11 oC / 3 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős (várható)
2017. Március 26. Emánuel, Emánuéla, Larissza, Árpád
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Közélet  -  2015. 03. 02. 19:06  -  www.szekesfehervar.hu
  Sóstó - helyszíni bejárás a természetvédelmi terület megmentéséért
    
  Hétfőn helyszíni bejárást tartottak a Sóstó Természetvédelmi területen a tervezői pályázaton nyertes konzorciummal, ahol végignézték, hogyan valósíthatóak meg a területen a tervezett funkciók. A Zöld tanya fejlesztése, a Sárkeresztúri út felőli játszótér felújítása mellett itt kap majd helyet a Vadmadárkórház is, de sor kerül a mederkotrásra és a vízpótlásra is lesz megoldás.
  KÉPGALÉRIA a bejárásról
  „Hosszú évek óta mindenki csak beszél róla, mi most teszünk is azért, hogy a város zöld szíve tovább dobogjon. Az önkormányzat a kormány támogatásával hamarosan megkezdheti a terület rehabilitációját, azaz sor kerül a mederkotrásra és a vízpótlásra is megoldás születik. Bízunk benne, hogy kormányzati forrásból elindulhat a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja, amelynek részleteiről az elkövetkező időszakban több egyeztetésre is hívjuk majd az érintett szervezeteket és szakembereket.” – írta Mészáros Attila alpolgármester Facebook oldalán.
  A Sóstó földrajzilag három eltérő jellegű táj határán fekszik. A terület nyugati oldalát a mocsaras sárrét, délit az Északi- Mezőföld homokos, löszös tájai, északról Székesfehérvár város, illetve távolabb a Zámolyi medence határolja. A Sóstó Székesfehérvár belterületén, a város déli részén fekszik, amelyet a 121 ha területű országos védettségű Sóstó- Homokbánya Természetvédelmi Terület és a 97 hektár területű helyi védettségű Sóstó Természetvédelmi Terület alkot. A terület az ökológiai hálózat része.