11 oC / 3 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős (várható)
2017. Március 26. Emánuel, Emánuéla, Larissza, Árpád
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Kultúra  -  2014. 09. 10. 15:25  -  www.szekesfehervar.hu
  Nagyváradon is óriási sikere volt az óriásbáboknak
    
  Augusztus 23-án, szombaton családi napot szerveztek a nagyváradi Püspöki Palota kertjében. A program a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, a Szigligeti Színház és a Szent László Gimnázium szervezésében, a székesfehérvári Koronázási Ünnepi Játékok egyfajta kiegészítő rendezvényeként valósult meg. A fehérvári eseményekhez hasonlóan Nagyváradon is nagy sikert arattak a 4,5 méteres óriásbábok.
   A családi program az említett intézmények képviselőinek, vezetőinek, így Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház főigazgatójának köszöntőjével kezdődött el, illetve a Koronázási Szertartásjátékok rendezője, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója, Szikora János is köszöntötte résztvevőket. Ezt követően részleteket tekinthettek meg, hallhattak a jelenlévők a Koronázási Szertartásjátékból, a Szent László Gimnázium gyermekkórusa, Benedekffy Kata szoprán énekesnő, továbbá a Nagyvárad Táncegyüttes előadásában. A produkciók után a szertartásjátékban szereplő gyermekek és szüleik okleveleket, valamint ajándékcsomagokat vehettek át Czvikker Katalintól, majd a családi nap kézműves-foglalkozással és a szertartásjátékban is szereplő óriásbábokkal való fotózkodással fejeződött be.
   A kézműves-foglalkozásokat Szabó Emese, a Szent Lászó-óvoda vezetője ajánlotta mindenki figyelmébe. Az érdeklődők korona és királyi pecsétlenyomatokat készíthettek, kipróbálhatták a puzzle-t, emellett arcfestés is szerepelt a programban. A legnagyobb népszerűségnek a 4,5 méteres óriásbábok bizonyultak, melyek Szent Lászlót és családját, illetve a nevéhez kapcsolódó személyiségeket ábrázolták. A programra kilátogatók Szent Imre és Piroska királyi gyermekekkel, Szent Istvánnal és Gizella királynéval, Salamonnal, Adelheiddel, Szent László feleségével, valamint Gézával, László testvérével is találkozhattak.