23 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 20.52 km/hKeleti szél (aktuális)
2015. Augusztus 02. Lehel
   Eseménynaptár
2015 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
9
11
30
31
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Magyarország  -  2015. 08. 01. 18:17
  Velencei-tó: tíz fürdőhely, kiváló feltételekkel
  A Fejér Megyei Kormányhivatal határozottan cáfolja azokat az alaptalan híreszteléseket, amelyek szerint „a Velencei-tó partján valamennyi szabadstrand működését” felfüggesztette volna az FMKH Székesfehérvári Járási Hivatala. A tóparton, a fizetős strandok mellett, több úgynevezett szabadstrand, hivatalos nevén természetes fürdőhely működik engedéllyel, hosszú évek óta, valamennyi jogszabályi és közegészségügyi feltételnek megfelelve.
  Magyarország  -  2015. 07. 28. 11:39
  Könnyebb lehet az iskolakezdés - kedvezmények elsősöknek és nagycsaládosoknak
  Számos kedvezményt kapnak az elsősök szülei, például ingyen kapják a gyerekek a tankönyveket, kaphatnak iskolakezdési támogatást, és a nagycsaládosok gyermekeinek ingyen étkezést is biztosítanak. Ennek ellenére továbbra sem olcsó mulatság az iskolakezdés, legalább 30-40 ezer forintba kerül gyerekenként, mire a legszükségesebbeket megveszi a család.
  Magyarország  -  2015. 07. 23. 14:35
  Heves zivatarra és felhőszakadásra adott ki figyelmeztetést az OMSZ
   Zivatarokban nagy eséllyel fordulhat elő intenzív csapadék, felhőszakadás (általában 25-50 mm, néhol ezt meghaladó), zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos szélre (50-70, néhol 90 km/h-t meghaladó), illetve nagyobb jégre (1-2 cm körüli átmérő) is számítani lehet. Zivatarok egészen a késő esti, hajnali órákig fennmaradhatnak, majd átmeneti szünet után holnap napközben ismét lehet elszórtan zivatartevékenységre számítani.
  Magyarország  -  2015. 07. 09. 08:23
  Drámaian megnőtt az özönvízszerű esőzések száma
  Drámaian nőtt az extrém esőzések száma a világon 1980 óta - írták német kutatók a Climate Change című szaklap friss számában. A Potsdami Klímakutatási Intézet tudósai szerint az emelkedés nagyrészt a klímaváltozás számlájára írható. A klímaváltozással való összefüggést a kutatók arra a fizikai tényre alapozták, hogy a melegebb levegő több vizet vesz fel, ebből több csapadék képződik.
  Magyarország  -  2015. 07. 05. 17:24
  Százezer gyermek üdülhet az Erzsébet-táborokban
  Az Erzsébet-program indulása óta már 600 ezer ember - több mint fele gyermek - tudott kedvezménye- sen nyaralni, táborozni, az idén pedig százezer gyermek üdülhet az Erzsébet-táborokban a programnak köszönhetően. Idén először külhoni magyar családokra, közülük is a kárpátaljaiakra fókuszál a program, ezúttal 3 ezer magyar kárpátaljai gyermek lesz a táborozók között.
  Magyarország  -  2015. 06. 25. 07:19
  A fehérvári után elkészül a budapesti GSM-R rendszer is
  Elkészül az év végére a MÁV és a GYSEV részére az a GSM-R rendszer, amellyel Magyarország csatlakozik az Egységes Európai Vasúti Közlekedésirányítási Rendszerhez (ERTMS). A GSM-R rendszer lehetővé teszi, hogy a vonatoknak ne kelljen megállniuk az országhatáron, sem mozdonyt, sem pedig mozdonyvezetőt nem kell cserélniük.
  Magyarország  -  2015. 06. 24. 12:05
  Mérséklődik a csapadékos időjárás miatt a pollenkoncentráció
   A csapadékos időjárás hatására mérséklődik a pollen- koncentráció, a pázsitfüvek pollenjének mennyisége alacsony-közepes szintűre csökkenhet. A csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően az alacsony-közepes, az útifűé és a lóromé pedig az alacsony tartományban alakul. A libatopfélék és a kenderfélék virágporából még csak egy-egy szem van jelen a levegőben.
  Magyarország  -  2015. 06. 23. 09:04
  Száz éve kezdődtek az első világháború isonzói csatái
  Száz éve, 1915. június 23-án kezdődött az a több mint két évig elhúzódó összecsapás-sorozat az észak-olaszországi Isonzo folyó mentén, amelyben az első világháborúban elesett több mint ötszázezer magyar katona mintegy fele lelte halálát. Az isonzói csaták az első világháború úgynevezett "felőrlő" harcai közé tartoztak, viszonylag kis területen, nagy létszámú hadseregek csaptak össze.
  Magyarország  -  2015. 06. 22. 09:47
  Már igényelhető a családi otthonteremtési kedvezmény
  Július 1-jén lép életbe a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), amely azonban már most igényelhető a bankfiókokban. Korábban csak kettő vagy annál több gyereket nevelő családok vehették igénybe a támogatást kizárólag új ingatlan vásárlására, július 1-jétől azonban már használt ingatlant vásárlására is felhasználható az összeg, amelyet gyermektelen párok is kérhetnek, amennyiben négy éven belül egy vagy nyolc éven belül két gyermeket vállalnak
  Magyarország  -  2015. 06. 19. 06:41
  Júliusban megnyitják - már a műszaki átadás-átvétel zajlik a 62-es seregélyesi elkerülőn
   Július második felében megnyitják a forgalom előtt a 62-es számú főút seregélyesi elkerülő szakaszát. Jelenleg a műszaki átadás-átvételi eljárása zajlik és megkezdődött a forgalomba helyezési eljárás is. A beruházás során elkészült a 10,56 km hosszúságú, 2x1 sávos elkerülő út, két körforgalom, egy háromágú csomópont, egy útkeresztezés, továbbá a kapcsolódó közmű kiváltási munkák is.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss