19 oC / 8 oC(koponyeg.hu)
szeles (várható)
2017. Március 29. Auguszta, Bertold
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Városfejlesztés  -  2012. 07. 16.
  Regionális Atlétikai Központ - 370 milliós támogatással újulhat meg a Bregyó Sportcentrum
   Immár hivatalos az a kormánydöntés, melynek értelmében tovább szépül a Bregyó és Regionális Atlétikai Központ Székesfehérváron. A Bregyó a versenysport mellett a szabadidő- és az utánpótlássport számára továbbra is nyitott lesz – erősítette meg hétfői sajtótájékoztatóján dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, melyet Hollósi Tamással a Városgondnokság karbantartási igazgatóhelyettesével közösen tartott a sportcentrumban.
  "Megkaptuk a hivatalos értesítést az Emberi Erőforrások Minisztériumától, így azonnal szeretnénk megosztani ezt a jó hírt mindenkivel.” – így indokolta a hétfőre összehívott rendkívüli sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere itt jelentette be, hogy közel 370 millió forintos állami támogatással Regionális Atlétikai Központ építése kezdődhet meg a Bregyó-közi Sportcentrumban. A most hivatalossá vált kormányhatározat értelmében az “Állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztése” elnevezésű előirányzat terhére biztosítják a fejlesztéshez szükséges forrást.
   
   Dr. Cser-Palkovics András nemrég személyesen egyeztetett Orbán Viktorral, ott került szóba a Bregyó fejlesztése, valamint a mai kor követelményeinek megfelelő atlétikai pálya szükségessége Székesfehérváron. Ennek a pályának megvalósításához kérte a kormány segítségét a város, melynek eredményeként most megvalósulhat az egyre több szép eredményt hozó atléták mellett a szabadidő- és utánpótlássportot is szolgáló nagyszabású fejlesztés.
   “Székesfehérvár a Bajnokok városa. Örülök, hogy a most megvalósuló fejlesztéssel immár az atlétika fellegvára is lehetünk a térségben. Mindezek mellett a szabadidő- és utánpótlássport segítése is fontos. Természetesen a Bregyó továbbra is nyitva áll minden mozogni vágyó fehérvári előtt.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere ezután arról szólt, hogy a büszkeség mellett számos feladatot is jelentenek az önkormányzat számára a sportsikerek. “Ezek egyike, hogy folyamatosan dolgozunk a fehérvári sportlétesítmények fejlesztésén. Azt hiszem, aki nyomon követi a helyi sportéletet, látja azt a fejlődést és erőfeszítéseket, amellyel az ARAK-osok évek óta teljesítenek. Velük partnerségben tervezzük a mostani központ kialakítását és működtetését is.”
   Székesfehérvár Önkormányzata már a fejlesztés lehetőségének felmerülésekor egyeztetett az ARAK-kal és a Magyar Atlétikai Szövetséggel. Az ő szakmai támogatásukkal készült el a kormányzatnak szóló szakmai háttéranyag. A Regionális Atlétikai Központ létesítéséről meghozott döntést követően megkezdődik a tervezési időszak. Dr. Cser-Palkovics András soron kívül a látványtervek elkészítésére és a támogatási szerződés megkötéséhez szükséges további lépések megtételére kérte Bozai István városgondnokot, így hamarosan a nagyszabású sportlétesítmény terveit is bemutathatják majd. Székesfehérvár Önkormányzata 2013-ban további fejlesztéseket tervez a Regionális Atlétikai Központ kialakításához kapcsolódóan. Remélik, hogy ezeknél szintén bízhatnak az állam támogatásában.

  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Hirdetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss