19 oC / 1 oC(koponyeg.hu)
derült (várható)
2016. Április 30. Katalin, Kitti, Zsófia, Piusz
   Eseménynaptár
2016 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 • Nincs esemény!

 • Sportmajális

  Beiratkozás

  Buszmenetrend-tervezet

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2016. 04. 29. 21:54 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Városháza Dísztermében kezdődött az aláírásgyűjtés a palást hazatéréséért
  A Városházán ünnepélyes keretek között indította el a város polgármestere azt az aláírásgyűjtést, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata szervez a koronázási palást hazahozataláért és Székesfehérváron történő kiállításáért. A kezdeményezés közös ügy: történelmi jog és felelősség egyben, amit a városnak tudatosan kell vállalnia, mondta a polgármester. Az "IN CIVITATE ALBA" - TÉRJEN HAZA A PALÁST!” mottóval meghirdetett közösségi akcióhoz bárki csatlakozhat, hogy támogassa a koronázási szimbólum  nemes ügyét.
  Kultúra  -  2016. 04. 29. 19:21 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Főúri asztalok ékessége - július 24-ig látható a seregélyesi kincs
   A seregélyesi kincs - főúri asztalok ékessége címmel nyít kiállítás pénteken a Szent István Király Múzeumban. A kiállítást július 24-ig lehet megtekinteni, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között. Jubileumi tárlatról van szó, hiszen 1976-ban, 40 évvel ezelőtt a múzeum munkatársai tárták fel és hozták be a kincset az intézménybe. A megnyitón bemutatták a Főúri finomságok a seregélyesi Zichy-Hadik kastélyból című kötetet is.
  Kultúra  -  2016. 04. 29. 11:30 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Bolondballagás 2016 - győzelmet ért a vasváris matematika fakultáció
  Élményekkel teli pillanatokkal gazdagodhattak a Ballagási Hét keretében megrendezett Bolond- ballagáson résztvevői végzős osztályok. Az idei esztendőben huszonegy középiskolai intézmény ballagó diákjai csatlakoztak a nagy népszerűségnek örvendő programhoz. A négytagú zsűri az első három helyezettet díjazta a bemutatók végén.
   
  • HÍRADÓ 2016. április 29.

   Az árak forróbbak lehetnek, mert a virágot elvitte a fagy, bolonduló hagyomány, ...

  • Majális a Hétvezérben

   Majálisra várták a Vezér utcák lakóit a Hétvezér Iskolába. Kézműves ...

  • Szezonnyitó a Velencei-tó partján

   Hagyományok, kulturális, gasztronómiai és természeti értékek is megjelennek a ...

  • Anyák napja a nyugdíjasházban

   Anyák napi összejövetelt tartottak az idősek számára a Lövölde úti Nyugdíjas ...

  • Jelentős a fagykár

   Elsősorban Fejér megye déli részén, a dinnyeültetvényeket sújtotta a fagypont ...

  • Haydn koncert a Bazilikában

   Világhírű vendége lesz az Alba Regia Szimfonikus Zenekarnak május 6-án. A ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2016. április 29.

   Végzős bolondok a főtéren, átballagtak a fura fazonok a Zichy-ligetbe és a ...

  • Bolondballagás Fehérváron

   A hagyományos Ballagási Hét egyik leglátványosabb programja a Bolondballagás. ...


  Közélet  -  2016. 04. 29. 13:35 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Aláírásgyűjtés indul a koronázási palástért és olcsóbb lesz a parkolás - ülésezett a közgyűlés
   A pénteki közgyűlésen a testület egyhangúlag támogatta, hogy induljon aláírásgyűjtés a koronázási palást hazahozatala érdekében, Székesfehérvár Közbiztonságáért díjat vehetett át Kovács Zsolt rendőr alezredes, városi rendőrkapitány és tárgyaltak a Vízivárosi Általános Iskola ügyéről is. A közgyűlésen döntés született a parkolási rendelet enyhítéséről és bejelentették az első sikeres uniós pályázatokat is, amelyek a Felsőváros vízrendezését és a Varga-csatorna mederrendezését segítik.
  Közélet  -  2016. 04. 29. 19:19 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Vezér utcák majálisa a Hétvezér Általános Iskolában
   Az elmúlt években új hagyományt teremtettek a Hétvezér Általános Iskolában. Majálisra hívják a Vezér utcák lakóit, amelybe a diákok és szüleik is bekapcsolódnak. Pénteken délután ismét színes programokkal és lelkes résztvevőkkel telt meg az iskola udvara és épülete. Az iskolaépületben kirakodóvásár volt, ahol kézműves termékeket, sajtot, mézet vásárolhattak a majálisozók.
   
  Sport hírek  -  2016. 04. 26. 09:58 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Sportmajális 2016 - extrém programdömping a Bajnokok Városában
  Május 1-jén ismét megmozdul az egész város. A VI. Székesfehérvár Sportmajális ebben az esztendőben is számos érdekes programelemmel várja a Bregyó-közi Ifjúsági Szabadidő Központba kilátogatókat: a város ismert sportolóinak, sportegyesületeinek bemutatóit szórakoztató kulturális programok színesítik.
  Részletes programok a cikkben!
  Közélet  -  2016. 04. 28. 15:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Az utolsó simításokat végzik a Bazilika homlokzatán - megújult az óra is
  A Bazilika felújításakor nem csak a homlokzat, hanem a tornyok tetején a keresztek és az óra is megújul. Kovács Jenő órásmester kicserélte a számlapokat, felújította a mutatókat és a harminc éves óraszerkezetet ismegérett már a cserére, hiszen 15.8 milliószor mozgatta meg a mutatókat. A napokban az utolsó simításokat végzik a tornyon és hamarosan kezdődik az állványzat elbontása.
  Sport hírek  -  2016. 04. 26. 16:14 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elkészült AZ ELSŐ - sportünnep szombaton a Takarodó úton
  Cheerleaderek, koncertek, tűzijáték a The First avatóján. Magyarország első szabvány- méretű amerikaifoci-pályáját nagyszabású showműsorral és bajnoki mérkőzéssel avatják szombaton. Április 30-án egy egész sportág, és Magyarország teljes sportszerető közönsége ünnepli az első és egyetlen, minden igényt kielégítő, szabványos amerikaifutball-pályát Székesfehérváron.
  Sport hírek  -  2016. 04. 29. 15:14
  Elkezdődött az U20-as Kosárlabda Bajnoki Döntő
   A kosárlabda szerelmesei három napon keresztül szurkolhatnak kedvenceiknek Székesfehérváron. Az Alba Regia Sportcsarnokban kezdetét vette a Fiú U20-as Kosárlabda Bajnoki Döntő. Az ünnepélyes megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a döntőbe jutott nyolc csapatot.
  Sport hírek  -  2016. 04. 29. 13:02
  Nenikékamen! - székesfehérvári szívvel és spártai keménységgel 246 kilométerért
  Harminchat órányi küzdelem, szenvedés, kitartás – s végül a boldog megdicsőülés pillanata a célba éréskor. Röviden így foglalható össze korunk egyik legnevesebb ultrafutó versenyének, a Spartathlonnak a szellemisége. Az érdeklődők exkluzív élménybeszámolót hallhatnak jövő pénteken Máténé Varju Edittől, valamint Lajkó Csabától, akik többször is teljesítették a 246 kilométeres távot.
  Közlemények  -  2016. 04. 29. 10:45
  Csalán tart lakossági fórumot Östör Annamária
   Östör Annamária önkormányzati képviselő május 5-én csütörtökön 17.00 órakor a Picur büfébe várja lakossági fórumra a Csalán élőket. A fórumon részt vesz Bozai István városgondnok, Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője.
  Kultúra  -  2016. 04. 29. 09:18
  Anyák napjára készítenek ajándékot a Koronás Parkban
   A Koronás Parkban április 29-én, pénteken 15.30-tól segítenek a gyerekeknek abban, hogy Anyák Napjára emlékekkel és szeretettel átszőve, saját kezűleg készíthessenek ajándékot. A személyes ajándék mellé azt is elmondhatják az édesanyáknak, hogy mennyire szeretik őket. 
  Kultúra  -  2016. 04. 29. 08:33
  A parnasszus kortárs apostolai a Ciszterci Gimnáziumban
    A Parnasszus kortárs apostolai irodalmi est sorozat idei harmadik fehérvári állomásán Temesi Ferenc író és Bíró Gergely író, szerkesztő lesznek a vendégek a Ciszterci Szent István Gimnázium Dísztermében április 29-én 18 órától. A belépés díjmentes, adományokat a sorozat folytatása érdekében fogadnak.
  Közélet  -  2016. 04. 29. 05:52
  Küldöttgyűlés az Alba Regia Nyugdíjas Egyesületnél
  Évi küldöttgyűlését tartotta csütörtökön az Alba regia Nyugdíjas Egyesület, melyhez 20 fehérvári klub tartozik több mint 750 fős tagsággal. Tavaly a klubok 710 foglalkozást tartottak és 72 esetben kirándultak hazánk különböző tájaira, nem egy esetben összekötve a határhoz közeli külföldi települések meglátogatásával. A saját rendezésű foglalkozásokon kívül  a  meghívott 38 előadó 106 esetben tartott különböző témájú előadásokat.
  Sport hírek  -  2016. 04. 28. 19:28
  A kosárlabda ünnepe - átadták az MKOSZ új edzőközpontját
   Felavatták csütörtökön a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének új edzőközpontját Székesfehérváron. A beruházás TAO-támogatásból valósult meg, melyhez a Hungrana Kft nyújtott a legtöbb támogatást. A Ligetsoron, a Best Western Plus Lakeside Hotel szomszédságában található többfunkciós épületben motorosan felhúzható palánkok és motoros térelválasztók találhatók, valamint tölgy sportparketta borítja a játékteret.
  Közélet  -  2016. 04. 28. 19:15
  A Székesfehérvár Nemzeti Emlékhely Közalapítvány is várja az egy százalékos felajánlásokat
  A Városházán ülésezett csütörtökön a Székesfehérvár Nemzeti Emlékhely Közalapítvány kuratóriuma. A tanácskozáson pénzügyi beszámolók hangzottak el, továbbá szó volt az Emlékhelyek Napja május 14-i országos programsorozatról, melyhez a királyi város is csatlakozik.
   
  Gazdaság  -  2016. 04. 28. 10:18
  1,9 milliárd forintos E.ON beruházás Székesfehérváron
  Fejér megyében 4756 km hosszú áram-, és 2962 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik az E.ON, ebből 540 km, illetve 499 km Székesfehérváron működik. 2016-ban számos fejlesztés és karbantartás várható a megyében villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket illetően. A karbantartási, fejlesztési munkálatok már elkezdődtek és összesen 3580 millió forint értékben valósulnak meg.
  Közélet  -  2016. 04. 28. 19:06
  Május 20-ig nyilatkozhatunk, hogy kinek ajánljuk az adónk 1+1 százalékát
  Május 20-ig kell az szja bevallásokat benyújtani, addig nyilatkozhatnak az adózók az 1+1 százalékokról. Azok is rendelkezhetnek az egy százalékról az egyházak javára, akik a családi adókedvezmény igénybevétele miatt nem fizetnek adót. Soltész Miklós államtitkár Fehérváron bíztatott arra minden adózót, hogy ajánlják fel adójuk töredékét az egyházak és a civilek számára, mert nagy szükség van azok társadalmi szerepvállalására az élet minden területén.
  Közélet  -  2016. 04. 28. 16:11 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Az Órajátéknál köszöntötték a ballagó diákok osztályfőnökeit
   A Ballagás Hete programsorozat keretében az Órajátéknál köszöntötték csütörtökön a város ballagó diákjainak osztályfőnökeit. A ballagási időszakban az iskolai életet jelképező figurák, a krónikás, világi tanító, a világi diák és a 48-as diák-forradalmárok alakjai tűnnek fel a toronyban és ballagási dallammal várják a Kossuth udvarban sétálókat.
  Közlemények  -  2016. 04. 28. 15:37
  Lakossági fórum lesz hétfőn este a Maroshegyen
  Lakossági fórumot tart jövő hétfőn Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője Cser-Palkovics András polgármesterrel együtt 2016. május 2-án, hétfőn 16.30-tól a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A programon részt vesz továbbá Lantay Attila, Székesfehérvár főépítésze, Bozai István városgondnok, a Polgármesteri Hivatal részéről Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője, valamint Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője.
  Kultúra  -  2016. 04. 28. 13:33
  Pénteken kora este kezdődik az aláírásgyűjtés a palást hazatéréséért
  Az aláírásgyűjtés ünnepélyes kedete április 29-én, pénteken 18 órakor lesz a Városháza Dísztermében, ahol a királyi palástról a Szent István Király Múzeum igazgatója, Kulcsár Mihály tart előadást, valamint részletek hangzanak el Hartvik püspök által lejegyzett Szent István király legendából, Vakler Anna művészeti vezető tolmácsolásában. Majd a város polgármestere mond beszédet és látja el elsőként kézjegyével az aláírásgyűjtő ívet.
  Kultúra  -  2016. 04. 28. 13:31
  A seregélyesi kincs - főúri asztalok ékességei
    A seregélyesi kincs – főúri asztalok ékessége címmel nyílik kiállítás április 29-én pénteken 17 órakor a Szent István Király Múzeumban. A kiállítást július 24-ig lehet megtekinteni, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között. A rendezvényen kóstolóval egybekötve mutatják be a Főúri finomságok a seregélyesi Zichy-Hadik kastélyból című kötetet. 
  Kultúra  -  2016. 04. 28. 11:52
  Lengyel mozaik - nemzetiségi kultúrprogram a Vörösmarty Könyvtárban
   Lengyel Mozaik címmel szervez közös programot a Székes- fehérvári Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Az Olvasóteremben kiállítás nyílik, bemutatkozik a Lengyel Intézet, valamint a lengyel irodalomról is hallhatnak egy előadást az érdeklődők. A rendezvényen fellép az opolei Inwencja Együttes.
  Magyarország  -  2016. 04. 28. 09:51
  Energetikai, közösségi és szociális rehabilitációra pályázhatnak a társasházak
    Április végétől két új uniós pályázaton indulhatnak a társasházak és lakás- szövetkezetek. Az OTP Társasházi Pályázata mellett április 21-étől és 29-étől két új, Széchenyi 2020-as kiírás keretében juthatnak vissza nem térítendő támogatáshoz a társasházak és lakásszövetkezetek. A társasházak és lakásszövetkezetek csak a helyi önkormányzat konzorciumi partnereiként vehetnek részt a pályázaton.
  Közlemények  -  2016. 04. 28. 08:57
  Pénteken befejeződik az aluljáró felújítása a Széchenyi úton
  Fehérvár Önkormány- zata örömmel értesült arról, hogy Széchenyi úti közúti aluljáró felújítási munkálatai április 29-vel befejeződnek. A nagyszabású fejlesztés széles körben szolgálja a városlakókat, hiszen egyaránt lehetővé teszi az autósok, a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedését biztonságos, korszerű körülmények között. – így kommentálta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. bejelentését a város polgármestere.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss