15 oC(koponyeg.hu)
borult, 11.16 km/hNY/ÉNY-i szél (aktuális)
2014. Szeptember 02. Rebeka, Dorina, Renáta, Ingrid, István
   Eseménynaptár
2014 Szeptember
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
8
9
16
18
19
22
23
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Kultúra  -  2014. 09. 02. 12:28
  Megemlékezés Varkocs György várkapitány szobránál
  Fehérváron minden évben nyilvános műsorral és koszorzással emlékeznek a török ostrom évfordulójára, hogy emléket állítsanak azoknak a hős városvédőknek, akik Varkocs György vezetésével 1543-ban Fehérvár védelmében a török seregek ellen küzdöttek. Az egykori várkapitány szobránál szeptember 3-án, szerdán 11.00 órakor tartanak megemlékezést.
  Kultúra  -  2014. 09. 01. 09:38
  Vizi László Tamás jogász-történész előadása Trianonról a Kolozsvári Magyar Napokon
   A trianoni békeszerződés témájában tartott nagysikerű előadást a Kolozsvári Magyar Napok keretében Dr. Vizi László Tamás, a KJF rektorhelyettese. A kérdéskör sokakat foglalkoztat, ezt jelzi, hogy a „Trianon: tények és tévhitek” című előadás alkalmával zsúfolásig megtelt a kolozsvári Bocskai ház Óvári terme.
  Kultúra  -  2014. 08. 31. 10:42
  Fehérvári fellépőkkel nyílik meg idén a Vidéki Színházak Fesztiválja
  Jövő szombaton kezdődik a Vidéki Színházak Fesztiválja, amelyen nyolc nap alatt 11 előadást láthat a közönség a budapesti Thália Színházban. Az előadások előtt szabadtéri koncertekkel várják a nézőket. A fesztiválnyitó nagyszínpadi előadás a Vörösmarty Színház Pillangó című produkciója lesz Horváth Csaba rendezésében, előtte a fehérvári Vörös Janka dzsesszénekes és együttese lép fel. 
  Kultúra  -  2014. 08. 29. 11:07
  Tartalmas programokkal várják az elsőéveseket Székesfehérváron
   A szorgalmi időszakot megelőzően az elsőéves hallgatókat várják a Kodolányi János Főiskolán. Az Origo-hét keretein belül, szeptember 1-5-e között a „gólyák”megismerkednek a székesfehérvári főiskolával, az ott zajló élettel, a tanárokkal, a hagyományokkal. A sport, kulturális és egyéb más programok mellett esténként, 20.00 órától talk-show jellegű beszélgetős műsorra számíthatnak a gólyák a "D" épületben.
  Kultúra  -  2014. 08. 29. 08:30
  Ezen a szombaton is garantált programmal várnak mindenkit a Koronás Parkban
    Augusztus 30-án, szombaton 16 órától a Csodakút, avagy az élet vize című előadást tekinthetik meg az érdeklődők a Gabalyda Bábszínház előadásában. A látogatók a szicíliai marionett bábtechnikával is megismerkedhetnek. Az előadást 500 Forintos áron lehet megtekinteni a Koronás Parkban.
  Kultúra  -  2014. 08. 28. 08:50
  Zene-Zoom fotópályázat - szeptember 5-ig várják a fotókat
  A Zene-Zoom pályázatot 15 és 35 év közötti fiatalok számára hirdették meg, a leadott munkák témái lehetnek a 2014 június 1. és szeptember 1. között Fejér megyében lezajló valamennyi nép-, komoly- és könnyűzenei koncertek fellépői, közönsége, helyszíne és minden ami megfogja a kép készítőjét. A képek feltöltési határideje 2014. szeptember 5. péntek 16 óra.
  Kultúra  -  2014. 08. 27. 12:36
  Készül Kukorica Jancsi szobra - kis szökőkút is lesz a Petőfi-parkban
   Ismét egy szökőkúttal lesz gazdagabb Fehérvár, amit egy szobor- csoport is körülvesz majd. Egy félgömb alakú szökőkút-medence spirál szélén ül majd Petőfi talán legismertebb hőse, Kukorica Jancsi - furulyáját szerelmesen fújva -, és előtte állnak a rábízott juhok. Kocsis Balázs szobrászművész elgondolása alapján készülnek már az életnagyságú bronzalakok. A medence alja apró bazaltkövekkel burkolt lesz, amiben egy kis szökőkút is helyet kap.
  Kultúra  -  2014. 08. 26. 16:50
  Mozinet filmnapok augusztus végén a Barátság Moziban
  A legnagyobb nemzetközi fesztiválok kedvenceiből immár negyedik alkalommal szervez filmnapokat a Mozinet. Az idén ötnaposra bővült mustrához a fehérvári Barátság Mozi is csatlakozott. Az augusztus 28-tól szeptember 2-ig tartó programban a fesztiválsikerek mellett Oscar-jelölt alkotás is látható, illetve a programban debütál „Az utolsó éjszaka Párizsban” című film.
  Kultúra  -  2014. 08. 26. 13:50
  Augusztus 26-tól minden tagkönyvtár kinyitott - befejeződtek a felújítási munkák
  A nyári karbantartási munkák után augusztus 26-án újra kinyit a Vörösmarty Mihály Könyvtár központi könyvtára és hat tagkönyvtára. Az elmúlt hetekben megújult a Zsolt utcai Tagkönyvtár, közel 9 millió forintért újították fel a Sziget utcai Tagkönyvtárat, amely a Tolnai utca 30. szám alá költözik.
  Kultúra  -  2014. 08. 26. 08:34
  Csütörtökön nyílik a Rockmúzeum időszaki kiállítása Fehérváron
   2014. augusztus 28-án, csütörtökön 18 órakor a budapesti Rockmúzeum anyagából válogatott kiállítás nyílik A Szabadművelődés Házában. A tárlaton többek között a magyar rock-történelem ikonikus alakjainak hangszereit, portréit, fellépő ruháit lehet megtekinteni. A kiállítást B. Tóth László, a Rockmúzeum megálmodója nyitja meg, amelyet 19 órakor Vikidál Gyula koncertje követ. Az eseményre díjtalan lesz a belépés.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss