24 oC / 8 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2016. Szeptember 28. Vencel, Salamon
   Eseménynaptár
2016 Szeptember
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 • Nincs esemény!

 • Népszavazás 2016

  Aláírásgyűjtés

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2016. 09. 22. 11:31
  Elkezdődött a sétány építése a Csónakázó-tó körül
  Fontos állomásához érkezett a Csónakázó-tó és környezetének megújítása a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjához kapcsolódóan. Csütörtöktől, egészen november végéig a tó körüli sétányon dolgoznak a szakemberek, a munka szakaszosan, ideiglenes forgalomkorlátozás mellett zajlik. A tó melletti intézményeket a hátsó bejáratokon keresztül lehet megközelíteni.
  Városfejlesztés  -  2016. 09. 14. 13:31 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elkezdődött a kivitelezés teljes hosszában megújul a Salétrom utcai sétány
  Szerdán elindult a Salétrom utcai közösségi tér kialakítása. A három ütemben létrejövő beruházás több mint százmillió forintba kerül. Első lépéseként a József Attila utca 2. és a Németh László Általános Iskola közti szakasz újul meg, melynek kivitelezését elkezdte a vállalkozó. Padok is kerülnek majd a megszépülő utcára és a vízelvezetést is megoldják. A felújítás időszerű, hiszen az 1970-es évek óta csak kisebb felújítások történtek itt.
  Városfejlesztés  -  2016. 09. 12. 09:45
  Csökkent a forgalom az Új Csóri úton - 6000 jármű halad át nyugati elkerülőn naponta
  A júliusban megnyílt nyugati elkerülő III. üteme jelentős forgalom-változást eredményezett a Székesfehérváron átmenő tranzitforgalom tekintetében. A mérések alapján az Új Csóri út városon belüli szakszán 30%-kal kevesebb autó halad át naponta, a teherforgalom csökkenése 40%-os. A forgalomátrendeződéssel hosszabb távon még jobb eredményeket várnak.
  Városfejlesztés  -  2016. 09. 06. 15:18
  Megszépült a szeptember 7-i megemlékezésre a Gyergyó emlékpark
  A Magyar Királyi Szent István 3. Honvéd Gyalogezred Emlékparkot a gyergyó- szentmiklósi Gac-hegy oldalán, 1944 Szeptember 7-én hősi halált halt 159 fehérvári honvéd emlékére még 2014 őszén avatták fel és azóta minden évben szeptember elején emlékezünk itt katonáinkra. Az idei megemlékezés szeptember 7-én 17 órakor lesz a megújult parkban.
  Városfejlesztés  -  2016. 09. 05. 06:30
  Csúszdák és élménymedencék a strandon? - szaunaparkot is terveznek
  Hétfőn reggel a strand fejlesztésével és egy szaunapark kialakításával kapcsolatos bejegyzés jelent meg a város polgármesterének Facebook oldalán. A koncepcióterven az látható, hogy a jelenlegi nagymedence mellett két nagy csúszdát, egy élménymedencét és egy gyermekmedencét képzelnek el oly módon, hogy pergolákkal és térbútorokkal tennék hangulatosabbá a helyet.
  Városfejlesztés  -  2016. 09. 02. 11:08 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Új játékvárak a Felsővárosi Óvoda és az Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvoda udvarán
  Új játékvárakkal bővült a Felsővárosi Óvoda, valamint a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvoda udvara. A két intézményben számos fejlesztés megvalósult az elmúlt esztendőkben, melynek folytatásaként most új játszóeszközöket adtak át. A gyermekek nagy örömére pénteken délelőtt már birtokba is vehették az újonnan átadott játékvárakat.
  Városfejlesztés  -  2016. 09. 01. 09:56
  Kezdődik a parkolóépítés a Sarló és a Gőzmalom utca között
  160 új parkolóhellyel bővül Víziváros. A két ütemben kialakításra kerülő parkoló 1700 négyzetméternyi területen mintegy 40 millió forintból valósul meg. A parkoló mind a Sarló utca 14., mind a Gőzmalom utca felől megközelíthető lesz és a Főtőerőmű területén egy kutyafuttatót is kialakítanak. Az első ütem munkaterület-átadása csütörtökön volt a Gőzmalom utca és a Sarló utca között, a Fűtőerőmű régi telkén.
  Városfejlesztés  -  2016. 08. 31. 15:15
  Nyári intézményfelújítások - a Rákócziban a tornaterem is megújul
  Befejezés előtt áll a tornaterem teljes felújítása a Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. Kicserélték a tetőt és a régi lambériát, a fűtőtesteket, javították és festették az ablakokat és a falakat. Az Ybl Miklós Intézményfelújítási Program keretén belül idén mintegy 550 millió forintot fordít Fehérvár az intézmények felújítására.
  Városfejlesztés  -  2016. 08. 24. 10:28
  Milliárdos fejlesztések Fehérváron
   Ciklusokon átívelő fejlesztések valósulnak meg Székesfehérváron az Integrált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A pályázatok benyújtásával 10.3 milliárd forint címkézett támogatás kerül lekötésre, többek között gyermekjátszótér, fitneszpark, óvodafelújítás is lesz, valamint kelet-nyugat irányú új út épül a Sárkeresztúri és a Seregélyesi út között. 
  Városfejlesztés  -  2016. 08. 19. 11:38
  Milliárdos fejlesztések kezdődnek - nézze meg a "déli elkerülő" nyomvonalát
  A város számára nagyon fontos kérdésekről döntött a közgyűlés, melyek kivétel nélkül egyhangú támogatást kaptak. A fejlesztések nem egy-két évről szólnak, hanem ciklusokon átívelők – mondta Fehérvár polgármestere. A pénteki döntésekkel és a pályázatok benyújtásával 10.3 milliárd forint címkézett támogatás kerül lekötésre abból a 17.3 milliárd forintból, amit a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program biztosít a városnak.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss