23 oC / 11 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2015. Április 27. Zita, Mariann, Anasztáz
   Eseménynaptár
2015 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
2
3
4
5
6
8
9
11
12
13
14
15
 • Nincs esemény!

 • Óvodai beiratkoztás

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Magyarország  -  2015. 04. 16. 15:48
  Pollenhelyzet Fejér Megyében - emelkedik a héten a nyírfapollen mennyisége
   Fejér megyében a 14. héten az éger, a mogyoró alacsony koncentrá- cióban volt jelen, míg a kőris, a fűz, a nyár, valamint a ciprus-és tiszafafélék pollenjének mennyisége a közepes szintet érte el. A héten a nyírfapollen mennyisége várhatóan emelkedni fog, elérheti a magas-nagyon magas tüneteket okozó szintet. Emellett a kőris, a fűz, a ciprus-és tiszafafélék, a nyárfa és a juhar pollenje lehet jelen közepes-magas koncentrációban.
  Magyarország  -  2015. 04. 16. 06:48
  Április 30-tól lehet pályázni a társasházak felújítására
  Az Otthon melege programban április 30-tól lehet pályázni a társasházak energetikai korszerűsítésére. A pályázatban 5-60 lakásos épületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást, pályázni a forráskeret kimerüléséig lehet majd. Az elektronikus pályázati nyitófelületen megtalálható a térítésmentes egyszerűsített regisztrálási folyamatot ismertető dokumentum, a társasház-felújítási alprogram Pályázati Felhívása, a Pályázati Útmutató és annak frissített mellékletei is.
  Magyarország  -  2015. 04. 09. 16:10
  Pollenhelyzet Fejér megyében - megkezdődött a nyírfa pollenszórása
  Megkezdődött a nyírfa pollenszórása, azonban a pollen- koncentráció emelkedését a múlt heti hűvös, csapadékos időjárás késleltette. A nyír mellett a kőris, a fűz, illetve a ciprus-és tiszafafélék, a nyárfa és a juhar pollenje lehet jelen tüneteket okozó koncentrációban. A nyírfapollen mennyisége a héten fokozatosan emelkedni fog, elérheti a magas szintet.
  Magyarország  -  2015. 04. 03. 07:34
  Fehérvárról is újra a Déli pályaudvarig közlekednek a vonatok
   Pénteken hajnalban újraindult a menetrend szerinti közlekedés a budapesti Déli pályaudvaron, miután a kivitelező a héten végzett az alagutat övező támfal és rézsű ideiglenes helyreállításával. A vonatok a pályaudvar lezárása előtt érvényes menetrend szerint közlekednek. Kelenföld helyett újra a Déli pályaudvarról indulnak és oda érkeznek a szerelvények.
  Magyarország  -  2015. 03. 27. 12:32
  Uniós Fejlesztések Nyílt Napja - a Hiemer-házat és a Koronás Parkot tekinthetik meg az érdeklődők
   Idén negyedik alkalommal tartják meg az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című programsorozat, melynek keretében az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők. Március 28. és április 26. között öt hétvégén országszerte mintegy 70 helyszínen, így Székesfehérváron is várják színes programokkal a látogatókat.
  Magyarország  -  2015. 03. 24. 19:11
  A Befektetővédelim Alap kártalanítja a Quaestor kötvényeseit
  A jegybank bejelentette, hogy a Befektető- védelim Alap állja a Quaestor-ügy kártalanítási költségeit. Tagjaik között vannak alapkezelők, brókercégek és bankok is, tehát lényegében véve rájuk terhelik ezzel a fiktív kötvények miatti költségeket. A BEVA vagyona jelenleg 13 milliárd forint, ezt rendkívüli tagi befizetésekkel szeretné júniusig 14,5 milliárd forintra emelni az intézmény.
  Magyarország  -  2015. 03. 24. 11:45
  Visszanyeri korhű állapotot a Károlyi-Kastélypark
   Hamarosan korhű parkban sétálhatnak a látogatók a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélykertben. A munkálatok téli szünetelését követően a kastély kertjének egyik legfőbb értékét adó, mintegy 1,5 hektáros tó rekonstrukciójával folytatódott a park helyreállítása. A közel 240 millió forintból megújuló angolparkban nyárra újjáépítik a sétányokat, helyreállítják a közel másfél hektáros tavat, és a park növényállományát is megújítják.
  Magyarország  -  2015. 03. 19. 08:40
  Két órára elfogy a nap - részleges napfogyatkozás lesz pénteken
  Ismét nap- fogyatkozást láthatunk, bár ez csak részleges lesz hazánk területén pénteken délelőtt háromnegyed tizenegy után. A pénteki jelenség Székesfehérváron 9 óra 38 perc 18 másodperckor kezdődik és 10 óra 47 perc 18 másodperckor következik be az 58,4 százalékos napfogyatkozás.
  Magyarország  -  2015. 03. 17. 07:21
  A Magyar Közútnál is vége a télnek - indul a kátyúzási szezon
  A Magyar Közút Nonprofit Zrt. is lezárta a téli útüzemeltetési időszakot, ami november 10-e óta tartott. A tavaszias időjárás beköszöntével így újra a kátyúzási, javítási munkákra helyezik a hangsúlyt a cég szakemberei. A Magyar Közút országosan mintegy 31800 kilométernyi közúthálózat üzemeltetéséért felel. Első körben a gyorsforgalmi és főutakon kátyúznak, majd a kevésbé forgalmas 4-5 számjegyű mellékutakon, végül a bekötőutakon avatkoznak be.
  Magyarország  -  2015. 03. 06. 16:48
  Felmentették Hóman Bálint néhai kultuszminisztert, fehérvári országgyűlési képviselőt a háborús bűntett vádja alól
  Bűncselekmény hiányában felmentette Hóman Bálint néhai kultusz- minisztert a háborús bűntett vádja alól a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú, jogerős döntésében. Hóman Bálintot 1946-ban a népbíróság életfogytiglanra ítélte, mert álláspontja szerint háborús bűntettet követett el azzal, hogy 1941-ben kormánytagként megszavazta Magyarország Szovjetunió elleni hadba lépését. Hóman Bálint börtönben hunyt el 1951-ben.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss