11 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 16.56 km/hÉ/ÉNY-i szél (aktuális)
2016. Október 27. Szabina, Antonietta
   Eseménynaptár
2016 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 • Nincs esemény!

 • Prima-díj szavazás

  Aláírásgyűjtés

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2016. 10. 26. 14:57
  Megújul a Közlekedési Felügyelőség épülete a Sárkeresztúri úton
    A jövőben 12 kormányhivatali épület újul meg Fejér megyében 993 millió forint támogatásból. Az épületeken energetikai felújításokat terveznek, a beruházás eredményeként jelentősen csökkenhetnek a kormányhivatal üzemeltetési költségei. A projekt keretében Székesfehérváron a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége újul meg a Sárkeresztúri úton.
  Városfejlesztés  -  2016. 10. 20. 13:40
  A hatvanadik évfordulóra megszépült az 56-osok tere Fehérváron
  Megszépült az október 23-i forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára az 56-osok tere, ahol az évfordulóra készülve újította fel a teljes parkot a Városgondnokság. A murvás járdák helyett térköves burkolatot épült, és a zöldterület parkosítása is megtörtént. A felújításnál fontos szempont volt az is, hogy a tér a jövőben - ugyanúgy, ahogy korábban is - pihenőparkként funkcionáljon, és a közelben lakók kellemesen el tudják tölteni a szabadidejüket.
  Városfejlesztés  -  2016. 10. 19. 13:08 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Felsővárosi fejlesztések - megszépül a Szent Sebestyén tér is
   Tovább szépül a Szent Sebestyén templom előtt tér, ahol a park végéig tartó térköves sétány és a századelő stílusát idéző közvilágítás készül. Folytatódik a templom rekonstrukciója is, továbbá megújul a Felsővárosi Közösségi Ház vizesblokkja. Az óvoda udvara az elmúlt hétvégén szépült meg a szülők közreműködésével. A Felsővárost érintő fontos köztéri és intézményi fejlesztésekről Földi Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője tájékoztatott.
  Városfejlesztés  -  2016. 10. 19. 12:42
  Több mint tízezer négyzetméternyi burkolati jelet festenek újra Fehérváron
  Október végéig befejeződik a városi úthálózaton az útburkolati jelek felújítása – tájékoztatott Papp Regina Székesfehérvár Városgondnokságának forgalomtechnikai felelőse. Több mint 10 ezer négyzetméternyi burkolati jelet festenek újra a városban.
  Városfejlesztés  -  2016. 10. 18. 16:15
  Hétmilliárd forint kórházfejlesztésre - kormányhatározat a fehérvári belgyógyászati tömb kialakításáról
  Megszületett a kormányhatározat: bekerült az állami költségvetésbe a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Belgyógyászati tömbjének megépítéséhez szükséges forrás. Székesfehérvár Önkormányzata örül a hétmilliárdos támogatásnak, hogy a város a kormányzattal együtt fejlesztheti tovább az egészségügyi ellátást.
  Városfejlesztés  -  2016. 10. 17. 10:12 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Új parkolók épültek a Gőzmalom utcában
  Mintegy 1700 négyzetméternyi területen, a Gőzmalom utca és a Sarló utca között, a Fűtőerőmű régi telkén 58 parkolóhely épült. A parkoló mind a Sarló utca 14., mind a Gőzmalom utca felől megközelíthető. A közvilágítás kivitelezése még tart ezzel napokon belül elkészülnek a szakemberek, a Városgondnokság pedig a parkosítását is elvégzi a parkoló körüli zöldterületnek. A parkolók mellett hamarosan egy közel ezer négyzetméteres kutyafuttatót is építenek a Sarló utcai házak mögött.
  Városfejlesztés  -  2016. 10. 14. 10:25
  Utolsó szakaszában a közbeszerzés - hamarosan dönthet a közgyűlés
  Végéhez közeledik az a kétszakaszos közbeszerzési eljárás, amelynek keretében a Sóstói Stadion kivitelezőjét kiválasztják. Hamarosan közgyűlés elé kerül a téma, ezzel minden arra mutat, hogy az eredeti terveknek megfelelően 2017-ben elkészül az új létesítmény.
  Városfejlesztés  -  2016. 10. 13. 20:32
  Közvilágítás - kétezer lámpatestet cserélnek le városszerte
  Nagyszabású közvilágítás-korszerűsítési programba kezdett Fehérvár. A város saját forrásból, a Városgondnokság bevonásával közel kétezer darab korszerűtlen higanygőz lámpát cseréltet le. A több városrészt érintő beruházás költsége várhatóan 150 millió forint lesz, az új technológiát a Verebélyi utcában és közben próbálták ki előzetesen – ezt a csütörtök esti bejáráson mutatták be nyilvánosan is.
  Városfejlesztés  -  2016. 10. 11. 20:34
  Kossuth-díjas építész és csapata egy hónapja tervezi az új, fehérvári rendezvénycsarnokot
  A rendezvény- csarnok tervezői és a szurkolók első alkalommal találkoztak kedden késő délután a Hiemer-házban. A tervezők már több mint egy hónapja dolgoznak a multifunkcionális csarnok tervein, ami hat hónapig tart majd. Ezalatt a szurkolóknak is több alkalommal lesz lehetőségük megismerni a tervek alakulásával. A város polgármestere elmondta, hogy a tervezési folyamatot hamarosan szélesebb fórumon is tervezik bemutatni a fehérváriaknak.
  Városfejlesztés  -  2016. 10. 11. 09:36
  Napokon belül befejeződik a Pozsonyi út alsó szakaszán az ivóvízvezeték cseréje
  Napokon belül befejeződik a közműépítés a Pozsonyi út alsó szakaszán, ahol a gázszolgáltató gázvezetéket cserélt, a város pedig júliusban kezdte az ivóvíz vezeték cseréjét. Az útszakaszon gyakoriak voltak a csőtörések és az utca burkolatának teljes felújítása előtt fel kellett újítani az ivóvíz hálózatot is, hiszen egy rossz állapotban lévő vezeték nem maradhat egy új út alatt – mondta Laczi Péter a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss