4 oC(koponyeg.hu)
pára, szélcsend (aktuális)
2017. Március 23. Emőke, Botond, Ottó, Kartal
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Aláírásgyűjtés

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2017. 03. 22. 16:34
  Gorsiumba hozzák Pompeji kincseit - időutazás az antik világba
   Nagyszabású, látványos kiállítás nyílik március 25-én szombaton 14 órától a táci Gorsium látogatóközpontjában. A Szent István Király Múzeum "Pompeji - Élet és halál a Vezúv árnyékában" című tárlata bemutatja az egykor virágzó város katasztrófáját, az ott élt emberek életét, mindennapjait, kikapcsolódási szokásait, a gladiátorok világát. A kiállítás törzsanyaga a romváros feltárásának anyagát őrző Nápolyi Régészeti Múzeumból érkezett Magyarországra.
  Kultúra  -  2017. 03. 23. 07:00 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Fehérváron mutatják be március 28-án a Szent Koronáról szóló filmet
    A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című film fehérvári bemutatója március 28-án 18 órakor lesz a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az ismeretterjesztő film a magyarság első számú ereklyéje és legfőbb nemzeti kincse, a Szent Korona, valamint a magyar felségjelvények és királykoronázásaink eddig ismeretlen történeteinek felfedezésére hívja a nézőt. A film a Magyar Tudományos Akadémia „Lendület” Szent Korona Kutatócsoportjának legfontosabb kutatási eredményeit és felfedezéseit foglalja össze.
  Közlemények  -  2017. 03. 23. 07:44
  Megkezdődik a Jávor Ottó tér felújítása
  Jövő héten megkezdődik a történelmi belváros peremén elhelyezkedő Jávor Ottó tér felújítása. A területen negyven parkolóhelyet alakítanak ki, valamint teljesen megújul a zöldfelület. A parkosítás részeként még egy új szökőkutat is terveznek – a munkálatok megkezdése előtt kilenc fát kivágnak, de a parkfejlesztés részeként jóval több új fa és zöldnövényzet kerül a területre.
   
  • HÍRADÓ 2017. március 22.

   Ma van a Víz Világnapja, ülést tartott a Fejér Megyei Értéktár Bizottság, ...

  • Tájsebészet 2017-ben is

   A nagy sikerre való tekintettel a Tájsebészeti Program idén is folytatódik!...

  • Revák kiállítás a Munkácsyban

   Új kiállítás nyílt a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. Az intézményben ...

  • Velence kincseiről

   Ülést tartott a Fejér Megyei Értéktár Bizottság Velencén....

  • Élet és halál a Vezúv árnyékában

   Március 25-én nyílik meg Az élet és halál a Vezúv árnyékában című tárlat a ...

  • Fejér Megyei Diáknapok

   3 nap, 38 intézmény, 626 produkció több mint ezer fellépő. Idén március 31-től ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2017. március 22.

   Ma van a Víz Világnapja, ovisok csónakáztak a tavon és Sakkpalotába csalogatják ...

  • EYBL középdöntő Fehérváron

   Ismét pályára lép a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia két korosztályos csapata, ...

  Közélet  -  2017. 03. 22. 10:47 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Szennyvizek? Tiszta vizet! - a Víz világnapi pályázat legjobb alkotásait díjazták
  Március 22-ét az ENSZ 47. közgyűlése a Víz világnapjává nyilvánította. Szerdán több megyei rendezvénnyel is arra hívták fel a figyelmet, hogy megóvjuk vízkincsünket. Több mint hatszáz pályázat érkezett a Fejérvíz által hirdetett víz világnapi rajz- és irodalmi pályázatra. A legjobb pályázatok alkotóit szerda délelőtt díjazták a Fejérvíz Zrt. nagytermében.
  Közélet  -  2017. 03. 22. 11:44
  Vándormadarak útján - Kíváncsiak Klubja a Felsővárosi Általános Iskolában
   A Kíváncsiak Klubja tehetség- gondozó módszertani program bemutató foglalkozására került sor a Felsővárosi Általános Iskolában szerdán délelőtt, ahol a Vándormadarak útján címmel készségfejlesztő órán vehettek részt a diákok. A foglalkozások célja, hogy a pedagógusok a természettudományos ismereteket kooperatív technikákkal tudják átadni a gyerekeknek.
   
  Közélet  -  2017. 03. 22. 13:57
  Tájsebeket gyógyítottak - 410 köbméter illegális hulladékot számoltak fel
   Fejér megyében a Gaja Környezetvédő Egyesület felhívásaira mindenévben tucatnál több, önkéntesekből álló csapat veszi fel a küzdelmet atájsebek begyógyításáért. A 2016-ban 25 megyei szervezet, több mint 2500 önkéntessel, mintegy 410köbméternyi illegális szemetet számolt fel, helyezett el legális hulladéklerakón. A résztvevőknek a Hiemer házban mondtak köszönetet munkájukért.
  Közélet  -  2017. 03. 22. 12:04
  Munkatársakat keres a hamarosan megnyíló digitális élményház
  A fiatalok digitális kompeten- ciájának fejlesztését szolgáló élményház nyílik hamarosan Fehérváron. A központ tudományos és technológiai innovációit bemutató foglalkozásokhoz, programokhoz keresnek munkatársakat: vezető oktató, oktatói és koordinátor pozíciókba. A részletes kiírások a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány honlapján, a www.szfa.hu/aktualis oldalon olvashatóak.
  Közélet  -  2017. 03. 23. 08:12
  A WHO Egészséges Városok Hálózatának projektvárosa lett Székesfehérvár
  Az idei évtől kezdve Fehérvár közvetlen kapcsolatot ápol a WHO Regionális Irodájával, és ezen keresztül 98 projektvárossal és 30 nemzeti hálózattal. A tagság számos előnyt jelent, többek közt közvetlen szakmai iránymutatásokat, programokat és módszereket vehetünk át a szervezettől, valamint első kézből kaphatunk segítséget a tapasztalattal rendelkező tagvárosoktól, és megismerhetjük a legjobb európai gyakorlatokat.
  Kultúra  -  2017. 03. 23. 07:52
  Bábszínház lesz vasárnap délelőtt a Koronás Parkban
  Tavaszi program- sorozatra várják a gyermekeket a Koronás Parkba. Márciusban három vasárnapi bábszínházi előadást is megtekinthetnek a kicsik. A sorozat utolsó előadásában Majoros Ági: Hamupipőke című története elevenedik meg bábjáték formájában. A vasárnap 11 órakor kezdődő előadásra jegyek a helyszínen kaphatók, minden érdeklődőt szeretettel várnak!
  Kultúra  -  2017. 03. 22. 15:50
  Színes programok várják a fiatalokat március 31-től a Fejér Megyei Diáknapokon
  Három nap, harmincnyolc intézmény, hatszáz huszonhat produkció és alkotás, több mint ezer résztvevő – március 31-től április 2-ig, a Fejér Megyei Diáknapokon a megye középiskolásai tizenegy művészeti kategóriában mérik össze tudásukat Székesfehérváron. Az eseménynek összesen 1229 résztvevője lesz: 1143 nevező diák és 14 közreműködő lesz jelen a programokon.
  Sport  -  2017. 03. 22. 15:20
  A Vasvári győzött a IV. korcsoportos Városi Kosárlabda Diákolimpia döntőben
  A IV. korcsoportos Kosárlabda Diákolimpia döntőjébe a Vasvári Pál Gimnázium és a Ciszterci Szent István Gimnázium csapata jutott be. Az Alba Regia Sportcsarnokban mindkét együttest népes szurkolótábor biztatta, helyenként a felnőtt meccseket idéző hangulatban és hangzavarban. Az eseményt Bogár Pál, az Alba Regia Építők hajdani nagyszerű játékosa, Európa-bajnok emlékének ajánlották.
  Közélet  -  2017. 03. 22. 12:18
  Fejér megyében is véget ért az influenzajárvány
    2017. március 13. és március 19. között az előző hetinél 49,6%-kal kevesebb beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Fejér megyében. A megbetegedések aránya jóval a járványküszöb alá csökkent. Az influenzaszerű megbetegedések az elmúlt héten az 1-2, a 3-5, illetve a 6-14 évesek közt fordultak elő leggyakrabban.
  Kék hírek  -  2017. 03. 22. 11:37
  Áttért a szemközti sávba - halálos baleset okozása miatt javasoltak vádemelést
  A fehérvári rendőrök halálos kimenetelű baleset okozása miatt javasoltak vádemelést egy 62 éves nő elllen. Tavaly nyáron Fehérvár és Zámoly között történt halálos baleset, melyben a hölgy autójával áttért a szemközti forgalmi sávba, majd nekiütközött egy szabályosan közlekedő autónak, melynek utasa olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.
  Magyarország  -  2017. 03. 22. 10:14 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  A Víz világnapját ünnepeljük március 22-én
    A Föld édesvíz- készlete nem kifogyhatatlan, körforgásának és tisztaságának megőrzése érdekében azonban nagyobb figyelmet kell szentelnünk környezetünk védelmére is. AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a természeti kincs.
  Sport  -  2017. 03. 22. 09:20
  Három érmet szereztek a fehérvári karatékák a berlini KWU Európa-bajnokságon
  Huszonnégy ország közel hatszáz versenyzője vett részt a hétvégén, Berlinben a KWU Utánpótlás Európa-bajnokságon. A huszonöt fős magyar küldöttségben ott fehérvári is ott volt. A Fehérvár Karate Akadémia sportolói három éremmel térhettek haza Németországból.
  Kultúra  -  2017. 03. 22. 08:03
  Jövő pénteken újra színpadon A mi kis városunk című darab
  Március 31-én, jövő pénteken ismét megtekintheti a közönség a Fejér Holló Diákszínpad „A mi kis városunk” című drámáját. A Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai Thornton Wilder művét viszik ismét színpadra. A Pulitzer díjas író darabja két amerikai család útkeresését veszi górcső alá, a Fejér Holló Diákszínpad előadásában. A programra előzetes helyfoglalás szükséges, a belépő ingyenes.
   
  Gazdaság  -  2017. 03. 22. 07:46
  Kulcsprojektek Fejér megye foglalkoztatásáért
   A Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum keddi ülésén elfogadta éves munkatervét, és jóváhagyta a Fejér Megyei Foglalkoztatási Stratégiához kapcsolódó kulcsprojektek megvalósítási kereteit a Megyeháza Címertermében. Döntöttek többek között az Alapkövek-, a Vállalati Relokációs-, a Támaszfal- és a Fejér termék projektekről is.
  Sport  -  2017. 03. 21. 17:07
  Bemutatkozott az önállóvá vált Fehérvár AV 19 SC menedzsmentje
  Bemutatkozott az új, önállóvá vált jégkorong klub a Fehérvár AV 19 SC menedzsmentje. Az elnöki teendőket Gál Péter Pál látja el. Szakmai alelnökként Fekti István, elnökségi tagként Palkovics Krisztián, menedzserként Szélig Viktor irányítja a klubot. „Gyönyörű örökséget veszünk át és viszünk tovább, amelyet Ocskay Gábor rakott le az elmúlt negyven évben” - hangsúlyozta Gál Péter Pál, majd hozzátette a cél az, hogy a stabil alapra új szintet építsenek a következő években.
  Közélet  -  2017. 03. 21. 15:58
  Nagyváradi és görög diákokat fogadtak a Városházán
   Kedden délután Nagyváradról és a görögországi Litochoro településről érkezett diákokat fogadtak a Városházán. A nagyváradi diákok hagyományosan a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola programjaira érkeztek, a a görög diákok pedig a kőbányai Zrínyi Miklós Gimnázium vendégei múlt péntek óta.
  Kultúra  -  2017. 03. 21. 15:24
  Egyhangú bizottsági támogatást kapott dr. Szikora János a színházigazgatói posztra
  A Vörösmarty Színház igazgatói munkakörére benyújtott pályázatával kapcsolatban dr. Szikora Jánost ma délelőtt hallgatta meg a szakmai bizottság, akik megszavazták a jelölt támogatását. A művészekből és a színházhoz értő tagokból álló grémium nyolc igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúan fogadta el a jelölt pályázatát. A munkakör betöltéséről a Közgyűlés március 24-i ülésén dönt majd.
  Sport  -  2017. 03. 21. 15:23
  Fehérváron tartotta közgyűlését a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége
  A Sport- létesítmények Magyarországi Szövetsége évről-évre más településen tartja szakmai találkozóit. Kedden délután a fehérvári Best Western Plus Lakeside Hotel adott otthont a szervezet éves közgyűlésének. A szakmai eseményen résztvevők a jövőbeli tervek egyeztetése mellett a város sport infrastruktúráját is megismerhették.
  Sport  -  2017. 03. 21. 13:14
  Huszonkét érmet úsztak össze a delfinesek Hódmezővásárhelyen
  A Szegedi Úszó Egylet rendezésében bonyolították Hódmezővásárhelyen a IX.TYR Kupa Nemzetközi Úszóversenyt. A versenyen már hagyományosan népes mezőny állt rajthoz, a harminchét csapat négyszázharmincnégy versenyzője összesen kétezertizenöt alkalommal rajtolt. A DELFIN SE ebben az évben is sikerrel szerepelt az utánpótlástól a felnőtt mezőnyig.
  Sport  -  2017. 03. 21. 13:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Szezon eleji sikerek a Főnix SE-nél - éremeső a fehérvári rocky csapatnál
   Arany-, ezüst-, illetve bronzérmekkel tért haza az idei versenyszezon első megmérettetéséről a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület. Az Óvár-Kupán debütált az új children páros, akik nagy meglepetést okoztak: harmadik helyen végeztek. Pihenésre azonban nincs idő, a csapatok már a következő fordulóra készülnek. A hétvégén az egyesület újjá alakult felnőtt formációja is ringbe száll Balatonfüreden.
  Sport  -  2017. 03. 21. 12:08
  Már a nagydöntőbe kerülés a tét az EYBL kosártornán
  Ismét rangos utánpótlás kosárlabda tornának lehet a házigazdája Fehérvár. Március 23-26. között az U15-ös és U17-es EYBL torna is lesz a Királyok Városában. A nemzetközi utánpótlás sporteseményen a két korcsoportban összesen tíz együttes fiataljai küzdenek a legjobb eredményért az MKOSZ és az Alba Regia Sportcsarnokban.  
  Közélet  -  2017. 03. 21. 11:05 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte a Honvéd Nyugállományúak Klubja
  Kedden délelőtt ötvenedik évfordulóját ünnepelte a Városháza Dísztermében a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja. A tagok átlagéletkora a nyolcvanhoz közelít, azonban a klub tevékenységével és aktivitásával fontos résztvevője a fehérvári társadalmi életnek.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása