14 oC / 6 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős (várható)
2016. Október 29. Nárcisz, Melinda, Őzike
   Eseménynaptár
2016 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 • Nincs esemény!

 • Prima-díj szavazás

  Aláírásgyűjtés

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport

  Kultúra  -  2016. 10. 28. 17:58 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Szent Márton üzenete a Katolikus Kultúra Napjain
   Pénteken "Szent Márton üzenete tegnap és ma" mottóval zajlottak a Magyar Katolikus Kultúra Napjainak székesfehérvári programjai a püspök születésének 1700 éves évfordulója alkalmából. Az Országalmánál az egyik Szent Márton legenda elevendett meg, az érdeklődők pedig ingyenesen látogathatták meg a nap folyamán a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum A szentek titka című kiállítását.
  Kultúra  -  2016. 10. 28. 07:05 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Ma kezdődik a Paál István Fesztivál A Szabadművelődés Házában
  Ötödik alkalommal ad otthont A Szabad- művelődés Háza a Paál István Fesztiválnak a Matolcsi Miklós Kulturális Egyesület, Székesfehérvár Önkormányzata támogatásával. A három napos rendezvényen október 28-30. között előadások és szakmai beszélgetések adnak lehetőséget a színvonalas kikapcsolódásra. A rendezvényre szeretettel várják a színházbarátokat!
  Kultúra  -  2016. 10. 27. 18:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  MÁS-KÉP - rendhagyó kiállítás nyílt a Szent István Művelődési Házban
   MÁS-KÉP címmel különleges kiállítás nyílt csütörtökön a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Szabó Anna mozgáskorlátozott alkotó grafikáit november 11-ig tekinthetik meg az érdeklődők. Szavakkal nem egyszerű számára a kifejezés, így képein, grafikus alkotásain keresztül tudatja érzelmeit, gondolatait és mindennapi motivációját.
  Kultúra  -  2016. 10. 27. 15:47
  Pro Cultura Albae Regiae díj - november 28-ig várják a javaslatokat
  „Pro Cultura Albae Regiae” díj adható annak a természetes személynek, közösségnek vagy együttesnek, mely kiemelkedő tevékenységével Fehérvár kulturális életét gazdagította és a város lakóinak művelődését szolgálta. A díjra bárki javaslatot tehet!
  Kultúra  -  2016. 10. 27. 11:10 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Játéktörténeti konferencia a Hetedhét Játékmúzeumban
  Idén is játéktörténeti konferenciával emlékezik a Hetedhét Játékmúzeum Moskovszky Évára, a magyarországi játékgyűjtés és játékmuzeológia meghatározó alakjára. A csütörtökön kezdődött konferencia három témakört érintve igyekszik rávilágítani a játékkészítés jelenkori perspektíváira.
  Kultúra  -  2016. 10. 27. 10:25 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A szabadságharc narratívái - közös gondolkodás 56-ról
   Tudományos emlék- konferenciának adott helyet a Városházán csütörtökön 1956: A szabadság narratívái címmel. A rendezvény célja az volt, hogy a legújabb kutatások tükrében bemutassák az 1956-os forradalom és szabadságharc eseménysorozatát és mindazokat a politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális változásokat, amelyek jellemezték az adott időszakot. 
  Kultúra  -  2016. 10. 27. 08:27
  Medveczky Ádám vezényel vasárnap a Halottak Napi koncerten
  A Kossuth-díjas Medveczky Ádám karnagy vezényletével ad koncertet Halottak Napja alkalmából az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Mozart Requiem-jét a zenészeken kívül Fehérvár kórusai közösen szólaltatják meg, míg az A-dúr klarinétverseny egyik tételét Szakács Domonkos klarinétművész szólójátékának tolmácsolásában hallhatja a közönség.
  Kultúra  -  2016. 10. 27. 07:59
  Idén is lesz ökumenikus megemlékezés november 1-jén a Béla úti temetőben
   A történelmi egyházak imája mellett a Vox Mirabilis kamarakórus és a Szabad Színház irodalmi műsora várja a közös megemlékezésre a látogatókat november 1-jén 16 órától a Béla úti köztemető ravatalozójánál.
  Kultúra  -  2016. 10. 27. 07:50
  Művészbár nyílt az Ady Endre utcában
   Érdekes formák, arcok vagy éppen történetek rajzolódnak ki már a padlón és a bútorokon is. A megmunkált fa, a festék illata pedig jellegzetes köntösbe burkolja a művészbár belső terét. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem az Ady Bár és Galéria megnyitóján. Az ötletgazda Ónodi Károly és barátai mintegy másfél hónapig építették és szépítették az új helyet.
   
  Kultúra  -  2016. 10. 27. 07:35
  Zabos Regina: Már nem érzem magam idegennek
    Lassan egy éve, hogy véget ért a legutóbbi Fehérvár Hangja zenei tehetségkutató. A győztes, Zabos Regina azóta megjárta Hollandiát, elvégezte az első évet a Kodolányi dzsessz-szakán, folyamatosan koncertezik, no és ami a legfontosabb: gyökeret vert Fehérváron. A fiatal csantavéri lánnyal a versenyről, a jutalomútjáról és a koncertezésről beszélgettünk.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss