14 oC / 9 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős (várható)
2015. Október 10. Gedeon, Ferenc, Bendegúz
   Eseménynaptár
2015 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Felsőoktatás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2015. 09. 30. 11:28
  Új fitnesz-játszótér és épülő parkolók a Vízivárosban
  A Sarló utca 8. mögött elkészült új fitnesz-játszótérről és a hamarosan kezdődő parkolóépítésről számolt be a Víziváros önkormányzati képviselője és a városgondnok szerdán délelőtt. A városrész parkolási problémáit valóban megoldja az a 152 új parkolóhely, melynek kivitelezése hamarosan megkezdődik. A munkavégzés jelentős tereprendezéssel jár majd, ugyanis négyezer köbméter földet kell megmozgatni a régi sínek helyén.
  Városfejlesztés  -  2015. 09. 30. 11:23 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Új járdaszakaszok és intézményi fejlesztések a 11. számú választókörzetben
  Járda- és csatorna-felújítások, akadály mentesítés, valamint az Ybl-program keretében több intézményi felújítás is zajlott idén a 11. számú választókörzetben. Az elmúlt hónapokban elvégzett munkálatokról Deák Lajosné önkormányzati képviselő számolt be. A szerdai sajtótájékoztatót a Papagáj-telepen tartották, hiszen a lakossági igények alapján ott is több fejlesztésre kerül sor.
  Városfejlesztés  -  2015. 09. 28. 10:18
  Befejeződött a felújítás első része a Mészöly Géza utcai orvosi rendelőben
  A Mészöly Géza utcai orvosi rendelő felújítása és az akadálymentesítés két részből áll, melyek közül az engedély nélkül elvégezhető belső felújítási munkálatok elkészültek. A belső nyílászárók méreteit az akadálymentesítés előírásaihoz igazították, felújították az emeleti vizesblokkokat, ahol az alapvezetékek cseréje is megtörtént, valamint egy akadálymentes WC is készült. A rendelők előtti folyosószakaszok burkolatát cserélték ki és új lámpák is kerültek az épületbe.
  Városfejlesztés  -  2015. 09. 24. 12:45
  Sóstói Stadion - természet és sport kapcsolata Fehérváron
   A múlt pénteki közgyűlésen fogadták el a Sóstói Stadion rekonstrukció- jával kapcsolatos döntéseket: 2016 áprilisában elindulhat a kivitelezés, melynek keretében 14 000 néző befogadására alkalmas stadion épül fel, emellett számos fejlesztésre is sor kerül a városrészben. A projekt szervesen kapcsolódik a Sóstó Természetvédelmi Terület megmentéséhez is.
  Városfejlesztés  -  2015. 09. 14. 12:46 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Negyvenmilliárd forintból újul meg a székesfehérvári vasútállomás
  Mintegy negyvenmilliárd forintból újul meg a székesfehérvári vasútállomás, ahol az utasok keddtől már birtokba vehették a megújult aluljárót is. A 2016-ban záruló beruházás során az ország egyik legmodernebb vasútállomása jön létre Székesfehérváron, tovább erősítve a város közlekedési csomóponti szerepét. A teljes vágányépítés 2016-ban fejeződik be a Budapest és Börgönd felőli oldal új kitérőinek és vágánykapcsolatainak megépítésével.
  Városfejlesztés  -  2015. 09. 01. 12:16 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megújul a Városház tér 2. - a Városháza teljes épületegyüttesét felújítják
  Már zajlanak a munkálatok a Városház tér 2. számú épületben, amelynek felújítása az „Új Belváros - Várkörút rehabilitációja” projekt keretében valósul meg. A mintegy 60 millió forintos beruházás érinti az épület tetőszerkezetét, a szerkezeti elemek részleges cseréjével, a megmaradó faszerkezetek tisztításával. A tetőn teljes héjazatcsere történik, valamint a bádogos szerkezeteket is cserélik.
  Városfejlesztés  -  2015. 08. 31. 12:51
  Intézményfelújítások városszerte az Ybl Miklós programnak köszönhetően
  Székesfehérvár évek óta egyre többet fordít intézmény-felújításra az Ybl Miklós program keretében. Idén mintegy 30 helyszínen dolgoztak, vagy dolgoznak még most is a kivitelezők. Bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, valamint szociális és kulturális intézményeket is érintenek a beruházások. A jelentős, mintegy 800 millió forint összköltségű fejlesztésekről hétfőn sajtótájékoztatón számolt be a város polgármestere és Székesfehérvár jegyzője.
  Városfejlesztés  -  2015. 08. 31. 12:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elkészültek az új járdaszakaszok és az akadálymentesített feljáró a Tóvárosban
  Új járdaszakasz, lépcső és akadálymentes feljáró készült el az iskolakezdésre a Tóvárosi Általános Iskola előtt és szintén új járda épült az óvoda és az iskola közötti szakaszon. A mintegy 6 millió forintos beruházás műszaki átadását hétfőn délelőtt tartották. A terület önkormányzati képviselője, Mészáros Attila köszönetet mondott a Városgondnokságnak és a kivitelező cégnek, hogy határidőre elkészült a munka, így az iskolakezdésre a gyerekek az új járdaszakaszokat tudják használni.
  Városfejlesztés  -  2015. 08. 25. 16:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Új csoportszobák és tornaterem a felújított Maroshegyi Óvodában
  Bejárást tartottak a Maroshegyi Óvodában, ahol két csoportszobát, új, hetven négyzetméteres tornatermet és egy sószobát is kialakítottak. Az új helységeket a hatósági engedélyek beszerzését követően, októbertől vehetik birtokba a gyerekek. A kivitelezés 125 millió forintba került és új eszközöket is vásároltak 10 millió forint értékben.
  Városfejlesztés  -  2015. 08. 04. 08:11
  Megérkezett a támogatási döntés - kerékpárút épül a Sóstó Ipari Parkban
  Mintegy 200 millió forintos támogatást nyert el Székesfehérvár Önkormányzata kerékpárút - hálózatának fejlesztésére a Japán utca - Amerikai fasor - Holland fasor mentén. A projekt célja, hogy a 8. számú főúttal párhuzamosan gyalogos és kerékpárutat alakítsanak ki mintegy 1880 méter hosszon. A megépülő kerékpárúttal biztosítják a Sóstó Ipari Park megközelítését és hálózati kapcsolat jön létre a már meglévő bicikli-utak között is.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss