34 oC / 19 oC(koponyeg.hu)
kánikula (várható)
2015. Augusztus 04. Domonkos, Dominik, János, Dominika
   Eseménynaptár
2015 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
9
11
30
31
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2015. 08. 03. 22:16 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Az Electro Deluxe is fellépett az Alba Regia Feszten
  A világ egyik legsikeresebb soul-funk csapata, az Electro Deluxe is fellépett az idei Alba Regia Feszt első napján. Hétfőn este Székesfehérvár egyik legszebb pontján, a történelmi belvárosban a Hotel Magyar Király előtti téren varázsolták el a nagyérdeműt egy ingyenes koncerttel. Az Electro Deluxe mintegy húsz éve koncertezik világszerte, és sorra szerepelnek a legrangosabb jazz fesztiválokon.
  Kultúra  -  2015. 08. 04. 10:58
  Augusztus 31-ig várják a jelentkezéseket a XI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra
   Elindult a jelentkezés a XI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra. A Fehérvári Program- szervező Kft. augusztus 31-ig várja a csapatok nevezését a főzőversenyre. Idén már több mint hatszáz bogrács alá raknak tüzet a baráti társaságok és munkahelyi kollektívák. Érdemes időben jelentkezni, hiszen a főzőverseny rendelkezésére álló terület véges.
  Sport hírek  -  2015. 08. 04. 16:33
  A hazai atlétika krémje Székesfehérváron
   Péntektől vasárnapig rendezik az atléták országos bajnokságát a székes- fehérvári, Regionális Atlétikai Centrumban. A tavaly átadott létesítmény több hazai és nemzetközi versenynek is otthont adott. Augusztus 7-9. között ezúttal is klasszisok versengését láthatják az érdeklődők. Az egész mezőny jó bajnokságra készül, amely az utolsó hazai megmérettetés a pekingi világbajnokságot megelőzően.
   
  • HÍRADÓ 2015. augusztus 4.

   Augusztus ötödikéig dübörög a jazz Fehérvár belvárosában, a pálhalmai börtön ...

  • Segítség a mozgássérülteknek

   Nemrégiben elromlott a Viktória Rehabilitációs Központ központi liftje. A ...

  • Bella Istvánra emlékeznek

   Székesfehérvár, Sárkeresztúr község és a Vörösmarty társaság Bella István ...

  • Világsztárok a Városházán

   Mészáros Attila alpolgármester a városházán látta vendégül az Eric Essex Move ...

  • Rabok készítik a határzár tartóelemeit

   A szerb-magyar határra tervezett ideiglenes biztonsági határzár egyes részeit a ...

  • Elektro Deluxe Fehérváron

   Székesfehérváron vendégeskedik a világhírű Elektro Deluxe együttes. A francia ...

  • HÍRADÓ 2015. augusztus 3.

   Elsőként Székesfehérvárra érkeztek meg a tankönyvek, több, mint 35 ezren ...

  • Próbálják a szertartásjátékot

   Elkezdődtek a Koronázási Szertartásjáték próbái. A történet alkotói és ...


  Kultúra  -  2015. 08. 01. 14:48
  Új otthonában kezdte meg munkáját az Alba Regia Szimfonikus Zenekar
  Az önállóvá válását követően a Budai út 43. szám alatt rendezkedett be a város új intézménye. Szombaton nyilvános próbát és épületbejárást tartottak, mely zenével ért véget. Pietro Mascagni: Parasztbecsület című operájából az Intermezzo csendült fel. Az Alba Regia Szimfonikusok már a Harmonia Albensis következő estjére készülnek: augusztus 6-án, 19.30-kor a Felsővárosi templomban játszanak.
  Kultúra  -  2015. 07. 31. 15:00
  Tele Élettel - elindult az új székesfehérvári programmagazin
  Elindult pénteken a város új internetes program magazinja a már jól ismert teleelettel.hu címen. A programszervezők - úgyanúgy, ahogy a város honlapján korábban megszokhatták - maguk is feltölthetik az eseményeket az új portálra. Az új programportált a város polgármestere Cser-Palkovics András és Kovács Péter az Absurd ügyvezetője mutatta be.
   
  Közélet  -  2015. 08. 02. 19:38 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Szent Donát kápolna búcsúját tartották - jó termésért imádkoztak
  Püspöki szentmisével ünnepelték a Donát kápolna búcsúját vasárnap. Spányi Antal püspök szentbeszédében megemlékezett arról, hogy a régiek Szent Donát közbenjárását kérték a bő és jó szőlőtermésért. A Szent Donát-tisztelet Székesfehérváron is XVIII. századi eredetű, Öreghegyen, a város legmagasabb pontján 1733-ban építettek tiszteletére kápolnát a szőlőművelő polgárság kérésére.
  Kultúra  -  2015. 08. 01. 19:00 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Gyerekparadicsom - születésnapi zsúr az egy éves Koronás Parkban
   A Koronás Park igazi sikertörténetet tudhat maga mögött az eltelt egy évben. A megnyitástól napjainkig a látogatók száma már a 237 ezret is meghaladta. A park hihetetlen népszerűsége jól mutatja, mekkora igényt elégített ki az uniós támogatással megvalósított fejlesztés. A gyermekek és családok népszerű közösségi parkjának egyéves évfordulóján hamisítatlan születésnapi zsúrral ünnepeltek a résztvevők.
  Közlemények  -  2015. 08. 04. 16:00
  Újabb hőségriasztás lép életbe szerdától
  Szerdán 00.00 órától másodfokú hőségriasztást adott ki az Országos Tisztifőorvos 2015. augusztus 10-én, hétfőn éjfélig. Székesfehérváron több helyen segítik a hőség elviselését vízosztással, tűzcsapokra felszerelt ivókutakkal és klimatizált, illetve hűvös helyek megnyitásával. A hőhullám élettani hatásai: a hő stresszt, napszúrást és hőgutát okoz.
  Kultúra  -  2015. 08. 04. 14:09
  Testvérvárosi jazz zenekart fogadtak a Városházán
  A Városháza Dísztermében fogadta Mészáros Attila alpolgármester az Eric Essix’s Move Trio tagjait. Az alabamai jazz zenekar Székesfehérvár testvérvárosából, Birmingham városából érkezett, és augusztus 5-én, szerdán ad koncertet a Hotel Magyar Király előtti nagyszínpadon az Alba Regia Feszt keretében.
  Sport hírek  -  2015. 08. 04. 13:47
  Egykori játékosokkal tollasoztak a nyári táborozók
  A Napraforgó Napközis Táborban a tematikus napok között – ahogy eddig minden évben – idén is helyet kapott a sport. Az Alba-Toll SE két egykori játékosa, Rétegi Kitti és Kanczler Dániel jóvoltából és vezényletével a tollaslabda fortélyaival ismerkedhettek meg a gyerekek, akik közöttük volt olyan, aki ezzel a labdajátékkal most találkozott először, de akadtak néhányan, akik már versenyszerűen űzték a tollaslabdát.
  Közélet  -  2015. 08. 04. 11:57
  Megemlékezést tartanak a Székesfehérvári Repülő és Ejtőernyős Emlékműnél
   Megemlékezés és koszorúzás lesz a Székes- fehérvári Repülő és Ejtőernyős Emlékműnél pénteken délelőtt 10 órakor, majd baráti találkozóra kerül sor a Börgöndi repülőtéren. A programot a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete szervezi az Ejtőernyősök XXIII. Sárpentelei Találkozója alkalmából.
  Sport hírek  -  2015. 08. 04. 11:19
  Idegenben harcolhatja ki a továbbjutást a BL-ben a Videoton
   Kedden reggel elindult Fehérorosz- országba a Videoton FC együttese, ahol a magyar bajnok szerdán este az FK BATE Boriszov együttese ellen lép pályára. Bernard Casoni együttesének nem lesz egyszerű feladata, ha tovább szeretne jutni, hiszen a fehérvári odavágón 1-1-es döntetlent tudott elérni. A szerdai találkozó magyar idő szerint 19.30-kor kezdődik.
  Sport hírek  -  2015. 08. 04. 09:17
  Szerdán is kiválthatják a Vidi szurkolók a klubkártyát
  Bár az MLSZ nem tette kötelezővé a klubkártyát a Magyarország - Románia válogatott meccsre, elővételben viszont gyakorlatilag csak kártyával lehet jegyet vásárolni. A Videoton FC ezért augusztus 5-én szerdán 15 és 19 óra között a Sóstói Stadion főpénztára előtti területen ismét biztosít lehetőséget a drukkereknek arra, hogy kiváltsák a klubkártyát.
   
  Kultúra  -  2015. 07. 27. 17:09 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Székesfehérvári Királyi Napok a nemzet történelmi fővárosában
  A Királyi Napok minden egyes napján érdekes, színvonalas és a város történelmi jelentőségét megidéző események várják a fehérváriakat és a városba érkező vendégeket augusztus 14-e és 25-e között.
  Kultúra  -  2015. 08. 01. 00:41 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Fergeteges hangulatot teremtettek a hazai sztárok a FEZEN Magyar Napján
   Hazai sztárokkal ünnepelte a FEZEN a forradalmi hétvégét a Magyar Napon. Pénteken csak hazai előadókkal találkozhattak a fesztiválon az érdeklődők. A FEZEN nagyszínpadán lépett fel Ákos, a Magna Cum Laude és a Hooligans is, de itt ünnepelte 25 éves fennállását a Sex Action is, illetve a fesztiválon búcsúzott a fehérvári közönségtől a Subscribe.
  Városfejlesztés  -  2015. 08. 04. 08:11
  Megérkezett a támogatási döntés - kerékpárút épül a Sóstó Ipari Parkban
  Mintegy 200 millió forintos támogatást nyert el Székesfehérvár Önkormányzata kerékpárút - hálózatának fejlesztésére a Japán utca - Amerikai fasor - Holland fasor mentén. A projekt célja, hogy a 8. számú főúttal párhuzamosan gyalogos és kerékpárutat alakítsanak ki mintegy 1880 méter hosszon. A megépülő kerékpárúttal biztosítják a Sóstó Ipari Park megközelítését és hálózati kapcsolat jön létre a már meglévő bicikli-utak között is.
  Gazdaság  -  2015. 08. 04. 07:17
  Tizenöt százalékkal növelte árbevételét a Videoton Holding
  A Videoton vállalatcsoport a 2015-ös év első felében 15 százalékkal növelte árbevételét, amely így meghaladta a 82 milliárd forintot a nem konszolidált adatok szerint - közölte a székesfehérvári székhelyű cég. A Videoton vállalatcsoport a 2014. évi konszolidált pénzügyi adatok szerint a TOP 100-as listán a 61. helyen helyezkedik el, ezzel hat helyet javított pozícióján az azt megelőző évhez képest.
  Kultúra  -  2015. 08. 03. 19:30 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megkezdődtek a Koronázási Szertartásjáték próbái
  Hétfőn tartották a 2015-ös Koronázási Szertartásjáték első próbáját a Vörösmarty Színházban. Ebből az alkalomból Dr. Szikora János színházigazgató-rendező az idei előadás újdonságairól beszélt és bemutatta a közreműködőket. A szereplők és alkotók a találkozást követően átsétáltak a Nemzeti Emlékhelyre, ahol az első rendelkező próba előtt királyaink előtt tisztelegve virágot helyeztek el az osszáriumon.
  Közélet  -  2015. 08. 03. 15:38 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Dr. Baráth Károlyt
   A 90 éves Dr. Baráth Károlyt köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében Deák Lajosné. A városrész önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet. A köszöntésen a születésnapos szívesen mesélt életének legfontosabb állomásairól.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss