2015. Január 30. Martina, Gerda, Jácinta
   Eseménynaptár
2015 Január
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 • Nincs esemény!

 • Felvételi

  Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
  Kultúra  -  2015. 01. 29. 14:19
  Ingyenes látogatási lehetőséggel zárul hétvégén a Seuso-kiállítás
  Vasárnap véget ér az elmúlt évek legsikeresebb fehérvári kiállítása, a „Seuso-kincs Székesfehérváron” tárlat, amelyet közel 35 ezer látogató keresett fel október óta. Hétvégén záróünnepséggel és ingyenes látogatási lehetőséggel készülnek - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere Nádorfi Gabriellával a Szent István Király Múzeum régészével közösen.
  Gazdaság  -  2015. 01. 29. 16:09
  Ismét a város tulajdonában a börgöndi repülőtér és az ipari park területe
  Újra Székesfehérvár Önkormányzata a börgöndi repülőtér és az azt körülvevő ipari beépítésre alkalmas területek tulajdonosa. Az erre vonatkozó adás-vételi szerződést dr. Cser-Palkovics András polgármester írta alá. A város állami segítséget kért és kapott a térség gazdasági fejlődése szempontjából fontos terület visszaszerzéséhez.
  Gazdaság  -  2015. 01. 27. 11:21
  Ősfehérvár városkártya - idén levélben megkapja minden fehérvári
  Önkormányzati szolgáltatásokhoz kapcsolható kedvezményrendszer is bekerül az ŐsFehérvár kártya programba, illetve idén minden 18. életévét betöltött fehérvári polgár levélben kapja meg várhatóan tavasszal a kedvezménykártyát. A GFK legutóbbi felmérése szerint fehérváron a legnagyobb a vásárlőerő megelőzve ezzel Budapestet és Győrt is. Cél, hogy ennek minél magasabb százalékát költsék el Fehérváron.
   
  Közélet  -  2015. 01. 27. 08:18
  Természeti értékeink - védetté nyilvánították az Aszal- és a Jancsár völgyet

   Az Aszal-völgy és a Jancsár-völgy helyi védetté nyilvánításáról döntött nemrégiben a város képviselőtestülete. Az Aszal-völgyben igen ritka növénytársulások vannak, egy korábbi felmérés szerint 18 védett faj található itt. A Jancsár-völgy helyi védetté nyilvánítása a löszgyepi maradványok életközösségének megőrzését és a terület védett madárfajok fészkelőhelye is.
  • HÍRADÓ 2015.01.29

   Ingyenes látogatási lehetőséggel zárul a Seuso-kiállítás, február 4-én lesz a ...

  • Rákellenes Világnap

   Február negyedike a rákellenes küzdelem világnapja. A felhívás célja, hogy ...

  • Zárul a Seuso kiállítás

   Vasárnap véget ér az elmúlt évek legsikeresebb fehérvári kiállítása, a ...

  • Tanácsok autóhiteleseknek

   Az Esti Mérleg vendége dr. Várhelyi Tamás ügyvéd volt, akivel ...

  • Elismerés a főkapitánynak

   Közügyekért díjat kapott Fejér megye rendőrfőkapitánya. Az elismerést a Príma ...

  • Aláírásokat gyűjt a DK

   Aláírásokat gyűjt a Dk Fehérváron is. A boltok vasárnapi nyitva tartásáról ...

  • Hogyan álljunk neki futni?

   Április 26-án félmaratont rendez Székesfehérvár. A Fehérvár Televízió ennek ...

  • Csongor műtétjére gyűjtenek

   Szomor Csongor nemrég múlt négy éves. A velencei kisfiú harmadik műtétjére ...


  Közélet  -  2015. 01. 29. 11:51
  Ha fél a ráktól, tegyen ellene! - a megelőzés fontosságára hívták fel a figyelmet
  Február 4-ét 2000-ben nyilvánították Rákellenes Világnappá. Január utolsó hete pedig a méhnyakrák elleni küzdelem jegyében zajlik világszerte. A KSH adatai szerint Fejér megyében 2013-ban 1317 ember hunyt el rákban, közülük 744 férfi és 573 nő. A fehérvári egészségügyi szakemberek folyamatosan dolgoznak azért, hogy ezek a számok csökkenjenek.
  Kultúra  -  2015. 01. 28. 16:19
  Öntik már Aba Novák Vilmos egészalakos szobrát
  December eleji ülésén fogadta el a város képviselőtestülete Aba Novák Vilmos szobrának megvalósítását, melyre Pogány Gábor Benő szobrászművészt kérték fel. A művész tervét pályázat útján választották ki megvalósításra. Aba Novák Vilmos emlékének adózik a város a szoborral, melyet a Bartók Béla térre, a Városháza udvarára vagy a Nemzeti Emlékhely mellé állítanak majd fel. Az egészalakos szobrot huszonöt darabból öntötték ki, majd a következő hetekben összeállítják és cizellálják.
   
  Közélet  -  2015. 01. 29. 08:52 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Liftek a városban - 2020-ig el kell végezni a felújítást
  Kevés az olyan lift a városban, amit nem kell biztonságosabbá tenni attól függetlenül, hogy a fehérvári liftek állapota az országos átlag feletti. 2014. júniusában adott ki a kormány egy olyan rendeletet, amely meghatározza a húsz évnél idősebb felvonók korszerűsítési feltételeit. A beruházásokat 2020-ig mindenhol el kell végezni, amit a közös költségből finanszíroznak a felvonós lakóházakban.
  Kultúra  -  2015. 01. 27. 09:45
  Ikarus busz LEGO-ból is? - háromezer szavazat hiányzik még
   Az automotor.hu szúrta ki, hogy nem egészen háromezer szavazat hiányzik ahhoz, hogy egy lengyel építő Ikarus buszának sorozatgyártását a megvizsgálja a dán játékgyártó vállalat. A Lego nem csak saját tervezőinek munkáit valósítja meg, de van egy weboldal, ahol kifejezetten a rajongók elképzeléseit várják. Egy előzetes szűrő, az-az 10 ezer szavat szükséges ahhoz, hogy az új készlet gyártását vizsgálja a gyár.
   
  Sport hírek  -  2015. 01. 29. 20:55
  Real-és Bayern-győzelem, DKKA-vereség
  Megkezdődött a Szent István Kupa, a nemzetközi kosártorna első napján a házigazda Dávid Kornél Akadémia U-16-os csapata játszotta a nyitómeccset. A Bayern München, zömében egy évvel idősebb játékosai ellen nem volt esélyük a fehérváriaknak. Győzött viszont a válogatott, akárcsak este a Real Madrid. Némi meglepetésre mindkét délszláv sztárvendég, a Cibona és a Partizan is kikapott.
  Közélet  -  2015. 01. 29. 15:55
  Minőség - Innováció díjat nyert a Kodolányi János Főiskola
  A magyar felsőoktatásban első és egyetlen intézményként a Kodolányi János Főiskola PIQ & Lead™ módszere a Magyar Termék Nagydíj után január 19-én az Európai Minőségügyi Szervezet ”Minőség-Innováció 2014" díját is elnyerte. A korábbi években az elismerést olyan cégek is elnyerték, mint a svéd Volvo Trucks és a finn Metsä.
  Közlemények  -  2015. 01. 29. 09:52
  Fogadóórát tart február 2-án, hétfőn Dr. Dienesné Fluck Györgyi
   Fogadóórát tart Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a 14. számú választókörzet önkormányzati képviselője 2015. február 2-án (hétfőn) 15.00 és 18.00 óra között az Erzsébet út 12. szám alatti képviselői irodájában. A Ráchegy, a KÖFÉM lakótelep, a Búr-telep és Börgöndpuszta önkormányzati képviselője minden hónap első hétfőjén várja a fenti időpontban a körzetben élőket.
  Kultúra  -  2015. 01. 29. 09:20
  Klasszikus diavetítést tartanak vasárnap az Igézőben
   2015. február elsején, vasárnap délelőtt 11 órakor klasszikus diavetítést szerveznek gyermekeknek én nosztalgiára vágyó felnőtteknek egyaránt a fehérvári Igézőben (Basa utca 1.). Az eseményre hozott anyagot is szívesen várnak: ha valaki különleges diafilmjét szeretné mással is megosztani, akkor azt is levetítik az Igézőben. A programon 300 Forintos jegy megvásárlásával lehet részt venni.
  Közélet  -  2015. 01. 29. 08:19
  A Visegrádi Alapról tájékoztattak a Fehérvári Civil Központban
  A Visegrádi Alap magyarországi megbízottja, Antall-Horváth Veronika tartott tájékoztató előadást a Fehérvári Civil Központban a Fejér Megyei Civil Információs Centrum rendezvényén a pályázni vágyó érdeklődőknek. Hangsúlyozta, a pályázatok elbírálásnál fontos szempont, hogy a visegrádi országokra jellemző többlettel is rendelkezzenek.
  Közélet  -  2015. 01. 29. 08:11
  Fehérváron tartják az idei legnagyobb logisztikai gyakorlatot
  A Capable Logistician 2015 gyakorlat indító rendezvénye- ként műveleti és harcászati szintű törzsvezetési gyakorlatot tartanak Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsokságon január 26-30 között, több mint száz hazai és külföldi logisztikus katona részvételével. Fő feladatuk, hogy a V4 országok vezetésével, NATO elvek szerint teszteljék a nemzetek által létrehozott Összhaderőnemi Logisztikai Támogató Egység Parancsnokság működését.
   
  Közélet  -  2015. 01. 26. 08:19
  A héten még érvényesek - február 1-től csak a 2015 parkolóbérlet használható
  Már december végén elkezdődött a 2015-ös évre szóló parkolóbérletek árusítása a Városgondnokság ügyfélszolgálatán, hogy a január 31-én lejáró tavalyi bérleteket mindenki időben le tudja cserélni az újra. A Parkolási Csoport a héten megerősített ügyfélfogadási rendet tart regggel 8 és este hat között! Az ügyfélszolgálatra a Bregyó Sportcentrum felől lehet behajtani autóval!
  Magyarország  -  2015. 01. 28. 15:13
  300 fát ültettek el a Károlyi-kastélykertben, feltöltötték az régi-új tavat is
   A kastély parkjának egyik legfőbb értékét adó, mintegy másfél hektáros tó feltöltésével folytatódik a park helyreállítása a Károly-kastély kertjében. Bendi Lajos, a Károlyi József Alapítvány projekt vezetője elmondta, hogy a tómeder kotrását már elvégezték és a sikeres próbafeltöltést követően - a történeti állapotnak megfelelően - a tó folyamatos vízpótlása a közelben lévő kisebb vízfolyásokból történik majd.
  Közélet  -  2015. 01. 28. 13:05
  Ingyenes képzést indít a munkaadóknak februártól a Civil Centrum
  Kis- és közép- vállalkozások, valamint nagyvállalatok számára szervez ingyenes képzést a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány. A februárban induló tanfolyam fő témája a diverzitás-menedzsment lesz. Az alapítvány folyamatosan várja a megyei cégek jelentkezését a tréningre, amelyet most az Európai Unió támogatásának köszönhetően térítésmentesen biztosítanak 2015. február és májusa között.
  Közélet  -  2015. 01. 28. 12:51
  Több ezer fehérvári vett részt az AlbaPont LISZI programjain
  A József utcában és környékén élő lakó- közösségeket célozta meg az Alapítvány a Székes- fehérvári Fogyasztó- védelemért „Alba Pont- Lakóközösségi Információs Szolgáltató Iroda létrehozása Fehérváron” című programja. A projekt 2013. december 1-jén indult útjára, melynek eredményeként megnyitotta kapuit a LISZI iroda a Fehérvári Civil Központban. A több mint egy év alatt háromezer-ötszáz fő vett részt az iroda programjain, tanácsadásain.
  Közélet  -  2015. 01. 28. 11:42
  Rendhagyó osztályfőnöki órát tartott az adatvédelmi hatóság elnöke
  Az adatvédelem nemzetközi napján, január 28-án műsorokkal, konferenciákkal segítik elő, hogy az emberek érdeklődjenek az adatvédelmi ismeretek iránt. Székesfehérváron Dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke tartott rendhagyó osztályfőnöki órát az internetes adatvédelemről a Teleki Blanka Gimnáziumban.
  Gazdaság  -  2015. 01. 28. 11:31
  Idén is lesz utazás kiállítás Székesfehérváron
   Idén március 28-án és 29-én rendezik meg a Hiemer-ház báltermében a Fehérvári Utazási és Szabadidő Kiállítást. A rendezvényen a fehérvári utazási irodák hazai és külföldi kínálatával, a Tourinform Székesfehérvár rendkívül gazdag programajánlatával, valamint a régió kiemelkedő turisztikai látnivalóival ismerkedhetnek a kiállítás látogatói.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss