26 oC / 19 oC(koponyeg.hu)
zápor (várható)
2016. Július 28. Szabolcs, Alina, Ince, Győző
   Eseménynaptár
2016 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport

  Városfejlesztés  -  2016. 07. 27. 09:22
  Biztonság - elkészült a körforgalom az úrhidai kereszteződésben
  Fehérvár agglomerációs körzetében hat település 15 ezer lakója közlekedik rendszeresen az ún. úrhidai négyes kereszteződésen keresztül, melyen mintegy háromezer autó halad keresztül naponta és jelentős a teherautó forgalom is. Most körforgalom épült a kereszteződésben, ami sokkal biztonságosabbá tette a csomópontot. Az elmúlt 10 évben egy halálos, öt súlyos és két könnyű sérüléses baleset történt az anyagi káros eseményeken kívül a kereszteződésben.
  Városfejlesztés  -  2016. 07. 25. 20:06
  Szerdán reggel 7 órától újra nyitva a vasútállomás megújult utascsarnoka
  Július 27-én szerdán megnyitja kapuit a megújult utasváró a székesfehérvári vasúti pályaudvaron. Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a szerdától már a lifteket is használhatják az utasok. Szerdától a jegypénztárak is visszaköltöznek az épületbe és megszűnnek az utcai ideiglenes pénztárak.
  Városfejlesztés  -  2016. 07. 20. 14:45
  Csónakázó-tó - a Deák-kút medencéje is épül már a szigeten
  Tart még a mederkotrás és a partfal megerősítés a Csónakázó-tónál, és hamarosan a sétány kialakítására vonatkozó közbeszerzési eljárásban is eredményt hirdetnek. A vizet augusztus közepén kezdik visszaengedni és a halakat is visszatelepítik a megújult tómederbe. Mindeközben a Városgondnokság építi a Deák-kút medencéjét a megújuló szigeten. Jövőre tavasszal pedig ismét lehet majd csónakázni a tavon.
  Városfejlesztés  -  2016. 07. 20. 07:38
  Kezdődik a sétány építése a Szent Sebestyén téren
  A Szent Sebestyén ligeti sétányépítésre és hozzá kapcsolódó vízelvezetési munkákra hirdetett pályázatot a Városgondnokság. A sétányt mintegy négyszáz négyzetméteren, meleg színű térkővel burkolják és több mint 250 méternyi szegélyt is kell építenie a nyertes kivitelezőnek. A munka a vízelvezetést is tartalmazza lopásbiztos folyókával és a meglévő csapadékcsatorna hálózatra való csatlakozással. A munkával szeptember 30-ig végeznek majd.
  Városfejlesztés  -  2016. 07. 18. 11:02 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megnyílt a forgalom előtt a székesfehérvári nyugati elkerülő út új szakasza
  A hét kilométer hosszú, új nyomvonalon megépült 2x2 forgalmi sávos elkerülő út befejező üteme határidőre elkészült. Az út átadásával a közlekedés gyorsabb és biztonságosabb lesz, jelentősen mérséklődik a zajterhelés, csökken a tranzitforgalom Székesfehérváron és megszűnnek a főleg a nyári időszakra jellemző dugók.
  Városfejlesztés  -  2016. 07. 15. 08:07
  Útfelújítás - pénteken már aszfaltoznak az Attila utcában
  Múlt héten kezdődött az út- és járdafelújítás az Attila utcában, a Berényi út-Koppány utca közötti szakaszon, pénteken pedig már az aszfaltozást végzi a kivitelező illetve az új járda is elkészült egy szakaszon. A beruházás hivatalosan augusztus végére fejeződik be, de a kivitelező ennél szeretne gyorsabban végezni a munkával.
  Városfejlesztés  -  2016. 07. 12. 13:33
  Fekete Sas Szálló - kezdődik a tervezés, 2020-ra lehet kész a felújítás
  A Fekete Sas Szálló épületében tartottak bejárást kedden délelőtt, amelyet a kultúra számára, közösségi térként szeretne megmenteni Fehérvár. A Polgármesteri Hivatal szakembereivel közösen tartott bejáráson a város polgármestere Cser-PAlkovics András és Fehérvár főépítésze Lantay Attila is ott volt.
  Városfejlesztés  -  2016. 07. 07. 13:06
  Folytatódik a jelzőlámpa korszerűsítési program Székesfehérváron
  Folytatódik a jelzőlámpa korszerűsítési program ettől a hónaptól Fehérváron. A következő időszakban a Palotai út - Mészöly Géza utca - Mátyás király körút - Schwäbisch Gmünd utca csomópontjában, valamint a Budai úton, a Deák Ferenc – Zrínyi utca közötti szakaszon dolgoznak a szakemberek. Csúcsidőszakban, szükség esetén rendőrök irányítják a forgalmat.
  Városfejlesztés  -  2016. 07. 06. 16:08
  Gázvezetéket építenek - lezárják pénteken a Nyitrai utcát a Fiskálisnál
  Gázvezeték építés miatt július 8-án, pénteken napközben lezárják a Nyitrai utcát a Fiskális útnál. A 25-ös jelzésű autóbuszjáratok terelőúton, a Fiskális úti körforgalomtól a 24-es járat vonalán fognak közlekedni.
  Városfejlesztés  -  2016. 07. 05. 15:45
  Járda- és útfelújítások Felsővárosban - augusztus végére elkészül az Attila utca rekonstrukciója
   A második szakasszal befejeződött a járdafelújítás a felsővárosi Szövetség utcában. A beruházást sajtótájékoztató keretében mutatta be Földi Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője. Bejelentette továbbá, hogy mától elkezdődött és várhatóan augusztus végéig befejeződik az út- és járdafelújítás az Attila utcában, a Berényi út-Koppány utca közötti szakaszon. Az építkezéssel a lakók egy régóta óhajtott igénye teljesül.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss