1 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, szélcsend (aktuális)
2015. Április 19. Emma, Malvin, Zseraldina
   Eseménynaptár
2015 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
2
3
4
5
6
8
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Óvodai beiratkoztás

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2015. 04. 16. 09:52 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Épül a díszburkolat a Lakatos utcában
   A burkolatépítést a Lakatos utca Városház tér felöli végén kezdte a kivitelező és már Ferenczi Béni Játszó fiúk kisplasztikájánál járnak a kövezéssel. Az útburkolat alapját kavicsbetonból építették és erre jön egy olyan sóder keverék, mely 2-3 hónap alatt keményedik majd meg a kövek alatt. Minden egyes bazaltkövet kézzel vágnak be a helyére a munkások. Az utca burkolatának teljes felújításával 2-3 héten belül teljesen végeznek a Lakatos utcában.
  Városfejlesztés  -  2015. 04. 09. 11:25
  Elkészült a Cento utca teljes felújítása
  A Felsőváros és az Öreghegy határán, a Videoton és a Pestispincék között található Cento utca burkolata ezidáig murvás volt, így nyáron poros, télen sáros volt. A kivitelezőnek már tavaly év végén átadta a város a munkaterületet, azonban az aszfaltkeverő telepek téli zárva tartása miatt egy hónapja kezdődött a munkavégzés. A Cento utca új útburkolata alatt 15 cm vastagságú útalapot építettek és az út szélén szegély illetve csapadékvíz elvezetés is épült.
  Városfejlesztés  -  2015. 04. 08. 17:34
  Öreghegyi fejlesztések - megújuló utcák és járdák a virágos városrészben
  Útfelújítás, járda- és új gyalog- átkelőhely-építés, buszöböl szélesítés, valamint városrészi központ bővítése is szerepel azok között a fejlesztések között, amelyek az Öreghegyen megvalósulnak az idei évben. Minderről sajtótájékoztató keretében számolt be Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba, a 12. és a 13. számú választókörzet önkormányzati képviselője.
  Városfejlesztés  -  2015. 04. 08. 15:48
  Örökzöldek és fák lesznek a természetes kő hatású támfalak között
  Tavaly novemberben kezdte a kivitelező a Várkörút teljes felújítását, melynek része az út alatt húzódó csapadékcsatorna felújítása is. A Petőfi Sándor utca és a Szekfű Gyula utca közötti szakaszon természetes kő hatást nyújtó gabion fallal építenek középszigetet. Itt kapnak helyet a 2-3 méter magas örökzöldek és fák, továbbá a növények között lesznek a közvilágítás új kandeláberei is. A megújuló Várkörúton önálló kerékpársávot alakítanak ki mindkét forgalmi sávban.
  Városfejlesztés  -  2015. 04. 02. 13:01
  Árok és csatornafelújítási munkálatokat végez a Városgondnokság
  A Városgondnok- ság több helyen épített és javított csatornát, árokpartot az elmúlt hetekben és a kedvező időjárásnak köszönhetően mára elkészült a Malom csatorna burkolatépítése és helyreállítása, a Zámoly utcában pedig még tart az árok profilozási és burkolat-helyreállítási munkája. A tervek szerint pedig az Aszal-völgyi árokban is lesz burkolatépítési munka még az idei évben.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 31. 10:34
  Villanyoltás a Fűtőerőműben - befejeződik a villamosenergia-termelés a Királysoron
  112 éve, 1903-ban indult el a Királysoron a villamosenergia-termelés, amely 2015. március 31-én leáll, mivel a turbina, kazán és kémény műszaki állapota is leromlott. A Bakony utcai telephelyen modern, környezetbarát technológia működik, itt folyik tovább az áramtermelés. a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. tavaly júliusban került Székesfehérvár Megyei Jogú Város tulajdonába.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 26. 19:00
  Már a hidakat építik az elkerülőn
   Az új nyomvonalon, 7 km hosszan, 2x2 forgalmi sávon épül Székesfehérvár nyugati elkerülő útja. A szakemberek jelenleg hídépítési és földmunkákat végeznek, de folyamatban van a javítórétegek építése, valamint vízépítési munkák kivitelezése is. A főpályán épülő felüljárón már beemelték a gerendát, a Gaja patak felett pedig a felüljáró hídfő zsaluzása és vasszerelése készül.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 10. 14:27
  Elkezdődött az ivóvíz fővezeték cseréje az Ond utcában
  Kedden reggel elkezdődött az Ond utcában az ivővíz fővezeték cseréje, mellyel együtt cseréli a kivitelező az utca kilenc telkén a vízbekötéseket és a csapadékvíz elvezetést is kiápítik . A munkálatok mintegy két-három héten keresztül tartanak majd a kis felsővárosi utcában, ami után az útburkolat is megújul a Saára Gyula útfelújítási program keretén belül.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 10. 14:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Majd százan dolgoznak a Rákóczi út aszfaltozásán
   Rengeteg emberrel, két aszfaltozó- géppel és több úthengerrel végzi a kivitelező a Rákóczi út aszfaltozását, hogy mielőbb vissza lehessen engedni a forgalmat az útszakaszra. Kedden kora délutánra részben készen volt már a Várkörút - Rákóczi út kereszteződésében az új kopóréteg és a városból kifelé vezető oldalon halad a József Attila utcai kereszteződés felé a két aszfaltozógép, közben a másik oldalon a csatornafedlapok szintezése és az előkészítő munkálatok zajlanak.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 10. 13:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Új körforgalom, parkolóhelyek és pihenőpark is épül a 4. számú választókörzetben
  A lakossági igények figyelembe vételével alakult ki a 2015-ben megvalósítható körzeti fejlesztések listája a 4. számú választókörzetben, ahol új körforgalom épül és számos parkolóhelyet alakítanak ki. A Kölcsey ligetből pedig igazi pihenőpark lesz, ahol – a gyermekekre és a családokra gondolva – játszóteret is kialakítanak. Molnár Tamás önkormányzati képviselő a Lövölde és a Deák Ferenc utca találkozásánál tájékoztatott a fejlesztésekről.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss