18 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős, 24.12 km/hNY/ÉNY-i szél (aktuális)
2015. Május 24. Eszter, Eliza, Vanessza
   Eseménynaptár
2015 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2015. 05. 19. 11:32
  Már nem kell úszómellény - modern gyalogos-kerékpáros híd épült a Gaja-patak felett
  Hivatalosan is átadták a kerékpáros-gyalogos Gaja-hidat, amely tavaly év végén készült el a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című projekt keretében. A hídépítés közel 75 millió forintba került. A kerékpárosok és gyalogosok számára készülő híd teljes hossza majd harminc méter. A híd a Szárazrét felőli oldalán gyalogos-kerékpáros aluljáróhoz, a városközpont felőli oldalán pedig kerékpárúthoz csatlakozik.
  Városfejlesztés  -  2015. 05. 11. 14:03
  Elkészült az Ond, a Kund és a Mester utca felújítása
   Nemrégiben több utca felújítása is elkészült a Felsővárosban: az Ond, a Kund és a Mester utca burkolata is teljesen megújult, illetve az Ond utcában a teljes ivóvízvezetéket és a bekötéseket is cserélték. Még a nyár folyamán megkezdődik a Rozgonyi Piroska utcában az útfelület és az ivóvízhálózat felújítása, majd a Királykút lakónegyed parkoló- és járdafelületeinek fejlesztését fogják elkezdeni.
  Városfejlesztés  -  2015. 05. 07. 13:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Jól haladnak az elkerülő út befejező szakaszának építésével
   A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában épül a 7 km hosszú székesfehérvári nyugati elkerülő út. A főpályán a talajcsere, a töltésalapozás, a töltésépítés befejeződött. Május elején elindult a CKT beépítése is, az aszfaltozás május végétől várható. A műtárgyak cölöpözése és a hídfők betonozása elkészült, a gerendabeemelés hat hídnál befejeződött, a Gaja-patak hídjánál pedig nyár elején történik. Az új út várhatóan 2016 nyarán készül el.
  Városfejlesztés  -  2015. 05. 07. 11:32 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Több mint 1300-an dolgoztak eddig a vasútállomás felújításán
  Többszáz gép és majd másfélezer ember dolgozott eddig a vasútállomás felújításán. Az építkezés során rugalmas sínkötésekkel fektetnek le mintegy 20 kilométernyi vágányt, 87 új és korszerű kitérőt építenek be és a sínek egymáshoz rögzítését különleges hegesztési eljárással végzik, ami szintén hozzájárul a vibráció csökkentéséhez és a vasúti kocsik simább futását teszi lehetővé. A munkálatok előrehaladtával tervezünk rendszeresen beszámolni a város honlapján a felújításról, jelen cikkünkben a pályaépítési munkálatokról olvashatnak.
  Városfejlesztés  -  2015. 05. 07. 10:25 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Június 28-ig tart a felújítás - hétfőtől lezárják a Várkörút déli ágát is
   Újabb üteméhez érkezett az „Új Belváros – Várkörút rehabilitációja” projekt, így hétfőtől a Várkörút déli ágát is lezárják. A Rákóczi út és Petőfi utca közötti szakaszon 2015. május 11-én, hétfőn 8.00 órától várhatóan június 28-ig kell forgalomkorlátozásra számítani, amely az autóbuszok és az autósok közlekedését érinti elsődlegesen.
  Városfejlesztés  -  2015. 05. 07. 09:42
  Elkészült a Tapolcsányi utca felújítása az Öreghegyen
   Régóta várt beruházásként április végére elkészült a Tapolcsányi utca felújítása az Öreghegyen. A kivitelező igen jó minőségben, többlet műszaki tartalommal végezte el a munkálatokat. Kicserélték az ivóvízvezetéket, megoldották a felszíni vízelvezetést, és több rétegű aszfaltburkolattal teljes szélességben helyreállították az útpályát.
  Városfejlesztés  -  2015. 05. 04. 12:03
  Tizenöt éve húzódó probléma oldódott meg
   A szárazréti város-rehabilitációs program során teljes szélességükben megújult a Száva, a Dráva és a Bodrogi utca. A három felújított utcában a járdák térkövesek és 3680 négyzetméternyi burkolatot raktak le a szakemberek, 13 ezer négyzetméteren aszfaltoztak, 7900 méternyi szegélykövet raktak le és mintegy 600 méteren csapadékvíz elvezető csatorna épült.
  Városfejlesztés  -  2015. 04. 29. 14:54
  Több új járdaszakasz és parkoló már elkészült a Szilvamagban
   Több ütemben készül el a Szilvamag utca felújítása Maroshegyen. A járdakialakítást követően több helyen megújult már az útburkolat, parkolókat építenek és megtörténik a terület parkosítása is. Jelenleg a felszíni csapadékvíz-elvezető rendszer rendbetétele zajlik. A Saára Gyula útfelújítási program keretében folytatódnak a fejlesztések, melynek köszönhetően tovább szépül és korszerűsödik a Szilvamag utca és környéke, amely sokat emel ismét Maroshegy rangján.
  Városfejlesztés  -  2015. 04. 28. 13:24
  Kormányzati forrás a Sóstó megmentésére és a Csónakázó-tó felújítására
  Új város-rehabilitációs program indul a kormány támogatásával Fehérváron. A legutóbbi kormányülésen született döntés arról, hogy megkezdődhet a Sóstó Természetvédelmi Terület és a Vidámparki Csónakázó-tó rehabilitációs programja 3 milliárd 850 millió Ft-os állami támogatással. A Sóstón az Északi-tó mederkotrása és vízutánpótlásának biztosítása mellett a környék szinte valamennyi közterülete, útja, parkolója, járdája és sétánya megújul.
  Városfejlesztés  -  2015. 04. 20. 15:42 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Játszótér a Szőlő utcában, intézményi fejlesztések és megújuló közvilágítás
   Székes- fehérvár városa stabil és jelentős fejlesztési forrásokat tartalmazó költségvetést fogadott el 2015-re. Ennek keretében az V. számú választókörzetben is számos beruházás valósulhat meg. A Tóvárost, Alsóvárost, Sóstót és az Őrhalmi szőlőket magában foglaló városrészben több mint 50 millió forint értékű fejlesztésre kerül sor, valamint Alsóvárosban a régóta várt közvilágítás-korszerűsítés is megkezdődik, pályázati támogatással.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss