33 oC / 17 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2015. Augusztus 29. Beatrix, Erna
   Eseménynaptár
2015 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2015. 08. 25. 16:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Új csoportszobák és tornaterem a felújított Maroshegyi Óvodában
  Bejárást tartottak a Maroshegyi Óvodában, ahol két csoportszobát, új, hetven négyzetméteres tornatermet és egy sószobát is kialakítottak. Az új helységeket a hatósági engedélyek beszerzését követően, októbertől vehetik birtokba a gyerekek. A kivitelezés 125 millió forintba került és új eszközöket is vásároltak 10 millió forint értékben.
  Városfejlesztés  -  2015. 08. 04. 08:11
  Megérkezett a támogatási döntés - kerékpárút épül a Sóstó Ipari Parkban
  Mintegy 200 millió forintos támogatást nyert el Székesfehérvár Önkormányzata kerékpárút - hálózatának fejlesztésére a Japán utca - Amerikai fasor - Holland fasor mentén. A projekt célja, hogy a 8. számú főúttal párhuzamosan gyalogos és kerékpárutat alakítsanak ki mintegy 1880 méter hosszon. A megépülő kerékpárúttal biztosítják a Sóstó Ipari Park megközelítését és hálózati kapcsolat jön létre a már meglévő bicikli-utak között is.
  Városfejlesztés  -  2015. 07. 23. 08:47
  Már a teljes nyomvonalon aszfaltoznak az elkerülő új szakaszán
  Épülnek az aszfaltrétegek a 8-as számú főút Székesfehérvár nyugati elkerülő szakaszán. A teljes nyomvonalon földmunkákat, vízépítési munkákat, hídépítéseket, valamint a pályaszerkezet építését végez a kivitelező. Az új nyomvonalon 7 km hosszan, 2x2 forgalmi sávon épülő nyugati elkerülő út gyors és biztonságos áthaladást fog biztosítani az M7 autópálya, Győr illetve a 8 sz. főút irányába.
  Városfejlesztés  -  2015. 07. 21. 17:31 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Egyre többet mutat magából - nézze meg hogyan állnak az új vasútállomás építésével
  Jól halad a kivitelező a vasútállomás teljes felújításával: folyamatos a vasúti pálya építése, látszanak már a perontetők, a héten betonozzák az új felüljárót és látszik már az is, hogy milyen tágas lesz az új vasútállomás aluljárója. A felüljáró tetejének bonyolult zsaluzása ezekben a napokban készül el és még a héten betonozzák is.
  Városfejlesztés  -  2015. 07. 17. 15:39
  Közműcsere és teljes útfelújítás a Rozgonyi Piroska utcában
  A hónap elején mgkezdődött a Rozgonyi Piroska utcában a ivóvíz és a szennyvíz- csatorna vezeték cseréje és az ezt követő teljes útfelújítás. A kivitelező végzett az ivóvíz fővezeték cseréjével és most következnek a házi bekötések cseréi. A szennyízcsatornát is felújítják, ami 3.5 méterrel van a felszín alatt.
  Városfejlesztés  -  2015. 07. 16. 07:03
  A napokban elkészülnek az első óvodai vizesblokkok felújításával
  A Városgondnokság szakemberei június közepén kezdték a Tolnai és a Sziget utcai óvoda vizesblokkjainak felújítását és a terveknek megfelelően jól haladnak a munkával. A nyolcvanas évek elején épült klasp rendszerű épületek vizesblokkjaiban az alapgépészeti rendszert is cserélik, így teljesen új víz és szennyvízbekötéseket építenek és az elektromos rendszert is újrakábelezik. A felújításokat a KÉPES programnak köszönhetően végezi az önkormányzati cég.
  Városfejlesztés  -  2015. 07. 13. 12:26
  Elkészült az akadálymentesítés és a megsüllyedt épületrész felújítása a Hosszúsétatéren
  Az Egyesített Szociális Intézmény II. számú Idősek Otthonában 44 idős nyugdíjasról gondoskodnak. A kétszintes épület adottságai régóta problémát okoztak már, így az intézmény-felújításokra meghirdetett Ybl-program keretében kerülhetett sor a Hosszúsétatéri Idősek Otthona akadálymentesítésére és az épület szerkezetének megerősítésére, amelyre mintegy hetvenmillió forintot fordított a város.
  Városfejlesztés  -  2015. 07. 12. 18:30 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Keddtől a buszok is a megszokott rend szerint közlekednek a Várkörúton
    Vasárnap délután megnyitották a Várkörút Rákóczi út és Budai út közötti szakaszát. A járdán és a Zsuzsanna forrásnál még néhány napig dolgozni fog a kivitelező és ugyancsak néhány nap kell még, hogy az Árpád-fürdő mögötti parkolót is újra használhassák az autósok. A gépjárműveken túl, keddtől már azok a helyi járatos buszok is - melyek eredeti útvonala a Várkörút Rákóczi út – Budai út közötti szakaszát érinti – menetrend szerint közlekednek ezen a szakaszon.
  Városfejlesztés  -  2015. 07. 03. 10:48 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Tovább fejlődik a 11. számú választókörzet
   Sajtó- tájékoztatón számolt be pénteken délelőtt Deák Lajosné azokról a fejlesztésekről, amelyek a 11. számú választókörzetben az idei esztendőben megvalósulnak. Körforgalom kialakítás, járdafelújítás és több intézményi fejlesztés is szerepel a 2015-ös tervek között. Az adósságkonszolidációnak köszönhetően a Saára Gyula útfelújítási program 2015-ben is folytatódik.
  Városfejlesztés  -  2015. 07. 02. 14:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Jó ütemben haladnak a Várkörút aszfaltozásával
   Jó ütemben halad a Várkörút felújítása és a kivitelező a Rákóczi út és a Budai út közötti szakaszon hétvégére végez az út aszfaltozásával is. Közben épül a Zsuzsanna forrás körüli park, ahol minőségi térkővel és betonelemekkel és parkosítással teszik szebbé a környéket. A Petőfi utca és a Budai út közötti lezárás árhatóan szombaton 17 óráig tart, hiszen az aszfaltépítő géplánc munkálatai miatt.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss