrumban megrendezett 119. Atlétikai Magyar Bajnokságon. Székesfehérvár vezetője a város nevében köszönetet mondott és gratulált a versenyzőknek, edzőiknek és az ARAK vezetőinek, majd szó esett a közeljövő versenyeiről és feladatairól is.
   
  Közélet  -  2014. 09. 02. 16:10 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Székesfehérvár ad otthont az Országos SM Napnak

   Sclerosis multiplexes betegek tartanak az ország csaknem minden részéből szeptember 20-án Székesfehérvárra, hogy egyrészt első kézből, kapjanak információkat a neurológiai betegségük kezelése terén elért eredményekről, másrészt megtapasztalják azt a támogató közeget, amelyet egy összetartó sorstársközösséget nyújt.
  Az Országos SM Nap programja
  • HÍRADÓ 2014. szeptember 2.

   Megkezdte a védekezést a Lugosi ároknál a Városgondnokság, megkezdődött a ...

  • Seuso-kiállítás előkészületei

   Történelmi jelentőségű a Seuso kincsek Székesfehérvári kiállítása ...

  • Védekezés a Lugosi ároknál

   Az elmúlt napokban lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt elkezdte a ...

  • Bokáig gázoltak a vízben

   A hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék bebizonyította, nem sikerült megoldani ...

  • Sikeres védelmi gyakorlat

   Székesfehérvár külső védelmi tervének részleges gyakorlására került sor. Ennek ...

  • Katasztrófavédelmi nap

   A hagyományokhoz hűen idén is megrendezték az István Király Általános Iskolában ...

  • Képzéssel a fogyasztókért

   Fogyasztóvédelmi tanácsadókat képeztek Székesfehérváron. A tréning a ...

  • HÍRADÓ 2014. szeptember 1.

   Kártalanítják az Alba Takarékszövetkezet betéteseit, rendőrök és polgárőrök ...


  Kultúra  -  2014. 09. 02. 12:28
  Megemlékezés Varkocs György várkapitány szobránál
  Fehérváron minden évben nyilvános műsorral és koszorzással emlékeznek a török ostrom évfordulójára, hogy emléket állítsanak azoknak a hős városvédőknek, akik Varkocs György vezetésével 1543-ban Fehérvár védelmében a török seregek ellen küzdöttek. Az egykori várkapitány szobránál szeptember 3-án, szerdán 11.00 órakor tartanak megemlékezést.
  Közélet  -  2014. 09. 01. 16:26 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Ünnepi tanévnyitó az Óbudai Egyetemen - műszaki felsőoktatás a régió versenyképességéért
   Idén július elsején alakult meg Fehérváron az Óbudai Egyetem hatodik kara, az Alba Regia Műszaki Kar, mely az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központjának, valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának integrációja révén jött létre. Az egyetem központi tanévnyitó ünnepségét hétfőn délután tartották a Művészetek Palotájában, ahol Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a hallgatókat.
   
  Sport hírek  -  2014. 09. 02. 17:57
  A Ligakupában sem botlott a Videoton, győztes rajt az Ajka ellen
  Megkezdte szereplését a Ligakupában a Videoton. A bajnokságban menetelő fehérváriak a másodosztályú Ajkát fogadták hazai pályán, a csoportban még a Vasas és az Újpest szerepel, az első két helyezett jut tovább a kieséses szakaszba. A Vidi ezúttal is elhibázott egy 11-est, de nem született meglepetés, győztek a piros-kékek.
  Videoton - Ajka 4-0
  Sport hírek  -  2014. 09. 02. 20:13
  Ötödik lett a világbajnokságon a Demeter-Harangozó duó
  Ötödik helyen végzett a férfiak váltó- versenyében a varsói öttusa világ- bajnokságon a Demeter Gergely, Harangozó Bence duó. A Volán Fehérvár két versenyzője jól kezdett vívásban, majd közepes úszás után a hetedik helyről várta a folytatást. A lovaspályát egy verőhibával teljesítette a magyar váltó, míg a kombinációban is helytálltak, így végül az előkelő ötödik helyet szerezték meg. A világbajnokok a franciák lettek.
  Közélet  -  2014. 09. 02. 14:57
  A Külső Védelmi Terv végrehajtását gyakorolták Székesfehérváron
  A Külső Védelmi Terv gyakorolása kedden reggel a Városházán kezdődött, ahol valamennyi közreműködő szervezet részvételével eligazítást tartottak. A gyakorlat célja egy gáziparban érdekelt ipari vállalat esetleges veszélyeztető hatásainak csökkentése, kezelése, az emberi élet és a vagyonbiztonság megóvása volt.
  Közélet  -  2014. 09. 02. 12:34
  Székesfehérváron is átadták a katolikus karitász iskolatámogatási utalványait
   Az idei évben az adományoknak köszönhetően a karitász több mint 15 millió forinttal segíti az iskolásokat országszerte, több ezer diák részesül támogatásban, amelyet iskolatámogatási Erzsébet utalvány formájában kapnak meg a családok. Székesfehérváron is 1 millió forint értékben osztottak szét támogatást, amellyel 200 tanulót segítettek a Székesfehérvári Egyházmegyében.
  Közélet  -  2014. 09. 02. 10:59
  Átvették tanusítványaikat a fogyasztóvédelmi tanácsadók
  Fogyasztó- védelmi tanácsadókat képeztek Fehérváron. A Székes- fehérvári Fogyasztó- védelmi Egyesület és az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért együttműködésében zajló tréning tanúsítványait Földi Zoltántól, a székesfehérvári önkormányzat humán közszolgálati szakbizottság elnökétől vették át a résztvevők a Fehérvári Civil Központban.
  Sport hírek  -  2014. 09. 02. 09:17
  Amerikai invázió Fehérváron - hokisok és kosarasok érkeztek
  Előre bejelentett és váratlanul igazolt légiósok is érkeztek a hét elején a fehérvári csapatokhoz. Az Alba Fehérvár kosarasaihoz Lasan Kromah és Cleveland Melvin csatlakozott, mindketten korábban aláírták már szerződésüket. A Fehérvár AV19-nél pedig két hátvéd jelentkezett munkára, a szintén tengerentúlról érkező Kevin Wehrs és Ray Macias - egyelőre mindketten próbaidősek, a hétvégi tornán bemutatkoznak.
  Közlemények  -  2014. 09. 02. 06:30
  Nem kell megijedni - kedden 10 óra 50 perckor megszólalnak a szirénák
   A Hörman-Rema riasztó-tájékoztató sziréna- rendszer hangos üzemű próbájára kerül sor szeptember 2-án, kedden a város külső védelmi tervének részleges gyakorlása során. Mindez a rendszer próbájára szolgál, lakossági intézkedést nem igényel az elhangzó riasztás.
  Sport hírek  -  2014. 09. 01. 20:23
  Elkezdődött az öttusa-vb, Alekszejevék tizedikek lettek
  Varsóban a női váltóversennyel kezdődött meg az öttusa-világbajnokság. A magyar színeket, akárcsak a fehérvári Európa-bajnokságon, az Alekszejev Tamara, Réti Kamilla kettős képviselte, de ezúttal nem tudta megismételni nyári teljesítményét. A Bregyóban negyedik lett a magyar váltó, ezúttal tizedik, miután egyik tusában sem remekelt. Kedden a két volános fiatal,Demeter Gergely és Harangozó Bence következik, a férfi váltóban.
   
  Közélet  -  2014. 09. 01. 12:58
  Egészségnapot rendeznek a Szedreskerten és a Szárazréten élőknek szeptember 6-án
  A "Szociális város-rehabilitáció Szárazréten" projekthez kapcsolódóan rendeznek Egészségnapot szeptember 6-án. Szombaton 9 és 13 óra között számos tanácsadást és sportprogramot tartanak, a rendezvényre ezúttal a Farkasvermi úti iskola felújítása miatt a Ligetsoron, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában kerül sor. A szűrésekre előzetes bejelentkezés nem szükséges.
  Magyarország  -  2014. 09. 01. 15:31
  A mustgáz veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem
  Ősszel kezdetét veszi a szüret időszaka, ilyenkor jellemző veszélyforrás a mustgáz. Évente mintegy ötven alkalommal riasztják a katasztrófavédelem tűzoltóit mustgáz miatt, gyakran halálos kimenetelű balesethez is vezethet a figyelmetlenség. Mustgáz miatt bekövetkezett balesetnél kizárólag légzőkészüléket viselő ember segíthet, e nélkül a segítő is könnyen áldozattá válhat. Veszély esetén hívja a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon!
  Sport hírek  -  2014. 09. 01. 13:27
  Fehérvár KC: rajt szerdán, cél a négy közé jutás!
  Szerdán a Debrecen ellen kezdi meg szereplését a női kézilabda bajnokságban a Fehérvár KC. A csapat célja idén nem más, mint a legjobb négy közé kerülés, a klub elnöke, Balássi Imre is ezt fogalmazta meg, de a szakmai stáb és a játékosok is ugyanebben bíznak. A célok eléréséhez pedig nagy segítséget nyújthatnak az FKC mögé álló újabb szponzorok is.
  Közélet  -  2014. 09. 01. 11:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Jubileumi tanévnyitót tartottak a 25 éves Tóparti Gimnázium és Szakközépiskolában
  Ünnepélyes keretek között nyitották meg a 2014/2015-ös tanévet a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában héfőn reggel. A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő intézménybe ellátogattak az iskola korábbi igazgatói, tanárai, a város önkormányzati képviselői, valamint Brájer Éva alpolgármester és Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok is. Az intézmény küzdelmes negyedszázadra tekinthet vissza, amelynek során rangot és elismerést szerzett az oktatási intézmények között.
  Kék hírek  -  2014. 09. 01. 10:10
  Családi veszekedés miatt jöttek, de ültetvényt találtak a rendőrök a padlástérben
   A fehérvári rendőröket egy családi veszekedéshez hívták, azonban a helyszínen intézkedő rendőrök miközben a férjet és feleséget meghallgatták a családi házban gyanús körülményekre lettek figyelmesek. Az ingatlanban hallható zúgó hangot és jellegzetes szagot követve a tetőtérben egy növényültetvényt fedeztek fel a nyomozók.
  Kultúra  -  2014. 09. 01. 09:38
  Vizi László Tamás jogász-történész előadása Trianonról a Kolozsvári Magyar Napokon
   A trianoni békeszerződés témájában tartott nagysikerű előadást a Kolozsvári Magyar Napok keretében Dr. Vizi László Tamás, a KJF rektorhelyettese. A kérdéskör sokakat foglalkoztat, ezt jelzi, hogy a „Trianon: tények és tévhitek” című előadás alkalmával zsúfolásig megtelt a kolozsvári Bocskai ház Óvári terme.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss