8 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 9.36 km/hÉNY-i szél (aktuális)
2017. Március 25. Irén, Írisz, Lúcia
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Kék hírek  -  2017. 02. 23. 08:18  -  Novák Rita
  Nagyobb empátia, kevesebb bűncselekmény - évet értékelt a megyei rendőrfőkapitány
    
  Jelentősen csökkent tavaly a bűncselekmények száma Fejér megyében a 2015-ös évhez képest, a felderítési arány pedig nőtt. Összesen egyébként mintegy nyolcezer bűncselekmény történt a megyében tavaly, húsz százalékkal kevesebb, mint a megelőző évben. Ez azt jelenti, hogy jelentősen csökkent a rablások, a lopások és az autófeltörések száma is.
   
  A Varga Péter megyei rendőrfőkapitány elmondta, ebben az évben a felderítési arány is javult a korábbiakhoz képest. A főkapitány szerint a remek csapatmunka, az állomány szakértelme és a kiváló munkamorál együtt kellett ahhoz, hogy a korábbi évekhez hasonlóan 2016-ban is folytatódjon a bűncselekmények számának mérséklődése a megyében. A dandártábornok hozzátette: a megyében elkövetett szándékos emberölések egyike sem maradt felderítetlen. Négy embert öltek meg tavaly a megyében.
  A baleseti statisztika az előző évek számaihoz hasonló tendenciát mutat: minimálisan, de csökkent térségünkben a karambolok száma. A megyei rendőrség vezetője azt is elmondta, hogy bár Fejér nem határ menti megye, a migránsválság kezeléséből ez az állomány is kivette részét. Varga Péter szerint mindezt úgy teljesítette a főkapitányság, hogy itthon nem romlott a közbiztonság.

  A Fejér megyeiek a csökkenő bűnözés mellett a rendőrség arculatváltását is érezhetik. A rendőrfőkapitány úgy véli, a három évvel ezelőtt kezdődött intézkedéskultúra-váltás meghozta az eredményét: „A rendőrök teljesen másként gondolkodnak, másképpen állnak egy-egy eseményhez. Egy eklatáns példa 2016-ban: egy idősebb úr betelefonált a hívásfogadó központba azzal, hogy nagy baj történt velük, a felesége hallókészüléke eltűnt a kertben. A házaspár Velencén nyaralt, és nem tudtak kihez fordulni, ezért kértek segítséget a 112-es segélyhívón. A központ a megyei tevékenységirányításhoz kapcsolta a hívást, ahol kollégánk azt mondta neki, megpróbál segíteni. Kiküldte a bűnügyi technikust és a bűnügyi helyszínelőt, akik egy fémkeresővel egy óra után megtalálták a hölgynek elengedhetetlenül szükséges készülékét. Ezt az úr egy másfél oldalas levélben leírta nekem, különben sosem tudtam volna meg. Nagyon büszke voltam a kollégáimra, és azt gondoltam, mindenhol el fogom mondani, hogy ilyen rendőrök dolgoznak Fejér megyében!