11 oC / 4 oC(koponyeg.hu)
szitálás, gyenge eső (várható)
2014. Október 23. Gyöngyvér, János, Gyöngyi
   Eseménynaptár
2014 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  1956

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Move Week 2014

  Kultúra  -  2014. 10. 22. 20:14
  A Seuso-kincs Székesfehérváron címmel tartanak előadást a Szent István Király Múzeumban
   2014. október 28-án, kedden újabb érdekes ismertetőt tartanak a fehérvári Szent István Király Múzeum Rendházának előadótermében (Fő utca 6.). Dr. Tóth Endre régész, egyetemi oktató, a Magyar Nemzeti Múzeum Könyvtárának nyugalmazott főosztályvezetője a Seuso-kincs Székesfehérváron címmel tart előadást. A „Seuso-kedd” előadássorozat keretében szervezett esemény délután 17 órakor kezdődik, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
  Kultúra  -  2014. 10. 22. 12:26
  Pályázat - "Generációról generációra - Családi emlékek az első világháborúról"
   „Generációról generációra – Családi emlékek az első világháborúról” címmel a város önkormányzata és a Vörösmarty Mihály Könyvtár közösen hirdette meg azt a pályázatot, melynek keretén belül első világháborús személyes történetek feldolgozását várják, nem tudományos pályázatokat, hanem olyan családi történeteket, amik eddig rejtve maradtak a nyilvánosság elől.
  Kultúra  -  2014. 10. 21. 19:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Ilyen még nem volt - minden osztály más nyelven énekelt a Kossuthban
  Zenei nyelvi vetélkedőt tartottak kedden délután a Kossuth Lajos Általános Iskolában, ahol az intézmény minden osztálya más-más nyelven énekelt el közösen egy dalt. A gyerekek zongorakíséret mellett, az énektanárokkal közösen adták elő a dalokat, amiket zsűriztek is, bár nem az volt a leglényegesebb, hogy ki nyeri a vetélkedőt. A rendezvényen az egyik legjobb dolog az volt, hogy az iskola összes diákja összegyűlt az aulában és a kicsiktől a nagyokig bezáróan mindenki figyelt egymás produkciójára.
  Kultúra  -  2014. 10. 21. 09:32
  Különleges előadás a Vörösmarty Színházban - III. Integrált Regionális Kulturális Fesztivál
   Harmadik alkalommal rendezi meg az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény az Integrált Regionális Kulturális Fesztivált Székesfehérváron. A fogyatékos és ép gyermekek, fiatalok művészeti csoportjai közös produkciókban lépnek színpadra október 27-én, hétfőn a Vörösmarty Színházban.
  Kultúra  -  2014. 10. 21. 09:28
  Előadásokkal és tematikus foglalkozásokkal várnak mindenkit a Szent István Király Múzeumba
   A Szent István Király Múzeum idén még október 30-án, november 12-én, december 4-én és 10-én szervez előadásokat a "Régészeti pillanatképek. Ásatásaink legújabb kincsei 2011-2014" című időszaki régészeti kiállításhoz kapcsolódóan, amelyek a kiállítások egy-egy korszakához tartoznak. Az ismertetők végén lehetőség lesz kérdezni a szakemberektől, illetve a kiállítást ingyen lehet megnézni. Ezen kívül az iskolai csoportok múzeumpedagógia foglalkozásokon is részt vehetnek.
  Kultúra  -  2014. 10. 21. 09:19
  Fehérvári siker az Édes Anyanyelvünk nyelvhasználati versenyen

  Az idei tanévben 42. alkalommal rendezte meg Sátoraljaújhely az Édes Anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos, Kárpát-medencei döntőjét október 17 és 20 között. Fejér megyét ebben a tanévben is négy diák képviselte a megmérettetésen. Közülük Boros Norbert a Belvárosi I. István Középiskola 12. D osztályos tanulója vehette át az első tíz legeredményesebb tanulónak járó emlékplakettet.
  Kultúra  -  2014. 10. 20. 19:21
  Vigyázat szakadék! - a Szabad Színház szerda esti, idei első premierje
   Elkészült az őszi-téli évad első új produkciója a Szabad Színházban. Tankred Dorst német drámaíró, rendező hasonló címmel kiadott művét Nagy Judit állította színpadra. A Vigyázat, szakadék! Című darabbal, ami az őszi évad első bemutatója, szerdán a Szabadművelődés Házában lép a közönség elé a társulat.
  Kultúra  -  2014. 10. 20. 15:58
  Átadták a Károlyi-kastély turisztikai fogadóközpontját
   Felavatták a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély turisztikai fogadó- központját. A beruházásnak köszönhetően létrejött egy olyan idegenforgalmi igényeket kielégítő helyszín, amely kiegészíti, illetve színesíti a kastélyegyüttes kultúrában és turizmusban betöltött szerepét. A Károlyi-kastély a Közép-Dunántúli Régió Székesfehérvár körüli kastélygyűrűjének egyik legfontosabb eleme. A fejlesztés a térség idegenforgalmi kínálatának bővítésével növeli a régió látogatottságát.
  Kultúra  -  2014. 10. 20. 12:57
  Az ötezredik látogatót fogadták a Seuso-kiállításon
  Különleges napjához érkezett a történelmi jelentőségű Seuso-kiállítás Székesfehérváron. Simon Erzsébet, a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társaságának tagja személyében az ötezredik látogatót fogadták a tárlaton hétfőn délelőtt. A fehérvári hölgyet dr. Demeter Zsófia igazgató köszöntötte a Szent István Király Múzeumban.
  Kultúra  -  2014. 10. 20. 09:35
  A Magyar Operett Napja - zenés estét tartanak az Öreghegyi Közösségi Házban
   A Magyar Operett Napja alkalmából október 22-én, szerdán este 18 órakor Operett Etűdök címmel kulturális programot tartanak az Öreghegyi Közösségi Házban (Fiskális út 93.). Az eseményen Brunner Márta és Ács Bálint szórakoztatják majd a közönséget. A kulturális, zenés estén 1200, illetve 1000 Forintos áron lehet részt venni, melyet a Magyar Operett Napjának tiszteletére szerveznek meg.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss