32 oC / 17 oC(koponyeg.hu)
derült (várható)
2016. Július 02. Ottó
   Eseménynaptár
2016 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2016. 07. 01. 11:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Püspöki áldás után helyezték vissza a kereszteket a Bazilika tornyaira
  A támogatásoknak köszönhetően a Szent István Székesegyház tető- szerkezetének teljes körű helyreállítása 2015 szeptemberében elkészült, majd megkezdődhetett a templom homlokzatának felújítása. Idén áprilisban aranyozás céljából emelték le a székesegyház keresztjeit, melyeket pénteken reggel helyeztek vissza.
  Közélet  -  2016. 07. 01. 09:54 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Az észak-amerikai indián törzsek életét ismerhették meg a gyerekek a velencei táborban
  Az észak-amerikai síksági indiánok életével ismerkedhetett meg az a hetvenkét gyermek, aki részt vett a bentlakásos, velencei Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor első turnusában. A Székesfehérvár Önkormányzata által szervezett ötnapos táborban többek között bátorságpróbával, kreatív foglalkozásokkal, ügyességi feladatokkal és szellemi vetélkedővel is várták a fiatalokat.
  Sport hírek  -  2016. 07. 01. 16:05
  Székesfehérvár Rallye 2016 - július végén ismét felbőgnek a motorok
  Július 29-31. között ismét Fehérvárra figyel a hazai rali társadalom. Immár nyolcadik alkalommal lesz Székesfehérvár Rallye a városban, melynek ezúttal is része a városhoz közeli Aranybulla gyorsasági szakasz, illetve ezúttal is lesz városi száguldás, vagyis szuperspecial. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is izgalmas versengésre van kilátás!
   
  • HÍRADÓ 2016. július 1.

   A ma embere is üzen, visszahelyezték a több mint 200 éves kapszulát a ...

  • Áttörést hozhat az Áldomás

   "Fogyasztóbarát élelmiszer, nyomon követett minőség, termőföldtől az asztalig." ...

  • Új rendőrtisztek Fejérben

   Új rendőrök kezdték meg szolgálatukat Fejér megyében. A Nemzeti Közszolgálati ...

  • Diplomaosztó

   Ma vehették át diplomájukat, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának ...

  • Továbbjutást érhet a győzelem

   Három góllal nyerte meg az Európa-liga első selejtezőkörének első, hazai ...

  • Keresztbe rejtett emlékek

   Évszázados tradíciót őriz a Szent István Bazilika keresztjének belseje. Ma ...

  • Megújult a Kiskút úti Teniszcentrum

   A tenisz mindig népszerű sport volt Fehérváron is, igaz, a teniszezni vágyók ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2016. július 1.

   A ma embere is üzen, visszahelyezték a több mint 200 éves kapszulát a ...


  Kék hírek  -  2016. 07. 01. 10:35
  Új rendőrtisztek léptek szolgálatba Fejér megyében
  A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság állományában hat új rendőrtiszt kezdte meg szolgálatát. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem frissen végzett rendőrei közül hárman a Székesfehérvári Rendőrkapitányság, ketten a Gárdonyi Rendőrkapitányság állományában kezdik meg szolgálatukat, míg egy hadnagy a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság állományát erősíti.
  Közélet  -  2016. 07. 01. 13:29 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  171 hallgató tett sikeres záróvizsgát az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karon
  Diplomaátadó ünnepségét tartotta az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar pénteken a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az elmúlt tanévben összesen 171 hallgató tett sikeres záróvizsgát. Az ünnepi eseményen sor került dékáni dicséretek, elismerő oklevelek, továbbá arany- és ezüstdiplomák átadására is a 40 és 50 évvel ezelőtt végzett egykori hallgatók számára.
   
  Közélet  -  2016. 07. 01. 16:10
  Finom meglepetés várta a gyerekeket a Napraforgó táborban
    Csütörtökön a Magyar Élelmiszerbankkal együttműködve küldött édességeket a Napraforgó táborban nyaraló gyerekek számára a fehérvári Smart Grant Alapítvány. A gyerekek a Milli túróvarázsnak és töltött Milka tojásoknak is nagyon örültek, a finomságok hamar elfogytak. Székesfehérvár Városgondnoksága köszönetét fejezi ki a figyelmességért az alapítványnak.
  Közlemények  -  2016. 06. 30. 10:34
  Pót szúnyogírtás lesz július 5-én
  Pót szúnyogirtást tartanak jövő héten Székes- fehérváron. A permetezésre az országos katasztrófa- védelmi szúnyoggyérítési program keretében kerül sor július 5-én, kedden. Rossz idő esetén július 6-7-én végzik a munkát. Felhívják a méhészek figyelmét, hogy tegyék meg az ilyenkor szükséges óvintézkedéseket.
  Közlemények  -  2016. 06. 30. 16:30
  Befejeződött a vezetékjavítás a Rákóczi út - József utcai körforgalomnál
  Egy melegvíz-ellátást biztosító távhővezeték javítása idejére vezettek be forgalomkorlátozást a Rákóczi út – József utcai körforgalomnál. A munkálatok befejeződtek, holnap reggel 8 órától a buszforgalmat is visszaengedik a Rákóczi úti szakaszra.
  Kultúra  -  2016. 07. 01. 21:12 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Vörös Janka - Dobai Pisti duóval nyitott a hétvégi KultúrKorzó
  Július első hétvégéjén sem hagyják zene nélkül a fehérváriakat, péntektől újra a hangulatos dallamoké a főszerep a Mátyás király-emlékműnél felállított színpadon. A Mátyás emlékműnél a Vörös Janka - Dobai Pisti duóval nyitott a hétvégi KultúrKorzó. Janka és Pisti több éve kollégák a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskolában, de a formáció most első ízben lépett a nagyközönség elé popzenei feldolgozásokkal.
  Közélet  -  2016. 07. 01. 18:25
  Közel hat évtizede barátságban - székesfehérvári delegáció Kemiben
  Székesfehérvár és a finnországi Kemi jövőre ünnepli testvérvárosi kapcsolatuk hatvanadik évfordulóját. Erre az alkalomra készülve Székesfehérvár önkormányzata ajándékot vitt a lappföldi város közösségének. A fehérvári delegáció a két napos látogatása folyamán bepillantást nyerhetett Lappföld történelmi múltjába és megismerhette a térség jövőre vonatkozó elképzeléseit.
  Sport hírek  -  2016. 07. 01. 17:03
  Közönségtalálkozó az Európa-bajnokságon remeklő Vidi-játékosokkal
  Vasárnap 19.00 órától a Videoton FC, Székesfehérvár Önkormányzata és a szurkolók közös ünneplést szerveznek a klub játékosainak, Juhász Roland és Lang Ádámtiszteletére. A Videoton FC futballistái oroszlánrészt vállaltak a magyar labdarúgó válogatott sikeres Európa-bajnoki szereplésében. A közös ünneplésre szeretettel várnak minden futballbarátot!
  Kék hírek  -  2016. 07. 01. 12:52
  Torládások várhatóak a 7-es számú főúton és az M7-es autópályán a hétvégén
  A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a Balaton irányába jelentős forgalomra kell számítani a hétvégén. Elindulás előtt érdemes mérlegelni az alternatív útvonalak használatát. Kérik az úton lévőket, hogy kipihenten induljanak útnak, álljanak meg gyakrabban pihenni, felfrissülni! Fogyasszanak megfelelő mennyiségű folyadékot!
  Sport hírek  -  2016. 07. 01. 11:15
  Megvan az Alba első légiósa
  A közelmúltban Tóth Péter meghosszabbította szerződését, érkezett Keller Ákos és Joel Nshimba, valamint immár megvan az első légiósa is az Alba Fehérvárnak. A tavasszal a Falco együttesét erősítő, 3-as poszton használható Bradford Burgess kötelezte el magát Fehérvárra.
  Magyarország  -  2016. 07. 01. 10:30
  Megújul a 811-es számú főút több mint 6,7 kilométeres szakasza
  Összesen 69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg. Az útfelújítási program keretében újul meg a 811-es számú Székesfehérvár-Bicske másodrendű főút 11-es és 19-es kilométer szelvény közötti szakasza. A pátkai elágazás és Lovasberény közötti, több mint 6,7 kilométeres szakaszt újítja fel a kivitelező 613 millió forintból.
  Kultúra  -  2016. 07. 01. 07:24
  Soproni vendégekkel tart évadzáró koncertet a Vox Mirabilis
  A Vox Mirabilis Kamarakórus évadzáró koncertet tart július 4-én hétfőn 19 órakor a Zsolt utcai Krisztus Király Templomban. A meghívott vendég a soproni Kórus Spontánusz, akik 15 éve alakultak, az elmúlt években megméretteték már magukat nemzetközi versenyeken. A 2008-as grazi Kórusolimpián elért 2. helyezésükre és 5. helyezésükre méltán büszkék, mint ahogy arra is.
  Kultúra  -  2016. 07. 01. 06:45 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Da Vinci hangja - elkezdődött a Harmonia Albensis templomi koncertsorozata
  A Leonardo da Vinci ötlete nyomán elkészült, kuriózumnak számító hangszer megszólal- tatásával kezdődött el a Harmonia Albensis koncertsorozat csütörtökön este a Székesegyházban. A maradandó zenei élményt nyújtó eseményen Slawomir Zubrzyczki lengyel zeneművész jóvoltából szólalt meg a különleges billentyűs és egyben vonós hangszer.
   
  Közlemények  -  2016. 06. 30. 12:06
  Közműépítés miatt lesz útlezárás pénteken a Horog utcában
  Közműépítési munkálatok miatt július 1-jén, pénteken 8.00-tól 16.00 óráig  lezárják a Horog utca Bakony utca - Cserepes köz közötti szakaszát. Az átmenő forgalom nem lesz lehetséges, ezért a jelzett időpontban a 29-es számú helyi autóbuszjárat nem közlekedik. A munkálatok idejére kérjük az érintett lakók és gépjárművezetők türelmét és megértését!
  Kultúra  -  2016. 07. 01. 06:04
  Ocskay Gábor lesz az Öreghegyi Disputa következő vendége
  Minden sportot kedvelőt, jégkorongért rajongót szeretettel invitálnak az Öreghegyi Közösségi Házba július 5-én, kedden 18 órára, ahol ezúttal a disputa id. Ocskay Gábor és a házigazda Bobory Zoltán közt zajlik majd. Az igazán érdekesnek és izgalmasnak ígérkező beszélgetős estre – melyen író kontra sportoló összecsapás várható – mindenkit szeretettel várnak!
  Sport hírek  -  2016. 06. 30. 19:49
  Győzelemmel kezdett a Videoton FC az Európa-ligában
  Magabiztos győzelmet aratott a moldáv FC Zaria Balti ellen a Pancho Arénában a Videoton FC az Európa-liga selejtezőjében. Hening Berg együttese az egész mérkőzést a kezében tartotta, és rengeteg helyzetet dolgozott ki. A lendületesen játszó fehérvári alakulat Géresi és Feczesin két góljával teljesen megérdemelten győzött 3-0-ra, így gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás kérdése.
  Közélet  -  2016. 06. 30. 16:52 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Továbblépni, de nem felejteni - megemlékezés a 25 éves Szentlélek temetőben
   A Honvédelmi Minisztérium, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Német Háborús Sírokat Gondozó Népi Szövetség szervezésében emlékünnepséget tartottak a Szentlélek katonatemető 25. évfordulója alkalmából. A rendezvényen Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes kiemelte, hogy az elmúlt napokban önkéntes német és magyar katonák együtt gondozták a fehérvári Szentlélek temetőt.
  Közlemények  -  2016. 06. 30. 15:20
  Fogadóórát tart jövő csütörtökön Földi Zoltán
  Felsőváros önkormányzati képviselője, Földi Zoltán 2016. július 7-én, csütörtökön 17.00 órától fogadóórát tart a Királykút Emlékházban. A képviselő a 10. számú választókörzetben élőket 19.00 óráig várja a Mikszáth Kálmán utca 25. szám alatti épület emeletén található irodájában.
  Sport hírek  -  2016. 06. 30. 13:19 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Fehérvári Titánok csapata is a VVSI-nél készül a következő szezonra
  Tavaly decemberben adták át a Velencei-tavi Vízi Sportiskola megújult agárdi telephelyét. Megújult a VVSI Sport Hotel is, amely ideális felkészülési helyszínt biztosít az élsportolók számára. A komplexumban rejlő lehetőségeket már több székesfehérvári klub, így a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttese és a Fehérvári Titánok MOL Ligás csapata is felfedezte.
  Városfejlesztés  -  2016. 06. 30. 12:50 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elkezdődött a munka - megújul a Toronysor mögötti sétány és park
  Tóváros legnagyobb zöldterülete újul meg ezekben a hetekben. A több mint ötvenmillió forintos beruházás már elkezdődött: a közösségi terek fejlesztése mellett kiépül a közvilágítás és fákat, bokrokat is ültetnek az újrafüvesített nagy parkba. A munkálatok idejére a környékbeliek türelmét kérik, hogy őszre már birtokba is vehessék a fejlesztés eredményeként megújult sétányt, tűzrakóhelyet, sportpályákat.
  Közlemények  -  2016. 06. 30. 08:30
  Közszolgálati Tisztviselők Napja - péntek munkaszüneti nap a hivatalokban
  A Polgármesteri Hivatal és a Fejér Megyei Kormányhivatal és a NAV ezúton tájékoztatja az Ügyfeleket, hogy a köztisztviselők napjához kapcsolódóan július elseje munkaszüneti nap lesz, így pénteken szünetel az ügyfélfogadás. A következő munkanapon, július 4-én már a megszokott munkarend szerint várják az ügyfeleket.
  Kultúra  -  2016. 06. 30. 07:31
  Ma még lehet nevezni a szeptemberi Lecsóra
  A XII. Fehérvári Lecsófőző Vigasság szeptember 10-én lesz a Zichy ligetben és a Móri úton. Az évtizedes hagyománnyal rendelkező fesztiválon várhatóan idén is több mint hatszáz bogrács alá gyújtanak tüzet a résztvevők.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss