13 oC / 5 oC(koponyeg.hu)
szitálás, gyenge eső (várható)
2016. Február 08. Aranka, Jeromos
   Eseménynaptár
2016 Február
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Tanulj Fehérváron!

  Hirdetés

  Egy százalék

  2GO Fehérvár

  Tourinform  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség

  Magyarország  -  2016. 02. 01. 07:01
  Már csak ma lehet választani a bevallási nyilatkozatot
  Már csak ma lehet választani a bevallási nyilatkozatot, vagyis kérni, hogy az adóhatóság készítse el helyettünk a személyi jövedelemadó bevallást. Az idén új bevallási módot vezettek be, a magánszemély adózók kérhetik, hogy helyettük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készítse el az szja-bevallást. Ezt a bevallási nyilatkozattal lehet kezdeményezni február 1-jéig.
  Magyarország  -  2016. 02. 01. 05:56
  Ma már nem érvényesek a tavalyi autópályamatricák sem
  Hétfőtől már jó esélyük van az autósoknak arra, hogy megbüntetik őket, ha fizetős útszakaszokra tévednek anélkül, hogy megvették volna a 2016-ra érvényes új autópálya-matricájukat. A tavaly megváltott éves bérletek ugyanis idén január 31. éjfélig voltak érvényesek. Az árak és a díjkategóriák nem változtak. Továbbra is heti, havi, éves és a szintén egy évig érvényes megyei matrica közül lehet választani.
  Magyarország  -  2016. 01. 23. 20:36 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Két év után újra lehetett korizni a Velencei-tavon a kijelölt jégpályákon
  Szombaton megnyitotta kapuit az agárdi Pop Strand jégpályája, ugyanis az utóbbi napok hideg időjárásának köszönhetően elérte a biztonságos vastagságot a jég, így két év kihagyás után ismét lehet korizni a Velencei-tavon. Délután nagyon sokan mentek ki a jégre korcsolyázni vagy csúszkálni. Agárd mellett Velencén is van kijelölt korcsolyapálya. Vasárnap is méndkét helyszínen várnak mindenkit csúszkálni! Jégre csak a kijelölt helyeken szabad rámennni!
  Magyarország  -  2016. 01. 04. 15:46
  Éves szinten 24 ezer forinttal nőnek a nyugdíjak 2016-ban
   A januártól érvényes 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban. A közgazdászok szerint az emelés hátterében az ország gazdaságának stabilizálódása is áll. A tapasztalatok azt mutatják, hiába kis mértékű az emelés, a nyugdíjasok minden fillérnek örülnek.
  Magyarország  -  2015. 12. 14. 07:57
  Gázóra - be kell diktálni a mérőállást december végéig
  Január elsejétől hivatalosan is a Főgáz Zrt. veszi át az E-On földgázszolgáltatói szolgáltatásait. Ezzel kapcsolatban a fogyasztók semmit nem fognak majd érzékelni. Egyetlen teendője van a fehérvári fogyasztóknak is: be kell diktálniuk a mérőóraállásukat, hogy a 2016. januárban elkészülő végszámlán elszámolásra kerülő becsült mérőállás minél inkább megközelítse az átadás időpontjának tényleges mérőállását.
  Magyarország  -  2015. 12. 07. 06:24
  Elkészült a kerékpárút Csókakó és Mór között
  Átadták a Mórt és Csókakőt összekötő kerékpárutat ma délután. A beruházás összesen 336 millió Forintból valósult meg. A Fejér Megyei Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően hat Fejér megyei településen mintegy 1,1 milliárd forintból épülnek kerékpárutak az év végéig. Ennek volt része a szombaton átadott, Mórt és Csókakőt összekötő kerékpárút is.
  Magyarország  -  2015. 11. 18. 08:22
  Félremagyarázott és elhallgatott igazság - országos pályázat középiskolásoknak
  Országos pályázatot hirdetett Nagykőrös két témában is közép- iskolásoknak: a kuláküldözést és a téeszesítést személyesen, családjuk által átélt kortanúk emlékeinek dokumentálására. A benyújtott pályaműveket a kor szakértőiből és történészeiből álló zsűri értékeli. A legjobbnak ítélt dolgozatok szerzői a különdíjak mellett pénzjutalomban részesülnek.
  Magyarország  -  2015. 11. 04. 08:18
  A forradalom eltiprására emlékezünk a november 4-i nemzeti gyásznapon
  November 4-én, a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc elfojtásának, a szovjet csapatok egykori bevonulásának 59. évfordulóján országszerte megemlékeznek a forradalom áldozatairól. Fehérváron szerdán délután a Hosszú temetőben az 56-ban megölt fiatalok sírjánál koszorúznak  fél háromkor.
  Magyarország  -  2015. 10. 06. 07:04
  Nemzeti Gyásznap - 166 éve végezték ki az Aradi Vértanúkat
   Százhatvanöt éve, 1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 tábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány volt miniszterelnökét. Október hatodikát 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánították. A bosszúhullám csak 1850 júliusától mérséklődött, amikor az európai felháborodás miatt a bécsi udvar nyugdíjazta a "hatáskörét túllépő" Haynaut.
  Magyarország  -  2015. 09. 18. 08:17
  Új típusú levegőminőség-mérő műszert fejlesztettek - fehérváron is alkalmazzák
  A világon is újdonságnak számító, kompakt, folyamatos és automatikusan működő, fotoakusztikus elvű aeroszolmérő műszer prototípusát már tesztelték is. A műszerrel a szálló por kémiai összetétele és egészségkárosító hatása is meghatározható. A projektet 2013 januárjában indították, és idén augusztus végén fejezték be, több helyszínen, köztük Székesfehérváron már alkalmazzák is.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss