19 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 3.6 km/hNY/ÉNY-i szél (aktuális)
2014. Április 23. Béla, Adalbert
   Eseménynaptár
2014 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
3
4
6
7
9
10
11
12
13
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Iskolai beiratkozás

  Óvodai beiratkozás
  Óvodai beiratkozás

  Választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók
  Vendéglátás

  Tömegsport
  Közélet  -  2014. 04. 23. 06:11
  Felsőoktatási megbeszélés az Óbudai Egyetem védnöksége alatt létrejövő műszaki képzésekről
   A Városházán találkoztak az Óbudai Egyetem, valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának vezetői, hogy a tervezett műszaki képzésekről egyeztessenek nemcsak egymással, hanem együttműködő partnereikkel is. Székesfehérvár polgármestere, valamint több fehérvári cég képviselője mellett a megbeszélésre Kecskemétről is érkeztek résztvevők, akik az ipar és a felsőoktatás együttműködésére épülő duális képzésről számoltak be, amelyet Székesfehérváron is terveznek bevezetni.
  Városfejlesztés  -  2014. 04. 22. 18:21
  Új eredményjelző az uszodában, elkezdődött a strandmedence felújítása
    Felszerelték az új, LED-es eredményjelző táblát az uszodában, amit vízilabda mérkőzéseken és úszóversenyeken egyaránt tudnak használni és elkezdődött a strand medencéjének teljes felújítása, hogy ősszel felállíthassák a fűtött sátrat a kinti medencetér fölé. A fejlesztésekről kedden délután a Magyarország – Görögország női vízilabda mérkőzés előtt tartottak sajtótájékoztatót az uszodában.
  Városfejlesztés  -  2014. 04. 22. 15:27 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Utak, járdák, játszóterek újulnak meg idén a Vízivárosban
  A Viziváros területén megvalósuló út és járdafelújításokról számolt be Dr. Horváth Miklósné. A 3. számú választókörzet önkormányzati képviselője bejárásra várta a körzetben élőket, hogy tájékoztatást adjon a Saára Gyula program keretében megvalósuló fejlesztésekről. Utakat, járdákat, parkolót, gyalogátkelőhelyet és játszótereket újítanak fel, illetve sportpályák állapotát állítják helyre a Vízivárosi Általános Iskola területén.
   
  Kultúra  -  2014. 04. 22. 10:05
  Alba Regia Nemzetközi Ásványbörze lesz vasárnap a VOK-ban
  Április 27-én rendezik meg a XXVI. Alba Regia ásványbörzét és ékszervásárt a Videoton Oktatási Központban. A börzén nagy választékban található ékszerek természetes kövek és ásványok felhasználásával készültek. A természetes és nem feldolgozott ásványokat keresők Erdélyből, Afrikából, Amerikából, Kínából és Indiából származó kristályokból válogathatnak.
  • HÍRADÓ 2014. április 22.

   Sikerrel zárult a Józan Húsvét rendőrségi akció, utak, járdák, játszóterek ...

  • Felkészülés a versünnepre

   Az V. Fehérvári versünnepre javában zajlik a felkészülés, ugyanis hamarosan itt ...

  • Fejlesztések Vízivárosban

   Közel 44 millió forint értékben valósulnak meg fejlesztések a Víziváros ...

  • A pollenszintet vizsgálják

   A korai tavasz miatt már hetekkel korábban elindult a pollenszezon. A ...

  • Józan Húsvét az utakon

   A vártnál nyugodtabban, szinte eseménytelenül zajlott a húsvéti hétvége. A ...

  • HÍRADÓ 2014. április 19.

   Körmenet zárja a nagyszombat esti szentmisét, a Fölszállott a páva döntőjében ...

  • A tojásdíszítés művészete

   A Tourinform Iroda nemcsak a húsvétkor útra kelőkre, hanem a fehérváriakra is ...

  • Nagypénteki tojásfestés

   A húsvéti készülődés során nagy szerep jut a kézműveseknek is. A nagypénteki ...

  Sport hírek  -  2014. 04. 22. 20:00
  Kiszakadt a gólzsák: ötöt vágott Debrecenben a Vidi a Ligakupa elődöntőjében
  Mintha mindaz, ami eddig kimaradt, most bement volna, váratlanul nagy különbséggel nyert a Videoton. Ráadásul nem akárhol, a bajnoki listavezető otthonában. Igaz, ez nem bajnoki volt, de ezúttal megérdemlik a dícséretet a fehérváriak, akik csaknem teljes légiós tizenegyet küldtek pályára és már félidőben három góllal vezettek. A vége pedig látványos diadal lett, amivel alighanem be is juitott a Ligakupa döntőjébe a Vidi. A meccsen Nildo két gólt szerzett, rajta kívül Alvarez, Brachi és Oliveira volt még eredményes a tartalékosabb, de nem gyenge Loki otthonában.
  DVSC - Videoton 1-5 (0-3)
  Közlemények  -  2014. 04. 22. 08:48
  Csütörtökön tart lakossági fórumot Mészáros Attila
  Április 24-én, csütörtökön 17 órakor lakossági fórumot szervez Mészáros Attila, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A Sárkeresztúri úton, a Sóstói játszótér területén tartandó fórumra az Alsóvárosban, a Sóstón, valamint az Őrhalmi szőlők területén élőket várják. A fórumon a Városgondnokság, a Depónia Kft., valamint a Közlekedési Iroda képviselője is ott lesz.
   
  Kultúra  -  2014. 04. 22. 21:47 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Erfán Ferenc kárpátaljai festőművész tárlata nyílt meg a Forrás Galériában
  Erfán Ferenc kárpátaljai festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának kiállítása nyílt meg kedden a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. Erfán Ferenc festőként egyaránt készít figurális ábrázolásokat, csendéleteket és tájképeket is. A naturalista, impresszionista stílusok, és a kárpátaljai festőiskola hagyományai nyomán alakította ki egyéni stílusát.
  Közlemények  -  2014. 04. 22. 13:05
  Lakossági fórum lesz az Új Belváros - Várkörút rehabilitációja programról
    Székesfehérvár Önkormányzata tisztelettel várja az érdeklődőket az „Új Belváros - Várkörút rehabilitációja” program lakossági fórumára, ahol részletesen megismerhetik a terveket. A Várkörút és környékének felújításával a szűken vett belváros kiszélesítésére és a 30-as évek fasorral díszített hangulatának megteremtésére korábban pályázatot nyújtott be a város önkormányzata, melyre kormányzati támogatást kapott Fehérvár.
  Sport hírek  -  2014. 04. 23. 11:22
  Bemutató foglalkozást tartanak a Tolnaiban a kosárlabda irányultságú osztályról
   A Tolnai Utcai Általános Iskola 2014. április 24-én bemutató foglalkozást és részletes tájékoztatót tart a leendő kosárlabdás irányultságú osztállyal kapcsolatban. A délután 15 órakor kezdődő bemutató foglalkozást Kertész Zsolt kosárlabda edző, a jövő évi elsősök testnevelő-edzője vezeti majd. Az eseménnyel és a kosárosztállyal kapcsolatos további részletes információ a tolnaiiskola.lapunk.hu nevű internetes oldalon található.
  Kultúra  -  2014. 04. 23. 10:43
  Haydn műve csendül fel a húsvéti hangversenyen
  Húsvéti hangversenyt rendeznek április 23-án szerdán 19.30-kor a Szent István Bazilikában, ahol Haydn: A megváltó hét szava a keresztfán című művét adják elő. Közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskar és a Primavera Vegyeskar Drahos Béla vezényletével. A művet Haydn  maga is egyik legsikerültebb alkotásának tekintette.
  Sport hírek  -  2014. 04. 23. 09:38
  Fehérvári kosárlabda - ahogy a gyerekek látják
  Az Alba Fehérvár kosarasai zsűrizték azt a rengeteg gyerekrajzot, amely a klub által kiírt pályázatra érkezett. Az általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulóinak város szerte megmozgatta a fantáziáját a téma, és a képek alapján a gyerkőcök nemcsak ügyesek, de a sportág jellemzőivel is tisztában vannak, legyen szó a fehérvári csapatról vagy akár valamelyik amerikai kedvencről.
  Kultúra  -  2014. 04. 23. 08:12
  Húsvéti Koncertet ad április 26-án a Vox Mirabilis Kamarakórus
   2014. április 26-án, szombaton a Jézus Szíve templomban szervez Húsvéti Koncertet a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az eseményen a Hermann László Vonószenekar, Sellei Etelka és Zemlényi Eszter énekművészek is fellépnek. A Húsvéti Koncert este 19 órakor kezdődik, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak. Jegyek a helyszínen kaphatók!
  További információ a www.voxmirabilis.5mp.eu oldalon található.
   
  Közélet  -  2014. 04. 22. 17:30
  Alkalmassági meghallgatást és jelentkezést tartanak a Hermann László Zeneiskolában
   A Hermann László Zeneiskolában alkalmassági meghallgatást és jelentkezést tartanak 2014. április 23-án, 24-én és 25-én délután 14-től 18 óráig az előképző, illetve a hangszeres első osztályokba jelentkezőknek a 2014/2015-ös tanévre. Április 25-én, pénteken a Zenede Bábszínház előadását is megtekinthetik az érdeklődők az iskola nagytermében. A programokra mindenkit szeretettel várnak a Városház tér 3. szám alatt található intézménybe.
  Sport hírek  -  2014. 04. 22. 13:10
  Két ezüstérmet szereztek a magyar női rögbi válogatott tagjai a hétvégi zánkai tornán
   Vasárnap rendezték Zánkán a hagyományos ENTC, edző, játékos, játékvezető képző nemzetközi rendezvényt követő női rögbi tornát. A tornán két korosztályban körmérkőzésekkel (női és U-18) mérkőztek a csapatok a végső győzelemért. A magyar női válogatott két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárt Ausztria mögött. Az U-18-as korosztályban szintén második helyezést értek el a magyar lányok Csehország mögött.
  Közélet  -  2014. 04. 22. 13:03
  Herman Ottóra emlékeztek a Föld napja alkalmából
  „Megemlékezés Herman Ottóról a Föld Napján” címmel tudományos ismeretterjesztő előadásokat rendeztek kedden a Hiemer Házban. A rendezvényen a környezeti nevelésről, Fejér megye védett természeti értékeiről és a szabadbattyáni régészeti kutatás eredményeiről is hallhattak előadást az érdeklődők.
  Közélet  -  2014. 04. 22. 09:26
  Tégy, higgy, sétálj - szombaton lesz a II. Öreghegyi Egészségnap
   Egészségnapnak ad otthont az Öreghegyi Közösségi Ház április 26-án, szombaton. Az egész napos rendezvényen sokféle szűrőprogrammal, bemutatókkal, tanácsadással, családi programokkal és kóstolókkal várnak mindenkit. Jóga, gerinctorna, zumba és meridiántorna mellett kardiológus, kineziológus, pszichológus továbbá családi és gyermekprogramok várják az érdeklődőket!
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss