6 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 11.16 km/hDK-i szél (aktuális)
2016. Február 14. Bálint, Valentin, Cirill, Metód
   Eseménynaptár
2016 Február
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Tanulj Fehérváron!

  Hirdetés

  Városkártya

  Egy százalék

  2GO Fehérvár

  Tourinform  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség

  Kultúra  -  2016. 02. 13. 08:18
  Marosi Arnold nap a Szent István Király Múzeumban
  „Az Égből dühödt angyal dobolt” – Székes- fehérvári ezredek az I. világháborúban kiállításnak szentelték a Marosi Arnold napot a múzeumban, melyen a tárlat létrehozásával kapcsolatos előkészületekbe nyerhettek betekintést a hallgatók különböző előadásokon keresztül, miközben megismerhették annak a szerzetes tanárnak, régésznek, muzeológusnak az életét, aki a Szent István Király Múzeum első igazgatója volt.
  Kultúra  -  2016. 02. 12. 17:01
  Február 17-én folytatódik az Ikarus történetét bemutató programsorozat
  Február 17-én szerdán 15 órakor a Fehérvári Civil Központban folytatódik az az előadás- sorozat, amely az Ikarus történetét mutatja be Kegye Győző, a gyár egykori dolgozója és kutatója segítségével. Az Alapítvány a Magyar Műemléki Topográfia Támogatására együttműködésben a Magyar Városkutató Intézettel és a Magyar Műemléki Topográfia Nonprofit Kft-vel idén is segíti a Székesfehérvár ipari örökségét feldolgozó és bemutató munkát.
  Kultúra  -  2016. 02. 12. 13:44
  Újabb mesés-zenés délelőtt a Zenede Bábszínházban
  Folytatódott pénteken délelőtt a Zenede Bábszínház nagysikerű „Zene, de bábszínház” című, óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló programsorozata a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az előadásokon a gyerekek egy mesés történet megismerése közben közösen énekelnek ismert népdalokat és fedezik fel élőben a hangszerek világát.
  Kultúra  -  2016. 02. 12. 10:17
  Alter-pop a FEZEN-en - itt lesz a Dub FX és a WellHello is
   Két nagyszínpad, még több világsztár, még több stílus, még több élőzene: új szenzációkat jelentett be a fehérvári FEZEN Fesztivál. Augusztus 5-én az ausztrál Dub Fx érkezik Fehérvárra, az együttes igazi fesztivál-kedvencnek számít idehaza és külföldön egyaránt: Augusztus 4-én a Nouvelle Vague lép színpadra, a hazai fellépők sorát pedig a WellHello erősíti.
  Kultúra  -  2016. 02. 12. 10:06
  A Szoknyamese című darabot játsszák vasárnap az Igézőben
  2016. február 14-én, délelőtt ismét kulturális programot szerveznek a székesfehérvári Igézőben (Basa utca 1.). A BuboRéka Bábszínház előadásában a Szoknyamese című bábjátékot nézhetik meg az érdeklődők a két lány és a vasorrú banya című magyar népmese nyomán. A program vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődik, melyre sok szeretettel várnak mindenkit.
  Kultúra  -  2016. 02. 12. 09:24 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Egy font hús - telitalálat a Velencei kalmár szereposztása
   Shakespeare műve, A velencei kalmár talán a legproblematikusabb a drámairodalom klasszikusainak alkotásai közül, A látszólag „egyszerű” konfliktus alapja a keresztény és a zsidó világ közötti kölcsönös lenézés, előítélet és gyűlölet. A darabot február 13-án mutatja be a Vörösmarty Színház a közönségnek.
  Kultúra  -  2016. 02. 11. 13:05
  Február 26-ig lehet jelentkezni az Óperenciás Mesemondó Versenyre
  Tizenötödik alkalommal hirdette meg az Óperenciás Mesemondó Versenyt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. Fejér megyében élő általános iskolások jelentkezését várják február 26-ig. A válogató versenyeket, a középdöntőt és a döntőt is márciusban tartják, a legjobban szereplők értékes tárgyjutalomban részesülnek és városi fellépési lehetőséget is biztosítanak számukra.
  Kultúra  -  2016. 02. 11. 11:53
  Szimfonikus gálaest - ráadás időpontot is hirdettek
  Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Gálaestjének vendége Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész lesz. A Vörösmarty Színházban Silló István vezényli a szimfonikusokat. A nagy sikerre való tekintettel ráadás időpontot is meghirdetett a zenekar, melyet 2015. február 20-án, 15:00 órától rendeznek, a 19:00 órai kezdetű koncert előtt.
  Kultúra  -  2016. 02. 11. 10:39
  Kortárs koncertturné Zemlényi Eszterrel
  2016. február 11 -24. között Svédországban és Magyar- országon 5 alkalommal csendülnek fel Ligeti György, Fekete Gyula és Solti Árpád különleges atmoszférájú, egyedi hangulatú dalai. Ezeken a koncerteken két elkötelezett fiatal zenésszel, köztük Zemlényi Eszter fiatal székesfehérvári énekművésszel ismerkedhet meg a hallgatóság.
  Kultúra  -  2016. 02. 10. 13:40
  Székesfehérvár Zenei Nevelésért Díj - Február 12-ig várják a javaslatokat
  A Mihályi Gyuláné Eszti néni emlékére létrehozott Zenei Nevelésért Közhasznú Alapítvány díjat alapított a Székesfehérvár város zenei életében kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek, közösségek elismerésére. Idén immár nyolcadik alkalommal kerül sor az elismerés átadására, a díjazottak személyére 2016. február 12-ig lehet javaslatot tenni.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss