1 oC / -4 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős (várható)
2015. Február 01. Ignác, Brigitta, Kincső
   Eseménynaptár
2015 Február
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
2
11
20
23
24
27
 • Nincs esemény!

 • Felvételi

  Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség

  Kultúra  -  2015. 01. 31. 18:46 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Búcsúzik a Seuso kiállítás - vasárnap még láthatóak a kincsek
  A Seuso-kincs Székesfehérváron című kiállítás ünnepélyes záróeseményére került sor szombaton a Szent István Király Múzeum udvarán. Szombaton este nyolc óráig, illetve egész vasárnap is ingyenesen lesz látogatható a tárlat. A közel 35 ezer látogatót vonzó kiállítást L. Simon László a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és Cser-Palkovics András polgármester is értékelte. Az ünnepélyen városi elismerést vehetett át Nádorfi Gabriella régész.
  Kultúra  -  2015. 01. 31. 08:45 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Első alkalommal rendezték meg a Városi Diákbált
  Pénteken este első alkalommal rendezték meg a Városi Diákbált a Szent István Művelődési Házban. A fehérvári diákok itt színvonalas zenei körítés mellett találkozhattak egymással és többek között a Just Five, a Blahalouisiana és DJ Revolution, a Music FM DJ-je is fellépett. Minden jegy elkelt és mintegy kétszázan mentek el pénteken este a Szent István terembe, ahol nagyon jó hangulatban töltötték az estét a fehérvári diákok.
  Kultúra  -  2015. 01. 29. 14:19
  Ingyenes látogatási lehetőséggel zárul hétvégén a Seuso-kiállítás
  Vasárnap véget ér az elmúlt évek legsikeresebb fehérvári kiállítása, a „Seuso-kincs Székesfehérváron” tárlat, amelyet közel 35 ezer látogató keresett fel október óta. Hétvégén záróünnepséggel és ingyenes látogatási lehetőséggel készülnek - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere Nádorfi Gabriellával a Szent István Király Múzeum régészével közösen.
  Kultúra  -  2015. 01. 29. 09:20
  Klasszikus diavetítést tartanak vasárnap az Igézőben
   2015. február elsején, vasárnap délelőtt 11 órakor klasszikus diavetítést szerveznek gyermekeknek én nosztalgiára vágyó felnőtteknek egyaránt a fehérvári Igézőben (Basa utca 1.). Az eseményre hozott anyagot is szívesen várnak: ha valaki különleges diafilmjét szeretné mással is megosztani, akkor azt is levetítik az Igézőben. A programon 300 Forintos jegy megvásárlásával lehet részt venni.
  Kultúra  -  2015. 01. 28. 16:19
  Öntik már Aba Novák Vilmos egészalakos szobrát
  December eleji ülésén fogadta el a város képviselő- testülete Aba Novák Vilmos szobrának megvalósítását, melyre Pogány Gábor Benő szobrászművészt kérték fel. A művész tervét pályázat útján választották ki megvalósításra. Aba Novák Vilmos emlékének adózik a város a szoborral, melyet a Bartók Béla térre, a Városháza udvarára vagy a Nemzeti Emlékhely mellé állítanak majd fel. Az egészalakos szobrot huszonöt darabból öntötték ki, majd a következő hetekben összeállítják és cizellálják.
  Kultúra  -  2015. 01. 28. 09:05
  Pénteken este Táncházat szerveznek A Szabadművelődés Házában
   2015. január 30-án, pénteken este újabb Táncházat szerveznek A Szabad- művelődés Házában (Székes- fehérvár, Fürdő sor 3.). A foglalkozást Hahn-Kakas István vezeti, a muzsikáról pedig a Tilinkó Zenekar gondoskodik majd. Az esemény pénteken este 20 órakor kezdődik, amelyre ingyenes belépést biztosítanak a szervezők. A programra szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.
  Kultúra  -  2015. 01. 28. 07:47
  Az Amadeus bemutatójára készül a Vörösmarty Színház
  Február 21-én mutatják be Peter Shaffer zenés színművét, az Amadeust Hargitai Iván rendezésében a Vörösmarty Színházban. A darab két világhírű művész, Mozart (Lábodi Ádám) és Salieri (Hirtling István) párbajáról szól. Az Amadeusban két kivételes egyéniség, Salieri és Mozart találkozik és kényszerül egymás mellett alkotni. Ez a találkozás lesz mindkettejük tragédiája.
  Kultúra  -  2015. 01. 27. 19:35 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Irodalmi emlékmű tiszteleg a Don hősei előtt
  A „Farkasszélben – Requiem a Don Hőseiért” című könyvet ismerhették meg kedden az érdeklődők a Városháza Dísztermében. A hiánypótló kötet Bobory Zoltán szerkesztésében verseken, novellákon és fotókon keresztül mutat be egy összegzést a második világháború hatásáról, ami már az életnek szól. Többek között Serfőző Simon, Csoóri Sándor, Bella István, Csanádi Imre, Utassy József, Nagy Gáspár, Ágh István és Bokros János írásait is olvashatjuk a könyvben.
  Kultúra  -  2015. 01. 27. 17:24
  Ciszterci Diáknapok - társasjáték 650 gyerekkel és 100 felnőttel három napon keresztül
   Osztályharc és trónfoglaló, sport, tanulmányi és bécsi keringő-verseny is szerepel a Ciszterci Szent István Gimnázium diáknapi programsorozatában. A „Ciszterci Diáknapok 2015” ünnepélyes megnyitója szerdán 15 órakor lesz.
  Kultúra  -  2015. 01. 27. 13:23
  Február 13-ig tekinthető meg az idei Tóparti Tárlat
  Megnyílt a művészeti tagozatos diákok hagyományos tárlata hétfőn délután a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában. Az iskola mintegy hétszáz növendékéből több mint százan tanulnak művészeti szakon. A grafika-, kerámia és textilmunkák bárki számára megtekinthetőek az iskola aulájában 2015. február 13-ig.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss