19 oC / 8 oC(koponyeg.hu)
szeles (várható)
2017. Március 29. Auguszta, Bertold
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Városfejlesztés  -  2012. 08. 22.
  Koronás Park kicsiknek és nagyoknak ingyenes wifivel és okostelefon alkalmazásokkal
   A Koronás Park jelentős része megmarad zöldfelületként, tematikája és a különböző részek elrendezése pedig a középkori Fehérvárra utal majd. A játékok a hagyományos elemeken túl olyan modern anyagokból készülnek majd, hogy minimális lesz az üzemeltetési költség, az egyes elkülönülő részek pedig a különböző korosztályokat szolgálják majd. QR kódok lesznek a különböző játékokon és ingyenes wifi is lesz azért, hogy a látogatók elérhessék az okostelefonra készített fehérvári játékos alkalmazásokat.
    Dr. Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, nagyon régóta téma a hogyan is lehet a volt Vidámpark területét a legjobban közösségi célokra hasznosítani. Próbáltunk egy olyan pályázatot elkészíteni mely abból indul ki, hogy a város történelmi múltját meg tudjuk mutatni. Alapvetően a gyermekes családokat szólítja meg majd a park, de olyan szép környezetet tudunk remélhetőleg kialakítani, melyet az idősebb korosztály is látogat. „Bízom abban, hogy sikerre tudjuk vinni a programot és megszűnik egy városi szégyenfolt illetve turisztikai látványosságként is egy nagyon szép terület jöhet létre. Azt hiszem, ez egy olyan pályázat, amelynek megvalósítása egy jó közösségi ügy, amelynek támogatására partnerséget kértem Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési, valamint Gyóni András, Knizse Gyula és Szigli István önkormányzati képviselőktől.”
  A pályázat részleteit Batáry Regina, a Polgármesteri Hivatal Beruházási Irodájának vezetője ismertette. Mint elhangzott: A „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése a konvergencia régiókban” című pályázaton indul el Székesfehérvár Önkormányzata. A beadásra kerülő projekt becsült megvalósítási költsége 352,5 millió forint, amelyet teljes egészében a pályázati támogatásból szeretnének biztosítani. A „Koronás Park” 1,8 hektáros területen valósulna meg a volt Vidámpark területén, olyan egységet alkotva a Rózsaligettel és a Csónakázó-tóval, amely a város szívében, mégis zöldövezetben nyújt kikapcsolódási lehetőséget.
   Batári Regina elmondta, hogy a park mintegy 85 százaléka megmarad zöldfelületként, tematikája és a különböző részek elrendezése a középkori Fehérvárra utal majd. A játékok a hagyományos elemeken túl olyan modern anyagokból készülnek majd, hogy minimális lesz az üzemeltetési költség, az egyes elkülönülő részek pedig a különböző korosztályokat szolgálják majd. A park központjában egy nagyobb FehérVÁR épül, amiben mind a kicsik, mind pedig a nagyok jól érzik majd magukat és játékosan tudnak tanulni. A vár mellett lesz egy koronázó domb is ez alatt pedig különböző átjáró alagutak. A lovagi torna részen is olyan eszközöket építenek majd, melyek imitálják a történelmi eseményeket. A játszóelemek mellett például QR kódos táblák is lesznek és ingyenes wifi szolgáltatás is lesz a park egész területén. Mindez azért, hogy a játékokat ki lehessen majd egészíteni az okostelefonra készített fehérvári alkalmazásokkal. A park attrakcióit a Tourinform Iroda és a Szabadművelődés Háza állítja majd össze. Ha nyertes lesz a pályázat akkor a tervek szerint egy éven belül elkészül majd a beruházás.
    Vargha Tamás országgyűlési képviselő a Fejér megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy ez az izgalmas park nem csak a fehérvári gyerekek körében, hanem egész Fejér megyében is népszerű lesz majd. Törő Gábor országgyűlési képviselő is támogatásáról biztosította a beruházást, mely a város turizmusát is segíti, illetve a környék kistelepüléseinek a fellendülését is szolgálja. Szigli István önkormányzati képviselő is örömét fejezte ki, hogy a volt Vidámpark területét sikerülhet olyan módon rendbetenni, hogy az a környéken élőknek is javítja az életminőségét. Kiemelte, hogy a környéken új parkolóhelyeket is kialakítanak az igazán színvonalas park mellett. Knizse Gyula önkormányzati képviselő is örömét fejezte ki, hogy végre történik valami a területtel és rendeződhet a további sorsa. Mint mondta az ottélők is régóta kérték ezt. Kiemelte, hogy a tervezőknek sikerült a Királyi Séta projektből átemelni több várhatóan sikeres elemeket. Bizodalmát fejezte ki, hogy mihamarabb megépülhet a park.
   
  Gyóni András önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy ebből a rendetlen zűrzavaros helyből egy rendezett koronás park lesz. Mint mondta „történelemtanárként is örülök, hogy a gyerekeknek is könnyebb lesz a helyi történelemtanítás. Biztos vagyok abban, hogy ha a felsősökkel kimegyünk majd a parkba, akkor fel tudjuk eleveníteni a város történelmének főbb állomásait, így képviselőként és tanárként is nagyon örülök a fejlesztésnek.”

  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Hirdetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss