19 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 7.2 km/hK/ÉK-i szél (aktuális)
2014. Augusztus 31. Erika, Bella, Arisztid
   Eseménynaptár
2014 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
25
26
27
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2014. 08. 29. 10:20
  A Bazilika felújításának támogatásáról és a buszmenetrend módosításáról is döntött a közgyűlés
  Vízivárosi parkolók felújításáról és üzemeltetéséről állapodtak meg, döntöttek a Szent István Bazilika felújítási munkálatainak támogatásáról és a helyi közforgalmú közlekedési járatok menetrendjének módosításáról is Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének pénteki ülésén. Régi adósságot törlesztve újabb régészeti kutatásra is megbízást adott az önkormányzat. Az úgynevezett négykaréjos templom feltárása kezdődik meg, amelyet a hagyomány Géza fejedelem temetkezési helyével azonosít.
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 28. 17:29 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megindult a buszközlekedés a Mártírok útján - változik a forgalmi rend a környező utcákban is
   Bár még nagy erőkkel zajlanak a munkálatok, a szeptemberi várható forgalomnövekedés miatt megindult a tömegközlekedés a Mártírok útján. A kivitelezők mindent megtettek azért, hogy a lehető leghamarabb elkészüljenek, és iskolakezdéskor már használható állapotban legyen az út. Pályázati támogatással és a város Önkormányzata által biztosított saját forrásból hamarosan elkészül a felújítás.
  Közélet  -  2014. 08. 30. 18:42 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Családi piknikkel ünnepelte 10. születésnapját a Gellért Udvar Társasház
   Szombaton délután 17 órától rendezték meg hagyomány- teremtő szándékkal az I. Gellért Udvar Társasházi Pikniket. Az eseményen a lakóközösség (258 család) a társasház 10 éves születésnapját ünnepelte. Székesfehérvár egyik legnagyobb társasházában több mint 1000 ember lakik. A programon részt vett a dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Viza Attila, a 8. számú választókörzet önkormányzati képviselője is.
   
  Közélet  -  2014. 08. 29. 19:29 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Központi tanévnyitó ünnepséget tartottak a 40 éves Tóvárosi Iskolában
  Központi tanévnyitó ünnepséget tartottak augusztus 29-én a Tóvárosi Általános Iskolában. Az idén 40 éves oktatási intézményben dr. Cser-Palkovics András polgármester és Sipos Imre köznevelési helyettes-államtitkár köszöntötte a diákokat és szüleiket. Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy az Ybl programnak köszönhetően egyre több forrás jut az oktatási intézmények felújítására.
  • HÍRADÓ 2014. augusztus 30.

   Felszámolják az Alba Takarékszövetkezetet, Ivánka Lászlóra emlékeztek a ...

  • 10 éves a Gellért Udvar Társasház

   Idén ünnepli tizedik születésnapját a Gellért Udvar Társasház. A jeles esemény ...

  • Ivánka Lászlóra emlékeztek

   Ivánka Lászlóról emlékeztek meg. A 100 évvel ezelőtt elhunyt honvéd ...

  • Városi tanévnyitó a Tóvárosiban

   Péntek délután tartották meg Székesfehérváron a Központi tanévnyitó ünnepséget, ...

  • Családi nap a HEROSZ-al

   Vidám vakációzáró családi napot rendezett a HEROSZ Fehérvári Állatotthona és ...

  • IV. Hírlap Bringatúra

   A Fejér Megyei Hírlap negyedik alkalommal szervezte meg családi programját, a ...

  • HÍRADÓ 2014. augusztus 29.

   A Bazilika felújításáról és a menetrend módosításáról is döntött a városi ...

  • Jó volt az idei szezon

   Növekedett a Székesfehérvárra látogató turisták száma a tavalyi nyárhoz képest. ...


  Sport hírek  -  2014. 08. 30. 22:25
  Sima Vidi-győzelem, Nikolics klubrekordjával
  A listavezető Videoton ismét hazai pályán játszott, a Puskás Akadémia látogatott a Sóstói Stadionba. Hatalmas fölényben játszott, 11-est rontott, de vezetést szerzett és emberelőnybe került az első félidőben a Vidi. Izgalom későbbre sem maradt, Nikolics megdöntött egy klubrekordot, a csapat pedig őrzi hibátlan mérlegét a bajnokságban.
  Videoton - Puskás Akadémia 3-0 (1-0)
  Közélet  -  2014. 08. 30. 12:21 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Becsöngettek! - baleset-megelőzési sportnapot szerveztek Szárazréten
   „Becsöngettek!” címmel baleset-megelőzési sportnapot szervezett szombaton délelőtt 10 órától az Echo Innovációs Műhely a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” projekt keretén belül. A programra kilátogatók a tűzoltóság, a mentők, és a rendőrség munkatársaival is találkozhattak. Ezen kívül ügyességi feladatokkal, interaktív beszélgetésekkel, továbbá motoros street fighter bemutatóval is várták az érdeklődőket.
   
  Sport hírek  -  2014. 08. 30. 20:27
  Kétszer verte a Veszprémet a fiatalokat is bevető Alba Fehérvár
  Pénteken Veszprémben, szombaton Fehérváron játszott edzőmeccset a B-csoportos Pannon Egyetem Veszprém és az Alba Fehérvár kosárcsapata. Mindkétszer nagy különbséggel nyertek a fehérváriak, akiknél még nem léptek pályára a válogatott játékosok és az amerikai légiósok. A vezetőedző, Marcel Tenter már megérkezett, egyelőre szemlélőként figyelte csapatát.
  Közélet  -  2014. 08. 30. 15:44 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Nyárzáró családi programot szervezett a HEROSZ Állatotthon
   Vidám vakációzáró családi napot rendezett szombaton délelőtt 10 órától a HEROSZ Fehérvári Állatotthona, valamint több kapcsolódó szervezet. A szervezők a Fehér Palota Üzletközpont melletti parkolóba várták az állatokat szerető és az állatvédelmet támogató családokat. Az egész napos program keretében több vetélkedőt is rendeztek, melynek végén értékes nyeremények találtak gazdára.
  Közélet  -  2014. 08. 29. 06:39
  "Mert valaki rád is gondol" - segítségnyújtó foglalkozások a RÉV-nél
   A székesfehérvári RÉV Szenvedélybeteg- segítő Ambulancia sikeres pályázat révén tájékoztató, felvilágosító jellegű interaktív foglalkozásokat szervez. Az idén ősszel induló alkalmakon csoportos foglalkozások keretében szó lesz a családi életre történő nevelésről, illetve fókuszba kerülnek a szenvedélybetegek hozzátartozói és a szülők, a szülővé válás nehézségei.
  Sport hírek  -  2014. 08. 31. 09:02
  Zsinórban harmadszor nyerte meg a Régiós Kupát Közép-Dunántúli Regionális Sakkiskola
   Ismét tarolt a Fehérváron működő Közép-Dunántúli Regionális Sakkiskola a 2014-es Régiós Kupán. Az idei Régiós Kupát Balatonlellén rendezték meg. A győzelmet a Közép-Dunántúli Regionális Sakkiskola szerezte meg, minden mérkőzését megnyerve. Eredményükkel is igazolták azt a hírt, hogy jelenleg ebben az iskolában folyik a legkiemelkedőbb munka a régiós iskolák közül. Sikerével az intézmény zsinórban harmadszor lett az ország legjobb sakkiskolája.
  Közlemények  -  2014. 08. 31. 06:30
  Kedden megszólalnak a szirénák - külső védelmi terv gyakorlása Székesfehérváron
   A Hörman-Rema riasztó-tájékoztató sziréna- rendszer hangos üzemű próbájára kerül sor szeptember 2-án, kedden a város külső védelmi tervének részleges gyakorlása során. Mindez a rendszer próbájára szolgál, lakossági intézkedést nem igényel az elhangzó riasztás.
  Közlemények  -  2014. 08. 30. 10:05
  Fogadóórát tart kedden Szigli István önkormányzati képviselő
   Szigli István 2014. szeptember 2-án, kedden 12.30-14.30 között a Farkasvermi út 40. szám alatt, 14.30-16.30 között pedig a Régi Csóri út 13. szám alatt várja a Feketehegy-Szárazréten, illetve a Szedreskerten élőket. A Régi Csóri úti fogadóórán kérhetnek tájékoztatást az érdeklődők a Járási Hivatal kihelyezett ügyfélfogadásán.
  Sport hírek  -  2014. 08. 29. 22:11
  Győzött a Volán, amelyből távozik a frissen igazolt bekk
  Két nap alatt kétszer verte meg a szlovák másodosztályú Gyetvát a Fehérvár AV19. A közelgő EBEL-rajt előtt a csapat győzelmei bizakodásra adnak okot, a sok sérült miatt azonban fájhat Rob Pallin vezetőedző feje. Ráadásul Matt Registerre sem számíthat a továbbiakbak, a Volán nyáron igazolt hátvédje ugyanis közös megegyezéssel szerződést bontott Fehérváron.
  Közélet  -  2014. 08. 29. 17:07 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A 90 éves Méreg Ferencet köszöntötték születésnapja alkalmából
   A 90 éves Méreg Ferencet köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében Viza Attila. A városrész önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet.
   
  Sport hírek  -  2014. 08. 29. 11:43
  Újabb horvát igazolás, Marko Pajac a Vidiben és Heffler Tibor is érkezett
  A paksi Heffler Tibort szerződteti a Videoton, délelőtt pedig egy horvát középpályás leigazolásáról számolt be a klub. Marko Pajac többszörös utánpótlás-válogatott, az NK Lokomotiva játékosa volt az elmúlt szezonban, akárcsak a már vidis Dinko Trebotic. A középpályán középen és a két szélen is bevethető játékos a zágrábi csapatban a horvát bajnokság első négy fordulójában rendre pályára lépett, most azonban Székesfehérvárra költözik.
  Kultúra  -  2014. 08. 29. 11:07
  Tartalmas programokkal várják az elsőéveseket Székesfehérváron
   A szorgalmi időszakot megelőzően az elsőéves hallgatókat várják a Kodolányi János Főiskolán. Az Origo-hét keretein belül, szeptember 1-5-e között a „gólyák”megismerkednek a székesfehérvári főiskolával, az ott zajló élettel, a tanárokkal, a hagyományokkal. A sport, kulturális és egyéb más programok mellett esténként, 20.00 órától talk-show jellegű beszélgetős műsorra számíthatnak a gólyák a "D" épületben.
  Közlemények  -  2014. 08. 29. 09:13
  Erzsébet-utalványok pótlólagos átadása
  A város jegyzője ezúton is tájékoztat minden érintettet, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak számára az augusztusi Erzsébet-utalványokat pótlólagosan adják át szeptemberben. Az Erzsébet-utalványokat 2014. szeptember 10-én (szerdán) 15.00-18.00 óra között vehetik át a jogosultak Székesfehérváron, a Tolnai utca 16. szám alatti Gyermekjóléti Központ ügyeletének hivatalos helyiségében.
  Kultúra  -  2014. 08. 29. 08:30
  Ezen a szombaton is garantált programmal várnak mindenkit a Koronás Parkban
    Augusztus 30-án, szombaton 16 órától a Csodakút, avagy az élet vize című előadást tekinthetik meg az érdeklődők a Gabalyda Bábszínház előadásában. A látogatók a szicíliai marionett bábtechnikával is megismerkedhetnek. Az előadást 500 Forintos áron lehet megtekinteni a Koronás Parkban.
  Közélet  -  2014. 08. 29. 08:15
  Felújítja a Magyar Közút a 62-es főút M7-es autópálya felett átívelő hídat
   Szeptember elsején hídfelújítási munka kezdődik a 62-es számú főút M7-es autópálya felett átívelő szakaszán. A beruházás miatt várhatóan egy hónapon keresztül félpályás lezárásra, torlódásokra számíthatnak a közlekedők. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítás idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri.
  Sport hírek  -  2014. 08. 28. 20:05
  Egy góllal nyert a Dunaújváros Fehérváron
  Zárt kapuk mögött rendezték a Fehérvár KC utolsó felkészülési mérkőzését a szeptember 3-i, Debrecen elleni bajnoki rajt előtt. Az FKC vendége ezúttal a Dunaújváros volt. A meccs elejét a házigazda fehérváriak átaludták, a 20. perctől azonban már szebbik arcát mutatta Bakó Botond formálódó együttese, a legvégén még a vezetésért is támadhattak Herr Anitáék, a Kohász azonban végül egy góllal nyert.
  Fehérvár KC – Dunaújváros 23-24 (9-12)
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss