27 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 16.56 km/hD/DK-i szél (aktuális)
2016. Augusztus 27. Gáspár, Mónika
   Eseménynaptár
2016 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 • Nincs esemény!

 • Minifoci EB

  Hirdetés

  Városkártya

  Népszavazás 2016

  Tourinform  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2016. 08. 27. 13:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Sonkás waffellel, marhaszeggyel és steak szendviccsel vár a Városház téri Street Food Show
   Két napos gasztrofesztivál kezdődött szombaton a Városház téren, ahol az utcai étkeket ünneplik a Dining Guide Street Food Show keretében. A látogatók megkóstolhatják a legfinomabb steak-szendvicset, a grillezett marhaszegyet, sertésoldalast, vagy a házias mini kolbászkákkal töltött tölcséreket is. A választékot gazdagítják a legkülönbözőbb ízesítésű - akár lazacos és feketeerdő sonkás - waffelek és a kézműves sörök sokasága.
  Sport hírek  -  2016. 08. 26. 18:44
  Kazahsztán ellen búcsúzott a magyar csapat a Kispályás Labdarúgó Európa Tornától
  A magyar válogatott pénteken délután Kazahsztán ellen lépett pályára a Kispályás Labdarúgó Európa Torna nyolcaddöntőjében. A mérkőzésen mindent megpróbált és remekül küzdött a magyar csapat, de végül a helyzeteit jobban kihasználó kazahok 5-1-re győztek. A kazah együttes következő ellenfel Németország lesz a negyeddöntőben.
  Kultúra  -  2016. 08. 27. 07:04
  Ujváry emlékkiállítás és Rackajam koncert az Aranybulla Művészeti Napokon
    Idén 17. alkalommal rendezik meg a két napos Aranybulla Művészeti Napokat, augusztus 26-án és 27-én. Az Öreghegyi Közösségi Házban az első napon a Medve Színpad társulata mutatta be Márai Sándor egyik művét, Benkő Nóra színművész segítségével. Augusztus 27-én 17 órakor Ujváry Lajos emlékkiállítása nyílik meg, majd 20 órától fellép Ferenczy György és a Rackajam.
   
  • HÍRADÓ 2016. augusztus 26.

   Uniós tanácskozás Fehérváron, a Régiók Bizottságának tagjai egyeztettek a ...

  • Kiesett a magyar válogatott

   A magyar válogatott pénteken délután Kazahsztán ellen lépett pályára a ...

  • Beszéljünk Európáról

   A 2020 utáni fejlesztési lehetőségek és a migrációs kérdések is szóba kerültek ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2016. augusztus 26.

   Szezonzárás, forró hétvégével búcsúzik a nyár, hajtva tilos, tolva szabályos, ...

  • Hajtva tilos, tolva szabályos

   Újabb, a bicikliseket figyelmeztető táblákat helyez ki a rendőrség a megyében - ...

  • Vége a szezonnak?

   Úgy tűnik véget ért az idei szezon a Velencei-tónál - a vendégszámok azonban a ...

  • Vadgasztronómia Soponyán

   Szeptember 3-án, szombaton tizedik alkalommal rendezik meg az országos ...

  • Fehérvár Szalon idén is

   Ismét megrendezik a Fehérvár Szalon képzőművészeti kiállítást. A kiállítás ...


  Kultúra  -  2016. 08. 22. 13:25
  Vasárnap véget ért a Székesfehérvári Királyi Napok
  Vasárnap ért véget a Királyi Napok tíznapos összművészeti fesztivál a nemzet történelmi fővárosában. Koronázási Ünnepi Játékok, Musica Sacra, XXI. Nemzetközi Néptáncfesztivál és Szent István városa - Tele élettel!: a megannyi program sok tízezer látogatót vonzott a Belvárosba. A város ezúton is köszönetet mond mindazoknak, akik együtt ünnepeltek ebben a tíz napban és így részeivé váltak ennek a felemelő, izgalmas hangulatnak!
  Sport hírek  -  2016. 08. 24. 17:37
  Benoit Laporte a Fehérvár AV19 új vezetőedzője
  Az 56 éves kanadai-francia szakvezetővel egy plusz egyéves megállapodást kötött a fehérvári hokiklub. Benoit Laporte játékos-karrierjét főleg az AHL-ben és Franciaországban, Brianconban valamint Rouenban töltötte. A játékosként négyszeres francia bajnok Laporte vezetőedzőként megfordult svájci- és olaszországi első osztályú csapatok kispadján, a legtöbb időt azonban Németországban, a DEL-ben dolgozott. 
   
  Kultúra  -  2016. 08. 22. 14:10
  Kvíz - tesztelje tudását a Székesfehérvári Királyi Napokról!
  10 nap, 10 kérdés: a fényjátékkal kísért megnyitótól, a tűzijátékos zárásig végigkísértük a Székes- fehérvári Királyi Napok programjait. Aki velünk tartott, könnyedén válaszol a kérdésekre is. A cikkben található kvíz segítségével most Ön is tesztelheti tudását a Székesfehérvári Királyi Napok 2016. évi programjairól!
  Sport hírek  -  2016. 08. 25. 16:29 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Országos elismerésben részesült a Főnix Rock and Roll SE
  Mindössze négy évvel ezelőtt és tizennégy táncossal indult el Székes- fehérváron a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület, de a néhány év alatt több mint kétszáz főre bővült a taglétszámuk, és a fehérvári táncosok olyan ismertségre és sikerre tettek szert, hogy már a Magyar TáncSport Szakszövetség is számon tartja őket. A Benedek Dóra vezette egyesületben táncolók nap, mint nap kőkeményen megdolgoznak a sikerért.
  Kultúra  -  2016. 08. 19. 19:34 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kenyér- és boráldás, koncertek a 25. Öreghegyi Mulatságon
  A Bory téren, a 25. Öreghegyi Mulatságokon Tornyai Gábor atya áldotta meg az új kenyeret és bort, majd Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Az este folyamán koncertek és táncbemutatók várták az érdeklődőket. Az Öreghegyi Mulatságok sztárvendége idén Nagy Feró volt, aki néhány perc alatt fergeteges hangulatot varázsolt dalaival és még a "mint a mókust" is elénekeltette a közönséggel.
  Kultúra  -  2016. 08. 27. 08:18
  Szabadfogású jazz fesztivál A Szabadművelődés Házában
   2016. szeptember 2-án újra megrendezik A Szabad- művelődés Házában a szabadfogású jazz fesztivált. Idén a JÜ együttes lép fel, akik rock, folk és dzsessz zenével várják a közönséget. A koncert 20 órakor kezdődik. Az együttes tagjai: Mészáros Ádám (gitár), Hock Ernő (basszusgitár), Halmos András (dob) és + Kitzinger Gábor (live visual).
  Közélet  -  2016. 08. 26. 14:21
  Hátrányos helyzetű családokat támogatnak a Jótékonyság Világnapján
    Szeptember 4-én vasárnap a Jótékonyság Világnapja alkalmából szervez kulturális programot a Fehérvári Civil Központban a Szín-Tér Egyesület, együttműködve a Szegényeket Támogató Alapítvánnyal. A rendezvényre hatvan, Fejér megyében élő, hátrányos helyzetű családot hívnak meg a szervezők. A programon zenés bábszínházi előadást tekinthetnek meg, valamint tartós élelmiszer csomagot kapnak a családok a SZETA jóvoltából.
  Kultúra  -  2016. 08. 26. 12:53
  Százszorszép Bóbiska története a Koronás Parkban
  A Koronás Parkba érkezik vasárnap délelőtt Majoros Ági Bábszínháza. 11 órakor kezdődik a Százszorszép Bóbiska című bábjáték, ami előtt 10 órától a bábelőadásra hangoló kézműves foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek. A kulturális eseményre jegyek a helyszínen vásárolhatóak.
  Közlemények  -  2016. 08. 26. 12:13
  Fogadóórát tart Földi Zoltán a Királykút Emlékházban
  Felsőváros önkormányzati képviselője, Földi Zoltán 2016. szeptember 1-jén, csütörtökön 17.00 órától fogadóórát tart a Királykút Emlékházban. A képviselő a 10. számú választókörzetben élőket 19.00 óráig várja a Mikszáth Kálmán utca 25. szám alatti épület emeletén található irodájában. 
  Sport hírek  -  2016. 08. 26. 09:32
  Kazahsztán lesz a magyar válogatott ellenfele a nyolcaddöntőben
  Minden eddiginél komolyabb erőpróba vár a kispályás magyar labdarúgó válogatottra az Európa Tornán. Nemzeti együttesünk pénteken délután 16.00 órakor Kazahsztánnal csap össze a legjobb tizenhat együttes között. Amennyiben a válogatott továbbjut Kazahsztán ellen, akkor következő mérkőzését ma este 21.00 órakor játssza a negyeddöntőben.
  Közélet  -  2016. 08. 26. 09:21
  Külföldi tanulók érkeztek Fehérvárra az AFS diákcsereprogram keretében
  Augusztus 21-én, vasárnap megérkeztek Székesfehérvárra az AFS szervezet diákjai a világ minden tájáról. A diákcsereprogram keretében tizenöt diák tölt el egy teljes tanévet a város középiskoláiban. Ebben az esztendőben Thaiföldről, Németországból, Belgiumból, Olaszországból, Törökországból és Japánból érkeztek külföldi tanulók.
  Kultúra  -  2016. 08. 26. 09:02
  Szeptember 15-ig lehet javaslatot tenni a Tóth György Emlékérem kitüntetettjére
    Arra kérik a Fejér megye könyvtáraiban dolgozó könyvtárosokat és a könyvtárak olvasóit, hogy szeptember 15-ig tegyék meg javaslataikat a Tóth György Emlékérem 2016. évi kitüntetettjére. Az emlékérmet a megye könyvtáraiban, a könyvtári munka bármely területén dolgozó azon személy kaphatja meg, aki munkájával, szakmai és emberi rátermettségével sokat tett a könyvtárhasználók magas színvonalú kiszolgálásáért. 
  Közélet  -  2016. 08. 26. 08:05
  Fáklyás idegenvezetés a Nemzeti Emlékhelyen
   Fáklyás idegenvezetés indul augusztus 26-án pénteken 21 órakor az Országalmától a Tourinform Irodával az éjszakai belvárosban és a Nemzeti Emlékhely Szent István mauzóleumában. Regisztrációra és a részvételi díj kifizetésére kizárólag a Tourinform Irodában, legkésőbb az adott program napján 18.00 óráig van lehetőség!
   
  Magyarország  -  2016. 08. 19. 19:02
  Fehérvári kitüntetettek Augusztus 20-a alkalmából
  Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen állami kitüntetéseket adott át Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára. Az eseményen több székesfehérvári és Fejér megyei szakembert is kitüntettek.
  Kultúra  -  2016. 08. 26. 07:58
  Szeptembertől újra Négykezes kedd a Hetedhét Játékmúzeumban
   Szeptember 6-án kedden 10.30-tól dekupázsolással kezdődik meg a Négykezes kedd programsorozat a Hetedhét Játékmúzeumban, ahol hozzáértő kezek segítenek varrni, horgolni, makramézni. Ruhadíszek, textiljátékok, hasznos és szép holmik kerekednek hétről hétre minden kedden 10.30-tól 12 óráig.
  Kultúra  -  2016. 08. 25. 16:41
  Székesfehérvárra is megérkezik a Dining Guide Street Food Show
  Augusztus 27-én és 28-án reggel 10 és este 11 óra között Fehérváron, a Városház Téren rendezik meg először vidéken az utcai étkek ünnepét, a Dining Guide Street Food Show-t. Grill szendvicsek, lepények, kolbászok, barbecue húsok, csülök, tócsni szendvicsek és persze a desszertek mellé jól csúsznak majd a kézműves italok. Ez a hétvége minden gasztrorajongónak kötelező program.
  Közlemények  -  2016. 08. 25. 16:33
  Értesítés méhészeknek - kezdődik az őszi káposztarepce vetése
  Ezúton is értesítjük a méhészeket, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszer-biztonsági és Földművelés- ügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztálya által kiadott határozat alapján az Alba Agrár Zrt. 2016. szeptember 5-től megkezdi az őszi káposztarepce vetést a termelőterületein, és az érintett területeken a kétféle rovarölő vegyszereket használnak fel csávázószernek.
  Sport hírek  -  2016. 08. 25. 15:28
  Fehérvár AV 19: Adam Courchaine is aláírt
  A ponterős kanadai center, Adam Courchaine ellátta kézjegyével egy szezonra szóló szerződését, így már hivatalosan a Fehérvár AV19 játékosa. A 32 esztendős támadónak élő szerződése volt a cseh Hradec Královéval, ezt azonban a közelmúltban felbontotta, így ez nem jelentett akadályt, hogy a Volánhoz igazoljon.
  Kultúra  -  2016. 08. 25. 14:27
  Császárnék a patikamúzeumban - vasárnapig látható a tárlat
   A Császárnék című sorozat a római kori császárok feleségeit és a házasságok uralkodásra hatást gyakorló tényezőit mutatja be a Fekete Sas Patikamúzeumban. A kiállítás anyaga részben az ókori szerzők leírása alapján készült, és kiderül belőlük, hogyan hatottak a feleségek az uralkodók életére.A tárlatot vasárnapig lehet megtekinteni, mindenkit szeretettel várnak!
  Sport hírek  -  2016. 08. 25. 12:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Csoport másodikként jutott tovább a kispályás magyar labdarúgó válogatott
  Kiélezett küzdelemben végül 2-1-es vereséget szenvedett Szerbiától a kispályás magyar labdarúgó válogatott az utolsó csoportmeccsén. Reveland Zoltán együttese így a második helyen jutott tovább az A-csoportból az Európa Torna legjobb tizenhat válogatottja közé. A nyolcaddöntőben Kazahsztánnal játszik a magyar válogatott, pénteken délután 16.00 órától.
  Sport hírek  -  2016. 08. 25. 12:25
  Szeptember 1-től újra Nyitott Tornatermek várják a mozogni vágyókat
  Székesfehérvár Önkormányzata 2016. szeptember 1-től ismét széleskörű ingyenes sportolási lehetőséget biztosít a Nyitott Tornatermek program keretében. A foglalkozásokon felvett tiszta talpú sportcipőben vagy tornacipőben, sportöltözetben és a megfelelő saját sporteszköz biztosításával lehet részt venni.
  Közélet  -  2016. 08. 25. 12:01
  "Remélem, az unokáim büszkék lesznek a nagypapára" - beszélgetés Bobory Zoltánnal
   Szent István ünnepén Székesfehérvár önkormányzata díszpolgári címmel tüntette ki Bobory Zoltán költőt, prózaírót, művelődés- és irodalomszervezőt, Kárpát-medencében gondolkodó magyar értelmiségit és büszke székesfehérvárit. A Vörösmarty Társaság elnöke, vezette korábban a Szent István Művelődési házat, illetve Öreghegy északi részét képviselte Székesfehérvár Közgyűlésében. Nevéhez fűződik a Don-kanyari Emlékkápolna felépítése is.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss