24 oC(koponyeg.hu)
zivatar záporesővel, 7.56 km/hK/ÉK-i szél (aktuális)
2015. Augusztus 02. Lehel
   Eseménynaptár
2015 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
9
11
30
31
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform



  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Közélet  -  2015. 08. 02. 19:38 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Szent Donát kápolna búcsúját tartották - jó termésért imádkoztak
  Püspöki szentmisével ünnepelték a Donát kápolna búcsúját vasárnap. Spányi Antal püspök szentbeszédében megemlékezett arról, hogy a régiek Szent Donát közbenjárását kérték a bő és jó szőlőtermésért. A Szent Donát-tisztelet Székesfehérváron is XVIII. századi eredetű, Öreghegyen, a város legmagasabb pontján 1733-ban építettek tiszteletére kápolnát a szőlőművelő polgárság kérésére.
  Közélet  -  2015. 08. 02. 09:08
  Segítséget kérnek a Viktória Rehabilitációs Központ liftjének javításához
  Elromlott a fehérvári Viktória Rehabilitációs központ otthon részlegének liftje. Az otthon részlegben olyan súlyosan mozgássérültek élnek, akiknek mindennap szükségük van a lift használatára, mivel lépcsőn nem tudnak közlekedni. A központ vezetői azt kérik, hogy aki tud, segítsen, támogassa pénzadományával az intézményt.
  Közélet  -  2015. 07. 31. 19:50
  A műszaki képzés után a pénzügyi és gazdasági felsőoktatást is erősítik Székesfehérváron
  A székesfehérvári felsőoktatás fejlesztésével kapcsolatos feladatokat, teendőket összegezte Dr. Palkovics László. A felsőoktatásért felelős államtitkár kiemelte, hogy az Alba Regia Műszaki Kar létrehozásával sikerült kielégíteni a cégek igényét a műszaki, mérnöki munkaerő tekintetében, azonban a többi területen, így a humánerőforrás szakemberek, nemzetközi ügyintézők, közgazdászok képzése terén még vannak gondok, ezt szolgálnák a Corvinus Egyetem kihelyezett képzései.
  Közélet  -  2015. 07. 31. 11:26
  Anyatejes táplálás világnapja Székesfehérváron
   Az anyatejben olyan, semmivel sem pótolható anyagok találhatók, amelyek védettséget nyújtanak a fertőzésekkel szemben, erősítik az immunrendszert. Emellett a szoptatás az anyának is jót tesz, mert csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát. A jeles évfordulóról Székesfehérváron is megemlékeznek.
  Közélet  -  2015. 07. 31. 08:50
  Szent Donát közbenjárásáért imádkoznak vasárnap Öreghegyen
  Augusztus 2-án, 18 órakor a Donát kápolna búcsúján Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét. A Szent Donát-tisztelet Fehérváron is XVIII. századi eredetű. Öreghegyen, a város legmagasabb pontján 1733-ban építettek Donát tiszteletére kápolnát a szőlőművelő polgárság kérésére a szőlőskertek és szőlősgazdák védőszentjéhez, kérve közbenjárását a bő és jó termésért.
  Közélet  -  2015. 07. 30. 17:19
  A Corvinus is indítana képzést Székesfehérváron
  A „Fokozatváltás a felsőoktatásban” című felsőoktatási stratégiában meghatározottak szerint a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság áttekintette az egyes felsőoktatási intézmények struktúráját, működését. Dr. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára többek között arról adott ma tájékoztatást Budapesten, hogy a Corvinus is indítana képzést Székesfehérváron. Az átalakításokról a végleges döntés augusztus végén születik meg.
  Közélet  -  2015. 07. 30. 10:10
  Ingyenes játékos angol nyelvtanfolyam gyerekeknek
  A Szegényeket Támogató Alapítvány jóvoltából ingyenes nyelvtanfolyam indult a Fehérvári Civil Központban. A foglalkozások során a 8-9 éves gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg az angol nyelvvel. A tanfolyam minden kedden 15.30-tól 16.30-ig tart a Fehérvári Civil Központban.
  Közélet  -  2015. 07. 29. 10:51
  Utcán élő hajléktalanokat juttattak lakhatáshoz és munkához
  Támogat-lak néven 59 millió forintból valósíthatta meg programját a Kríziskezelő Központ annak érdekében, hogy segítse az utcán élők visszailleszkedést a társadalomba. A projekt júliusban véget ért, a résztvevők közül tizenhárman OKJ-s bizonyítványt szereztek és közülük tízen már dolgoznak határozott, vagy határozatlan idejű munkaszerződéssel.
  Közélet  -  2015. 07. 29. 08:08
  Sikerrel zárta a Jáky József Tagintézmény a TÁMOP-os pályázatot
  Sikerrel zárta a Székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézménye azt a TÁMOP-os pályázatot, melynek keretében Kapás Ildikó okleveles építész szakirányú pedagógia végzettséget (mérnöktanár) szerzett.
  Közélet  -  2015. 07. 28. 18:59 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Paneljubileum - emléktáblát avattak a Deák Ferenc utcában
  Ötven évvel ezelőtt, 1965-ben épült fel Székesfehérvár első panelháza a Deák Ferenc utcában. A jubileumra emléktáblát helyezett el az ARÉV Baráti Kör Egyesület, a Szent István Király Múzeum és Székesfehérvár Önkormányzata.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss