20 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 18.36 km/hÉNY-i szél (aktuális)
2016. Augusztus 30. Rózsa, Félix, Letícia
   Eseménynaptár
2016 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 • Nincs esemény!

 • Minifoci EB

  Hirdetés

  Városkártya

  Népszavazás 2016

  Tourinform  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport

  Közélet  -  2016. 08. 26. 14:21
  Hátrányos helyzetű családokat támogatnak a Jótékonyság Világnapján
    Szeptember 4-én vasárnap a Jótékonyság Világnapja alkalmából szervez kulturális programot a Fehérvári Civil Központban a Szín-Tér Egyesület, együttműködve a Szegényeket Támogató Alapítvánnyal. A rendezvényre hatvan, Fejér megyében élő, hátrányos helyzetű családot hívnak meg a szervezők. A programon zenés bábszínházi előadást tekinthetnek meg, valamint tartós élelmiszer csomagot kapnak a családok a SZETA jóvoltából.
  Közélet  -  2016. 08. 26. 09:21
  Külföldi tanulók érkeztek Fehérvárra az AFS diákcsereprogram keretében
  Augusztus 21-én, vasárnap megérkeztek Székesfehérvárra az AFS szervezet diákjai a világ minden tájáról. A diákcsereprogram keretében tizenöt diák tölt el egy teljes tanévet a város középiskoláiban. Ebben az esztendőben Thaiföldről, Németországból, Belgiumból, Olaszországból, Törökországból és Japánból érkeztek külföldi tanulók.
  Közélet  -  2016. 08. 26. 08:05
  Fáklyás idegenvezetés a Nemzeti Emlékhelyen
   Fáklyás idegenvezetés indul augusztus 26-án pénteken 21 órakor az Országalmától a Tourinform Irodával az éjszakai belvárosban és a Nemzeti Emlékhely Szent István mauzóleumában. Regisztrációra és a részvételi díj kifizetésére kizárólag a Tourinform Irodában, legkésőbb az adott program napján 18.00 óráig van lehetőség!
  Közélet  -  2016. 08. 25. 12:01
  "Remélem, az unokáim büszkék lesznek a nagypapára" - beszélgetés Bobory Zoltánnal
   Szent István ünnepén Székesfehérvár önkormányzata díszpolgári címmel tüntette ki Bobory Zoltán költőt, prózaírót, művelődés- és irodalomszervezőt, Kárpát-medencében gondolkodó magyar értelmiségit és büszke székesfehérvárit. A Vörösmarty Társaság elnöke, vezette korábban a Szent István Művelődési házat, illetve Öreghegy északi részét képviselte Székesfehérvár Közgyűlésében. Nevéhez fűződik a Don-kanyari Emlékkápolna felépítése is.
  Közélet  -  2016. 08. 25. 08:03
  Beszéljünk Európáról - nyílt fórum pénteken a megyeházán
    Augusztus 26-án, pénteken közvetlenül is tájékozód- hatunk az Európai Unió működéséről, saját véleményünkkel kezdeményezhetünk változásokat, megtudhatjuk, a kontinenst foglalkoztató ügyek miként állnak vagy haladnak. A Régiók Bizottságának hazai képviselői eljönnek Székesfehérvárra, a megyeházára, és 13 órás kezdéssel egy olyan nyílt fórumot tartanak, ahol az érdeklődőket bevonják az uniós ügyekbe.
  Közélet  -  2016. 08. 24. 16:07
  Agymenők a Tópartiban - bentlakásos STEM-tábort szerveztek
  Bentlakásos STEM-tábort szerveztek a Tóparti Gimnáziumban, amelynek a célja a diákok természet- és műszaki tudományok felé irányítása, a matematika népszerűsítése. A foglalkozásokat az intézmény tanárai és egyetemisták vezetik, 15 középiskolás diák részvételével. A projektről Lakiné Szemanyik Teréz iskolai főkoordinátor osztotta meg tapasztalatait.
  Közélet  -  2016. 08. 24. 15:09 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Péntekig lehet nevezni a Lecsófőző Vigasságra
  Péntekig lehet nevezni a XII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, amely szeptember 10-én lesz a Zichy ligetben és a Móri úton. A főzőversenyre augusztus 26-án 19 óráig lehet jelentkezni a fesztivál hivatalos honlapján, a www.fehervarilecso.hu címen, a befizetéseket pedig a Fehérvári Programszervező Kft. pénztárában fogadják, a Művészetek Háza első emeletén, a 110-es irodában.
  Közélet  -  2016. 08. 23. 12:05
  Fejér Megyei Szakmai Tanévnyitó - csökkenhetnek a diákok terhei
    Az Emberi Erőforrások Minisztéri- umának Oktatási Hivatala a Városháza Dísztermében tartotta Fejér Megyei Szakmai Tanévnyitó konferenciáját. A szakmai tanácskozásra meghívást kapott valamennyi Fejér megyei közoktatási intézmény vezetője. A konferencián Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár a tananyag csökkentésének lehetőségeiről és a szakgimnáziumok elindításáról is szólt.
  Közélet  -  2016. 08. 23. 10:44
  Újraélesztő készülék vásárlását támogatta Székesfehérvár Önkormányzata
  Újabb jelentős lépéssel támogatta a Székes- fehérvári Mentőállomás fejlesztését az Önkormányzat. A város kétmillió forinttal járult hozzá egy, az újraélesztést támogató mellkasi kompressziós készülék beszerzéséhez, melyből viszonylag kevés van az országban. Az eszköz várhatóan szeptemberben kerül átadásra.
  Közélet  -  2016. 08. 23. 08:41
  Közös Veni Sancte után áldják meg a Kaszap István emléktáblát szeptember 1-jén
   Szeptember 1-jén ünnepélyes keretek között avatják fel az Oskola utcában azt az emléktáblát, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata és a Székesfehérvári Egyházmegye közösen állíttatott Kaszap István születésének 100. évfordulójára alkalmából. A szentéletű jezsuita novícius egykori iskolájának falára helyezett alkotást, - Nagy Edit szobrászművész munkáját - ünnepség keretében áldja meg, Spányi Antal megyés püspök.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss