15 oC / 9 oC(koponyeg.hu)
zivatar záporesővel (várható)
2016. Május 24. Eszter, Eliza, Vanessza
   Eseménynaptár
2016 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2016. 05. 18. 10:37
  16 milliárd Székesfehérvárnak - minden frakció országgyűlési képviselőire számítanak
  Egyhangú szavazással támogatta Székesfehérvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén azt a javaslatot, amellyel az országgyűlési képviselőket szólítják meg. Valamennyi parlamenti frakció képviselőjét arra kérik, igenjével járuljon hozzá az állami költségvetés-módosításban a város oktatásának, egészségügyének és környezetvédelmének fejlesztésére, a rendezvénycsarnok-beruházás elindítására  biztosított 16 milliárd forintos forrás megszerzéséhez.
  Városfejlesztés  -  2016. 05. 12. 14:09
  Gázvezeték felújítás lesz a Pozsonyi és a Fiskális út egy-egy szakaszán
   Június elején elkezdi az E.ON a Fiskális utat és a Pozsonyi utat érintő gázvezeték rekonstrukciót, melynek összköltsége meghaladja a 160 millió forintot. A felújítás a VOK mögötti szakasztól a körforgalomig tart majd. Jelentős forgalomkorlátozással járnak a munkálatok, ezért az E.ON szakemberei, Deák Lajosné önkormányzati képviselővel közösen bejárták a munkaterületet, hogy megbeszéljék a legfontosabb teendőket.
  Városfejlesztés  -  2016. 05. 12. 10:34
  Új parkolóhelyek a kórház környékén - áthelyezték és felújították a játszóteret is a Madách utcában
  A kórház környéki parkolók zsúfoltságán enyhít a Madách utcában kialakított parkoló, melynek csütörtökön reggel volt a műszaki átadása. Két éve sikerült megnyitni a korábbi orvosi parkolót, idén pedig parkolóhelyeket alakítottak ki a rendelőintézet melletti területen, a Madách utcai park szélén, ami javít a kórház környéki parkolási gondokon.
  Városfejlesztés  -  2016. 05. 11. 16:49
  Elkészült a Tóparti, a Hétvezér és Sziget tornatermének felújítása
  Felújították a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a Hétvezér Általános Iskola és a Teleki Sziget utcai tagintézményének tornatermét. A fejlesztés az Önkormányzat és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének támogatásával, TAO-pályázat keretében valósult meg, mintegy 68 millió forintból.
  Városfejlesztés  -  2016. 05. 11. 07:30
  Megújul a Zrínyi utca - helyszíni egyeztetést tartottak a körzetben élőkkel
  A 14. számú egy változatos arculatot mutató körzet, többféle típusú településrészek tartoznak hozzá. Található kertvárosi, valamint panelépületekkel teli övezet és ipari zóna is. A nyár folyamán elkezdődhet a Zrínyi utca felújítása, melynek köszönhetően az érintett útszakaszokon kopóréteg-felújítást hajtanak végre, emellett a sebességcsillapítás problémáját is megoldanák.
  Városfejlesztés  -  2016. 05. 10. 10:04
  Több ezer négyzetméternyi parkolót újítanak fel a Sarló utcában
  A Sarló utcában, a 23-as szám előtt elkezdődik a 2400 négyzetméteres, több mint száz férőhelyes parkoló teljes burkolat felújítása. A szomszédos területen, a bolt mellett pedig mintegy ezer négyzetméteren újítják fel a parkolót.
  Városfejlesztés  -  2016. 05. 07. 14:10
  Hamarosan elkészül a székesfehérvári nyugati elkerülő harmadik szakasza
  Aszfaltozással, humuszolással, növénytelepítéssel és vízépítéssel folytatódnak a várost tehermentesítő nyugati elkerülő főút építési munkálatai. A közel hét kilométer hosszú, kétszer két sávos gyorsforgalmi úton két különszintű csomópont, egy körfogalom és nyolc híd fogja segíteni a közlekedés dinamikáját. Az elsőrendű úton száztíz kilométeres óránkénti sebességgel lehet majd haladni.
  Városfejlesztés  -  2016. 05. 06. 13:50
  Fecskeparti fejlesztések - hamarosan a Királykúton is kezdődik a parkoló felújítása
  Sok kisebb munka történt, összesen 2.8 millió forint értékben a Fecskeparti lakónegyedben. A Gerle és a Rigó utcában több társasház előtt készült el a térköves bejárat és járda, de nemrégiben elkészült a belső játszótér kerítése és bejárata is. A következő hetekben a Királykút lakótelepen kezdődnek hasonló munkálatok.
  Városfejlesztés  -  2016. 05. 04. 11:13
  Három év alatt újulnak meg a Palotavárosi Kálvária stációi
  Elkezdődik a Palotai úton a kálváriasor felújtása, amivel a tervek szerint három év alatt végez Kocsis Balázs restaurátor. Idén és jövőre öt-öt, 2018-ban pedig négy stáció újulhat meg. A kálváriát utoljára a nyolcvanas évek végén újították fel, amikor betonalapot is kaptak a stációk, a homokkőből 1892-ben készült alkotások viszon megértek megint a teljes felújításra.
  Városfejlesztés  -  2016. 05. 02. 21:33
  Bábszínház és rendkívüli útfejlesztési tervek - mi történt a maroshegyi lakossági fórumon?
  A Gárdonyi Géza Közösségi Ház bővítésére kész tervekkel rendelkezik Székesfehérvár, amit be is nyújtott már az állam felé a város a Modern Városok Program részeként. A művelődési ház felújítása után egy bábszínházat szeretnének létrehozni – hangzott el a fórumon. A városrész idei útfelújítási tervein túl szó volt olyan utak építéséről is, ami jelentősen enyhítené a Balatoni út, a Csóri úti körforgalom és a Széchenyi út - Horvát István utca kereszteződésének túlterheltségét.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss