4 oC(koponyeg.hu)
pára, szélcsend (aktuális)
2017. Március 23. Emőke, Botond, Ottó, Kartal
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Aláírásgyűjtés

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2017. 02. 07. 09:21
  Óvodafelújítások az Ybl Miklós intézményfelújítási program keretében
  Cser-Palkovics András polgármester pénteken benyújtott városi költségvetési javaslatából kiderül, hogy az Önkormányzat a 2017-es évben 290 millió forintot tervez óvodafelújításra költeni, mely kilenc intézményt is érint. Ha a Közgyűlés elfogadja Székesfehérvár költségvetését, 9 óvodában 1300 kisgyermek elhelyezési körülményei javulnak.
  Városfejlesztés  -  2017. 02. 01. 15:26
  Középiskolai Campus - 21. századi épületbe költözik a Zeneiskola is
  A Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola is a Középiskolai Campus része lesz – döntött nemrégiben az intézmény tantestülete. A Kodolányi János Főiskola volt „A” épületében a szakgimnáziumi osztályok és az alapfokú művészeti iskola is helyet kap. A Campus tervezése folyamatban van, őszre elkészülnek az engedélyes tervek, várhatóan 2018 második felében pedig a kivitelezési munkák is elindulhatnak.
  Városfejlesztés  -  2017. 01. 18. 16:56
  Stabil működés, jelentős fejlesztések - a 2017. évi költségvetésről egyeztettek
   Székesfehérvár 2017. évi költségvetési terveiről egyeztetett szerdán délután a közgyűlés tagjaival Cser-Palkovics András polgármester. Mint elhangzott: ismét rekordösszegű fejlesztés elindítására lesz lehetősége a városnak. Ezek a nagyberuházások a 2017-2018-as időszakban folyamatosan valósulnak majd meg, a helyi közösséget szolgálva. Mindemellett fontos megőrizni a működés és a közszolgáltatások biztonságát – amire a költségvetés tervezete szintén garanciát ad.
  Városfejlesztés  -  2017. 01. 16. 08:22
  Kiemelt szerepe lesz a város közlekedésében a déli összekötő útnak
  A déli összekötő út megépítése jelentősen tehermentesíti majd a Horvát István - Széchenyi út kereszteződést és nagy könnyebbséget jelent majd Fehérvár keresztirányú közlekedésében. A mintegy 3.3 milliárdos, kormányzati támogatásból 2019-20-ra megvalósuló déli összekötő 2x1 sávos lesz két műtárggyal, azonban a pontos nyomvonalat további egyeztetések után mutatják be.
  Városfejlesztés  -  2017. 01. 13. 14:20
  Nemzetgazdasági szempontból kiemelt fehérvári fejlesztések
  Újabb fontos döntést hozott Magyarország Kormánya, amellyel gyorsabbá és egyszerűbbé válhat a Székesfehérváron tervezett nagyberuházások előkészítése. Az Alba Aréna multifunkcionális csarnokot, a kórházfejlesztést, a középiskolai campust, valamint az Árpád-ház Programot érinti a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet – ezeket a fejlesztéseket nyilvánították nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyekké.
  Városfejlesztés  -  2017. 01. 12. 14:16 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Befejeződött a 3 sz. Bölcsőde és a Tulipános Óvoda felújítása
  Befejeződött a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodájának, valamint a 3. számú Bölcsődének a felújítása. A munkálatok még tavaly augusztusban kezdődtek és az év végére be is fejeződtek. A bruttó 308,9 millió forintos beruházásnak köszönhetően a két intézmény energiatakarékosabb lett, a mindennapok komfortosabbá váltak a kisgyermekek, a dolgozók és a szülők számára.
  Városfejlesztés  -  2017. 01. 12. 13:17
  1000 új parkolóhely a következő években a városközpontban
  A város olyan komplex megoldást szeretne megvalósítani, amely valamennyi gépjárművel közlekedőt szolgál. A Belváros környékén további parkolóhelyek kialakítása mindenképpen indokolt, hiszen az ezer főre jutó gépjárművek száma 480 Székesfehérváron - ami a legmagasabb az országban és jelentősen meghaladja az EU-s átlagot is. Ennek érdekében a következő három évben összesen 1000 új parkolóhely jön létre Fehérváron.
  Városfejlesztés  -  2017. 01. 06. 14:36 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A jeges szélben is szép a felújított sétány és park a Tóvárosban
  Jeges szél fújt pénteken kora délután a felújított tóvárosi sétánynál is, mégis volt, aki a köröket rótta a városrész legnagyobb parkjában. A Toronysor melletti zöldterület felújításával a fagyok előtt végzett a Városgondnokság: új közvilágítást építettek ki, új padok, asztalok kerültek a területre, felújították a sportpályát, lett két új pingpong asztal és még egy szalonnasütő hely is elkészült.
  Városfejlesztés  -  2016. 12. 30. 08:10
  Háromsávosra bővítik Budapest és Balatonvilágos között az M7-est
   A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat az M7 autópálya Budapest-Balatonvilágos közötti szakaszának kapacitásbővítő fejlesztéseiről is rendelkezik. A határozat értelmében az M7 autópályán, Budapest és a megépítésre kerülő M7 - 710. számú főút csomópont közötti szakasz menetirányonkénti három forgalmi sávra bővítésére építési engedélyezési tervdokumentációt készítenek.
  Városfejlesztés  -  2016. 12. 20. 14:35 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Csatornafejlesztés és új átkötő-út Palotavárosban
  Négy hónapja adták át a Bőrgyár utcai gyalogos híd környékén a munkaterületet, hogy a kivitelező Colas Alterra Zrt. megkezdhesse a Varga-csatorna fejlesztését. A beruházás keretében megtörtént a meglévő földmeder burkolása, közel 207 folyóméter hosszúságban beton burkolóelemek felhasználásával. Ezen kívül a Schwäbisch Gmünd út Gellért újsorral való összekötése is elkészült.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Hirdetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss