16 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 9.36 km/hNY/ÉNY-i szél (aktuális)
2015. Október 09. Dénes, János
   Eseménynaptár
2015 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Felsőoktatás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Magyarország  -  2015. 10. 06. 07:04
  Nemzeti Gyásznap - 166 éve végezték ki az Aradi Vértanúkat
   Százhatvanöt éve, 1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 tábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány volt miniszterelnökét. Október hatodikát 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánították. A bosszúhullám csak 1850 júliusától mérséklődött, amikor az európai felháborodás miatt a bécsi udvar nyugdíjazta a "hatáskörét túllépő" Haynaut.
  Magyarország  -  2015. 09. 18. 08:17
  Új típusú levegőminőség-mérő műszert fejlesztettek - fehérváron is alkalmazzák
  A világon is újdonságnak számító, kompakt, folyamatos és automatikusan működő, fotoakusztikus elvű aeroszolmérő műszer prototípusát már tesztelték is. A műszerrel a szálló por kémiai összetétele és egészségkárosító hatása is meghatározható. A projektet 2013 januárjában indították, és idén augusztus végén fejezték be, több helyszínen, köztük Székesfehérváron már alkalmazzák is.
  Magyarország  -  2015. 09. 08. 09:04
  Mustgáz - veszélyes is lehet a szüreti időszak
  Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor pedig kezdetét veszi a borkészítés is, amelynek jellemző veszélyforrása a gyakran emberéletet is követelő mustgáz. Évente tucatszor riasztják a tűzoltókat mustgáz miatt és sajnos nem múlik el év úgy, hogy valaki ne veszítené el az életét mustgáz okozta balesetben.
  Magyarország  -  2015. 09. 07. 18:52
  Erdőlátogatási tilalom lesz este és éjszaka egy hónapon keresztül a Vértesben is
  A Vértesi Erdő tájékoztatása szerint szeptember 10-től október 10-éig délután négy órától másnap reggel kilenc óráig tilos az erdőben tartózkodni a parkerdők, az arborétumok és az Országos Kéktúra útvonalának kivételével. A korlátozás főként a Vértes középső részét érinti Fejér és Komárom-Esztergom megyében, a Pusztavám, Csákvár, Oroszlány és Szárliget által határolt térségben.
  Magyarország  -  2015. 08. 26. 10:01
  Befejeződött a Velencei-tó vízutánpótlása - újra száraz a kerékpárút
  A Velencei-tó vízállása kedden az agárdi vízmérce nulla pontjához viszonyítva 142 centiméter volt, ami 12 centiméterrel haladja meg a szeptember 1-jére előírt minimális, 130 centiméteres vízszintet, és csak három centiméterrel van az erre az időszakra előírt 145 centiméteres optimális vízszint alatt. A vízpótlás befejezésével a Császár-víz melletti, Kisfaludot Dinnyéssel összekötő kerékpárút újra zavartalanul használható.
  Magyarország  -  2015. 08. 26. 09:06
  Pótfelvételi ponthatárok: ma végleg eldől, ki jutott be idén egyetemre, főiskolára
  A pótfelvételi ponthatárok kihirdetésével azok számára is kiderül, hogy megkezdhetik-e felsőoktatási tanulmányaikat, akik második körben adták be jelentkezésüket. Nem kell elkeserednie azonban annak, aki nem jutott be idén egyetemre vagy főiskolára. Ha OKJ-s képzést választ, az előtte álló évben elsajátíthat egy szakmát, és akár a következő évi felvételihez szükséges többletpontszámot is megszerezheti.
  Magyarország  -  2015. 08. 17. 11:36
  Elhunyt Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek
  Életének 89. évében, hétfő reggel elhunyt Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek, Magyarország korábbi prímása – tájékoztatott az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye. Négy évvel ezelőtt, 2011. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén Paskai László bíboros pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából a székesfehérvári Szent István székesegyházban celebrált gyémántmisét.
  Magyarország  -  2015. 08. 12. 15:37
  Mindennapjainkban érezzük a klímaváltozást - régiónk lakosait kérdezték
  A közép-dunántúli régióban a megkérdezettek közel 80%-a a minden- napjaiban is érzékeli az éghajlatváltozás hatásait, 70%-a pedig aggódik vagy nagyon aggódik a klímaváltozás miatt - derül ki az Energiaklub legújabb, országos reprezentatív felméréséből.
  Magyarország  -  2015. 08. 02. 12:48
  Elkészült a 62-es - megnyitották a forgalom előtt a seregélyesi elkerülőt is
  Megnyitották a forgalom előtt a 62-es számú főút seregélyesi elkerülő szakaszát. A beruházás során elkészült a 10,56 km hosszúságú, 2x1 sávos elkerülő út, két körforgalom, egy háromágú csomópont, egy útkeresztezés, továbbá a kapcsolódó közmű kiváltási munkák is.
  Magyarország  -  2015. 08. 01. 18:17
  Velencei-tó: tíz fürdőhely, kiváló feltételekkel
  A Fejér Megyei Kormányhivatal határozottan cáfolja azokat az alaptalan híreszteléseket, amelyek szerint „a Velencei-tó partján valamennyi szabadstrand működését” felfüggesztette volna az FMKH Székesfehérvári Járási Hivatala. A tóparton, a fizetős strandok mellett, több úgynevezett szabadstrand, hivatalos nevén természetes fürdőhely működik engedéllyel, hosszú évek óta, valamennyi jogszabályi és közegészségügyi feltételnek megfelelve.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss