9 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős, 25.92 km/hÉ/ÉNY-i szél (aktuális)
2015. Április 18. Andrea, Ilma, Apolló, Aladár
   Eseménynaptár
2015 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
2
3
4
5
6
8
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Óvodai beiratkoztás

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2015. 04. 17. 11:05
  Sporttámogatásokról és a KÉPES program folytatásáról is döntöttek a közgyűlésen
   A közgyűlés elején a képviselőtestület egyperces néma felállással emlékezett a 66 évesen elhunyt Kálmán Mihály egykori önkormányzati képviselőre, majd letette képviselői esküjét Rácné Földi Judit, aki Csabai Béla listás képviselő lemondása után foglalta el helyét a testület sorai között. Beszámoló hangzott el a kórház működéséről, döntöttek a képviselők a KÉPES program folytatásáról, sporttámogatásokról és köztéri alkotásokról is.
  Kultúra  -  2015. 04. 18. 10:58 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kiállításmegnyitóval kezdődött a "Vagyok 2015" a Köfém Művházban
   Szombaton reggel a látássérültek képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítással vette kezdetét a Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális és Művészeti Találkozója Székesfehérváron, melyet már nyolcadik alkalommal rendeztek meg az esélyegyenlőség jegyében. A „Vagyok” rendezvénysorozat az egyetlen olyan országos szintű program, ahol a látássérültek megmutathatják magukat, tehetségüket és rátermettségüket.
  Gazdaság  -  2015. 04. 17. 13:48
  Átadták a Gealan székesfehérvári műanyagipari gyártócsarnokát a Sóstói Ipari Parkban
  Átadták pénteken a németországi székhelyű Gealan Formteile GmbH székesfehérvári műanyagipari gyártócsarnokát, a Sóstói Ipari Parkban található üzembe mintegy kétmillió eurót (hatszázmillió forint) fektettek be. A befektetési döntésben fontos érv volt, hogy korábban Székesfehérváron választott telephelyet nagy vevőik közül a Harman-Becker és a Hungarian Sound System (HSS) Kft. is.
   
  Gazdaság  -  2015. 04. 17. 18:39 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Átadták Fehérvár legújabb szállodáját

  Pénteken délután átadták a Csónakázó-tó partján épült Best Western Lake Side Hotelt, Székesfehérvár legújabb négycsillagos szállodáját. Az egész környék megújult, hiszen a szálloda mellett 2013-ban elkészült a Koronás Park, továbbá a jelenleg is épülő fedett kosárcsarnok elkészülte után az egész Ligetsort felújítja az önkormányzat.
  • HÍRADÓ 2015. április 17.

   Sporttámogatásokról és a belvárosi terasz-kérdésről is döntöttek a képviselők, ...

  • Megnyitott az új szálloda

   Megnyitott a Vidámparki tó melletti szálloda. A négy csillagos hotel március ...

  • Közgyűlési összefoglaló

   Sporttámogatásról, a kárpátaljai magyarok támogatásáról és a belvárosi kávézók ...

  • Célközelben Fa Nándorék

   Néhány napon belül célba ér a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen ...

  • Lemaradtak a rájátszásról

   23 éven át megszakítás nélkül tagja a volt a rájátszásnak az Alba Fehérvár ...

  • Újabb gyár a Sóstói Ipari Parkban

   Átadták pénteken a németországi székhelyű Gealan Formteile GmbH székesfehérvári ...

  • Egészségnap a Vörösmartyban

   A hagyományokhoz hűen ismét Egészségnapot tartottak a Vörösmarty ...

  • Toborzó nap

   Katonákat toboroznak április 29-én. A Zichy ligetben színes programokkal és ...


  Sport hírek  -  2015. 04. 17. 14:32
  Áthajózott a Gibraltári-szoroson Fa Nándor
   Péntek reggel áthajózott a Gibraltári-szoroson Fa Nándor és Conrad Colman a Spirit of Hungaryvel a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen. A magyar hajós elmondta, hogy a Földközi-tengeren halászhálók dzsungele fogadta őket: "Most veszítettünk olyan 3-4 órát, mert bejöttünk egy teljesen behálózott környékre. Kétszer mentünk bele halászhálóba, úgy kellett kivagdosni magunkat."
  Városfejlesztés  -  2015. 04. 16. 09:52 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Épül a díszburkolat a Lakatos utcában
   A burkolatépítést a Lakatos utca Városház tér felöli végén kezdte a kivitelező és már Ferenczi Béni Játszó fiúk kisplasztikájánál járnak a kövezéssel. Az útburkolat alapját kavicsbetonból építették és erre jön egy olyan sóder keverék, mely 2-3 hónap alatt keményedik majd meg a kövek alatt. Minden egyes bazaltkövet kézzel vágnak be a helyére a munkások. Az utca burkolatának teljes felújításával 2-3 héten belül teljesen végeznek a Lakatos utcában.
   
  Kultúra  -  2015. 04. 17. 17:44 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Vasárnapig tart a IX. Országos Ifjúsági Énekkari Találkozó
   A Városháza Dísztermében kezdődött el a Fehérvári Ének IX. Országos Ifjúsági Énekkari Találkozó Székes- fehérváron. Brájer Éva alpolgármester köszöntőjét követően a fesztiválon résztvevő vendégkórusok és városi énekkarok kánonban szólaltatták meg Kodály Zoltán „A magyarokhoz” című zeneművét. A rendezvénysorozat szombaton és vasárnap is folytatódik.
  Kultúra  -  2015. 04. 13. 20:10
  Hétvégén lesz a IV. Székesfehérvári Toros és Pálinkafesztivál
  Ebben az évben évben immár IV. alkalommal rendezik meg a Székesfehérvári Toros és Pálinkafesztivált. A megszokott színvonalat tovább emelve, még több programmal, vetélkedőkkel és nyereményekkel készülnek a szervezők. Ismét számos ismert fellépővel, finom falatokkal és kiváló pálinka különlegességekkel várják a látogatókat.
   
  Kultúra  -  2015. 04. 18. 10:54
  Vasárnap lesz a XXVII. Alba Regia Nemzetközi Ásványbörze és Ékszervásár
  A vasárnapi börzén az ásványgyüjtők Erdélyből, Amerikából és Indiából származó ásványokból válogathatnak a Videoton Oktatási Központban. Számos gyerekeknek szóló kísérőprogrammal is készülnek a szervezők, lesz többek között aranymosás, jégszobrászat és egy „Kincses sziget” is, ami egy homokozó, melyben bányászhatnak a gyerekek lapátokkal és szitával, már csiszolt ásványokat.
  Közélet  -  2015. 04. 18. 09:13
  Fehérvári Critical Mass - vasárnap négykor indul a Haleszből
  Április 19-én, vasárnap rendezik meg a Critical Mass kerékpáros felvonulást Fehérváron. A Halesz ligetben a programok már déltől kezdődnek, a felvonulás 16 órakor lesz. A programok között véradás, és BikeSafe regisztráció is szerepel. Az esemény szervezőinek legfontosabb célja többek között, az autósok figyelmének felkeltése a kerékpárosokra, a balesetek csökkentése, valamint az élhetőbb város megteremtésének támogatása.
  Közélet  -  2015. 04. 17. 16:36
  Harmadszor lesz egészségnap az Öreghegyen
   Az előző évek sikereire és a nagy érdeklődésre való tekintettel harmadik alkalommal lesz egészségnap az Öreghegyi Közösségi Házban. Április 25-én, szombaton számos egészség- megőrző mozgásforma és masszázs kipróbálására nyílik lehetőség, az érdeklődők részt vehetnek többféle szűrővizsgálaton, tanácsadáson, a gyerekek pedig zeneterápiás készségfejlesztő játékokat tanulhatnak szakképzett zenepedagógus irányításával.
  Közélet  -  2015. 04. 17. 15:34 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Ünnepélyes oklevélátadó a Pék Mesterképzésben részt vetteknek
   Pénteken délután ünnepélyes keretek között vehették át okleveleiket azok a tanulók, akik sikeresen elvégezték a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola Pék Mesterképzését. A fiatalok oktatása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Igazgatósága és a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola közös szervezésében zajlott.
  Kultúra  -  2015. 04. 17. 15:09
  Örömlény - szombaton is dedikálást tart Győri Andrea
   2015. április 17-én és 18-án, pénteken, illetve szombaton is, a Cafe Pertében találkozhatnak a székes- fehérváriak, valamint a környékbeliek az Örömlény című könyvvel és annak szerzőjével, Győri Andreával. Az írónő szombaton is, déltől egészen az esti órákig vár minden érdeklődőt a könyv dedikálására, melyben az élet nagy kérdéseiről olvashatnak.
  Sport hírek  -  2015. 04. 17. 13:38
  Két magyar bajnoki címet szereztek az FRC súlyemelői
  Újabb két magyar bajnoki címet szereztek a Fehérvár Rugby Club súlyemelő szakosztályának versenyzői. Antal Ottó és Szabó Bódis Katinka a Budapesten, a BKV SE által szervezett masters országos bajnokságon gyűjtötték be az újabb aranyérmeket.
   
  Kultúra  -  2015. 04. 13. 08:19
  Milyen hangszert válasszunk?
  A Hermann László Zeneiskola - kapcsolódva az ének-zene tanításban szereplő hangszerek megismertetéséhez - 2015. április 13-án, április 14-én és április 15-én tartja meg hagyománnyá vált hangszerbemutatóját. Elsősorban az általános iskolák 1., 2., 3. osztályos diákjainak érdeklődésére számítanak, de nagycsoportos óvodasokat is szívesen látnak.
  Közélet  -  2015. 04. 17. 12:49
  A bírói életpályamodellről Székesfehérváron
   Az április 22-ei kormányülésen téma lesz a bírói életpályamodell. Az Országos Bírósági Hivatal elnökének, Handó Tündének az előterjesztése alapján a legégetőbb problémával, a fogalmazók és bírósági titkárok helyzetével foglalkoznak majd – mondta  az Országos Bírói Tanács soros elnökhelyettese a Székesfehérvári Törvényszék évi összbírói értekezletét megelőző sajtótájékoztatón.
  Kultúra  -  2015. 04. 17. 10:48 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Szombaton este tartják a Hamlet című darab bemutatóját a Vörösmarty Színházban
   Shakespeare klasszikusát Nádasdy Ádám fordításában mutatja be a Vörösmarty Színház április 18-án. Szikora János rendező a címszerepet László Zsoltra bízta. Cserhalmi György Hamlet atyjának szelleme lesz, Claudiust Lábodi Ádám, Gertrudot Varga Mária alakítja. A darab sajtópróbáját csütörtökön délelőtt tartották a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.
  Kultúra  -  2015. 04. 17. 09:31
  Pénteken este újra színpadon a Vigyázat, szakadék! című darab az Igézőben
   2015. április 17-én, pénteken este újabb színházi előadást tekinthetnek meg az érdeklődők a fehérvári Igézőben (Basa utca 1.). Nagy Judit rendezésében a tavaly októberben bemutatott Vigyázat, szakadék! című darabot játsszák el az Igézőben. Az előadás április 17-én, pénteken este 19 órakor kezdődik, melyet 16 éven felülieknek ajánlanak.
  Kultúra  -  2015. 04. 17. 07:54
  Szombaton tartja hagyományos gyermek és felnőtt táncházát a Kákics együttes
   2015. április 18-án táncházba várja a Kákics együttes a vendégeket, a Felsővárosi Közösségi Házban (Havranek utca 27.). Az esemény keretében lesz gyerekjátszó 17 órától, majd ezt követően a felnőttek rophatják a táncot 18 órától. Lesz vendég is a felnőtt táncházban Nagy Ágoston személyében, aki Székelyvéckén tett utazásáról és népdalgyűjtéseiről mesél.
  Magyarország  -  2015. 04. 16. 15:48
  Pollenhelyzet Fejér Megyében - emelkedik a héten a nyírfapollen mennyisége
   Fejér megyében a 14. héten az éger, a mogyoró alacsony koncentrá- cióban volt jelen, míg a kőris, a fűz, a nyár, valamint a ciprus-és tiszafafélék pollenjének mennyisége a közepes szintet érte el. A héten a nyírfapollen mennyisége várhatóan emelkedni fog, elérheti a magas-nagyon magas tüneteket okozó szintet. Emellett a kőris, a fűz, a ciprus-és tiszafafélék, a nyárfa és a juhar pollenje lehet jelen közepes-magas koncentrációban.
   
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss