4 oC(koponyeg.hu)
pára, szélcsend (aktuális)
2017. Március 23. Emőke, Botond, Ottó, Kartal
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Aláírásgyűjtés

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Magyarország  -  2017. 02. 23. 09:11  -  Szabó Miklós Bence, fotó: Kiss László
  Tíz százalékkal nőtt az újszülöttek száma tavaly Székesfehérváron
    
  Több mint kétszáznegyven kisgyermekkel több született a tavalyi évben a Szent György Kórházban, mint egy évvel korábban. Csaknem háromezer szülést vezényeltek le tavaly. Tíz százalékkal nőtt az újszülöttek száma Székesfehérváron, ezzel bőven az országos átlag felett vagyunk, ahol másfél százalékos növekedés volt tapasztalható. 
  Kertész Balázs János, az idei év első babája január elsején 12 óra 21 perckor született 3400 grammal és 56 centiméterrel. A család első gyermekeként látta meg a napvilágot.
  Tavaly több mint kétezer-nyolcszáz pár döntött a családalapítás mellett Fehérváron. A fiatalok egyre bátrabban alapítanak családot és vállalnak gyermeket országszerte: húsz éve nem volt ilyen magas a gyermekvállalási kedv – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
   2016 első tizenegy hónapjában 85 128 gyermek született az országban, 1214-gyel, 1,4 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A 114 407 halálozás 5,4 százalékos csökkenést jelent 2015. január–november közötti időszakához képest. Az anyakönyvezett 48 920 házasságkötés számottevően, tizenegy százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Augusztust kivéve mindegyik hónapban többen léptek frigyre, mint az előző év azonos időszakában.
  Az újszülöttek száma Fehérváron is nőtt, csaknem tíz százalékkal. Az elmúlt évben a házasságkötések száma és a nagycsaládosok száma is nőtt. Többek között az otthonteremtési támogatásnak is köszönhető, hogy ilyen ütemben emelkedett az újszülöttek száma. Ám az is általános tendencia, hogy tíz évvel kitolódott a gyermekvállalás időpontja az anyáknál – tudtuk meg Hagymásy László osztályvezető főorvostól. Országos adatokat nézve a tavalyi év első tizenegy hónapjában 85 128 gyermek jött világra, másfél százalékkal több, mint 2015. januárjától novemberig.