26 oC / 17 oC(koponyeg.hu)
zivatar záporesővel (várható)
2014. Július 31. Oszkár, Ignác, Bató
   Eseménynaptár
2014 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
27
28
31
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Táborok

  Ybl-program

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2014. 07. 30. 13:09 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megnyitotta kapuit a FEZEN - harmincezer embert várnak
  Szerdán délben ismét megnyitotta kapuit a FEZEN a MÁV Előre pályán. A fesztiválra Idén is harmincezer zenerajongót várnak a szervezők. A Mártírok úja teljes körű felújítása miatt változik a gyalogos és autós-buszos közlekedés jól megszokott rendje, illetve a parkolás is. Lesz azonban fesztiváljárat és FEZEN Turné, a környékbeli utcák lakói pedig kedvezményes árú napijeggyel és bérlettel mehetnek fesztiválozni.
  Közélet  -  2014. 07. 29. 18:43 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Utcagyűlés a Hosszúsétatér 64. rehabilitációjáról és a vasútfejlesztés aktuális kérdéseiről
    Hosszúsétatéren élőket és a vasúti vágányhálózat felújítása kapcsán érintett utcák lakóit hívta fórumra kedden késő délután Mészáros Attila. A Hosszúsétatér 64. számú épület rehabilitációjáról is szó volt, valamint a vasútfejlesztési projekt kivitelezőjével közösen számoltak be a munkavégzés részleteiről. A fehérvári vasútállomás és vágányhálózat felújítása a NIF Zrt. beruházásában, uniós támogatással zajlik, a kivitelezés idejére a környező utcákban élők türelmét kérik.
  Közélet  -  2014. 07. 30. 12:28
  Strandok Éjszakája Fehérváron - fergeteges programkavalkád a Városi Strandon
  Augusztus első napján országszerte 49 helyszínen élvezhetik a vendégek a fürdők különleges szolgáltatásait. Fehérvár ismét csatlakozik a Strandok Éjszakája országos rendezvényeihez. Augusztus 1-jén 18 órától fergeteges hangulatú programokkal várják a vendégeket az idén 80 éves fennállását ünneplő Városi Strandon. Lesz éjszakai fürdőzés, korabeli fotókiállítás és számos játékot is kipróbálhatnak az érdeklődők. 
   
  Kultúra  -  2014. 07. 26. 08:36
  Augusztusi programkavalkád Fehérváron
  Nagy erőkkel halad a Királyi Napok augusztusi program- sorozat előkészítése, hiszen olyan egyedülálló és látványos programok állnak előttünk augusztus 14-24 között, amelyektől nagy látogatottságot remél a város. A szakrális események mellett idén is több kulturális érdekességgel várják az érdeklődőket.
  • Elrajtolt a FEZEN

   Elstartolt a FEZEN - 4 napon keresztül, több mint 120 élőzenés koncert várja ...

  • Mentőállomás épül Abán

   Mentőállomást építenek Abán. A beruházás ünnepélyes keretek között az alapkő ...

  • 70 évesen is a Vidiért

   70. születésnapját ünnepli a Videotont már negyven éve szolgáló nagyszerű ...

  • Népszerű a Koronás Park

   Múlt pénteken nyitotta meg kapuit a Koronás Park, a város legújabb és ...

  • Strandok éjszakája

   Az idén 80 éves székesfehérvári Városi Strand fergeteges nosztalgia hangulattal ...

  • Fehérvári esélyek az OB-n

   Pénteken kezdődik az atlétikai országos bajnokság a Bregyó-közi sportcentrumban....

  • HÍRADÓ 2014. július 29.

   Megalakult a Helyi Választási Bizottság, a kullancsok ellen leghatékonyabban ...

  • Utcagyűlés a Hosszúsétatéren

   Utcagyűlést tartottak a Hosszúsétatér 64. rehabilitációjáról és a ...


  Kultúra  -  2014. 07. 29. 19:45
  Ybl-díjas építészek alkotásait bemutató kiállítás nyílt az Alba Plazában
  A Fejér Megyei Építészek Kamarája fotókiállításon mutatja be azokat a fehérvári épületeket, létesítményeket, amelyekért tervezőiket Ybl-díjjal jutalmazták, illetve azokat a fehérvári épületeket, amelyeket Ybl-díjas építészek terveztek. A kiállítás július 29-e és augusztus 12-e között az Alba Plaza Bevásárlóközpontban, majd augusztus 13-a és augusztus 27-e között A Szabadművelődés Házában látható.
  Városfejlesztés  -  2014. 07. 25. 18:19 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megnyitotta kapuit a Koronás Park - reggel kilenc és este kilenc között ingyen látogatható
   A hajdani vidámpark területén pénteken délután nyitotta meg kapuit a város legújabb gyerek- paradicsoma, a Koronás Park, mely által Székesfehérvár méltó módon, és nem mellékesen jelentős turisztikai attrakció keretében mutathatja be ország-világnak páratlan történelmi örökségét. A park szeptember végéig reggel kilenc és este kilenc között tart nyitva és az épületen belüli játékokon kívül (pl. kinect) ingyen látogatható! A Pénteki megnyitón 4880 embert mért a bejáratnál a fotocella.
   
  Közélet  -  2014. 07. 29. 08:58 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Önkormányzati választás - esküt tettek a Helyi Választási Bizottság tagjai
  A Helyi Választási Bizottság tagjainak eskütételére, majd a bizottság alakuló ülésére került sor kedden reggel a Városházán, ahol megválasztották a bizottság elnökét és elnök-helyettesét is dr. Merényi Zoltán és dr. Boros László személyében. Áder János köztársasági elnök október 12-ére írta ki az önkormányzati választást, a képviselőjelöltek és a polgármesterjelöltek szeptember 8-án 16 óráig adhatják le ajánlóíveken összegyűjtött ajánlásaikat.
  Sport hírek  -  2014. 07. 28. 11:47
  A 119. Atlétikai Országos Bajnokságot rendezik meg a hétvégén Fehérváron
  A fehérvári Regionális Atlétikai Központ ad otthont augusztus 1-je és augusztus 3-a között a 119. Atlétikai Magyar Bajnokságnak, amelyre 290 férfi és 255 női egyéni nevezés érkezett. A legnépesebb versenyszám 29-29 indulóval a férfi 100 és 200 méter lesz. A versenyzők között ott lesz Pars Krisztián, Zsivóczky Attila, Zsivóczky-Farkas Györgyi, Schmelcz Fanni és Kővágó Zoltán is.
  Közélet  -  2014. 07. 30. 19:07
  Pótfelvételi nyílt napot tart a Kodolányi augusztus elsején
  Van még esélye azoknak is, akik kevesebb pontszámot értek el az idei felvételi eljárás során, vagy csak most kezdtek el gondolkodni a továbbtanulásban, hiszen a pótfelvételi keretében augusztus 12-ig még lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények képzéseire. A Kodolányi új képzési modelljével is megismerkedhetnek azok az érdeklődök, akik ellátogatnak az augusztus 1-jei nyílt napra Budapesten és Székesfehérváron.
  Közélet  -  2014. 07. 30. 16:25
  Állami gondozott gyerekek találkoznak a Testvértáborban
  Augusztus 1-től a fehérvári „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület szervezésében immár tizenötödik alkalommal valósulhat meg az a „Testvértábor”, ahol a saját családjukból állami gondozásba kiemelt, de különböző településeken élő vér szerinti tesók együtt nyaralhatnak egy hétig Balatonfenyvesen.
  Kultúra  -  2014. 07. 30. 08:52
  Augusztusig várja táborokkal a gyerekeket a Terembura Kulturális Egyesület
   Idén nyáron új helyszínen táborozott le a Terembura Kulturális Egyesület, ahol megújult tematikával és az Okoskodó logikai játékklubbal együttműködve várja a táborozni vágyó gyerekeket. A fiatalokat egészen augusztusig várják a legkülönfélébb érdekességekkel, mint például logikai játéktábor. A táborok helyszínének a fehérvári Egyházmegyei Múzeum és a megújult Barátok udvara ad otthont.
  Kultúra  -  2014. 07. 30. 07:50
  Zene-Zoom fotópályázatot hirdet a Fonódás Kulturális Egyesület
  A Zene-Zoom pályázatot 15 és 35 év közötti fiatalok számára hirdetik meg, a leadott munkák témái lehetnek a 2014 június 1. és szeptember 1. között Fejér megyében lezajló valamennyi nép-, komoly- és könnyűzenei koncertek fellépői, közönsége, helyszíne és minden ami megfogja a kép készítőjét. A képek feltöltési határideje 2014. szeptember 5. péntek 16 óra.
  Kultúra  -  2014. 07. 30. 07:01
  Színi kritikusok díja: két jelölése is van a Vörösmarty Színháznak
  Két jelölése is van a Vörösmarty Színháznak a Színikritikusok díjára. Krisztik Csaba a legjobb férfi mellékszereplő díjára esélyes, és a Pillangó című előadás jelmezei is versenyben vannak a tervező Benedek Marinak köszönhetően. Hogy kit illet a rangos szakmai elismerés, az 2014. szeptember 21-én, a Trafó – Kortárs Művészetek Házában megrendezett átadó ünnepségen derül ki.
  Sport hírek  -  2014. 07. 29. 15:53
  Két magyar válogatottban négy fehérvári kézilabdázó
  A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Németh András kihirdette az A- és a B-válogatott keretét is. Mindkét csapat részt vesz a jövő hétvégi, kecskeméti felkészülési tornán, ahol rajtuk kívül Angola és Románia válogatottja lesz még ott. A két magyar keretben összesen 38 játékos szerepel, köztük négy fehérvári: az FKC-ből Kiss Éva, Horváth Bernadett és Mayer Szabina az A-, míg Tlinger Tamara a B-csapatban kaphat játéklehetőséget a kapitánytól.
   
  Kék hírek  -  2014. 07. 29. 13:02
  Közlekedési baleset szemtanúit keresi a rendőrség
   A Fehérvári Rendőr- kapitányság Igazgatás- rendészeti Osztálya 07801/ 2059/2014. szabs. számon közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt folytat szabálysértési eljárást. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. június 20-án 19 óra 45 perckor Fehérváron az Úrhidai úton közúti közlekedési baleset történt. A balesetet okozó jármű a helyszínről megállás nélkül elhajtott. A menetrend szerint közlekedő 10-es számú autóbuszon többen utaztak, akik láthatták az esetet.
  Kultúra  -  2014. 07. 29. 12:04
  Virtuóz barokk muzsika a rendház díszudvarán
  Augusztus 8-án 20 órakor, a Szent István Király Múzeum Rendház épületének udvarán lép fel az Ensemble MIMAGE. A barokk muzsikát kínáló koncerten a XVIII. századi barokk zene korhű hangszereken szólal meg virtuóz stílusban, valamint korabeli források alapján felfedezett korszak hihetetlenül gazdag, színes repertoárja lesz hallható.
  Közélet  -  2014. 07. 29. 10:52
  Továbbra is mérsékelt marad a pollenkoncentráció Fejér megyében
  Az elkövetkezendő napokban várhatóan továbbra is mérsékelt marad a pollen- koncentráció. A csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes tartományban alakul, míg a parlagfű, a pázsitfűfélék és az útifű virágpora várhatóan csak alacsony mennyiségben fordul majd elő a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja elérheti a magas szintet.
  Közélet  -  2014. 07. 29. 08:49
  Újabb adományosztást szervez az ICSKE
  Ismét nagyszabású adomány- osztást szervez az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális és Közhasznú Egyesület. A gondozott családokat szombaton délután a Felsővárosi Közösségi Házba várják. Ezúttal nagy mennyiségű új és használt, felnőtt és gyermek ruhaneműt, tartós élelmiszereket és tejterméket tudnak biztosítani a rászorulóknak.
  Közlemények  -  2014. 07. 29. 07:46
  Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény - augusztus végén osztják a támogatást
  Székesfehérvár jegyzője ezúton is tájékoztat minden érintettet, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak számára - a jogszabályban előírtak szerint - Erzsébet-utalványt biztosít. Az utalványokat augusztus 26-án és augusztus 27-én vehetik át a jogosultak a a Jancsár utca 25. szám alatt, illetve a a Tolnai utca 16. szám alatt.
  Kultúra  -  2014. 07. 29. 07:25
  Ybl-díjas építészek alkotásai Székesfehérváron
  Építészeti fotókiállítás nyílik július 29-én kedden 17 órakor az Alba Plazában Ybl-díjas Építészek alkotásai Székesfehérváron címmel. A kiállítást az Fejér Megyei Építészek Kamarája készíti és rendezi az Ybl Bicentenárium alkalmából, megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap hozzájárulásával támogatja.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss