11 oC / 1 oC(koponyeg.hu)
köd (várható)
2014. November 01. Marianna
   Eseménynaptár
2014 November
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
26
27
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Move Week 2014

  Városfejlesztés  -  2014. 10. 30. 14:00
  Biztonságos átkelés négy forgalmas útszakaszon

   A november végéig zajló jelzőlámpa-korszerűsítési programhoz kapcsolódóan négy helyszínen alakítanak ki jelzőlámpás gyalogátkelőt Székesfehérvár nagy forgalmú útjain. A biztonságos átkelést a Budai út és a Seregélyesi út sarkánál, a Halesz ligetnél kettő, míg a Budai úton az Intersparnál, és a Széchenyi úton a Református templom és József Attila Középiskolai Kollégium között egy-egy új átkelőhely segíti majd.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 29. 08:18 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Hamarosan befejeződik a Fórum tér mögötti kis park és parkolók építése
  Október végére be is fejeződik a Fórum tér felújítása. A területen 11 új térköves parkolóhelyet alakítanak ki és megújul a bolt mögötti útburkolat is, amelyre ráfért már a felújítás, hiszen esős időben tele volt pocsolyákkal. A Fórum térre új padok kerülnek, illetve több száz cserjét is elültetnek.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 27. 05:45
  Új gyalogos átkelőhely épül a Halesz-liget felé
   Két új gyalogos- és kerékpáros átkelőhely létesül hamarosan a Budai út és a Seregélyesi út sarkánál. Az új zebrák célja, hogy a Víziváros és a vezér utcák irányából könnyebben megközelíthető legyen a Halesz-liget a gyalogosoknak és a Budapest-Balaton kerékpárút Székesfehérváron átmenő szakasza is minden valószínűség szerint erre halad majd.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 17. 10:36
  Megtekinthető a tervmódosítások dokumentációja
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata több területre vonatkozóan elkészítette a helyi építési szabályzat és a szabályozási terv módosítását. A jogszabályi előírásoknak megfelelően, a nyilvánosság biztosítása érdekében a város honlapján és a Főépítészi Iroda előtti (Városház tér 1. fsz.) hirdetőtáblán is megtekinthető a közbenső tájékoztatási szakasz dokumentációja.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 10. 12:13 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Akadálymentesített szociális bérlakások a Hosszúsétatér 64-ben
    Évtizedes problémát oldott meg Székesfehérvár Önkormányzata azzal, hogy átalakította a Hosszúsétatér 64. számú épületet. A korábbi - sokszor érvényes szerződés nélkül - lakók kiköltöztetése után nyáron nyolc, akadálymentesített lakást alakítottak ki, melyekben kollektoros fűtésrásegítés és napelemek is vannak. A lakásokat pénteken délelőtt a környéken élők is megnézhették, az első lakók pedig néhány héten belül költözhetnek be.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 09. 15:47
  Fejlesztések az Alba Volánnál - a jövő közösségi közlekedésének alapjait teszik le
  A jövő közösségi közlekedésének alapjait teszi le az Alba Volán Zrt. ezekben a hetekben. Az előkészítő munka, a tervezés és az eszközök közbeszerzési eljárásainak lefolytatása után a lakosság számára is érzékelhető modernizálás kezdődött pályázati forrásból. A fejlesztésnek köszönhetően többek között a buszok mozgását, várható érkezési idejét az utasok is követni tudják a nagy forgalmú megállóhelyeken.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 08. 13:09
  Járdafelújítás, új buszmegálló és parkolók a Gáz utcában
   A 33-as busz Gáz utcai megállójában soha nem volt fedett buszmegálló. Az önkormányzati képviselői keret terhére és a Városgondnokság beruházásában elkészült a fedett buszmegálló. Ugyancsak jó hír, hogy a Gáz utcának ezen szakaszán sikerült felújítani a járdát és új parkolóhelyeket alakítottak ki oly módon, hogy azok a forgalmat cseppet sem korlátozzák.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 08. 12:10
  Parkolóépítés kezdődik a Jankovich utcában - a Kelemen, a Kodolányi és a Tobak utca is érintett a fejlesztésben
   Összesen 12 parkolóhelyet alakítanak ki a Jankovich utca 2 mögött, az orvosi rendelő mellett pedig további három parkolóhely létesül. A Palotavárosban a Kodolányi János utca végén egy hat férőhelyes parkoló épül és ugyancsak hat parkolóhelyet alakítanak ki a Kelemen Béla utca 29 előtt is. A Tobak utca 17 előtt pedig összesen 14 parkolóhelyet alakítanak majd ki a Diszkont és a Zöld udvarház között.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 07. 16:43 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kondipark a Lehel utca mögött az Aszalvölgyi árok mellett
   Szabadtéri fitneszparkkal gazdagodott az Aszalvölgyi árok területe. A játszótér mögötti részen helyezték ki a nagyobb gyermekek és felnőttek számára készült kondieszközöket, amelyeket dr. Cser-Palkovics András polgármester és Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője avatott. A mostani fejlesztés fontos lépés egy nyílttéri sportcentrum kialakításához, amelyet az Aszalvölgyi árok területén szeretnének megvalósítani.
  Városfejlesztés  -  2014. 10. 07. 14:26 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elkezdődik a Szilvamag területének felújítása Maroshegyen
  Elkezdődnek a felújítások a maroshegyi Szilvamag környékén. A körzet önkormányzati képviselője, Brájer Éva a helyszínen elmondta, hogy a városrész központjának tervei már korábban elkészültek, a megvalósítás első lépései pedig még ősszel elkezdődnek. Elsőként járdákat alakítanak ki és elkészül a csapadékvíz elvezetése, majd felújítják és kiszélesítik az útburkolatot is. A képviselő beszámolt arról is, hogy az idősek otthona és az óvoda közötti lakóházaknál lévő bekötőút mart aszfalt burkolatot kap.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss