22 oC / 10 oC(koponyeg.hu)
zápor (várható)
2014. Augusztus 23. Bence, Róza, Szidónia
   Eseménynaptár
2014 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
25
26
27
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Táborok

  Ybl-program

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2014. 08. 13. 14:43
  Megkezdődik a Széchenyi úti és a Hosszúsétatéri aluljárók felújítása
  Szombattól megkezdődik az a nagyszabású felújítás, amelynek során megújul a Széchenyi úti és a Hosszúsétatéri aluljáró is. A munkálatok idejére vonatkozó forgalmi rendről és a közlekedési kérdésekről Mészáros Attila, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője és Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodavezetője adott tájékoztatást.
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 13. 12:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Emlékpark rengeteg örökzöld növénnyel a Királysor Géza utca kereszteződésben
   Hat éve avatták fel a szeptember 7-én hősi halált halt magyar katonák emlékművét Gyergyó- szentmiklóson a Honvédség Társadalom Baráti Kör kezdeményezésére. A tragédia 70. évfordulójához közeledve, Deák Lajosné önkormányzati képviselőnő kezdeményezésére, társadalmi összefogással, egy emlékparkot alakítanak ki a Királysor és a Géza utca kereszteződésénél a fehérvári hősök emlékére.
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 12. 18:36
  Járda- és parkolófelújítás a Vízivárosban
   A Sarló utca mindkét oldalán még ősszel megtörténik a járdák javítása és ugyancsak részleges járdafelújítás kezdődik két helyen a Gáz utcában. A munkálatokról Horváth Miklósné a Víziváros önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót, aki elmondta, hogy a Vízivárosi Általános Iskola és a bolt között a teljes térkövezés is elkészül, továbbá a Király sor 29. számnál a belső parkolót is felújítják.
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 12. 17:18 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elkészült az új játszótér a Nagyszombati és a Kassai utca kereszteződésében
   Az új öreghegyi játszótéren egy kombinált játszóvár, homokozó, egy kétállásos hinta bölcső és egy rugós mérleghinta kapott helyet. A területet bekerítették, ezen kívül szabványszerű, ütéscsillapító felület szolgálja a gyerekek biztonságát. Padokat is kihelyeztek, az ősz folyamán pedig parkosítanak, fákat ültetnek a területen.
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 12. 11:21
  Az utolsó réteg aszfalt kerül a Mártírok útjára
   A napokban az utolsó aszfaltréteget viszi fel a kivitelező a teljesen megújuló Mártírok útja Deák Ferenc utca és Zrínyi utca közötti szakaszán. Hétfőn és kedden a buszmagállók, útcsatlakozások és az úttal párhuzamos parkolók aszfaltozását végezték és még a héten az úttestere is rákerül az utolsó-, az-az a kopóréteg. A kivitelezők mindent megtesznek azért, hogy a lehető leghamarabb elkészüljenek és iskolakezdéskor már használható állapotban legyen az út.
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 04. 12:01
  Nyertes pályázati támogatás - kezdődhet a Várkörút felújítása
    A Várkörút és környékének felújításával a szűken vett belváros kiszélesítésére és a 30-as évek fasorral díszített hangulatának megteremtésére korábban pályázatot nyújtott be a város „Új Belváros - Várkörút rehabilitációja” címmel, melyen 567.5 milliós támogatást nyert el. A program keretében a Várkörúton kívül a Lakatos és az Arany János utca is megújul, parkosítás lesz a Zsuzsanna forrás mellett, körforgalom létesül két helyen a Rákóczi úton és a Városháza előtti lánckorlát mellett a Városház tér 2-es épületet is felújítják.
  Városfejlesztés  -  2014. 07. 31. 09:18
  Jövő héten már kopóréteget aszfaltoznak
  Jövő héten szerdán már a kopóréteget aszfaltozza a kivitelező a Mártírók útja egyes szakaszain, hogy mihamarabb vissza lehessen engedni a forgalmat az útra. A tervek szerint a hónap végére olyan állapotba kerül az új út, hogy a forgalom nem zavarja majd a munkálatokat. A Kinizsi és a Madách utca között az útpálya egyik felén már elkészültek az útalappal, jelenleg pedig a városból kifelé vezető oldalon építik az alapot.
  Városfejlesztés  -  2014. 07. 25. 18:19 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megnyitotta kapuit a Koronás Park - reggel kilenc és este kilenc között ingyen látogatható
   A hajdani vidámpark területén pénteken délután nyitotta meg kapuit a város legújabb gyerek- paradicsoma, a Koronás Park, mely által Székesfehérvár méltó módon, és nem mellékesen jelentős turisztikai attrakció keretében mutathatja be ország-világnak páratlan történelmi örökségét. A park szeptember végéig reggel kilenc és este kilenc között tart nyitva és az épületen belüli játékokon kívül (pl. kinect) ingyen látogatható! A Pénteki megnyitón 4880 embert mért a bejáratnál a fotocella.
  Városfejlesztés  -  2014. 07. 23. 07:23
  Idén ősszel fejeződik be a János vitéz park továbbépítése
   Elkezdődött már, és ősszel fejeződik be a Piac térrel szemközti területen a János vitéz park építése. Néhány éven belül, ha a növények megindulnak, a város egyik legzöldebb egybefüggő ligete lehet a Belváros melletti, korábbi kopár füves terület, ahol eredetileg a lakótelep folytatását tervezték. A felújítás része a földdel való feltöltés és füvesítés, ami majd az utolsó munkafázis lesz.
  Városfejlesztés  -  2014. 07. 22. 14:08
  Szociális város-rehabilitáció - befejeződött a munkaterületek átadása Szárazréten
  Munka- területeket adtak át a Szociális város-rehabilitáció Szárazréten projekt keretében kedden. A Farkasvermi úti Általános Iskola és közösségi központnál épülő parkoló területén, a Sió utcában, a Gaja utcában, a Régi Csóri úton, a Kertész utcában, a Kertész közben, a Mura utca egy szakaszán, az Opole téren, valamint a Farkasvermi út kis körforgalom és a Pityer utca közötti szakaszán is zajlanak ezentúl a munkálatok.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss