11 oC / 3 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős (várható)
2017. Március 26. Emánuel, Emánuéla, Larissza, Árpád
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Közélet  -  2012. 07. 13.
  Őszre teljes hosszában elkészül a Székesfehérvár - Iszkaszentgyörgy kerékpárút
   Javában folyik a kivitelezése az Iszkaszentgyörgy és Székesfehérvár közötti kerékpárút befejező szakaszának. A fejlesztés azért is nagyon fontos, mert a város déli részén található ipari park így biztonságosan megközelíthető biciklivel. A kerékpárút hivatásforgalmi céllal épül, de várhatóan a turisztikai használat is megjelenik rajta. A fejlesztés eredményeként mintegy 3.5 km-nyi új kerékpárút épül, amivel az egybefüggő biciklisutak hossza 37 km-es lesz.
   Iszkaszentgyörgy és Fehérvár között már 2009-ben elkészült a kerékpárút első szakasza és még ugyanebben az évben közösen nyújtott be pályázatot a két település a befejezéshez szükséges pénz előteremtésére. A hiányzó szakasz a Palotai út mellett önálló nyomvonalon halad a Gaja hídig és az Iszkai út mellett is biztonságos önálló nyomsávon építik a kerékpárutat.
  Székesfehérvár és a bakonyalja országgyűlési képviselője Vargha Tamás és Törő Gábor, a két település polgármestere Cser-Palkovics András és Gáll Attila továbbá a Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője Szigli István a Palotai úton az épülő kerékpárút mellett sajtótájékoztatón számoltak be a beruházásról.
   "Az, hogy nem halljuk egymást, azért jó, mert azt jelenti, hogy már dolgoznak a munkagépek."- ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Palotai úton tartott helyszínbejárást Vargha Tamás országgyűlési képviselő, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Mint elhangzott, két települést, Székesfehérvárt és Iszkaszentgyörgyöt köti össze a most épülő két kerékpárút-szakasz.
   
   "Nemcsak a települések között jelent kapcsolatot ez a bicikliút, hanem a Bakony lábától egészen a Velencei-tóig is eljuthatunk most már két keréken." - emelte ki dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere szólt arról is, hogy nemcsak a turisták, hanem a városon belüli hivatásforgalom szempontjából is fontos a kerékpárutak fejlesztése.
   
  Törő Gábor országgyűlési képviselő is a beruházás szimbolikus jelentőségét emelte ki. A két település együttműködése azért is fontos, mert januártól egy járáshoz tartozik majd Székesfehérvár és Iszkaszentgyörgy.
   
   A sajtótájékoztatóra kerékpárral érkezett Gáll Attila, Iszkaszentgyörgy polgármestere. "Ezen a rövid szakaszon 20 gépkocsi és 5 kerékpáros ment el mellettem. Ez mutatja, hogy igény van a bicikliútra és a nagy forgalom miatt is biztonságossá kell tennünk a két keréken való közlekedést." - mondta el Gáll Attila.
   
   A biztonsági szempontokat emelte ki Szigli István, a beruházásban érintett városrészek önkormányzati képviselője. Mint elmondta: áthelyeznek egy buszöblöt, épül egy középsziget, ami segíti a gyalogosok és a kerékpárosok átkelését a Palotai út két oldala között. Emellett szeretnének egy kerékpáros hidat is a mostani Gaja-híd mellé.
   

  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Hirdetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss