29 oC / 14 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2015. Július 01. Tihamér, Annamária, Olivér, Áron
   Eseménynaptár
2015 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
9
12
15
16
18
19
22
24
26
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2015. 06. 30. 13:04
  Dolgoznak a felújításon - két óvoda 12 vizesblokkja újul meg
   A Város- gondnokság szakemberei június közepén kezdték a Tolnai és a Sziget utcai óvoda vizesblokkjainak felújítását és a terveknek megfelelően jól haladnak a munkával. A nyolcvanas évek elején épült klasp rendszerű épületek vizesblokkjaiban az alapgépészeti rendszert is cserélik, így teljesen új víz és szennyvízbekötéseket építenek és az elektromos rendszert is újrakábelezik. A felújításokat a KÉPES programnak köszönhetően végezi az önkormányzati cég.
  Városfejlesztés  -  2015. 06. 22. 11:14 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megkezdődik a körforgalom építése a Deák Ferenc - Horvát István utca kereszteződésében
  Június 23-án kedden megkezdődnek azok a munkálatok, amelynek során körforgalmat alakítanak ki a Deák Ferenc utca és a Horvát István utca kereszteződésében. A mintegy 15 millió forintos beruházás nemcsak a körforgalmat érinti, az út szegélye és több járdaszakasz is megújul, illetve parkolóhelyeket is kialakítanak. A munkák várhatóan két hónapig tartanak majd.
  Városfejlesztés  -  2015. 06. 18. 09:40
  Modern Városok Program - már következő közgyűlésen téma lesz a Zichy liget és a belváros összekötése
   A Modern Városok Programról és az-az a kormány és a Fehérvár által május 26-án aláírt megállapodás jelenlegi állásáról tartott sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője és Cser-Palkovics András polgármester. A megállapodásról szóló kormányhatározat június 12-én jelent meg a Magyar Közlönyben, ami az egyes programpontok mellé felelős szakminisztériumot is rendel.
  Városfejlesztés  -  2015. 06. 16. 17:38 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elkészült az új járda a Palotavárosi Óvodánál
  Mintegy 110 méteres új járdaszakasz készült el a Ligetsori Óvoda Palotavárosi Tagóvodája előtt. A beruházásnak köszönhetően, amely Viza Attila önkormányzati képviselő egyéni képviselői keretéből valósult meg, biztonságosabbá vált a közlekedés az óvodába vezető úton.
  Városfejlesztés  -  2015. 06. 16. 17:14
  Készülnek a tervek a Sóstó Természetvédelmi Terület fejlesztésére
  A kormánydöntés meg- születésével életbe lépett a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjával kapcsolatban az a tervezői szerződés, amelyről január végén döntött a város közgyűlése. A tervezőkkel közös bejárást tartott kedden dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Brájer Éva és Mészáros Attila alpolgármesterek, hogy véglegesítsék a tervezett fejlesztés részleteit.
  Városfejlesztés  -  2015. 06. 11. 10:27
  Szociális városrehabilitáció Szárazréten - befejeződött a városfejlesztő beruházás
  A fejlesztéssorozat összesen kilenc fő elemet tartalmazott: a szárazréti Fatimai Boldogasszony-plébánia és római katolikus templom felújítása, a Mura utcai játszótér, park a Szárazréti Óvoda és a szociális otthon között, a Szárazréti Óvoda bővítése, a Vörösmarty Általános Iskola szárazréti tagintézményének felújítása és bővítése, a Bodrogi, a Dráva és a Száva utca felújítása, a Gaja-patak fölötti híd megépítése, a Farkasvermi út és a Mura utca burkolatcseréje és járdafelújítása és több más kisebb utca felújítása is elkészült.
  Városfejlesztés  -  2015. 05. 28. 16:44
  Péntektől a gyalogosok és a kerékpárosok, vasárnaptól a gépjárművek is használhatják
  Péntek délutántól a gyalogosok és a kerékpárosok, vasárnap reggeltől pedig a gépjárművek számára is ideiglenesen megnyílik a Várkörút északi ága. A 16, 16A és 17 számú buszjáratok is eredeti útvonalukon közlekednek vasárnaptól. A jövőben az átmenő helyett a Belvárosba irányuló célforgalmat szolgálja majd az útszakasz, ezért több forgalomtechnikai változásra számíthatnak az autósok. A hétvégi rendezvények miatt a Mátyás király körút egy szakaszát lezárják.
  Városfejlesztés  -  2015. 05. 28. 14:46
  Elkészültek a Palotavárosban az új parkolók
   Négy helyen épültek újabb parkolók a Palotavárosban a Saára Gyula-program keretében: a Beszédes József téren, a Kodolányi János, a Kelemen Béla és a Schwäbisch Gmünd utcában. A Palotavárosban a parkolóhelyek számának növelése az egyik legfontosabb lakossági igény, ezért több önkormányzati beruházás is indult idén.
  Városfejlesztés  -  2015. 05. 27. 09:09
  Miről szól a Modern Városok Program együttműködési megállapodás?
  Szerdán sajtó- tájékoztatón értékelte a miniszterelnöki látogatást és a Modern Városok Program keretében aláírt megállapodás részleteit Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és dr. Cser-Palkovics András polgármester.  2022, az Aranybulla 800. évfordulója jeles esztendő lesz Fehérváron és 2024-ben újra Magyarország adhatja Európa kulturális fővárosát és ezen a pályázaton minden bizonnyal Székesfehérvár is elindul - hangzott el a sajtótájékoztatón.
  Városfejlesztés  -  2015. 05. 19. 11:32
  Már nem kell úszómellény - modern gyalogos-kerékpáros híd épült a Gaja-patak felett
  Hivatalosan is átadták a kerékpáros-gyalogos Gaja-hidat, amely tavaly év végén készült el a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című projekt keretében. A hídépítés közel 75 millió forintba került. A kerékpárosok és gyalogosok számára készülő híd teljes hossza majd harminc méter. A híd a Szárazrét felőli oldalán gyalogos-kerékpáros aluljáróhoz, a városközpont felőli oldalán pedig kerékpárúthoz csatlakozik.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss