23 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 12.96 km/hDK-i szél (aktuális)
2016. Augusztus 27. Gáspár, Mónika
   Eseménynaptár
2016 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 • Nincs esemény!

 • Minifoci EB

  Hirdetés

  Városkártya

  Népszavazás 2016

  Tourinform  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2016. 08. 24. 10:28
  Milliárdos fejlesztések Fehérváron
   Ciklusokon átívelő fejlesztések valósulnak meg Székesfehérváron az Integrált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A pályázatok benyújtásával 10.3 milliárd forint címkézett támogatás kerül lekötésre, többek között gyermekjátszótér, fitneszpark, óvodafelújítás is lesz, valamint kelet-nyugat irányú új út épül a Sárkeresztúri és a Seregélyesi út között. 
  Városfejlesztés  -  2016. 08. 19. 11:38
  Milliárdos fejlesztések kezdődnek - nézze meg a "déli elkerülő" nyomvonalát
  A város számára nagyon fontos kérdésekről döntött a közgyűlés, melyek kivétel nélkül egyhangú támogatást kaptak. A fejlesztések nem egy-két évről szólnak, hanem ciklusokon átívelők – mondta Fehérvár polgármestere. A pénteki döntésekkel és a pályázatok benyújtásával 10.3 milliárd forint címkézett támogatás kerül lekötésre abból a 17.3 milliárd forintból, amit a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program biztosít a városnak.
  Városfejlesztés  -  2016. 08. 18. 15:34 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kezdődik a Tulipános Óvoda és a 3. számú Bölcsőde felújítása
  A támogatási szerződések megkötését követően elindul a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodájának, valamint a 3. számú Bölcsődének a felújítása. A bruttó 250 millió forintos összköltségű beruházás keretében nemcsak energiatakarékosabb, hanem a kisgyermekek mindennapjait komfortosabbá tévő fejlesztések valósulnak meg.
  Városfejlesztés  -  2016. 08. 15. 15:09
  Kezdődik a Varga-csatorna mederburkolása
   A munkaterület átadásával elkezdődhet a munka a Bőrgyár utcában a Varga-csatornánál, ahol a meglévő földmeder burkolását építik ki beton burkolóelemekkel, mintegy 207 folyóméter hosszúságban. A beruházás során a meglévő, Tobak utcai gyalogos híd helyére, vasbeton keretelemekből áteresz épül.
  Városfejlesztés  -  2016. 08. 12. 15:40 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  KÉPES program - mégújult a Szeder utcai bölcsőde
  A példaértékű összefogás célkitűzéseként idén elkezdődött a városi fenntartásban lévő bölcsődék felújítása. Elsőként Fehérvár egyik legnagyobb bölcsődéje újult meg a Szeder utcában. A 108 férőhelyes intézményben a programban résztvevő cégeknek és az önkormányzatnak köszönhetően egy közel 40 millió forintos beruházás valósult meg.
  Városfejlesztés  -  2016. 08. 10. 08:18 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Jövő héten elkészül az új útburkolat az Attila utcában - a Holicsi utcában folytatódik a munka
  Július elején kezdődött az út- és járdafelújítás az Attila utcában, a Berényi út - Koppány utca közötti szakaszon. A Saára Gyula-program keretében új aszfaltburkolat és szegély épül, továbbá mindkét oldalon megújul a járda is. A munkálatokat nehezítette, hogy a Kund és a Koppány utca közötti szakaszokon nem volt teherbírása az agyagos, már-már lápos talajnak.
  Városfejlesztés  -  2016. 08. 08. 10:46
  Kezdődik a felújítás az 56-osok terén
  Fehérvár az október 23-i forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára készülve újítja fel a parkot, ahol a murvás járdák térkő burkolatot kapnak, és a zöldterületek parkosítása is megkezdődik. Fontos szempont volt azonban az is, hogy a tér a jövőben - ugyanúgy, ahogy most is - pihenőparkként funkcionáljon, és a közelben lakók kellemesen el tudják tölteni a szabadidejüket.
  Városfejlesztés  -  2016. 08. 07. 11:07
  Ilyen lesz az új Aszalvölgyi Sportcentrum
  Futópályák, játszótér, fitneszpark és rehabilitációs sportszerek, valamint biztonságos környezet szolgálja majd a mozogni vágyók igényét az Aszalvölgyben. A tervek szerint a Halesz ligethez hasonlóan szeretnének létrehozni egy olyan sportcentrumot az Öreghegy lábánál a Túrózsáki utca (volt Vidi parkoló) és az Pozsonyi út (öreghegyi Spar) közötti területen, az Aszalvölgyi vízfolyás mellett, ahol felnőttek és gyerekek is egyaránt jól érezhetik magukat.
  Városfejlesztés  -  2016. 08. 04. 09:10
  Nyári intézményfelújítások városszerte
  Folyamatosan zajlanak azok a beruházások, fejlesztések, amelyek a város intézményeinek zavartalan és korszerű működéséhez szükségesek. A nyári szünetben Fehérváron a bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák épületeiben végzik el a felmerült problémák alapján történő javításokat, illetve a nagyobb beruházások kivitelezési munkálatait. Az oktatási intézményeken kívül az Egyesített Szociális Intézmény és a Kríziskezelő Központ épületeiben zajlanak fejlesztések.
  Városfejlesztés  -  2016. 08. 03. 07:02
  Iskolakezdésre befejezik - augusztus 22-én kezdik a belső sávok felújítását az Új Csóri úton
  Az iskolakezdésre befejezi a kivitelező az Új Csóri út felújítását. Jelenleg a városba befelé vezető oldalon a buszöblök felújításán és a kifelé vezető külső sáv kötő- és kopóréteg cseréjén  dolgozik a kivitelező. A legnagyobb munkát, a két belső sáv teljes felújítását az augusztusi ünnepségek és az augusztus 20-i balatoni hétvége után kezdik és a bontással együtt három nap alatt szeretnének végezni a 2.6 km hosszú szakasz építésével.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss