8 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 25.92 km/hÉszaki szél (aktuális)
2015. Március 05. Adorján, Adrián
   Eseménynaptár
2015 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
15
31
 • Nincs esemény!

 • Március15.

  Versünnep

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
  Közélet  -  2015. 03. 05. 13:23
  Stabil működés az egészségügyben, a kultúrában és a szociális ágazatban
   A 2015-ös költségvetés stabil működést biztosít az egészségügyi, a szociális és a kulturális szektor számára Székesfehérváron. Valamennyi szakterületen rendelkezésre állnak a szükséges pénzügyi források, a mindennapi működés mellett a város jelentős költségeket fordít intézményeinek fejlesztésére, felújítására, bővítésére.
  Sport hírek  -  2015. 03. 05. 14:00
  A szezon lényege jön, Sarauerék szerint van esély a Vienna ellen
  Pénteken kezdődik az EBEL rájátszása. A Fehérvár AV19 jól sikerült alap- és középszakasz után nagy reményekkel várja a Vienna Capitals elleni párharcot. Rob Pallin, Frank Banham, Andrew Sarauer és Kovács Csaba egyaránt a csapategységben látja a mieink igazi erejét, ezt megőrizve túljuthatnak a bécsieken, mondják a fehérvári hokisok.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 05. 12:20
  Tovább szépül Felsőváros - utakat és járdákat tesznek rendbe
  Az idei év tervei között csapadékvíz elvezetés, utak és járdák rendbetétele, valamint zöldfelületek megújulása is szerepel a 10. számú választókörzetben. Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője szerint a város idei, stabil költségvetése lehetőséget teremt a felsővárosiak közvetlen lakókörnyezetében lévő problémák megszüntetésére is.
   
  Közélet  -  2015. 03. 03. 13:25
  Városi segítség a Viktória Központnak

  Székesfehérvár Önkormányzata az éves költségvetés keretében döntött a Viktória Rehabilitációs Központ működésének támogatásáról is. Néhány napon belül már a teljes éves összeg átutalásra kerül a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének. A város továbbra is fenntartja korábbi szándékát, hogy az Önkormányzat átvenné a Központot.
  • HÍRADÓ 2015. március 04.

   Segély helyett minél többen munkából éljenek meg, a Várkörút rehabilitációhoz ...

  • Megvan az első pont

   A férfi kézilabda NB I/B-ben rossz tavaszi kezdés után próbált javítani az ...

  • Kevesebb a baleset történt

   Évről évre egyre kevesebb baleset történik Fejérben. A megye útjain ennek ...

  • Jótékonysági hangversenyt rendeztek

   A Hangversenyzongora a Zongorázó Gyermekekért Alapítvány jótékonysági koncertet ...

  • Igazságosabb ellátás

   Március elsejétől megváltozott a szociális támogatási rendszer. A kormányzat ...

  • Fehérvári teke-siker

   A Köfém SC férfi tekézői a Salgótarjánt fogadták az első osztályú bajnokságban. ...

  • Kilábalunk a járványból

   Lecsengőben van az idei influenzaszezon. A figyelőszolgálat adatai alapján ...

  • Sulipóló a Fehérvár Pólóval

   Olimpiai bajnok is tiszteletét tette a fehérvári uszodában. A Fehérvár Póló SE ...


  Városfejlesztés  -  2015. 03. 04. 19:29
  Magyarország legmodernebb vasútállomása épül Székesfehérváron
   A korszerűsítés után perontetővel, közvilágítással és gyalogos felüljáró ellátott peronok szolgálják majd a fehérváriak és az átutazó közönség kényelmét. Az állomás utascsarnokát és a hozzá csatlakozó gyalogos aluljárót átalakítják valamint két lift épül, melyek az akadálymentes közlekedést biztosítják a csarnok és az aluljáró között. Az egyik lift a galéria szinten épülő új kormányablakot is ki fogja szolgálni. A csarnok fő lépcsője megmarad, a bal oldali vágányokhoz levezető lépcsőt pedig nyolc méteresre szélesítik.
  Sport hírek  -  2015. 03. 05. 11:34
  Ismét meghirdeti kosaras rajzpályázatát az Alba Fehérvár
  A TLI-Alba Fehérvár kosárlabda-csapata idén is meghirdeti Kosárlabda az életemben című rajzpályázatát. Két korcsoportban (6-9, 10-14 év) és két témakörben várják a pályamunkákat: "Kedvenc játékosom a TLI - Alba Fehérvárból" és "Szeretem a kosárlabdát". Beküldési határidő: 2015.április 08. A beérkezett alkotásokat a csapat tagjai értékelik.
   
  Közélet  -  2015. 03. 04. 12:14 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Jövőkép a szociális ágazatban - igazságosabb ellátórendszer kiépítésén dolgoznak
  Az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága idén tavasszal konzultációs rendezvényeket tart országszerte. Szerdán Fehérváron, a Szent István Művelődési Házban volt szó az ágazat jövőképéről és került sor a szakma tennivalóinak megvitatására. Az eseményen Czibere Károly az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára ismertette az átalakuló ellátórendszer sajátosságait.
  Kultúra  -  2015. 03. 04. 11:34
  Ybl Miklós makettkiállítás a Városházán
  A Városháza emeleti díszfolyosóján látható az Ybl Miklós neves épületeit bemutató makettkiállítás. A budapesti Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara 2014-ben a vándortárlat elkészítésével emlékezett meg az építészmester születésének 200. évfordulójáról. A „szekrényekben”, két szinten elhelyezett maketteket betekintő nyílásokon keresztül, több nézőpontból ismerhetik meg az érdeklődők.
   
  Sport hírek  -  2015. 03. 05. 12:10
  A helyosztókat játsszák le hétfőn a II. korcsoportos foci diákolimpián
   Március 9-én, hétfő délután 14 órakor kezdődik a 2014/2015. tanévi Városi II. korcsoportos fiú kispályás foci diákolimpiai bajnokság döntője és helyosztó mérkőzései. A programon a Tóváros, a Teleki, a Felsőváros, a Hétvezér, a Vörösmarty és a Németh László Általános Iskola fiataljai lépnek pályára. A Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában játsszák le valamennyi mérkőzést.
  Kultúra  -  2015. 03. 05. 09:38
  Pénteken délelőtt 10 órakor nyílik a Bogyó és Babóca Bábkiállítás
   Pénteken délelőtt 10 órakor nyílik a Bogyó és Babóca Bábkiállítás. A megnyitón a Bogyó és Babóca könyvek szerzője, Bartos Erika is részt vesz, aki mesevetítést tart a gyerekeknek. Előzetes bejelentkezés alapján a szervezők várják a gyerekeket a kiállításhoz kapcsolódó programokra, így társasjátékozásra, diafilmvetítésre, meseolvasásra és ismerkedésre a B és B online játékkal.
  Közélet  -  2015. 03. 05. 09:10
  Kegyeleti futást szerveznek jövő csütörtökön az 1848-as forradalom emlékére
   A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség idén márciusban is megszervezi a fehérvári Kegyeleti Futást. Az eseményt március 12-én, csütörtökön délután tartják a Halesz parkban. A programon a megyéből és Fehérvárról érkező általános- és középiskolások, a városi felsőoktatás hallgatói külön mezőnyben vehetnek részt, de ezen kívül lesz felnőtt, senior és nyugdíjas kategória is.
  Kultúra  -  2015. 03. 05. 08:42
  A Szabadművelődés Házában lép fel vasárnap este a Prospero Színkör
   2015. március 8-án, vasárnap este 18 órától A Szabad- művelődés Házában lehet megtekinteni a Prospero Színkör előadásában Kiss Márton: Pilonon című darabját. Az előadás a 2014-es Arany Deszka Fesztiválon a közönség szavazata alapján a legjobb előadás díját és a legjobb férfi főszereplő díját is elnyerte Kós Mátyás személyében.
  Kultúra  -  2015. 03. 05. 07:29
  Stílusterápia Lakatos Márkkal a Művészetek Házában
  Az újító szellemiségéről, különc személyiségéről ismert stylist, Lakatos Márk tart előadást március 5-én, csütörtökön 18 órától a Művészetek Háza színháztermében. A kísérletező kedvű művész számára a divat csak ürügy arra, hogy mindazzal foglalkozzon, ami érdekli, legyen szó filmművészetről, jelmeztervezésről, címlapfotózásról, műsorvezetésről vagy bármi másról.
  Sport hírek  -  2015. 03. 04. 19:54
  Az utolsó pillanatban fordított a Vidi a Pécs ellen a Magyar Kupában
  A Magyar Kupában a legjobb négy közé jutásért zajló Videoton-PMFC párharc első mérkőzését rendezték a Sóstói Stadionban. Több új játékossal állt fel a Vidi, az első félidőben nem volt gördülékeny a játéka. A jól védekező Pécs egy kontrából vezetést szerzett, megérdemelten. Szünet után óriási fölényben volt, 11-est hibázott, de fordított a Vidi.
  Videoton - PMFC 2-1
   
   
  Sport hírek  -  2015. 03. 04. 19:52
  Hiába Kalve és Mitchell remeklése - Nyíregyházán kapott ki az Alba
  Végig szoros meccset játszott az Alba Fehérvár Nyíregyházán, és sokáig vezettek is Simon Balázsék, de hiába Kalve és Mitchell remeklése – a két légiós összesen 47 pontot szerzett – a végjátékot a hazaiak bírták jobban. Az alapszakasz zárása előtt tehát újabb kínos vereséget szenvedett a Fehérvár, amelyből ezúttal hiányzott a sérült Lasan Kormah.
  Nyíregyháza – TLI-Alba Fehérvár 80-76 (22-23, 17-19, 18-16, 23-18)
  Kultúra  -  2015. 03. 04. 17:53
  Szent Patrik Napot rendez a Múzeum Café március 20-án
  Most először rendezi meg Szent Patrik Napot a fehérvári Múzeum Café március 20-án. A rendezvényen fellép a Holdkő ír népzenei együttes, a belépés dijtalan. Írország védőszentjéről, Szent Patrikról, március 17-én emlékeznek meg világszerte. Patrik-nap körül az írek visszavágták a rekettyebokrokat, hogy a növény hajtásának növekedését – áttételesen a Nap sugarainak erősödését – siettessék, és a száraz rőzséből hatalmas tüzeket raktak.
  Sport hírek  -  2015. 03. 04. 12:06
  Jövő kedden tartják a Mezei Futó Diákolimpia Városi Döntőjét
  2015. március 10-én, jövő kedden szervezik meg a 2014/2015 tanévi Székesfehérvár Városi Atlétika Mezei Futás Diákolimpia Döntőjét. A sportos eseményen II., III. és IV. korcsoportos lányok, illetve fiúk mérhetik össze tudásukat egyéni, továbbá csapatversenyben is. A Mezei Futás Diákolimpia Városi Döntőjét a Tóvárosi réten kijelölt útvonalon tartják meg.
  Kultúra  -  2015. 03. 04. 11:23
  A három kismalac - bábelőadást tartanak vasárnap az Igézőben
   2015. március 8-án, vasárnap délelőtt ismét kulturális programra várnak mindenkit a székesfehérvári Igézőbe (Basa utca 1.). A Babos Bábos Társulat előadásában A három kismalac című darabot tekinthetik meg az érdeklődők. A program vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődik, jegyeket elővételben az Igéző jegypénztárában lehet megvásárolni.
  Sport hírek  -  2015. 03. 04. 09:29
  Szabó Dániel és az ARAK újabb remeklése
  A múlt heti felnőtt magyar bajnokságon jól szereplő ARAK-os fiatalok ezúttal a saját korosztályuk, az ifjúsági és junior országos bajnokságon csillogtatták tehetségüket. Az évek óta leggyorsabb Szabó Dániel ezúttal sem talált legyőzőre. A fehérvári sprinter az egyéni csúcsát tovább javítva, kiemelkedő 6,82-es időeredménnyel ért a 60 méteres síkfutásban a célba. Az egykörös, 200 méteres távon is esélyeshez méltóan nyert Varga Tamás tanítványa.
  Kultúra  -  2015. 03. 04. 08:05
  Slam poetry versenyt rendeznek a Múzeum Caféban
  Március 19-én slam poetry versenyt szerveznek Székes- fehérváron, a Museum Caféban, ahová szeretettel várnak minden nézőt, és jelentkezőt. A megmérettetésre március 17-ig nevezhetnek az előadók, a slam poetry versenyre a belépő 350 Ft, a nevezési díj pedig 450 Ft lesz.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss