11 oC / 3 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős (várható)
2017. Március 26. Emánuel, Emánuéla, Larissza, Árpád
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2017. 03. 25. 13:11 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Pompeji kincsei Gorsiumban - csodálatos ókori tárgyakat láthatunk
  Szombaton délelőtt megnyílt az a nagyszabású, látványos kiállítás a Gorsium látogatóközpontjában, mely bemutatja az egykor virágzó város katasztrófáját, az ott élt emberek életét, mindennapjait, kikapcsolódási szokásait és a gladiátorok világát. A "Pompeji - Élet és halál a Vezúv árnyékában" című kiállítás törzsanyaga a romváros feltárásának anyagát őrző Nápolyi Régészeti Múzeumból érkezett Magyarországra.
  Kultúra  -  2017. 03. 25. 15:54 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Idén is erős a Fehérvári Versünnep mezőnye - tizenhárman jutottak be a döntőbe
  A VIII. Fehérvári Versünnep válogatóján kiderült, hogy kik azok a tehetséges versmondó fiatalok, akik a rendezvény április 8-i döntőjén felállhatnak majd a pódiumra, és összemérhetik tudásukat. A mezőny idén is nagyon erős volt: szombaton délelőtt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban harmincöt fiatal versmondó mérte össze tudását, melyből tizenhárom jutott a döntőbe.
  Közélet  -  2017. 03. 25. 11:04 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Ártatlanul kivégzett áldozatokra emlékeztek a Rác utcában
   A II. Világháború végén a Rác utcai tragédiában 12 ártatlan fehérvári polgár halt meg: 1945 március 22-én este szovjet katonák jelentek meg az utcában, a pincékben bujkáló polgári lakosokat az utcára terelték és géppisztoly sorozattal lőtték agyon. Szombaton délelőtt koszorúzással emlékeztek meg a tragédiáról a Mártírok emlékművénél, majd a résztvevők közösen imádkoznak az áldozatok lelki üdvéért a Szerb Ortodox Templomban.
   
  • HÍRADÓ 2017. március 25.

   Pompeji kincsei Gorsiumban, újra Versünnep és döntőjéhez érkezett A mi Európánk ...

  • Megnyílt a Pompeji kiállítás

   A mai naptól a táci Gorsium Régészeti parkban látogatható a Pompeji - Élet és ...

  • 13-an jutottak a döntőbe

   Újra a Szent István Művelődési Ház adott otthont a nyolcadik Székesfehérvári ...

  • Mezőföld Virágai

   Az V. Mezőföld Virágai szólótáncversenyt rendezték a Táncházban. Négy ...

  • Húsvéti kikapcsolódás az iskolaházban

   Bemelegítő sportfoglalkozást és Húsvéti kézműves foglalkozást szervezett a ...

  • Vetélkedő Európáról

   Magyarországi és határon túli magyar középiskolások versenyeztek a Tarsoly ...

  • Húsvétra készültek

   Ismét sokan gyűltek össze a Rác utcában, ma délelőtt különböző kézműves ...

  • HÍRADÓ 2017. március 24.

   Kezdeményezi a város az M7-es autópálya városi szakaszának ingyenesé tételét az ...

  Közélet  -  2017. 03. 24. 10:22
  A déli összekötő út építéséről és a buszjáratok bővítéséről és a színházigazgatóról is döntött a közgyűlés
  Újabb parkolóhelyek létesítéséről, a városi buszjáratok bővítéséről, a Vörösmarty Színház igazgatójának kinevezéséről és alsóvárosi fejlesztésekről is döntött pénteki ülésén Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése. A tervek szerint a következő három évben mintegy ezer, felszíni parkoló létesül a városban, a helyi autóbuszjáratok bővítése pedig összességében mintegy 323 ezer kilométernyi pluszteljesítményt jelent majd.
  Közélet  -  2017. 03. 23. 15:35
  Speciális szakrendelés indul a szürkehályoggal küzdő betegeknek
   Áprilistól speciális szakrendelés indul a Szent György Kórházban a szürke- hályoggal küzdő betegek számára. Az ígéretek szerint a jól irányított rendelésnek köszönhetően a műtétre váró betegeknek lehetőséget adnak arra, hogy egy hónapon belül megműtsék őket. Minden kedden 10 és 14 óra között jöhetnek a betegek 438-as szakrendelőbe.
   
  Magyarország  -  2017. 03. 24. 11:23
  A Föld órája 2017 - az E.ON ellátási területén 2,1 millió kWh energiát tudnánk megtakarítani
  Március 25-én ismét elérkezik az idő: közép-európai idő szerint 20:30 órakor kezdetét veszi a Föld órája, hogy kinyilvánítsák az éghajlatvédelem iránti elkötelezettségüket. A Föld órája alatt az E.ON ellátási területén megtakarítható elektromos áram elegendő lenne, hogy ebédet főzzünk 8,5 millió embernek, hogy egy teljes éven keresztül ellássunk árammal 2 kórházat, vagy hogy egy energiatakarékos izzó 8 millió évig világítson.
  Közlemények  -  2017. 03. 23. 07:44
  Megkezdődik a Jávor Ottó tér felújítása
  Jövő héten megkezdődik a történelmi belváros peremén elhelyezkedő Jávor Ottó tér felújítása. A területen negyven parkolóhelyet alakítanak ki, valamint teljesen megújul a zöldfelület. A parkosítás részeként még egy új szökőkutat is terveznek – a munkálatok megkezdése előtt kilenc fát kivágnak, de a parkfejlesztés részeként jóval több új fa és zöldnövényzet kerül a területre.
  Sport  -  2017. 03. 25. 19:53
  Nagy verésbe szaladt bele Vácott az Alba Fehérvár KC
  Hatalmas pofonba szaladt bele az Alba Fehérvár KC a Vác otthonában. Deli Rita együttese korábban sosem látott rossz játékot mutatott be az ősszel, hazai pályán legyőzött rivális ellen. A Vác győzelme egy percig sem forgott veszélyben, végül tizenhárom góllal nyertek.
  Vác – Alba Fehérvár 31-18 (14-8)
  Sport  -  2017. 03. 24. 19:20 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Küzdelmes meccsen maradt alul az Alba U15-ös csapata a KK Mladost Zemun ellen
  Pénteken elkezdődtek az U16-os EYBL kosárlabdatorna székesfehérvári küzdelmei. A rangos eseményen összesen kilenc gárda fiataljai mérik össze tudásukat. Csütörtökön délután az Alba Fehérvár U15-ös együttese a KK Mladost Zemun ellen lépett pályára. A fehérvári fiatalok nagy küzdelemben szenvedtek 84-72-es vereséget.
  Kultúra  -  2017. 03. 24. 15:25
  Barátság Nap Opoléban - székesfehérvári delegáció járt a lengyel településen
  Fehérvár, Opole Város, a Fejér Megyei Önkormányzat és Opole Vajdaság az idei esztendőben is közösen ünnepelte a Lengyel-Magyar Barátság Napját. A magyar Országgyűlés 2007. március 12-én, a lengyel Szejm március 16-án nyilvánította határozatban ünnepnapnak március 23-át, a Lengyel-Magyar Barátság Napját. Az idei állami ünnepségeknek március 24-én és 25-én a lengyelországi Piotrków Trybunalski ad otthont.
  Közélet  -  2017. 03. 24. 14:32
  Felújítás után ismét nyitva a Széna téri könyvtár
  Több mint kéthónapos felújítás után március 22-től ismét megnyitotta kapuit az olvasó közönség előtt a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna Téri Tagkönyvtára. Az intézményben a hagyományos szolgáltatások mellett számos érdekes, izgalmas programot kínálnak. Március 31-én, pénteken 18 órakor a tavaszvárás jegyében folytatódik a Mesekuckó sorozat.
  Sport  -  2017. 03. 24. 13:16
  "Csak a Fehérvár Enthronersben tudom elképzelni a pályafutásomat"
  Vasárnap délután 3 órakor a Budapest Eagles ellen megkezdi szereplését a FEZEN Divízió I-es bajnokságban a Fehérvár Enthroners együttese. Az együttes irányítója, Erős Márk már minden idegszálával a hétvégi találkozóra összpontosít. A fiatal játékos a mérkőzés előtt beszélt múltjáról, álmairól és persze a vasárnapi összecsapásról is.
  Kultúra  -  2017. 03. 24. 09:11
  Tavaszi nagytakarítás a Mesterségek Házában
  A kézművesek március 25-én felkészítik a Mesterségek Házát a tavaszi és nyári rendezvényekhez, így a jó idő beköszöntével a létesítmény megújulva, továbbra is a jól megszokott barátságos, népi hangulattal várja látogatóit. A ház kitakarítása után a kézművesek az orgonákkal, bodzabokrokkal, és diófákkal körbevett zöldterület is megtisztítják, melyhez önkénteseket is várnak.
  Kultúra  -  2017. 03. 24. 08:46
  Esti beszélgetések A DÖNTÉS kiállításon
  A jövő héten folytatódik a Szent István Király Múzeum A DÖNTÉS című kiállításához kapcsolódó esti beszélgetések sorozata a Csók István Képtárban. A március 28-án, kedden 18 órakor kezdődő beszélgetés vendége ezúttal Tolcsvay Béla, Kossuth-díjas zeneszerző, szövegíró, énekmondó, Párkányi Raab Péter szobrászművész, fotóművész és Feledy Balázs művészeti író lesz.
  Sport  -  2017. 03. 23. 20:28
  Hazai pályán kapott nagy pofont az Alba Fehérvár
  Nagy meglepetést hozott az alapszakaszt már megnyerő Alba Fehérvár meccse a jóval hátrébb sorolt Pécs ellen. A hazaiak mintha nem lettek volna tökéletesen ráhangolva a mérkőzésre, amelyen végig a vendégek akarata érvényesült. Jobban dobtak, higgadtabbak voltak és kihasznlták az Alba minden hibáját. Így már a harmadik negyedben hússzal is vezettek, és ezúttal szó sem lehetett olyan fordításról, mint pár napja Körmenden. A Pécs megérdemelten nyert, a különbség sem túlzó a játék képe alapján.
  Alba Fehérvár - PVSK 67-85
  Kultúra  -  2017. 03. 23. 17:54
  Vasváris Hét - a Művészeti Bemutatón léptek fel az iskola tehetségei
  A mostani héten több érdekességgel is találkozhatnak a Vasvári Pál Gimnázium diákjai. A Vasváris Héten többek között focibajnokság, főzőverseny, és vetélkedő is szerepel a kínálatban. Csütörtökön a Fejér Megyei Művelődési Központ adott otthont a Vasváris Művészeti Bemutatónak, ahol a diákok a legkülönfélébb művészeti ágakban mutatkoztak be.
   
  Sport  -  2017. 03. 23. 15:26
  A Tóvárosi diákjai jutottak a II. korcsoportos Foci Diákolimpia megyei döntőjébe
  Négy általános iskola csapata jutott be a II. korcsoportos Kispályás Labdarúgó Városi Diákolimpia csütörtöki döntőjébe. A kétszer 15 perces mérkőzéseket a Sóstói Stadionnal szemközti műfüves nagypályán játszották le. A négyes finálé élvezetes és izgalmas mérkőzéseket hozott, melyek végén a Tóvárosi Általános Iskola diákjai nyertek, így bejutottak a megyei döntőbe.
  Városfejlesztés  -  2017. 03. 23. 15:00
  Déli összekötő út - kezdődik az előkészítés
  A közlekedés ma egyike a fehérváriakat leginkább foglalkoztató kérdéseknek, a Déli összekötő út megvalósítása pedig az egyik legjelentősebb tervezett útberuházás az elkövetkező időszakban, amely az Alsóvárosban élőket közvetlenül is érinti. A városfejlesztési tervekben évtizedek óta szerepel a városrészek közötti összeköttetést biztosító szakasz, amely most uniós forrásból valósulhat meg.
  Magyarország  -  2017. 03. 23. 10:54
  Indul a nyári időszámítás - jön a megtakarítási időszak
  Minden év március utolsó vasárnapján - idén március 26-án - kezdődik a nyári időszámítás, amely október utolsó vasárnapjáig tart. Ezen a hétvégén, vasárnap hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítanunk időmérő eszközeinket. Az óraátállítással 1980 óta Magyarország is villamos energiát spórol. Az átállítás előtti és utáni időszakot összehasonlítva naponta 1,5–3%-os (2000–4000 MWh) fogyasztáscsökkenés tapasztalható az átállítás utáni időszakban.
  Sport  -  2017. 03. 23. 10:16
  A bajnokság után az EBJL aranyérmét is elhódította az ifjúsági jégkorongcsapat
  A magyar bajnoki cím után az Erste Bank Juniors League aranyérmét is elhódította az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ifjúsági csapata. Kiss Dávid együttese az UTE ellen 4-2-re győzni tudott, így makulátlan mérleggel zárta az egyik fél három győzelméig tartó párharcot. Az elmúlt szezon után tehát újra összejött a duplázás az akadémia növendékeinek.
  Közélet  -  2017. 03. 23. 09:45
  Több száz belgyógyász részvételével kezdődött tanfolyam Fehérváron
   Március 25-ig tartó belgyógyászati tanfolyam kezdődött a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szervezésében, a Pécsi Tudományegyetem égisze alatt. A három napos tanfolyam helyszíne a Fehérvári Civil Központ, ahová közel háromszáz orvos érkezett az ország számos pontjáról. Az előadások kardiológia, gasztroenterológia, illetve egyéb kisebb szakterületek témaköreiben zajlanak.
  Közélet  -  2017. 03. 23. 09:15
  Tavaszváró foglalkozás lesz a Táncsics Iskola csütörtöki Manó Klubjában
  Folytatódik a Manó Klub a Táncsics Mihály Általános Iskolában. Az intézmény szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat a Virágbontó MANÓvarázs című játékos iskolaváró foglalkozásra 2017. március 23-án, csütörtökön, 17 órakor. Ezúttal tavaszi virágokkal kapcsolatos játékos feladatokat oldanak meg, és kézműves foglalkozáson vesznek részt a leendő első osztályosok.
  Közélet  -  2017. 03. 23. 09:10
  Felújítás miatt március 27-én nem lesz ügyfélfogadás a földhivatalban
  A járási hivatal tájékoztatása szerint a Kégl György u. 1. szám alatt található ügyfélszolgálat 2017. március 27-én, hétfőn zárva tart, mivel ezen a napon közvetlenül az ügyféltérben végez munkát a kivitelező. A földhivatal épületének felújítása elkezdődött és jövő héten hétfőn nyílászárókat cserélnek az ügyféltérben.
  Kultúra  -  2017. 03. 23. 08:24
  Népi tojásfestés és Asszonyműhely a fehérvári kézművesekkel
   Húsvétra és tavaszra hangolódnak a Fehérvári Kézművesek Egyesületénél. Március 24-én, pénteken három alkalomból álló tojásfestő műhely kezdődik, illetve március 25-én lesz az Asszonyműhely következő foglalkozása, ahol fotel karfájára tehető, érdekes tárolót készítenek a kreatív hölgyek.
  Közélet  -  2017. 03. 23. 08:12
  A WHO Egészséges Városok Hálózatának projektvárosa lett Székesfehérvár
  Az idei évtől kezdve Fehérvár közvetlen kapcsolatot ápol a WHO Regionális Irodájával, és ezen keresztül 98 projektvárossal és 30 nemzeti hálózattal. A tagság számos előnyt jelent, többek közt közvetlen szakmai iránymutatásokat, programokat és módszereket vehetünk át a szervezettől, valamint első kézből kaphatunk segítséget a tapasztalattal rendelkező tagvárosoktól, és megismerhetjük a legjobb európai gyakorlatokat.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Hirdetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss