24 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 11.16 km/hDéli szél (aktuális)
2016. Július 27. Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
   Eseménynaptár
2016 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Városfejlesztés  -  2016. 07. 27. 09:22
  Biztonság - elkészült a körforgalom az úrhidai kereszteződésben
  Fehérvár agglomerációs körzetében hat település 15 ezer lakója közlekedik rendszeresen az ún. úrhidai négyes kereszteződésen keresztül, melyen mintegy háromezer autó halad keresztül naponta és jelentős a teherautó forgalom is. Most körforgalom épült a kereszteződésben, ami sokkal biztonságosabbá tette a csomópontot. Az elmúlt 10 évben egy halálos, öt súlyos és két könnyű sérüléses baleset történt az anyagi káros eseményeken kívül a kereszteződésben.
  Sport hírek  -  2016. 07. 27. 11:44
  A legkiválóbb magyar atléták versenyeznek Székesfehérváron
  Péntektől vasárnapig ismét a székesfehérvári Regionális Atlétikai Központban méri össze tudását a hazai atlétika krémje. A 121. Atlétikai Magyar Bajnokságon ezúttal is klasszisok versengését láthatják az érdeklődők. Az egész mezőny jó bajnokságra készül, amely az utolsó hazai megmérettetés a riói olimpia előtt.
  Közlemények  -  2016. 07. 27. 15:39
  Reagálás Horváth Aladár és Márton Roland székesfehérvári sajtótájékoztatóira
   Horváth Aladár által a mai napon, Székesfehérváron tartott sajtótájékoztató kapcsán fontos leszögeznünk, hogy Székesfehérvár Önkormányzata július 22-én, a város honlapján ismertette szakmai álláspontját, és az abban foglaltakat továbbra is fenntartja. A szociális bérlakások ügyében indított eljárásokban az Önkormányzat – a különböző hatóságok által indított vizsgálatok megállapításai szerint is – minden vonatkozó jogszabályi előírásnak megfelel, és meg fog felelni a jövőben is, minden vizsgálatra nyitottak vagyunk.
   
  • Péntektől Atlétikai OB

   A 121. Atlétikai Magyar Bajnokságon ezúttal is klasszisok versengését láthatják ...

  • HÍRADÓ 2016. július 26.

   Betört a töltött kalács mánia, utolsó hét a táborban, felvételi ponthatárok, ...

  • Bevált a plakátrendelet

   Egy tavaly októberi rendeletnek köszönhetően nincs lehetőség az illegális ...

  • Villámárvíz és balesetek

   Két óra alatt annyi eső esett le tegnap, mint máskor egy csapadékosabb hónap ...

  • Kutya nehéz iskolakezdés

   A nyár vége és az iskolakezdés nem csak a gyerekeknek nehéz, négylábú ...

  • Napközis tábor

   Napközis tábort szervezett az öreghegyi Karitász Csoport. ...

  • Varga Sándor verstábor

   Megnyílt a VI. Székelyföldi verstábor Csíkcsomortánban....

  • Felvételi ponthatárok

   Ma este nyolc órakor hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ...


  Sport hírek  -  2016. 07. 27. 07:35
  Magyar utánpótlás-válogatott támadóval erősített a Videoton FC
  Bévárdi Zsombor személyében magyar utánpótlás-válogatott támadót igazolt a Videoton FC. A tehetséges játékos 1999. január 30-án, Siófokon született, pályafutását szülővárosában kezdte, majd a Főnix-Gold FC-ben játszott, mielőtt 2014-ben Felcsútra igazolt volna – a Vidihez a Puskás Akadémia FC-től érkezett.
  Kultúra  -  2016. 07. 26. 13:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kreatív foglalkozásokkal töltik a szünidőt a diákok a Karitász Csoport táborában
    A héten mintegy 40 gyermek részvételével zajlik a Karitász Csoport napközis tábora az öreghegyi plébánián. A gyerekeket számos érdekes program várja, többek között kézműves és cserkész-foglalkozásokon, valamint drámajátékokon vehetnek részt. Pénteken kirándulni mennek, az úticél szentendrei skanzen lesz. A táborban számos testvérpár tölti hasznosan a nyári szünidőt.
   
  Közélet  -  2016. 07. 27. 16:46 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Székesegyházban helyezték örök nyugalomra Takács Nándor fehérvári püspököt
  Takács Nándor nyugalmazott fehérvári megyés püspök földi maradványait szerdán, engesztelő gyászmisét követően, a Székesegyház kriptájában helyezték örök nyugalomra. Életének 89., papságának 65., püspökségének 29. évében hosszú betegség után, szentségekkel ellátva hunyt el július 11-én hajnalban.
  Kultúra  -  2016. 07. 26. 11:28
  Hangulatos koncertek és varázslatos tűzzsonglőr bemutató a KultúrKorzón
    Továbbra is két színpadon dübörög a Fehérvári KultúrKorzó a történelmi fővárosban. Július 29-én, pénteken 19 órától az M&M duó uralja majd a színpadot. A Mátyás király-emlékműnél Marjai László  és Mike Krisztián várja a zene szerelmeseit színes palettájukkal: a jazz sztenderdektől a populáris slágerek feldolgozásáig.
  Kultúra  -  2016. 07. 27. 14:38
  Nyári gyógynövények Kőszárhegyről - folytatódik a Herbarius program
  Vasárnap Kőszárhegyre tart a Herbarius gyógy- növénygyűjtő túra Lencsés Rita szakértő vezetésével. A napsütötte dombokon nyíló virágok, burjánzó gyógynövények mindenkit várnak, aki még nem töltötte fel házipatika-készletét. A Fekete Sas Patikamúzeum programjára előzetes bejelentkezés szükséges!
  Kultúra  -  2016. 07. 27. 13:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Újra Fehérváron énekelnek Nyisztor Ilona csángó tanítványai
   Ismét Székesfehérvár vendégszerepel tanítványaival együtt Nyisztor Ilona csángómagyar népdalénekes. A Magyar Örökség-díjas művész tanítványaival együtt érkezett a moldvai Pusztinából, és július 25-től Velencén tölt egy hetet a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban. A vendégek szerdán ellátogattak a Bregyó-közi Napraforgó táborba, este 18 órától pedig csángó estet adnak a Városháza Dísztermében.
  Közélet  -  2016. 07. 27. 13:11
  Egész napos rendezvénnyel ünneplik az anyatejes táplálás világnapját
   Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából július 29-én, pénteken 10 órakor egész napos rendezvény kezdődik A Szabadművelődés Házában. A program fő témái között szerepel az anyatejes szoptatás fontossága, a babahordozók használatának bemutatása, a megyei anyaklubok bemutatása.
  Kultúra  -  2016. 07. 27. 07:22
  Két hét szünet a Barátságban - tovább fejlesztik a mozit
  Július 27-től két hét szünetet tartanak a Barátság Moziban és augusztus 11-től új vetítővászonnal és hangtechnikával várják a filmkedvelő közönséget. A jelenlegi vetítővásznat egy olyan, korszerű vászon váltja fel, amely fényesebb, tisztább képet biztosít és jobb lesz a 3D-hatás is. Az új vászonnak a mikroperforációk következtében jobb a hangáteresztő képessége is.
  Kultúra  -  2016. 07. 27. 07:16
  Pokémon-vadászat lesz ma délután a vasútállomás megújult várótermében
  Szerdán reggeltől újra használható a vasútállomás megújult utascsarnoka. Ebből az alkalomból a vasútállomásnál elhelyezkedő PokéStopra délután 14 órától 16 óráig csalit helyeznek ki, hogy minél több zsebszörny gyűljön az épület köré. A Pokémon GO-vadászat mellett a szervező NIF Zrt reméli, hogy sokaknak lesz lehetősége megszemlélni a felújított épületet is.
  Sport hírek  -  2016. 07. 26. 17:44
  Kanadai pontgyárost igazolt a Fehérvár AV19
  Justin Maylan a legutóbbi két szezont Olaszországban töltötte, ahol jóval meccs per pont átlag felett teljesített. A 25 éves kanadai center a tengerentúlon bemutatkozott az NHL előszobájának számító AHL-ben, az igazi áttörést azonban a 2012-13-as szezon hozta meg számára, az ECHL-ben szereplő Stockton Thunder játékosaként 49 mérkőzésen 40 pontot szerzett.
  Kultúra  -  2016. 07. 26. 15:41
  Nyisztor Ilona és tanítványai újra Székesfehérváron énekelnek
  Ismét Fehérvár vendége lesz tanítványaival együtt Nyisztor Ilona csángómagyar népdalénekes. A Magyar Örökség-díjas művész tanítványaival együtt érkezik a moldvai Pusztinából, és július 25-től Velencén tölt egy hetet a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban. A vendégek július 27-én, szerdán 18 órától csángó estet adnak a Városháza Dísztermében.
  Kultúra  -  2016. 07. 26. 12:40 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Csángómagyar hagyományőrzés, kézművesség és filmkészítés a velencei táborban
  A sokféle kézműves tevékenység mellett a gyerekek foglalkozhattak animációs filmkészítéssel és együtt énekelhettek, táncolhattak azokkal a pusztinai csángómagyar vendégekkel. Nyisztor Ilona és tanítványai szerdán a Napraforgó Táborba is ellátogatnak, este pedig fellépnek a Városházán, ahova szeretettel várják a közönséget!
  Kultúra  -  2016. 07. 26. 12:03
  Interaktív programokkal folytatódik a IV. Emlékparki Nyár programsorozata
  Azimutoló lesz Pákozdon a IV. Emlékparki Nyár keretében július 30-án, szombaton. A program során a Mészeg-hegyre kilátogatók játékos formában próbálhatják ki a tájékozódás módját a hadtörténelemben, a katonai tevékenységekben, valamint tényleges tájékozódási ismereteket sajátíthatnak el. Az interaktív, izgalmas rendezvényre mindenkit szeretettel várnak!
   
  Kultúra  -  2016. 07. 26. 08:14 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Varga Sándor nevét viseli a székelyföldi verstábor
    Ez évben a hagyomá- nyokhoz híven a Székes- fehérvári Versünnep résztvevői mellett Kárpátaljáról, Vajdaságból, Felvidékről és a vendéglátó Székelyföldről is érkeztek fiatalok, hogy a tábor programjai mellett megismerkedhessenek Székelyföld történetével, népi kultúrájával a csíkcsomortáni verstáborban. A tábor az alapító emlékére ezentúl Varga Sándor nevét viseli.
  Kultúra  -  2016. 07. 26. 10:58
  Épületek gyufaszálból - kiállítás az Öreghegyi Közösségi Házban
  Új kiállítás nyílik augusztus 1-jén, jövő hétfőn az Öreghegyi Közösségi Házban. Az este 18.00 órakor kezdődő eseményen gyufaszálból készült épületeket mutatnak be, köztük a csalai Kégl-kastély makettjét is. A kiállítás egészen augusztus 14-ig tekinthető meg az Öreghegyi Közösségi Ház nyitvatartási idejében.
  Sport hírek  -  2016. 07. 26. 10:13
  Egy ikon távozik: Kovács Csaba 14 év után elhagyja Székesfehérvárt
  Kovács Csaba neve az elmúlt 14 évben szinte összeforrt a fehérvári jégkoronggal. Több mint 600 kék-fehér mezben játszott mérkőzés után, 10 bajnoki cím, két Interliga bajnoki cím és 4 Magyar Kupa arany birtokosaként a szapporói és krakkói hős új kihívás elé néz.
  Kultúra  -  2016. 07. 26. 08:44
  Óriásbábok és érdekes programok - ismét középkori hangulat a hétvégén a Belvárosban
  A múlt hétvégéhez hasonlóan ezen a hétvégén is hangolódhatunk az augusztusban megrendezésre kerülő Székesfehérvári Királyi Napokra. Szombaton és vasárnap is különböző középkori játékokkal, királyi óriásbábokkal, történelmi kirakójátékokkal, kézműves foglalkozásokkal és belépőjegyekért folyó kvízjátékokkal várnak mindenkit a Belvárosba.
  Magyarország  -  2016. 07. 26. 08:18
  Vállalkozz Magyarország! - saját vállalkozás elindításában segítik a fiatalokat
  Elindult a Vállalkozz Magyarország! Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása program toborzása a Közép-Dunántúli régióban. A program 18 és 25 év közötti álláskeresők, valamint 25 és 30 év közötti felsőfokú végzettségű pályakezdő álláskeresők számára kínál lehetőséget saját vállalkozás indításához.
  Városfejlesztés  -  2016. 07. 25. 20:06
  Szerdán reggel 7 órától újra nyitva a vasútállomás megújult utascsarnoka
  Július 27-én szerdán megnyitja kapuit a megújult utasváró a székesfehérvári vasúti pályaudvaron. Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a szerdától már a lifteket is használhatják az utasok. Szerdától a jegypénztárak is visszaköltöznek az épületbe és megszűnnek az utcai ideiglenes pénztárak.
  Sport hírek  -  2016. 07. 25. 17:01 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Jégkorong: Vas János ismét Fehérváron
  Újabb válogatott játékos tért haza a Volánhoz. Székesfehérváron folytatja pályafutását Vas János, a válogatott csatár 2009-ben egy szezont már lehúzott a Fehérvár AV 19 mezében, azóta pedig megjárta a svéd másod, és a francia első osztályt is. A legutóbbi két idényben a cseh Slavia Prahát szolgálta a korábban NHL-es Dallas Stars által is draftolt támadó. Vas János szép emlékeket őriz Fehérvárról, és komoly célokkal tért vissza a Volánhoz.
  Közélet  -  2016. 07. 25. 14:10
  Folyószámla-kivonatokat és a pótlékértesítőket küld ki a NAV
   A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését. Október végéig mintegy másfél millióan kapnak értesítést a hivataltól. Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint ezer forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van. A NAV az egyenleg megállapításánál az adószámla 2015. december 31-ei állapotát veszi alapul.
  Sport hírek  -  2016. 07. 25. 13:37
  Székesfehérvári májtranszplantált úszó a Szervátültetettek Európa-bajnokságának dobogóján
  Az idei évben kilencedik alkalommal mérték össze tudásukat a versenyzők a Szerv- átültetettek és Művese- kezeltek Európa-bajnokságán. Az eseménynek ezúttal Finnország adott otthont július 10-17-ig, melyen 24 országból közel 500 szervátültetett sportoló érkezett. A magyar szervátültetett válogatottban hét gyermek is ott volt a Trappancs Egyesület versenyzői közül.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss