15 oC / 4 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős (várható)
2016. Április 28. Valéria, Péter
   Eseménynaptár
2016 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 • Nincs esemény!

 • Sportmajális

  Beiratkozás

  Buszmenetrend-tervezet

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport

  Kultúra  -  2016. 04. 28. 13:33
  Pénteken kora este kezdődik az aláírásgyűjtés a palást hazatéréséért
  Az aláírásgyűjtés ünnepélyes kedete április 29-én, pénteken 18 órakor lesz a Városháza Dísztermében, ahol a királyi palástról a Szent István Király Múzeum igazgatója, Kulcsár Mihály tart előadást, valamint részletek hangzanak el Hartvik püspök által lejegyzett Szent István király legendából, Vakler Anna művészeti vezető tolmácsolásában. Majd a város polgármestere mond beszédet és látja el elsőként kézjegyével az aláírásgyűjtő ívet.
  Kultúra  -  2016. 04. 28. 13:31
  A seregélyesi kincs - főúri asztalok ékességei
    A seregélyesi kincs – főúri asztalok ékessége címmel nyílik kiállítás április 29-én pénteken 17 órakor a Szent István Király Múzeumban. A kiállítást július 24-ig lehet megtekinteni, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között. A rendezvényen kóstolóval egybekötve mutatják be a Főúri finomságok a seregélyesi Zichy-Hadik kastélyból című kötetet. 
  Kultúra  -  2016. 04. 28. 11:52
  Lengyel mozaik - nemzetiségi kultúrprogram a Vörösmarty Könyvtárban
   Lengyel Mozaik címmel szervez közös programot a Székes- fehérvári Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Az Olvasóteremben kiállítás nyílik, bemutatkozik a Lengyel Intézet, valamint a lengyel irodalomról is hallhatnak egy előadást az érdeklődők. A rendezvényen fellép az opolei Inwencja Együttes.
  Kultúra  -  2016. 04. 28. 08:28
  Abigél musical - szívmelengető történet a Vörösmarty Színházban
   Somogyi Szilárd rendezésében a Vörösmarty Színházban is bemutatták Szabó Magda Abigél című regényének musicaladaptációját. A kettős szereposztásban látható darab szövegkönyvét Somogyi Szilárd, zenéjét Kocsák Tibor, dalszövegét Miklós Tibor írta. A rendező, aki Szabó Magdától kapta meg a lehetőséget, hogy a zenés darabot színre vigye, örül annak, hogy a budapesti Operettszínház után Székesfehérvárt is meghódította a musical.
  Kultúra  -  2016. 04. 27. 14:08 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Ki tud többet az I. világháborúról és Székesfehérvárról?
  A Városi Levéltár és Kutatóintézet által meghirdetett Székesfehérvár és az I. világháború című történelmi vetélkedő döntőjét tartották szerdán délelőtt a Hiemer-házban, ahol a legjobb nyolc csapat mérte össze tudását. A vetélkedőre egyébként 42 négyfős csapat jelentkezett a székesfehérvári középiskolákból. A versenyt végül a Fehérvári Huszárok csapat nyerte, nagy csatában a Mackensen Huszárok előtt, a harmadik a LEventék csapata lett.
  Kultúra  -  2016. 04. 27. 10:47
  A héten még lehet pályázni a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjra
  A Székesfehérvár által létrehozott „Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíj Közalapítvány” Kuratóriuma pályázatot hirdet a városban élő, dolgozó, vagy a várossal szellemi kapcsolatban álló alkotók, kutatók, művészek számára. Az ösztöndíj elsősorban magát az alkotó tevékenységet kívánja segíteni. A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. április 30.
  Kultúra  -  2016. 04. 27. 09:05
  A Fél élet című darabot játsszák szombaton este az Igézőben
  Szombaton este 19.00 órától újabb kulturális programra várnak minden érdeklődőt az Igézőbe (Basa utca 1.). A közkedvelt közösségi John Mighton: Fél élet című darabját tekinthetik meg az érdeklődők a Szabad Színház előadásában. A Nagy Judit által rendezett darabban két idős ember története fonódna újra egymásba, és folytatódna onnan, ahol évtizedekkel ezelőtt, a világháború miatt megszakadt.
  Kultúra  -  2016. 04. 27. 07:17
  Aranyérmes és kétszeres különdíjazott lett a Kodály vegyeskara
  Arany minősítést kapott a 2016-os Helikoni Ünnepségeken a székesfehérvári Kodály Zoltán Gimnázium vegyeskara. Kneifel Imre vezetésével a Bárdos Lajos Társaság és a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége különdíját is elhozták. Ugyancsak arany minősítést kapott a Teleki Blanka Gimnázium vegyeskara és kamarakórusa, akik a Bartók-művek előadásáért különdíjasok is lettek.
  Kultúra  -  2016. 04. 27. 06:32
  Első alkalommal rendezik meg az Emlékhelyek Napját
  A Nemzeti Örökség Intézete első alkalommal rendezi meg a nemzeti és a történelmi emlékhelyeket népszerűsítő „Emlékhelyek Napja” című egész napos, országos programot 2016. május 14-én. Az intézet a legnagyobb hangsúlyt a magyarországi emlékhelyek népszerűsítésére helyezi.
  Kultúra  -  2016. 04. 26. 10:24
  A Shakespeare-emlékév előtt tiszteleg a diákelőadás
  Shakespeare Rómeó és Júliáját mutatták be szombaton Seregélyesen Szegedi Tamás András drámainstruktor rendezésében. A szereplők január végétől formálódtak igazi közösségé a próba során a helyi iskolában, hogy a saját családjukban számkivetetté vált fiatalok szerelmi történetét bemutassák.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss