16 oC(koponyeg.hu)
zápor, 11.16 km/hDéli szél (aktuális)
2014. Április 24. György, Fidél, Debóra
   Eseménynaptár
2014 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
3
4
6
7
9
10
11
12
13
15
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Iskolai beiratkozás

  Óvodai beiratkozás
  Óvodai beiratkozás

  Választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók
  Vendéglátás

  Tömegsport

  Kultúra  -  2014. 04. 23. 17:39 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Magam is őszintén boldogan - különleges képek a Városházán
   Március végén a Vörösmarty Színházban rendezte gálaműsorát a Down Egyesület a Nemzetközi Down Világnap alkalmából. Az Avantgárd Művészeti Demonstráció Egyesület a rendezvényen előrajzolt festővásznakat állított fel és a rendezvényen résztvevő gyerekek festhették illetve fejezhették be a képeket, amikből a Városháza emeleti aulájában nyílt kiállítás.
  Kultúra  -  2014. 04. 23. 10:43
  Haydn műve csendül fel a húsvéti hangversenyen
  Húsvéti hangversenyt rendeznek április 23-án szerdán 19.30-kor a Szent István Bazilikában, ahol Haydn: A megváltó hét szava a keresztfán című művét adják elő. Közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskar és a Primavera Vegyeskar Drahos Béla vezényletével. A művet Haydn  maga is egyik legsikerültebb alkotásának tekintette.
  Kultúra  -  2014. 04. 23. 08:12
  Húsvéti Koncertet ad április 26-án a Vox Mirabilis Kamarakórus
   2014. április 26-án, szombaton a Jézus Szíve templomban szervez Húsvéti Koncertet a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az eseményen a Hermann László Vonószenekar, Sellei Etelka és Zemlényi Eszter énekművészek is fellépnek. A Húsvéti Koncert este 19 órakor kezdődik, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak. Jegyek a helyszínen kaphatók!
  További információ a www.voxmirabilis.5mp.eu oldalon található.
  Kultúra  -  2014. 04. 22. 21:47 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Erfán Ferenc kárpátaljai festőművész tárlata nyílt meg a Forrás Galériában
  Erfán Ferenc kárpátaljai festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának kiállítása nyílt meg kedden a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. Erfán Ferenc festőként egyaránt készít figurális ábrázolásokat, csendéleteket és tájképeket is. A naturalista, impresszionista stílusok, és a kárpátaljai festőiskola hagyományai nyomán alakította ki egyéni stílusát.
  Kultúra  -  2014. 04. 22. 10:05
  Alba Regia Nemzetközi Ásványbörze lesz vasárnap a VOK-ban
  Április 27-én rendezik meg a XXVI. Alba Regia ásványbörzét és ékszervásárt a Videoton Oktatási Központban. A börzén nagy választékban található ékszerek természetes kövek és ásványok felhasználásával készültek. A természetes és nem feldolgozott ásványokat keresők Erdélyből, Afrikából, Amerikából, Kínából és Indiából származó kristályokból válogathatnak.
  Kultúra  -  2014. 04. 21. 06:20
  Húsvét hétfő - a locsolás napja
   A mondai magyarázat szerint Jézus sírját őrző katonák vízzel öntötték le a feltámadást felfedező, ujjongó asszonyokat, így akarták elhallgattatni őket. Vízbevető hétfőnek is hívják, mert e nap a locsolás napja. A lányokat régen kivonszolták a kúthoz, s vödör vízzel leöntötték, vagy a patakhoz vitték, s megfürdették. A locsolás, az ősi termékenységvarázsló és megtisztuló rítusban gyökerezik. A víz tisztító ereje a kereszténységnél a kereszteléshez kapcsolódik.
  Kultúra  -  2014. 04. 20. 09:11 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Fölszállott a páva - az Alba Regia Táncegyüttesé a legjobb vidéki előadó különdíj
  Díjátadással és online táncházzal ért véget az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza népi tehetségkutató sorozata, a Fölszállott a páva 2014. A műsor szombat esti, a Duna Televízió mellett az M1-en is élőben közvetített döntőjében a fehérvári Alba Regia Táncegyüttes is szerepelt, az együttes a legjobb vidéki előadónak szóló különdíjat nyerte el, amelyet Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója adott át.
  Kultúra  -  2014. 04. 20. 07:38
  Húsvét vasárnap - Krisztus feltámadását ünnepli a keresztény világ
   Húsvét vasárnapján a keresztény egyházak Jézus feltámadására emlékeznek, s országszerte szentmiséket, istentiszteleteket tartanak. A Biblia szerint Jézus - pénteki keresztre feszítése után - a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Rómában Húsvét vasárnapján közel hatvan nyelven mond a katolikus egyház feje köszöntőt, a Szent Péter téri "urbi et orbi" áldás celebrálásakor. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés.
  Kultúra  -  2014. 04. 19. 15:34
  Húsvéti programokat rendeztek a Rác utcában
   Húsvét alkalmából több érdekes programmal várták az érdeklődőket a Rác utcai Skanzen területén. Nagyszombat délelőttjén 10 órától a fehérvári Tourinform Iroda szervezésében lehetett megtekinteni a szerb ortodox templomban azt a 26 műkincset, amelyet még 2009. május 28-án loptak el onnan. Ezen kívül a Húsvét alkalmából újra kinyitó Rác utca 11. szám alatt található kalapkészítő műhelybe is várták a látogatókat.
  Kultúra  -  2014. 04. 19. 15:29
  Nagyszombat - Húsvét Vigíliája
   Az Úr megpihen – az egyház is csöndben időzik Urunk sírjánál, szenvedéséről és haláláról elmélkedik. Nagyszombaton este kezdődik a nagyszombati feltámadási szentmise, melyet Spányi Antal püspök mutat be. A szentmise végén lesz a hagyományos húsvéti körmenet. Nagyszombaton reggel zsolozsmát mondtak a ciszterci Nagyboldogasszony templomban és déli imaórát tartottak a Szent Anna kápolnában.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss