20 oC / 6 oC(koponyeg.hu)
zápor (várható)
2014. Április 20. Tivadar, Tihamér, Töhötöm
   Eseménynaptár
2014 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
3
4
6
7
10
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Iskolai beiratkozás

  Óvodai beiratkozás
  Óvodai beiratkozás

  Választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók
  Vendéglátás

  Tömegsport

  Kultúra  -  2014. 04. 20. 12:47
  Erfán Ferenc kiállítása nyílik meg a Forrás Galériában
  Erfán Ferenc kárpátaljai festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának kiállítása nyílik meg április 22-én kedden 18 órakor a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. Erfán Ferenc festőként egyaránt készít figurális ábrázolásokat, csendéleteket és tájképeket is. A naturalista, impresszionista stílusok, és a kárpátaljai festőiskola hagyományai nyomán alakította ki egyéni stílusát.
  Kultúra  -  2014. 04. 20. 09:11 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Fölszállott a páva - az Alba Regia Táncegyüttesé a legjobb vidéki előadó különdíj
  Díjátadással és online táncházzal ért véget az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza népi tehetségkutató sorozata, a Fölszállott a páva 2014. A műsor szombat esti, a Duna Televízió mellett az M1-en is élőben közvetített döntőjében a fehérvári Alba Regia Táncegyüttes is szerepelt, az együttes a legjobb vidéki előadónak szóló különdíjat nyerte el, amelyet Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója adott át.
  Kultúra  -  2014. 04. 20. 07:38
  Húsvét vasárnap - Krisztus feltámadását ünnepli a keresztény világ
   Húsvét vasárnapján a keresztény egyházak Jézus feltámadására emlékeznek, s országszerte szentmiséket, istentiszteleteket tartanak. A Biblia szerint Jézus - pénteki keresztre feszítése után - a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Rómában Húsvét vasárnapján közel hatvan nyelven mond a katolikus egyház feje köszöntőt, a Szent Péter téri "urbi et orbi" áldás celebrálásakor. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés.
  Kultúra  -  2014. 04. 19. 15:34
  Húsvéti programokat rendeztek a Rác utcában
   Húsvét alkalmából több érdekes programmal várták az érdeklődőket a Rác utcai Skanzen területén. Nagyszombat délelőttjén 10 órától a fehérvári Tourinform Iroda szervezésében lehetett megtekinteni a szerb ortodox templomban azt a 26 műkincset, amelyet még 2009. május 28-án loptak el onnan. Ezen kívül a Húsvét alkalmából újra kinyitó Rác utca 11. szám alatt található kalapkészítő műhelybe is várták a látogatókat.
  Kultúra  -  2014. 04. 19. 15:29
  Nagyszombat - Húsvét Vigíliája
   Az Úr megpihen – az egyház is csöndben időzik Urunk sírjánál, szenvedéséről és haláláról elmélkedik. Nagyszombaton este kezdődik a nagyszombati feltámadási szentmise, melyet Spányi Antal püspök mutat be. A szentmise végén lesz a hagyományos húsvéti körmenet. Nagyszombaton reggel zsolozsmát mondtak a ciszterci Nagyboldogasszony templomban és déli imaórát tartottak a Szent Anna kápolnában.
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 18:56 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Nagypénteki tojásfestést szerveztek a Mesterségek Házában
   Húsvét alkalmából hímes tojásfestéssel várták az érdeklődőket a Mesterségek Házába pénteken délután. Az eseményen résztvevők a nagypénteki tojásfestés hagyományait ismerhették meg a megye szakavatott tojásfestőinek a vezetésével. A délután program során ezen kívül 16 órától játékkészítő műhelyre is várták a fiatalokat és az időseket egyaránt, akik húsvéti ajándékkártyákat és játékokat készíthettek el.
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 17:25 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Több százan vettek részt a város közös keresztútján a Palotavárosi Kálváriánál
   Nagypénteken Krisztus kereszthaláláról emlékezik meg a kereszténység, a katolikus egyházban pedig ezen a napon nem mutatnak be szentmiseáldozatot, és az úgynevezett csonka mise szertartásával fejezik ki a Krisztus halála felett érzett gyászt. Nagypénteken, a Palotavárosi Kálváriánál délután három órakor kezdődött Spányi Antal püspök vezetésével a város polgárainak közös keresztútja.
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 14:31
  Vigyázat! Magyarok a Marson! - Fehérváron rendezik az országos műszaki verseny döntőjét
   Országos versenynek ad otthont a fehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközép-iskola tornaterme 2014. április 26-án az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ társ szervezésével. A IX. Országos Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyén a jövő mérnökei mutathatják be találékonyságukat és szakmai felkészültségüket. Az eseményen résztvevő diákok feladata a Tatuin bolygón közlekedő légpárnás robot felépítése és programozása.
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 10:50 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Spányi Antal megyéspüspök nagyböjti gondolatai
   "A nagyböjt célja, hogy felkészítsen minket Húsvét szent ünnepére, a feltámadott Krisztussal való találkozásra. Lelki eszközöket keresünk ezért, hogy mi is tanúi lehessünk annak, amely az apostolok életét örömmel töltötte be, és ami megváltoztatta egész életüket."- mondta Spányi Antal megyés püspök a böjtről, imádságról, jócselekedetekről.
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 06:10
  Nagypéntek - Jézus kereszthalálára emlékezünk

   Nagypénteken Krisztus kereszthaláláról emlékezik meg a kereszténység, a katolikus egyházban pedig ezen a napon nem mutatnak be szentmiseáldozatot, és az úgynevezett csonka mise szertartásával fejezik ki a Krisztus halála felett érzett gyászt. Nagypénteken, a Palotavárosi Kálváriánál délután három órakor kezdődik Spányi Antal püspök vezetésével a város polgárainak közös keresztútja.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss