9 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős, 5.4 km/hDNY-i szél (aktuális)
2014. Október 31. Farkas, Rodrigó, Wolfgang
   Eseménynaptár
2014 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Move Week 2014
  Közélet  -  2014. 10. 31. 09:43 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Közgyűlés - egyhangú támogatással módosította a testület az SZMSZ-t
   Pénteken reggel nyolc órától tartotta megalakulása utáni első, rendkívüli ülését Székesfehérvár MJV Önkormányzatának Közgyűlése. A nyílt ülésen a körzetre fordítható, egyéni képviselői keretek növeléséről, az SZMSZ módosításáról, a Kémény Zrt hatósági feladatainak bővüléséről és az Országos Diákparlament rendezéséről is szó volt. Zárt ülésen döntöttek a képviselők a tanácsnokok és bizottsági elnökök személyéről, továbbá a bizottságok összetételéről.
  Közélet  -  2014. 10. 31. 11:49
  Kezdődik a tetőfelújítás a Hétvezérben és a Sziget utcai iskola épületben is
   Pénteken került sor a munkaterületek átadására és még idén el is készül a tetőfelújítás a Hétvezér Általános Iskolában, valamint a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai épületén. Az egyébként is tervezett beruházásokat hozta előre Székesfehérvár Önkormányzata, amikor a tanévkezdéskor kialakult beázások miatt azonnali segítségre szorult a két intézmény. A szükséges forrást, mintegy 120 millió forintot teljes mértékben a város biztosítja.
  Közélet  -  2014. 10. 30. 15:51
  Kegyeleti napok Székesfehérváron - elektromos kisbusz segíti az időseket a Béla úton
   Az önkormányzati temetőkben nyugvó szeretteikről megemlékezőket ebben az esztendőben is számos ingyenes szolgáltatással segíti Székesfehérvár Városgondnoksága. A sírhelyek rendbe tétele érdekében a cég mintegy 80 köbméter kőzúzalékot biztosított nyolc temetőben. A kegyeleti napok ideje alatt fokozott biztonsági intézkedéseket vezetnek be, valamint egészségügyi felügyeletet biztosítanak a Béla úti köztemetőnél, ahol egy elektromos kisbusz is segíti majd a közlekedést.
   
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 30. 14:00
  Biztonságos átkelés négy forgalmas útszakaszon

   A november végéig zajló jelzőlámpa-korszerűsítési programhoz kapcsolódóan négy helyszínen alakítanak ki jelzőlámpás gyalogátkelőt Székesfehérvár nagy forgalmú útjain. A biztonságos átkelést a Budai út és a Seregélyesi út sarkánál, a Halesz ligetnél kettő, míg a Budai úton az Intersparnál, és a Széchenyi úton a Református templom és József Attila Középiskolai Kollégium között egy-egy új átkelőhely segíti majd.
  • HÍRADÓ 2014. október 30.

   Nem tudni még, hogy a fehérvári lakásszövetkezet miként tudja a ...

  • Új lámpák a jobb közlekedésért

   Nehéz a közlekedés Fehérvár legforgalmasabb útkereszteződésében. A Budai út és ...

  • Kegyeleti napok

   Az önkormányzati temetőkben nyugvó szeretteikről megemlékezőket ebben az ...

  • Rendőrök a temetőkben

   A rendőrség is készül a közelgő Mindenszentekre és Halottak napjára. Ilyenkor ...

  • A HM költözéséről

   A Honvédelmi Minisztérium, a tárca lehetséges Székesfehérvárra való ...

  • Új felsőoktatási szak

   Hiánypótló képzés indul a jövő tanévtől a régió felsőoktatásában. A veszprémi ...

  • Elégedetlen a DK

   Nem elégedett a Demokratikus Koalíció székesfehérvári szervezete a ...

  • HÍRADÓ 2014. október 29.

   Sikeres cégfejlesztés a fehérvári GalvánPlastik Kft-nél, már ajánlott a téli ...


  Kultúra  -  2014. 10. 30. 16:22
  A "Vígasztalás evangéliuma" a Béla Úti Temetőben
   Mindenszentek napján, halottak napjának előestéjén, november 1-jén 16 órakor ökumenikus megemlékezést tartanak a Béla úti temetőben. A "Vígasztalás evangéliumának megszólaltatása" címmel versrészletek, énekek hangzanak el. A történelmi egyházak képviselői imádsággal, szentbeszéddel emlékeztetnek az örök életre és a feltámadásra.
  Kultúra  -  2014. 10. 30. 08:42
  Halottak napi koncertet rendeznek a Bazilikában
  November 6-án tartja hagyományos halottak napi koncertjét az Alba Regia Szimfonikus Zenekar.  A Szent István Bazilikában Haydn Gyász szimfóniája és Cherubini Requiemje csendül fel az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában. A november hatodikán, 19.30-kor kezdődő koncerten Drahos Béla vezényel, közreműködik az Alba Regia Vegyeskar Kneifel Imre, valamint a Primavera Vegyeskar Horányi Ottília vezetésével.
   
  Gazdaság  -  2014. 10. 31. 12:29
  Jubileumi küldöttgyűlést tartott a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 40. küldöttgyűlését tartotta pénteken a Gazdaság Házában. A kamara alapításának 20. évfordulóján került sor a jubileumi eseményre, melyen dr. Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója adott kamaratörténeti áttekintést és kiadványt is készítettek az elmúlt húsz év mérföldköveiről.
  Közélet  -  2014. 10. 31. 10:50
  Az utcán élők társadalmi visszailleszkedését segítik
  Támogat-lak néven 59 millió forintból valósíthatja meg programját a Krízisközpont annak érdekében, hogy segítse az utcán élők visszailleszkedést a társadalomba. A cél érdekében 18 fő utcai hajléktalan, valamint átmeneti szállásokon élő 7 fő lakhatását biztosítják, akiknek tréningeken, képzéseken kell résztvenniük egészen 2015 júliusáig. A város közterületein élő fedélnélküliek létszámának 12 %-os csökkentését várják a programtól.
  Kultúra  -  2014. 10. 31. 14:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Szent László táblával bővült a Királygaléria a Nemzeti Emlékhelyen
  A Királygaléria sorozat nyolcadik elemeként ma délután ünnepélyesen átadták a Szent László királyt ábrázoló rézdomborítást, melyet – Kodolányi László 2010-ben bekövetkezett halála miatt – Balogh Mihály Ferenczy Noémi-díjas ötvösművész készített. Az alkotás méretében, anyagában és készítési technikájában teljes mértékben alkalmazkodik a sorozat szellemiségéhez.
  Kultúra  -  2014. 10. 31. 09:33
  Közös emlékezés eltávozott szeretteinkre és a haza hősi halottaira
   Mindenszentek napján Spányi Antal megyés püspök szentmisét tart minden szent tiszteletére, azoknak az üdvözülteknek a közös ünnepén, akiket nem avattak szentté, valamint akik nem kaptak külön napot a szentek naptárában. A szentmise után tartják a megemlékezést elhunyt szeretetteinkről, majd az altemplomban püspökelődei sírjánál imádkozik az elhunytak lelki üdvéért. November 2-án a II. világháború hőseire emlékeznek meg a Don-kanyar Emlékkápolnánál.
  Kék hírek  -  2014. 10. 31. 08:40
  Áruházi tolvajt keresnek a fehérvári rendőrök
   A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat ismeretlen tettes ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Egy ismeretlen személy 2014. július 17-én délelőtt Székesfehérváron egy Budai úton lévő üzletből kozmetikai termékeket tulajdonított el.
  Kultúra  -  2014. 10. 31. 07:31
  Pro Cultura Albae Regiae díj - az Önök javaslatát is várják
   „Pro Cultura Albae Regiae” díj adományozható annak a természetes személynek, közösségnek vagy együttesnek, aki, vagy amely kiemelkedő tevékenységével Székesfehérvár kulturális életét gazdagította, Székesfehérvár lakóinak művelődését szolgálta. A javaslatokat 2014. november 30-ig írásban kell benyújtani a polgármesterhez.
  Részletek a cikkben!
  Kék hírek  -  2014. 10. 30. 16:28
  Halottak Napján is biztonságban - fokozott figyelmet kér a rendőrség
   Fokozott figyelmet és körültekintést kér a Rendőrség, mivel Mindenszentek ünnepe és a Halottak Napja miatt nagyobb forgalomra kell számítani az utakon. A rendőrök Fejér megyében is segítik a biztonságos közlekedést a közutakon, illetve kiemelten óvják a temetők környékének biztonságát Mindenszentek és Halottak Napja időszakában. Cikkünkben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásait olvashatja az ünnepekre.
  Sport hírek  -  2014. 10. 30. 16:03
  TLI-Alba Fehérvár néven szerepelnek mostantól a kosarasok
  Új névadó szponzora van a fehérvári férfi kosarasoknak. A négyszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes együttes a jövőben TLI-Alba Fehérvár néven szerepel. A TLI Zrt., független minőségvizsgáló cég elnök-vezérigazgatója, Sajni József azt mondta, már ebben a szezonban szeretné, ha bajnoki döntőt játszana a csapat.
   
  Kultúra  -  2014. 10. 28. 12:11
  Holokauszt filmvetítések novemberben a Barátság Moziban
  A Magyar Holokauszt Emlékév alkalmából Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Motívum Kulturális Egyesület 12 alkalmas ingyenes filmvetítést szervez iskolás csoportok részére a 2014/15-ös tanév első félévében. Novemberben az Egy év, A város alatt és a Három hiányzó oldal című filmek megtekintésére lesz lehetőség.
  Sport hírek  -  2014. 10. 30. 14:57
  FKC- és válogatott mezt ajánlott licitre Kiss Éva, a HEROSZ állatotthon javára
  A Fehérvár KC válogatott kapusa, Kiss Éva nagyon szereti a kutyákat, rendszeres látogatója a fehérvári HEROSZ állatotthonnak. Most pedig egyéni akcióba kezdett, a válogatottnál és klubjában is aláíratott a játékosokkal egy-egy mezt, amelyet liciten szerezhetnek meg a kézilabda-rajongók. A befolyt összeg a HEROSZ működését segíti.
  Magyarország  -  2014. 10. 30. 11:01
  Még két hétig lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre
  November 15-ig dönthetik el a jelentkezők, hogy mely egyetem, főiskola melyik szakán szeretnének tovább- tanulni.Az eljárásban maximum öt hely jelölhető meg, és ezen eljárás során lehet utoljára a régi feltételekkel, alacsonyabb pontszámmal bekerülni a felsőoktatásba, hiszen a mostani keresztféléves eljárásban még marad a 260 pontos minimum az alapszakokon, és a 220 pont felsőoktatási szakképzésre.
  Sport hírek  -  2014. 10. 30. 10:52
  Újra közönségkorcsolyát szervez vasárnap a Fehérvár AV19 a Jégcsarnokban
   Az elmúlt évekhez hasonlóan a Fehérvár AV19 november 2-án, vasárnap 17-20 óráig ismét közönség- korcsolyát szervez az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A családoknak maximum három főig különleges akcióval készül a klub vezetése, hiszen 1 felnőtt, 2 gyerek, vagy 2 felnőtt, 1 gyerek, 1000 Forintért, tehát egy belépőjegy áráért vehet részt a programon. A Fehérvár AV19 szeretettel vár valamennyi sportolni vágyót az eseményre!
  Kultúra  -  2014. 10. 30. 10:12
  Átvette a Nemzet Színésze címet Cserhalmi György
  A Nemzeti Színházban vette át a Nemzet Színésze címet a Vörösmarty Színház művésze, Cserhalmi György a Szentivánéji álom című előadás után. Cserhalmi György legközelebb az Őfelsége komédiása című előadásban lép a Vörösmarty Színház színpadára, december 6-án pedig a Lear király címszerepét játssza. Rendezése, a Mesterkurzus november 5-én tekinthető meg a Kozák András Stúdióban.
  Kultúra  -  2014. 10. 29. 20:09
  Rádiós tanfolyamot indít diákoknak november 4-én a Táska Rádió
   A székesfehérvári Táska Rádió 2014. november 4-én, kedden délután 15.30-kor rádiós tanfolyamot tart a Budai út 43. szám alatt. Várják mindazok jelentkezését, akiket vonz a rádiózás, jó a szövegük, szívesen lennének műsorvezetők vagy riporterek. A jelentkezőknek regisztráció szükséges, hogy értesíthessék őket a legközelebbi tagtoborzó pontos időpontjáról, amelyet a Táska Rádió hivatalos honlapján találhatnak meg.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss