11 oC / 3 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős (várható)
2017. Március 26. Emánuel, Emánuéla, Larissza, Árpád
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Városfejlesztés  -  2017. 02. 14. 18:41  -  www.szekesfehervar.hu
  Elindult az Alba Aréna engedélyeztetési eljárása
    
  A január 31-i elektronikus feltöltéssel megindult az Alba Aréna terveinek engedélyeztetési eljárása. Ütemezetten haladnak a székesfehérvári multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok előkészületei. 2019. őszére megnyithatja kapuit az építészeti megjelenésében is különleges, funkcionálisan korszerű és jól üzemeltethető épületkomplexum.
  Mindezt azon a keddi egyeztetésen erősítették meg, amelyen az elkövetkező hónap feladatait beszélték át az Alba Aréna tervezői és Székesfehérvár Önkormányzatának képviselői. Az engedélyezési tervek január 31-i feltöltésével újabb fázisba lépett az Alba Aréna megvalósítása. Ahogy azt a város polgármestere megerősítette: már megérkezett a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának függő hatályú határozata, ami jelzi a tervek beadását, az eljárás megindítását. Mindez megerősíti, hogy április elejére már építési engedéllyel rendelkezhet a multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok.
  Székesfehérvár számára kiemelt fontosságú az Alba Aréna megépítése, ami természetesen biztosítja majd azt is, hogy az ország legjobb jégkorongcsapata – a Fehérvár AV 19 EBEL-csapata – és legjobb szurkolótábora is megfelelő körülmények közé kerüljön.” – hangsúlyozta Cser-Palkovics András azon a megbeszélésen, amelyen az elkövetkező hónap feladatait egyeztették a tervezőkkel.
  „A műszaki tartalmakat és a hatósági előírásokhoz igazodva a terveket sikerült úgy alakítani, hogy közben az építészeti, művészeti elképzelés sem sérült.” – vallja a vezető tervező, így egy építészeti megjelenésében is különleges, funkcionálisan korszerű és jól üzemeltethető épület valósulhat meg Székesfehérváron.
  A Modern Városok Program keretében megépülő Alba Aréna nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás. A közel 6000 fő befogadására alkalmas multicsarnok megvalósítása ütemezetten halad, amíg a hatóság az engedélyezést végzi, addig a tervezői csapat is tovább dolgozik. A következő lépés a kiviteli tervek elkészítése, majd a szükséges közbeszerzési eljárások keretében a kivitelezők kiválasztása. Erre – a munkaterület-átadással együtt – még idén szeretnének sort keríteni. a tervek szerint pedig 2019. őszétől pedig már mérkőzéseknek és rendezvényeknek adhat otthont az Alba Aréna.