19 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 12.96 km/hDK-i szél (aktuális)
2016. Május 28. Emil, Csanád, Vilmos
   Eseménynaptár
2016 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Gazdaság  -  2012. 07. 04.
  Befejezés előtt a Tárnok - Székesfehérvár vonalszakasz átépítése
  Tárnok-Székesfehérvár közötti vasúti vonalszakasz átépítési munkálatainak jelentős része készült el az elmúlt hónapokban, a teljes projekt készültsége 93%-os. A felújított vonalszakaszon a vonatok 120 km/h sebességgel közlekednek, ennek köszönhetően jelentősen csökkentek a késések a Budapest – Székesfehérvár vonalon. Az Ódinnyés - Székesfehérvár szakaszon elkészült a vasúti pálya átépítése, jelenleg már csak a tereprendezés van hátra.
  Martonvásár állomáson az új gyalogos aluljáró műszaki átadása lezajlott, a MÁV Zrt. az utasforgalom számára megnyitotta. Így a peronok véglegesítése is megtörtént, az ideiglenes átjárást megszüntették. Az új P+R parkoló engedélye rendelkezésre áll, az építkezés megkezdődött, befejezése 2012. II. félévére várható. Elkészült az új, 50 férőhelyes kerékpártároló. Az ideiglenes parkolót a felvételi épület melletti területen, az új zajvédő fal mentén alakították ki.
   
  Kápolnásnyék állomáson elkészült a vágányhálózat átépítése, a vonatok az új vágányokon, az új magasperonok mellett állnak meg. Az új közúti aluljáró elkészült, a gyalogos forgalom számára május 2-ától nyitva áll. Az új aluljáró megnyitásával lehetőség volt a peronok és a zajvédő falak véglegesítésére is. Az állomás teljes körű átadása 2012. júliusban megtörténik.
   
  Gárdony állomáson Az új gyalogos aluljáró elkészült, a forgalomba helyezés lezárult. Az aluljárót a gyalogosok a peron és a tópart megközelítésére is igénybe vehetik. Üzemelnek a peronokra vezető liftek. Az állomás felújítása elkészült, a műszaki átadás május 30-án megkezdődött.
   
  Agárd megállóhelyen a meglévő gyalogos aluljáró felújítása, átalakítása liftes aluljáróvá elkészült. A megállóhelyi épület elkészült, használatba vétele megtörtént.
   
  Az Ódinnyés – Székesfehérvár szakaszon elkészült a vasúti pálya átépítése, jelenleg tereprendezés, árokrendezés van folyamatban. Az átépült vágányokon a vonatok 100 km/h sebességgel közlekednek. Augusztusra várható a sebesség 120 km/h-ra növelése. Befejeződött a Velencei-tó lefolyását biztosító Kajtor-csatorna műtárgyának átépítése is. Székesfehérváron a Takarodó úti gyalogos felüljáró felújítása elkészült, a műszaki átadás 2011 decemberében megtörtént.

  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss