22 oC / 10 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős (várható)
2015. Április 26. Ervin, Klétusz
   Eseménynaptár
2015 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
2
3
4
5
6
8
9
11
12
13
14
15
 • Nincs esemény!

 • Óvodai beiratkoztás

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Kultúra  -  2015. 04. 25. 17:22
  A hagyomány örökösei - lezárult az Országos Népművészeti Verseny
  Ünnepélyes eredmény- hirdetéssel zárult szombaton a kétnapos XVIII. Országos Népművészeti Verseny. A megmérettetés célja a népművészet, a népi előadó művészet és a magyar népi hagyományok iránt érdeklődő diákok tudásának, felkészültségének értékelése, a kiemelkedő teljesítmények bemutatása. Ezen túl a verseny fontos feladata a tehetségkutatás, a kulturális örökség jelentőségének tudatosítása és új tapasztalatok gyűjtése is.
  Kultúra  -  2015. 04. 25. 13:10 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Három helyszínen zajlott Székesfehérváron az Országos Cserkésznap
   A Magyar Cserkész- szövetség a helyi cserkész csapatával közösen, idén Fehérvárott is megszervezte "Kell egy kis játék mindenkinek!" címmel a tavaly nagy sikert aratott Országos Cserkésznapot. Már szombaton reggel érdemes volt felsorakozni a jobbnál, jobb programoknál a székesfehérvári Cserkésznapon, hiszen a megnyitó után kezdetét vette az egész napos felszabadult, önfeledt cserkészes játék és szórakozás.
  Kultúra  -  2015. 04. 25. 07:18
  Csillagászat Napja - Székesfehérváron is bemutatókkal készülnek
  Régi hagyománya van a Csillagászat Napjának. 2015-ben április 25-én előadásokat, távcsöves bemutatókat tartanak országszerte az érdeklődőknek. Ebből természetesen a fehérvári csillagda sem maradhat ki, ahol 19 órától várják a látogatókat a Fürdő sor 3-ban. Szombat este a Hold majdnem az első negyedben lesz, kísérőnkön kívül pedig a Vénusz és a Jupiter lesz az este legfőbb látványossága.
  Kultúra  -  2015. 04. 24. 18:53
  Vezér utcák majálisa a Hétvezér Általános Iskolában
  A Vezér utcák majálisát rendezték pénteken a Hétvezér Általános Iskolában. Volt könyves bolhapiac, kutyás engedelmességi bemutató, kézműves foglalkozások, kirakodóvásár és táncház is. Májusfát is díszítettek a gyerekek az iskola udvarán, amihez nem vágtak ki egyetlen fát sem, hanem egy platánra kötötték a szalagokat. Minden osztály kapott egy szalagot, a közösségükre jellemző motívumokkal és ezt kötözték fel a májusfára.
  Kultúra  -  2015. 04. 24. 18:30
  Szent György nap a Széna Téri Általános Iskolában
  A Széna Téri Általános Iskola hagyományos Szent György napi rendezvényén a résztvevő kisdiákok megismerkedhettek a középkori vásárral, ehhez kapcsolódó tárgyakat készíthettek és ügyességi játékokon vehettek részt. Idén más iskolák tanárait hívták vendégül, hogy ők is megvalósíthassák hasonlóképpen saját hagyományőrző programjukat az iskolájukban.
  Kultúra  -  2015. 04. 24. 12:30
  Székesfehérváron rendezik az országos néprajzi versenyt
  A népművészet, a népi előadó-művészet és a magyar népi hagyományok iránt érdeklődő diákok tudásának, felkészültségének értékelése is fontos célja a Fehérváron zajló XVII. Országos Néprajzi Versenynek. A megmérettetés fontos feladata a tehetségkutatás, a kulturális örökség jelentőségének tudatosítása és új tapasztalatok gyűjtése is.
  Kultúra  -  2015. 04. 24. 10:10
  Vezér utcák majálisa pénteken délután a Hétvezér Általános Iskolában
  A Vezér utcák majálisát rendezik meg április 24-én a Hétvezér Általános Iskolában, ahol többek között könyves bolhapiac, kutyás engedelmességi bemutató, kézműves foglalkozások, kirakodóvásár és táncház is lesz. Az egészségszűrés az iskola 1-es és 2-es termében lesz, míg a kirakodóvásárt 14 órától az aulában rendezik meg.
  Kultúra  -  2015. 04. 24. 09:18
  Mesekuckó foglalkozás a Vörösmarty Mihály könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában
   2015. április 24-én, pénteken este újabb kulturális programot szerveznek a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában (Széna tér 16.). A pénteken este 18 órakor kezdődő eseményen Csóka Judit meseterapeuta vezetésével, bolondos meséket és mondókákat hallgathatnak az eseményen résztvevők. A programra sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.
  Kultúra  -  2015. 04. 23. 12:15 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Közösségfejlesztés és nemzeti összetartozás - szakmai konferencia a Hiemer-házban
   „Közösség- fejlesztés és nemzeti összetartozás” címmel szervezett szakmai konferenciát a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Fejér Megyei Egyesülete csütörtökön. A Hiemer-ház házasságkötő termében tartott eseményen a jelenlévők összesen hét előadáson kaphattak érdekes információkat a témával kapcsolatban.
  Kultúra  -  2015. 04. 23. 10:57
  Ballagás és Fehérvári Ifjúsági Feszt - nemcsak végzősöknek

   A II. Fehérvári Ifjúsági Feszt a hagyományos bolondballagással kezdődik, délután a sulizenekarok versengenek az Arany Dobverő-díjért, majd a Hősök élő nagykoncertje várja a fiatalokat a Fő utca végén, a Zichy Színpadnál.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss