3 oC / 0 oC(koponyeg.hu)
borult (várható)
2014. November 28. Stefánia, Jakab
   Eseménynaptár
2014 November
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 • Nincs esemény!

 • Advent

  Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Move Week 2014

  Közélet  -  2014. 11. 27. 12:30
  Élelmiszer hulladékok kezelése - komposztálás

  Az a legjobb hulladék, ami nincs! Az élelmiszer hulladék legnagyobb részben a háztartásokban termelődik, mely tudatos vásárlással és az étkezések megtervezésével nagyban csökkenthető. Ha így is keletkezik maradékunk, míg szavatosságát megőrzi, más fogások elkészítéséhez is felhasználhatjuk. A lejárt szavatossági élelmiszer hulladékokat is kezelhetjük megfelelően, saját háztartásunkban.
  Közélet  -  2014. 11. 26. 17:44
  Nagy család, nagy öröm - testvérkörzetek is csatlakoznak a Vízivárosi Adventhez
  Testvérkörzetek fognak össze idén, hogy az advent heteiben a nemrég megújult Vízivárosi Általános Iskola melletti tér is ünnepváró hangulattal teljen meg. Az egykori történelmi Vízivárost alkotó területek – a 3., 4., 10. és 11. számú választókörzetek önkormányzati képviselői kezdeményezték a négyhetes programsorozatot, amely szombatonként 15 és 20 óra között zajlik majd. Az első vízivárosi programra november 29-én, szombaton 15 órától a Vízivárosi Általános Iskola melletti téren és az iskola aulájában várják az érdeklődőket.
  Közélet  -  2014. 11. 26. 11:26
  Munkahelyi jól-lét és stressz - konferencián elemezték a kockázatokat
  Uniós projekt támogatásával rendezett konferenciát szerdán a Kodolányi János Főiskola és az Alba Polisz Tudományos Park Egyesület. A „Társadalmi konfliktusok - Társadalmi jól-lét és biztonság" című rendezvényen az előadók többek között azt vizsgálták, hogyan hatnak a stressz és más pszichoszociális kockázatok a munkavállalók teljesítményére.
  Közélet  -  2014. 11. 26. 07:44
  Élelmiszer hulladékok kezelése - maradékok felhasználása

  Az élelmiszeri hulladékok keletkezését a tudatos vásárlással és a szükséges étel adag kiszámolásával csökkenthetjük, azonban ha már élelmiszeri hulladék keletkezett, amíg megtartja a szavatosságát, más ételek elkészítéséhez is felhasználható (levesbe, tojásrántottához, szószhoz, tésztához vagy rizshez).
  Közélet  -  2014. 11. 25. 17:35
  Székesfehérvárra látogatott a Dél-afrikai Köztársaság nagykövete
  Fehérvárra látogatott ma délután a Dél-afrikai Köztársaság magyarországi nagykövete. Johann Marxot dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a Városházán, beszámolt a város történelmi múltjáról, építészeti és kulturális értékeiről, illetve gazdaságáról. Ez volt a nagykövet első, hivatalos látogatása Székesfehérváron, melynek keretében szó esett a város és a dél-afrikai ország közötti kapcsolatok erősítéséről.
  Közélet  -  2014. 11. 25. 13:12
  Véradók Napja november 27-én a Széna Téri Általános Iskolában
  A Széna Téri Általános Iskola és a Magyar Vöröskereszt 2014. november 27-én 14.30 és 18.00 között a Véradók Napja alkalmából véradást szervez az iskola ebédlőjében. A karitatív szervezet munkatársai várják az önkéntes segíteni vágyókat.
  Közélet  -  2014. 11. 25. 08:47
  Az év praxisa a Kárpát-medencében - ismét kiírták a pályázatot
   Ismét várják az ajánlásokat az „Az év praxisa a Kárpát–medencében” pályázatra. Meghirdetője az Országos Alapellátási Intézet, célja pedig helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét. A szervezők 2015. március 10-ig várják az ajánlásokat, közleményük a cikkben olvasható.
  Közélet  -  2014. 11. 25. 08:37
  Élelmiszeri hulladékok keletkezésének megelőzése
  Hazánkban naponta 1 fő átlagosan 1 kg szemetet termel, aminek egyharmada lebomló szerves anyag. Ez éves szinten, országos viszonylatban kb. 1 millió 160 ezer tonna. Ennyivel terheljük hulladéklerakóinkat, Földünket feleslegesen.
  Közélet  -  2014. 11. 24. 09:31
  Legyen kevesebb az élelmiszeri hulladékunk
  Fehérvár is kapcsolódott az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség közreműködésében megrendezésre kerülő Európai Hulladékcsökkentési Hét akciójához, melynek célja idén az étel és élelmiszer hulladék csökkentése. A Környezetvédelmi Iroda által szervezett programsorozatban mind a hulladékok keletkezésének megelőzésére, mind a keletkezett hulladékok kezelésére nagy hangsúlyt fektetnek.
  Közélet  -  2014. 11. 23. 14:04
  Az Alba Harmónia Alkotó Kör is támogatja a jótékonysági aukciót
   A fehérvári Alba Harmónia Alkotó Kör tagjaitól meghívást kapott a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület, hogy vegyenek részt év végi záró rendezvényükön az Alcoa Művelődési Házban. Festményeket lehetett nyerni a tombolasorsoláson, melynek bevételét, 51.000,-Ft-ot az egyesület számára a más-más ellátási helyen nevelkedő testvérek közös programjainak támogatására ajánlották fel.
  A november 27-i aukció katalógusát itt találja!


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss