20 oC / 6 oC(koponyeg.hu)
zápor (várható)
2014. Április 20. Tivadar, Tihamér, Töhötöm
   Eseménynaptár
2014 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
3
4
6
7
10
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Iskolai beiratkozás

  Óvodai beiratkozás
  Óvodai beiratkozás

  Választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók
  Vendéglátás

  Tömegsport
  Kultúra  -  2014. 04. 20. 09:11 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Fölszállott a páva - az Alba Regia Táncegyüttesé a legjobb vidéki előadó különdíj
  Díjátadással és online táncházzal ért véget az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza népi tehetségkutató sorozata, a Fölszállott a páva 2014. A műsor szombat esti, a Duna Televízió mellett az M1-en is élőben közvetített döntőjében a fehérvári Alba Regia Táncegyüttes is szerepelt, az együttes a legjobb vidéki előadónak szóló különdíjat nyerte el, amelyet Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója adott át.
  Kultúra  -  2014. 04. 20. 07:38
  Húsvét vasárnap - Krisztus feltámadását ünnepli a keresztény világ
   Húsvét vasárnapján a keresztény egyházak Jézus feltámadására emlékeznek, s országszerte szentmiséket, istentiszteleteket tartanak. A Biblia szerint Jézus - pénteki keresztre feszítése után - a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Rómában Húsvét vasárnapján közel hatvan nyelven mond a katolikus egyház feje köszöntőt, a Szent Péter téri "urbi et orbi" áldás celebrálásakor. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés.
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 17:25 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Több százan vettek részt a város közös keresztútján a Palotavárosi Kálváriánál
   Nagypénteken Krisztus kereszthaláláról emlékezik meg a kereszténység, a katolikus egyházban pedig ezen a napon nem mutatnak be szentmiseáldozatot, és az úgynevezett csonka mise szertartásával fejezik ki a Krisztus halála felett érzett gyászt. Nagypénteken, a Palotavárosi Kálváriánál délután három órakor kezdődött Spányi Antal püspök vezetésével a város polgárainak közös keresztútja.
   
  Közélet  -  2014. 04. 17. 10:22 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Új köztéri alkotásokról is tárgyalt a közgyűlés

   A képviselők többek között arról is döntöttek, hogy nem kell közterület használati díjat fizetnie a történelmi belvárosban a kitelepülő vendéglátóhelyeknek május 1-jétől. Számos útburkolat-javítási munka kezdődik és új köztéri alkotásokkal is gazdagodik a város. Székesfehérvár polgármestere a közgyűlésen bejelentette, hogy az önkormányzat kifizette a Fűtőerőmű Kft. vagyonelemeinek teljes vételárát.
  • HÍRADÓ 2014. április 19.

   Körmenet zárja a nagyszombat esti szentmisét, a Fölszállott a páva döntőjében ...

  • A tojásdíszítés művészete

   A Tourinform Iroda nemcsak a húsvétkor útra kelőkre, hanem a fehérváriakra is ...

  • Nagypénteki tojásfestés

   A húsvéti készülődés során nagy szerep jut a kézműveseknek is. A nagypénteki ...

  • Tánccal ünnepelnek

   Különleges húsvétra készülnek idén az Alba Regia Táncegyüttes tagjai, hiszen a ...

  • Nagyszombat a Rác utcában

   A fehérvári szerb ortodox templomból öt évvel ezelőtt ellopott műkincseket ...

  • Húsvét előtti bevásárlás

   A megszokottnál is többen látogattak ki a piacokra egész héten. A Jancsárkert ...

  • HÍRADÓ 2014. április 18.

   Botrány a lakásszövetkezeti közgyűlésen, megtartották a város polgárainak közös ...

  • Keresztút Fehérváron

   A Palotavárosi Kálváriánál tartották meg Spányi Antal püspök vezetésével a ...

  Sport hírek  -  2014. 04. 19. 18:15
  Egyetlen kosár döntött, a végén bukott el az Alba Fehérvár
  A szurkolók által legjobban várt rangadón fogadta az Alba Fehérvár a Szolnokot. A bajnokság favoritja a meccs elején vezetett, de Moore és Barone vezérletével fordított az Alba az első félidőben, amelyben igen jól céloztak a csapatok. Szünet után remek részhajrával már tíz pont fölé is növelte előnyét a Frade-csapat, de hiába remekelt Supola, a negyedik negyedben nem ment jól a dobás és a hajrában Simon duplájával a Szolnok szerzett győztes kosarat.
  Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj 77-78
  Sport hírek  -  2014. 04. 19. 20:30
  Zé Luis duplájával nyert a Vidi Újpesten
  Úgy tűnik, manapság a fővárosban van a legtöbb esélye a Videotonnak, hiszen a tavaszi egyetlen korábbi győzelmét az MTK vendégeként aratta. Most pedig sikerült nyerni Újpesten is, ahol szünet után Zé Luis két perc alatt két gólt szerezve döntötte el a mérkőzést. A végén szépítettek a hazaiak, de egyenlíteni nem tudtak, így ismét dobogós helyre lépett előre a Vidi. Jelenleg harmadik José Gomes csapata.
  Újpest - Videoton 1-2
   
  Sport hírek  -  2014. 04. 19. 14:39
  A pezsgő összetört - felavatták Fa Nándor új hajóját, a Spirit of Hungaryt
   Egy hajó életében az egyik legfontosabb pillanat, amikor összetörik az a bizonyos pezsgősüveg, a Spirit of Hungary esetében sem volt ez másként. Fa Nándor vadonatúj hajóját Nagyszombaton, a trieszti San Giusto Kikötőben avatták fel, a sajtó, a szponzorok, a barátok és nem utolsósorban a család jelenlétében.
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 18:56 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Nagypénteki tojásfestést szerveztek a Mesterségek Házában
   Húsvét alkalmából hímes tojásfestéssel várták az érdeklődőket a Mesterségek Házába pénteken délután. Az eseményen résztvevők a nagypénteki tojásfestés hagyományait ismerhették meg a megye szakavatott tojásfestőinek a vezetésével. A délután program során ezen kívül 16 órától játékkészítő műhelyre is várták a fiatalokat és az időseket egyaránt, akik húsvéti ajándékkártyákat és játékokat készíthettek el.
  Közlemények  -  2014. 04. 20. 15:29
  A Sarló utca és a Gáz utca sarkán várja kedden délután a vízivárosiakat dr. Horváth Miklósné körzeti képviselő
  Április 22-én, kedden 14 órakor dr. Horváth Miklósné, a 3. számú választókörzet önkormányzati képviselője a Gáz utca és Sarló utca sarkán lévő parknál, a Pingvinnel szemben várja a körzetben élőket, hogy tájékoztatást adjon a 3. számú választókerületben a Saára Gyula program keretében megvalósuló útfelújításokról és a 2014-es képviselői keretből megvalósított fejlesztésekről.
  Kultúra  -  2014. 04. 20. 12:47
  Erfán Ferenc kiállítása nyílik meg a Forrás Galériában
  Erfán Ferenc kárpátaljai festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának kiállítása nyílik meg április 22-én kedden 18 órakor a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. Erfán Ferenc festőként egyaránt készít figurális ábrázolásokat, csendéleteket és tájképeket is. A naturalista, impresszionista stílusok, és a kárpátaljai festőiskola hagyományai nyomán alakította ki egyéni stílusát.
  Sport hírek  -  2014. 04. 19. 20:21
  Ötgólos FKC-vereség Békéscsabán
   Kiegyenlített első félidő után a második játékrész elején hullámvölgybe került a Fehérvár KC Békéscsabán, a hazaiak ezt kihasználva 29-24–re nyertek a női kézilabda bajnokság 5-8. helyeiért zajló rájátszásban Tilingerék ellen.
  EUbility Grou Békéscsabai Előre NKSE – Fehérvár KC 29-24 (13-13)
  Sport hírek  -  2014. 04. 19. 16:12
  Ötödikként zárta az öttusa világkupát Demeter Bence
   A kínai Csengtuban rendezett öttusa világkupán a vívást követően a hetedik helyen állt Demeter Bence. Az ezt követő úszásban azonban a kilencedik helyen zárt a Volán Fehérvár sportolója. Lovaglásban sikerült javítania Demeternek, hiszen az ötödik pozíciót sikerült elcsípnie. Az utolsó kombinált számban viszont csak a tizenkilencedik helyet érte el, így összesítésben az ötödik lett a világkupán. A másik két magyar, Kasza Róbert második, míg Tibolya Péter huszonkettedik lett.
   
  Kultúra  -  2014. 04. 19. 15:34
  Húsvéti programokat rendeztek a Rác utcában
   Húsvét alkalmából több érdekes programmal várták az érdeklődőket a Rác utcai Skanzen területén. Nagyszombat délelőttjén 10 órától a fehérvári Tourinform Iroda szervezésében lehetett megtekinteni a szerb ortodox templomban azt a 26 műkincset, amelyet még 2009. május 28-án loptak el onnan. Ezen kívül a Húsvét alkalmából újra kinyitó Rác utca 11. szám alatt található kalapkészítő műhelybe is várták a látogatókat.
  Kultúra  -  2014. 04. 19. 15:29
  Nagyszombat - Húsvét Vigíliája
   Az Úr megpihen – az egyház is csöndben időzik Urunk sírjánál, szenvedéséről és haláláról elmélkedik. Nagyszombaton este kezdődik a nagyszombati feltámadási szentmise, melyet Spányi Antal püspök mutat be. A szentmise végén lesz a hagyományos húsvéti körmenet. Nagyszombaton reggel zsolozsmát mondtak a ciszterci Nagyboldogasszony templomban és déli imaórát tartottak a Szent Anna kápolnában.
  Kék hírek  -  2014. 04. 19. 12:17
  Baleset az Abai úton - a lakóház udvarán állt meg a teherautó
   Egy kisteherautó Fehérvár irányából érkezett, amikor Sárbogárdon, az Abai úton letért az útról és egy családi ház falánál állt meg április 18-án, az esti órákban. A riasztást követően a sárbogárdi laktanyából két tűzoltó autó, Székesfehérvárról pedig a megyei műveleti szolgálat és egy autódaru indult útnak. A balesetet szenvedett teherautó kidöntött egy villanyoszlopot és átszakította a telek fém kerítését mielőtt az épület teraszán lévő oszlop megállította volna.
  Sport hírek  -  2014. 04. 18. 15:41
  Kovács Sarolta negyedik lett az öttusa világkupán
  Bár a vívás után csak a 24-ik helyen állt Kovács Sarolta a Kínában, Csengtuban zajló öttusa világkupán, a Volán Fehérvár versenyzője a folytatásban már remekelt. Úszásban a harmadik legjobb idővel zárt, míg a lovas pályán a második legjobb volt, így jó pozícióból várhatta a kombinációt, és végül felfutott a negyedik helyre, Sacit csak két kínai és egy lengyel versenyző előzte meg. A másik két magyar, Földházi Zsófia a 10-ik, míg Alekszejev Tamara 18-ik helyen végzett. Demeter Bencéék szombaton döntőznek.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss