19 oC / 8 oC(koponyeg.hu)
szeles (várható)
2017. Március 29. Auguszta, Bertold
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport

  Kultúra  -  2017. 03. 29. 15:44
  Új irodalmi és kulturális folyóiratot mutatnak be Székesfehérváron
   Jövő hétfőn este a Királykút Emlékházban mutatják be először az induló Dunai Limes című folyóiratot. A rendezvény vendégei Pálinkás István alapító főszerkesztő, Péntek Imre főmunkatárs és a csíkszeredai György Attila író lesznek, az est házigazdája Bakonyi István irodalomtörténész.
  Kultúra  -  2017. 03. 29. 13:23
  Ismeretterjesztő est mini nyelvleckével, dal- és tánctanulással
  A mari kultúrát megismertető programot szerveznek április 6-án, csütörtökön este A Szabad- művelődés Házában. Lesz képekkel, zenével és tánccal színesített előadás, nyelv- és daltanulás, illetve kötetlen beszélgetés. A színes, szórakoztató estet a SAMPO Székesfehérvári Finnbarátok Köre szervezi.
  Kultúra  -  2017. 03. 29. 10:53
  Május 20-ig látogatható A Döntés kiállítás a Csók István Képtárban
   A múzeum kiállítóhelyei, köztük a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény életében A Döntés messze a leglátogatottabb a kortárs képzőművészeti kiállítások között. A tárlaton hamarosan már a tízezredik látogatót köszönthetik, szerdán délelőtt 10 óráig összesen 9611 ember tekintette meg a különleges atmoszférájú képeket. A kiállítást május 20-ig, a Kortárs Művészeti Fesztivál végéig hosszabbították meg.
  Kultúra  -  2017. 03. 29. 08:06
  A Szabad Színház lesz a Közéleti és Kulturális Szalon vendége
   Április 3-án 18 órától folytatódik a Közéleti és Kulturális Szalon a Zsolt utcai közösségi házban, ahol a Vox Mirabilis Egyesület szervezésében a Szabad Színház tagjait látják vendégül. A beszélgetőtárs Szabó Miklós Bence lesz. A színház társulata 2014-ben kapta meg a "Pro Cultura Albae Regiae” díjat.
  Kultúra  -  2017. 03. 29. 07:53
  Újra látható a Barátság Moziban a Csak még egyszer előre
   Április 6-án csütörtökön 18 órakor a Barátság mozi ismét vetíti Burján Zsigmond Csak még egyszer előre! című magyar háborús filmjét, Matus György, Tűzkő Sándor, Szigeti Anna, Barbély Gábor, Szabó Miklós Bence és Balogh Mihály főszereplésével. A produkció egyedülálló abban a tekintetben is, hogy helyi kezdeményezéssel gyártott egész estés film, történelmi dráma nem készült még Magyarországon.
  Kultúra  -  2017. 03. 28. 07:43
  Képzőművészeti pályázatot hirdet a múzeum a Floralia alkalmából
   A Szent István Király Múzeum képző- művészeti pályázatot hirdet a 41. Floralia tavaszköszöntő ünnep alkalmából. A pályázat célja, hogy a tehetséges alkotók számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson a rendezvényen, a téma: „Az ókori Római Birodalom és Pannonia”. A kiállítandó művek közül kategóriánként a legjobbakat a múzeum művészeti szakemberei választják ki, a leadási határidő: 2017. április 21.
  Kultúra  -  2017. 03. 27. 15:16
  Ismeretterjesztő film a Szent Koronáról, előadás a rendszerváltásról
    A Szent Koronáról és a koronázási kincsekről szóló, a legújabb kutatási eredményeket ismertető filmet vetítenek március 28-án, kedden este a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A vetítést követő beszélgetésen megismerhetjük a film alkotóit is. Március 29-én, szerdán délután folytatódik a Kodolányi Szabadegyetem a „Kompromisszumos rendszerváltás – 1867” című előadással.
  Kultúra  -  2017. 03. 27. 14:23
  Új terveiről számolt be a Vörösmarty Színház újraválasztott igazgatója
   A város közgyűlése pénteken újabb öt évre bízta meg Szikora Jánost a Vörösmarty Színház vezetésével. Az újraválasztott színházigazgató három új kezdeményezésről is beszámolt, amit a következő években terveznek megvalósítani. Ezek között van a Molnár Ferenc nemzetközi színházi fesztivál, a művészeti egyetemek országos találkozója és az is, hogy a fiatalok színházává tegyék a Pelikán termet.
  Kultúra  -  2017. 03. 27. 11:19
  Dr. Vizi László Tamás az Öreghegyi disputában
   Március 28-án, kedden 18 órakor újra disputázhatunk az Öreghegyi Közösségi Házban. Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke mint házigazda ezúttal Dr. Vizi László Tamással beszélget, aki munkájának elismeréseként 2010-ben megkapta a Magyar Felsőoktatásért Emlékplakettet. A beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várnak!
  Kultúra  -  2017. 03. 27. 08:17
  Kézműves alkotóházak hétvégéje lesz a Mesterségek Házában
   A Művészetek Háza szakkörvezetői, a M-ART Egyesület és a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület tagjai tartanak foglalkozásokat április 1-jén és április 2-án 10 órától a Mesterségek Házában. Bemutatkoznak a szövők, a kosárfonók, a fafaragók, a csuhéművesek, a hangszerkészítők és a játékkészítő műhely is. 


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Hirdetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss