7 oC / 1 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős (várható)
2015. Március 05. Adorján, Adrián
   Eseménynaptár
2015 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
15
31
 • Nincs esemény!

 • Március15.

  Versünnep

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség

  Városfejlesztés  -  2015. 03. 04. 19:29
  Magyarország legmodernebb vasútállomása épül Székesfehérváron
   A korszerűsítés után perontetővel, közvilágítással és gyalogos felüljáró ellátott peronok szolgálják majd a fehérváriak és az átutazó közönség kényelmét. Az állomás utascsarnokát és a hozzá csatlakozó gyalogos aluljárót átalakítják valamint két lift épül, melyek az akadálymentes közlekedést biztosítják a csarnok és az aluljáró között. Az egyik lift a galéria szinten épülő új kormányablakot is ki fogja szolgálni. A csarnok fő lépcsője megmarad, a bal oldali vágányokhoz levezető lépcsőt pedig nyolc méteresre szélesítik.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 03. 09:35
  Fedlapszintezés, csatornabekötések, térkövezés - gőzerővel dolgoznak a Várkörúton
  Befejeződött már a Marosi Arnold utca és a Várkörút kereszteződés- ében a befogadó csatorna építése és jelenleg az út alatti csapadékvíz csatornák bekötéseinek cseréje zajlik. Több helyen elkészült már a térköves járda burkolat, melynek építése jelenleg is folyik a Várkörút belváros felőli oldalán. Ha az időjárás engedi jövő héten a Rákóczi út aszfaltozása is elkezdődik.
  Városfejlesztés  -  2015. 02. 23. 16:46
  Belvárosi ingatlanfejlesztés - elkészült a Jókai utca 15. épülettömb felújítása
  Elkészült a Jókai utca 15-ös szám alatti belvárosi épülettömb felújítása. Az épületben utoljára a Fehérvár Médiacentrum tevékenykedett, azonban az utoljára 1986-ban felújított épület elosztása egyrészt nem volt igazán alkalmas a televízió és a rádió működésére továbbá rendkívül sokba került volna a felújítás. Az épületre összesen 160 millió forintot költöttek és három szinten irodákat alakítottak ki benne.
  Városfejlesztés  -  2015. 01. 22. 09:29
  Elkészült a Brunszvik Teréz Óvoda külső felújítása
  A Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda külső felújítására a komplex városrehabilitációs projekt központi elemét jelentő Várkörút felújítása mellett, a projekt részeként került sor. A felújítás az Óvoda hőszigeteléssel történő homlokzat rekonstrukciójára, a külső nyílászárók cseréjére, valamint a főbejárat akadálymentes kiépítésére terjedt ki.
  Városfejlesztés  -  2015. 01. 21. 12:41
  Elkészült a tetőfelújítás a Szigetben - idén is folytatódnak az intézményfelújítások
  A szeptember eleji nagy esőzések miatt az egyébként is tervezett munkálatokat előrehozták. Az elmúlt hónapokban több mint 2000 négyzetméteren leszigetelték a tetőt, megoldották a csapadékvíz elvezetést és valamennyi emeleti tanteremben kicserélték az álmennyezetet. A tanítás zavartalanul folyik az iskolában, a tetőfelújítás program pedig ütemezetten, további 16 intézményben folytatódik a következő években.
  Városfejlesztés  -  2015. 01. 20. 15:52
  Papíron is befejeződtek a Mártírok útja felújításai munkái
   Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata „Székesfehérvár, V-6-0 csapadékvíz főgyűjtő átépítése” címmel, KDOP-4.1.1/E-11-2012-0004 azonosítószámmal, valamint „Székesfehérvár, Mártírok útja fejlesztése” címmel, KDOP-4.2.1/B-11-2012-0008 azonosítószámmal valósított meg közel egymilliárd forint összköltségű projektet. A Mártírok útja a város egyik legforgalmasabb útszakasza, amelynek rendkívül rossz állapota immár hosszú évek óta problémát okozott.
  Városfejlesztés  -  2015. 01. 12. 12:27 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kívül-belül megújult a Szárazréti Óvoda
  A Szárazréti Óvoda bővítési és felújítási munkálatai tavaly májusban kezdődtek és szeptemberben már tudta fogadni az óvodásokat az intézmény. Nemcsak a külső homlokzat újult meg, hőszigetelték a tetőt, felújították az épület gépészetét és belső festési munkákat is végeztek. Az óvodaépület bővült egy tornateremként is funkcionáló helységgel és egy logopédiai szobával.
  Városfejlesztés  -  2015. 01. 08. 09:22
  Fejlesztések az új évre - zöldhullám a város útjain, és egyre több zebra védi a gyalogosokat
  Az autósok már az új év első napjaiban érzékelhették a város több útján, hogy a „zöldhullám” beállításával folyamatossá vált a közlekedés. A lámpák összehangolása elsőként a Budai úton készült el. Ezzel egy időben elkészültek a gyalogosok biztonságát jelentő zebrák, több átkelő jelzőlámpás biztosítást is kapott.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 22. 16:53
  Megvan az állami támogatás a Börgöndi reptér megvásárlásához
   Facebook oldalán tette közé Székesfehérvár polgármestere, hogy a mai napon aláírta a Börgöndi reptér megvásárlásához szükséges állami támogatásról szóló megállapodást. Dr. Cser-Palkovics András szavai szerint nagyon régi probléma oldódhat meg azzal, hogy Magyarország kormánya 2.550.000.000 forinttal támogatja az értékes terület megvételét.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 17. 10:31
  Új gyalogos átkelőhely és buszváró készül a Géza utcában
   A Géza utca és az Álmos vezér utca sarkán egy gyalogos átkelőhely építésére, valamint a Géza utca 38. számú ház előtti buszmegállónál egy magasított, térköves peron megépítéshez adtak át munkaterületet. A kivitelező az időjárás függvényében kezdi a munkát és legkésőbb tavasz közepére végez. A munkaterület átadáson szó volt a Király sor Géza utca kereszteződésének átalakításáról is.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss