20 oC / 10 oC(koponyeg.hu)
eső (várható)
2014. Október 01. Malvin, Teréz
   Eseménynaptár
2014 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Magyarország  -  2014. 09. 03. 08:14
  Csökkent a levegőben lévő pollenek mennyisége Fejér megyében
  A csapadékos időjárás miatt a levegőben lévő pollenek mennyisége - így a parlagfűé is - jelentősen csökken megyénkben. Fejér megyében a parlagfű és a csalánfélék pollenkoncentrációja a közepes-magas tartományban alakult. Az útifű, a pázsitfűfélék, a libatop és az üröm pollenjének mennyisége alacsony volt, míg a kenderfélék mennyisége elérte a magas szintet.
  Magyarország  -  2014. 09. 01. 15:31
  A mustgáz veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem
  Ősszel kezdetét veszi a szüret időszaka, ilyenkor jellemző veszélyforrás a mustgáz. Évente mintegy ötven alkalommal riasztják a katasztrófavédelem tűzoltóit mustgáz miatt, gyakran halálos kimenetelű balesethez is vezethet a figyelmetlenség. Mustgáz miatt bekövetkezett balesetnél kizárólag légzőkészüléket viselő ember segíthet, e nélkül a segítő is könnyen áldozattá válhat. Veszély esetén hívja a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon!
  Magyarország  -  2014. 08. 16. 10:06
  Hétfőtől kézbesítik az értesítőket az önkormányzati választásra
  Hétfőn kezdik kézbesíteni az érintett több mint nyolcmillió választópolgárnak az október 12-i önkormányzati választásról szóló értesítőt. A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az önkormányzati választás kitűzéséről és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Az értesítőket az augusztus 15-i névjegyzéki állapotnak megfelelően nyomtatják ki, kiküldésükkel az iroda a Magyar Postát bízta meg.
  Magyarország  -  2014. 08. 06. 10:59
  Megújul a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkja
   Európai Uniós támogatásból csaknem 240 millió forintból /239.903.271,- Ft/ újjáéled a fehérvárcsurgói Károlyi kastélypark. A fejlesztések során a mintegy 22 hektár nagyságú angolpark visszanyeri egykori szépségét. Nemcsak megújul a kiöregedett növényzet, hanem olyan rég eltűnt kertelemeket is újjáépítenek, mint a gloriette, vagy a szigetátjáró. A rekonstrukciót a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.-vel közösen végzi.
  Magyarország  -  2014. 07. 28. 08:29
  Július 28-án hirdetik meg a pótfelvételi eljárást
  Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárást az oktatásért is felelős miniszter döntése alapján július 28-án hirdetik meg. Csak azoknak a jelentkezése fogadható el, akik az általános felsőoktatási felvételi eljárásban nem jelentkeztek, vagy jelentkeztek, de nem nyertek felvételt. A pótfelvételi eljárás során csak egy felsőoktatási intézménybe és csak egy képzésre lehet jelentkezni, az eljárás kizárólag elektronikusan zajlik.
  Magyarország  -  2014. 07. 23. 15:59
  Október 12-én lesz az önkormányzati választás
  Október 12-ére írta ki az önkormányzati választást Áder János köztársasági elnök. Az államfő hivatalának holnapján szerdán közzétett nyilatkozatában a legújabb kori demokrácia nélkülözhetetlen tartópilléreinek nevezte a falvak, városok, megyék önkormányzatait. A hivatalos kampány a választást megelőző 50. napon, augusztus 23-án kezdődik és a szavazás napján 19 óráig tart.
  Magyarország  -  2014. 07. 20. 11:17
  A kerékpárosoknál nem áll fenn a közveszélyesség lehetősége
   A KRESZ azon módosítását, mely szerint a kerékpáros fogyaszthat alkoholt, az indokolja, hogy a biciklisták esetében az önveszélyességen túl nem áll fenn a közveszélyesség lehetősége. A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a KRESZ-t módosító rendelet alapján szombattól a főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista biztonságos vezetésére képes állapotban van.
  Magyarország  -  2014. 07. 10. 07:48
  Felvette a támogatási listára a Várpalotát elkerülő utat a kormány
  A kormány jóváhagyta, hogy a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszak támogatott projektjei közé kerüljön be a Várpalotát elkerülő gyorsforgalmi út első üteme - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg. A döntés szerint egyúttal az idei költségvetésben 10 milliárd forinttal emelkedik az útépítés miatt a Közlekedés Operatív Program kiadása.
  Magyarország  -  2014. 07. 10. 07:13
  Diplomamentés nyelvvizsgával - hétfőtől lehet jelentkezni a tanfolyamokra
  Július 14.-étől lehet jelentkezni a diplomamentő programra azoknak, akiknek megvan az állam- vizsgájuk, de nyelvvizsga hiányában nem kaptak diplomát. A program keretében ingyenes nyelvtanfolyamon vehetnek részt, A nyelvvizsgára felkészítő ingyenes tanfolyamokra azok jelentkezhetnek majd, akik már letették az államvizsgát, nincsen hallgatói jogviszonyuk, a diplomájukat viszont nyelvvizsga hiányában még nem vehették át.
  Magyarország  -  2014. 07. 08. 14:15
  Másodfokú riasztás Fejér megye több mint kétharmad részére
  Az OMSZ Enying és Polgárdi járások kivételével kiadta Fejér megye területére a másodfokú, narancs riasztását heves zivatar, valamint felhőszakadás veszélye miatt. Az említett két járásban elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben. Az előrejelzés szerint előfordulhat heves zivatar károkozó szél vagy nagyméretű jég kíséretében, illetve intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss