19 oC / 6 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2017. Március 29. Auguszta, Bertold
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Közélet  -  2012. 08. 16.
  Munkásgyűlésen találkozott a város polgármestere az Alba Volán buszsofőreivel
   Sajtónyilvános munkásgyűlésen a helyi járatokon dolgozó buszsofőrökkel találkozott dr. Cser-Palkovics András polgármester csütörtökön délelőtt az Alba Volán Börgöndi úti telephelyén, melyen Tóth István az Alba Volán vezérigazgatója is ott volt. Mint mondta a vagyonkezelővel és a Volánnal körvonalazódó megállapodás lehetőséget ad arra, hogy időt nyerve át lehet gondolni egy az igényeknek megfelelő és finanszírozható városi tömegközlekedést.
   Elhangzott, hogy még 2006-2007-ben született egy rossz kormányzati döntés melynek nyomán az állam a saját cégeinek nem adta oda az általa biztosított kedvezményeket. Ezt a veszteséget eddig kizárólag az önkormányzatokkal akarták megfizettetni. Az Alba Volán esetében 2006 óta a fehérvári közösségi közlekedésen összességében 1,7 milliárd hiány keletkezett, ami már a napi szolgáltatást is veszélyeztette. Szerencsére sikerült eljutni az Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel egy olyan finanszírozási javaslatig, ami megoldást jelent: a vagyonkezelő és a Volán közel 900 millió forintot utólag finanszírozna a hiányból, a városnak pedig 830 milliót kellene ütemezetten, kamatmentesen fizetnie – mondta a város polgármestere.
   A mélypont az volt, amikor 2012 szeptember elsejével az Alba Volán Zrt felmondta a városi buszközlekedés működtetésére vonatkozó szerződést, azonban most szerencsére eljutottunk odáig, hogy egy olyan megállapodás körvonalazódik, mely megnyugtatóan rendezheti a helyzetet. Úgy gondolom, hogy olyan közösségi közlekedésnek kell működnie a városban, amit egy közösségi tulajdonban lévő vállalat végez – emelte ki dr. Cser-Palkovics András. 
    2012 december 31-től visszamenőlegesen a város és az Alba Volán között nem lesz semmilyen követelés – hangzott el a munkásgyűlésen. A megállapodás megkötése után az önkormányzat azonnal 200 millió forintot átutal az Alba Volánnak és a megállapodás szerint a fennmaradó 630 millió forintot kamatmentes részletekben tíz év alatt törleszti a város önkormányzata. A fenntartható tömegközlekedés érdekében pedig az eddigi 100-110 milliós éves támogatás helyett 224 millió forinttal támogatja a közösségi közlekedés működtetését és feltételül szabja a szolgáltatás fenntartását.
   
   A menetrenddel kapcsolatban a város polgármestere kiemelte, hogy „időt nyertünk arra, hogy át lehessen gondolni, hogy az igényeknek megfelelően milyen tömegközlekedést lehet működtetni. Arra kérem a szakembereket, hogy október 31-ig az új hálózat és menetrend figyelembevételével tegyenek le egy olyan javaslatot, mely fenntartható és jó szolgáltatást biztosít a városban.”
   
   Cser-Palkovics András megköszönte mindenkinek a munkáját, akinek része volt abban, hogy eljutott az Alba Volán és a város önkormányzata egy megnyugtató megoldásig. A tömegközlekedés veszteségének finanszírozásával illetve a BKV illetve a vidéki városok tömegközlekedéséhez való állami hozzájárulásról elmondta, hogy fehérvári polgárként nem a fővárosi közösségi közlekedés, hanem az Alba Volán problémái a fontosak. Mint mondta „nem kérünk többet csak egyenlő finanszírozást.”
   

  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Hirdetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss