21 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, szélcsend (aktuális)
2014. Szeptember 30. Jeromos, Honória, Hunor
   Eseménynaptár
2014 Szeptember
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Kultúra  -  2014. 09. 30. 12:29
  Madármentés-Lélekmentés - idén is meghirdette rajzpályázatát a Vadmadárkórház
   Ötödik alkalommal hirdette meg a „Madármentés - Lélekmentés” című gyermekrajz-pályázatát a fehérvári Vadmadárkórház. Az egyre népszerűbb pályázat keretében ezúttal 3-18 év közötti fiataloktól várják a madarakat ábrázoló, szabadon választott technikával készülő alkotásokat november 21-ig.
  Kultúra  -  2014. 09. 30. 09:34
  FurfangFeszt - Fehérvári Kreatívok Első Fesztiválja

  Számos egyéni amatőr alkotó, kézműves technikát alkalmazó hobbysta mutatja meg technikáit, ötleteit 2014. október 5-én, vasárnap 10 és 18 óra között az első FurfangFeszten, a Várkörút mellett elhelyezkedő Jávor Ottó téren. A Vasalóház mögötti területen a fesztivállátogatók az ő segítségükkel elleshetik az adott hobby alaplépéseit és első kézből kaphatnak tanácsokat a továbblépéshez is.
  Kultúra  -  2014. 09. 30. 08:26
  Tallózás az irodalomban - a "tudós tanárember" első kötete
   Telt ház előtt mutatták be Román Károly Tallózás az irodalomban című kötetét a Vörösmarty Társaság Kossuth utcai székházában. A könyvben olvashatunk Takács Imréről, Sobor Antalról, Fodor Andrásról és számos költőről, íróról. Olyanokról is, akik nem éppen régiónkhoz kötődnek, például az Egyesült Államokból hazatelepült Bitó László bibliaregényeiről is kaphatunk értelmezést.
  Kultúra  -  2014. 09. 30. 07:21 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Türelemjáték - Varga Gábor kiállítása a múzeum Országzászló téri épületében
  Varga Gábor Farkas lenyűgöz és játékra invitál minket. Ötletes és különleges munkái gondolkodásra ösztönzik a szemlélődőt, ugyanakkor felszabadítják a látogatót, és egy vizuális poénokkal fűszerezett világba csábítják. A fehérvári képzőművész Türelemjáték címet viselő tárlata a múzeum Országzászló téri épületében nyílt meg, s 2015. január 25-ig látogatható.
  Kultúra  -  2014. 09. 29. 18:02
  Turisztikai fogadóközponttal bővült a Károlyi-kastély idegenforgalmi kínálata
   A Károlyi-kastély turisztikai fogadó- központjának felújítási munkái 2014 októberére befejeződnek. Az egykori mosóház épülete színesíti a kastély-együttes kultúrában, turizmusban és oktatásban betöltött szerepét. A fogadóközpont lehetőséget biztosít erdei iskolai programok, tudományos előadások, oktatási tevékenység, illetve kézműves foglalkozások szervezésére is.
  Kultúra  -  2014. 09. 29. 17:10
  A Nemzet Színészévé választották Cserhalmi Györgyöt
  Hétfőn délután meghozták döntésüket a Nemzet Színészei: Avar István és Sztankay István helyére Bitskey Tibort és Cserhalmi Györgyöt, a Vörösmarty Színház társulatának tagját választották meg. A Nemzet Színésze címet a nemzeti színjátszás élő művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése során kimagasló érdemeket szereztek.
  Kultúra  -  2014. 09. 29. 13:02
  Diákgaléria és Teddy mackó története a Városi Képtár őszi kínálatában
  Hagyományos és új őszi programokat rendeznek a Deák Gyűjteményben, a Pelikán Galériában és a Hetedhét Játékmúzeumban. A Deák Gyűjteményben új galéria is nyílik október 10-én „Diák Deák Galéria” elnevezéssel, ahol elsőként a Bory Jenő Általános Iskola növendékeinek munkáit állítják ki. A Hetedhét Játékmúzeumban október 17-én rendezik meg a hagyományos Moskovszky-konferenciát, amely idén a játékot, mint pedagógiai tényezőt járja körül.
  Kultúra  -  2014. 09. 29. 07:54
  Újabb világsztár Fehérváron - Richard Bona ad koncertet november 4-én
  November 4-én a Vörösmarty Színházban lép fel Richard Bona világhírű basszusgitáros, énekes, zeneszerző, aki saját zenekarával utoljára 2010-ben járt Magyarországon. Bona az Alba Regia Feszt szervezőinek meghívására érkezik Fehérvárra. Jegyek a Vörösmarty Színház jegypénztárában és a www.jegy.hu oldalon 5990 Ft, 6990 Ft és 7990 Ft-os áron kaphatók.
  Kultúra  -  2014. 09. 28. 12:54
  A Művészetek Házában rendezték meg az Őszi Éremgyűjtő Találkozót
   A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete vasárnap másodszor rendezte meg az Őszi Éremgyűjtő Találkozót. Az eseményre ellátogatóknak lehetőségük volt numizmatikai tárgyú anyagok érme, papírpénz, bélyeg, kitüntetés, jelvény, képeslap, militária értékesítésére, vásárlására és cseréjére is. A Művészetek Házában megszervezett programon több százan vettek részt.
  Kultúra  -  2014. 09. 27. 22:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Szent Mihály-napi Sokadalom Lagzi Lajcsival
   Megszépült helyszínen, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola szárazréti tagiskolájának új közösségi terén rendezték meg idén a Szent Mihály-napi Sokadalmat. A vendégeket Cser-Palkovics András polgármester és Szigli István önkormányzati képviselő köszöntötte, majd utána Buch Tibor és Füredi Nikolett varázsolta el a népes közönséget. Este egy igazi nagyágyú lépett színpadra: Lagzi Lajcsi koncertezett, aki természetesen hozta a trombitáját is, és megmutatta, hogy nem csak mulatósban profi zenész.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss