21 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, szélcsend (aktuális)
2014. Szeptember 30. Jeromos, Honória, Hunor
   Eseménynaptár
2014 Szeptember
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2014. 09. 26. 11:04
  Parkolók, fitnesz park, új lépcső - befejezés előtt álló munkák az író és a vezér utcák környékén
    A 11. számú választó- kerületben az író és a vezér utcák környékén több munka fejeződik be a napokban. Az Aszalvölgyi-árok és a Lehel utcai kiserdő között fitnesz park, a Kisteleki Úti Bölcsőde előtt parkolók, az Almásy lakótelep 9-11 mellett szintén parkolók, a Videoton buszmegálló mögött pedig egy új lépcső építése készül el hamarosan.
  Városfejlesztés  -  2014. 09. 15. 07:19
  A levegőből is jól látszik már az épülő elkerülő út nyomvonala
   A hét kilométer hosszú elkerülő út előkészítő munkálatai még év elején indultak. A Bakony utcai és a 8. számú főút csomópontjainál pedig már a levegőből is jól látszik, hogy a töltésalapozást, az útpálya vízelvezető rendszerének a kiépítését és a hidak cölöpözési munkálatait végzik a szakemberek. Az új szakaszon összesen 8 felüljárót és kettő különszintű csomópontot építenek.
  Városfejlesztés  -  2014. 09. 12. 17:45
  Teljes tetőfelújítás lesz még ősszel a Sziget utcai és a Hétvezér Általános Iskolában
   A szeptember eleji nagy esőzésekkor beázott a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai épülete és a Hétvezér Általános Iskola. Székesfehérvár Önkormányzata azonnal felmérte az intézményekben kialakult helyzetet és mostanra már megoldást is találtak. Saját forrásból 150 millió forintot biztosít a város, jövőre pedig Tetőfelújítási programot hirdetnek, amely több épület problémáit orvosolja majd – mindezt a Hétvezér iskolában megtartott rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Székesfehérvár polgármestere és jegyzője.
  Városfejlesztés  -  2014. 09. 03. 18:15
  Parkot avattak a hős, fehérvári katonák emlékére a Király sor - Géza utca kereszteződésében
  Társadalmi összefogással, emlékparkot alakítottak ki a Királysor és a Géza utca kereszteződés- énél annak a 159, a második világháborúban elesett fehérvári katonának az emlékére, aki Gyergyószentmiklós határában vesztették életüket 1944. szeptember 7-én.
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 28. 17:29 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megindult a buszközlekedés a Mártírok útján - változik a forgalmi rend a környező utcákban is
   Bár még nagy erőkkel zajlanak a munkálatok, a szeptemberi várható forgalomnövekedés miatt megindult a tömegközlekedés a Mártírok útján. A kivitelezők mindent megtettek azért, hogy a lehető leghamarabb elkészüljenek, és iskolakezdéskor már használható állapotban legyen az út. Pályázati támogatással és a város Önkormányzata által biztosított saját forrásból hamarosan elkészül a felújítás.
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 28. 15:34
  Modern külsővel és belsővel várja a fehérváriakat az Országalma és a Szent Lukács gyógyszertár
  Az egészség- megőrzés és a lakosság felvilágosítása is szerepet kap mostantól a betegek ellátásában a megújult Országalma gyógyszertárban. A BENU gyógyszertár üzemeltetője, a Pharmanova Zrt. nagy hangsúlyt fektet a fejlesztésre, az Országalma gyógyszertár mellett megújult a rendelőintézet mellett található Szent Lukács patika is a Hunyadi út 34. szám alatt.
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 27. 11:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Felújítás a Felsővárosi Óvodában - hétfőn már várják a gyerekeket
   Székesfehérvár legöregebb óvodájára nagyon ráfért a ráncfelvarrás, hiszen a homlokzat egy része leesett, az ablakok nem zártak rendesen, a fűtésrendszer gazdaságtalan és rossz minőségű volt. Nyáron 620 négyzetméter külső homlokzatot, 373 négyzetméternyi belső vakolatot javítottak ki, kicserélték a teljes fűtési rendszert a régiek helyett új ablakok kerültek az épületre, 114 négyzetméteren új padlóburkolatot lett és vezetékezéssel együtt kicserélték az elektromos rendszert.
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 13. 14:43
  Megkezdődik a Széchenyi úti és a Hosszúsétatéri aluljárók felújítása
  Szombattól megkezdődik az a nagyszabású felújítás, amelynek során megújul a Széchenyi úti és a Hosszúsétatéri aluljáró is. A munkálatok idejére vonatkozó forgalmi rendről és a közlekedési kérdésekről Mészáros Attila, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője és Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodavezetője adott tájékoztatást.
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 13. 12:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Emlékpark rengeteg örökzöld növénnyel a Királysor Géza utca kereszteződésben
   Hat éve avatták fel a szeptember 7-én hősi halált halt magyar katonák emlékművét Gyergyó- szentmiklóson a Honvédség Társadalom Baráti Kör kezdeményezésére. A tragédia 70. évfordulójához közeledve, Deák Lajosné önkormányzati képviselőnő kezdeményezésére, társadalmi összefogással, egy emlékparkot alakítanak ki a Királysor és a Géza utca kereszteződésénél a fehérvári hősök emlékére.
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 12. 18:36
  Járda- és parkolófelújítás a Vízivárosban
   A Sarló utca mindkét oldalán még ősszel megtörténik a járdák javítása és ugyancsak részleges járdafelújítás kezdődik két helyen a Gáz utcában. A munkálatokról Horváth Miklósné a Víziváros önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót, aki elmondta, hogy a Vízivárosi Általános Iskola és a bolt között a teljes térkövezés is elkészül, továbbá a Király sor 29. számnál a belső parkolót is felújítják.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss