22 oC / 10 oC(koponyeg.hu)
zápor (várható)
2014. Augusztus 22. Menyhért, Mirjam
   Eseménynaptár
2014 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
25
26
27
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Táborok

  Ybl-program

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Kultúra  -  2014. 08. 22. 19:08 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Képzőművészeti kiállítással és folk-jazz koncerttel nyílt meg az Aranybulla Napok
  Augusztus 22-e és augusztus 24-e között az Öreghegyi Közösségi Házban rendezik meg az Aranybulla Művészeti Napokat. A programsorozat első napján Dér Adrienn képzőművész és Joseph Longoria, amerikai festőművész kiállítását csodálhatta meg a közönség, valamint Burján Orsi és a Pálinkálom folk-jazz koncertjén vehettek részt az érdeklődők.
  Kultúra  -  2014. 08. 22. 17:19 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Királyi Gyermekjátszó a Tácházban
    A Királyi Napok Nemzetközi Néptánc- fesztivál keretében pénteken délután is sok érdekességgel várták a családokat a Királyi Gyermekjátszóba. A program keretében a fesztiválra érkező vendégcsoportok és az Alba Regia Táncegyüttes közreműködésével tartottak kézműves foglalkozásokat és gyermekjátszót a Malom utcai Táncházba ellátogatóknak. Az érdeklődő családokat még augusztus 23-án, szombaton is várják a Királyi Gyermekjátszóba.
  Kultúra  -  2014. 08. 22. 13:21
  Élményekkel teli hétvége Székesfehérváron
   Megelevenedő történelem, „Királyi Játéktér”, néptáncgála és a Fehérvár AV 19 Fan Feszt is szerepel a hétvégi programok között Székesfehérváron. Az Öreghegyi Közösségi Házban szombaton a Misztrál együttes műsorával folytatódik a XVI. Aranybulla Művészeti Napok és ugyancsak szombaton 18.00 órakor ünnepélyes keretek között zárul a II. Székesfehérvári Művésztelep. A Magyarországi Borrendek Országos Találkozója pedig augusztus 24-én, vasárnap lesz, a borrendek 18.20-kor vonulnak fel a Városház téren.
  Kultúra  -  2014. 08. 22. 13:04 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Királyi Játéktér - olasz és szerb játékokkal ismerkedtek a gyerekek a Varkocs szobornál
  Új programokkal bővült az idén a Királyi Napok Néptánc- fesztivál. A „Királyi Játéktér” keretében a XIX. Nemzetközi Néptánc- fesztiválon résztvevő együttesek saját nemzetük gyermekjátékait mutatják be. Pénteken olasz és szerb táncosok mutatták meg kedvenceiket. A "Citta’ Di Agrigento” néptáncegyüttes kendős játékai és a KUD Sava Jeremic együttes fogócskája elbűvölte a gyerekeket.
  Kultúra  -  2014. 08. 22. 12:56 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Felavatták Kornis Gyula szobrát a Bartók Béla téren
   Kövér László az Országgyűlés elnöke éls Cser-Palkovics András polgármester leplezte le Kornis Gyula egyetemi tanár, pap, kultúrpolitikus, az Országgyűlés, valamint a Magyar Tudományos Akadémia egykor elnökének szobrát pénteken délelőtt a Bartók Béla téren. L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a megjelentekhez intézett üzenetében úgy fogalmazott: ha nincs Kornis Gyula, akkor az egykori ciszter diák, Klebelsberg Kunó sohasem lett volna képes a Trianon utáni megrázkódtatásból felrázni az országot, erőt és hitet adva mindenkinek.
  Kultúra  -  2014. 08. 22. 09:36
  A Vörösmarty Színház előadása a VIDOR Fesztiválon
  A Furcsa pár című előadással szerepel a Vörösmarty Színház a Vidámság és Derű Országos Seregszemléjén, azaz a VIDOR Fesztiválon. Pelsőczy Réka Furcsa pár-rendezését szeptember 3-án játsszák a nyíregyházi rendezvényen. Závodszky Noémi, Varga Mária, Váradi Eszter Sára, Szalay Marianna, Varga Gabriella, Budai Zsófi, Tűzkő Sándor és Kelemen István 18 és 22 órakor lép fel a Krúdy Kamarában.
  Kultúra  -  2014. 08. 21. 18:18 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Saját illusztrációkkal jelent meg Paál Lajos első verseskötete
   Csütörtökön délután a Vörösmarty Társaság Kossuth utcai termében mutatták be Paál Lajos Mondriani táj című verseskötetét, melyet a szerző saját színes rajzai illusztrálnak. Paál Lajos tanár úr első kötete a város támogatásával jelent meg, akinek versei korábban a Bástya folyóiratban és a Vár magazinban jelentek meg.
  Kultúra  -  2014. 08. 21. 12:40 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A néptáncfesztivál résztvevőit fogadták csütörtökön a Városházán
  Szép hagyomány a Királyi Napokon, hogy a Fehérváron vendégeskedő táncosokat a Városházán is fogadják. A házigazda önkormányzat nevében Brájer Éva alpolgármester köszöntötte a vendégeket. A Királyi Napok Néptáncfesztivál résztvevői közül a moldovai, olasz, észak-ciprusi, montenegrói és baszkföldi fiatalok is ellátogattak a Városházára csütörtök délelőtt, hogy ismerkedjenek Fehérvár történelmével.
  Kultúra  -  2014. 08. 21. 09:31 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Borszakmai Nap, Konferencia és Borrendi Találkozó lesz vasárnap
   A Noé-hegyi Szent István Borlovagrend, a 2014-es Királyi Napok augusztus 24-i, vasárnapi záró napján a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének borrendjeinek részvételével idén is megszervezi a Borszakmai Napot, Konferenciát és Borrendi Találkozót. Vasárnap délután a Városház téren vonulnak fel a borlovagok és a színpadon a megyéspüspök megáldja a rendek által hozott borokat.
  Kultúra  -  2014. 08. 20. 22:34 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megkezdődött a XIX. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál

   Szent István napján, a szakrális és ünnepi programokat, valamint a „Királyi városunk – Tele élettel!” című családi rendezvényt követően a nyitó gálával elkezdődött a XIX. Nemzetközi Néptáncfesztivál Székesfehérváron. Idén hét ország táncosai és számos magyar fellépő színesíti a programot.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss