26 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 24.12 km/hDK-i szél (aktuális)
2016. Május 29. Magdolna, Magda, Ervin, Léna
   Eseménynaptár
2016 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport

  Közélet  -  2016. 05. 29. 13:17
  Világháborús hősök előtt tisztelegtek a 69-es Előre! emlékműnél
   A Hősök Napja alkalmából koszorúztak vasárnap a "69-es előre!" I. világháborús emlékműnél. A megemlékezés a himnusz hangjaival kezdődött, majd Vargha Tamás honvédelmi miniszter-helyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Önkormányzat elnöke helyezett el koszorút a magyar hősökre emlékezve.
  Közélet  -  2016. 05. 29. 12:59
  Közös Úrnapi körmenettel ünnepelt Székesfehérvár
   Vasárnap Székesfehérvár város közös Úrnapi szentmiséjét mutatta be Spányi Antal megyés püspök a székesegyházban, majd Krisztus titokzatos testének és vérének tiszteletére tartott szentmise után körmenetet tartottak a Belvárosban. Az Oltáriszentség úrnapi körbehordozásának a néphagyomány a gonoszt, a betegségeket és a természeti csapást elűző erőt tulajdonít.
  Közélet  -  2016. 05. 29. 12:37
  Kreatív Építő Kezek - a szabadkai csapat nyerte a három napos szakmai versenyt
  Vasárnap délelőtt a Kreatív Építő Kezek szakmai vetélkedő eredményhirdetésén adták át az idei Jáky Életmű-díjakat is. Tövisháti Andrásné, Irénke néni 1965 és 2000 között volt a Jáky útépítéstan tanára, Csillag György pedig 1973 és 2007 között volt az iskola műhelyfőnöke, gyakorlati oktatási vezetője. A három napos kreatív versenyt a Szabadkáról érkezett POLI nevű csapat nyerte.
  Közélet  -  2016. 05. 28. 22:51 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Összetörték az évfolyamkorsót a valétálók a Városház téren
    Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézet egyik legszebb, legszentebb hagyománya a Selmecről származó valétálás, ballagás. Szombaton este a valétálók elbúcsúztak az Alma Matertől, a végzős hallgatók fáklyákkal és lámpásokkal vonultak végig Fehérvár utcáin a fáklyát tartó balekok, kohlenbrennerek sorfala között.
  Közélet  -  2016. 05. 28. 20:00
  A hősökre emlékeztek az öreghegyi hálaadási keresztnél
   A Hősök Napja alkalmából tartottak megemlékezést a II. világháborús emlékmű és hálaadási keresztnél szombaton. A Donát utca és a Zobori út kereszteződésében található II. világháborús emlékművet 1946-ban közadakozásból emelték, 2014-ben pedig felújítás után szentelték újra. Tornyai Gábor atya, az Öreghegyi Egyházközség plébánosa beszédében kiemelte, hogy a háború, amely elvette az emberek életét, az őrületről és a szeretetlenségről szólt.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 15:13
  A közös cél a parkolási gondok enyhítése
  Átérezve a környéken élők problémáját továbbra is a parkolóház építésben látja a Belváros és környéke parkolási gondjainak megoldását Székesfehérvár Önkormányzata. A Koch László utcában tervezett fejlesztéssel a felszíni parkolók egy részének használatára csak az ott élőknek lenne lehetősége, a többi gépjárművet a parkolóház tudná befogadni.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 14:58
  Fejér Megyei Építőipari Nívódíjban részesült a Pákozdi Katonai Emlékhely
  Fejér Megyei Építőipari Nívódíjat kapott kiváló működéséért a Pákozdi Katonai Emlékhely. Az 1,6 hektáros emlékpark településformáló hatása, kivitelezési minősége és anyaghasználata miatt nyert nívódíjat Fejér megyében. Kivitelezőjét, a Merkbaut is oklevéllel tüntették ki.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 14:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Tíz középiskola diákjai versenyeztek a "Kreatív Építő Kezek" vetélkedőn
  A Jáky József Középiskola meghívását tíz iskola fogadta el, két határon túli és nyolc magyarországi. A „Kreatív Építő Kezek” szakmai vetélkedőt az Építők Napjához kapcsolódóan rendezték meg, a pénteki versenynapon hatalmas lelkesedéssel vettek részt a diákok és felkészítő tanárok egyaránt.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 11:15 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Közgyűlés - fontos gyűjtőutak építése is szerepel a módosított közlekedésfejlesztési koncepcióban
   Az ülés elején adták át a Székesfehérvár Közbiztonságáért díjat Moiser Attillának, aki a Feketehegy-Szárazréti polgárőr csoportot vezeti. Módosították a város közlekedésfejlesztési koncepcióját, melyben szerepel a déli elkerülő út és a nyugati elkerülőt a Palotavárossal összekötő út terve is. A város számára 2020-ig rendelkezésre álló 17 milliárdos fejlesztési forrás terhére pedig csapadék csatorna-, bölcsőde- és óvoda felújításokról is tárgyaltak a képviselők.
  Közélet  -  2016. 05. 27. 06:59 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A "Nap Gyermekei" lettek a kicsik az Ybl Miklós Lakótelepi Óvodában
  A idén már hatodik alkalommal szervezte meg a dm a Nap gyermekei CSR programját, amely során a napvédelmet állította országos pályázata középpontjába. A melanoma szűréssel egybekötött családi napot az Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvoda nyerte, így csütörtökön délután a gyerekek egy élményekkel teli programot kaptak ajándékba, a színpadi programok mellett játékos vetélkedőn tehették próbára magukat.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss