7 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős, 12.96 km/hK/DK-i szél (aktuális)
2014. November 23. Kelemen, Klementina, Kolumbán
   Eseménynaptár
2014 November
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Move Week 2014

  Városfejlesztés  -  2014. 11. 22. 13:17
  Épülnek a felüljárók az elkerűlő út új szakaszán
  A hét kilométer hosszan épülő nyugati elkerülő teljes szakaszán épülnek már a műtárgyak és ezzel párhuzamosan a földmű építési munkákat végzi a kivitelező. Az új nyomvonalon létesülő, 2x2 forgalmi sávos utat a tervek szerint 2016 nyarán vehetik majd birtokba a közlekedők. A szakaszon 8 felüljárót és 2 különszintű csomópontot építenek.
  Városfejlesztés  -  2014. 11. 20. 12:22
  Elkészült a járda és a burkolt padka a Kisteleki utcában a bölcsőde előtt
   A Kisteleki utcában, a bölcsőde előtt, a Zsolt és a Taksony utca közötti szakaszon új térköves járdát és parkolásra is alkalmas burkolt padkát alakítottak ki. A Saára Gyula Program keretén belül elkészült munkának csütörtökön délelőtt volt a műszaki átadása. A több száz négyzetméternyi térköves felület az intézmény melletti, korábbi parkolási gondokon is segít. Ugyancsak csütörtökön délelőtt volt a műszaki átadása az Almássy lakótelep út térkövezett parkolóinak.
  Városfejlesztés  -  2014. 11. 17. 11:32
  Öreghegyi fejlesztések - megújult a Bory-tér és elkészült a járda a Nagyszombati utcában
   Elkészült az Öreghegyen a Bory tér növényzetének és burkolatának felújítása, három új térképes információs táblát tettek ki a városrészben és ugyancsak elkészült a Nagyszombati utcában az új járda a Ruttkai és a Pozsonyi út között. A város polgármestere arról is beszélt az öreghegyi sajtótájékoztatón, hogy 2015-ben is folytatódik a Saára Gyula Útfelújítási program és az időjárástól függően több kisebb fejlesztés, útfelújítás még idén befejeződhet a városban.
  Városfejlesztés  -  2014. 11. 12. 09:19
  A Tóvárosban újabb járdaszakasz és parkoló újult meg a Saára Gyula-program keretében
   Két helyszínen is befejeződtek Tóvárosban a Saára Gyula útfelújítási program keretében megvalósult beruházások. Szerdán reggel Mészáros Attila alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője is jelen volt a Hosszúsétatéri Óvoda melletti közel 500 m2-es járdaszakasz, valamint a Széchenyi út 47-51. mögötti parkolók megújult burkolatának műszaki átadásán. A munkálatok megközelítőleg 11 és fél millió forintba kerültek.
  Városfejlesztés  -  2014. 11. 05. 07:55
  Járda- és padkafelújítás a Kisteleki utcában
   A Kisteleki utcában útfelújítási munkák zajlanak a napokban Székesfehérvár Önkormányzatának megbízásából. A Zsolt és Taksony utca közötti szakaszon újul meg a járda és az útpadka, valamint a csapadékvíz-elvezetés is megoldódik. Egy bölcsőde és egy óvoda is működik itt, a jelentős gyalogos és autós forgalom miatt is fontos ez a beruházás, amely várhatóan jövő hét végére fejeződik be a 11. számú választókörzetben.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 30. 14:00
  Biztonságos átkelés négy forgalmas útszakaszon

   A november végéig zajló jelzőlámpa-korszerűsítési programhoz kapcsolódóan négy helyszínen alakítanak ki jelzőlámpás gyalogátkelőt Székesfehérvár nagy forgalmú útjain. A biztonságos átkelést a Budai út és a Seregélyesi út sarkánál, a Halesz ligetnél kettő, míg a Budai úton az Intersparnál, és a Széchenyi úton a Református templom és József Attila Középiskolai Kollégium között egy-egy új átkelőhely segíti majd.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 29. 08:18 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Hamarosan befejeződik a Fórum tér mögötti kis park és parkolók építése
  Október végére be is fejeződik a Fórum tér felújítása. A területen 11 új térköves parkolóhelyet alakítanak ki és megújul a bolt mögötti útburkolat is, amelyre ráfért már a felújítás, hiszen esős időben tele volt pocsolyákkal. A Fórum térre új padok kerülnek, illetve több száz cserjét is elültetnek.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 27. 05:45
  Új gyalogos átkelőhely épül a Halesz-liget felé
   Két új gyalogos- és kerékpáros átkelőhely létesül hamarosan a Budai út és a Seregélyesi út sarkánál. Az új zebrák célja, hogy a Víziváros és a vezér utcák irányából könnyebben megközelíthető legyen a Halesz-liget a gyalogosoknak és a Budapest-Balaton kerékpárút Székesfehérváron átmenő szakasza is minden valószínűség szerint erre halad majd.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 17. 10:36
  Megtekinthető a tervmódosítások dokumentációja
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata több területre vonatkozóan elkészítette a helyi építési szabályzat és a szabályozási terv módosítását. A jogszabályi előírásoknak megfelelően, a nyilvánosság biztosítása érdekében a város honlapján és a Főépítészi Iroda előtti (Városház tér 1. fsz.) hirdetőtáblán is megtekinthető a közbenső tájékoztatási szakasz dokumentációja.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 10. 12:13 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Akadálymentesített szociális bérlakások a Hosszúsétatér 64-ben
    Évtizedes problémát oldott meg Székesfehérvár Önkormányzata azzal, hogy átalakította a Hosszúsétatér 64. számú épületet. A korábbi - sokszor érvényes szerződés nélkül - lakók kiköltöztetése után nyáron nyolc, akadálymentesített lakást alakítottak ki, melyekben kollektoros fűtésrásegítés és napelemek is vannak. A lakásokat pénteken délelőtt a környéken élők is megnézhették, az első lakók pedig néhány héten belül költözhetnek be.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss