7 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős, 7.56 km/hNyugati szél (aktuális)
2015. November 29. Taksony, Ilma, Filoména

ÉLŐ közvetítés
   Eseménynaptár
2015 November
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Középiskolák nyílt napjai

  Hirdetés

  Felsőoktatás

  2GO Fehérvár

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Magyarország  -  2015. 11. 18. 08:22
  Félremagyarázott és elhallgatott igazság - országos pályázat középiskolásoknak
  Országos pályázatot hirdetett Nagykőrös két témában is közép- iskolásoknak: a kuláküldözést és a téeszesítést személyesen, családjuk által átélt kortanúk emlékeinek dokumentálására. A benyújtott pályaműveket a kor szakértőiből és történészeiből álló zsűri értékeli. A legjobbnak ítélt dolgozatok szerzői a különdíjak mellett pénzjutalomban részesülnek.
  Magyarország  -  2015. 11. 04. 08:18
  A forradalom eltiprására emlékezünk a november 4-i nemzeti gyásznapon
  November 4-én, a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc elfojtásának, a szovjet csapatok egykori bevonulásának 59. évfordulóján országszerte megemlékeznek a forradalom áldozatairól. Fehérváron szerdán délután a Hosszú temetőben az 56-ban megölt fiatalok sírjánál koszorúznak  fél háromkor.
  Magyarország  -  2015. 10. 06. 07:04
  Nemzeti Gyásznap - 166 éve végezték ki az Aradi Vértanúkat
   Százhatvanöt éve, 1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 tábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány volt miniszterelnökét. Október hatodikát 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánították. A bosszúhullám csak 1850 júliusától mérséklődött, amikor az európai felháborodás miatt a bécsi udvar nyugdíjazta a "hatáskörét túllépő" Haynaut.
  Magyarország  -  2015. 09. 18. 08:17
  Új típusú levegőminőség-mérő műszert fejlesztettek - fehérváron is alkalmazzák
  A világon is újdonságnak számító, kompakt, folyamatos és automatikusan működő, fotoakusztikus elvű aeroszolmérő műszer prototípusát már tesztelték is. A műszerrel a szálló por kémiai összetétele és egészségkárosító hatása is meghatározható. A projektet 2013 januárjában indították, és idén augusztus végén fejezték be, több helyszínen, köztük Székesfehérváron már alkalmazzák is.
  Magyarország  -  2015. 09. 08. 09:04
  Mustgáz - veszélyes is lehet a szüreti időszak
  Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor pedig kezdetét veszi a borkészítés is, amelynek jellemző veszélyforrása a gyakran emberéletet is követelő mustgáz. Évente tucatszor riasztják a tűzoltókat mustgáz miatt és sajnos nem múlik el év úgy, hogy valaki ne veszítené el az életét mustgáz okozta balesetben.
  Magyarország  -  2015. 09. 07. 18:52
  Erdőlátogatási tilalom lesz este és éjszaka egy hónapon keresztül a Vértesben is
  A Vértesi Erdő tájékoztatása szerint szeptember 10-től október 10-éig délután négy órától másnap reggel kilenc óráig tilos az erdőben tartózkodni a parkerdők, az arborétumok és az Országos Kéktúra útvonalának kivételével. A korlátozás főként a Vértes középső részét érinti Fejér és Komárom-Esztergom megyében, a Pusztavám, Csákvár, Oroszlány és Szárliget által határolt térségben.
  Magyarország  -  2015. 08. 26. 10:01
  Befejeződött a Velencei-tó vízutánpótlása - újra száraz a kerékpárút
  A Velencei-tó vízállása kedden az agárdi vízmérce nulla pontjához viszonyítva 142 centiméter volt, ami 12 centiméterrel haladja meg a szeptember 1-jére előírt minimális, 130 centiméteres vízszintet, és csak három centiméterrel van az erre az időszakra előírt 145 centiméteres optimális vízszint alatt. A vízpótlás befejezésével a Császár-víz melletti, Kisfaludot Dinnyéssel összekötő kerékpárút újra zavartalanul használható.
  Magyarország  -  2015. 08. 26. 09:06
  Pótfelvételi ponthatárok: ma végleg eldől, ki jutott be idén egyetemre, főiskolára
  A pótfelvételi ponthatárok kihirdetésével azok számára is kiderül, hogy megkezdhetik-e felsőoktatási tanulmányaikat, akik második körben adták be jelentkezésüket. Nem kell elkeserednie azonban annak, aki nem jutott be idén egyetemre vagy főiskolára. Ha OKJ-s képzést választ, az előtte álló évben elsajátíthat egy szakmát, és akár a következő évi felvételihez szükséges többletpontszámot is megszerezheti.
  Magyarország  -  2015. 08. 17. 11:36
  Elhunyt Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek
  Életének 89. évében, hétfő reggel elhunyt Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek, Magyarország korábbi prímása – tájékoztatott az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye. Négy évvel ezelőtt, 2011. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén Paskai László bíboros pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából a székesfehérvári Szent István székesegyházban celebrált gyémántmisét.
  Magyarország  -  2015. 08. 12. 15:37
  Mindennapjainkban érezzük a klímaváltozást - régiónk lakosait kérdezték
  A közép-dunántúli régióban a megkérdezettek közel 80%-a a minden- napjaiban is érzékeli az éghajlatváltozás hatásait, 70%-a pedig aggódik vagy nagyon aggódik a klímaváltozás miatt - derül ki az Energiaklub legújabb, országos reprezentatív felméréséből.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss