9 oC(koponyeg.hu)
szitálás, gyenge eső, 31.32 km/hNY/ÉNY-i szél (aktuális)
2014. Október 22. Előd, Szalóme, Kordélia
   Eseménynaptár
2014 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  1956

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Move Week 2014

  Magyarország  -  2014. 10. 21. 07:05
  Hosszú lesz idén a csütörtöktől kezdődő őszi szünet
   Hivatalosan ugyan október 27-én hétfőn kezdődik az őszi szünet az iskolákban, az egyetemeken és a főiskolákon, azonban csütörtöktől a nemzeti ünnep miatt még a négynapos hosszú hétvége is a szünet része, ami egészen október 31-ig tart. Először november 3-án, hétfőn kell majd iskolába menni.
  Magyarország  -  2014. 10. 12. 22:23
  Meggyőző kormánypárti fölény született az Önkormányzati Választásokon
   A 2014-es Önkormányzati Választások csaknem 100 százalékos feldolgozottság mellett a legtöbb helyen a Fidesz-KDNP győzelmével értek véget. Budapesten a fővárosi közgyűlés 33 mandátumából a jelenlegi adatok szerint 18 jut a Fidesz-KDNP-nek, 4 az MSZP-nek, 3 a DK-nak, 2-2 a Jobbiknak és az Együtt-PM-nek, 1 az LMP-nek. Ezen kívül az ország nagyobb városaiban is a jelenlegi kormánypárt tudott meggyőző fölényt kialakítani.
  Magyarország  -  2014. 10. 12. 19:17
  Bezártak a szavazókörök, megkezdődött a voksok összeszámlálása
   A választó- polgárok vasárnap reggel 6 és este 7 óra között adhatták le szavazatukat. A 10 351 önkormányzati és 3189 nemzetiségi szavazókört már bezárták a szavazatszámláló bizottságok, és hozzákezdtek a voksok össze- számlálásához, szétválogatásához. A szavazatszámláló bizottságoknak először több adminisztratív feladatot el kell végezniük, mielőtt az urnákat felbonthatnák.
  Magyarország  -  2014. 09. 03. 08:14
  Csökkent a levegőben lévő pollenek mennyisége Fejér megyében
  A csapadékos időjárás miatt a levegőben lévő pollenek mennyisége - így a parlagfűé is - jelentősen csökken megyénkben. Fejér megyében a parlagfű és a csalánfélék pollenkoncentrációja a közepes-magas tartományban alakult. Az útifű, a pázsitfűfélék, a libatop és az üröm pollenjének mennyisége alacsony volt, míg a kenderfélék mennyisége elérte a magas szintet.
  Magyarország  -  2014. 09. 01. 15:31
  A mustgáz veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem
  Ősszel kezdetét veszi a szüret időszaka, ilyenkor jellemző veszélyforrás a mustgáz. Évente mintegy ötven alkalommal riasztják a katasztrófavédelem tűzoltóit mustgáz miatt, gyakran halálos kimenetelű balesethez is vezethet a figyelmetlenség. Mustgáz miatt bekövetkezett balesetnél kizárólag légzőkészüléket viselő ember segíthet, e nélkül a segítő is könnyen áldozattá válhat. Veszély esetén hívja a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon!
  Magyarország  -  2014. 08. 16. 10:06
  Hétfőtől kézbesítik az értesítőket az önkormányzati választásra
  Hétfőn kezdik kézbesíteni az érintett több mint nyolcmillió választópolgárnak az október 12-i önkormányzati választásról szóló értesítőt. A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az önkormányzati választás kitűzéséről és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Az értesítőket az augusztus 15-i névjegyzéki állapotnak megfelelően nyomtatják ki, kiküldésükkel az iroda a Magyar Postát bízta meg.
  Magyarország  -  2014. 08. 06. 10:59
  Megújul a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkja
   Európai Uniós támogatásból csaknem 240 millió forintból /239.903.271,- Ft/ újjáéled a fehérvárcsurgói Károlyi kastélypark. A fejlesztések során a mintegy 22 hektár nagyságú angolpark visszanyeri egykori szépségét. Nemcsak megújul a kiöregedett növényzet, hanem olyan rég eltűnt kertelemeket is újjáépítenek, mint a gloriette, vagy a szigetátjáró. A rekonstrukciót a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.-vel közösen végzi.
  Magyarország  -  2014. 07. 28. 08:29
  Július 28-án hirdetik meg a pótfelvételi eljárást
  Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárást az oktatásért is felelős miniszter döntése alapján július 28-án hirdetik meg. Csak azoknak a jelentkezése fogadható el, akik az általános felsőoktatási felvételi eljárásban nem jelentkeztek, vagy jelentkeztek, de nem nyertek felvételt. A pótfelvételi eljárás során csak egy felsőoktatási intézménybe és csak egy képzésre lehet jelentkezni, az eljárás kizárólag elektronikusan zajlik.
  Magyarország  -  2014. 07. 23. 15:59
  Október 12-én lesz az önkormányzati választás
  Október 12-ére írta ki az önkormányzati választást Áder János köztársasági elnök. Az államfő hivatalának holnapján szerdán közzétett nyilatkozatában a legújabb kori demokrácia nélkülözhetetlen tartópilléreinek nevezte a falvak, városok, megyék önkormányzatait. A hivatalos kampány a választást megelőző 50. napon, augusztus 23-án kezdődik és a szavazás napján 19 óráig tart.
  Magyarország  -  2014. 07. 20. 11:17
  A kerékpárosoknál nem áll fenn a közveszélyesség lehetősége
   A KRESZ azon módosítását, mely szerint a kerékpáros fogyaszthat alkoholt, az indokolja, hogy a biciklisták esetében az önveszélyességen túl nem áll fenn a közveszélyesség lehetősége. A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a KRESZ-t módosító rendelet alapján szombattól a főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista biztonságos vezetésére képes állapotban van.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss