25 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 9.36 km/hDK-i szél (aktuális)
2016. Augusztus 28. Ágoston, Mózes
   Eseménynaptár
2016 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 • Nincs esemény!

 • Minifoci EB

  Hirdetés

  Városkártya

  Népszavazás 2016

  Tourinform  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport

  Kultúra  -  2016. 08. 28. 09:35
  Szokott a nagymedence vasbeton szerkezetére gondolni? - fotóritkaságok a strand építéséről
  A vakáció utolsó vasárnapján is igazi strandidő lesz és minden bizonnyal sokan látogatnak majd ki ezen a napon is a Városi Strandra. A Szent István Király Múzeum közösségi oldalán megosztott néhány olyan fotóritkaságot, amin az 1934-ben átadott strand építéséről szól. Az egyik ritkaságon a nagymedence vasbeton szerkezetének az építése is látható, de van kép a pancsoló és az öltöző építéséről is.
  Kultúra  -  2016. 08. 28. 09:19 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Szent István-székesegyház az évszázadok viharában - fényfestés a bazilika homlokzatán
  Szent István-székesegyház az évszázadok viharában címmel fényfestés lesz jövő héten szombaton este a bazilika homlokzatán. A 800 év történetéről szóló előadásra ingyenes jegyváltás szükséges: augusztus 29-től a Barátok Boltjában és a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban lehet hozzájutni a belépőkhöz. A vetítések szeptember 3-án, szombaton 22.00-kor, 22.30-kor, 23.00-kor és 23.30-kor kezdődnek.
  Kultúra  -  2016. 08. 27. 19:08
  A teremtett világ festője - Ujváry Lajos alkotásaiból nyílt tárlat Öreghegyen
    Az Aranybulla Művészeti Napok keretében nyílt meg Ujváry Lajos emlékkiállítása, a festőművész halálának 10. évfordulóján. Ujvárit különösen sokat foglalkoztatta az erdélyi székely falvak élete. Egyszerű, tömör formaadás, mélyen izzó, lírai színvilág jellemzi képeit. Az erdélyi Gyimeseket és a Dunakanyart örökítette meg képein, a jelenkori tájképfestészet egyik legmeghatározóbb egyéniségének tartják.
  Kultúra  -  2016. 08. 27. 13:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Sonkás waffellel, marhaszeggyel és steak szendviccsel vár a Városház téri Street Food Show
   Két napos gasztrofesztivál kezdődött szombaton a Városház téren, ahol az utcai étkeket ünneplik a Dining Guide Street Food Show keretében. A látogatók megkóstolhatják a legfinomabb steak-szendvicset, a grillezett marhaszegyet, sertésoldalast, vagy a házias mini kolbászkákkal töltött tölcséreket is. A választékot gazdagítják a legkülönbözőbb ízesítésű - akár lazacos és feketeerdő sonkás - waffelek és a kézműves sörök sokasága.
  Kultúra  -  2016. 08. 27. 08:18
  Szabadfogású jazz fesztivál A Szabadművelődés Házában
   2016. szeptember 2-án újra megrendezik A Szabad- művelődés Házában a szabadfogású jazz fesztivált. Idén a JÜ együttes lép fel, akik rock, folk és dzsessz zenével várják a közönséget. A koncert 20 órakor kezdődik. Az együttes tagjai: Mészáros Ádám (gitár), Hock Ernő (basszusgitár), Halmos András (dob) és + Kitzinger Gábor (live visual).
  Kultúra  -  2016. 08. 27. 07:04
  Ujváry emlékkiállítás és Rackajam koncert az Aranybulla Művészeti Napokon
    Idén 17. alkalommal rendezik meg a két napos Aranybulla Művészeti Napokat, augusztus 26-án és 27-én. Az Öreghegyi Közösségi Házban az első napon a Medve Színpad társulata mutatta be Márai Sándor egyik művét, Benkő Nóra színművész segítségével. Augusztus 27-én 17 órakor Ujváry Lajos emlékkiállítása nyílik meg, majd 20 órától fellép Ferenczy György és a Rackajam.
  Kultúra  -  2016. 08. 26. 12:53
  Százszorszép Bóbiska története a Koronás Parkban
  A Koronás Parkba érkezik vasárnap délelőtt Majoros Ági Bábszínháza. 11 órakor kezdődik a Százszorszép Bóbiska című bábjáték, ami előtt 10 órától a bábelőadásra hangoló kézműves foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek. A kulturális eseményre jegyek a helyszínen vásárolhatóak.
  Kultúra  -  2016. 08. 26. 09:02
  Szeptember 15-ig lehet javaslatot tenni a Tóth György Emlékérem kitüntetettjére
    Arra kérik a Fejér megye könyvtáraiban dolgozó könyvtárosokat és a könyvtárak olvasóit, hogy szeptember 15-ig tegyék meg javaslataikat a Tóth György Emlékérem 2016. évi kitüntetettjére. Az emlékérmet a megye könyvtáraiban, a könyvtári munka bármely területén dolgozó azon személy kaphatja meg, aki munkájával, szakmai és emberi rátermettségével sokat tett a könyvtárhasználók magas színvonalú kiszolgálásáért. 
  Kultúra  -  2016. 08. 26. 07:58
  Szeptembertől újra Négykezes kedd a Hetedhét Játékmúzeumban
   Szeptember 6-án kedden 10.30-tól dekupázsolással kezdődik meg a Négykezes kedd programsorozat a Hetedhét Játékmúzeumban, ahol hozzáértő kezek segítenek varrni, horgolni, makramézni. Ruhadíszek, textiljátékok, hasznos és szép holmik kerekednek hétről hétre minden kedden 10.30-tól 12 óráig.
  Kultúra  -  2016. 08. 25. 16:41
  Székesfehérvárra is megérkezik a Dining Guide Street Food Show
  Augusztus 27-én és 28-án reggel 10 és este 11 óra között Fehérváron, a Városház Téren rendezik meg először vidéken az utcai étkek ünnepét, a Dining Guide Street Food Show-t. Grill szendvicsek, lepények, kolbászok, barbecue húsok, csülök, tócsni szendvicsek és persze a desszertek mellé jól csúsznak majd a kézműves italok. Ez a hétvége minden gasztrorajongónak kötelező program.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss