18 oC / 10 oC(koponyeg.hu)
eső (várható)
2015. Május 23. Dezső, Vilmos, Renáta
   Eseménynaptár
2015 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Kultúra  -  2015. 05. 22. 21:08 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Dominique Di Piazza és Kim Plainfield fergeteges mesterkurzusa a Városházán
  Egyedülálló zenei különlegességet kínált a Városháza Dísztermében az Alba Regia Feszt 2015 májusi különkiadása. A világ egyik legjobb basszusgitárosa, Dominique Di Piazza és Kim Plainfield dobos tartott mesterkurzust és adott koncertet pénteken este. Együtt még soha nem léptek fel Magyarországon.
  Kultúra  -  2015. 05. 22. 18:58 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Volt egyszer egy tisztikar - július 7-ig látható a kiállítás
   A "Mind egy szálig" jótékonysági rendezvénysorozat részeként második világháborús katonai egyenruhákból és emléktárgyakból nyílt kiállítás a Szent István Király Múzeum Dísztermében. A tárlat, amely a hetven éve véget ért II. világháborúban hősként harcoló tiszteknek állít emléket 2015. július 7-ig látható keddtől vasárnapig, 10 és 18 óra között. 
  Kultúra  -  2015. 05. 22. 18:11 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Pünkösdi Virágálom Székesfehérvár belvárosában
   Tizenegy virágkötő alkotásának köszönhetően színes virágba öltözött Székesfehérvár. A Városház térről indulva a Szent Imre templomtól a Mátyás király-emlékműig vidám virágkompozíciók díszítik a Belvárost. A zord időjárás ellenére a székesfehérvári virágkötők már kora reggeltől dolgoztak és a szürke esős időben a Fő utcán járókelők arcára mosolyt csaltak a sok-sok színben pompázó alkotások. Az eső miatt elmaradt, zenés körsétát május 25-én, hétfőn 16.00 órakor pótolják a szervezők.
  Kultúra  -  2015. 05. 22. 14:24
  Az évad utolsó kiállítása nyílik meg a Forrás Galériában
  Május 28-án, csütörtökön 18:30-kor tartják az évad utolsó kiállítás- megnyitóját a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. Koczor Attila festőművész tárlata június 16-ig látható. Koczor Attila festőművész 1991-ben született Székesfehérváron. Tanulmányait 2010-ben kezdte meg a Magyar Képzőművészeti Egyetemfestészet szakirányán. 
  Kultúra  -  2015. 05. 22. 10:10
  Pünkösdi Virágálom - az esős idő ellenére is megtartják a programokat
  A virágkötők az eső ellenére is dolgoznak az előre meghirdetett helyszíneken Fehérvár belvárosában. A 17 órás hivatalos megnyitón a város polgármestere a Török-kútnál köszönti őket, megköszönve munkájukat. A Pünkösdi Virágálom pénteki programjai a zord időjárás ellenére sem maradnak el, esőhelyszíneken rendezik meg őket.
  Esőhelyszínek a cikkben!
  Kultúra  -  2015. 05. 22. 07:33
  Cantate Domino - koncert a Szent Sebestyén templomért
  Gördül tovább a székesfehérvári Szent Sebestyén fogadalmi templomért szervezett sikeres koncertsorozat. A következő hangversenyre „Cantate Domino” címmel május 30-án szombaton 19.45 órától kerül sor a felsővárosi templomban. Fellép a MusiColore Énekegyüttes és Kővári Péter orgonaművész.
  Kultúra  -  2015. 05. 21. 13:39
  II. Szent István Városa Kórustalálkozó Székesfehérváron
  Jövő héten szombaton, május 30-án lesz a Szent Imre Templomban rendezik a II. Szent István Városa Kórustalálkozót, ahol neves kórusok mutatják be magas színvonalú egyházzenei műsorukat a fehérvári közönségnek, a koncert végén pedig Kodály Zoltán Ének Szent István Királyhoz című kórusművét adja elő az összkar.
  Kultúra  -  2015. 05. 21. 13:19
  11. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok Fehérvárcsurgón
   Idén is vár minden érdeklődőt az immár hagyománnyá vált, 11. alkalommal megrendezésre kerülő Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok. A nagyszabású rendezvényt június 5. és 7. között tartják meg a fehérvárcsurgói Károlyi kastély felújítás alatt álló parkjában. Az idei esemény díszvendégei Franciaország mellett Luxemburg és Lettország lesznek.
  Kultúra  -  2015. 05. 21. 11:25
  Negyven éve múzeum a Fekete Sas - egykori gyógyszerészekkel együtt ünnepeltek
  Ünnepi emléküléssel egybekötött Múzeumi Emléknap volt csütörtökön délelőtt a Fekete Sas Patikamúzeum fennállásának 40. évfordulója tiszteletére. A XVIII. században alapított intézmény egészen 1971-ig működött patikaként, ezt követően a régi berendezéseket restaurálták és 1975 óta múzeumként kereshetik fel a látogatók.
  A Fekete Sas Patikamúzeum történetéről, nyitvatartásról itt olvashat bővebben!
  Kultúra  -  2015. 05. 21. 10:52
  Barangolás a mesebirodalomban - ismét Hetedhét Játékfesztivál
  Május 30-31-én óriás játszótérré változik Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyerekek kedvükre választhatnak az elmélyülős, kézműveskedős, alkotós, lazítós, vagy a pörgős, nyüzsgős és zenés-hangos játékok közül. Idén a falusi és a városi élet próbatételei állnak a kétnapos gyermeknapi fesztivál középpontjában. A vidéki és polgári miliőt idéző játéktéren bábelőadások, koncertek és népi piknik színesíti az ügyességi feladatokat.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss