19 oC / 8 oC(koponyeg.hu)
szeles (várható)
2017. Március 29. Auguszta, Bertold
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés
   

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Kultúra  -  2012. 08. 15.
  Ünnepélyes nyitó gálával vette kezdetét a XVII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál
  Idén már 17. alkalommal kezdődött nemzetközi néptáncfesztivált Székesfehérváron, melyre a világ különböző tájairól érkeztek csoportok. A Costa Ricáról, Franciaországból, Spanyolországból, Finnországból, Macedóniából és Grúziából érkezett táncosok a Fő utca rekonstrukciója miatt idén új útvonalon - a Várkörút érintésével - érkeztek el a Városház téri színpadig, ahol fergeteges nyitó gálával köszöntötték a közönséget.
  A hagyományoknak megfelelően idén is felvonulással vette kezdetét a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál. A Fő utca rekonstrukciója miatt új útvonalon mentek a tánccsoportok a Városház téri színpadig: a Malom utcából a Zichy-ligeten keresztül a Várkörúton vonultak végig, majd a Nemzeti Emlékhely érintésével érkeztek meg a Városház térre.
  „Vajon mi készteti a táncost arra, hogy hosszú éveken át gyötörje a testét, a szellemét, terhelje magát a tanuláson, a munkán, a családi és baráti, társasági életen túl?.. Vajon mi olyan különleges a táncban, amiért megéri ennyit küzdeni? Elsősorban az, hogy mindig örömöt nyújt. Olykor csak annyit, hogy helyén van egy-egy lépés. Máskor azt, hogy sikerül a partnerrel, csoporttársakkal együtt átélni az egymásra hangolódás folyamatát. De jóleső a fáradtság is a próba után, amely boldogságot szerez.” - mondta megnyitó beszédében Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere, aki szerint a sok apró öröm adódik össze aztán eredménnyé: megelevenedik az elképzelt koreográfia.
  A megnyitó beszédet követően egyenként mutatkoztak be a résztvevő országok tánccsoportjai, elsőként rövid szöveges ismertető hangzott el az országok kultúrájáról, társadalmi szokásairól és gasztronómiájáról, majd jellegzetes táncaikat mutatták be.
   

  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Hirdetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss