8 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 12.96 km/hDNY-i szél (aktuális)
2014. December 19. Viola, Anasztáz
   Eseménynaptár
2014 December
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
3
4
5
6
7
8
9
24
25
26
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Advent

  Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség

  Városfejlesztés  -  2014. 12. 17. 10:31
  Új gyalogos átkelőhely és buszváró készül a Géza utcában
   A Géza utca és az Álmos vezér utca sarkán egy gyalogos átkelőhely építésére, valamint a Géza utca 38. számú ház előtti buszmegállónál egy magasított, térköves peron megépítéshez adtak át munkaterületet. A kivitelező az időjárás függvényében kezdi a munkát és legkésőbb tavasz közepére végez. A munkaterület átadáson szó volt a Király sor Géza utca kereszteződésének átalakításáról is.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 14. 07:12
  Ideiglenes peronok vasárnaptól a Vasútállomáson

  A székesfehérvári vasútállomás felújításának részeként vasárnap éjszaka lezárták az utascsarnokot és megkezdték az aluljárók, peronok és vágányok korszerűsítését. A menetjegyeket az állomásépület bal oldalán, kívül található ideiglenesen kihelyezett pénztárban lehet megvenni és ott lesz az interneten megvett jegyek automatája is.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 12. 12:27
  Elkészült a gyalogos és kerékpáros híd a Gaja patak fölött
   A kerékpárosok és gyalogosok számára épült híd a Gaja patak felett a "Szociális város-rehabilitáció Szárazréten" projekt keretében. A kivitelező Útéppark Kft. befejezte a munkát és pénteken délelőtt, a burkolati jelek felfestése és a pillér melletti korlát építése is befejeződött, majd megtörtént a műszaki átadása a műtárgynak.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 10. 13:24
  Kilenc új, biztonságos gyalogos-átkelőhely épült városszerte
   A napokban városszerte több helyen befejeződik a gyalogos átkelőhelyek építése. Az esős időjárás elmúltával az útburkolati jeleket is elkezdte felfesteni a kivitelező. Új gyalogos átkelők épültek a Liget sornál az uszoda és Koronás park között, az Ybl orvosi rendelő előtt, a Tisztiklubnál és a Zichy liget Dózsa Gy. út felőli sarkán, a Csíkvári úton és a Pozsonyi út – Karinthy utca kereszteződésében, továbbá a Budai úton az Interspar előtt, a Budai út - Seregélyesi út kereszteződésben és a Halesz ligetnél.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 09. 18:47
  Bővül a parkolóhelyek száma a Gáz utcában, a Deák Ferenc utcában és a Lövöldén is
  A munkaterületek átadásával folytatódnak az útfelújítási munkálatok a 4. számú választó- körzetben. A Lövölde utca és a Deák Ferenc utca által határolt területen bővül a parkolóhelyek száma. Parkolót alakítanak ki a Vodafone Sportcentrum mögött, több helyszínen pedig megújul a járda és az út is, összesen mintegy 1000 négyzetméternyi felületen. A munkák az időjárástól függően készülnek el, a végső határidő 2015 április 30.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 09. 11:27
  Megkezdődött a felújított utak műszaki átadása Szárazréten
  Kedden megkezdődött a műszaki átadás azoknál az utaknál, amelyeket a "Szociális város-rehabilitáció Szárazréten" című projekt keretében újítottak fel. Megújult a Sió utca, a Gaja utca, a Régi Csóri út, a Kertész utca, a Kertész köz, a Mura utca egy szakasza, az Opole tér, és a Farkasvermi út útburkolata is a kis körforgalom és a Pityer utca közötti szakaszon. A beruházás bruttó 65,5 millió forintba került.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 04. 13:26
  Ilyen lesz az új körforgalom a Várkörút - Rákóczi út kereszteződésében
   Végre kisütött a nap, így a munka is jobban halad a Várkörút - Rákóczi út kereszteződés- ben, ahol látszik már, hogy hol és mekkora lesz az új körforgalom. A Rákóczi út - József Attila utca kereszteződésben is látható már, hogy helyezkedik el a körforgalom. A munkát az időjárástól függően, folyamatosan végzi a kivitelező.
  Városfejlesztés  -  2014. 12. 01. 11:47
  Megkezdődtek a Várkörút felújítási munkái - megújulnak a környező közterek is
  A Várkörút és környéke felújítása, valamint a szűken vett Belváros kiszélesítése a 2014-15-ös időszak egyik legfontosabb beruházása Székesfehérváron. A város 567,5 millió forint támogatást nyert az „Új Belváros – Várkörút rehabilitációja” pályázattal, a beruházások várhatóan 2015 nyarára fejeződnek be. A fő projektelemek, a Várkörút és a Rákóczi út járda és útfelújítási munkálatai 2014 november 10-én a munkaterület átadással megkezdődtek.
  Városfejlesztés  -  2014. 11. 22. 13:17
  Épülnek a felüljárók az elkerűlő út új szakaszán
  A hét kilométer hosszan épülő nyugati elkerülő teljes szakaszán épülnek már a műtárgyak és ezzel párhuzamosan a földmű építési munkákat végzi a kivitelező. Az új nyomvonalon létesülő, 2x2 forgalmi sávos utat a tervek szerint 2016 nyarán vehetik majd birtokba a közlekedők. A szakaszon 8 felüljárót és 2 különszintű csomópontot építenek.
  Városfejlesztés  -  2014. 11. 20. 12:22
  Elkészült a járda és a burkolt padka a Kisteleki utcában a bölcsőde előtt
   A Kisteleki utcában, a bölcsőde előtt, a Zsolt és a Taksony utca közötti szakaszon új térköves járdát és parkolásra is alkalmas burkolt padkát alakítottak ki. A Saára Gyula Program keretén belül elkészült munkának csütörtökön délelőtt volt a műszaki átadása. A több száz négyzetméternyi térköves felület az intézmény melletti, korábbi parkolási gondokon is segít. Ugyancsak csütörtökön délelőtt volt a műszaki átadása az Almássy lakótelep út térkövezett parkolóinak.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Közgyűlés [élő]

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss