7 oC / -1 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős (várható)
2017. Február 25. Géza, Cézár, Vanda
   Eseménynaptár
2017 Február
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Ösztöndíjak

  Aláírásgyűjtés

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Téli segítség

  Tömegsport
  Közélet  -  2017. 02. 24. 17:32
  Fogadalom az embertelenség ellen - Gulag emléktáblákat avattak
   Pénteken a Nagysándor József Laktanya és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház épületeinek falán avattak emléktáblát az 1945-ben Székesfehérvárról Szovjetunióba hurcoltak emlékére. Mindkét tábort 1945 márciusában hozta létre a Vörös Hadsereg és mindegyikben elképesztő túlzsúfoltság volt: mintegy 40-40 000 emberrel.
  Sport  -  2017. 02. 24. 12:33
  Szombaton reggeltől újra üzemel az uszoda sátormedencéje
  A Városgondnokság szakemberei pénteken beszerelték a korábban áramszünet miatt szétfagyott hőcserélő berendezést a sátormedence légbefúvójába, így szombaton reggeltől újra használható lesz a megszokott módon a külső medence. Az egyedileg gyártott alkatrészt egy olasz gyártótó hazai forgalmazójától a meghibásodás után azonnal megrendelte a Városgondnokság és pénteken reggelre szállította ezt le a hazai forgalmazó.
  Gazdaság  -  2017. 02. 24. 11:40 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A legjobb munkaerő képzése a cél - államtitkári látogatás a Széchenyi Szakgimnáziumban
   A fehérvári Széchenyi István Szak- gimnáziumban tájékozódott a képzés menetéről Tuzson Bence államtitkár Vargha Tamással, Székesfehérvár országgyűlési képviselőjével együtt. Az államtitkár elmondta, a kormány egyik legfontosabb célja, hogy a lehető legjobb munkaerőt képezzék az iskolák Magyarországon, ezért is fontos, hogy megerősítsék az olyan képzőhelyeket, mint a Széchenyi Szakgimnázium.
   
  • HÍRADÓ 2017. február 24.

   Elsődleges a szakképzés, közösségfejlesztés, Gulág-emlékév, rendkívüli ...

  • Megújul a Szivárvány ovi

   Egy 45 millió forintos beruházás veszi kezdetét jövő évtől a Szivárvány ...

  • Évértékelő a rendőrségen

   Tizenöten haltak meg tavaly Székesfehérvár útjain, kétszer annyi ember ...

  • Közösségfejlesztés összefogással

   "Közösségfejlesztés egyházi és civil szervezetek együttműködésével" címmel tett ...

  • Fontos a szakképzés

   A kormány kiemelt célja, hogy a Modern Városok Program keretén belül ...

  • Pályaválasztási programok

   A Kereskedelmi és Iparkamara útjára indította, új pályaválasztási programját. ...

  • Méhésztalálkozó és vásár

   Akác-, hárs-, vegyes virág-, gesztenye- és levendulaméz. Több száz fajta ...

  • Jégtörő Mátyás napja

   A népi hiedelem szerint, ha még jég borítja a vizeket, abból a tél végére lehet ...

  Városfejlesztés  -  2017. 02. 24. 08:11
  Biciklibarát irodaházak - országos listán a fehérvári Panorama Offices
   A kerékpárral közlekedő dolgozók számára ma már egyre több irodaház nyújt olyan kényelmi szolgáltatásokat, melyek megkönnyítik a kétkerekűvel való munkába járást. Magyarország legbiciklibarátabb irodaházainak listáján már egy fehérvári épület, a Panorama Offices is szerepel, ahol lehetőség van a kerékpárok tárolására.
  Közélet  -  2017. 02. 23. 11:28 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Sóstón gyűrűztek madarat a Maroshegyi Óvoda Maci csoportos kisgyerekei
  Csodálatos élményben lehetett része a Maroshegyi Óvoda Maci csoportos gyermekeinek: a Sóstó Természetvédelmi Területen, a Zöld tanyán madárgyűrűzésben vehettek részt és el is engedhették a meggyűrűzött madarakat. A Sóstóra tél végén jellemző madarak kerültek a hálóba, főképp Széncinege, Kék cinege, Barátcinege, Csuszka és Őszapó.
   
  Kék hírek  -  2017. 02. 24. 16:50
  Több mint száz rendezvényt biztosítottak - évet értékelt a fehérvári rendőrkapitány
  Az elmúlt esztendőben kiemelt esemény nem történt, a rendőrkapitányság illetékességi területén összesen öt rablás történt és több mint 100 rendezvényt biztosítottak a rendőrök, amelyek közül a FEZEN, illetve a Királyi Napok rendezvénysorozatának ideje alatt nem történt bűncselekmény.
  Sport  -  2017. 02. 24. 20:11 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Interjú sorozat indult Ocskay Gáborral, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatójával
  40 év Székesfehérváron – ezzel a címmel indult interjúsorozat a visszavonulását bejelentő Ocskay Gáborral, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatójával. A sorozat három részből áll, és a fehérvári hokiklub honlapján az alábbi linkeken olvasható.
  Sport  -  2017. 02. 24. 20:39
  Alba Fehérvár KC: nagyon kevésen múlt a bravúr az Érd otthonában
  Több mint négy éve nem nyert az Érd vendégeként az Alba Fehérvár KC. Pénteken este akár meg is szakíthatta volna Deli Rita együttese ezt a rossz sorozatot, hiszen egy végig kiélezett meccset játszott a Fehérvár a Pest megyei csapat otthonában. Nem sokkal vége előtt még vezetett is az Alba, a hajrát azonban jobban bírta az Érd, és győzött.
  Érd – Alba Fehérvár 26-25 (13-13)
  Sport  -  2017. 02. 24. 12:46 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Mariborban a Fehérvár Enthroners - egyre intenzívebb edzésmunkában a Koronázók
  A szakmai stáb intenzív kétórás tréninget vezényelt az együttesnek pénteken délelőtt. A programban többek között sprintelések, ütközések, valamint a play-ek gyakorlása szerepelt. A Fehérvári Koronázók további edzésekkel és a Maribor Generals elleni felkészülési meccsel hangolódnak a következő szezonra Szlovéniában. Helyszíni tudósítás Mariborból.
  Kultúra  -  2017. 02. 24. 11:06
  Olvasójeggyel ingyen látogatható A Döntés kiállítás
   A Vörösmarty Mihály Könyvtár érvényes olvasójegyeivel ingyenesen lehet megnézni A Döntés című kiállítást a Csók István Képtárban. A tárlathoz tartozó következő esti beszélgetést jövő kedden rendezik Fény és árnyék címmel, Takaró Károly nyugalmazott tábori püspök, Molnár János festőművész és Tóth Norbert kurátor részvételével.
  Közélet  -  2017. 02. 24. 09:21
  Közgyűlés - a város is támogatja a Katolikus Karitász fehérvári regionális raktárbázisának megvalósulását
  Rendkívüli közgyűlést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő-testülete, ugyanis a költségvetés elfogadása után több, határidőhöz kötött törvényi kötelezettsége is van a testületnek. A képviselők határoztak arról is, hogy 16.3 millió forinttal támogatják a Katolikus Karitász humanitárius tevékenységét. A segélyszervezet országosan három logisztikai központot hoz létre, köztük az egyiket Székesfehérváron az Alba Ipari Zónában.
  Kultúra  -  2017. 02. 24. 08:37
  Gyermekszínjátszó Találkozóra várják a jelentkezőket
   A XXVI. Weöres Sándor Országos Gyermek- színjátszó Találkozóra várják az általános iskolás csoportok jelentkezését március 1-jéig. A fesztiválra műfaji és tematikai megkötés nélkül lehet előadásokat nevezni, a Fejér megyei bemutatót április 7-én tartják. Az alsó tagozatosoktól 15, a felsősöktől 25 perces műsorokat várnak.
  Kultúra  -  2017. 02. 24. 07:57
  Kiállítás nyílik a Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud pályamunkáiból
   Február 25-én szombaton a XXIV. Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? pályamunkáiból rendezett kiállítás megnyitójára és díjkiosztójára kerül sor A Szabadművelődés Házában. A 10 órakor kezdődő eseményen a tárlatot Dr. Dienesné Fluck Györgyi nyitja meg, a zsűri tagjai Baboth Dóra és Schrenk Rita Anna lesznek.
  Közélet  -  2017. 02. 23. 19:20 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Leszakadt egy mennyezetdarab a Munkácsyban
  A Munkácsy Mihály Általános Iskola egyik tantermében csütörtökön leszakadt a mennyezet egy része. Személyi sérülés szerencsére nem történt. A sajnálatos eset kapcsán Székesfehérvár polgármestere az intézményfelújítások fontosságára hívja fel a figyelmet. Cser-Palkovics András közösségi oldalán közzétett videójában kiemeli: évtizedes lemaradásokat kell behoznia a városnak, amely idén is milliárdos nagyságrendű saját forrást biztosít az iskolák, óvodák, bölcsődék felújítására.
  Közélet  -  2017. 02. 23. 19:12
  Ülésezett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület
  A Városháza Dísztermében tartotta soros ülését a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület dr. Cser-Palkovics András polgármester, az egyesület elnöke és Égi Tamás alpolgármester részvételével. A tagok tájékoztatót hallgattak meg a város 2017. évi költségvetéséről és a fejlesztésekről. Az ülést követően a résztvevők átsétáltak a Csók István Képtárba, A DÖNTÉS című kiállításra.
  Sport  -  2017. 02. 23. 16:51 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Mariborban az Enthroners - átmozgató tréninggel kezdték az edzőtábort a Koronázók
  A közel négyórás utazás és egy könnyed ebéd után a Fehérvár Enthroners megtartotta első edzését Mariborban. A Fehérvári Koronázók egy átmozgató tréninget tartottak csütörtökön, ahol a legfontosabb taktikai elemeket gyakorolták át. Az elkövetkezendő napokban további kemény edzések, illetve egy felkészülési meccs is vár a fiúkra. Helyszíni tudósítás Mariborból.
   
  Közélet  -  2017. 02. 23. 14:33
  Rákellenes világnap A Szabadművelődés Házában
   Február 27-én 13 órától a Rákellenes Világnap alkamából a Kézenfogva Onkológiai Klub programjai zajlanak A Szabadművelődés Házában, ahol többek között felvilágosító előadásokon vehetnek részt az érdeklődők, valamint lesz életviteli és diétás tanácsadás is.előadást tart Holub Orsolya bőrgyógyász főorvos és Zsoldos Gábor pulmonológus.
  Kultúra  -  2017. 02. 23. 11:19
  Egy szem gyümölcs - jótékonysági előadás a zeneiskolában
    A Hínár Henrik csodafurulyája című bábjátékra várják a nézőket március 4-én délelőtt a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI Nagytermébe, ahova a belépő egy szem gyümölcs. A Zenede Bábszínház jótékonysági előadásának „bevételét” a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ lakói kapják meg. Minden érdeklődőt és támogatót várnak a szervezők.
  Magyarország  -  2017. 02. 23. 09:11
  Tíz százalékkal nőtt az újszülöttek száma tavaly Székesfehérváron
   Több mint kétszáznegyven kisgyermekkel több született a tavalyi évben a Szent György Kórházban, mint egy évvel korábban. Csaknem háromezer szülést vezényeltek le tavaly. Tíz százalékkal nőtt az újszülöttek száma Székesfehérváron, ezzel bőven az országos átlag felett vagyunk, ahol másfél százalékos növekedés volt tapasztalható.
  Kék hírek  -  2017. 02. 23. 08:18
  Nagyobb empátia, kevesebb bűncselekmény - évet értékelt a megyei rendőrfőkapitány
  Jelentősen csökkent tavaly a bűncselekmények száma Fejér megyében a 2015-ös évhez képest, a felderítési arány pedig nőtt. Összesen egyébként mintegy nyolcezer bűncselekmény történt a megyében tavaly, húsz százalékkal kevesebb, mint a megelőző évben. Ez azt jelenti, hogy jelentősen csökkent a rablások, a lopások és az autófeltörések száma is.
  Gazdaság  -  2017. 02. 23. 08:01
  Fontos határidő a vállalkozók számára
  Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek februárban kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. A február 27-i bevallási és befizetési határidő az evás egyéni vállalkozókra és a katás adózókra is vonatkozik. A számlanyitásra kötelezetteknek átutalással kell befizetniük az adót. A többi adózó az átutalás mellett a kijelölt ügyfélszolgálatokon bankkártyával és csekken is fizethet.
  Kultúra  -  2017. 02. 23. 07:48
  Február 28-ig lehet jelentkezni a Diáknapokra
    A 2017-es Fejér Megyei Diáknapok kulturális rendezvényen hét színpadi és négy egyéb kategóriában mutatkozhatnak be a fiatalok március 31. és április 2. között. Nevezni február 28-ig lehet, az önkéntesek csapatába február 17-ig, péntekig várják a jelentkezőket. A produkciókat idén is neves szakemberek, művészek értékelik.
  Közélet  -  2017. 02. 22. 18:50
  A Virágos Magyarországért verseny tapasztalatait értékelték Feketehegyen
  Az 1994-ben indult mozgalomba Fehérvár a kezdetektől bekapcsolódott, és számos jelentős díjat is nyert. 2016-ban az Év települése a térségben díjjal ismerték el azt a munkát, melyet hosszú évek óta tesz a város a közterületekért.
  Városfejlesztés  -  2017. 02. 22. 18:48
  Nagyfelújítás kezdődik két ütemben a Szivárvány Óvodában
  A Szivárvány Óvodába járó gyermekek mindennapjai válnak komfortosabbá azokkal a tervezett fejlesztésekkel, amelyekről ma egyeztetett Székesfehérvár polgármestere az óvodaigazgatóval. A Zombori úton működő intézményben idén 45 millió forintos felújítás indul, a jövő évben tervezett beruházással pedig megoldódik a legnagyobb gondot jelentő csapadékvíz-elvezetés is az óvodában.
  Sport  -  2017. 02. 22. 16:22
  Az amerikai The Aviation Magazine is megemlékezik a Börgöndi Repülőnapról
  Fehérvár 100 éves repülés- története és az ennek szellemében rendezett Börgöndi Repülőnap híre átrepülte az óceánt és a The Aviation Magazine márciusi számában is megemlékeznek 1050 éves városunk repülő egyesületéről. Az amerikai cikk a https://joom.ag/964W linken érhető el.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Hirdetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss