15 oC / 2 oC(koponyeg.hu)
eső (várható)
2015. Március 28. Gedeon, Johanna
   Eseménynaptár
2015 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
   
    Kultúra  -  2012. 01. 18.
  Két helyszínen ünnepli Fehérvár a Magyar Kultúra Napját
  Gazdag programmal készül 2012-ben a Magyar Kultúra Napjára Székesfehérvár. A kétnapos rendezvénysorozat keretében ünnepi gálaműsort rendeznek és kiállítást is nyílik majd. A programot a rendezvény hagyományos helyszínén, az Öreghegyi Közösségi Házban nyitják meg január 21-én szombaton, másnap pedig a Vörösmarty Színházban folytatódik az ünnep. A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
   
  A hagyományoknak megfelelően az Öreghegyi Közösségi Házban rendeznek ünnepséget Fehérváron a Magyar Kultúra Napján, emellett a Vörösmarty Színházban is gálaműsorral köszöntik az ünnepet. „Szeretnénk, ha a Magyar Kultúra Napján nemcsak az intézmények vezetői, hanem pedagógusok, kulturális intézményeinkben dolgozók is együtt ünnepelnének.” - mondta el Brájer Éva alpolgármester a két helyszínen zajló ünnepségsorozat kapcsán. 
   Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója elmondta, hogy rendezvénnyel az Öreghegyi Közösségi Ház egykori igazgatója, Tóth István emléke előtt is tisztelegnek. Színvonalas műsorral készülnek az öreghegyi művelődési intézményben: Eperjes Károly XX. századi Istenes verseket szaval és megnyílik Filep Sándor „Anno..” című kiállítása is. A február 19-ig megtekinthető tárlatot Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Kiss Dorottya a program lokálpatrióta vonatkozásaira is felhívta a figyelmet: Eperjes Károly a Videoton amatőr színjátszó csoport tagja volt egykor, míg Filep Sándor jelenleg Balatonalmádiban él, de sokáig Fehérváron alkotott és ezer szállal kötődik a városhoz. Melocco Miklós pedig több köztéri alkotásával van jelen a városban.
   
  Január 22-én a Vörösmarty Színházban folytatódik az ünnepségsorozat. Quintus Konrád, a színház megbízott igazgatója elmondta, három alappillére építik a gálaműsort: lesz zene, tánc és színház is. Tematizálták a műsort, a klasszikustól haladva a modernig és a mestertől a tanítványig.  Megemlékeznek a 130 évvel ezelőtt született Kodály Zoltánról is, a Galántai táncokat az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában hallhatja a közönség.

  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss