15 oC / 2 oC(koponyeg.hu)
eső (várható)
2015. Március 29. Auguszta, Bertold
   Eseménynaptár
2015 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség

  Városfejlesztés  -  2015. 03. 26. 19:00
  Már a hidakat építik az elkerülőn

  Az új nyomvonalon, 7 km hosszan, 2x2 forgalmi sávon épül Székesfehérvár nyugati elkerülő útja. A szakemberek jelenleg hídépítési és földmunkákat végeznek, de folyamatban van a javítórétegek építése, valamint vízépítési munkák kivitelezése is.
  A munkálatokról a NIF Zrt. a közösségi oldalán közölt fényképeket
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 10. 14:27
  Elkezdődött az ivóvíz fővezeték cseréje az Ond utcában
  Kedden reggel elkezdődött az Ond utcában az ivővíz fővezeték cseréje, mellyel együtt cseréli a kivitelező az utca kilenc telkén a vízbekötéseket és a csapadékvíz elvezetést is kiápítik . A munkálatok mintegy két-három héten keresztül tartanak majd a kis felsővárosi utcában, ami után az útburkolat is megújul a Saára Gyula útfelújítási program keretén belül.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 10. 14:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Majd százan dolgoznak a Rákóczi út aszfaltozásán
   Rengeteg emberrel, két aszfaltozó- géppel és több úthengerrel végzi a kivitelező a Rákóczi út aszfaltozását, hogy mielőbb vissza lehessen engedni a forgalmat az útszakaszra. Kedden kora délutánra részben készen volt már a Várkörút - Rákóczi út kereszteződésében az új kopóréteg és a városból kifelé vezető oldalon halad a József Attila utcai kereszteződés felé a két aszfaltozógép, közben a másik oldalon a csatornafedlapok szintezése és az előkészítő munkálatok zajlanak.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 10. 13:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Új körforgalom, parkolóhelyek és pihenőpark is épül a 4. számú választókörzetben
  A lakossági igények figyelembe vételével alakult ki a 2015-ben megvalósítható körzeti fejlesztések listája a 4. számú választókörzetben, ahol új körforgalom épül és számos parkolóhelyet alakítanak ki. A Kölcsey ligetből pedig igazi pihenőpark lesz, ahol – a gyermekekre és a családokra gondolva – játszóteret is kialakítanak. Molnár Tamás önkormányzati képviselő a Lövölde és a Deák Ferenc utca találkozásánál tájékoztatott a fejlesztésekről.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 05. 12:20
  Tovább szépül Felsőváros - utakat és járdákat tesznek rendbe
  Az idei év tervei között csapadékvíz elvezetés, utak és járdák rendbetétele, valamint zöldfelületek megújulása is szerepel a 10. számú választókörzetben. Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője szerint a város idei, stabil költségvetése lehetőséget teremt a felsővárosiak közvetlen lakókörnyezetében lévő problémák megszüntetésére is.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 04. 19:29
  Magyarország legmodernebb vasútállomása épül Székesfehérváron
   A korszerűsítés után perontetővel, közvilágítással és gyalogos felüljáró ellátott peronok szolgálják majd a fehérváriak és az átutazó közönség kényelmét. Az állomás utascsarnokát és a hozzá csatlakozó gyalogos aluljárót átalakítják valamint két lift épül, melyek az akadálymentes közlekedést biztosítják a csarnok és az aluljáró között. Az egyik lift a galéria szinten épülő új kormányablakot is ki fogja szolgálni. A csarnok fő lépcsője megmarad, a bal oldali vágányokhoz levezető lépcsőt pedig nyolc méteresre szélesítik.
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 03. 09:35
  Fedlapszintezés, csatornabekötések, térkövezés - gőzerővel dolgoznak a Várkörúton
  Befejeződött már a Marosi Arnold utca és a Várkörút kereszteződés- ében a befogadó csatorna építése és jelenleg az út alatti csapadékvíz csatornák bekötéseinek cseréje zajlik. Több helyen elkészült már a térköves járda burkolat, melynek építése jelenleg is folyik a Várkörút belváros felőli oldalán. Ha az időjárás engedi jövő héten a Rákóczi út aszfaltozása is elkezdődik.
  Városfejlesztés  -  2015. 02. 23. 16:46
  Belvárosi ingatlanfejlesztés - elkészült a Jókai utca 15. épülettömb felújítása
  Elkészült a Jókai utca 15-ös szám alatti belvárosi épülettömb felújítása. Az épületben utoljára a Fehérvár Médiacentrum tevékenykedett, azonban az utoljára 1986-ban felújított épület elosztása egyrészt nem volt igazán alkalmas a televízió és a rádió működésére továbbá rendkívül sokba került volna a felújítás. Az épületre összesen 160 millió forintot költöttek és három szinten irodákat alakítottak ki benne.
  Városfejlesztés  -  2015. 01. 22. 09:29
  Elkészült a Brunszvik Teréz Óvoda külső felújítása
  A Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda külső felújítására a komplex városrehabilitációs projekt központi elemét jelentő Várkörút felújítása mellett, a projekt részeként került sor. A felújítás az Óvoda hőszigeteléssel történő homlokzat rekonstrukciójára, a külső nyílászárók cseréjére, valamint a főbejárat akadálymentes kiépítésére terjedt ki.
  Városfejlesztés  -  2015. 01. 21. 12:41
  Elkészült a tetőfelújítás a Szigetben - idén is folytatódnak az intézményfelújítások
  A szeptember eleji nagy esőzések miatt az egyébként is tervezett munkálatokat előrehozták. Az elmúlt hónapokban több mint 2000 négyzetméteren leszigetelték a tetőt, megoldották a csapadékvíz elvezetést és valamennyi emeleti tanteremben kicserélték az álmennyezetet. A tanítás zavartalanul folyik az iskolában, a tetőfelújítás program pedig ütemezetten, további 16 intézményben folytatódik a következő években.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss