25 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 7.56 km/hNY/ÉNY-i szél (aktuális)
2016. Július 25. Kristóf, Jakab
   Eseménynaptár
2016 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport

  Kultúra  -  2016. 07. 25. 10:56
  Jövő hétvégén pótolják a KultúrKorzó elmaradt produkcióit
  Két héttel ezelőtt a jelentős mennyiségű csapadék és erős széllökések miatt elmaradt a Fehérvári KultúrKorzó Erdőn, mezőn és Kongattack – az Agárdi kongások koncertje, valamint a Project Prometheus tűzzsonglőreinek előadása. Az elmaradt produkciókat a következő hétvégén, pénteken és szombaton este pótolják.
  Kultúra  -  2016. 07. 25. 06:46 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kapun innen, kapun túl - séta a házak udvarain rejtőzködő városban
   Fehérváriként a hétköznapok állandó rohanásában sokszor fel sem tűnik, mennyi titkot és csodát rejt a láthatatlan belváros. A vaskos kapuk mögött eldugott sikátorok, mini arborétumok és beépített alagutak vannak, amelyek magukon hordozzák a régi korok lenyomatait.  "A Kapun innen, kapun túl" séta egy olyan világba engedett betekintést, ami ma is a város közösségének szívét jelenti, sokak számára rejtett, de annál fontosabb értékeit őrzi.
  Kultúra  -  2016. 07. 25. 06:33
  Koronás bábszínházak várják a gyerekeket augusztusban is Fehérváron
  Augusztus első vasárnapján, 7-én a Kereplő Családi Színház előadásában Fazekas Mihály legismertebb művének átdolgozását, a Lúdas Matyit tekinthetik meg kicsik és nagyok a Koronás Park központi épületében, de augusztus 14-én, 21-én és 28-án is bábszínházak várják a gyerekeket a parkban. A Koronás Bábszínházak 11 órakor kezdődnek, előtte 10 órától pedig kézműves foglalkozásokkal várják a családokat.
  Kultúra  -  2016. 07. 24. 11:30
  Országos Bútorfestő Hét kezdődik július 25-én a Mesterségek Házában
    Július 25-én hétfőn indul a X. Országos Bútorfestő Hét a Mesterségek Házában. A táborban résztvevőket megismertetik a Székelyföld háromszéki tájegység bútorfestészet motívumaival, festészetével, technikai fogásaival. A július 29-ig tartó hét folyamán az Ifjúsági és felnőtt korosztály számára rendeznek programokat kezdőknek és haladóknak.
  Kultúra  -  2016. 07. 23. 19:35 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Fantasztikus fúvós-fiesztát fújtak Fehérváron
  Megtelt a Városház tér és környéke szombaton délután a Fehérvári Fúvószenekari Találkozón és a népes közönség fantasztikus fúvós dallamokat halllgathatott a belvárosban. A házigazda Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar mellett három további együttes, a belga Harmonie De Jonge Scheuten, Pusztavám Község Német Nemzetiségi Fúvószenekara és a Várpalotai Bányász Fúvószenekar varázsolt a fieszta hangulatot a téren.
  Kultúra  -  2016. 07. 23. 16:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Birkapörökölt rázva és nem keverve - vigasság Kisfaludon
   A II. Kisfalud-Novaj-pusztai Vigasságon a kulturális programok, a kirakodóvásár és a veterán autó kiállítás mellett a novaj-pusztai vörösboros birkapörkölt és a pörköltfőző verseny is összehozta a városrészben élőket és a vendégeket. Délután a Kisfaludi Búzavirág Dalkör, a Pákozdi Napraforgók Tánccsoportja, a pákozdi Abajka Citerazenekar lépett fel.
  Kultúra  -  2016. 07. 23. 15:41 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Városházára is ellátogatott a belga Harmonie De Jonge Scheuten Fúvószenekar
  Szombaton délután a Városháza Dísztermében köszöntötték a Fehérvári Fúvószenekari Fesztiválra érkező a belga Harmonie De Jonge Scheuten Fúvószenekart. Az együttes már kilencedik napja turnézik az országban, a magyarországi fellépéseit pedig éppen Székesfehérváron zárta a KultúrKorzó keretén belül szervezett egynapos fesztiválon.
  Kultúra  -  2016. 07. 23. 09:18
  A fehérvári Zemlényi Eszter nyerte a Petrovics Emil Énekversenyt Debrecenben
   A fehérvári Zemlényi Eszter, aki tavasszal a Simándy Nemzetközi Énekverseny különdíjasa lett, ismét egy kimagasló eredményt tudhat magáénak. Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája és a Conservatory Alapítvány énekversenyt hirdetett Petrovics Emil emlékére 2016. július 21-én Debrecenben.
  Kultúra  -  2016. 07. 22. 10:50
  Hétvégén búcsúzó tárlatok a Szent István Király Múzeumban
  Biró Anna interaktív pop up kiállítása szombaton még megtekinthető a Pelikán Galériában: a művész jelenlétében kézzel hurkolt és szőtt textileket láthatunk és hallhatunk. A búcsúzó seregélyesi pompás ezüstök, a Főúri asztalok ékességei a Rendházban, valamint a FűSZERelem titokzatos világa a Patikamúzeumban szombaton és vasárnap ingyenesen látogatható.
  Kultúra  -  2016. 07. 22. 10:09
  Épül már a Koronázási szertartásjáték és a Musica Sacra színpada
  Már épül a Koronázási Ünnepi Játékok színpada a Nemzeti Emlékhelyen. A 250 négyzetméteres színpadot és a 2500 főnek helyet adó nézőteret szakavatott csapat építi az ország koronázó templomának maradványai fölött, ahol idén augusztus 13-án és 14-én II. (Vak) Béla király koronázása elevenedik meg, majd augusztus 16-án Rost Andrea valamint a Bolsoj vezető szólistái adják elő Rossini oratóriumát, a Stabat Matert a Musica Sacrán.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss