11 oC / 3 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős (várható)
2017. Március 26. Emánuel, Emánuéla, Larissza, Árpád
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Sport  -  2017. 02. 17. 10:41  -  Kaiser Tamás / fotó: terepsport.hu
  Indul a futószezon: február végén Gántra várják a terepfutás szerelmeseit
    
  A hideg még itt van velünk, de a futókat ez nem zavarja, javában készülnek már a szezonra. Így télen pedig a terepfutásé a főszerep, február 26-án 10 órakor dördül el a startpisztoly a CEP Trail Gánton.
   
  Február utolsó vasárnapján Gánton „rundevuznak” a terepfutás szerelmesei. Az indulók két táv közül választhatnak, a rutinosak a 220 méter szintkülönbséget magában foglaló 13km-es távon, míg a még rutinosabbak a 440 méter szintkülönbséggel bíró 25km-en mérettethetnek meg. „Egy átlag terepfutónak talán nem okoz különösebb gondot majd a pálya, de így télen, a sár, a jég, a fagy miatt lehet, hogy a vártnál jóval nehezebb lesz, ez időjárás függő. - mondta Márkus János szervező. - Szerencsére jó időt, 8-10 fokot mondanak, igaz, mára is jó időt jósoltak, és Székesfehérváron éppen fagy. A két pályát alakítottunk ki Gánton, a déli, 13km-est mindenki futja, míg a hosszabb távon indulók átfutva a településen megkóstolhatják az északit is. A verseny egyik különlegessége, hogy a futók áthaladnak majd egy volt bauxit bányán is, amely olyan, mintha a Marson járna az ember: vörös minden! Az első gánti terepfutóversenyre háromszáz indulót várunk, reményeink szerint százan a rövidebb, kétszázan pedig a hosszabb kihívást választják. Nagyon örülönk, hogy már most nemzetközi lett a versenyünk, hiszen egészen biztosan érkeznek hozzánk Franciaországból és Szlovákiából futók. Célunk, hogy évről évre színvonalas terepfutóversenyt rendezzünk Gánton!”
   
  A résztvevők természetesen értékes befutócsomaggal gazdagodnak a befutóérem mellett. A szervezők persze gondoltak a kevésbe profikra is, lesz egy 4km-es, ingyenes, úgynevezett tavaszváró futás is, szinte teljesen sík tereppel.


  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Hirdetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss