27 oC / 15 oC(koponyeg.hu)
zivatar záporesővel (várható)
2016. Május 27. Hella, Pelbárt, Ágoston
   Eseménynaptár
2016 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2016. 05. 27. 11:15 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Közgyűlés - fontos gyűjtőutak építése is szerepel a módosított közlekedésfejlesztési koncepcióban
   Az ülés elején adták át a Székesfehérvár Közbiztonságáért díjat Moiser Attillának, aki a Feketehegy-Szárazréti polgárőr csoportot vezeti. Módosították a város közlekedésfejlesztési koncepcióját, melyben szerepel a déli elkerülő út és a nyugati elkerülőt a Palotavárossal összekötő út terve is. A város számára 2020-ig rendelkezésre álló 17 milliárdos fejlesztési forrás terhére pedig csapadék csatorna-, bölcsőde- és óvoda felújításokról is tárgyaltak a képviselők.
  Sport hírek  -  2016. 05. 27. 17:59
  Kovács Sarolta egyéni világbajnok, és aranyérmes a Kovács, Alekszejev, Földházi csapat is!
  Kovács Sarolta egyéniben, illetve Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával csapatban is aranyérmet nyert pénteken az öttusázók moszkvai világbajnokságának női versenyében. Földházi nyolcadik, Alekszejev pedig 17. lett. Egyéniben a francia Elodie Clouvel végzett a második, a német Lena Schöneborn pedig a harmadik helyen.
  Kultúra  -  2016. 05. 25. 17:11 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Hetedhét Játékfesztivál - mesebirodalommá változik hétvégén a belváros
  Május 28-án és május 29-én újra mese- birodalommá változik a fehérvári belváros. A jókedvről bábművészek, zenekarok, mesemondók és a gyermeknapi hétpróba állomásvezetői gondoskodnak. Az óriási játszótéren idén a klasszikus fiú- és lányjátékok elevenednek meg. A kétnapos rendezvényen kalandos kihívásokban, rengeteg játékban lehet része a családoknak.
   
  • HÍRADÓ 2016. május 27.

   17 milliárd, épületvásárlás, déli elkerülő korrekció, ülésezett a város ...

  • Szabadlábon az őrjöngő

   Május elején előzetes letartóztatásba került az a fiatalember, aki a Lövölde ...

  • Smink- és fodrászverseny

   Szakmai versenyt szervezett az Aranykéz Középiskola. A megmérettetésen a ...

  • 1956-ban érettségiztek

   Hatvan éves osztálytalálkozójukat tartották azok a diákok, akik 1956-ban ...

  • Tablókiállítás a hősökért

   Székesfehérvári alakulatok az I. világháborúban címmel nyílt tablókiállítás a ...

  • Jósika díj Bobory Zoltánnak

   Jósika Miklós-díjat kapott Bobory Zoltán a Vörösmarty Társaság elnöke. A díjat ...

  • Tiltakoztak a lakók

   A Koch László utcában tervezett parkolóház megépítése ellen tüntettek ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2016. május 27.

   Újratervezés, itt a 17 milliárd Forint, déli elkerülő pontosítva, üléseztek a ...


  Sport hírek  -  2016. 05. 27. 19:48
  Harcolt, nyert és döntőt játszhat az Alba Fehérvár
  A hazai magabiztos siker után előnyből várhatta az elődöntő negyedik, paksi meccsét az Alba Fehérvár. Sokáig úgy tűnt, lesz ötödik találkozó is, de a harmadik negyedben mínusz tizenháromról felállt, és remekül hajrázott az Alba. Tartalékosan elért győzelme azt jelenti, hogy három év után ismét bajnoki döntőt játszik a csapat!
  Atomerőmű SE - TLI-Alba Fehérvár 64-69
  Sport hírek  -  2016. 05. 26. 13:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Hat napon át Székesfehérvár az utánpótlás atlétika fővárosa
  Ifjú atléta tehetségek küzdenek hat napon át, több korcsportban Fehérváron a Diákolimpiai bajnoki címekért. Az első versenynapon, csütörtökön a II. korcsoportos diákok többpróba összetett versenye zajlott, ahol minden megye/Budapest bajnoka, plusz a megyei döntőkön legmagasabb pontszámot elért három iskola és egyéni versenyzők képviselték településüket, iskolájukat.
   
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 13:49 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Tablókiállítás a katonahősök tiszteletére a Városház téren
  A második résszel folytatódik az az első világháborús szabadtéri tablókiállítás, melyet tavaly indított el a Városi Levéltár és Kutatóintézet és Székesfehérvár Önkormányzata. A Városház téren pénteken délután nyílt köztéri tárlat a balkáni és a keleti (galíciai) front eseményeit mutatja be, emléket állítva azon székesfehérvári katonáknak, akik részt vettek a Nagy Háború küzdelmeiben. A tárlat augusztus 31-ig látható a téren.
  Sport hírek  -  2016. 05. 26. 20:00
  Győzelemmel zárta a szezont a Fehérvár KC, hatodik hely a vége
  A női kézilabda-bajnokságban az 5. helyért játszott egymással a két Fejér megyei csapat. A Fehérvár KC nem tudta ledolgozni nyolcgólos hátrányát, amit Dunaújvárosban összeszedett, de jól hajrázva megnyerte a visszavágót. Deli Rita csapata így hatodik lett a szezon végén, ez a helyezés elvileg nemzetközi kupaindulást érhet a fehérváriaknak.
  FKC - Dunaújváros 28-27 (11-15)
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 20:12
  Megnyílt a Széchenyi emlékek nyomában, Európában című fotódokumentációs kiállítás
    A Magyar Emlékekért a Világban Egyesület és a Szent István Művelődési Ház közös szervezésében, a X. Katolikus Könyvnapok keretében fotódokumentációs kiállítás nyílt Széchenyi-emlékek nyomában, Európában címmel. A tárlat, amely összesen 32 tablón mutatja be gróf Széchenyi István életútjának magyarországi és külföldi állomásait és munkásságát, június 7-ig látható a Szent Korona Galériában.
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 19:28
  Fúvószenekari koncerttel zárult a Mind egy szálig adománygyűjtő kampány
   Idén is adakozhattak a fehérváriak a „Mind egy szálig” elnevezésű kampány keretében. Az adománygyűjtő programsorozat főhajtás a háborúkban hősi halált halt fehérvári katonák előtt és lehetőség arra, hogy Székesfehérvár katonai emlékhelyeit ápoljuk. A jótékonysági eseményt pénteken a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület műsora zárta a Városház téren.
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 16:11 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Jósika Miklós díjat vehetett át Bobory Zoltán
   Magyarország honvédelmi minisztere a kiemelkedő irodalmi tevékenység elismerésére Jósika Miklós-díjat adományozott a Honvédelem Napján Bobory Zoltánnak a magyar irodalomért tett, határainkon is átívelő alkotói és szervező munkájának elismeréseként. A díjat Vargha Tamás honvédelmi miniszter-helyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője pénteken adta át a fehérvári irodalmárnak.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 15:13
  A közös cél a parkolási gondok enyhítése
  Átérezve a környéken élők problémáját továbbra is a parkolóház építésben látja a Belváros és környéke parkolási gondjainak megoldását Székesfehérvár Önkormányzata. A Koch László utcában tervezett fejlesztéssel a felszíni parkolók egy részének használatára csak az ott élőknek lenne lehetősége, a többi gépjárművet a parkolóház tudná befogadni.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 14:58
  Fejér Megyei Építőipari Nívódíjban részesült a Pákozdi Katonai Emlékhely
  Fejér Megyei Építőipari Nívódíjat kapott kiváló működéséért a Pákozdi Katonai Emlékhely. Az 1,6 hektáros emlékpark településformáló hatása, kivitelezési minősége és anyaghasználata miatt nyert nívódíjat Fejér megyében. Kivitelezőjét, a Merkbaut is oklevéllel tüntették ki.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 14:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Tíz középiskola diákjai versenyeztek a "Kreatív Építő Kezek" vetélkedőn
  A Jáky József Középiskola meghívását tíz iskola fogadta el, két határon túli és nyolc magyarországi. A „Kreatív Építő Kezek” szakmai vetélkedőt az Építők Napjához kapcsolódóan rendezték meg, a pénteki versenynapon hatalmas lelkesedéssel vettek részt a diákok és felkészítő tanárok egyaránt.
  Sport hírek  -  2016. 05. 27. 13:47
  Játékost is igazolt a Vidi, Barczi Dávid az első érkező
  Pár órával azután, hogy az új vezetőedző bemutatkozott, az első nyári játékosigazolást is bejelentette a Videoton FC vezetősége. A Diósgyőrből távozó korábbi utánpóltás-válogatott középpályás, Barczi Dávid két évre kötelezte el magát, és hétfőn már a Henning Berg vezette szakmai stáb irányítása alatt kezdi meg a felkészülést a kövekező szezonra.
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 11:19
  Pótfelvételit tartanak jövő hétfőn és kedden a Hermann Zeneiskolában
    „Tanulj kedvenc hangszereden!” jeligével alkalmassági pót-meghallgatást tartanak jövő hétfőn és kedden a Hermann László Zeneiskolában . A zenélni vágyó jelentkezők több hangszer, szak közül választhatnak. A 2016/17-es tanévre még furulya, fagott, klarinét, trombita, cselló, népi vonós, népi ének és cimbalom hangszerekre lehet jelentkezni.
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 11:07
  Ingyenes múzeumlátogatások a Belvárosban
  Izgalmas, ingyenes múzeum- látogatásokkal várja a kedves érdeklődőket május 27-én, 28-án és 29-én a Szent István Király Múzeum. Péntektől vasárnapig a Nemzeti Emlékhely, a Szent István Király Múzeum állandó régészeti kiállítása, a Seregélyesi Kincs – Főúri Asztalok Ékessége című tárlat és a Fekete Sas Patikamúzeum is belépőjegy váltása nélkül látogatható. A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!
   
  Sport hírek  -  2016. 05. 27. 10:49
  Bemutatták Henning Berget - nagy célokért küzd az új szezonban a Videoton FC
  A 2016/17-es bajnoki szezon első hivatalos sajtó- tájékoztatóját tartotta pénteken délelőtt a Videoton FC, melynek keretében bemutatták a csapat új trénerét, a norvég Henning Berget. A norvég szakembert Kovács Zoltán, a Videoton FC sportigazgatója mutatta be a sajtó képviselőinek. Az eseményen elhangzott, hogy a klub nagy célokat szeretne elérni az új bajnoki szezonban.
  Közlemények  -  2016. 05. 27. 09:35
  Vasúti átjárót zárnak le a Borszéki útnál
  Útátjáró átépítési munkálatok miatt félpályás, illetve teljes szélességű lezárásra kerül sor a Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon Székesfehérvár és Sárszentmihály állomások között a Borszéki úti átjárónál. A vasútátjárónál június 2-án 9 és 16 óra között félpályás útzárt, június 2. 20 órától június 4. 16 óráig teljes pályás lezárást rendeltek el.
  Kultúra  -  2016. 05. 27. 08:33 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  A jazz-funk krémje vonul fel az idei Alba Regia Feszten
   Augusztus 9-től augusztus 11-ig ismét eluralkodik a zeneőrület Székesfehérvár belvárosában az Alba Regia Feszten. A világhírű német Mo`Blow mellett a hazai jazz-funk szcéna krémje vonul fel a színpadokon. Többek között Szakcsi Lakatos Béla, a Garami Funky Staff, a Varga János Project, az Oláh Krisztián Trió, a Kéknyúl Hammond Band, KosziJanka és az Irie Maffia énekesnő, Sena koncertjeit élvezhetjük idén.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 06:59 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A "Nap Gyermekei" lettek a kicsik az Ybl Miklós Lakótelepi Óvodában
  A idén már hatodik alkalommal szervezte meg a dm a Nap gyermekei CSR programját, amely során a napvédelmet állította országos pályázata középpontjába. A melanoma szűréssel egybekötött családi napot az Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvoda nyerte, így csütörtökön délután a gyerekek egy élményekkel teli programot kaptak ajándékba, a színpadi programok mellett játékos vetélkedőn tehették próbára magukat.
  Közélet  -  2016. 05. 26. 16:56
  Családi és gyermekprogramok Fehérváron az Ezer lámpás éjszakáján
    Az idei évben is csatlakozott Székesfehérvár az Ezer lámpás éjszkája elnevezésű programhoz, ami az eltűnt gyermekekre hívja fel a figyelmet. Az Alba Pláza előtti téren május 29-én 15 órától családi és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket. A Rising Star legjobbjai lépnek fel, többek között Czibi Norbit és várhegyi Lucas Palmirát is hallhatja a közönség.
  Közélet  -  2016. 05. 26. 14:08
  Koszorúzások a Hősök Napja tiszteletére Székesfehérváron
   A Hősök Napja a háborúkban elesett katonák emléke előtti tisztelgés május utolsó vasárnapján. Fehérváron is több helyszínen tartanak megemlékezést pénteken, szombaton és vasárnap. A koszorúzások a katonatemetőkben kezdődnek, majd szombaton a Donát utcai I. világháborús emlékmű és hálaadási keresztnél, vasárnap pedig a „69-es előre!” I. világháborús emlékműnél zárulnak a tiszteletadások.
  Kultúra  -  2016. 05. 26. 12:57
  Gergely Róbert lesz a Viktória Rehabilitációs Központ vendége
   Gergely Róbert kétszeres eMeRTon-díjas énekes, színész vendégeskedik a fehérvári Viktória Rehabilitációs Központban június 1-jén szerdán 17 órától. A rendezvényre a belépés ingyenes, szeretettel várják az érdeklődőket az Erzsébet utca 20. szám alatti intézménybe.
  Kultúra  -  2016. 05. 26. 11:52
  Megnyílt a 10. Katolikus Könyvnapok a Szent István Művelődési Ház udvarán
    Idén tizedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Katolikus Könyvnapok a Szent István Művelődési Ház udvarán. A könyvnapokon csütörtökön és pénteken is délután 18 óráig tart a könyvvásár az intézmény díszudvarán, ahol az ismert keresztény kiadók könyveinek széles választéka várja az olvasni vágyókat.
  Közélet  -  2016. 05. 26. 11:32
  Lakhatási támogatást nyújt a város a rezidenseknek és a fiatal szakorvosoknak
  Ötmillió forintos kezdő finan- szírozással lakhatási támogatást nyújt Fehérvár a Szent György Kórház rezidenseinek és fiatal szakorvosainak. "Nyilván nem ez a program fog mindent megoldani, de vonzóbbá teheti a fehérvári Szent György Kórházat a rezidensek, szakorvosok számára." - mondta Fehérvár polgármestere, amikor a kórház Romhányi auditóriumában a rezidensek jelenlétében ismertették a programot.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss