16 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 12.96 km/hÉNY-i szél (aktuális)
2014. Április 18. Andrea, Ilma, Apolló, Aladár
   Eseménynaptár
2014 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
3
4
6
7
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Iskolai beiratkozás

  Óvodai beiratkozás
  Óvodai beiratkozás

  Választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók
  Vendéglátás

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2014. 04. 18. 07:19
  Húsvét után kezdődik a Mikes Kelemen utca felújítása
   Jövő héten megkezdődik a Mikes Kelemen utca teljes felújítása a Saára Gyula program keretén belül: április 23-án, szerdától aszfaltmarással kezdődik a munka és a tervek szerint május elejére elkészül az új aszfaltszőnyeg az utcában. A lakók az útfelújítás idején (április 22 – május 9.) autóikkal a Mancz János utca 4 – 16. szám előtti parkolókat vehetik igénybe díjmentesen.
  A Sziget és a Tolnai utca felújítása április 17-én kezdődött.
  Városfejlesztés  -  2014. 04. 14. 15:11
  Elkezdődött a Petőfi park bővítése, befejezéshez közeledik a Halesz liget felújítása
   A Halesz liget teljes felújítása a végéhez közeledik, a Petőfi park bővítése pedig elkezdődött. A Városgondnokság múlt héten szerdán kezdte a virágágyások szegélyköveinek lerakását. A parkban az ősszel telepített húsz nemesített hársfa illetve tíz-tíz közönséges gyertyán és zselnicemeggy nagyon szépen megindultak. A Haleszben pedig hétfőn a futópálya murvás felületén, a fitness játszóeszközök telepítésén és a játszótér melletti területrendezésen dolgoztak.
  Városfejlesztés  -  2014. 04. 10. 13:50
  Elkezdődött a Berényi úti szervizút építése
    Elkezdődött a Berényi úton a régen várt belső szervízút szilárd útburkolatának kivitelezése. A munkálatok még két héten keresztül tartanak, jelenleg az út alapját építik a szakemberek. Ugyancsak a Berényi úton, az orvosi rendelő mellett egy gyalogos-átkelőhely létesül és ennek a munkának a keretében a Csutora és a Nefelejcs utcába balra kanyarodó sávok is kialakításra kerülnek még az év első felében.
  Városfejlesztés  -  2014. 04. 10. 12:29
  Erdei futópálya lesz a Béke téren - képviselői tájékoztató a 4-es körzet idei fejlesztéseiről
  Erdei futópályát alakítanak ki a Béke téren, mellyel egyidőben új közvilágítást is kap a tér, felújítják a focipályát a Németh László Általános Iskola előtt, körforgalom lesz a Horvát István - Deák Ferenc utcai kereszteződés, továbbá több út- és járdafelújítás mellett a körzetben közel száz új parkolóhely is létesül. Az idei évre tervezett munkákról Kovács Zsolt, a 4-es számú választókörzet képviselője tartott tájékoztatót.
  Városfejlesztés  -  2014. 04. 10. 08:32
  Támogatást kapott a belváros kiszélesítése - kerékpársáv is épül az új Várkörúton
   A Várkörút és környékének felújításával a szűken vett belváros kiszélesítésére és a 30-as évek fasorral díszített hangulatának megteremtésére korábban pályázatot nyújtott be a város önkormányzata, melyre 566 milliós kormányzati támogatást kapott Fehérvár. A program keretében a Várkörúton kívül a Lakatos és az Arany János utca is megújul, parkosítás lesz a Zsuzsanna forrás mellett, körforgalom létesül két helyen a Rákóczi úton és a Városháza előtti lánckorlát mellett a Városház tér 2-es épületet is felújítják.
  Városfejlesztés  -  2014. 04. 01. 10:02
  A szőlőműves szobra kerül a Fiskális úti körforgalomba - fejlesztések Öreghegyen, Csalán és Kisfaludon
  Az útfelújítások mellett gyalog- átkelőhely és, járdaépítés is szerepel az idei öreghegyi fejlesztések között, de két köztéri alkotás is gazdagítja majd a városrészt. A Fiskális úti körforgalomba Nagy Benedek Szőlőműves szobra kerül, a Bory-téren pedig dr. Ágoston Béla emlékére állítanak domborművet. Játszótér is épül a városrészben: a Kassai és a Nagyszombati kereszteződés mellett a kisgyermekeknek telepítenek játszóeszközöket.
  Városfejlesztés  -  2014. 03. 31. 10:04 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Felújítják a megyei rehabilitációs szakigazgatási szerv épületét a Távirda utcában
  Az Új Széchenyi Terv keretében 205 millió forintból korszerűsítik a Fejér Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének épületét és működési feltételeit. A Távirda utca 4. szám alatti ingatlan építési munkálataira áprilisban írják ki a közbeszerzést, így várhatón az év végén már korszerű körülmények között fogadhatják a megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékkal élő embereket.
  Városfejlesztés  -  2014. 03. 27. 14:30
  Megújuló utak és járdák a 14-es körzetben - a Köfémen a játszóteret is bővítik
   Útfelújítások, járda- és parkoló-építések zajlanak majd több területen is a 14-es választókörzetben. Emellett javában zajlik a Mártírok útján a kivitelezés, valamint a 62-es főút fejlesztésének részeként idén megépül a lekanyarodósáv Börgöndpuszta felé. Dr. Dienesné Fluck Györgyi saját képviselői keretéből a Köfém lakótelep játszóterének felszereltségén szeretne javítani, hiszen sok a kisgyermek és igény van a kihelyezett játékelemek bővítésére.
  Városfejlesztés  -  2014. 03. 26. 20:05
  Elkezdődött az építkezés - 2016 nyarára elkészül az elkerülő út befejező szakasza
   Az új nyomvonalon 7 km hosszan, 2x2 forgalmi sávon épülő elkerülő út gyors és biztonságos áthaladást fog biztosítani az M7 autópálya, Győr, illetve a 8. számú főút irányába. A székesfehérvári nyugati elkerülő út megépítése egy nagyszabású útfejlesztési program része, amelynek keretében a 8. számú főutat 42 km hosszan korszerűsítik. 2016 második félévére 2x2 sávos gyorsforgalmi úttá fejlesztik a Székesfehérvár-Herend közötti szakaszt, amelyen 110km/h sebességgel lehet majd közlekedni.
  Városfejlesztés  -  2014. 03. 11. 15:45 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  XXI. századi vasúti csomópont épül Székesfehérváron
   Hosszú előkészítést követően a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában elindulhat a székesfehérvári vasútállomás komplex felújítása. A beruházás célja a vasúti csomópont elavult vasúti pályának, a villamos felsővezetéknek, a műtárgyaknak, és a régi biztosítóberendezések lebontása, új műtárgyak építése, illetve a meglévők felújítása. A székesfehérvári vasúti csomópont legutóbbi korszerűsítése 1954-ben volt.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss