10 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 35.28 km/hÉ/ÉNY-i szél (aktuális)
2014. Október 23. Gyöngyvér, János, Gyöngyi
   Eseménynaptár
2014 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  1956

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Move Week 2014

  Városfejlesztés  -  2014. 10. 17. 10:36
  Megtekinthető a tervmódosítások dokumentációja
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata több területre vonatkozóan elkészítette a helyi építési szabályzat és a szabályozási terv módosítását. A jogszabályi előírásoknak megfelelően, a nyilvánosság biztosítása érdekében a város honlapján és a Főépítészi Iroda előtti (Városház tér 1. fsz.) hirdetőtáblán is megtekinthető a közbenső tájékoztatási szakasz dokumentációja.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 10. 12:13 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Akadálymentesített szociális bérlakások a Hosszúsétatér 64-ben
    Évtizedes problémát oldott meg Székesfehérvár Önkormányzata azzal, hogy átalakította a Hosszúsétatér 64. számú épületet. A korábbi - sokszor érvényes szerződés nélkül - lakók kiköltöztetése után nyáron nyolc, akadálymentesített lakást alakítottak ki, melyekben kollektoros fűtésrásegítés és napelemek is vannak. A lakásokat pénteken délelőtt a környéken élők is megnézhették, az első lakók pedig néhány héten belül költözhetnek be.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 09. 15:47
  Fejlesztések az Alba Volánnál - a jövő közösségi közlekedésének alapjait teszik le
  A jövő közösségi közlekedésének alapjait teszi le az Alba Volán Zrt. ezekben a hetekben. Az előkészítő munka, a tervezés és az eszközök közbeszerzési eljárásainak lefolytatása után a lakosság számára is érzékelhető modernizálás kezdődött pályázati forrásból. A fejlesztésnek köszönhetően többek között a buszok mozgását, várható érkezési idejét az utasok is követni tudják a nagy forgalmú megállóhelyeken.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 08. 13:09
  Járdafelújítás, új buszmegálló és parkolók a Gáz utcában
   A 33-as busz Gáz utcai megállójában soha nem volt fedett buszmegálló. Az önkormányzati képviselői keret terhére és a Városgondnokság beruházásában elkészült a fedett buszmegálló. Ugyancsak jó hír, hogy a Gáz utcának ezen szakaszán sikerült felújítani a járdát és új parkolóhelyeket alakítottak ki oly módon, hogy azok a forgalmat cseppet sem korlátozzák.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 08. 12:10
  Parkolóépítés kezdődik a Jankovich utcában - a Kelemen, a Kodolányi és a Tobak utca is érintett a fejlesztésben
   Összesen 12 parkolóhelyet alakítanak ki a Jankovich utca 2 mögött, az orvosi rendelő mellett pedig további három parkolóhely létesül. A Palotavárosban a Kodolányi János utca végén egy hat férőhelyes parkoló épül és ugyancsak hat parkolóhelyet alakítanak ki a Kelemen Béla utca 29 előtt is. A Tobak utca 17 előtt pedig összesen 14 parkolóhelyet alakítanak majd ki a Diszkont és a Zöld udvarház között.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 07. 16:43 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kondipark a Lehel utca mögött az Aszalvölgyi árok mellett
   Szabadtéri fitneszparkkal gazdagodott az Aszalvölgyi árok területe. A játszótér mögötti részen helyezték ki a nagyobb gyermekek és felnőttek számára készült kondieszközöket, amelyeket dr. Cser-Palkovics András polgármester és Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője avatott. A mostani fejlesztés fontos lépés egy nyílttéri sportcentrum kialakításához, amelyet az Aszalvölgyi árok területén szeretnének megvalósítani.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 07. 14:26 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elkezdődik a Szilvamag területének felújítása Maroshegyen
  Elkezdődnek a felújítások a maroshegyi Szilvamag környékén. A körzet önkormányzati képviselője, Brájer Éva a helyszínen elmondta, hogy a városrész központjának tervei már korábban elkészültek, a megvalósítás első lépései pedig még ősszel elkezdődnek. Elsőként járdákat alakítanak ki és elkészül a csapadékvíz elvezetése, majd felújítják és kiszélesítik az útburkolatot is. A képviselő beszámolt arról is, hogy az idősek otthona és az óvoda közötti lakóházaknál lévő bekötőút mart aszfalt burkolatot kap.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 03. 14:25 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elkészült a Petőfi park bővítése - Kukorica Jancsi szoborcsoport szökőkúttal a liget éke
  A Palotavárosban az egész város örömére elkészült a teljes, több mint százmillió forint értékű beruházás, melynek köszönhetően gyönyörű pihenőligetté varázsolták a Petőfi parkot. A terület ékköve lett az új szökőkút, Kukorica Jancsival és nyájával, emellett szép virágágyások, fák és cserjék, felújított gyepfelület és megújult járdák emelik a park szépségét. A térfigyelő kamerarendszer elkészültéig éjjel-nappal őrzik a területet.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 02. 20:34 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elkészült a Vízivárosi Általános Iskola melletti tér felújítása
   Elkészült a Vízivárosi Általános Iskola és a városrész központjában található élelmiszerbolt közötti tér rendezése. A bolt előtti terület térköves burkolatot kapott és a régi töredezett aszfaltot is kicserélték az iskola előtt. A térkövezés mellett a bolt előtti fák körül megemelt ágyásokat alakítottak ki, melyek szélére padokat is szereltek. Ugyancsak a Vízivárost érinti, hogy elkészült a héten a Királysor 29. mögött a parkoló felújítása is.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 02. 19:09
  Parkolók és kis közösségi tér is épül a Fórum mögött
   Régi lakossági kérés volt már a Fórum mögötti terület felújítása, ami október végére be is fejeződik. 11 új térköves parkolóhelyet alakítanak ki, megújul a bolt mögötti útburkolat és padok, illetve több száz cserje kerül a területre.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss