14 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 3.6 km/hNyugati szél (aktuális)
2014. November 01. Marianna
   Eseménynaptár
2014 November
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
26
27
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Move Week 2014

  Magyarország  -  2014. 11. 01. 09:01
  Mindenszentek ünnepe és halottak napja
  November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a pedig a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek (latinul: festum omnium sanctorum) a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből általános megemlékezéssé az elhunytakról.
  Magyarország  -  2014. 10. 30. 11:01
  Még két hétig lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre
  November 15-ig dönthetik el a jelentkezők, hogy mely egyetem, főiskola melyik szakán szeretnének tovább- tanulni.Az eljárásban maximum öt hely jelölhető meg, és ezen eljárás során lehet utoljára a régi feltételekkel, alacsonyabb pontszámmal bekerülni a felsőoktatásba, hiszen a mostani keresztféléves eljárásban még marad a 260 pontos minimum az alapszakokon, és a 220 pont felsőoktatási szakképzésre.
  Magyarország  -  2014. 10. 21. 07:05
  Hosszú lesz idén a csütörtöktől kezdődő őszi szünet
   Hivatalosan ugyan október 27-én hétfőn kezdődik az őszi szünet az iskolákban, az egyetemeken és a főiskolákon, azonban csütörtöktől a nemzeti ünnep miatt még a négynapos hosszú hétvége is a szünet része, ami egészen október 31-ig tart. Először november 3-án, hétfőn kell majd iskolába menni.
  Magyarország  -  2014. 10. 12. 22:23
  Meggyőző kormánypárti fölény született az Önkormányzati Választásokon
   A 2014-es Önkormányzati Választások csaknem 100 százalékos feldolgozottság mellett a legtöbb helyen a Fidesz-KDNP győzelmével értek véget. Budapesten a fővárosi közgyűlés 33 mandátumából a jelenlegi adatok szerint 18 jut a Fidesz-KDNP-nek, 4 az MSZP-nek, 3 a DK-nak, 2-2 a Jobbiknak és az Együtt-PM-nek, 1 az LMP-nek. Ezen kívül az ország nagyobb városaiban is a jelenlegi kormánypárt tudott meggyőző fölényt kialakítani.
  Magyarország  -  2014. 10. 12. 19:17
  Bezártak a szavazókörök, megkezdődött a voksok összeszámlálása
   A választó- polgárok vasárnap reggel 6 és este 7 óra között adhatták le szavazatukat. A 10 351 önkormányzati és 3189 nemzetiségi szavazókört már bezárták a szavazatszámláló bizottságok, és hozzákezdtek a voksok össze- számlálásához, szétválogatásához. A szavazatszámláló bizottságoknak először több adminisztratív feladatot el kell végezniük, mielőtt az urnákat felbonthatnák.
  Magyarország  -  2014. 09. 03. 08:14
  Csökkent a levegőben lévő pollenek mennyisége Fejér megyében
  A csapadékos időjárás miatt a levegőben lévő pollenek mennyisége - így a parlagfűé is - jelentősen csökken megyénkben. Fejér megyében a parlagfű és a csalánfélék pollenkoncentrációja a közepes-magas tartományban alakult. Az útifű, a pázsitfűfélék, a libatop és az üröm pollenjének mennyisége alacsony volt, míg a kenderfélék mennyisége elérte a magas szintet.
  Magyarország  -  2014. 09. 01. 15:31
  A mustgáz veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem
  Ősszel kezdetét veszi a szüret időszaka, ilyenkor jellemző veszélyforrás a mustgáz. Évente mintegy ötven alkalommal riasztják a katasztrófavédelem tűzoltóit mustgáz miatt, gyakran halálos kimenetelű balesethez is vezethet a figyelmetlenség. Mustgáz miatt bekövetkezett balesetnél kizárólag légzőkészüléket viselő ember segíthet, e nélkül a segítő is könnyen áldozattá válhat. Veszély esetén hívja a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon!
  Magyarország  -  2014. 08. 16. 10:06
  Hétfőtől kézbesítik az értesítőket az önkormányzati választásra
  Hétfőn kezdik kézbesíteni az érintett több mint nyolcmillió választópolgárnak az október 12-i önkormányzati választásról szóló értesítőt. A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az önkormányzati választás kitűzéséről és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Az értesítőket az augusztus 15-i névjegyzéki állapotnak megfelelően nyomtatják ki, kiküldésükkel az iroda a Magyar Postát bízta meg.
  Magyarország  -  2014. 08. 06. 10:59
  Megújul a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkja
   Európai Uniós támogatásból csaknem 240 millió forintból /239.903.271,- Ft/ újjáéled a fehérvárcsurgói Károlyi kastélypark. A fejlesztések során a mintegy 22 hektár nagyságú angolpark visszanyeri egykori szépségét. Nemcsak megújul a kiöregedett növényzet, hanem olyan rég eltűnt kertelemeket is újjáépítenek, mint a gloriette, vagy a szigetátjáró. A rekonstrukciót a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.-vel közösen végzi.
  Magyarország  -  2014. 07. 28. 08:29
  Július 28-án hirdetik meg a pótfelvételi eljárást
  Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárást az oktatásért is felelős miniszter döntése alapján július 28-án hirdetik meg. Csak azoknak a jelentkezése fogadható el, akik az általános felsőoktatási felvételi eljárásban nem jelentkeztek, vagy jelentkeztek, de nem nyertek felvételt. A pótfelvételi eljárás során csak egy felsőoktatási intézménybe és csak egy képzésre lehet jelentkezni, az eljárás kizárólag elektronikusan zajlik.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss