12 oC / 4 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2016. Február 07. Tódor, Rómeó, Richárd
   Eseménynaptár
2016 Február
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Tanulj Fehérváron!

  Hirdetés

  Egy százalék

  2GO Fehérvár

  Tourinform  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség

  Városfejlesztés  -  2016. 02. 04. 12:02
  Parkolók a Palotavárosban - április végéig elkészülnek az építkezéssel
  A lakótelepi parkolási problémák csökkentése érdekében, több önkormányzati képviselő kezdeményezésére parkolók bővítése kezdődik meg a közeljövőben több városrészben. A beruházásban érintett utcákban a munkaterületek átadására csütörtökön délelőtt volt.
  Városfejlesztés  -  2016. 02. 01. 14:47
  900 milliós állami támogatást kap Fehérvár a sportlétesítmények fejlesztésére
  Tovább folytatódik a MÁV Előre SC Takarodó úti pályájának felújítása, megújul a Prohászka úti sportpálya, fejlesztik a Mezővári József Sporttelepet a Maroshegyen egy szabvány műfüves pályával és megújul több középiskolai pályája is, így a Vörösmarty Szakképző és a Széchenyi sportpályája továbbá fejlesztik a Köfém SC sporttelepét is.
  Városfejlesztés  -  2016. 01. 27. 13:18
  Február közepén kezdődik a Csónakázó-tó mederkotrása
  A mederkotrással és a mintegy 1500 méter hosszú partfalépítéssel és felújítással kezdődik a munka, amit a kivitelezőnek 150 nap alatt kell befejeznie, így minden remény megvan arrra, hogy nyár elejére teljesen elkészülnek. A mederkotrással párhuzamosan megépül az a közvilágítással ellátott sétány is, mely körbeöleli majd a tavat.
  Városfejlesztés  -  2016. 01. 27. 06:20
  Elkészült a sóstói kerékpárút Székesfehérváron
  Összesen 1880 m hosszú kerékpárút épült Fehérváron a 8. számú főút kiváltására a Japán utca – Amerikai fasor – Holland fasor mentén az Európai Unió támogatásával. A projekt keretében a Japán utca - Amerikai fasor - Holland fasor szakaszain kerékpárút építés, valamint a Japán utcai szakaszán közvilágítás-fejlesztés és csapadékcsatorna-fejlesztés valósult meg.
  Városfejlesztés  -  2016. 01. 21. 11:02
  Télen is jól haladnak a munkálatok az egykori MÁV pályán
  Folyamatosan dolgoznak a szakemberek a Takarodó úton, az egykori MÁV-pálya átalakításán. Az országban az első 120 yardos, szabványos amerikai foci pálya készül el itt várhatóan tavaszra. A Városgondnokság végzi az edzőközpont kialakítását, amely a Divízió I-es feljutást megcélzó Fehérvár Enthroners csapatának új otthona lesz.
  Városfejlesztés  -  2016. 01. 18. 15:02 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Üzembe-helyezték a város új, 20MW-os kazánját a Bakony utcában
  Üzembe helyezték a Bakony utcai fűtőerőműben azt a 20MW-os kazánt, mely tehermentesíti a Király sori üzemet, biztosítható fűtési szezonon kívül a város melegvíz ellátása, fűtési szezonban pedig a szükséges hőenergia több mint felét elő lehet vele állítani azon túl, hogy biztonságot jelent 21 ezer fehárvári távfűtéses lakásnak. A beruházást a Széphő Zrt saját forrásból valósította meg mintegy 200 millió forintból.
  Városfejlesztés  -  2016. 01. 12. 13:39
  Elkészült a fehérvári mentőállomás felújítása - megérkezett a mentőorvosi kocsi is
  Azon túl, hogy megtörtént a mentőállomás épületének külső hőszigetelése, napkollektoros rendszert szereltek be, nyílászárókat cseréltek és a mentőautók garázsának kapujait elektromosra cserélték, továbbá a megújult a mentőautók mosására szolgáló garázs is. Ugyanennek a programnak a keretén belül országosan 176 új mentőautót szerztek be, melyből kettő teljesít szolgálatot Székesfehérváron.
  Városfejlesztés  -  2016. 01. 06. 12:02 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Komplett városrészi rehabilitáció stadionrekonstrukcióval
  Kormányzati támogatással, Székesfehérvár Közgyűlésének döntése nyomán nemcsak a Sóstói Stadion, hanem annak környezete is megújul, így komplett városrészi rehabilitáció valósulhat meg. Szerda reggel sajtónyilvános helyszínbejáráson tekintették meg a stadion bontási munkálatait. Jelenleg a Sóstói Stadion máshol felhasználható elemeit, székeket, lelátórészeket emelnek ki, szerelnek le.
  Városfejlesztés  -  2015. 12. 28. 12:25
  Új, ingyenes parkolóhelyek a Kölcsey utcában
  Ingyenes, körülbelül 40 autó befogadására alkalmas parkolót alakítottak ki a székesfehérvári Kölcsey utcában. A régi teniszpálya területének hasznosítására a lakosok tettek javaslatot, hiszen sokszor tapasztalták, hogy lakókörnyezetükben eddig kevés volt a parkolóhely. A már használható területet úgy alakították ki, hogy megőrizzék a közeli Olajfa Református Óvoda biztonságát és nyugalmát.
  Városfejlesztés  -  2015. 12. 22. 12:02
  Fejlesztések a Szőlő utcai keresztnél, a Szárcsa utcában és a Diófa utcában
  Több fejlesztés is elkészült az év végére Alsóvárosban, ezek közül három beruházásról számolt be Mészáros Attila, a terület önkormányzati képviselője. A Szőlő utcai kereszt környékén közösségi tér alakult ki játszótérrel és fitneszparkkal, míg a Szárcsa utca közepén befejezték a közvilágítás kiépítését. A harmadik fejlesztés is hamarosan elkészül a Diófa utcában, ahol a csapadékvíz elvezetést kellett megoldani.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss