10 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 5.4 km/hNyugati szél (aktuális)
2014. Szeptember 23. Tekla, Líviusz, Ila
   Eseménynaptár
2014 Szeptember
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
22
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2014. 09. 23. 16:46
  Kockázati magatartáskutatás a fehérvári diákok szokásairól
   2014-ben is elkészítette az Echo Szociológiai Kutatóintézet a Kockázati magatartáskutatást a fehérvári diákok körében. Összesen 288 középiskolai osztály mintegy hatezer diákját kérdezték a kutatók hat témakörben. Az egészséges életmódra, szexuális szokásokra,a kábítószerfogyasztásra és a mindennapokra jellemző biztonságot szolgáló eszközök használatára is rákérdeztek, de olyan kényes témát is érintett a kutatás, mint a szexuális erőszak.
  Kultúra  -  2014. 09. 23. 14:35
  Ötödik alkalommal rendezik meg a Honvédfesztivált
  Immár 5. alkalommal rendezi meg a Honvéd- fesztivált az ÖHP , a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székes- fehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd Nemzeti Emlékhely, valamint Székesfehérvár és Pákozd Önkormányzata. A fesztivált szeptember 23-28-a között Székesfehérváron, Pákozdon és Sukorón tartják.
  Gazdaság  -  2014. 09. 23. 11:49
  Közel a német piac - beszállítói konferencia Székesfehérváron
   Közel a német piac!“ címmel Székesfehérváron tartja szakmai rendezvényét a Német – Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara, ahol központi téma a beszállítói kapcsolatok illetve a beszállítók fejlesztése a logisztika ágazatban. A fehérvári konferencia célja, hogy lehetőséget biztosítsanak potenciális beszállítóknak nemzetközi vállalatokkal történő tapasztalatcserére, valamint naprakész információkat nyújtanak az ágazat beszállítási feltételeiről.
   
  Kultúra  -  2014. 09. 22. 07:19 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Egykor fehérvári polgárok voltak - fotókiállítás a Pelikánban

  Vasárnap délután megnyílt a Pelikán Galériában Villányi András fotóművész: Egykor fehérvári polgárok voltak című kiállítása. Az eseményen Brájer Éva alpolgármester mondott köszöntőt, a tárlatot Benedek István Gábor író nyitotta meg. A kiállítás október 10-ig tekinthető meg, keddtől péntekig, 10–18 óráig.
  • HÍRADÓ 2014. szeptember 23.

   Közel a német piac! címmel tartanak üzleti konferenciát Fehérváron, ötödik ...

  • Kockázati magatartáskutatás

   2014-ben is elkészítette az Echo Szociológiai Kutatóintézet a Kockázati ...

  • Honvédfesztivál ötödször

   Az István Király Általános Iskolában rendezett ifjúsági honvédelmi versennyel ...

  • Húsz éve a hallgatókért

   Ünneplésre készül a Vörösmarty Rádió. Szeptember 24-én, szerdán különleges ...

  • Közel a német piac

   Közel a német piac! címmel Székesfehérváron tartja szakmai rendezvényét a Német ...

  • Szent László és kora

   Csütörtökön rendezik meg a Szent László és kora vetélkedő döntőjét a ...

  • HÍRADÓ 2014. szeptember 22.

   Folytatódik a lakásszövetkezeti ügy, pert indítottak a lakók, kezdetét vette az ...

  • Muzsikás a Kodályban

   10 éve járják az országot, mégis egyre csak nő a fellépéseik száma ...


  Sport hírek  -  2014. 09. 23. 10:20
  Így bringázz ősszel - hasznos tippek a BikeSide-tól
   Az őszi időjárás beköszöntével sem kell lemondani a bringázásról, ha néhány egyszerű tanácsot figyelembe veszünk. A nyirkos, csúszós aszfalt miatt ilyenkor a gumik tapadására, a láthatóságra nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A könyök-és térdmelegítők pedig a csípős reggeleken is óvják az izületeket.
  Sport hírek  -  2014. 09. 23. 14:28
  Jubileumi 10. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál a Csónakázó-tónál
   2014-ben a jubileumi 10. Fehérvári Sárkányhajó Fesztivál zárja idei fesztivál- szezont. Az eseményre kilátogatók összesen négy fő versenykategóriában vehetnek részt. A programnak a Vidámparki tó ad otthont szeptember 26-28 között. A minden évben népszerű megmérettetésre péntekig lehet még nevezni. A hétvégi versenyhez szükséges dokumentumok letölthetők a Sárkányhajó Fesztivál hivatalos honlapjáról.
   
  Sport hírek  -  2014. 09. 23. 08:45
  Fennállásának 25 éves évfordulóját ünnepli az Albatrosz Repülő Egyesület
   Az Albatrosz Repülő Egyesületet 1989-ben tíz, a repülésért elkötelezett sportember alapította Fehérváron. A fejlődés mérföldköveire emlékezve tartják ünnepi közgyűlésüket az Albatrosz Repülő Egyesület szakosztályai 2014. szeptember 26-án pénteken 17 órakor a Városháza Dísztermében.
  Közélet  -  2014. 09. 22. 17:18
  Számos program várja a fehérváriakat az Állampolgári Részvétel Hetében
  Számos programmal készülnek a fehérvári civil szervezetek az Állampolgári Részvétel Hetére, amelyet szeptember 22-e és szeptember 28-a között rendeznek meg. A hét olyan rendezvények sorozatából áll, amelyek mindenki által érzékelhetően hívják fel a szűkebb és tágabb társadalmi környezet figyelmét a részvételi demokrácia fontosságára.
  Sport hírek  -  2014. 09. 23. 18:44
  Fehérvár is csatlakozik a Move Week-hez - 82 helyszínen lesznek programok
  Harmadik alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 5. között az Európa-szerte egyre népszerűbb, testmozgást támogató eseménysorozatot, a MOVE Weeket. Az Európai Unió által támogatott projekt célja, hogy 2014-ben 1 millió európai állampolgár mozogjon a MOVE Week sportrendezvényein. Székesfehérváron, 82 helyszínen biztosítanak ingyenes sportolási lehetőséget.
  Sport hírek  -  2014. 09. 23. 16:50
  Videoton, Magyar Kupa: egy nehéz szülés az SzTK-nál
  Azok után, hogy megyei szintű csapatoknak a Magyar Kupa első két fordulójában 15 gólt lőtt, az NBII-es SztK-Erima ellen alaposan megszenvedett a Vidi a legjobb 32 között. A fehérváriak csak a második félidőben tudták maguk javára fordítani a meccset, de Feczesin és Fejes gólja azt jelenti, hogy továbbra is hibátlanok ebben a szezonban. Folytatás a kupában már a nyolcaddöntőben.
  Közélet  -  2014. 09. 23. 15:05
  Fehérváron tartják jubileumi találkozójukat szombaton a szenior orvosok
  A Magyar Orvosokért Alapítvány kuratóriumának tagjaként fogalmazódott meg dr. Altorjay Andrásban, hogy törődniük kell szenior pályatársaikkal. A nyugdíjba vonult orvosok elbeszéléseiből markánsan azt érezte ki, hogy ők, akiknek az adott értelmet életüknek, hogy más embereknek segítettek, mellőzöttséget éreztek, miután nem gyógyíthattak.
  Kultúra  -  2014. 09. 23. 13:50
  Kutatók Éjszakája, szólótáncosok felkészítése és zene A Szabadművelődés Házában
   A Szabad- művelődés Házában több érdekes programot is rendeznek szeptember 26-28 között. Pénteken a csillagdában megrendezendő programmal csatlakoznak a Kutatók Éjszakája nevű sorozathoz. Ezt követően szombaton és vasárnap szintén itt rendezik meg a szólótáncosok felkészítő hétvégéjét. Ezen kívül szombaton este 20 órától táncházat is tartanak a Zagyva Bandával. Cikkünkben az összes program részletes leírását megtalálja.
  Kultúra  -  2014. 09. 23. 10:15
  Hat csapat mérkőzik meg a Szent László vetélkedő döntőjében
  Szent László életével, korával és két legfontosabb városával, Fehérvárral és Nagyváraddal foglalkozik az a vetélkedő, amelyet az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület hirdetett meg. A döntőre szeptember 25-én 9 órától kerül sor a Hiemer-ház báltermében. Csetényi Attiláné elnök elmondta, hogy a májusban rendezett elődöntőn 13 csapat vett részt, a döntőbe hat csapat jutott tovább.
  Közélet  -  2014. 09. 23. 08:56
  Az időben felfedezett mellrák gyógyítható!
   A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház udvarán, a Hunyadi úti Szakrendelő felől közelíthető meg a mammográfiás szűrőkamion. A mammográfiás szűrésre azokat a 45-65 év közötti hölgyeket várják, akik két éven belül nem vettek részt ilyen vizsgálaton és meghívólevelet kaptak. 2014. szeptember 22 és 26 között a meghívóval rendelkező csákvári hölgyek szűrése folyik.
   
  Kultúra  -  2014. 09. 20. 21:32 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Ízzel, szívvel, barátsággal! - jubileumi Lecsófesztivál
  Csak a helyszín változott, a hangulat, az ízek és az ínycsiklandozó illatok nem! A jubileumi Lecsófesztiválon csaknem hatszáz csapat vett részt, munkahelyi és baráti közösségek, családok, határon túli vendégek jöttek el, hogy ismét együtt töltsék idejüket Székesfehérvár egyik legnépszerűbb rendezvényén. A fesztivál vendégei idén a Lecsóutcán kívül is bőven találtak szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket. A Zichy ligetet és a Hotel Magyar Király előtti teret GasztroTérré, a Zenepavilont Főzőpavilonná varázsolták a szervezők.
  Közélet  -  2014. 09. 23. 07:05 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Zoomolj a világra - fenntarthatóságról diákok, diákoknak a Lánczosban
   "Zoomolj a világra - A csillagoktól a Föld mélyéig" címmel rendezték a Mobilitási Hét záró eseményét a Lánczos Kornál Gimnáziumban, ahol egyszerűen elvégezhető kísérletekkel érzékeltették a diákok társaiknak Földünk sebezhetőségét. A rendhagyó programot a Gaja Környezetvédő Egyesület hívta életre és jórészt a város ökoiskoláiból érkeztek általános és középiskolás diákok.
  Sport hírek  -  2014. 09. 22. 17:11
  Szezonzáró ARAK-aranyak az összetett bajnokságon
  A 2014-es szabadtéri szezon utolsó pálya országos bajnoksága hazai körülmények között, a Bregyó-közi atlétikai központban került megrendezésre. Az atlétikai különböző versenyszámait ötvöző, összetett országos bajnokságon ismét bizonyították az Alba Regia Atlétikai Klub serdülői, hogy az ország legjobb utánpótlása Fehérváron van.
  Közélet  -  2014. 09. 22. 17:07
  A Lecsófesztiválon résztvevő török tűzoltókat fogadta a város alpolgármestere
   A Városháza Dísztermében fogadta hétfőn Brájer Éva alpolgármester az Isztambulból érkezett tűzoltókat, akik a Fehérvári Tűzoltó Egyesület meghívására érkeztek a Fehérvári Lecsófőző Vigasságokra. Az alpolgármesternek a török tűzoltók átadták városuk ajándékát és polgármesterük üdvözletét.
  Sport hírek  -  2014. 09. 22. 15:03
  Horváth: Ennyi hiányzóval is a győzelem a célunk
  Szombaton jó elsősorban jó védekezéssel és igazi csapatmunkával verte a Fehérvár KC a Dunaújvárost 23-19-re a megyei rangadón. A győzelemnek ára volt, Herr Anitára ugyanis hosszú kihagyás vár, miután a találkozón elszakadt az Achillese. A csapatnál azonban nincs pánik, két pontért utazik majd szombaton az együttes Érdre.
  Közélet  -  2014. 09. 22. 14:06
  2014-ben is Kutatók Éjszakája az Óbudai Egyetem Fehérvári Karán
   Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar immár ötödik alkalommal vesz részt a Kutatók Éjszakája országos rendezvényén, amely idén két helyszínen, a Budai út 45. és a Pirosalma u.1-3. szám alatt kerül megrendezésre. Az esemény 2014. szeptember 26-án, pénteken 14.00 és 23.00 óra között kerül sor. A program közvetett célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, és vonzóvá tegye a kutatói életpályát.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss