15 oC / 4 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős (várható)
2016. Április 28. Valéria, Péter
   Eseménynaptár
2016 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 • Nincs esemény!

 • Sportmajális

  Beiratkozás

  Buszmenetrend-tervezet

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2016. 04. 18. 19:45
  Megújul a legnagyobb zöldterület a Tóvárosban - a közvilágítást is kiépítik a toronysori sétányon
  A jelenleg is tervezés alatt álló új buszmenetrendről és a Toronysor mögötti zöldterület és park felújításáról is szó volt azon a lakossági fórumon, melyet a Tóvárosi Általános Iskolában tartottak hétfőn este. A Tóvárosi sétány, ami a városrész legnagyobb zöldterülete még idén megújul: kiépül a közvilágítás, felújítják a ma is használatos sportpályát, fákat, bokrokat ültetnek és egy tűzrakó helyet is kialakítanak kiülőkkel.
  Városfejlesztés  -  2016. 04. 15. 10:56
  Új távlatokat nyithat a fehérvári középiskolai kampusz a középfokú oktatásban
  A Fehérváron néhány éven belül kialakításra kerülő középiskolai kampusz terveiről tartottak tájékoztatót pénteken délelőtt a Hiemer-házban. A Vasvári tantestületének teljes egyetértésével egy 24 osztályos, új gimnáziumi épületet hoznak létre. Emellett felújítják a Kodolányi János Középiskola épületét is illetve a kampusz céljainak megfelelően alakítják át a Kodolányi János Főiskola korábbi főépületét.
  Városfejlesztés  -  2016. 04. 14. 16:23
  Körforgalom épül az úrhidai kereszteződésben
  Fehérvár agglomerációs körzetében hat település 15 ezer lakója közlekedik rendszeresen az ún. úrhidai négyes kereszteződésen keresztül. Jelentős a kereszteződés forgalma, ugyanis mintegy háromezer autó halad rajta keresztül naponta és ugyancsak jelentős a teherautó forgalom is. Most körforgalom épül a kereszteződésben, ami nyár közepére készül el. Az elmúlt 10 évben egy halálos, öt súlyos és két könnyű sérüléses baleset történt itt.
  Városfejlesztés  -  2016. 04. 13. 07:30
  Bővítik a buszöblöt a Budai út - Donát utcánál
  Kezdődik a Budai út - Donát utca melletti buszöböl bővítése és a járdaszakasz felújítása. A Zombori úton érkező 17-es számú autóbuszok a Zombori út végén, a csomópont területén kialakított, míg a Nagyszombati út felől érkező 22-es és távolsági járatok az üzemanyagkút lehajtó sávjában kijelölt ideiglenes megállóhelyeken állnak meg. Az építés idején az autósok a Budai út szélső sávjának szűkítésére számíthatnak.
  Városfejlesztés  -  2016. 04. 05. 11:22
  Tanbolt a Tini ABC-ből, felújítják a Teleki belső homlokzatát
  A tavalyi és az idei évben a fehérvári bölcsődék, óvodák és iskolák felújítására mitegy másfél milliárd forintot költ a város. Székesfehérvár Önkormányzata évek óta egyre többet fordít intézmény-felújításra az Ybl Miklós program keretében: tavaly például mintegy 30 helyszínen dolgoztak a kivitelezők. Jelenleg is zajlik a volt Tini ABC felújítása, ahol fehérvári tanulók dolgoznak tanműhelyi óra keretében. A nyílászárók gyártásán kívül mindent ők csinálnak.
  Városfejlesztés  -  2016. 04. 04. 12:28 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Állnak már a kapuk is az ország első amerikai foci pályáján
  Hétfőn az Amerikai Foci Szövetséggel találkozott a város polgármestere, a klub és a város jegyzője annak érdekében, hogy az ország első szabványos amerikai foci pályája különböző nemzetközi rendezvényeknek és a magyar válogat mérkőzéseinek is helyet tudjon adni. A füvön, a pálya felfestésén már az utolsó simításokat végzik, hegesztik az új lelátón a korlátokat és tereprendezési munkák is folynak.
  Városfejlesztés  -  2016. 03. 29. 13:14 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Hat és félmilliárdos támogatással épülhet új közlekedési csomópont Fehérváron (frissítve)
   Fehérvár is bekerült azoknak a városoknak a szűk körébe, akik támogatást kapnak új közlekedési csomópontok, úgynevezett intermodális központok építésére, amely gyors, kényelmes és biztonságos közösségi közlekedést tesz lehetővé. A beruházás egyik legfontosabb fejlesztése a Mártírok utat és az Újváralja sort összekötő felüljáró megépítése lesz.
  Városfejlesztés  -  2016. 03. 29. 06:35 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Aszfaltos parkoló épül a Bregyó előtt - kedden végeznek a burkolatépítéssel
  A Bregyó Sportcentrum környékén a murvás parkolón kívül elég nehéz volt olyan parkolóhelyet találni, ahol szabályosan lehetett hagyni az autót. Különösen igaz volt ez a kora esti edzések ideje alatt. Ez a probléma a a héten megoldódik, ugyanis kedden estére várhatóan végez a kivitelező az új, mintegy ötven férőhelyes parkoló aszfaltozásával.
  Városfejlesztés  -  2016. 03. 22. 15:08
  Megkezdődtek a Csónakázó-tó mederkotrási munkálatai
  A csapadék mentes és napsütéses időjárásnak köszönhetően a vezérárok kiásásával megkezdődtek a Csónakázó-tó mederkotrási munkálatai, majd ezzel párhuzamosan a partfalat is megerősítik 1600 méter hosszan. Ezután kerülhet sor a sétány rendbetételére, a közvilágítás kiépítésére és a Deák Dénes-kút elhelyezésére.
  Városfejlesztés  -  2016. 03. 22. 12:31
  Folytatják a Lövölde utcai járda felújítását
  Tovább folytatódik a Lövölde utcában a járda- és kerékpársáv felújítása. A Saára Gyula-program keretében megvalósuló 24 millió forint összköltségű projekt legkésőbb nyár végére fejeződik be. A felújítandó szakaszon a munkaterület átadás megtörtént és napokon belül folytatódik a felújítás.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss