7 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős, 12.96 km/hK/DK-i szél (aktuális)
2014. Október 25. Blanka, Bianka, Mór
   Eseménynaptár
2014 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  1956

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Move Week 2014

  Közélet  -  2014. 10. 25. 08:56
  Tudomány minden mennyiségben a Kodolányi Szabadegyetemen
  A Kodolányi János Főiskola tudományos életének részeként a 2014/15-ös tanév első félévében is folytatódik a már hagyományosnak mondható Kodolányi-Fejér Megyei Hírlap Szabadegyetem előadássorozata. A cél, hogy közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadások keretében mutassák be világunk legidőszerűbb kérdéseit.
  Közélet  -  2014. 10. 23. 20:06 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Néma koszorúzás után gálaesttel emlékeztek az 56-os forradalom 58. évfordulójára
    Október 23-án, délután az ’56-osok terén kerül sor Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzatának közös megemlékezésére, ahol néma koszorúzással tisztelegtek az egykori hősök és a dicsőséges napok emléke előtt. A téren Lugossy Mária Munkácsy díjas szobrászművész emlékműve a Szabó Palotánál életüket vesztett 56-os fehérvári mártíroknak: Gumpl Józsefnek, Jóvári Imrének, Csanyi Évának, Bernáth Katalinnak, Versegi Jenő Bélának és Kardos Pálnak állít emléket. Az ünnepi program este a Vörösmarty Színházban gálaesttel zárult.
  Közélet  -  2014. 10. 22. 10:06 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Néma főhajtás és imádságos megemlékezés Székesfehérváron
   Szerdán reggel imádságos megemlékezést tartottak a Bazilika altemplomában, ahol Szikora János a Vörösmarty Színház igazgatója mondott ünnepi beszédet, majd a történelmi egyházak imádsága után koszorút és virágokat helyeztek el a mártírok falánál az altemplomban. Az 56-osok terén néma koszorúzással emlékeztek a jákysok, a Magyar Király Szállónál pedig a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjainak műsorával elevenítették fel az 58 évvel ezelőtti eseményeket.
  Néma koszorúzás a Nemzeti Ünnepen az 56-osok terén
  Közélet  -  2014. 10. 22. 06:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  1956 októberének eseményei Székesfehérváron

   Az 1956-os forradalom és szabadságharc mozgalma Székesfehérváron a diákság követeléseivel, tüntetéseivel vette kezdetét. A forradalom egyik tragikus székesfehérvári eseménye október 24-én, szerda este hét óra körüli időpontban történt a Sztálin út(Deák F. utca) és a Vöröshadsereg út (Budai út) sarkán álló Szabó-palotánál, ami az Államvédelmi Hatóság székhelye is volt.
  Közélet  -  2014. 10. 21. 19:22
  Felállították a sátrat - hétfőtől látogatható az uszoda fedett strand-medencéje
   Hétfőtől már látogatható lesz a székes- fehérvári uszoda kinti fedett strand medencéje is. A sátrat már felállították a strandon, már csak az utolsó simításokat végzik a kinti medencénél, melynek köszönhetően a téli időszakban is megduplázódik az uszodában a használható vízfelület. Jelenleg a hatósági bejárásokra várnak, illetve különböző kőműves munkák zajlanak a kinti medencénél.
  Közélet  -  2014. 10. 21. 16:28 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kegyeleti futás a Haleszben Kürti Csaba egykori testnevelő tanár emlékére
  Idén is kegyeleti futással és gyaloglás próbával kezdődött a megemlékezések sora nemzeti ünnepünk alkalmából. Az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjainak tiszteletére, valamint Kürti Csaba egykori testnevelő tanár emlékére megtartott sporteseményen a fiatal és az idősebb generáció is egyaránt képviseltette magát a Halesz parkban.
  Közélet  -  2014. 10. 21. 16:15
  Megalakult az új Fejér Megyei Közgyűlés - Molnár Krisztiánt választották a testület elnökévé
   Megalakult kedden délelőtt a Fejér Megyei Közgyűlés, melynek tagjai egyhangúlag Molnár Krisztián korábbi megyei főjegyzőt választották elnöknek. A 20 tagú közgyűlésben a Fidesz-KDNP 13, a Jobbik négy, az MSZP két és a DK egy képviselője tett esküt, majd titkos szavazással, a képviselők egyhangúlag választották elnöknek a korábbi főjegyzőt. A közgyűlés 16 igen szavazattal és négy tartózkodással Wilmek Tibort választotta társadalmi megbízatású alelnöknek.
  Közélet  -  2014. 10. 21. 13:41
  Koszorú és mécses vásár a Városi Piacon
   A székesfehérvári Városi Piacon a virágárusok már javában készülnek a halottak napi megemlékezésre. Koszorúárusítás 2014. október 22-től november 2-ig idén is több helyszínen lesz: a városi piac mellett az utcai asztalos területen, az Alba pláza előtti Palotai kapu téren és a piac belső részén, asztalokon, virágüzletekben, így több száz koszorú és virágdísz közül választhatnak azok, akik az elkövetkezendő hetekben szeretteik sírjához látogatnak el.
  Közélet  -  2014. 10. 21. 13:18
  Ösztöndíj tehetséges fiataloknak
    Idén is meghirdette ösztöndíj pályázatát a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány. A tehetség- gondozás, az ifjúságnevelés és a kulturális tevékenységek támogatása a kuratórium célja. 18-25 év közötti fehérvári fiatalok jelentkezését várják, akik művészeti tevékenységükhöz, tudományos kutatásaikhoz és egyéni (amatőr) sporttevékenységükhöz szeretnének pénzbeli segítséget igényelni. A pályázatokat november 3-a és 10-e között postai úton lehet benyújtani.
  Közélet  -  2014. 10. 21. 08:21
  Idén is szállít kőzúzalékot a Városgondnokság az önkormányzati temetőkbe
   Közeledvén a Mindenszentek, valamint Halottak Napja és egyre többen keresik fel a város temetőkertjeit. Székesfehérvár Városgondnoksága a megemlékezések nyugodt, békés, kegyelet teljes lebonyolítása érdekében több intézkedést hozott, melyek az Önkormányzat tulajdonában lévő temetőkertekre vonatkoznak. (Béla úti köztemető, Csutora temető, Hosszú temető, Szedreskerti temető, Fecskeparti temető, Sóstói rk. Temető, Börgöndpusztai temető, Kisfaludi temető)


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss