19 oC / 8 oC(koponyeg.hu)
szeles (várható)
2017. Március 29. Auguszta, Bertold
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Kultúra  -  2012. 06. 01.
  A 2013-as emlékévre készülve szerveztek programot a Vízivárosi Óvodában
  A 2013-as ünnepi Emlékévhez kapcsolódóan szerveztek nagyszabású történelmi programot ma délelőtt a Vízivárosi Óvodában. Az eseményre meghívást kapott a Rákóczi Úti, az Árpád Úti és a Tulipános Óvoda, így a gyerekek és óvónőik együtt tekinthették meg a Szabad Színház előadását, amely Székesfehérvár történelmét dolgozta fel. A rendezvényen részt vett dr. Horváth Miklósné területi önkormányzati képviselő is.
   A 2013-as Emlékbizottság célul tűzte ki, hogy az ünnepi Emlékév programjaiba minél több városi intézményt vonjanak be, így csatlakozott a kezdeményezéshez a Vízivárosi Óvoda. Az intézmény vezetője, Neubauer Jánosné elmondta: „Régóta szívügyünk a hagyományőrzés, valamint az, hogy a kicsik nyiladozó értelmét ráirányítsuk Székesfehérvár történelmi múltjára, nagyjaira, nevezetességeire, ezzel is erősítjük a gyerekekben a Fehérvár tudatot és elültetjük a hazaszeretet csíráit. Örök érték számunkra a hagyományaink továbbvitele, átadása, az összetartozás, az együttgondolkodás képességének megszerzése.”
   A meghívott óvodákból 25 fős csoportok érkeztek, a vendéglátó óvodába járó nagycsoportosokkal együtt, összesen 100 gyermek vett részt a ma délelőtti programon. A Szabad Színház „Történelmi kavalkád” című előadása játékos formában, emberöltőkön átívelve mutatta be Székesfehérvár történelmét a honfoglalástól és az államalapítástól kezdve egészen a reformkorig. A gyermekek megismerhették többek között István királyt és a szent családot, Mátyás királyt, Varkocs György várkapitányt, illetve azokat az uralkodókat, akiket a városban helyeztek örök nyugalomra. Az eseményen rész vett dr. Horváth Miklósné területi önkormányzati képviselő, aki elmondta: „Amikor dr. Cser-Palkovics András polgármester meghirdette az ünnepi Emlékévet, egyeztetünk az óvoda- és iskolavezetőkkel a programokról és a szervezésről. Dicséret illeti az intézmények pedagógusait, munkatársait és a szülőket, akik eddig is sokat tettek a hagyományok megőrzése érdekében, rengeteg áldozatos munkát végeztek és ezután sem lesz ez másként!” Dr. Horváth Miklósné fontosnak tartja, hogy már kora gyermekkorban elkezdődjön a hazafias nevelés, az identitástudat fejlesztése. A képviselőasszony szerint az ebben a szellemben nevelt gyermekek felnőttként is büszkék lesznek arra, hogy ők székesfehérváriak. A Vízivárosi Óvoda és a vendégintézmények közös programja folytatódik, középkori hangulatot idéző, játékos versenyt szerveznek számukra. A gyerekek ügyességi, gyorsasági erőpróbákon, történelmi ismereteket felidéző feladatokon mérhetik össze tudásukat.

  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Hirdetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss