36 oC / 18 oC(koponyeg.hu)
derült (várható)
2015. Július 07. Apollónia, Vilibald, Bene
   Eseménynaptár
2015 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
9
15
19
22
24
26
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Magyarország  -  2015. 07. 05. 17:24
  Százezer gyermek üdülhet az Erzsébet-táborokban
  Az Erzsébet-program indulása óta már 600 ezer ember - több mint fele gyermek - tudott kedvezménye- sen nyaralni, táborozni, az idén pedig százezer gyermek üdülhet az Erzsébet-táborokban a programnak köszönhetően. Idén először külhoni magyar családokra, közülük is a kárpátaljaiakra fókuszál a program, ezúttal 3 ezer magyar kárpátaljai gyermek lesz a táborozók között.
  Magyarország  -  2015. 06. 25. 07:19
  A fehérvári után elkészül a budapesti GSM-R rendszer is
  Elkészül az év végére a MÁV és a GYSEV részére az a GSM-R rendszer, amellyel Magyarország csatlakozik az Egységes Európai Vasúti Közlekedésirányítási Rendszerhez (ERTMS). A GSM-R rendszer lehetővé teszi, hogy a vonatoknak ne kelljen megállniuk az országhatáron, sem mozdonyt, sem pedig mozdonyvezetőt nem kell cserélniük.
  Magyarország  -  2015. 06. 24. 12:05
  Mérséklődik a csapadékos időjárás miatt a pollenkoncentráció
   A csapadékos időjárás hatására mérséklődik a pollen- koncentráció, a pázsitfüvek pollenjének mennyisége alacsony-közepes szintűre csökkenhet. A csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően az alacsony-közepes, az útifűé és a lóromé pedig az alacsony tartományban alakul. A libatopfélék és a kenderfélék virágporából még csak egy-egy szem van jelen a levegőben.
  Magyarország  -  2015. 06. 23. 09:04
  Száz éve kezdődtek az első világháború isonzói csatái
  Száz éve, 1915. június 23-án kezdődött az a több mint két évig elhúzódó összecsapás-sorozat az észak-olaszországi Isonzo folyó mentén, amelyben az első világháborúban elesett több mint ötszázezer magyar katona mintegy fele lelte halálát. Az isonzói csaták az első világháború úgynevezett "felőrlő" harcai közé tartoztak, viszonylag kis területen, nagy létszámú hadseregek csaptak össze.
  Magyarország  -  2015. 06. 22. 09:47
  Már igényelhető a családi otthonteremtési kedvezmény
  Július 1-jén lép életbe a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), amely azonban már most igényelhető a bankfiókokban. Korábban csak kettő vagy annál több gyereket nevelő családok vehették igénybe a támogatást kizárólag új ingatlan vásárlására, július 1-jétől azonban már használt ingatlant vásárlására is felhasználható az összeg, amelyet gyermektelen párok is kérhetnek, amennyiben négy éven belül egy vagy nyolc éven belül két gyermeket vállalnak
  Magyarország  -  2015. 06. 19. 06:41
  Júliusban megnyitják - már a műszaki átadás-átvétel zajlik a 62-es seregélyesi elkerülőn
   Július második felében megnyitják a forgalom előtt a 62-es számú főút seregélyesi elkerülő szakaszát. Jelenleg a műszaki átadás-átvételi eljárása zajlik és megkezdődött a forgalomba helyezési eljárás is. A beruházás során elkészült a 10,56 km hosszúságú, 2x1 sávos elkerülő út, két körforgalom, egy háromágú csomópont, egy útkeresztezés, továbbá a kapcsolódó közmű kiváltási munkák is.
  Magyarország  -  2015. 05. 26. 20:44
  "Magyarország legkisebb településéhez is a nagyvárosokon keresztül vezet az út"
  Meggyőződés- ünk, hogy Magyarország legkisebb településéhez is a nagyvárosokon keresztül vezet az út – hangoztatta Orbán Viktor a Modern városok program keddi, székesfehérvári állomását követően a Fehérvár Televíziónak adott interjúban. A miniszterelnök azt is elmondta, a megyei jogú városok után a megyei önkormányzatokkal köt megállapodást a kormány.
  Magyarország  -  2015. 05. 18. 07:02
  27 milliárdos plusztámogatás a felsőoktatásnak - több száz millió jut Fehérvárra is
  Több mint 27 milliárd forint áll a felsőoktatási intézmények rendelkezésére az év végéig különböző fejlesztések megvalósítására a felsőoktatási stratégiához kapcsolódva - mondta Palkovics László az MTI-nek. Az Óbudai Egyetem - székesfehérvári és salgótarjáni fejlesztésekre - 845 millió, a Kodolányi János Főiskola pedig 194 millió forintot kap.
  Magyarország  -  2015. 05. 07. 07:59
  Angol nyelvből írásbeliznek ma az érettségiző diákok
  Angol nyelvből írnak érettségit ma a diákok. Középszinten 1 162 helyszínen 54 318-an, emelt szinten pedig 124 helyszínen 9 777-en vizsgáznak. Az angol nyelv írásbeli vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Emelt- és középszinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.
  Magyarország  -  2015. 05. 06. 08:41
  Történelem írásbelikkel folytatódik az érettségi vizsga
  Szerdán a történelem tárgyal folytatódtak az érettségi vizsgák. A történelem középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tart. Az írásbeli vizsga két feladatsorból áll, az egyszerű, rövid választ igénylő feladatok, valamint a kifejtendő feladatok megoldásából. Középszinten 1 254 helyszínen 74 626, emelten szinten 113 helyen 6 372 diák ad szàmot tudàsàròl.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss