11 oC / 4 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős (várható)
2015. Március 28. Gedeon, Johanna

ÉLŐ közvetítés
   Eseménynaptár
2015 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
   
    Kultúra  -  2013. 12. 14. 18:43  -  Samu Miklós, Fotó: Simon Erika A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Karácsonyváró adventi ünnepséget rendeztek a Vízivárosi Óvodában
    
  A 2013-as Vízivárosi Advent keretében adtak elő ünnepi műsort a II. Rákóczi Úti Óvoda kisgyermekei szombaton délután. A Vízivárosi Óvodában megrendezett adventi programon dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő mondott köszöntőt. A gyermekek karácsonyi versekkel és dalokkal készültek a szombati eseményen résztvevőknek.
   Szombaton délután 14 órától karácsonyi műsorral kedveskedtek az érdeklődőknek a II. Rákóczi Úti Óvoda kisgyermekei. A hagyományteremtő Karácsonyváró Vízivárosi Adventi Ünnepen a gyermekek karácsonyi verseket és dalokat adtak elő. Rajtuk kívül a székesfehérvári Sarló Nyugdíjas Klub részéről Ady Endre: Karácsony című versét hallgathatták meg a jelenlévők Németh Lászlóné előadásában.
   A Vízivárosi Óvodában rendezett adventi műsoron Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő köszöntötte a jelenlévőket. dr. Cser-Palkovics András úgy fogalmazott, hogy Székesfehérvár nagyon sok részben kötődik Advent ünnepéhez. Fontosnak tartotta továbbá kiemelni, hogy a Belvároson kívül az egyes városrészekben lévő helyi közösségek által szervezett programok jó lehetőséget adnak arra, hogy mindenki készülhessen Karácsony Szent Ünnepére. Végül mindenkinek ugyanazt a várakozást és örömöt kívánta dr. Cser-Palkovics András, mint ami a gyermekek arcán látható a Karácsonyt megelőző napokban.
   Ezt követően Dr. Horváth Miklósné is arról beszélt, hogy mennyire fontos a helyi a közösségek szerepe. Mint mondta, nagyon lényeges, hogy megtalálják az ünnep örömét egymás között. Hangsúlyozta továbbá, hogy minden okunk meg van az örömre, hiszen közel egy hét múlva szerte a világon minden karácsonyfán meggyúlnak a gyertyák a Megváltó születését ünnepelve. Az ünnepi műsorszámokat követően gyújtották meg a harmadik adventi gyertyát a koszorún. Az ünnepség végén forró teával, aprósüteményekkel és kis meglepetéssel várták a résztvevőket.