15 oC / 1 oC(koponyeg.hu)
eső (várható)
2015. Március 31. Árpád, Benjámin, Benő
   Eseménynaptár
2015 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
  Kultúra  -  2015. 03. 29. 20:15 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Gálával ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját a Jáky
  Ünnepi gálaműsort rendeztek a Vörösmarty Színházban abból az alkalomból, hogy 65 éve, 1950-ben jött létre a Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézménye. Az eseményen köszöntőt mondott Székesfehérvár polgármestere, majd a gálán az iskola egykori és mai diákjainak verses, zenés szórakoztató műsorát láthatta a közönség.
  Kultúra  -  2015. 03. 30. 07:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Drahos Bélát köszöntötték a VIII. Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny Díszhangversenyén
   Nagy sikerű koncertet adott szombaton az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Kaposváron a zsúfolásig telt Szivárvány Kultúrpalotában. A VIII. Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny Díszhangversenyén a zenekar élén fellépett Drahos Béla az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője is, akinek 60. születésnapi köszöntőjével zárult a különleges zenei esemény.
  Közélet  -  2015. 03. 30. 12:59
  Statikus biztosításával is segít az Önkormányzat
  Mindenben segíti a szedreskerti tűzesetben érintett családokat az Önkormányzat, közülük többekkel már a kapcsolatfelvétel is megtörtént. A legfontosabb most a statikai vizsgálat, ennek költségeit a város felvállalta, valamint az egyik károsult átmeneti lakhatási problémáinak megoldásában is segítenek. A további lépésekről és a segítségnyújtás lehetőségeiről holnap egyeztet a közös képviselő és a polgármester.
   
  Kultúra  -  2015. 03. 28. 14:20 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Élő-Képes Krónika a Koronás Parkban

  A város történelmi legendáinak szórakoztató, vidám feldolgozását láthatták az érdeklődők szombaton a Koronás Parkban. A Szabad Színház színészei a népi vásári komédiák stílusában interaktív módon mutatták be az élőképeket. A képek hátterében az eredeti Képes krónika motívumai, ornamentikái látszottak, mintegy keretezve a játékot.
  • HÍRADÓ 2015. március 30.

   Továbbra sem tudni mi okozta a két emberéletet követelő tüzet a szedreskerti ...

  • Helyszíni szemle a lakástűznél

   A szedreskerti lakónegyedben, vasárnap hajnalban keletkezett tűz eloltását ...

  • Városi tömegtorna

   A városi diákolimpiák sorába illeszkedve, 2 korcsoportban rendeztek ...

  • Korábban kezdődik a pollenszezon

   A lakosság mintegy 30 százaléka szenved allergiától. Azoknak, akik a pollenekre ...

  • Kivirágzik az ivókút Húsvétra

   Városszerte zajlanak a húsvétváró programok. Az ünnep előtti időszakban ismét ...

  • Folytatódott az ARKSE győzelmi sorozata

   Immár három sikert számlál az Alba Regia KSE győzelmi sorozata a férfi ...

  • Kikaptunk Körmenden

   A rossz első negyed után felállt az Alba Fehérvár, mégis vereséget szenvedett a ...

  • Vizsgálat deríti ki a tűz okát

   Továbbra sem tudni, mi okozta a tüzet a Szedreskerti lakónegyedben. Azt, hogy ...


  Kultúra  -  2015. 03. 29. 20:45 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Virágvasárnapi családi keresztutat jártak be a Sóstón
  Március 29-én, Virágvasárnap délelőtt a Bazilikában Spányi Antal püspök tartott ünnepi szentmisét és barka- szentelést, Jézus Krisztus jeruzsálemi bevonulásának emlékére. Délután családi keresztutakra került sor plébániai, lelkipásztori körzeti szervezésben. A hívő családok a maroshegyi plébánia mellett gyülekeztek, hogy keresztutat járjanak a sóstói tanösvényen.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 26. 19:00
  Már a hidakat építik az elkerülőn
   Az új nyomvonalon, 7 km hosszan, 2x2 forgalmi sávon épül Székesfehérvár nyugati elkerülő útja. A szakemberek jelenleg hídépítési és földmunkákat végeznek, de folyamatban van a javítórétegek építése, valamint vízépítési munkák kivitelezése is. A főpályán épülő felüljárón már beemelték a gerendát, a Gaja patak felett pedig a felüljáró hídfő zsaluzása és vasszerelése készül.
   
  Kultúra  -  2015. 03. 28. 11:41 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Újra bebizonyították a fiatalok, hogy értik és szeretik a verseket, a magyar kultúrát
  Szombaton délelőtt a Szent István Művelődési Házban harminc fiatal versmondó diák részvételével rendezték az VI. Fehérvári Versünnep elődöntőjét. A diákok 12 oktatási intézményből érkeztek az idei évben. Az elődöntő nézőközönsége is népes volt, hiszen mintegy százan voltak kíváncsiak a fiatalokra a Szent Imre teremben. A Fehérvár Médiacentrum az elődöntőt 2015 április 4-én 20:50-kor tűzi műsorára.
  Sport hírek  -  2015. 03. 30. 09:34
  Ezüstérmet szereztek a fehérvári szinkronúszok Pozsonyban
  Nem volt idő a pihenésre, az Orka Cup után, mert újabb nemzetközi megmérettetés várt az Orka sportolóira: a Delfinik Cup Pozsonyban. A fehérvári szinkronúszók ezúttal is kitettek magukért, utánpótlás korosztályban – egy helyet javítva az Orka Cuphoz képest – második helyen végzett a csapat kombinációs kűr versenyszámban.
   
  Közlemények  -  2015. 03. 28. 05:47
  Fogadóórát tart Szigli István önkormányzati képviselő
  Szigli István Szedreskert – Feketehegy - Szárazrét önkormányzati képviselője 2015. március 31-én, kedden 11.30 órától 14.30 óráig fogadóórát tart. A Farkasvermi út 2-ben, az új közösségi házban várja a körzet lakóit.
  E-mail: szigli.istvan@szekesfehervar.hu
  Sport hírek  -  2015. 03. 30. 17:44
  Telekis sikerek a városi tömegtorna versenyen
  Két szeren, talajon és ugrásban mérték össze tudásukat a városi tömegtorna verseny résztvevői, 5-6. és 7-8.  osztályos korcsoportban. Öt iskolából érkeztek a lányok a sziget utcai tornaterembe, ahol a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola csapatai szerepeltek legjobban, mindkét korcsoportban megnyerték a versenyt.
  Sport hírek  -  2015. 03. 30. 17:20
  A Vörösmarty Iskola nyerte a IV. korcsoportosok kispályás foci városi döntőjét
   Szép gólokat, és nagy küzdelmet hozott a Sóstói stadion fedett, műfüves csarnokában megrendezett kispályás foci városi diákolimpia döntője. A finálét a Vörösmarty Iskola nyerte, így ők készülhetnek majd az április 26-ai megyei döntőre, amelyet már szabadtéren rendeznek meg.
  Sport hírek  -  2015. 03. 30. 14:37
  A Nemzetközi Rögbi Szövetség világméretű programjába kapcsolódott be a Fehérvár Rugby Club
  A Get Into Rugby program célja a rögbi játék népszerűsítése világszerte, különösen annak tükrében, hogy a 2016-os Rio de Janeiró-i játékokon újra olimpiai sportág lesz a rögbi. A programban Mexikótól Laoszig szinte mindenhol a világon részt vesznek fiúk és lányok, fiatalok.
  Kultúra  -  2015. 03. 30. 13:48
  Húsvéti gyermekjátszót és táncházi mulatságot is tartanak vasárnap a Táncházban
   2015. április 5-én, vasárnap délután húsvéti gyermekjátszót és táncházi mulatságot is tart az Alba Regia Táncegyesület. A Malom utca 6. szám alatt található Táncházban szervezett eseményen a gyermekjátszó 17 órakor, míg a hagyományos táncházi mulatság este 20.30-kor kezdődik. A kulturális programra sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők.
  Közélet  -  2015. 03. 30. 11:27
  Április 7-ig meghosszabbították a bérletek érvényességét a közösségi közlekedésben
  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése értelmében a 2015. március hónapra megváltott bérletjegyek érvényességét országszerte meghosszabbították 2015. április 7-én 24.00 óráig. Így az ünnepnap és a hétvége miatt nem lesz fennakadás, kényelmesen válthatják meg az utasok a következő hónapra érvényes bérletet.
   
  Kultúra  -  2015. 03. 30. 11:02
  Tojásgurító versenyt rendeznek a Palotavárosban
  Április 6-án, hétfőn 14 órától várjuk a fiúkat és lányokat egy közös játékra a Királyok parkjába! Főtt tojásokat és egy 50 forintos pénzérmét mindenki hozzon magával.A játékot Berta József és Bertáné Bevizi Ágnes vezeti, a rendezvényről bővebb információt a 06-30/955-1742-es telefonszámon kérhet.
  Sport hírek  -  2015. 03. 30. 10:27
  Fehérvári karatés éremeső Szlovákiában
  Megszámlálhat- atlan érmet, köztük tizenöt aranyérmet szereztek a hétvégi Szlovák Bajnokságon a fehérvári központú magyar IFK szervezet karatékái. A legkisebbek célja elsősorban a tapasztalatszerzés volt, míg a nagyobbak már kifejezetten érmekért utaztak Ekelre, ahol a VTSE-t, és a CSTK-t összesen 28 versenyző képviselte.
  Kultúra  -  2015. 03. 30. 09:22
  Fotókiállítás nyílik a Művészetek Házában Bársony István tiszteletére
   2015. április 1-jén, szerda este fotókiállítás nyílik Bársony István születésének 160. évfordulója tiszteletére a Művészetek Házának, III. emeleti galériájában. A tárlatot Molnár Krisztinán, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg. A kulturális programon Molnár Péter klarinétművész és dr. Csiák Gyula Bársony-kutató működik közre. A kiállítás április 28-ig, az intézmény nyitvatartási ideje alatt tekinthető meg.
  Kultúra  -  2015. 03. 30. 08:35
  Zene és slam poetry a Rendház Díszudvarán
  Április 2-án 20 órakor Magyarország első spoken word zenekara lép fel Fehérváron, a Rendház Díszudvarán. A Gourmand a slam poetryt és a kortárs költészetet egyedülálló módon házasítja jazz/hip-hop/funk alapokkal, amelyet egy csipetnyi elektronikával fűszerez. A szextettet különböző zenei hátterű, képzett zenészek alkotják, akik a Gourmand olvasztótégelyében találták meg a közös hangot.
  Gazdaság  -  2015. 03. 30. 07:32
  Felavatták a megújult Szent Balázs Gyógyszertárat a Szent Flórián körúti Tescoban
  Újabb felújított gyógyszertárat avattak fel Fehérváron az Aszalvölgyi úti Tesco területén. Fehérváron már ez a Benu negyedik ilyen típusú patikája. Az újszerű kialakításnál a cég képviselői modern, letisztult, vásárlóközpontú belső térre ügyeltek. Mint a gyógyszertárlánc Magyarországi igazgatója dr Zlinszky János elmondta, hogy eddig csupa pozitív visszajelzést kaptak a vásárlóktól.
  Kultúra  -  2015. 03. 29. 14:23
  Nagypénteki hímestojás-festés a Mesterségek Házában
   Nagypénteken délután tojásfestésre várnak kicsiket és nagyokat a Mesterségek Házába (Rác utca 20.). Régi szokás szerint ezen a napon díszítették, írták, karcolozták a tojásokat. E nap gazdag szokásait ismerhetik meg a programra látogatók a megye szakavatott tojásfestőinek segítségével. A tojások díszítése mellett húsvéti ajándékokat, üdvözlő kártyákat, tojástartókat lehet készíteni a Játszótárs Játékkészítő Műhely vezetésével.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss