27 oC / 13 oC(koponyeg.hu)
derült (várható)
2015. Szeptember 03. Hilda, Gergely
   Eseménynaptár
2015 Szeptember
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
2
14
17
18
21
22
23
24
27
29
30
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Magyarország  -  2015. 08. 26. 10:01
  Befejeződött a Velencei-tó vízutánpótlása - újra száraz a kerékpárút
  A Velencei-tó vízállása kedden az agárdi vízmérce nulla pontjához viszonyítva 142 centiméter volt, ami 12 centiméterrel haladja meg a szeptember 1-jére előírt minimális, 130 centiméteres vízszintet, és csak három centiméterrel van az erre az időszakra előírt 145 centiméteres optimális vízszint alatt. A vízpótlás befejezésével a Császár-víz melletti, Kisfaludot Dinnyéssel összekötő kerékpárút újra zavartalanul használható.
  Magyarország  -  2015. 08. 26. 09:06
  Pótfelvételi ponthatárok: ma végleg eldől, ki jutott be idén egyetemre, főiskolára
  A pótfelvételi ponthatárok kihirdetésével azok számára is kiderül, hogy megkezdhetik-e felsőoktatási tanulmányaikat, akik második körben adták be jelentkezésüket. Nem kell elkeserednie azonban annak, aki nem jutott be idén egyetemre vagy főiskolára. Ha OKJ-s képzést választ, az előtte álló évben elsajátíthat egy szakmát, és akár a következő évi felvételihez szükséges többletpontszámot is megszerezheti.
  Magyarország  -  2015. 08. 17. 11:36
  Elhunyt Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek
  Életének 89. évében, hétfő reggel elhunyt Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek, Magyarország korábbi prímása – tájékoztatott az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye. Négy évvel ezelőtt, 2011. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén Paskai László bíboros pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából a székesfehérvári Szent István székesegyházban celebrált gyémántmisét.
  Magyarország  -  2015. 08. 12. 15:37
  Mindennapjainkban érezzük a klímaváltozást - régiónk lakosait kérdezték
  A közép-dunántúli régióban a megkérdezettek közel 80%-a a minden- napjaiban is érzékeli az éghajlatváltozás hatásait, 70%-a pedig aggódik vagy nagyon aggódik a klímaváltozás miatt - derül ki az Energiaklub legújabb, országos reprezentatív felméréséből.
  Magyarország  -  2015. 08. 02. 12:48
  Elkészült a 62-es - megnyitották a forgalom előtt a seregélyesi elkerülőt is
  Megnyitották a forgalom előtt a 62-es számú főút seregélyesi elkerülő szakaszát. A beruházás során elkészült a 10,56 km hosszúságú, 2x1 sávos elkerülő út, két körforgalom, egy háromágú csomópont, egy útkeresztezés, továbbá a kapcsolódó közmű kiváltási munkák is.
  Magyarország  -  2015. 08. 01. 18:17
  Velencei-tó: tíz fürdőhely, kiváló feltételekkel
  A Fejér Megyei Kormányhivatal határozottan cáfolja azokat az alaptalan híreszteléseket, amelyek szerint „a Velencei-tó partján valamennyi szabadstrand működését” felfüggesztette volna az FMKH Székesfehérvári Járási Hivatala. A tóparton, a fizetős strandok mellett, több úgynevezett szabadstrand, hivatalos nevén természetes fürdőhely működik engedéllyel, hosszú évek óta, valamennyi jogszabályi és közegészségügyi feltételnek megfelelve.
  Magyarország  -  2015. 07. 28. 11:39
  Könnyebb lehet az iskolakezdés - kedvezmények elsősöknek és nagycsaládosoknak
  Számos kedvezményt kapnak az elsősök szülei, például ingyen kapják a gyerekek a tankönyveket, kaphatnak iskolakezdési támogatást, és a nagycsaládosok gyermekeinek ingyen étkezést is biztosítanak. Ennek ellenére továbbra sem olcsó mulatság az iskolakezdés, legalább 30-40 ezer forintba kerül gyerekenként, mire a legszükségesebbeket megveszi a család.
  Magyarország  -  2015. 07. 23. 14:35
  Heves zivatarra és felhőszakadásra adott ki figyelmeztetést az OMSZ
   Zivatarokban nagy eséllyel fordulhat elő intenzív csapadék, felhőszakadás (általában 25-50 mm, néhol ezt meghaladó), zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos szélre (50-70, néhol 90 km/h-t meghaladó), illetve nagyobb jégre (1-2 cm körüli átmérő) is számítani lehet. Zivatarok egészen a késő esti, hajnali órákig fennmaradhatnak, majd átmeneti szünet után holnap napközben ismét lehet elszórtan zivatartevékenységre számítani.
  Magyarország  -  2015. 07. 09. 08:23
  Drámaian megnőtt az özönvízszerű esőzések száma
  Drámaian nőtt az extrém esőzések száma a világon 1980 óta - írták német kutatók a Climate Change című szaklap friss számában. A Potsdami Klímakutatási Intézet tudósai szerint az emelkedés nagyrészt a klímaváltozás számlájára írható. A klímaváltozással való összefüggést a kutatók arra a fizikai tényre alapozták, hogy a melegebb levegő több vizet vesz fel, ebből több csapadék képződik.
  Magyarország  -  2015. 07. 05. 17:24
  Százezer gyermek üdülhet az Erzsébet-táborokban
  Az Erzsébet-program indulása óta már 600 ezer ember - több mint fele gyermek - tudott kedvezménye- sen nyaralni, táborozni, az idén pedig százezer gyermek üdülhet az Erzsébet-táborokban a programnak köszönhetően. Idén először külhoni magyar családokra, közülük is a kárpátaljaiakra fókuszál a program, ezúttal 3 ezer magyar kárpátaljai gyermek lesz a táborozók között.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss