11 oC / 3 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős (várható)
2017. Március 26. Emánuel, Emánuéla, Larissza, Árpád
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
   Kultúra - 2005. 10. 11.
  Írónak készül Vagaszky Edina a Fehérvár Szépe 2005 győztese

   Augusztus végén volt az ARÉV Sportcsarnokban a Fehérvár Szépe 2005 választás. Az idén Vagaszky Edinát választották a város szépségkirálynőjének, aki Erdélyben, Nagyváradon született 1986-ban, szeret írni, sportolni és a kutyák mellé a napokban érkezett egy kismacska. A versei mellett van két még be nem fejezett regénye is. Mint mondja barátnőjével Dumitrescu Mirellával együtt még tavasszal döntötték el, hogy indulnak a Fehérvár Szépe választáson. Vagaszky Edina a város háziasszonyaként rendezvényeken képviseli majd Székesfehérvárt. (képgaléria Vagaszky Edináról itt!)

   Milyen indíttatásból jelentkeztél a Fehérvár Szépe 2005 választásra?

   A barátnőm révén szereztem tudomást a versenyről és március környékén már eldöntöttük, hogy jelentkezni fogunk, majd júniusban adtuk le az önéletrajzunkat és a jelentkezésünket.

   A szüleid, családod mit szólt hozzá, hogy "megmutatod" magad?

   A szüleim az elején nem hittek a szépségversenyben, aztán a végén nagyon örültek már. Rám hagyták egyébként, hogy nekem mi az egészséges. Mindössze annyit tanácsoltak, hogy legyek óvatos az emberekkel és ne barátkozzam olyanokkal, akik nekem nem szimpatikusak.

   A felkészülés hogyan zajlott?

   Augusztustól kezdődtek a próbák, amikor heti két-három napot tánccal töltöttünk. Elég kemények voltak ezek a napok és jól meg is viselt minket, de így utólag nézve a dolgokat úgy látom megérte. Reggel a felkelés után már kezdődtek is a próbák és késő délutánig tartottak.

   Szépségverseny napján hogyan keltél?

   Már két nappal a verseny előtt nagyon ideges voltam, aztán a versenyre elmúlt minden izgalom belőlem. Azt hiszem kicsit nyugodtabban léptem fel a színpadra, mint a többiek. Szervezéssel pedig döntő többséggel meg voltam elégedve teljesen.

   Vagaszki Edina a hétköznapokon mivel szeret foglalkozni, mi az ami kitölti a szabadidejét?

   Elég sokat írok, mert ez a hobbim, szeretek kutyázni, barátkozni. Az írásnak jelentős szerepe van az életemben: többségében verseket írok, de van két félkész regényem is. Ezeket már négy éve írom és még befejezésre várnak. A verseim témáiról annyit, hogy a napi dolgokról, a velem történtekről írok.

   A kedvesed hogyan viszonyult ahhoz, hogy elindultál a szépségversenyen?

   Örült a dolognak és nagyon büszke volt rám. Az elején persze izgult egy kicsit és voltak félelmei, hogy hogyan alakít esetleg át az egész verseny és úgy érzem, hogy a belsőmre nem volt jelentős hatással az, hogy megnyertem a versenyt.

   Ruhaipari középiskolába jársz, az idén érettségizel ezen a pályán szeretnél maradni?

   Nem hiszem, hogy folytatom a középiskola után a ruhaiparban. Régen szerettem ruhákat rajzolni, tervezgetni és e miatt választottam azt az iskolát ahova járok, de a későbbiekben mindenképpen a kommunikáció szakon szeretném folytatni a pályafutásomat és ezen a  téren elhelyezkedni.

   Elég kemény iskolaévnek nézel elébe, hiszen érettségizel és gondolom emelt szintű érettségit szeretnél majd...

   Nehéz évem lesz az biztos azonban a tanulást mindennél fontosabbnak tartom, főleg most, hogy irodalomból, nyelvtanból és franciából emelt szinten akarok érettségizni. Remélem majd jól alakulnak a pontjaim és felvesznek oda ahova szeretném.

   Ha bulizni mentek akkor melyik helyet választjátok általában?

   Most nyáron nem volt olyan sok lehetőségünk, de iskolaszezonban Bahnhofba és kisebb szórakozóhelyekre járunk. A kisebb kávézókat szeretem, mert nincs olyan tömeg, ami zavaró lenne.

   Mik azok a dolgok számodra amik kedvesek Székesfehérváron?

   Az embereket szeretem, akik itt élnek. A Maroshegyen lakunk és ott is mindenki olyan aranyos, kedves és nem utolsó sorban ott minden olyan jó zöld.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Hirdetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss