2015. Január 25. Pál, Henrik
   Eseménynaptár
2015 Január
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
 • Nincs esemény!

 • Felvételi

  Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség

  Városfejlesztés  -  2015. 01. 22. 09:29
  Elkészült a Brunszvik Teréz Óvoda külső felújítása
  A Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda külső felújítására a komplex városrehabilitációs projekt központi elemét jelentő Várkörút felújítása mellett, a projekt részeként került sor. A felújítás az Óvoda hőszigeteléssel történő homlokzat rekonstrukciójára, a külső nyílászárók cseréjére, valamint a főbejárat akadálymentes kiépítésére terjedt ki.
  Városfejlesztés  -  2015. 01. 21. 12:41
  Elkészült a tetőfelújítás a Szigetben - idén is folytatódnak az intézményfelújítások
  A szeptember eleji nagy esőzések miatt az egyébként is tervezett munkálatokat előrehozták. Az elmúlt hónapokban több mint 2000 négyzetméteren leszigetelték a tetőt, megoldották a csapadékvíz elvezetést és valamennyi emeleti tanteremben kicserélték az álmennyezetet. A tanítás zavartalanul folyik az iskolában, a tetőfelújítás program pedig ütemezetten, további 16 intézményben folytatódik a következő években.
  Városfejlesztés  -  2015. 01. 20. 15:52
  Papíron is befejeződtek a Mártírok útja felújításai munkái
   Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata „Székesfehérvár, V-6-0 csapadékvíz főgyűjtő átépítése” címmel, KDOP-4.1.1/E-11-2012-0004 azonosítószámmal, valamint „Székesfehérvár, Mártírok útja fejlesztése” címmel, KDOP-4.2.1/B-11-2012-0008 azonosítószámmal valósított meg közel egymilliárd forint összköltségű projektet. A Mártírok útja a város egyik legforgalmasabb útszakasza, amelynek rendkívül rossz állapota immár hosszú évek óta problémát okozott.
  Városfejlesztés  -  2015. 01. 12. 12:27 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kívül-belül megújult a Szárazréti Óvoda
  A Szárazréti Óvoda bővítési és felújítási munkálatai tavaly májusban kezdődtek és szeptemberben már tudta fogadni az óvodásokat az intézmény. Nemcsak a külső homlokzat újult meg, hőszigetelték a tetőt, felújították az épület gépészetét és belső festési munkákat is végeztek. Az óvodaépület bővült egy tornateremként is funkcionáló helységgel és egy logopédiai szobával.
  Városfejlesztés  -  2015. 01. 08. 09:22
  Fejlesztések az új évre - zöldhullám a város útjain, és egyre több zebra védi a gyalogosokat
  Az autósok már az új év első napjaiban érzékelhették a város több útján, hogy a „zöldhullám” beállításával folyamatossá vált a közlekedés. A lámpák összehangolása elsőként a Budai úton készült el. Ezzel egy időben elkészültek a gyalogosok biztonságát jelentő zebrák, több átkelő jelzőlámpás biztosítást is kapott.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 22. 16:53
  Megvan az állami támogatás a Börgöndi reptér megvásárlásához
   Facebook oldalán tette közé Székesfehérvár polgármestere, hogy a mai napon aláírta a Börgöndi reptér megvásárlásához szükséges állami támogatásról szóló megállapodást. Dr. Cser-Palkovics András szavai szerint nagyon régi probléma oldódhat meg azzal, hogy Magyarország kormánya 2.550.000.000 forinttal támogatja az értékes terület megvételét.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 17. 10:31
  Új gyalogos átkelőhely és buszváró készül a Géza utcában
   A Géza utca és az Álmos vezér utca sarkán egy gyalogos átkelőhely építésére, valamint a Géza utca 38. számú ház előtti buszmegállónál egy magasított, térköves peron megépítéshez adtak át munkaterületet. A kivitelező az időjárás függvényében kezdi a munkát és legkésőbb tavasz közepére végez. A munkaterület átadáson szó volt a Király sor Géza utca kereszteződésének átalakításáról is.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 14. 07:12
  Ideiglenes peronok vasárnaptól a Vasútállomáson

  A székesfehérvári vasútállomás felújításának részeként vasárnap éjszaka lezárták az utascsarnokot és megkezdték az aluljárók, peronok és vágányok korszerűsítését. A menetjegyeket az állomásépület bal oldalán, kívül található ideiglenesen kihelyezett pénztárban lehet megvenni és ott lesz az interneten megvett jegyek automatája is.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 12. 12:27
  Elkészült a gyalogos és kerékpáros híd a Gaja patak fölött
   A kerékpárosok és gyalogosok számára épült híd a Gaja patak felett a "Szociális város-rehabilitáció Szárazréten" projekt keretében. A kivitelező Útéppark Kft. befejezte a munkát és pénteken délelőtt, a burkolati jelek felfestése és a pillér melletti korlát építése is befejeződött, majd megtörtént a műszaki átadása a műtárgynak.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 10. 13:24
  Kilenc új, biztonságos gyalogos-átkelőhely épült városszerte
   A napokban városszerte több helyen befejeződik a gyalogos átkelőhelyek építése. Az esős időjárás elmúltával az útburkolati jeleket is elkezdte felfesteni a kivitelező. Új gyalogos átkelők épültek a Liget sornál az uszoda és Koronás park között, az Ybl orvosi rendelő előtt, a Tisztiklubnál és a Zichy liget Dózsa Gy. út felőli sarkán, a Csíkvári úton és a Pozsonyi út – Karinthy utca kereszteződésében, továbbá a Budai úton az Interspar előtt, a Budai út - Seregélyesi út kereszteződésben és a Halesz ligetnél.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss