13 oC / 5 oC(koponyeg.hu)
eső (várható)
2015. December 02. Melinda, Vivien, Aranka
   Eseménynaptár
2015 December
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 • Nincs esemény!

 • Középiskolák nyílt napjai

  Hirdetés

  Felsőoktatás

  2GO Fehérvár

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Kultúra  -  2015. 12. 01. 15:59
  Harmadszor szervez adventi napot a Székesfehérvári Diáktanács
  Egész napos adventi programot szervez szombaton a Székesfehérvári Diáktanács. Az érdeklődőket délelőtt a Hiemer-házba várják, ahol színes programokkal kedveskednek a vendégeknek. Ezt követően délután felső tagozatosoknak és középiskolásoknak szóló városismereti túrával folytatódik az esemény, majd este a Vörösmarty Színház előtt flashmobbal ér véget a rendezvény, amely jótékony célt is szolgál.
  Kultúra  -  2015. 12. 01. 10:28
  Német nyelvű misét tartanak vasárnap a Ciszterci templomban
  2015. december 6-án, vasárnap délelőtt a Székes- fehérvári Német Kisebbségi Önkormányzat német nyelvű szentmisét szervez a Nagyboldogasszony Ciszterci templomban. A misén Ujfalussy Ottó celebrál majd. A szentmise vasárnap délelőtt 10.30 órakor kezdődik, amelyre sok szeretettel várnak mindenkit. 
  Kultúra  -  2015. 12. 01. 07:26
  Háborús karácsonyfa - frontkarácsonyok emlékei a Rendházban
  Katona karácsonyfa, háborús karácsonyfa címmel nyílt tárlat a Rendházban, a Fő u. 6 szám alatt. A kiállítás az első világháború centenáriumán a Szent István Király Múzeum karácsonyfa archívumába gyűjtött dokumentumokat mutatja be. A tárlat január 4-ig látható keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.
  Kultúra  -  2015. 11. 30. 16:47
  Kerekasztal- beszélgetés a Vörös október kiállításról
  December 3-án, csütörtökön Molnár Artúr Vörös október című kiállításához kapcsolódóan kerekasztal- beszélgetést szerveznek A Szabadművelődés Házában. Vakler Lajos vendége lesz Tili Károly, Kolontár polgármestere és Bárdos Zoltán tűzoltó alezredes, a megyei védelmi bizottság titkára. A beszélgetést követően levetítik Novák Rita Vörös alkony című rövidfilmjét is.
  Kultúra  -  2015. 11. 30. 07:53
  Titkok nélkül: Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint
  Fehérváron vendégeske- dett a Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint-duó. A kortárs zene ma már nemzetközileg is elismert képviselői varázslatos estét ajándékoztak a Szabadművelődés Háza közönségének. Két összeillő, nyughatatlan ember zenei egymásra találásának igaz története az övék.
  Kultúra  -  2015. 11. 28. 23:59
  Újszövetség Maraton a Vörösmarty Színházban
  A színházban szombaton este 11 órakor kezdődött a IV. Újszövetség Maraton, melyen önkéntes jelentkezők olvassák fel az Újszövetséget a Vörösmarty Színház nagyszínpadán. A különleges programot még 2012-ben indította útjára a Vörösmarty Színház. Idén is két Bibliából a katolikusból és a protestánsból lehet olvasni, könyvenként váltakozva
  Kultúra  -  2015. 11. 28. 18:39 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megnyílt az Adventi udvar a Püspöki Palota kertjében
  Szombaton megnyílt a Püspöki Palota kertjében a hagyományos adventi udvar, ahol várják mindazokat, akik szeretik a valódi csendes, békés, imádságban eltöltött karácsonyi készülődést. Az udvarban a hagyományos ünnepség keretében Spányi Antal püspök türelemben, szeretetben és egymásra figyelésben gazdag Adventet kívánt a családoknak és meggyújtotta az első gyertyát a koszorún.
  Kultúra  -  2015. 11. 28. 16:33
  Betlehemi szép csillag - szívből és reményből készült alkotások
  Szombaton délután Szent Korona Galériában nyílt meg a XIII. Betlehemi szép csillag kiállítás, valamint Csendes Mihályné Schuller Magdolna és Lits Istvánné Hári Kamilla "Ajándék tűvel és szeretettel" című közös kiállítása. A tárlatnyitón Spányi Antal megyés püspök kiemelte, hogy az alkotások szívből és reményből születtek, így lesznek ajándékok mindannyiunk számára.
  Kultúra  -  2015. 11. 28. 16:16 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Vízivárosi Advent a várakozás első hétvégéjén
  Idén is összefogtak a testvérkörzetek, hogy advent heteiben a Vízivárosi Általános Iskola hétvégenként ünnepváró hangulattal teljen meg. A Zöldfa tér fényfüzérekkel díszített fái, a Vízivárosi Általános Iskola előtt álló faház színes gömbjei már a karácsonyt idézik. A Vízivárosi Advent szombat délutáni programjaira ünnepi dallamok, a forró tea és fahéjas sütemény édes illata is hívogatta az érdeklődőket.
  Kultúra  -  2015. 11. 27. 20:36
  Népzenei örömest volt a Városházán a Kákics jóvoltából
  Népzenei utazásban lehetett része advent első hétvégéjén azon több mint száz fehérvárinak, akik pénteken este ellátogattak a Városháza Dísztermébe, ahol a Kákics zenekar adott műsort, megszólaltatva a magyar muzsikákat Rábaköztől egészen Moldváig. A zenekar vezetője, Tárnok Ákos elmondta, múlt hónapban Bulgáriában jártak ezzel a műsorral, és úgy gondolták itthon is bemutatják, remélve, hogy a fehérváriak körében is olyan kedves fogadtatásra talál, mint külföldön.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss