20 oC / 12 oC(koponyeg.hu)
szeles (várható)
2014. Október 02. Petra, Örs
   Eseménynaptár
2014 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Böndörödő

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2014. 09. 30. 12:21
  Kórházfejlesztés - befejeződött az új épület kivitelezése
  Az épület elkészült és már a speciális orvosi műszerek, berendezések beszerelésére vár a Szent György Egyetemi Oktatókórház központi műtő és intenzív osztálya. A hatezer négyzetméteres, háromszintes létesítményt Gáva Attila tervezte és a Starabag illetve a Kipszer közös konzorciumban nyerte el a munkát még tavaly augusztusban. Első ütemben felépült az új műtéti tömb, amelyet az osztályok ez év végén az orvosi gépek, műszerek beszerelését követően vehetnek birtokukba.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 01. 12:26
  A hintázás élménye mindenkinek jár - kerekesszékes hinta a Halesz-ligetben
    Legyen az önfeledt játék öröme minden gyermeké, ne csak az egészségeseké, hanem a fogyatékkal élőké is! Ezzel a szándékkal, az esélyegyenlőség jegyében határozta el Székesfehérvár Önkormányzata, hogy egy mozgássérültek számára használható hintát telepít a város egyik legnagyobb és legkedveltebb zöld területére, a felújított Halesz-ligetbe. A speciális eszköz beszerzésére júliusban adománygyűjtés indult és a mozgássérültek birtokba vették a terápiás célokra is alkalmas kerekesszékes hintát.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 01. 20:29
  Kukorica Jancsi és nyája is megérkezett a megújuló Petőfi parkba
   Végső fázisához érkezett a Petőfi parkban a Kukorica Jancsi és nyája szoborcsoport kialakítása. A szobrokat szerdán kezdték el helyükre tenni a parkban, és a tereprendezés is gőzerővel folyik. Majd fél évig dolgozott Kocsis Balázs a szoborcsoport darabjain, amelyek egy szökőkutat díszítenek majd a Petőfi parkban.
   
  Kultúra  -  2014. 10. 01. 21:26 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A zene világnapját ünnepelték - Bíró Zoltáné az idei Fricsay díj
  Testvér lészen minden ember címmel rendezték meg a zene világnapját a Vodafone Sportcentrumban. A rendezvényen a város gyermek, ifjúsági és felnőtt kórusai léptek fel és átadták a Fricsay Richárd díjat is Bíró Zoltán karmesternek, a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar alapítójának, aki maradandót alkotott a város zenei életében.
  • HÍRADÓ 2014. október 1.

   Hivatalosan október 15-től indul a fűtési szezon, de már kérhető a fűtés ...

  • A hitázás élménye mindenkié

   Pécs, Budapest és Hódmezővásárhely után most már Székesfehérváron is ...

  • Helyére került Kukorica Jancsi

   Végső fázisához érkezett a Petőfi parkban a Kukorica Jancsi és nyája ...

  • Kérhető a fűtés beindítása

   Októberben indul a fűtési szezon, de már szeptember 15-tól kérhető a fűtés ...

  • Ifjúsági párbajtőr verseny

   Hatalmas érdeklődés övezte a Székesfehérvári Vívó Sport Egyesület hagyományos ...

  • Az ARKSE első győzelme

   A harmadik fordulóig kellett várnia első győzelmére az Alba Regia KSE férfi ...

  • A fenntarthatóbb életmódért

   Látványos szakaszához érkezett a Gazdaság Háza energetikai korszerűsítése, így ...

  • Megérkeztek a cserediákok

   Tizenöt külföldi cserediák érkezett Székesfehérvárra, akik a következő tanévet ...


  Közlemények  -  2014. 10. 01. 17:55
  Mától október 15-ig lehet avart és növényi hulladékot égetni
   Október 1-jétől október 15-ig 08.00 és 10.00 óra, valamint 16.00 és 19.00 óra között lehet avart és növényi hulladékot égetni a kommunális hulladékszállítási közszolgáltatásba be nem vont ingatlanon, Székesfehérváron. Az égetendő avar és növényi hulladék nem tartalmazhat semmilyen más kommunális, ipari eredetű, illetve veszélyes hulladékot. Cikkünkben megtalálja az avar és növényi hulladék nyílttéri égetéséről szóló önkormányzati rendeletet.
  Kultúra  -  2014. 10. 01. 16:48
  Erdei iskolai és oktatási helyszínnel is bővül a Károlyi Kastély
   Különleges program indul a Károlyi-kastély turisztikai fogadó- központjában a Károlyi József Alapítvány és a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. együttműködésének köszönhetően. Az erdei iskolával és oktatási helyszínnel bővített fogadóközpontban „Tájiskola – Élménytár” címmel indítanak foglalkozást, amelynek célja a természeti, történelmi és kulturális értékek, valamint az ezekhez kapcsolódó ismeretek átadása az érdeklődő fiataloknak.
   
  Kultúra  -  2014. 09. 30. 19:09 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Zeneiskola falán avatták fel Somorjai Ferenc zenetanár, karnagy emléktábláját
   Kedden, a Zenei Világnap előestjén a Hermann László Zeneiskola falán avatták fel Somorjai Ferenc Zenetanár, karnagy emléktábláját. Az ünnepségen Horányi Ottilia énektanár, karnagy mondott emlékező beszédet. Nagy Edit szobrászművész domborművét pedig Cser-Palkovics András polgármester, Poklosi Péter a Városszépítő- és Védő Egyesület elnöke elnöke és Csutiné Schleer Erzsébet építész leplezte le.
  Kultúra  -  2014. 10. 01. 17:05
  Századik piaci, vásári rendezvényét szervezi a hétvégén a Jancsárkert
   Ezen a hétvégén szervezik meg a Jancsárkert 100. piaci, vásári rendezvényt. Szombaton délelőtt a hagyományos termelői- és biopiac, és kézműves vásár, vasárnap délelőtt pedig gyermek- és felnőtt ruhabörze, játékvásár várja az ide látogatókat. Az eseményen Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András is részt vesz, aki köszönti a piacot, majd felvágja az ünnepi tortát. A szombati nagy-piaci programmal szeretnék megköszönni a bizalmat a vásárlóknak.
  Kultúra  -  2014. 09. 26. 16:33
  Pénteken nyílik a Seuso kiállítás Székesfehérváron
   Október 3-án, pénteken nyílik a Seuso-kincsek kiállítása a Szent István Király Múzeum felújított Dísztermében. A tárlat január 15-ig minden nap délelőtt 10 óra és este nyolc óra között látogatható. A csoportok bejelentkezése is lehetséges lesz már jövő hét második felétől. A kincsek bemutatása szükségessé tette, hogy speciális vitrineket, új biztonsági rendszert, továbbá állandó páratartalmat, levegőminőséget és hőmérsékletet biztosító eszközöket építsenek a múzeumban, de az elvégzett felújítás a folyosókat és a szociális helyiségeket is érintette.
  Közélet  -  2014. 10. 01. 15:26
  Tudomány minden mennyiségben a Kodolányi Szabadegyetemen
  A Kodolányi János Főiskola tudományos életének részeként a 2014/15-ös tanév első félévében is folytatódik a már hagyományosnak mondható Kodolányi-Fejér Megyei Hírlap Szabadegyetem előadássorozata. A cél, hogy közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadások keretében mutassák be világunk legidőszerűbb kérdéseit.
  Sport hírek  -  2014. 10. 01. 15:12
  Városi alapfokú atlétikai verseny a Bregyóban
   Az ősz beköszöntével, és nagyjából a becsengetéssel egy időben megkezdődnek a diákolimpiai és az alapfokú városi versenyek. Szerdán a Bregyó-közi Atlétikai Centrum adott otthont a városi alapfokú atlétikai versenynek, a viadalon valamennyi székesfehérvári középiskola képviseltette magát.
  Közélet  -  2014. 10. 01. 13:16
  Lakossági vélemények Fejér megyéről - a túlnyomó többség szeret itt élni
  Arról kérdezték a Fejér megyében élő embereket, hogy mennyire szeretnek itt élni, milyen irányba fejlődött a térség, mennyire elégedettek a megyei önkormányzat munkájával és hallottak-e az önkormányzat területfejlesztési feladatairól? Az eredményeket Ruff Tamás, a kutatást végző Echo Szociológiai Kutatóintézet igazgatója és dr. Molnár Krisztián, Fejér megye főjegyzője ismertette.
  Közélet  -  2014. 10. 01. 12:34
  Családi Napot rendeztek a Kossuth Lajos Általános Iskolában
   „Csak jó legyen az idő!” – hangzott el a kívánság többször is a Kossuth Iskolában. A kérés teljesült, hiszen a szeptember 27-én, szombaton tartott hagyományos Családi Napon több száz diák, szülő, kis- és nagy-testvér vett részt. Az eseményen megjelentek a pedagógusokkal együtt töltöttek el egy kellemes, vidám napot, melynek keretében főző és sütőversenyt, a gyerekeknek pedig játékos programokat is szerveztek.
  Kultúra  -  2014. 10. 01. 12:02
  Játszani és alkotni hívják a családokat a Fejér Megyei Művelődési Központba
  Újból játszani, alkotni hív mindenkit, régi és új játszótársakat keresve a Játszótárs Családi Játékkészítő Műhely és a Motívum Kulturális Egyesüle október 10-én és október 11-én a Fejér Megyei Művelődési Központba. Ötleteiket a családi programok szervezéséhez, a szabadidő hasznos eltöltésére találták és próbálták ki.
   
  Kultúra  -  2014. 10. 01. 11:46
  Zenés vígjátékkal indul az új évad a Vörösmarty Színházban
  Zenés vígjátékkal indul a 2014/2015-ös évad a Vörösmarty Színházban október 4-én. A 3:1 a szerelem javára című darabban ének, tánc, humor, szerelem, és sok-sok félreértés keveredik. Az 1936-ban született mű szerzőit feltehetően a berlini olimpián sikeresen szereplő magyar sportolók, köztük az olimpiai aranyérmet nyert pólósok ihlették meg a zenés vígjáték megírására.
  Közélet  -  2014. 10. 01. 06:54 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Honvéd Nyugállományúak köszöntése az idősek világnapján
  A Helyőrségi Klub színháztermében az idősek világnapját ünnepelték a honvédség nyugdíjasai, akiket ez alkalomból Mészáros Attila tanácsnok is köszöntött. A Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubjának tagjai ma is igen aktívak. Sokan és sokat tesznek azért, hogy kapcsolatokat építsenek kortársaikkal, unokáik nemzedékével.
  Közlemények  -  2014. 09. 30. 18:16
  Korszerűsítik a jelzőlámpa rendszert - november végén fejeződnek be a munkálatok
  Október 1-jén, szerdán a Palotai út - Mészöly Géza utca csomópontban forgalom- technikai beavatkozások kezdődnek. Rendőri forgalomirányítás mellett cserélik a jelzőlámpa irányítóberendezését, valamint jelentősen megváltozik a csomópont forgalmi rendje is.Kérik, hogy az érintett szakaszokat fokozott figyelemmel közelítsék meg!
  Kultúra  -  2014. 09. 30. 17:59
  Többszáz fellépővel ünnepli Fehérvár a zenei világnapot
  Idén is több száz fellépővel ünnepeli a zene világnapját Fehérvár. A Testvér lészen minden ember című hangverseny október 1-jén szerdán 18 órakor kezdődik a Vodafone Sportcentrumban. Az október 1-jei eseményen átadják az Éneklő Ifjúság Okleveleit és a Fricsay-díjat is. A PartiTúra Ifjúsági Hangversenybérlet idén öt előadást foglal magába, az első koncertre október 21-én kerül sor JazzTime címmel.
  Sport hírek  -  2014. 09. 30. 17:00
  Hajduch Csenge: a csapategységnek köszönhetően szereztünk pontot
  Heroikus küzdelemben, kiváló védekezéssel szerzett pontot szombaton, Érden a Fehérvár KC. A találkozó egyik legjobbja az öt gólig jutó Hajduch Csenge volt, akinek azért van hiányérzete a meccsel kapcsolatban, konkrétan az Érden hagyott egy pontot bánja. Kedden sorsoltak a Magyar Kupában is, a Fehérvár KC majd a Rinyamenti KC vendége lesz.
  Kék hírek  -  2014. 09. 30. 15:46
  Kresz-Feszt a gyermekek helyes és biztonságos közlekedéséért
   Kresz-Fesztre várták kedden az óvodásokat és a kisiskolásokat a Fejér Megyei Rendőr- kapitányság munkatársai a Civil Központ előtti téren. A gyerekek játékos feladatokon keresztül tanulhatták meg, hogyan kell biztonságosan közlekedni. A programon a rendőrmotoros bemutató mellett számtalan érdekességgel is várták a fiatalokat. A Kresz-Feszt volt a rendőrség szeptemberei Tanévkezdési kampányának záró rendezvénye.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss