8 oC / 2 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős (várható)
2014. December 22. Zénó, Flórián
   Eseménynaptár
2014 December
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
3
4
5
6
7
8
9
10
11
24
25
26
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Advent

  Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 22. 16:53
  Megvan az állami támogatás a Börgöndi reptér megvásárlásához
   Facebook oldalán tette közé Székesfehérvár polgármestere, hogy a mai napon aláírta a Börgöndi reptér megvásárlásához szükséges állami támogatásról szóló megállapodást. Dr. Cser-Palkovics András szavai szerint nagyon régi probléma oldódhat meg azzal, hogy Magyarország kormánya 2.550.000.000 forinttal támogatja az értékes terület megvételét.
  Gazdaság  -  2014. 12. 22. 09:20
  A köz- és a versenyszféra határán - interjú Molnár Tamással a KDRFÜ igazgatójával
   Molnár Tamás a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója nemrégiben kapta meg a Magyar Gazdaságért kitüntetést és rá néhány napra vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat. A 47 esztendős, fehérvári szakember a bankszektorban szerezte szakmai és vezetői tapasztalatait , amit jelenleg a köz- és a versenyszféra határán az európai uniós támogatások felhasználásának területén kamatoztat.
  Közélet  -  2014. 12. 22. 12:16 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Karácsonyi ünnepség a Szent György Kórház Gyermek Osztályán
  Idén már harmincadik alkalommal szerveztek karácsonyi ünnepséget a kórházi ápolást igénylő gyermekek részére a Szent György Kórház Újszülött Csecsemő Gyermek Osztályán. Minden gyermeket és szülőt megvisel, ha a kicsik kórházba kerülnek és különösen szívszorító, ha ez karácsonykor történik. Éppen ezért szerveznek minden évben karácsonyi ünnepséget az osztályon.
   
  Közélet  -  2014. 12. 22. 12:48
  Ételosztással segítik a rászorulókat

   Egy baráti társaság kezdeményezte és finanszírozta a háromnapos melegétel osztást Fehérváron. A Szegényeket Támogató Alapítvány koordinálta az akciót, amely vasárnap és hétfőn a Rác utcában zajlott, szerdán pedig a Köfém lakótelepen folytatódik.
  • HÍRADÓ 2014. december 22.

   Januárban megveheti a város a Börgöndi Repülőteret, a megyéspüspök és a ...

  • Fenyővásár Fehérváron

   Sokan szenteste előtt az utolsó pillanatban indulnak csak el fenyőt vásárolni. ...

  • Évzáró a Fehérvár KC-nál

   Csalóka évzáróval búcsúzott 2014-től a Fehérvár KC, a női kézilabda klub ...

  • Melegétel a rászorulóknak

   Magánszemélyeknek köszönhetőn három napon keresztül osztanak karácsony előtt ...

  • Közös adventi gyertyagyújtás

   A Városház-téren gyújtották meg Fehérvár adventi koszorúján a negyedik gyertyát....

  • Karácsony a gyerekosztályon

   A hagyományokhoz hűen idén már harmincadik alkalommal szerveztek karácsonyi ...

  • Károlyi György az új francia nagykövet

   Hazánk franciaországi nagykövetének kérték fel Károlyi Györgyöt. Mint mondja ...

  • Rúdugrás a Bregyóban

   Rangos rúdugró verseny házigazdája volt az ARAK. A fehérvári klub első ...


  Kultúra  -  2014. 12. 21. 18:51
  Közös gyertyagyújtás Advent negyedik vasárnapján
  Sokan megfordultak a hétvégén Székesfehérvár Belvárosában. Advent negyedik vasárnapján a családoké volt a főszerep, hiszen az Adventi Színpadon, a Hiemer-házban, a Hetedhét Játékmúzeumban és a Püspöki Palota Adventi Udvarában egész nap színes, érdekes programokkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A hagyományokhoz hűen advent negyedik vasárnapján ismét közösen gyújtotta meg a város adventi koszorúján a negyedik gyertyát Székesfehérvár polgármestere és a megyés püspök.
  Sport hírek  -  2014. 12. 21. 19:56
  Hiába az álomkezdés, kikapott a Volán Znojmóban
  Ahhoz képest, hogy két perc alatt két gólt ütött, és lecseréltette az ellenfél kapusát a Fehérvár AV19... A parádés kezdés után sem sikerült a lassan mumussá váló Znojmo otthonában nyerni, sok emberelőny maradt parlagon és a hajrában fordítottak a csehek. Így is őrzi helyét az első négyben a Volán, de nagyon sűrű a mezőny, kár az elszalasztott lehetőségért...
  Znojmo - Fehérvár AV19 3-2 (0-2, 1-0, 2-0)
   
  Közélet  -  2014. 12. 20. 11:18
  Kinek adunk? - háromszor annyi adomány juthat a menhelyeknek, mint a hajléktalanoknak
   A magyarok fele egész évben igyekszik segíteni a rászorulóknak, karácsonykor pedig az ország háromnegyede jótékonykodik – derült ki az Immochan Magyarország megbízásából végzett reprezentatív kutatásból. A döntő többség étellel, ruhával vagy háztartási eszközökkel támogatja az elesett embereket, de akadnak olyanok is, akik saját készítésű ajándékkal próbálnak örömöt szerezni.
  A cég adományozással kapcsolatos kutatási eredményeit a cikkben olvashatja!
  Közélet  -  2014. 12. 20. 11:15 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Az ötvenezredik vásárlót köszöntötték a Jancsárkertben
   December 20-án, szombaton délelőtt jeles eseményre került sor a Jancsár- kertben. Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere és a Jancsárkert termelői- és biopiac szervezői közösen köszöntötték a Jancsárkert ötvenezredik vásárlóját, valamint a Facebook oldalukat lájkoló 7000 személy közül kisorsolt győztest.
  Sport hírek  -  2014. 12. 22. 17:06
  Cleveland Melvinnel szerződést bontott az Alba
  A vártnál gyengébb bajnoki szereplés miatt várható volt, hogy személyi változás(ok) lesz(nek) a TLI-Alba Fehérvár keretében. A kosarasok az alapszakasz felénél csak hetedik helyen állnak, a felsőházi rájátszáshoz az első ötben kellene végezni. A csapat amerikai játékosa, Cleveland Melvin közös megegyezéssel távozik, a szakosztály-igazgató szerint lehet még más változás is a keretben.
  Kék hírek  -  2014. 12. 22. 16:21
  Kerekesszékes férfit ütöttek el Székesfehérváron
   Cserbenhagyót keresnek a fehérvári rendőrök. 2014. december 20-án, 10 óra körüli időben a Királysor és a Gőzmalom utca keresztező- désében található kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egy férfi szándékozott átkelni, elektromos kerekesszékével. Egy arra közlekedő személygépkocsi vezetője nem adta meg neki az elsőbbséget, és elütötte. A balesetet okozó személy segítségnyújtás nélkül hajtott el a helyszínről.
  Kék hírek  -  2014. 12. 21. 16:36
  Hamis pénzzel lopta el a disznótort
   A rendőrség elfogott egy 29 éves fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy Fehérváron, a Vörösmarty utcában négy hamis húszezer forintos bankjeggyel fizette ki a három hízó sertés árát. A malacok megkerültek ugyan, de már feldolgozva kerültek vissza eredeti tulajdonosához.
  Sport hírek  -  2014. 12. 21. 09:32
  Országos rúdugró-versenyt rendezett az Alba Regia Atlétikai Klub
  Az atlétika egyik leg- látványosabb, a versenyzők és a közönség számára is vonzó száma a rúdugrás, amelyben Magyarország is felveheti a versenyt a nemzetközi mezőnnyel. Ehhez persze tömegbázis és képzés kell, amit Fehérváron is szeretnének kialakítani. Első ízben szombaton rendeztek országos versenyt, több mint hatvan nevezővel a Bregyó-közi fedett létesítményben.
  Közélet  -  2014. 12. 20. 18:30 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Városházán jártak a Szentegyházi Gyermekfilharmónia Alapítvány tagjai
   Szombaton délután Fehérvárra látogatottak a Szentegyházi Gyermek- filharmónia tagjai. Kora délután az Oskola utcában található Babamúzeumot tekintették meg, amelyet Városházi látogatás követett. A 140 fős delegációt Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka és Juhász László önkormányzati képviselő kalauzolta a Városházán. Ezt követően a Prohászka templomban adott adventi koncertet a Szentegyházi Gyermekfilharmónia.
  Közélet  -  2014. 12. 20. 18:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Meggyújtották a negyedik Adventi gyertyát a Püspöki Palota udvarán
   Szombaton délután Advent negyedik gyertyáját gyújtotta meg Spányi Antal megyéspüspök a Püspöki Palota adventi udvarán. A megyéspüspök azt kérte beszédében az eseményen megjelentektől, hogy próbáljunk meg odafigyelni egymásra türelemmel és szeretettel. Az eseményen a Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola tanulóinak adventi műsorát is megtekinthették az eseményen résztvevők.
   
  Kultúra  -  2014. 12. 20. 17:17 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Nagy sikerrel ért véget a Vízivárosi Advent

   Az idei esztendőben, négy testvérkörzet összefogásával létrehozott Vízivárosi Advent negyedik hétvégéjén többek között a Németh László és a Vízivárosi Általános Iskola diákjai, a Napsugár utcai Óvoda gyermekei és Mits Péter lépett színpadra. A szombat délutáni program pedig a United zenekar koncertjével ért véget.
  Közélet  -  2014. 12. 20. 11:02
  Pro Voluntarius Díjat kapott Kovács György
  A Fejér Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózata felterjesztése alapján Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere Pro Voluntarius Díjban részesítette Kovács Györgyöt, a Fejér Megyei Művelődési Központ címzetes igazgatóját, a Fejér Megyei Civil Információs Centrum irodavezetőjét. Az idén 70. életévét betöltő Kovács György már negyedik évtizede a székesfehérvári közösségi és civil élet egyik meghatározó személyisége megbecsült tagja Fejér megye kulturális életének, életműve példaértékű.
  Közélet  -  2014. 12. 19. 13:54
  Foci és egészségfejlesztés a XV. Masterplast Fehérvári Futballfesztiválon
  Idén tizenötödik alkalommal rendezi meg a Videoton FC Baráti Kör Egyesület a Fehérvári Futballfesztivál keretében a Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupát. A helyszín és az időpont már megszokottnak mondható, hiszen idén is a VOK ad otthont a rendezvénynek december 27. és december 30. között. Újdonság, hogy a szurkolók a helyszínen részt vehetnek különböző egészségügyi szűrővizsgálatokon is.
  Közélet  -  2014. 12. 19. 12:33
  Ételosztást szervez három napon át a Szegényeket Támogató Alapítvány
   A Szegényeket Támogató Alapítvány szervezésében három napon át osztanak meleg ételt, melynek keretében naponta 250 adag ebéddel várják a rászorulókat. 2014. december 21-én, vasárnap és 22-én, hétfőn 12 órától a Rác utca 15. szám alatt oszt meleg ételt a Szegényeket Támogató Alapítvány. December 23-án, kedden 12 órától pedig a Köfém lakótelepen, az ABC melletti területen várják a rászorulókat.
  Közélet  -  2014. 12. 19. 12:20
  LISZI - több mint egy éve a lakóközösségért
   Az Alba Pont Lakóközösségi Információs Szolgáltató Iroda 2013 novemberében kezdte meg a működését, az Alapítvány a Székes- fehérvári Fogyasztóvédelemért égisze alatt, mint a József utcai lakótelepek lakóközösségét összefogó központ. Az iroda programokkal, klubokkal és tanácsadásokkal járul hozzá a közösségépítéshez, illetve az ott élők számára kínál lehetőséget a szabadidejük hasznos eltöltésére. A projekt 2015. január 31-ig tart.
  Magyarország  -  2014. 12. 19. 11:38
  Kerülj a legjobbak közé - szerződéses katonák jelentkezését várják
   A tatai helyőrségben található katonai szervezet a Magyar Honvédség egyetlen olyan alakulata, ahol jelenleg is őrzik és öregbítik a harckocsizó, illetve a tüzér fegyvernem jó hírnevét. De nem csak ez a két szakterület várja a kalandvágyó - legalább 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező - fiatalok jelentkezését, keresnek gép- és harcjárművezetőket, lövészeket és logisztikusokat is.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss